Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εκτίμηση αγαθών στην παιδική ηλικία

Recommended Posts

1 hour ago, Mamaloulou είπε:

Σε ταξίδια όλα τα παίρνουμε από έξω καφέ πρωινό μεσημεριανό βραδυνό,εσείς που τρώτε στο ξενοδοχείο;

Ξεχασα να απαντησω σε αυτο, συνηθως στο χερι παιρναμε κατι σουβλακοειδες ή σαντουιτσοειδες για μεσημερι και καποια βραδια καθομασταν εξω καποια αλλα παλι στο χερι. Ή τρωγαμε γυρω στις 6-7 μεσημεριανοβραδινο σε μαγαζι. Πρωινο ειχαν τα ξενοδοχεια συνηθως. Αυτα ολα ως ελευθερο ζευγαρι, παντρεμενοι δεν προλαβαμε να κανουμε ταξιδια, εμεινα αμεσως εγκυος και μετα ηρθε ο κορωνοϊος, μονο ενα ταξιδι οταν ηταν μηνων η μικρη και δεν ετρωγε ακομα. Τωρα πλεον με οικογενεια λογικα θα καθομαστε και πιο πολυ γιατι δεν θα αντεχει το παιδι να ειναι στους δρομους και στα αξιοθεατα τοσες ωρες συνεχομενες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 241
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2 hours ago, little lamb said:

Εμενα ενας αλλος προβληματισμος μου ειναι το εξης: επειδη η καθε οικογενεια τα σκεφτεται αλλιως, ασχετα με το δυσκολευται/δεν δυσκολευεται, σκεφτομαι οτι καποια πραγματα που επιλεγουμε να μην κανουμε και που αλλοι τα κανουν, μπορει το παιδι μας να το κανουν να νιωθει σαν τη μυγα μες στο γαλα. Εξηγω με παραδειγματα: εμεις δεν πολυπηγαινουμε σε εστιαση (μονοι μας εννοω, με φιλους παμε), ποτέ δεν το συνηθιζαμε, ουτε σαν ελευθερο ζευγαρι πηγαιναμε ας πουμε ποτε για ποτό, μονο βολτες χωρις κατι φαγωσιμο ή παιρναμε κατι στο χερι. Οχι για οικονομια απαραιτητως, γενικα δεν βρισκουμε κατι σε αυτη την εξοδο, δικη μας ιδιοτροπια πες. Και στα ταξιδια το ιδιο, μπορει ας πουμε σε ταξιδι 3 ημερων να καθομασταν μονο μια φορα σε εστιατοριο/ταβερνα. Και τωρα παιρνουμε ας πουμε σουβλακι ή καφε στο χερι χωρις να καθομαστε σε μαγαζι. Καφε στο χερι θα παρουμε σπανια, μονο αν νυσταζουμε πολυ κ ειμαστε εξω. Αυτο το θεωρουμε πεταμενα λεφτα. Οι γονεις μου λοιπον παλια ουτε εκεινοι καθονταν ποτέ σε εστιαση αν δεν επροκειτο να δουν φιλους, αυτοι οχι για οικονομια αλλα για οικονομια χρονου, το θεωρουν χαζεμα (εχουν κολλημα με αυτο). Σαν παιδι λοιπον ενιωθα περιεργα οταν με ρωτουσαν "πού βγαινετε σαν οικογενεια;" κι ελεγα μονο παραστασεις, σινεμα, μουσεια ή απλα βολτες και με ρωτουσαν "οχι, εννοω σε ποιο μαγαζι φαγητου/καφε" κι ελεγα "σε κανενα". Τωρα λοιπον που ειμαστε και σε καινουργια γειτονια εχουμε γνωρισει καναδυο οικογενειες στην παιδικη χαρα, που τωρα που ειναι χειμωνας πανε σε εναν παιδοτοπο και φυσικα οι ανθρωποι μας εχουν πει να πηγαινουμε κι εμεις. Προς το παρον πηγαμε μια φορα αλλα ξερω οτι αν θελουμε καπως να δικτυωθουμε στην περιοχη και να γνωρισουμε οικογενειες με παιδακια θα πρεπει να πηγαινουμε, παρολο που μας φαινονται τα απολυτα πεταμενα λεφτα. Δεν μιλαω για 2-3 φορες το μηνα ας πουμε, απ'ο,τι λενε πανε πολλες φορες τη βδομαδα αντι παιδικης χαρας, ουτε θεωρω πεταμενα λεφτα τη διαδκεδαση του παιδιου, αλλα τον δικο μας καφε/χυμο που θα πρεπει να παρουμε. Απο την αλλη αν δεν πηγαινουμε, θα ειναι το παιδι μας στην απ'εξω. Αλλο παραδειγμα, αλλοι φιλοι μια φορα ειπαν να βαλουμε τα παιδια στα αμαξακια με τα κερματα και εβαζαν και ξαναβαζαν, σχεδον δεκαρικο. Κι αυτο μας φαινεται υπερβολη, οχι γιατι θα μας λειψει το δεκαρικο προφανως που εξανεμιζεται πανευκολα σε οτιδηποτε, αλλα γιατι μας φαινεται σπαταλη χωρις λογο. Τα παιδια ειναι μικρα, δεν το ζητουσαν, η δικια μας κιολας δεν ειχε ξανακανει με κερμα, τη βαζαμε απλως πανω χωρις να ριχνουμε και ηταν μια χαρα χαρουμενη. Ομως για να ειμαστε κοινωνικοποιημενοι ξερω πως θα πρεπει να κανουμε και σπαταλες που δεν θα τις καναμε αλλιως, οπως αυτο. Πώς τα σκεφτεστε εσεις αυτα; Τυχαια παραδειγματα φυσικα, μπορει να ειναι οτιδηποτε που δεν θα σκοπευαμε να διαθεσουμε αλλα το κανουμε για χαρη της παρεας.

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί μια οικογένεια θα κανονίσει μια έξοδο, μόνο αν υπάρχει παρέα. Και όταν λέω έξοδο, δεν εννοώ απλά να βολτάρουμε/περιφερόμαστε και μετά να γυρίσουμε στο σπίτι. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε εξόδους σε παιδικές χαρές και πάρκα, ούτε λέω ότι η βόλτα πρέπει πάντα να περιλαμβάνει εστιατόριο ή ζαχαροπλαστείο . 

Βέβαια είναι και πώς έχεις μεγαλώσει. Εμείς πηγαίναμε συχνά έξω οικογενειακώς, σίγουρα μια φορά τη βδομάδα, είτε σε ταβερνάκι Κυριακή μεσημέρι με ξαδέρφια κτλ, είτε Σάββατο βράδυ οι 4 μας, σε κάποιο Ιταλικό ή κάπου για θαλασσινά. Αυτό από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μέχρι που έχασα τον μπαμπά μου. Φυσικά έχουμε κάνει και ταξίδια οι 4 μας, όπου φυσικά τρώγαμε έξω και ο βραδάκι θα καθόμασταν κάπου για κάποιο γλυκό όσο είμασταν μικρά ή για κάποιο ποτό όταν μεγαλώσαμε (πήγαινα συχνά με τους γονείς μου για ποτό, κυρίως σε πιάνο-μπαρ που τους άρεσε). 

Σε παιδότοπο δεν θα πήγαινα πάνω από 2-3 φορές το μήνα, διότι πέρα από τα χρήματα, δεν μου αρέσει για πιο συχνά.

Για τα παιχνίδι με τα κέρματα, είμαι η τελευταία που μπορώ να σου πω κάτι, διότι είμαι καμμένη. Ο μικρός , από 1,5 μέχρι πριν μερικούς μήνες, είχε τρέλα με τα μπάσκετ με τα κέρματα και έχουμε χαλάσει τρελά ποσά. 

Επίσης εδώ να πω ότι εγώ δεν τρώω ποτέ στο χέρι. Ούτε τυρόπιτα. Θα φάω μόνο στο γραφείο τέτοια πράγματα , πιο πρόχειρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι έξω και να πάρω να φάω κάτι στο χέρι. Προτιμώ να μείνω όλη μέρα νηστική. Το φαγητό είναι ιεροτελεστία και απόλαυση για μένα. Δεν τρώω απλά για να βάλω κάτι στο στομάχι. Θέλω να κάτσω, να έρθει η σαλάτα, το ζεστό γεύμα κτλ. 

3 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Ομως για να ειμαστε κοινωνικοποιημενοι ξερω πως θα πρεπει να κανουμε και σπαταλες που δεν θα τις καναμε αλλιως, οπως αυτο. Πώς τα σκεφτεστε εσεις αυτα; Τυχαια παραδειγματα φυσικα, μπορει να ειναι οτιδηποτε που δεν θα σκοπευαμε να διαθεσουμε αλλα το κανουμε για χαρη της παρεας.

Εγω το θεωρώ αυτονόητο ότι θα συμβεί. Δεν θα μ άρεσε όμως να είναι τετοια χαζά έξοδα. Σε παιχνίδι με κέρματα δεν έχουμε κάτσει ποτέ. Στον παιδότοπο που έχουμε εδώ που είναι θερινός, αν μ έλεγαν θα πήγαινα αλλά όχι με ενθουσιασμό. Έχει απλα μεγάλα φουσκωτά παιχνίδια κ λειτουργεί καλοκαίρι κ δεν καταλαβαίνω γιατί να πας εκεί αντί να πας στη θάλασσα. Ούτε γιατί να πας στον παιδότοπο τον χειμώνα που δεν είναι κ τίποτα αντίξοο στην Ελλάδα, αντί να πας στο πάρκο. Σίγουρα δεν πας για να μην αρρωστήσει το παιδι από το κρύο γιατί αν είναι να αρρωστήσει κάπου θα είναι στον κλειστό χώρο. Αλλά αν μας καλούσαν θα πήγαινα, όπως πήγαινα σε ξαπλώστρες αν μ έλεγαν ενώ δεν μ αρέσουν κ μόνοι μας δεν πάμε.  Ο άντρας μου δεν πάει εύκολα σε μερη που δεν τ αρέσουν ή για κάποιον λόγο έχει απορρίψει κ όταν είσαι σε μικρό μέρος με περιορισμένες επιλογές ειδικά χειμώνα, είναι κάπως αντικοινωνικό. Δεν πας στον έναν γιατί κάνει χάλια καφέ, στον άλλον γιατί έτσι, στον παραλλον γιατί πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δεν μένουν κ πολλά. Θα πάει μια στις τόσες αν καλέσει κάποιος αλλά γενικα θα το αποφύγει κ μπορεί κ να προτιμήσει να κάνουμε κάτι μόνοι, Γι αυτό κ καλούμε πολύ εύκολα στο σπίτι γιατί είναι πιο απλό. Εμένα μ αρέσει να καλώ σπίτι κ είναι κ πιο εύκολο για να απασχολείται το παιδί, αλλά αυτή η λογική του άντρα μου που γθα να αποφύγει έναν χάλια καφέ μπορεί να προτιμήσει να κάνει μπάρμπεκιου σπίτι, μου φαίνεται λίγο παράλογη! 

πρίν από 38 λεπτά , Yovanna είπε:

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί μια οικογένεια θα κανονίσει μια έξοδο, μόνο αν υπάρχει παρέα. Και όταν λέω έξοδο, δεν εννοώ απλά να βολτάρουμε/περιφερόμαστε και μετά να γυρίσουμε στο σπίτι. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε εξόδους σε παιδικές χαρές και πάρκα, ούτε λέω ότι η βόλτα πρέπει πάντα να περιλαμβάνει εστιατόριο ή ζαχαροπλαστείο . 

Δεν το κανουμε συνειδητα, απλα ποτε δεν το συνηθιζαμε, ουτε το καναμε σαν ζευγαρι, δεν μας λεει κατι. Και με φιλους δεν εννοω οτι παμε αναγκαστικα, μας αρεσει, απλα υποσυνειδητα θεωρουμε τις καφετεριες, εστιατορια κλπ σαν μερη για να δεις φιλους. Οχι συνειδητα, απλα ετσι μας βγηκε, δεν μας λεει κατι να παμε να κατσουμε σε τετοιο μαγαζι μονο μεταξυ μας. Δεν καναμε παντως μονο βολτες και περπατημα ως εξοδο. Σε παραστασεις, συναυλιες, εκθεσεις κλπ πηγαιναμε σε απειρες, με την εστιαση μονο δεν το'χουμε! Οταν ομως συναντιομασταν ας πουμε σαν ζευγαρι χωρις να παμε σε καποια παρασταση κλπ, καναμε πολλες φορες μονο βολτα, χωρις ουτε καν κατι στο χερι, δεν συνδυαζαμε δηλαδη παντα τη βολτα με φαγωσιμο/καφε/ποτο.

Τωρα που τα λεμε αυτα θυμηθηκα κατι σαν κηρυγμα διαχειρισης και χρονου και χρηματος (κυριως χρονου) οταν ημουν λυκειο και φοιτητρια: θυμηθηκα οτι μου ελεγαν οι γονεις μου οτι ειναι υπερβολη να πηγαινουμε με τις παρεες και παρασταση/σινεμα και για φαΐ μετα. Ή και για φαΐ και για γλυκο στην ιδια εξοδο. Κι αυτο σχετιζεται με αυτο που ειπα πριν για τις παρεες, γιατι ολα τα αλλα παιδια το θεωρουσαν αυτονοητο οτι θα παρουν/κατσουν και για φαΐ μετα το σινεμα, ή θα πανε και για ποτο/γλυκο μετα το φαΐ. Προφανως το εκαναν και οι γονεις τους και μονο οι δικοι μου ηταν η μυγα μες στο γαλα. Γι'αυτο λεω οτι το σκεφτομαι το πώς ενσωματωνονται τα παιδια σε παρεες οταν καθε οικογενει εχει αλλςς συνηθειες.

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Ξεχασα να απαντησω σε αυτο, συνηθως στο χερι παιρναμε κατι σουβλακοειδες ή σαντουιτσοειδες για μεσημερι και καποια βραδια καθομασταν εξω καποια αλλα παλι στο χερι. Ή τρωγαμε γυρω στις 6-7 μεσημεριανοβραδινο σε μαγαζι. Πρωινο ειχαν τα ξενοδοχεια συνηθως. Αυτα ολα ως ελευθερο ζευγαρι, παντρεμενοι δεν προλαβαμε να κανουμε ταξιδια, εμεινα αμεσως εγκυος και μετα ηρθε ο κορωνοϊος, μονο ενα ταξιδι οταν ηταν μηνων η μικρη και δεν ετρωγε ακομα. Τωρα πλεον με οικογενεια λογικα θα καθομαστε και πιο πολυ γιατι δεν θα αντεχει το παιδι να ειναι στους δρομους και στα αξιοθεατα τοσες ωρες συνεχομενες.

Μου φαινεται περίεργο αλλά  όπως βολεύει τον καθένα,εγω στο χέρι δεν μπορώ να φάω ουτε κουλούρι.Το καλοκαίρι στις διακοπές(με το παιδι)τρώγαμε πρωινό στο ξενοδοχείο και μεσημέρι βράδυ σε ταβέρνες εστιατόρια.

Διαφημίσεις

1 hour ago, little lamb είπε:

Γι'αυτο λεω οτι το σκεφτομαι το πώς ενσωματωνονται τα παιδια σε παρεες οταν καθε οικογενει εχει αλλςς συνηθειες.

Η αίσθηση που έχω εγω επειδή κ οι γονείς μ δεν ακολουθούσαν τη μόδα, ήταν ότι στο δημοτικό αρχικά ήμασταν όλοι στην κοσμάρα μας κ δεν δίναμε σημασία, μετά προς το τέλος είχα μια δυσκολία κ έκανα παρέα με διαφορα παιδιά πιο περιθωριοποιημένα για άσχετους με εμένα λόγους, στο γυμνάσιο έβρισκα κάτι άλλο κοινό για να δέσω με κάποιους, κ στο λύκειο ήταν πιο απλό γιατί όλοι ωριμαζαμε κ είχαμε κ κάποια πιο προσωπικά ενδιαφέροντα για να ταιριάξουμε. Δεν βγαίναμε όμως τότε για να μπορώ να σκεφτώ πώς λειτουργεί αυτό αν εσυ θες αλλού είδους εξόδους κ έξοδα. Μετά ως φοιτητές ήταν όλα εύκολα. 

πρίν από 25 λεπτά , Mamaloulou είπε:

Μου φαινεται περίεργο αλλά  όπως βολεύει τον καθένα,εγω στο χέρι δεν μπορώ να φάω ουτε κουλούρι.Το καλοκαίρι στις διακοπές(με το παιδι)τρώγαμε πρωινό στο ξενοδοχείο και μεσημέρι βράδυ σε ταβέρνες εστιατόρια.

Εμενα μου φαινεται περιεργο το να μην μπορει να φαει καποιος στο χερι! Τοσα χρονια στο σχολειο πώς τρωγαμε; Και στη δουλεια τι τρωτε;

Παγωτο στο χερι ή σουβλακι δεν παιρνετε;

πρίν από 24 λεπτά , Έσπερος είπε:

Η αίσθηση που έχω εγω επειδή κ οι γονείς μ δεν ακολουθούσαν τη μόδα, ήταν ότι στο δημοτικό αρχικά ήμασταν όλοι στην κοσμάρα μας κ δεν δίναμε σημασία, μετά προς το τέλος είχα μια δυσκολία κ έκανα παρέα με διαφορα παιδιά πιο περιθωριοποιημένα για άσχετους με εμένα λόγους, στο γυμνάσιο έβρισκα κάτι άλλο κοινό για να δέσω με κάποιους, κ στο λύκειο ήταν πιο απλό γιατί όλοι ωριμαζαμε κ είχαμε κ κάποια πιο προσωπικά ενδιαφέροντα για να ταιριάξουμε. Δεν βγαίναμε όμως τότε για να μπορώ να σκεφτώ πώς λειτουργεί αυτό αν εσυ θες αλλού είδους εξόδους κ έξοδα. Μετά ως φοιτητές ήταν όλα εύκολα. 

Εγω ενσωματωνομουν, απλα ειχα απο τη μια τα σχολια των γονιων κι απο την αλλη τα κλασικα της παρεας "ελα μη χαλας την παρεα", "εισαι μεγαλη κ δεν πρεπει να ασχολουνται οι γονεις σου" κλπ

3 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Το να δωσω 1,2 ευρω σε αμαξακια ή εναν καφε στον παιδοτοπο αν ηταν μια στο τοσο ουτε εγω θα τα σκεφτομουν. Αν ειναι ομως σε καθε βολτα να φευγουν και λεφτα ειτε για καφε ειτε για αμαξακια ειτε για οτιδηποτε, γενικα καθε βολτα να κοστιζει εστω και λιγο, το σκεφτομαι. Γιατι σε ευρος μηνα ας πουμε ο καφες μερα παρα μερα για τους δυο γονεις ειναι 60 ευρω, βαλε και αμαξακια 5 ευρω ας πουμε μια φορα τη βδομαδα παμε στα 80. Δεν κρινω οποιον το κανει, δικαιωμα του, λεω απλα οτι φαινονται λιγα επειδη δινονται λιγο λιγο αλλα συνολικα δεν ειναι λιγα. Φασουλι το φασουλι που λεγανε παλια. Αλλα ο καθενας κανει διαφορετικη διαχειριση, γι'αυτο σκεφτομαι τι κανουμε στο θεμα της παρεας αν θελουμε να κανουμε με καποιους παρεα (ειτε για εμας ειτε για το παιδι) αν κανουν τελειως αλλη διαχειριση, ας πουμε οι φιλοι που τα κανουν αυτα και που ασχετως παιδοτοπου παιρνουν καφε απ'εξω σχεδον καθε μερα ειναι φιλοι που γενικα λενε οτι δυσκολα βγαινει ο μηνας κλπ. Εμεις που εχουμε την τυχη να μην υπαρχει καποια δυσκολια στο να βγει ο μηνας δεν τα κανουμε αυτα, το θεωρουμε σπαταλη. Εκεινοι προφανως θεωρουν οτι βγαινει δυσκολα ο μηνας συμπεριλαμβανοντας αυτα τα εξοδα. Ή αλλη φιλη μου που επισης λεει οτι βγαινει δυσκολα ο μηνας, μου ειπε τις προαλλες οτι εδωσε κανα 60αρι ευρω σε χριστουγεννιατικα ρουχα για το μωρο. Φυσικα δικαιωμα τους, δεν το κρινω, απλα θελω να πω οτι ο καθενας εχει αλλη αισθηση για το τι ειναι ακριβο, τι φθηνο, τι αξιζει και τι οχι, ποτε θεωρειται οτι βγαινει ευκολα ή δυσκολα ο μηνας κλπ.

εννοειται δοκιμαζεις μονο εφοσον μπορεις να το στηριξεις κ οικονομικα

αν δ σε πειραζει να διαθεσεις ενα ποσο,βρισκεις μια συχνοτητα που σε ευχαριστει.αν πιστευεις οτι δ αξιζει καθολου,αναγκαστικα ακολουθεις αλλη τακτικη,κ βρισκεις αλλες παρεες

25 minutes ago, little lamb said:

Εμενα μου φαινεται περιεργο το να μην μπορει να φαει καποιος στο χερι! Τοσα χρονια στο σχολειο πώς τρωγαμε; Και στη δουλεια τι τρωτε;

Παγωτο στο χερι ή σουβλακι δεν παιρνετε;

Τί εννοείς? Τρώγαμε στο σχολείο μεσημεριανό στο χέρι? Ένα τοστ ή ένα κρουασάν τρώγαμε για σνακ στο παγκάκι του σχολείου γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή και είμασταν παιδιά τότε. Στο γραφείο προσωπικά δεν το θεωρώ στο χέρι. Είτε ψήνουμε τα τοστάκια μας και τρώμε στα γραφεία μας, είτε παραγγέλνουμε για τρώμε όλα μαζί καθιστοί παρέα, με τα αναψυκτικά μας κτλ. Δεν είναι το ίδιο με το να περπατάει στο δρόμο και να τρως ή να κάθεσαι σε ένα πεζουλάκι. 

Εγώ ούτε σουβλάκι ούτε παγωτό τρώω στο δρόμο. Μόνο καφέ στο χέρι. 

Καλα στο χερι δεν εννοω περπατωντας. "Στο χερι" εννοω χωρις να κατσουμε σε μαγαζι. Καθομαστε σε ενα παγκακι ή πεζουλι. Οταν γινεται αυτο συνηθως ειναι σουβλακι ή σαντουιτς/αραβικη ή σαλατα, οχι κανονικο φαΐ. Στα ταξιδια δεν μας πειραζε να ειναι αυτο το μεσημεριανο μας. Και μπορει να καθομασταν καπου το βραδυ, ή αντιστροφα. Παντως σιγουρα υπηρχαν μερες που δεν καθομασταν ουτε μεσημερι ουτε βραδυ. Τωρα με το παιδι σε βολτα δεν το κανουμε αυτο για μεσημεριανο, για βραδινο ομως ναι, σουβλακι ετσι. Για μεσημεριανο ομως εχουμε παρει τα ταπερακια μας με κανονικο μεσημεριανο να φαμε στην παραλια (χειμωνα εννοω, οχι καλοκαιρι για μπανιο), ειδικα στην καραντινα που μπορει να περνουσαμε παρα πολλες ωρες στην παραλια παρα πολυ συχνα.

Διαφημίσεις

7 hours ago, Έσπερος said:

Καμία σχέση κ το νόημα δεν είναι από πού θα δοθούν τα χρήματα αφού ούτως ή άλλως είναι από τον γονέα. ο σκοπός είναι το παιδί κάποια στιγμή να καταλάβει ότι αν θέλει κάτι, μπορεί για να το πάρει να κάνει υπομονή ή να στερηθεί κάτι άλλο. Αυτό φυσικά ξεκινάει από νωρίς σαν μήνυμα, αν η οικογένεια ενδιαφέρεται να το περάσει (και δεν έχει κατ ανάγκη σχέση με την αγοραστική δύναμη της οικογένειας). Δικά τους χρήματα τα παιδιά μπορεί να έχουν αν τους τα δίνουν συγγενείς ή αν τους αφήνετε να κρατήσουν τα ρέστα πχ. Ενδεχομένως, αν έλεγαν ότι τους αρέσει το τάδε παιχνίδι επειδή το έχουν όλοι, να θέλετε να δώσετε ένα μάθημα διαχείρισης κ να πείτε ότι τώρα πχ πήραν πολλά δωρα ή κάνατε πολλές αγορές άρα αυτό θα καθυστερήσει λίγο μέχρι να μαζευτεί το ποσο από το χαρτζιλίκι (αν δίνετε) ή αν θέλει κάτι πολύ ακριβό να πείτε ότι υπερβαίνει τον προγραμματισμό σας κ αν το θέλει παρα πολύ μπορεί να το συμπληρώσει με δικά του χρήματα άρα θα πάρει την ευθύνη να στερηθεί κάτι άλλο. Δεν γίνεται φυσικά στα είδη ανάγκης όπως τα αναλώσιμα του σχολείου ή τα απαραίτητα ρούχα ή κάποια παιχνίδια κ βιβλία που θεωρείτε ουσιώδη για την ανάπτυξη του. Δρν καταλαβαίνω πού ακριβώς έγκειται το περίπλοκο του πράγματος. 

Koιτάξτε στο εξωτερικό, συνηθίζεται τα παιδιά στην εφηβεία να εργάζονται, έστω και δουλίτσες στη γειτονιά. Εκεί μάλιστα.

Το να δίνω εγώ τα χρήματα, με μπερδεύει. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή αν το παιδί καταλαβαίνει κάτι. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει γι αυτό και ρωτάω.

Δεν σκοπέυω να στείλω τα παιδιά για δουλειά, δεν ταιριάζει στην κοινωνία μας, θα ήταν περίεργο και δεν ξέρω και αν συμφωνώ και με αυτό σαν νοοτροπία.

5 hours ago, vicky86 said:

ειχαμε πολυ σοβαρο λογο σαν παιδια οταν χαλουσαμε το χαρτζιλικι/κουμπαρα μας σε ημερολογια κ στυλους για λευκωμα πχ;φανταζομαι πως οχι.μπορουσαν να μας τα παρουν οι γονεις μας;ναι.συνηθως ομως δ τους αρεζε σαν ιδεα κ το παιρναμε μονοι

πραγματικα αδυνατω να σκεφτω οτι δ εχετε παρει ποτε κτ ετσι,χωρις λογο.ειτε ως παιδι ειτε στα παιδια σας.κ δ ειναι κ μωρα για να μην εχει συμβει

Ισως επειδή σαν νοοτροπία αγοράζω κυρίως ηλεκτρονικά, με εξαίρεση τα παπούτσια, δε μου συμβαίνει συνήθως.

Ας πούμε τώρα η κόρη μου ζήτησε ένα ημερολόγιο σαν μέρος των αγορών για τα Χριστούγεννα (κάνουμε ακόμη advent calendar και μοιράζονται τα δωράκια εκεί μέσα, μικρά και μεγαλύτερα). Και μου έστειλε φωτογραφίες από το instagram, θα δω και θα παραγγείλω. Μόνη της ασφαλώς δεν μπορεί να κάνει ηλεκτρονική αγορά.

Λέτε να παίζει και αυτό ρόλο; Δεν πάμε συχνά σε φυσικά καταστήματα, ούτε προ καραντίνας. Δε θυμάμαι καν από πότε έχω να πάω σε σούπερ μάρκετ.

Μα φυσικα παιζει ρολο γενικα ο τροπος ζωης. Αν για οποιονδηποτε λογο δ πηγαινουμε με τα παιδια στα μαγαζια, λογικο να μην ζητανε τοσο

Για το μεγαλυτερο παιδι λογω ηλικιας-παρεας θα το θεωρουσα πιο πιθανο. Ομως ειναι κ στον χαρακτηρα κ το παραδειγμα που δινουμε

πρίν από 56 λεπτά , little lamb είπε:

Καλα στο χερι δεν εννοω περπατωντας. "Στο χερι" εννοω χωρις να κατσουμε σε μαγαζι. Καθομαστε σε ενα παγκακι ή πεζουλι. Οταν γινεται αυτο συνηθως ειναι σουβλακι ή σαντουιτς/αραβικη ή σαλατα, οχι κανονικο φαΐ. Στα ταξιδια δεν μας πειραζε να ειναι αυτο το μεσημεριανο μας. Και μπορει να καθομασταν καπου το βραδυ, ή αντιστροφα. Παντως σιγουρα υπηρχαν μερες που δεν καθομασταν ουτε μεσημερι ουτε βραδυ. Τωρα με το παιδι σε βολτα δεν το κανουμε αυτο για μεσημεριανο, για βραδινο ομως ναι, σουβλακι ετσι. Για μεσημεριανο ομως εχουμε παρει τα ταπερακια μας με κανονικο μεσημεριανο να φαμε στην παραλια (χειμωνα εννοω, οχι καλοκαιρι για μπανιο), ειδικα στην καραντινα που μπορει να περνουσαμε παρα πολλες ωρες στην παραλια παρα πολυ συχνα.

Ο καθένας όπως βολεύεται. Εφόσον το απολαμβάνετε έτσι δεν έχετε λόγο να το αλλάξετε. Επειδή όμως στο πλαίσιο ένταξης σε μια νέα παρέα συμπεριλαμβάνεται σε μεγάλο βαθμό και το φαγητό έξω, αν δεν είστε αρνητικοί ακόμα καλύτερα. Εγώ για παράδειγμα είμαι σαν τα κορίτσια πιο πάνω. Δε θα φάω για κανένα λόγο σε παγκάκι ή πεζούλι παρά μόνο αν είμαι στο δρόμο  περιμένιντας πχ για κάποιο ραντεβού και λυσσάω της πείνας. Για μένα το φαγητό είναι απολαυστικό μόνο σε εστιατόριο. Είμαι βέβαια και καλοφαγού και ψάχνω νέα μέρη, πειραματίζομαι με διάφορες κουζίνες, ψιλοασχολούμαι με κρασιά κτλ. Η κόρη μου ακολουθεί ήδη τα χνάρια μας και ζητάει και εκείνη να φάμε έξω. Δε θεωρώ όμως ότι αν γνώριζα στην παιδική χαρά μια οικογένεια που μου ταιριάζει αλλά τρώει σουβλάκι στο παγκάκι θα είχα πρόβλημα να διατηρήσω μια επαφή.

Χαρτζιλίκι δίνουμε στην κόρη μας ώστε να μπορεί να ψωνίσει, αν το θέλει, από το κυλικείο. Της τονίζω να τρώει πρώτα το κολατσιό που παίρνει από το σπίτι κι αν πεινά ακόμη ή θέλει και κάτι άλλο, να το αγοράσει. Δεν το κάνει συχνά, αφενός γιατί την καλύπτει το σπιτικό σνακ, αφετέρου γιατί δε θέλει να χάνει χρόνο στην ουρά του κυλικείου. Από την άλλη, έχει τον κουμπαρά της όπου βάζει χρηματικά δώρα συγγενών, χρήματα από κάλαντα κλπ. Αυτά τα χρησιμοποιεί για να αγοράσει κάτι που επιθυμεί. Συνήθως περιμένει και μαζεύει μεγάλα ποσά τα οποία χρησιμοποιεί για κάτι μεγάλο που θέλει να πάρει. Προφανώς θα μπορούσαμε κι εμείς να της το πάρουμε και νωρίτερα αν υπήρχε ανάγκη αλλά μας αρέσει να έχει υπομονή και να κάνει έναν οικονομικό προγραμματισμό από τώρα. Φυσικά συμπληρώνουμε κι εμείς χρήματα αν δε φτάνουν τα δικά της. 

Γενικά κατανοεί πως δεν αγοράζουμε ό,τι θέλουμε ακόμη και να μπορούμε. Αυτό το θεωρώ σημαντικό και ευτυχώς το έχω πετύχει. Γενικά εγώ κάνω καλή οικονομική διαχείριση ενώ ο σύζυγος σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο ανοιχτοχέρης από όσο πρέπει, κατά τη γνώμη μου (για την οικογένεια ξοδεύει κυρίως, ούτε καν για τον εαυτό του). Δε βλέπω το λόγο να πάρει, για παράδειγμα, το πανάκριβο μπλουζάκι για το παιδί αφού θα φορεθεί καθημερινά στο σχολείο ενώ μπορούμε να καλύψουμε αυτή την ανάγκη με ένα πιο οικονομικό. Για τα παπούτσια, δε λυπάμαι τα χρήματα. 

Γενικά, ως οικογένεια, το παιδί βλέπει ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στη μόρφωση, τη λήψη ερεθισμάτων μέσω επισκέψεων σε μουσεία, νέα μέρη και ταξίδια. Ωστόσο, αφού έχουμε επιλογές, δε θα πάμε στο πανάκριβο ξενοδοχείο αλλά σε κάτι πιο οικονομικό αλλά φυσικά καθαρό και αξιοπρεπές. Όσο για φαγητό, αν είναι για λίγες μέρες, συνήθως τρώμε έξω. Για περισσότερες, επιλέγουμε κατάλυμα όπου μπορούμε να ετοιμάσουμε κάποιο γεύμα. 

Δυστυχώς, καθημερινά αγοράζουμε καφέ απ' έξω (σύνολο 4 καφέδες τη μέρα). Προσπαθώ να περιορίσω τη δική μου αυτή κατανάλωση, γιατί όντως είναι υπολογίσιμο έξοδο αθροιστικά, χρήματα που θα μπορούσαν να αποταμιευθούν ή να διατεθούν αλλού.

2 ώρες πρίν, love kids είπε:

Χαρτζιλίκι δίνουμε στην κόρη μας ώστε να μπορεί να ψωνίσει, αν το θέλει, από το κυλικείο. Της τονίζω να τρώει πρώτα το κολατσιό που παίρνει από το σπίτι κι αν πεινά ακόμη ή θέλει και κάτι άλλο, να το αγοράσει. Δεν το κάνει συχνά, αφενός γιατί την καλύπτει το σπιτικό σνακ, αφετέρου γιατί δε θέλει να χάνει χρόνο στην ουρά του κυλικείου. Από την άλλη, έχει τον κουμπαρά της όπου βάζει χρηματικά δώρα συγγενών, χρήματα από κάλαντα κλπ. Αυτά τα χρησιμοποιεί για να αγοράσει κάτι που επιθυμεί. Συνήθως περιμένει και μαζεύει μεγάλα ποσά τα οποία χρησιμοποιεί για κάτι μεγάλο που θέλει να πάρει. Προφανώς θα μπορούσαμε κι εμείς να της το πάρουμε και νωρίτερα αν υπήρχε ανάγκη αλλά μας αρέσει να έχει υπομονή και να κάνει έναν οικονομικό προγραμματισμό από τώρα. Φυσικά συμπληρώνουμε κι εμείς χρήματα αν δε φτάνουν τα δικά της. 

Γενικά κατανοεί πως δεν αγοράζουμε ό,τι θέλουμε ακόμη και να μπορούμε. Αυτό το θεωρώ σημαντικό και ευτυχώς το έχω πετύχει. Γενικά εγώ κάνω καλή οικονομική διαχείριση ενώ ο σύζυγος σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο ανοιχτοχέρης από όσο πρέπει, κατά τη γνώμη μου (για την οικογένεια ξοδεύει κυρίως, ούτε καν για τον εαυτό του). Δε βλέπω το λόγο να πάρει, για παράδειγμα, το πανάκριβο μπλουζάκι για το παιδί αφού θα φορεθεί καθημερινά στο σχολείο ενώ μπορούμε να καλύψουμε αυτή την ανάγκη με ένα πιο οικονομικό. Για τα παπούτσια, δε λυπάμαι τα χρήματα. 

Γενικά, ως οικογένεια, το παιδί βλέπει ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στη μόρφωση, τη λήψη ερεθισμάτων μέσω επισκέψεων σε μουσεία, νέα μέρη και ταξίδια. Ωστόσο, αφού έχουμε επιλογές, δε θα πάμε στο πανάκριβο ξενοδοχείο αλλά σε κάτι πιο οικονομικό αλλά φυσικά καθαρό και αξιοπρεπές. Όσο για φαγητό, αν είναι για λίγες μέρες, συνήθως τρώμε έξω. Για περισσότερες, επιλέγουμε κατάλυμα όπου μπορούμε να ετοιμάσουμε κάποιο γεύμα. 

Δυστυχώς, καθημερινά αγοράζουμε καφέ απ' έξω (σύνολο 4 καφέδες τη μέρα). Προσπαθώ να περιορίσω τη δική μου αυτή κατανάλωση, γιατί όντως είναι υπολογίσιμο έξοδο αθροιστικά, χρήματα που θα μπορούσαν να αποταμιευθούν ή να διατεθούν αλλού.

Μου αρεσε πολυ ο τροπος που τα εγραψες! Συμφωνω κιολας, αλλα ασχετα απο αυτο, τα ειπες ωραια!

Διαφημίσεις

Μου αρεσε πολυ ο τροπος που τα εγραψες! Συμφωνω κιολας, αλλα ασχετα απο αυτο, τα ειπες ωραια!

:) Απλά πράγματα που φαντάζομαι κάνουμε πολλοί από μας. 

Για τα παπουτσια που λες, εμεις κι εκει κανουμε οικονομια, οχι παιρνοντας ο,τι να'ναι, αλλα τις καλες μαρκες ειτε παμε σε στοκ ειτε κοιταμε στο σκρουτζ και παιρνουμε μαλλον περσινα μοντελα αν κρινω απο τις διαφορες στην τιμη και τα σπασμενα νουμερα. Μας βγαινει βεβαια λιγο η πιστη με τις απειρες ανοιχτες καρτελες και το να παμε ενδεχομενως λιγο πιο μακρια για δοκιμη και παραλαβη (γιατι και τα μεταφορικα ειναι κατι που φροντιζουμε να μη χρεωνομαστε ποτε) αλλα δεν βλεπουμε το λογο να παρουμε κατι φετινης συλλογης, ειδικα οσο ειναι μικρη και δεν διαλεγει τοσο πολυ σχεδιο. Και μετα θα ηθελα να το ενστερνιστει αυτο. Εννοειται οτι κσποια στιγμη θα παρει και κατι πιο ακριβο αν την ξετρελαινει τοσο πολυ το σχεδιο, οπως εχω κανει κι εγω (ακριβο για ενηλικου εννοω 60, παραπανω δεν εχω παρει ποτε, ο αντρας μου εχει παρει και μεχρι 80+ αναγκαστικα λογω προβληματος στα γονατα), αλλα απο εφηβος και πανω το φορας για χρονια το παπουτσι, δεν ειναι οπως παιδι που το φοραει για μια χρονια, οπότε κοιταμε να ειναι το πολυ γυρω στα 40 τα μποτακια-παπουτσοπεδιλα ακομα κι αν δεν ειναι το αγαπημενο μου σχεδιο και στα αθλητικα 15-20 ευρω, που βρισκουμε ευκολα κοντα μας περσινα των μεγαλων εταιρειων.

Για τα παπουτσια που λες, εμεις κι εκει κανουμε οικονομια, οχι παιρνοντας ο,τι να'ναι, αλλα τις καλες μαρκες ειτε παμε σε στοκ ειτε κοιταμε στο σκρουτζ και παιρνουμε μαλλον περσινα μοντελα αν κρινω απο τις διαφορες στην τιμη και τα σπασμενα νουμερα. Μας βγαινει βεβαια λιγο η πιστη με τις απειρες ανοιχτες καρτελες και το να παμε ενδεχομενως λιγο πιο μακρια για δοκιμη και παραλαβη (γιατι και τα μεταφορικα ειναι κατι που φροντιζουμε να μη χρεωνομαστε ποτε) αλλα δεν βλεπουμε το λογο να παρουμε κατι φετινης συλλογης, ειδικα οσο ειναι μικρη και δεν διαλεγει τοσο πολυ σχεδιο. Και μετα θα ηθελα να το ενστερνιστει αυτο. Εννοειται οτι κσποια στιγμη θα παρει και κατι πιο ακριβο αν την ξετρελαινει τοσο πολυ το σχεδιο, οπως εχω κανει κι εγω (ακριβο για ενηλικου εννοω 60, παραπανω δεν εχω παρει ποτε, ο αντρας μου εχει παρει και μεχρι 80+ αναγκαστικα λογω προβληματος στα γονατα), αλλα απο εφηβος και πανω το φορας για χρονια το παπουτσι, δεν ειναι οπως παιδι που το φοραει για μια χρονια, οπότε κοιταμε να ειναι το πολυ γυρω στα 40 τα μποτακια-παπουτσοπεδιλα ακομα κι αν δεν ειναι το αγαπημενο μου σχεδιο και στα αθλητικα 15-20 ευρω, που βρισκουμε ευκολα κοντα μας περσινα των μεγαλων εταιρειων.

Δεν θα συμφωνήσω ότι κρατάς το εφηβικό παπούτσι για χρόνια.κ γιατί να το κρατήσεις άλλωστε.θελεις να χαρείς να πάρεις κ κατι αλλο.εξαλλου φθείρονται.

πρίν από 18 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Δεν θα συμφωνήσω ότι κρατάς το εφηβικό παπούτσι για χρόνια.κ γιατί να το κρατήσεις άλλωστε.θελεις να χαρείς να πάρεις κ κατι αλλο.εξαλλου φθείρονται.

Καλα δεν ξερω απο εφηβεια. Εννοουσα οτι πλεον εχει σταθεροποιηθει το νουμερο οπότε οπως κι εμεις οι μεγαλοι θα τα κρατανε καποια χρονια. Δεν ειναι για μια χρονια μονο, αυτο εννοω, ουτε για 10 προφανως οπως μπορει να εχουμε καποιο παπουτσι οι μεγαλοι.

πρίν από 27 λεπτά , little lamb είπε:

Καλα δεν ξερω απο εφηβεια. Εννοουσα οτι πλεον εχει σταθεροποιηθει το νουμερο οπότε οπως κι εμεις οι μεγαλοι θα τα κρατανε καποια χρονια. Δεν ειναι για μια χρονια μονο, αυτο εννοω, ουτε για 10 προφανως οπως μπορει να εχουμε καποιο παπουτσι οι μεγαλοι.

Εξαρτάται το παπούτσι κ τη χρήση. Ένα καλό μποτάκι που δεν φοριέται συχνά, ναι μπορεί κάποια χρόνια αλλά τα παιδθα αλλάζουν κ γούστα κ στιλ, ακόμα κ αν το μέγεθος είναι ίδιο. Δεν θα έχει ίδια γούστα κ στιλ στα 15 κ τα 18. Αθλητικό αμφιβάλλω αν κρατάει χρόνια σ αυτές τις ηλικίες. 

5 ώρες πρίν, love kids είπε:

Γενικά εγώ κάνω καλή οικονομική διαχείριση ενώ ο σύζυγος σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο ανοιχτοχέρης από όσο πρέπει, κατά τη γνώμη μου (για την οικογένεια ξοδεύει κυρίως, ούτε καν για τον εαυτό του).

κι ο άντρας μου το ίδιο, το παραδέχεται βέβαια. Είναι καλός στον προγραμματισμό και τη διαχείριση και ενίοτε γίνεται φορτικός στο να επαναλαμβάνει τι τρέχοντα έξοδα υπάρχουν κ ποσα πρέπει να υπολογίσουμε να περάσει ο μήνας, μάλλον τα επαναλαμβάνει για τον εαυτό του, γιατί μετά μπορεί να πάει κάπου κ να γίνει καταστροφή. Τη μια είδε μια προσφορά, την άλλη κάτι που θέλαμε να πάρουμε στο σπίτι ούτως ή άλλως, την άλλη κάτι του παιδιού, γι αυτό το καταλαβαίνει μόνος του ότι ξεφεύγει και αναλαμβάνω εγω τα ψώνια για σιγουριά. 

Τωρα που λέμε για ψώνια, έχετε παρατηρήσει γενικα αύξηση σε μεταφορικά κ χρέωση αντικαταβολης; αυτήν την εντύπωση έχω κ υποψιάζομαι λόγω αλλαγής στην καταναλωτική συμπεριφορά εξαιτίας της πανδημίας. Γι αυτό αρχίσαμε λίγο να στηρίζουμε κ την τοπική αγορά, αν δεν χανουμε κάποια πολύ μεγάλη έκπτωση. 

πρίν από 39 λεπτά , Έσπερος είπε:

Τωρα που λέμε για ψώνια, έχετε παρατηρήσει γενικα αύξηση σε μεταφορικά κ χρέωση αντικαταβολης; αυτήν την εντύπωση έχω κ υποψιάζομαι λόγω αλλαγής στην καταναλωτική συμπεριφορά εξαιτίας της πανδημίας. Γι αυτό αρχίσαμε λίγο να στηρίζουμε κ την τοπική αγορά, αν δεν χανουμε κάποια πολύ μεγάλη έκπτωση. 

Ναι, σε κάποια καταστήματα το έχω παρατηρήσει. Έψαχνα πρόσφατα για κάποια πράγματα που ήθελα να αγοράσω και είδα πως κάποια e-shops απο τα οποία είχα ξαναπαραγγείλει έχουν αυξήσει τα μεταφορικά ή το κατώτατο ποσό που εξασφαλίζει δωρεάν μεταφορικά. Γενικά προσπαθώ να στηρίζω την τοπική αγορά όταν και όσο μπορώ. Σήμερα, για παράδειγμα, ψώνισα κάποια πράγματα για το παιδί από αλυσίδες αλλά άφησα κάποια άλλα που θέλει για να τα πάρουμε από τοπικά μαγαζιά. Άλλωστε υπάρχουν ελληνικές βιοτεχνίες με εξαιρετικά παιδικά ρούχα. 

πρίν από 18 λεπτά , love kids είπε:

Ναι, σε κάποια καταστήματα το έχω παρατηρήσει. Έψαχνα πρόσφατα για κάποια πράγματα που ήθελα να αγοράσω και είδα πως κάποια e-shops απο τα οποία είχα ξαναπαραγγείλει έχουν αυξήσει τα μεταφορικά ή το κατώτατο ποσό που εξασφαλίζει δωρεάν μεταφορικά. Γενικά προσπαθώ να στηρίζω την τοπική αγορά όταν και όσο μπορώ. Σήμερα, για παράδειγμα, ψώνισα κάποια πράγματα για το παιδί από αλυσίδες αλλά άφησα κάποια άλλα που θέλει για να τα πάρουμε από τοπικά μαγαζιά. Άλλωστε υπάρχουν ελληνικές βιοτεχνίες με εξαιρετικά παιδικά ρούχα. 

Ναι ειδικά για ρούχα του παιδιού τώρα που έψαξα λίγο είδα ωραία ελληνικά ρούχα παρα πολύ οικονομικά, για ρούχα της μιας χρονιάς δεν με νοιάζει κιόλας αν αποδειχτούν όχι τόσο ανθεκτικά, δεν είναι παπούτσι ή μπουφάν. Έτσι αγόρασα από τα εδώ καταστήματα, μ έπιασε κ ένα άγχος εντωμεταξύ μην μας κλείσουν πάλι κ πήγα χτες που είχαν κ κάποιες εκπτώσεις. 

πρίν από 23 λεπτά , love kids είπε:

Άλλωστε υπάρχουν ελληνικές βιοτεχνίες με εξαιρετικά παιδικά ρούχα. 

Και καποια συνοικιακα εχουν και πολυ καλες τιμες επισης. Καποια αλλα βεβαια το αντιθετο, ειναι σαν να σε στελνουν με τον τροπο τους στις αλυσιδες...

Για τα παπουτσια το ειπα οχι για το ποσο συχνα θα αλλαζει στην εφηβεια (δεν μπορω να το ξερω αυτο) αλλα θελοντας να πω οτι οταν πλεον δεν τα αλλαζεις καθε χρονο μου φαινεται πιο λογικο να παρεις και κατι πιο ακριβο. Αλλωστε εχεις και πιο πολλα ζευγαρια που τα φοράς για χρονια, ενω σαν παιδι μονο 2-3 χειμωνα 2-3 καλοκαιρι συνηθως.

Ασχετο, εμεις μολις πηραμε την καρτα του ορκεστρα που λογω black friday την εχει μιση τιμη, 30 ευρω η διετια. Δεν σκεφτηκα να σας το γραψω. Να εχετε το νου σας, ανα διαστηματα το κανουν. Για ενα χρονο που ειναι κανονικα θεωρουσαμε οτι δεν συνεφερε, αλλα για δύο νομιζω ειναι καλα.

Και καποια συνοικιακα εχουν και πολυ καλες τιμες επισης. Καποια αλλα βεβαια το αντιθετο, ειναι σαν να σε στελνουν με τον τροπο τους στις αλυσιδες...

Για τα παπουτσια το ειπα οχι για το ποσο συχνα θα αλλαζει στην εφηβεια (δεν μπορω να το ξερω αυτο) αλλα θελοντας να πω οτι οταν πλεον δεν τα αλλαζεις καθε χρονο μου φαινεται πιο λογικο να παρεις και κατι πιο ακριβο. Αλλωστε εχεις και πιο πολλα ζευγαρια που τα φοράς για χρονια, ενω σαν παιδι μονο 2-3 χειμωνα 2-3 καλοκαιρι συνηθως.

Ασχετο, εμεις μολις πηραμε την καρτα του ορκεστρα που λογω black friday την εχει μιση τιμη, 30 ευρω η διετια. Δεν σκεφτηκα να σας το γραψω. Να εχετε το νου σας, ανα διαστηματα το κανουν. Για ενα χρονο που ειναι κανονικα θεωρουσαμε οτι δεν συνεφερε, αλλα για δύο νομιζω ειναι καλα.

Την είχα πάρει πέρσι και νομίζω έχει ακόμη ένα χρόνο ισχύ αλλά μιας και θα φύγουμε, δε θα τη χρησιμοποιήσουμε και πολύ. Τα έβγαλε βέβαια τα λεφτά της. Τα ρούχα δεν είναι και κάτι το εξαιρετικό αλλά για την τιμή τους και δεδομένου ότι τα παιδιά αλλάζουν γρήγορα νούμερα, εμάς μας βόλεψε. Συν ότι ήταν ιδανική η φόρμα τους για το σωματότυπό της. Βέβαια τα πολύ οικονομικά τους φέτος κάνανε εύκολα τρυπούλες, κάτι κολάν που είχαμε πάρει το καλοκαίρι και τα φόρεσε τώρα. Αλλά όταν πληρώνω €5 τα δύο τεμάχια, μικρό το κακό. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...