Μετά τον τοκετό
Οι επόμενες ημέρες και μήνες - τι πρέπει να προσέξετε, λόχεια, πρώτη επίσκεψη, πάπ τέστ, περίοδος (έμμηνος ρύση)
223 θέματα σε αυτή την ενότητα
-
- 1 follower
- 280 απαντήσεις
- 105,5k εμφανίσεις
Συγγραφέας: Julia Frank, MD, Associate Professor, Department of Psychiatry and Behavioral Sciences, George Washington University School of Medicine Μετάφραση: Γρηγόρης Μιχάλης, MSc Ψυχολόγος. Προσαρμογή στην Ελληνική και επιστημονική επιμέλεια: Πέτρος Σκαπινάκης, MPH,PhD, Λέκτορας Ψυχιατρικής Παν. Ιωαννίνων -------------------------------------------------------------------------------- ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή μιας γυναίκας είναι να αποκτήσει ένα μωρό. Τι θα μπορούσε να την κάνει περισσότερο ευτυχισμένη απ’ αυτό; Τότε γιατί ορισμένες γυναίκες αισθάνονται λύπη μετά από το γεγονός της γέννησης ενός παιδιού; Δεν ξ…
Last reply by samsympan, -
Διαφημίσεις
-
Θέλω να ρωτήσω εσάς που έχετε γεννήσει: το περίνεο, ο κόλπος τελοσπάντων, αφού επουλωθεί από τα ράμματα επιστρέφει στιν αρχική του μορφή/μέγεθος; Μου είχε πει ένας γιατρός ότι δεν υπάρχουν μύες στη συγκεκριμένη περιοχή κ γι' αυτό το λόγο ο κόλπος δεν μπορεί να γίνει όπως πριν.
Last reply by vtgian, -
- 2 followers
- 63 απαντήσεις
- 46,6k εμφανίσεις
Καλησπερα! Μιας κ ειμαι σε φαση που σκεφτομαι να αλλαξω γιατρο θελω να ρωτησω..ποσο γρηγορα αναρρωσατε? με περινεοτομη. Ειμαι εγκυος στο δευτερο παιδακι μου κ με αγχωνει η αναμνηση της πρωτης αναρρωσης. Ειχα ραμματα λιγο πιο κατω απο την κλειτοριδα ως 1εκ πριν τον πρωκτο. Η περιοχη ηταν παρα πολυ πρησμενη -περιπου 2εκ- Πονος φοβερος, δν μπορουσα να σταθω ουτε να κατσω. Ειχα λοχεια για τουλαχιστον 50ημ. κ αναρωτιεμαι, λετε να ηταν θεμα γιατρου? Να με εκοψε πολυ? Εσεις πως ησασταν?
Last reply by anemoni1989, -
Καλως σας βρηκα ολους τους νεους και μελλοντικους γονεις! Γεννησα τα Χριστουγεννα ενα υγιεστατο αγορακι με καισαρικη τομη και επισκληριδιο,δυστυχως για μενα,διοτι ηθελα φυσιολογικο τοκετο.Οπως και να εχει,τωρα θελω να ξανακανω αλλο ενα παιδακι,αλλα δεν ξερω σε ποσο καιρο πρεπει να ξαναμεινω εγκυος,λογω της καισαρικης.Γνωριζει κανεις?Ειμαι 28 χρονων,ετσι για τα πρακτικα..
Last reply by MagdaP, -
κι εγω θελω να τον βγαλω νωρις εξω αφου θα ειναι καλοκαιρι ιουλιο μηνα..πηρες μιση ευχη απτον παπα η δεν πηγες καθολου??????
Last reply by Lisbet, -
μια ερώτηση που με απασχολεί.τα λόχεια πόσο διαρκούν μετά τη γέννα; αν κάνεις καισαρική έχεις ή όχι; έχω ακούσει για ποτάμια...είναι αλήθεια;
Last reply by Jocelyn, -
...ποτε επανηλθατε στην ενεργο δραση στον σεξουαλικο τομεα?Εμενα ο γιατρος μου απο τις 40 μερες μου ειχε πει οτι μπορω να εχω επαφες κανονικα.Στους δυο μηνες βρηκαμε την ευκαιρια να το δοκιμασουμε με τον αντρα μου, αλλα πονουσα και ειχα μετα και λιγο αιμα!Σκεφτομαι οτι για να ξαναδοκιμασω θα περασει κανενας μηνας!Το εχω παρει απο φοβο!
Last reply by mariza_lou, -
- 5 followers
- 79 απαντήσεις
- 51,8k εμφανίσεις
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Ελπίζω να ανοίγω το θέμα στην σωστή θεματική ενότητα. Θέλω να σας ρωτήσω αν ξέρετε και αν έχετε εμπειρία, μετά τον τοκετό και τα λόχεια, πήγα στον γιατρό μου για να με εξετάσει. Όλα μία χαρά και μου είπε ότι το ενδομήτριο ήταν παχύ και θα αδιαθετούσα, και όντως ένιωθα κάποια πονάκια. Μία μέρα μετά κάναμε ελευθερα έρωτα με τον άντρα μου και τώρα μία εβδομάδα μετά ακόμα δεν έχω αδιαθετήσει. Πόσο πιθανών να είναι να έχω μείνει πάλι έγκυος αμέσως μετά την πρώτη εγκυμοσύνη μου? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Last reply by mama16, -
- 0 απαντήσεις
- 806 εμφανίσεις
Καλησπέρα, γέννησα 47 μερες πριν φυσιολογικά. Είχα οξύ τοκετό το μωρό κατέβηκε γρήγορα κ άνοιξα μέσα σε 10’. Εκανα επισκληρίδειο σρην διαστολή 5 από εκεί κ έπειτα γέννησα σε 10’ είχα φτάσει ήδη διαστολή 10. Ώρες μετά τον τοκετό το δεξί ποσό παραμένει μουδιασμένο, για την ακρίβεια παράλυτο δεν μπορώ να το σηκώσω και να μου το έκοβαν δεν θα το ένιωθα. Δυο βδομαδες δεν περπάτησα ήμουν στο κρεβάτι κ αναπηρικό καροτσάκι. Πλέον το μούδιασμα έχει φύγει κ έχει μείνει μόνο στην πατούσα, αυρη την στιγμή κουτσαίνω. Ο πόνος παρολα αυτά είναι αφόρητος. Κλάιω, δεν κοιμάμαι, τίποτα δεν με πιάνει. Περναω κατάθλιψη. Η νευρολόγος είπε θέλει χρόνο κ υπομονή. Η εξήγηση που μου δώσανε ήτανε ό…
Last reply by Little fox, -
- 2 απαντήσεις
- 1,1k εμφανίσεις
Καλημέρα σας, γέννησα πριν 2 μήνες με καισαρική τομή . ξεκίνησαμε τις επαφές με τον σύζυγό, ενώ τις δύο πρώτες φορές ήταν όλο φυσιολογικα,τις επόμενες δύο δεν ήταν αφού Μ είπε ο σύζυγος Μ πώς ο κόλπος κου ήταν τόσο ανοιχτός που σχεδόν δεν ένιωθε Η αλήθεια είναι ούτε εγώ πολυενιωθα.σας έχει τύχει?? Τι μπορεί να φταίει??
Last reply by vtgian, -
- 4 απαντήσεις
- 1k εμφανίσεις
Καλησπέρα σας, πρόκειται να γεννήσω μέσα Ιουλίου με καισαρική τομή! Ηθελα να ρωτήσω αν και θα μιλήσω φυσικά και με την γιατρό ,μετά από πόσο καιρο επιτρέπεται να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα?? Ρωτάω γτ στο πρώτο παιδί είχα γεννήσει χειμώνα είχα κλειστεί μέσα και πέρασα πολύ δύσκολα λόγω ψυχολογικών και άργησα πολύ να συνέλθω με αποτέλεσμα να μην θυμάμαι τις στιγμές αυτές του μικρού όταν ήταν μωρο.Τώρα που θα είναι καλοκαίρι και θα μπορω να βγω θέλω δεν θέλω να συμβεί το ιδιο,δεν θέλω να είμαι μες την υστερία και θέλω να ζήσω την κάθε στιγμή του μωρού!! Κάθε χρόνο περιμένω το καλοκαίρι πως και πως και η θάλασσα είναι το μόνο που με ηρεμεί από την καθημερινότητα.....
Last reply by mama16, -
Μπορεί κάποιος να μου λύσει μία απορία... Μετά τον τοκετό έρχεται κατευθείαν περίοδος και διαρκεί κανονικά ως συνήθως 5-7 μέρες???
Last reply by sweety**, -
- 11 απαντήσεις
- 1,3k εμφανίσεις
Καλημέρα σας,γέννησα πριν λίγες μέρες ,το γάλα ήρθε κανονικά, Δυστυχώς με ενημέρωσαν από την δουλειά ότι είτε ξεκινάω μέσα Αυγούστου είτε περνώ το 9μηνο και ότι άδειες έχω να πάρω κ μόλις τελειώσει το χρονικό περιθώριο που δικαιούμαι απολυωμαι διότι θα με αντικατάστησει άλλη κοπέλα. Δεν θέλω να χάσω τη δουλειά γτ είναι και δύσκολα τα πράγματα. Ξέρω γ το χάπι αλλά το φοβάμαι λίγο έχω ακούσει ότι δεν πιάνει πάντα,ότι έχει παρενέργειες,μπορώ με κπ άλλο τρόπο να το κόψω??φυσικά?
Last reply by Zuchi, -
- 6 απαντήσεις
- 1,1k εμφανίσεις
Καλησπέρα σας, γέννησα σήμερα πρωί κ είναι όλα καλά!! Το θέμα π έχω είναι ότι σαφώς μετά από καισαρικη έχω ουροκαθετηρα,ενώ έχω ξαναβαλει στην προηγούμενη καισαρική,κ δεν με ενοχλούσε κ βγήκε κ γρήγορα,τώρα ακόμα κ χωρίς να κουνήσω το λαστιχακι νιώθω τσούξιμο κ η γιατρός αρνείται να το βγάλω όταν σηκωθώ γτ λέει ότι περνώ κπ.φαρμακο.λογω επισκληριδιου κ ότι υπάρχει κίνδυνος να μην νιώθω την αίσθηση των ούρων κ να γεμίσει η κύστη κ να έχω θέμα.σας έχει τύχει?? Αν το ήξερα θα έκανα ολική γτ ήταν απαίσια η διαδικασία αυτής της αναισθησίας.επισης Μ είπαν ότι όταν σηκωθώ μετά δε. Θα σηκώνομαι μόνη Μ με τον άντρα Μ αλλά σηκώνομαι όταν θα έρχονται αυτές.δεν ξέρω είναι υπερβολές π…
Last reply by samsympan, -
- 5 followers
- 57 απαντήσεις
- 9,4k εμφανίσεις
Καλησπέρα!!! Είμαι μανούλα to be (περιμένουμε απο μερα σε μερα ποτε θα αποφασίσει η μπέμπα μας να βγει) και τις τελευταίες μέρες με απασχολεί ένα θεματάκι.... Πότε επιτρέπεται να έρθουμε σε επαφή με το σύντροφό μας μετά τον τοκετό?? Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διαστημα που πρέπει να περιμένουμε ή αυτό εξαρτάται απο το πώς γενναμε (καισαρική ή φυσιολογικά)??Και οι επαφές είναι όπως είμασταν πριν ή θέλει να περάσει καιρός μέχρι να υπάρχει η αντίστοιχη ευχαρίστηση ή ακόμα και σωματική ικανότητα για να επανέλθουμε πλήρως??? Κάποιες μπορεί να πείτε "ακόμα δε γέννησες, το επαφές έχεις στο μυαλό σου"??? Αλλά τί να κάνουμε??? Τόσοι μήνες αποχής και προσοχής, δεν είνα…
Last reply by Vampi, -
- 1 follower
- 1 απάντηση
- 821 εμφανίσεις
Καλησπέρα σε όλες και καλη χρόνια με υγεία! Γεννησα πριν 5 μέρες με φυσιολογικό τοκετό τον άντρα της ζωής μου, με επισκληρίδειο. Είχα μια πολύ εύκολη γεννά η οποία κράτησε 3.5 ώρες. Ωστοσο, ο αναισθησιολόγος που μου έκανε την επισκληρίδειο λόγω ανωμαλίας της πλάτης μου τραυμάτισε κάποιο σημείο με αποτέλεσμα να χυθεί παραπάνω υγρό απ ότι έπρεπε. Τα αποτελέσματα είναι ότι έχω πόνους στον αυχένα και στην πλάτη, βούλωμα στα αυτιά και μούδιασμα. Ο αναισθησιολόγος με διαβεβαίωσε ότι τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν κ ότι δεν είναι κάτι μόνιμο ωστόσο έχω φοβηθεί πολύ.. Εχει συμβεί σε καμία κάτι αντίστοιχο;
Last reply by maripoz, -
- 1 follower
- 9 απαντήσεις
- 2k εμφανίσεις
Καλησπερα σας , Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα σκέφτηκα και εγώ να μοιραστω την εμπειρία μου σχετικά με τη δική μου ανάρρωση μετά από φυσιολογικό τοκετό. Έχει 8 μήνες που γέννησα και από τις πρώτες μέρες αμέσως μετά το τοκετό καταλάβαινα στη κλινική ότι κάτι δε παει καλα. Αφου γυρισα σπιτι με ξεκίνησαν φοβεροί πονοι στην ευαίσθητη περιοχη σε σημείο να μου έρχεται να λιποθυμήσω. Από τους πονους δε κοιμήθηκα και ήξερα ότι δεν ήταν από τη περινεοτομη. Και πράγματι πηγαίνοντας στα εξωτερικά ιατρεια να με δει ο γιατρός μου με είπε ότι η τομη φαίνεται τέλεια. Εν τέλει μετά από πολυ ψάξιμο σε πολλους γιατρους μάθαμε ότι είχα και μια μικρή διάσταση υβικης και μου έλεγαν ότ…
Last reply by krystaliapl, -
- 2 απαντήσεις
- 1,8k εμφανίσεις
Καλημέρα σας!!! Έχω μεγάλο προβλημα και θέλω τη βοήθεια σας!!! Γέννησα πριν τέσσερις μέρες το τρίτο μου παιδάκι με καισαρική και ραχιαία αναισθησία.. Και ενώ περασαν οι πρώτες δυσκολες ώρες και ήμουν παρα πολυ καλα ξαφνικά να σου ο πονοκεφαλος... Δεν μπορώ να σας περιγράψω τον πονο, είναι αφόρητος και μόλις ξαπλώσω περνάει τελείως!!! Είναι απίστευτο αυτό το πραμα! Δεν γίνεται να είμαι μονίμως ξαπλα! Στο νοσοκομείο μου είπαν πολλα υγρά και καφέ!!! Ενώ θηλαζω εντωμεταξύ. Την πρωτη μερα όντως βοήθησε αυτό όμως τώρα είμαι παλι στο μηδέν και ΥΠΟΦΕΡΩ!!! Υπάρχει καμία που να έχει περασει κάτι αντίστοιχο; τι άλλο μπορεί να βοηθήσει; ποσες μερες κρατάει το βασανιστήριο;;;
Last reply by Eleftheria90, -
- 1 follower
- 10 απαντήσεις
- 2,4k εμφανίσεις
Καλησπέρα κορίτσια, Παρακαλώ όποια είχε το αντίστοιχο ας παραθέσει την εμπειρία της : Γέννησε η αδελφή μου με καισαρική και μόλις βγήκε ξανα νοσηλεύτηκε με σφοδρούς πόνους στην ραφή από κάτω λες και άνοιξαν οι ραφές ... Ενημερώθηκε άμεσα ο γιατρός και πήγε, έκαναν υπέρηχο και ειδαν συσσωρευμένο αίμα κατά μήκος της τομής κάτω από το λίπος. Της είπαν συμβαίνει αυτό και αν όταν νοσηλευόταν πως και δεν κατάλαβε κάτι ... Δεν μας σχολίασαν τίποτα άλλο η γιατρός που ήταν μαζί του στην καισαρική δεν σχολίασε τίποτα! Λέτε να μην το έραψε σωστά η βοηθός ή συμβαίνει αυτό άραγε;;; Θα περιμένουν μήπως απορροφηθεί αλλιώς θα ξαναγίνει χειρουργείο για να το αφαιρέσουν...
Last reply by Thundercats!, -
- 14 απαντήσεις
- 23,2k εμφανίσεις
αφου σαραντησα πηγα για την καθιερωμενη εξεταση στον γυναικολογο , και μου ειπε οτι εχω ομφαλοκηλη!!! :( εχει καμια κοπελα εμπειρια του χειρουργειου? ειναι παντα απαραιτητη η επεμβαση? ειναι επωδηνο? τι αναισθησια γινεται?
Last reply by Sunshine8, -
- 1 follower
- 70 απαντήσεις
- 16,8k εμφανίσεις
Καλησπέρα σε όλους.Υπάρχουν κορίτσια του forum που να έχουν κάνει 3 καισαρικές τομές; Εάν ναι,όποια επιθυμεί να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της τρίτης καισαρική τομής της.
Last reply by Super.mum, -
- 5 απαντήσεις
- 15,5k εμφανίσεις
Γέννησα πριν 2 μήνες με καισαρική και ο γιατρός μου είπε να μην σηκώνω ακόμα βάρη για να μην κάνω κοίλη. Έχει καμία σας αντίστοιχη εμπειρία?
Last reply by Κωνσταντίνα Δρ., -
- 7 απαντήσεις
- 9,7k εμφανίσεις
Η τομή που έχω από την καισαρική είναι ακόμα αρκετά κόκκινη, το δέρμα προεξέχει προς τα έξω και αρκετά συχνά έχω φαγούρα και ενίοτε πονάκια... Έχουν περάσει 15 μήνες. Είναι φυσιολογικό; Δεν θα έπρεπε να έχει επουλωθεί περισσότερο ή πάντα θα έχω ενοχλήσεις εκεί;
Last reply by Zampi18, -
- 4 followers
- 1,1k απαντήσεις
- 55,9k εμφανίσεις
κοριτσια για σας... εχω ενα προβληματακι.....εχω ενα μωρακι 5μηση μηνων , θηλαζω και απο τοτε που γεννησα δεν εχω ορεξη και δεν θελω καθολου να εχω ερωτικη επαφη.....τι να κανω??? ειναι φισιολογικο???
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
- 0 απαντήσεις
- 233 εμφανίσεις
Κορίτσια καλησπερα, υπαρχει καποια κοπελα που να εχει γεννησει προσφατα στη Θεσσαλονίκη στη γενική κλινικη κ να ειχε κανει rooming in; θελω να μαθω πως ηταν; αν ερχονται να πάρουν το μωρακι για να το αλλαξουν πανα; κ επειδη θα γεννησω με καισαρικη σκεφτομαι το πρωτο βραδυ πως θα τα καταφερω..
Last reply by li.simp,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 απαντήσεις
- 19.491 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 9.200 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 7.595 εμφανίσεις