Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να κάνω κατι για μενα...

diane2020

Recommended Posts

πρίν από 40 λεπτά , Yovanna είπε:

εν ισχύει. Όταν ξέρεις να οδηγείς, μπορείς να οδηγήσεις οποιοδήποτε αυτοκίνητο (δεν μιλάω για τίποτα ferrari ). Δεν πας σε αλάνες και ερημιές για να το μάθεις πρώτα.

Προσωπικά δεν θεωρώ πως ξέρω να οδηγώ επειδή πήρα το δίπλωμα. Δεν οδήγησα ποτέ ολομόναχη. Ξέρω κάποια βασικά θεωρητικά πχ πότε έχεις προτεραιότητα, τα σήματα, θεωρητικά παρκάρισμα/αναστροφή/οπισθογωνια αλλά στην πράξη έχω ξεχάσει πολλά και δεν έχω εμπειρία. Για αυτό πιστεύω πως είναι καλύτερα τώρα στην αρχή να πηγαίνουμε σε ήσυχα μέρη μέχρι να εξοικειωθω ξανά με το αυτοκινητο. 

πρίν από 40 λεπτά , Yovanna είπε:

Πας το αμάξι σου για σέρβις και σου δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης. Τί κάνεις? Δεν το παίρνεις να φύγεις

Για να το πας μέχρι εκεί σημαίνει πως οδηγείς! 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 865
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 58 λεπτά , Yovanna είπε:

Δεν ισχύει. Όταν ξέρεις να οδηγείς, μπορείς να οδηγήσεις οποιοδήποτε αυτοκίνητο (δεν μιλάω για τίποτα ferrari ). Δεν πας σε αλάνες και ερημιές για να το μάθεις πρώτα. Πας το αμάξι σου για σέρβις και σου δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης. Τί κάνεις? Δεν το παίρνεις να φύγεις? 

Δεν θέλει τόση ανάλυση. Οπισθογωνία , μετά το δίπλωμα, δεν ξανάκανα ποτέ εξάσκηση. Όπως λέει η @Έσπερος, πορεία θέλει. Συνέχεια. Και σε κίνηση. Σταμάτα - ξεκίνα. Έτσι μαθαίνεις. 

Α. επίσης οι άντρες σας δεν τα ξέρουν όλα! Όσο και αν θέλουν να το πίστεύετε! Μα εξάσκηση να βάζεις ταχύτητες, χωρίς να κοιτάζεις @little lamb? Αλήθεια τώρα? τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν θες να οδηγήσεις!

Μα δεν πρεπει να το μαθω αυτο; Στο δρομο πανω στην κινηση με αυτοκινητα γυρω γυρω θα κοιταζω τον λεβιε αντι μπροστα μου; Και η δασκαλα ηταν αυστηρη με αυτο θυμαμαι. Στο δρομο δυσκολευομαι και να αλλαξω ταχυτητα πανω σε στροφη, θελω πρωτα να στριψω και μετα να την αλλαξω. Για το φλας και αλλαγη ταχυτητας τι να πω, πυρηνικη φυσικη

Τωρα ειδα το "οσο και αν θελουν να το πιστευετε". Νομιζα οτι εγραφες "οσο και αν θελετε". Δηλαδη γιατι να θελουν να πιστευουμε εμεις οτι τα ξερουν ολα; Ειναι λιγο υποτιμητικο να το λες αυτο. Με τον αντρα μας μενουμε, με τον αντρα μας παμε για εξασκηση. Αν μεναμε με τους γονεις μας θα πηγαιναμε με αυτους ή με τα αδερφια μας.

6 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Προσωπικά δεν θεωρώ πως ξέρω να οδηγώ επειδή πήρα το δίπλωμα. Δεν οδήγησα ποτέ ολομόναχη. Ξέρω κάποια βασικά θεωρητικά πχ πότε έχεις προτεραιότητα, τα σήματα, θεωρητικά παρκάρισμα/αναστροφή/οπισθογωνια αλλά στην πράξη έχω ξεχάσει πολλά και δεν έχω εμπειρία. Για αυτό πιστεύω πως είναι καλύτερα τώρα στην αρχή να πηγαίνουμε σε ήσυχα μέρη μέχρι να εξοικειωθω ξανά με το αυτοκινητο. 

Για να το πας μέχρι εκεί σημαίνει πως οδηγείς! 

6 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Μα δεν πρεπει να το μαθω αυτο; Στο δρομο πανω στην κινηση με αυτοκινητα γυρω γυρω θα κοιταζω τον λεβιε αντι μπροστα μου; Και η δασκαλα ηταν αυστηρη με αυτο θυμαμαι. Στο δρομο δυσκολευομαι και να αλλαξω ταχυτητα πανω σε στροφη, θελω πρωτα να στριψω και μετα να την αλλαξω. Για το φλας και αλλαγη ταχυτητας τι να πω, πυρηνικη φυσικη

Τωρα ειδα το "οσο και αν θελουν να το πιστευετε". Νομιζα οτι εγραφες "οσο και αν θελετε". Δηλαδη γιατι να θελουν να πιστευουμε εμεις οτι τα ξερουν ολα; Ειναι λιγο υποτιμητικο να το λες αυτο. Με τον αντρα μας μενουμε, με τον αντρα μας παμε για εξασκηση. Αν μεναμε με τους γονεις μας θα πηγαιναμε με αυτους ή με τα αδερφια μας.

Φυσικά ξεκινάτε από ησυχα μερη όσο έχετε ανασφάλεια, αυτό εξυπακούεται. απλώς η αλάνα είναι αλάνα. δεν σε προετοιμάζει για τις συνθήκες του δρομου, μόνο για να αυτοματοποιήσεις κάποιες κινήσεις. εννοώ ότι μην περιμένετε μετά από ένα χ διάστημα με σταματά ξεκινα στην αλάνα, να νιώσετε μέσα σας κάποιο κλικ ότι μπορείτε να βγείτε στο δρόμο. είναι άσχετα το ένα με το άλλο. Λίγη εξάσκηση για να κάνετε στα τυφλά αυτές τις κινήσεις κ μετά κάνετε το γύρο του τετραγώνου σε ήσυχες ώρες κλπ. 

@little lamb αυτό που λεε για κατέβασμα ταχύτητας κ στροφή κ εμένα με άγχωνε για καιρό. όμως αυτό ξεπερνιέται στο δρόμο. Αυτά που λετε δλδ δεν είναι κάποιο δικό σας αποκλειστικό κ μοναδικό πρόβλημα. Είναι ποκυ φυσιολογικά συναισθήματα. Αλλά κ να μην τα κάνετε καλά, ιεραρχηστε λίγο στο μυαλό σας τη σημασία τους. δεν φέρνουν όλα θανατηφόρο τροχαίο ή τρακάρισμα. το πολύ πολύ να φάτε μια μούντζα ή να σας κορνάρει κάποιος. εστιαστε στα βασικά, ξεκίνημα, ταχύτητα, σταμάτημα για αρχή, μετά λίγη πορεία σε συνθήκες ήσυχες, μετά λίγο την όπισθεν κ αναστροφή, κ λίγο πιο συνθέτες διαδρομές, βήμα βήμα. 

το ότι κάποιος οδηγεί δεν σημαίνει ότι ξέρει τα πάντα για να διδάξει σε κάποιον. ο άντρας της μιας λέει να ξεκινήσουν έτσι, ο άντρας της άλλης λέει αλλιώς, ο τρίτος λέει κάτι άλλο. αυτοσχεδιασμό κάνουν, σε κάτι που μάλλον για καινούς βγήκε φυσικά κ αυθόρμητα. δεν έχουν κάποια μέθοδο στο μυαλό τους. αυτό εννοεί η @Yovanna. είτε είναι ο άντρας σας, είτε ο πατέρας, ο αδερφός, η κουμπαρα, οποιοσδήποτε. Αν προτείνουν κάτι που βλέπετε ότι βγάζει σε αδιέξοδο, ζητήστε να δοκιμάσετε κάτι άλλο. Ή καλύτερα δάσκαλο. Εγω δεν οδηγώ με τον άντρα μου μέσα. Ποτέ. Μόνη μου έβγαζα άκρη. γιατί τις μια δυο φορές που έγινε για δοκιμή, σχολίαζε το οτιδήποτε, το έχει το κουσούρι αυτό έτσι κι αλλιώς κ εγω είμαι κ άγαρμπη έτσι κι αλλιώς. Δεν το αναλύσαμε όμως, μου είπε ένα δυο που έπρεπε να προσέξω, κάποια τα προσεχω καποοα όχι πάντα, το ξέρει, αλλά από τη στιγμή που ξέρει τις δυνάμεις μου κ δεν έχει συμβεί κάτι, δεν έχει τεθεί θέμα να μπει μαζί για να μου δείξει κάτι. επίσης οι ανττες συνήθως νιώθουν δύσκολα όταν οδηγία κάποιος άλλος ακόμα κι αν οδηγά τελεια. φρενάρουν ενστικτωδώς κ τετοια. Δεν έχουν συνηθίσει στη θέση του συνοδηγού. Πόσο μάλλον με κάποιον αρχάριο. δε μια αλάνα πάτε κ μόνες σας. εγω όταν πήρα το δίπλωμα, για άσκηση έκανα μετακινήσεις του αυτοκινήτου των γονιών μου στην αυλή του χωριού, άλλαζα θέση για να το πάω στη σκιά μεσημέρι κ απόγευμα. 

9 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Ωχ ωχ ακούω πρώτες ,  δεύτερες χαχα εγώ έχω αυτόματο μεγάλο τζιπ αλλααα έχω σωθεί με το αυτόματο  

Η αλήθεια είναι ότι επειδή πάντα οδηγούσα με ταχύτητες δεν θα ήθελα με τπτ εγώ αυτόματο.. Θα ένιωθα ότι δεν οδηγάω κανονικά!!!

Πάντως από πολλούς έχω ακούσει που πήραν κατευθείαν αυτόματο ότι τους αρέσει έτσι κ δεν θα μπορούσαν με ταχύτητες! Είναι όπως μαθαίνει ο καθένας!

9 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Ετσι μου λεει ο αντρας μου, αλλα πιστευω χρειαζεται να ξερουμε και κανονικο.

Εμεις οχι,renault clio ειναι. Εγω οταν λεω να μαθω το αυτοκινητο, δεν εννοω τον ογκο, εννοω το ποση δυναμη θελει καθε πενταλ, το να κοιταω καθρεφτες ενω ταυτοχρονα αλλαζω ταχυτητες και βγαζω φλας κλπ. Θυμαμαι που ελεγε η δασκαλα ξαφνικα να στριψω και απο τον πανικο μου δεν προλαβαινα και να κατεβασω ταχυτητα και να βγαλω φλας... Στον ογκο αυτο που με δυσκολευει ειναι το οτι η θεση του οδηγου δεν ειναι στη μεση κι ετσι απ'τη μια εχεις πιο πολυ αυτοκινητο κι απο την αλλη πιο λιγο. Επισης με ενοχλει το μεταλλο μεταξυ παρμπριζ και πλαινου παραθθρου, με μπερδευουν οι καθρεφτες (μπερδευω αν πλησιαζει ή αν απομακρυνεται κατι) και νιωθω οτι δεν φτανω καλα τα πενταλ. Μια ευτυχια!

Ναι ξέρω να οδηγάω με ταχύτητες , απλά προτιμώ το αυτόματο 

Διαφημίσεις

9 hours ago, Super.mum said:

Ωχ ωχ ακούω πρώτες ,  δεύτερες χαχα εγώ έχω αυτόματο μεγάλο τζιπ αλλααα έχω σωθεί με το αυτόματο  

Και εγώ τα τελευταία χρόνια έχω αυτόματο, και τελικά να σου πω κάτι?? δεν το αλλάζω με τίποτα!!! ειδικά για μέσα στην πόλη! Σίγουρα δεν έχει τη χάρη των ταχυτήτων αλλά η οδήγηση είναι τόσο πιο ξεκούραστη μέσα στην πόλη!

πρίν από 20 λεπτά , mama16 είπε:

Η αλήθεια είναι ότι επειδή πάντα οδηγούσα με ταχύτητες δεν θα ήθελα με τπτ εγώ αυτόματο.. Θα ένιωθα ότι δεν οδηγάω κανονικά!!!

Πάντως από πολλούς έχω ακούσει που πήραν κατευθείαν αυτόματο ότι τους αρέσει έτσι κ δεν θα μπορούσαν με ταχύτητες! Είναι όπως μαθαίνει ο καθένας!

Πολλά χρόνια οδηγώ αυτόματο .. πιστεύω είναι μέχρι να το δοκιμάσεις και να βολευτείς. Το δεύτερο που έχουμε με ταχύτητες είναι και αν χρειαστεί θα το πάρω και αυτό εν ανάγκη 

22 minutes ago, mama16 said:

Μη το λές, εγώ τώρα οδηγώ αυτόματο, οδηγώ όμως και με ταχύτητες, απλά το αυτόματο με έχει βολέψει.

Πάντως το πιο δύσκολο κομμάτι δεν θεωρώ πως είναι το ξεκίνημα ή η αλλαγή ταχυτήτων, το δυσκολότερο είναι αποκτήσει κανείς οδηγική συμπεριφορά.

Θυμάμαι πως όταν πήγα από ταχύτητες σε αυτόματο υπήρξαν πολλές φορές που πήγα να αλλάξω ταχύτητα, ή να τραβήξω χειρόφρενο σε σταμάτησα - ξεκίνα σε ανηφόρα, δεν είχα τι να κάνω το αριστερό μου πόδι την ώρα που οδηγούσα, όμως ουσιαστικά  έξω στον δρόμο συμπεριφέρομαι το ίδιο είτε το αυτοκίνητο μου έχει τρία πετάλια είτε δύο.  Το πρακτικό κομμάτι (ταχύτητες και ξεκίνημα ) είναι κάτι που κάποιος κατακτά σχετικά εύκολα, με λίγη τριβή μαθαίνεις να τα χειρίζεσαι μηχανικά.

8 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Στο δρομο δυσκολευομαι και να αλλαξω ταχυτητα πανω σε στροφη, θελω πρωτα να στριψω και μετα να την αλλαξω

Στην στροφή επάνω ποτέ δεν αλλάζουμε ταχύτητα, θυμάμαι από τη σχολή οδηγών που μου το έλεγε ο δάσκαλος, μπορεί να χάσεις τον έλεγχο. Αν χρειαστεί το κάνεις αμέσως πριν

πρίν από 27 λεπτά , kotsifikos είπε:

Μη το λές, εγώ τώρα οδηγώ αυτόματο, οδηγώ όμως και με ταχύτητες, απλά το αυτόματο με έχει βολέψει.

Πάντως το πιο δύσκολο κομμάτι δεν θεωρώ πως είναι το ξεκίνημα ή η αλλαγή ταχυτήτων, το δυσκολότερο είναι αποκτήσει κανείς οδηγική συμπεριφορά.

Θυμάμαι πως όταν πήγα από ταχύτητες σε αυτόματο υπήρξαν πολλές φορές που πήγα να αλλάξω ταχύτητα, ή να τραβήξω χειρόφρενο σε σταμάτησα - ξεκίνα σε ανηφόρα, δεν είχα τι να κάνω το αριστερό μου πόδι την ώρα που οδηγούσα, όμως ουσιαστικά  έξω στον δρόμο συμπεριφέρομαι το ίδιο είτε το αυτοκίνητο μου έχει τρία πετάλια είτε δύο.  Το πρακτικό κομμάτι (ταχύτητες και ξεκίνημα ) είναι κάτι που κάποιος κατακτά σχετικά εύκολα, με λίγη τριβή μαθαίνεις να τα χειρίζεσαι μηχανικά.

Καλά μπορεί να το λέω επειδή δεν έχω οδηγήσει ποτέ αυτόματο αλλά μου αρέσουν οι ταχύτητες κ δεν με ενοχλεί ούτε να τις αλλάζω ούτε ο συμπλέκτης. Αλλά σε αυτόματο αν σταματήσεις σε ανηφόρα κ πρέπει να ξεκινήσεις πως δεν φεύγει πίσω? Τι κάνεις? Γιατί με τις ταχύτητες απλά αφήνεις λίγο τον συμπλέκτη μέχρι το σημείο που αρχίζει να τρέμει λίγο το αυτοκίνητο κ μετά πατάς γκάζι. (Με χειρόφρενο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ). Αλλά στο αυτόματο πως?

28 minutes ago, mama16 said:

Στην στροφή επάνω ποτέ δεν αλλάζουμε ταχύτητα, θυμάμαι από τη σχολή οδηγών που μου το έλεγε ο δάσκαλος, μπορεί να χάσεις τον έλεγχο. Αν χρειαστεί το κάνεις αμέσως πριν

Καλά μπορεί να το λέω επειδή δεν έχω οδηγήσει ποτέ αυτόματο αλλά μου αρέσουν οι ταχύτητες κ δεν με ενοχλεί ούτε να τις αλλάζω ούτε ο συμπλέκτης. Αλλά σε αυτόματο αν σταματήσεις σε ανηφόρα κ πρέπει να ξεκινήσεις πως δεν φεύγει πίσω? Τι κάνεις? Γιατί με τις ταχύτητες απλά αφήνεις λίγο τον συμπλέκτη μέχρι το σημείο που αρχίζει να τρέμει λίγο το αυτοκίνητο κ μετά πατάς γκάζι. (Με χειρόφρενο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ). Αλλά στο αυτόματο πως?

Εγώ επειδή εκεί που μένω έχει κάτι φοβερά στοπ σε μεγάλη ανηφόρα χρησιμοποιούσα πολύ το χειρόφρενο, το αυτόματο όχι δεν φεύγει πίσω, τουλάχιστον το δικό μας δεν φεύγει, αφήνεις το φρένο και το αυτοκίνητο μένει εκεί που είναι, πατάς γκάζι και φεύγει. Σκέψου ότι το αυτόματο με το που αφήνεις το φρένο παίρνει πρώτη και φεύγει το αυτοκίνητο.

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , kotsifikos είπε:

Εγώ επειδή εκεί που μένω έχει κάτι φοβερά στοπ σε μεγάλη ανηφόρα χρησιμοποιούσα πολύ το χειρόφρενο, το αυτόματο όχι δεν φεύγει πίσω, τουλάχιστον το δικό μας δεν φεύγει, αφήνεις το φρένο και το αυτοκίνητο μένει εκεί που είναι, πατάς γκάζι και φεύγει. Σκέψου ότι το αυτόματο με το που αφήνεις το φρένο παίρνει πρώτη και φεύγει το αυτοκίνητο.

Αυτό είναι το πιο θετικό στο αυτόματο τότε γιατί όταν βρίσκομαι σε ανηφόρα σταματημένη, παρόλο που ευτυχώς δεν μου φεύγει πίσω, πάντα αγχώνομαι για το αν θα τα καταφέρω!! 

Πριν παντρευτώ κ αρραβωνιαστω είχα πάει θάλασσα με παρέα κ οδηγουσα εγώ. Στον γυρισμό είχε μια  μεγάλη ανηφόρα κ σε στροφή κ ήταν ουρά από αυτοκίνητα. Εγώ σταματημενη εφόσον από μπροστά μου ήταν άλλα αυτοκίνητα, με είχε λούσει κρύος ιδρώτας και να είμαι σε φάση που προσπαθούσα να κρατηθώ να μην τρέμω γιατί αν το έκανα θα έχανα τελείως τον έλεγχο κ θα έπεφτα κ στον πισινό μου!!!! Ευτυχώς τλκ δεν έφυγε προς τα πίσω το αυτοκίνητο αλλά θα το θυμάμαι για πάντα. Από αυτόν τον δρόμο δεν ξανά πέρασα ποτέ!!! :P ήμουνα κ πιο νέα οδηγός, εκείνη την χρονιά είχα τελειώσει τη σχολή μου κ γύρισα στην πόλη μου οπότε τότε είχα αρχίσει να οδηγάω σε καθημερινή βάση γιατί ως φοιτήτρια οδηγούσα μόνο όταν ήμουν στο πατρικό μου

23 minutes ago, mama16 said:

Αυτό είναι το πιο θετικό στο αυτόματο τότε γιατί όταν βρίσκομαι σε ανηφόρα σταματημένη, παρόλο που ευτυχώς δεν μου φεύγει πίσω, πάντα αγχώνομαι για το αν θα τα καταφέρω!! 

Πριν παντρευτώ κ αρραβωνιαστω είχα πάει θάλασσα με παρέα κ οδηγουσα εγώ. Στον γυρισμό είχε μια  μεγάλη ανηφόρα κ σε στροφή κ ήταν ουρά από αυτοκίνητα. Εγώ σταματημενη εφόσον από μπροστά μου ήταν άλλα αυτοκίνητα, με είχε λούσει κρύος ιδρώτας και να είμαι σε φάση που προσπαθούσα να κρατηθώ να μην τρέμω γιατί αν το έκανα θα έχανα τελείως τον έλεγχο κ θα έπεφτα κ στον πισινό μου!!!! Ευτυχώς τλκ δεν έφυγε προς τα πίσω το αυτοκίνητο αλλά θα το θυμάμαι για πάντα. Από αυτόν τον δρόμο δεν ξανά πέρασα ποτέ!!! :P ήμουνα κ πιο νέα οδηγός, εκείνη την χρονιά είχα τελειώσει τη σχολή μου κ γύρισα στην πόλη μου οπότε τότε είχα αρχίσει να οδηγάω σε καθημερινή βάση γιατί ως φοιτήτρια οδηγούσα μόνο όταν ήμουν στο πατρικό μου

Και εγώ με τις ταχύτητες είχα αυτό το άγχος στη γειτονιά μου και για αυτό χρησιμοποιουσα το χειρόφρενο.  Έχει πολλα καλά το αυτόματο κυρίως για οδήγηση μέσα στην πόλη και στην κίνηση.

Και εγώ αυτόματο οδηγώ , χρόνια τώρα. Δεν το αλλά ζω με τίποτα! Όποιος οδηγήσει αυτόματο δεν γυρνάει σε χειροκίνητο. Εξαφανίστηκε ο οποιοσδήποτε πόνος είχα στο σώμα μου, όλα αυτά τα χρόνια. Ας μη μιλήσουμε για την άνεση και την ευκολία.

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

το ότι κάποιος οδηγεί δεν σημαίνει ότι ξέρει τα πάντα για να διδάξει σε κάποιον. ο άντρας της μιας λέει να ξεκινήσουν έτσι, ο άντρας της άλλης λέει αλλιώς, ο τρίτος λέει κάτι άλλο. αυτοσχεδιασμό κάνουν, σε κάτι που μάλλον για καινούς βγήκε φυσικά κ αυθόρμητα. δεν έχουν κάποια μέθοδο στο μυαλό τους. αυτό εννοεί η @Yovanna. είτε είναι ο άντρας σας, είτε ο πατέρας, ο αδερφός, η κουμπαρα, οποιοσδήποτε. Αν προτείνουν κάτι που βλέπετε ότι βγάζει σε αδιέξοδο, ζητήστε να δοκιμάσετε κάτι άλλο

Δεν απορησα τι εννοουσε με το "δεν τα ξερουν ολα". Προφανως εννοουσε αυτο. Απορησα με το "θελουν να πιστευετε οτι τα ξερουν ολα", που ηταν χοντρο 

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

δεν φέρνουν όλα θανατηφόρο τροχαίο ή τρακάρισμα. το πολύ πολύ να φάτε μια μούντζα ή να σας κορνάρει κάποιος. εσ

Για τα μηχανακια ετσι οπως κανουν, τα παντα μπορει να ειναι σοβαρα ατυχηματα ομως

1 ώρα πρίν, Super.mum είπε:

Ναι ξέρω να οδηγάω με ταχύτητες , απλά προτιμώ το αυτόματο 

Λογικο! Εμενα μου το ειχε πει επειδη δυσκολευομαι, οτι μπορει να οδηγουσα μια χαρα αν επαιρνα αυτοματο. Για να μην παιδευτω να τις μαθω προφανως. Αλλα το να ξερω να οδηγησω μονο ενα αυτοκινητο ειναι λιγο μιση δουλεια, αφου θα κανω που θα κανω τον κοπο να μαθω οδηγηση, ας το κανω σωστα.

1 ώρα πρίν, kotsifikos είπε:

Δεν ειχα σκεφτει οτι το αυτοματο δεν εχει συμπλεκτη :-P Εγω παντως οταν λεω οτι με δυσκολευουν οι ταχυτητες δεν εννοω τον συμπλεκτη. Εννοω να θυμαμαι ποια ειχα πριν ωστε να ξερω προς τα πού να την αλλαξω χωρις να κοιταξω, ακομα κι αν θυμαμαι δεν αλλαζω γρηγορα, κανω ωρα, σκεφτειτε το αυτο κοιταζοντας κιολας, μπορει αντι τριτη να το παω παλι στην πρωτη ή αντι δευτέρα να το παω στην τεταρτη κλπ. Και κυριως δεν ξερω ποτε να αλλαξω ταχυτητα. Περα απο το "ποιημα" της δασκαλας για λιγα μετρα πρωτη, μετα δευτερα και μετα μολις ανεβαινει ανα 10 το κοντερ αλλαζεις, δεν ξερω τι αλλαγες πρεπει να κανω σε ανηφορα πχ. Πώς θα τα μαθω αυτα μονη μου; Χρειαζεται διπλα καποιος που ξερει. Ειμαι αρχαρια ακομη, νομιζω συζητατε σαν να τα εχω ηδη κατακτησει αυτα. Επισης οσο ειμαι τοσο αρχαρια δεν θα ηθελα να παρω μονη μου το αυτοκινητο του αντρα μου, αλλο αν ηταν δικο μου ή το ειχαμε παρει μαζι. Θελω να ειμαι σε λιγο καλυτερη κατασταση πριν το παρω μονη.

1 hour ago, kotsifikos είπε:

Σκέψου ότι το αυτόματο με το που αφήνεις το φρένο παίρνει πρώτη και φεύγει το αυτοκίνητο.

Εμας κανει το εξης: αναβει μονο του αν σου σβησει. Μπορεις και να την απενεργοποιησεις αυτη τη ρυθμιση.

πρίν από 50 λεπτά , mama16 είπε:

Η μαμα μου το παθαινε αυτο σε κατι αγριες ανηφορες σε βουνα, τσουλαγε πισω και κατεβαινε ο μπαμπας μου να ελαφρωσει το αυτοκινητο, να παει προς τα εμπρος, κι ερχοταν με τα ποδια λιγο παραπανω που ειχε λιγοτερη κλιση!

23 minutes ago, little lamb said:

Δεν απορησα τι εννοουσε με το "δεν τα ξερουν ολα". Προφανως εννοουσε αυτο. Απορησα με το "θελουν να πιστευετε οτι τα ξερουν ολα", που ηταν χοντρο 

Έλα τώρα που είναι χοντρό. Σε τέτοια πράγματα που θεωρούν ότι υπερτερούν (ακόμη και όταν η γυναίκα τους οδηγεί, πόσο μάλλον αν δεν ξέρει ή τρέμει στην ιδέα να οδηγήσει), βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν τους ξερόλες και  βλέπουν με περηφάνεια τις γυναίκες τους να τους κοιτάνε με θαυμασμό και να θεωρούν δεδομένα τα όσα λένε. Όχι, δεν ξερουν όλοι οι άντρες καλή οδήγηση. Επίσης δεν καθόμαστε με το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο και κάνουμε πρακτική να βάζουμε ταχύτητες χωρίς να κοιτάμε , για να φτάσουμε να πάρουμε το αυτοκίνητο. Είναι θέμα λίγων εβδομάδων να το κατακτήσεις αυτό. Δεν είναι τόσο δύσκολη η οδήγηση όσο νομίζεις. Σκέψου ότι στο εξωτερικό οδηγούν 16άχρονα.

Διαφημίσεις

πρίν από 19 λεπτά , Yovanna είπε:

Έλα τώρα που είναι χοντρό. Σε τέτοια πράγματα που θεωρούν ότι υπερτερούν (ακόμη και όταν η γυναίκα τους οδηγεί, πόσο μάλλον αν δεν ξέρει ή τρέμει στην ιδέα να οδηγήσει), βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν τους ξερόλες και  βλέπουν με περηφάνεια τις γυναίκες τους να τους κοιτάνε με θαυμασμό και να θεωρούν δεδομένα τα όσα λένε.

Συγγνωμη αλλα δεν ξερεις τον αντρα μου για να τα λες αυτα. Ο δικος σου μπορει να ειναι ετσι, ο δικος μου δεν ειναι. 

Ουτε θεωρω δεδομενα οσα λεει, συζηταμε ο,τι δεν συμφωνω ή εχω αμφιβολια.

Στο δευτερο σκελος συμφωνω, δεν ειπα πουθενα οτι ξερουν οι αντρες καλη οδηγηση και γενικα δεν εκανα πουθενα διαχωρισμο με βαση τα φυλα. Ο πατερας μου πρωτος απ'ολους δεν ξερει. Και ουτε μου ειπε ο αντρας μου την εξασκηση στις ταχυτητες να την κανω με ακινητοποιημενο το αυτοκινητο, εσυ το συμπερανες αυτο.

πρίν από 46 λεπτά , little lamb είπε:

Για τα μηχανακια ετσι οπως κανουν, τα παντα μπορει να ειναι σοβαρα ατυχηματα ομως

Τα μηχανάκια σε δρόμο με κίνηση είναι όντως τρομαχτικά. Δεν χρειάζεται όμως προκαταβολικά να αγχώνεσαι για το τι θα κανεις σε δρόμο με κίνηση. Αφού μένετε κάπου πιο εξοχικά, ξεκινα μ αυτό. στη χειρότερη θα μπορείς απλώς να πας στο σουπερμάρκετ κ στην πλατεία. Από το να μην οδηγείς καθολου επειδή σε φοβίζει η αλλαγή λωρίδας στην Κηφισιας, καλύτερα να ξεκινήσεις μ αυτά που μπορείς κ μετά θα πηγαίνεις μέχρι εκεί που σε παίρνει. 

πρίν από 42 λεπτά , little lamb είπε:

Λογικο! Εμενα μου το ειχε πει επειδη δυσκολευομαι, οτι μπορει να οδηγουσα μια χαρα αν επαιρνα αυτοματο. Για να μην παιδευτω να τις μαθω προφανως. Αλλα το να ξερω να οδηγησω μονο ενα αυτοκινητο ειναι λιγο μιση δουλεια, αφου θα κανω που θα κανω τον κοπο να μαθω οδηγηση, ας το κανω σωστα.

Δεν ειχα σκεφτει οτι το αυτοματο δεν εχει συμπλεκτη :-P Εγω παντως οταν λεω οτι με δυσκολευουν οι ταχυτητες δεν εννοω τον συμπλεκτη. Εννοω να θυμαμαι ποια ειχα πριν ωστε να ξερω προς τα πού να την αλλαξω χωρις να κοιταξω, ακομα κι αν θυμαμαι δεν αλλαζω γρηγορα, κανω ωρα, σκεφτειτε το αυτο κοιταζοντας κιολας, μπορει αντι τριτη να το παω παλι στην πρωτη ή αντι δευτέρα να το παω στην τεταρτη κλπ. Και κυριως δεν ξερω ποτε να αλλαξω ταχυτητα. Περα απο το "ποιημα" της δασκαλας για λιγα μετρα πρωτη, μετα δευτερα και μετα μολις ανεβαινει ανα 10 το κοντερ αλλαζεις, δεν ξερω τι αλλαγες πρεπει να κανω σε ανηφορα πχ. Πώς θα τα μαθω αυτα μονη μου; Χρειαζεται διπλα καποιος που ξερει. Ειμαι αρχαρια ακομη, νομιζω συζητατε σαν να τα εχω ηδη κατακτησει αυτα. Επισης οσο ειμαι τοσο αρχαρια δεν θα ηθελα να παρω μονη μου το αυτοκινητο του αντρα μου, αλλο αν ηταν δικο μου ή το ειχαμε παρει μαζι. Θελω να ειμαι σε λιγο καλυτερη κατασταση πριν το παρω μονη.

Εμας κανει το εξης: αναβει μονο του αν σου σβησει. Μπορεις και να την απενεργοποιησεις αυτη τη ρυθμιση.

Η μαμα μου το παθαινε αυτο σε κατι αγριες ανηφορες σε βουνα, τσουλαγε πισω και κατεβαινε ο μπαμπας μου να ελαφρωσει το αυτοκινητο, να παει προς τα εμπρος, κι ερχοταν με τα ποδια λιγο παραπανω που ειχε λιγοτερη κλιση!

Θα κοιτάς στην αρχή τις στροφές απ' το αυτοκίνητο για να αλλάξεις ταχύτητα αν φαίνεται στο αυτοκίνητο σου. Αν δεν ξέρεις που είναι ρώτα τον άντρα σου. Μεταξύ 2000-3000 στροφές μπορείς να αλλάζεις ( κ να ξεπεράσει λίγο τις 3000 δεν πειράζει). Στην πράξη όταν ακούς το αυτοκίνητο ότι αρχιζει να ακούγεται ένας ήχος αλλάζεις. Όταν ήμουν νέα οδηγός την τρίτη την άλλαζα όταν πήγαινε στα 60 η ταχύτητα και την Τετάρτη στα 80, τώρα πλέον την αλλάζω στα 50 σίγουρα κ βάζω τεταρτη κ πάει πολύ πιο ωραία. Κ πέμπτη βάζω στα 70 το πολύ! Οι ταχύτητες δεν ειναι τπτ. Αν μάθεις ακριβώς το κενό αλλάζουν πολύ εύκολα

πρίν από 48 λεπτά , little lamb είπε:

Και κυριως δεν ξερω ποτε να αλλαξω ταχυτητα. Περα απο το "ποιημα" της δασκαλας για λιγα μετρα πρωτη, μετα δευτερα και μετα μολις ανεβαινει ανα 10 το κοντερ αλλαζεις, δεν ξερω τι αλλαγες πρεπει να κανω σε ανηφορα πχ. Πώς θα τα μαθω αυτα μονη μου; Χρειαζεται διπλα καποιος που ξερει.

απλώς ακούς το αυτοκίνητο να ζορίζεται. ή βλέπεις το στροφόμετρο. Δεν είναι καποοα γνώση βασισμένη σε βιβλιογραφία. αν δεν το δεις, δεν θα το μάθεις. κ το να σου πει κάποιος δεν λέει κάτι. πχ με το ίδιο αυτοκίνητο στην ίδια ανηφόρα εγγ δεν μπορώ με τρίτη, ο άντρας μου μπορεί. Προφανώς το γκαζώνει σωστά πιο πριν κ πάει. δεν έγινε κάτι όμως, εγω πάω όπως μπορώ, το αυτοκίνητο δεν έχει πάθει κάτι, βλέπω τις στροφές  κ ακούω τη μηχανή κ καταλαβαίνω. το πολύ πολύ να το ζορίσεις λίγο παραπάνω στην αρχή. 

πρίν από 8 λεπτά , Έσπερος είπε:

απλώς ακούς το αυτοκίνητο να ζορίζεται. ή βλέπεις το στροφόμετρο. Δεν είναι καποοα γνώση βασισμένη σε βιβλιογραφία. αν δεν το δεις, δεν θα το μάθεις. κ το να σου πει κάποιος δεν λέει κάτι. πχ με το ίδιο αυτοκίνητο στην ίδια ανηφόρα εγγ δεν μπορώ με τρίτη, ο άντρας μου μπορεί. Προφανώς το γκαζώνει σωστά πιο πριν κ πάει. δεν έγινε κάτι όμως, εγω πάω όπως μπορώ, το αυτοκίνητο δεν έχει πάθει κάτι, βλέπω τις στροφές  κ ακούω τη μηχανή κ καταλαβαίνω. το πολύ πολύ να το ζορίσεις λίγο παραπάνω στην αρχή. 

Συμφωνώ αυτό με την ανηφόρα. Όταν πας πιο γρήγορα βγαίνει κ με μεγαλύτερη ταχύτητα, αν πας πιο πριν με 50 στην ανηφόρα θα πρέπει να πέσεις στην δεύτερα για να μπορέσει να ανέβει

13 minutes ago, little lamb said:

Συγγνωμη αλλα δεν ξερεις τον αντρα μου για να τα λες αυτα. Ο δικος σου μπορει να ειναι ετσι, ο δικος μου δεν ειναι. 

Ουτε θεωρω δεδομενα οσα λεει, συζηταμε ο,τι δεν συμφωνω ή εχω αμφιβολια.

Στο δευτερο σκελος συμφωνω, δεν ειπα πουθενα οτι ξερουν οι αντρες καλη οδηγηση και γενικα δεν εκανα πουθενα διαχωρισμο με βαση τα φυλα. Ο πατερας μου πρωτος απ'ολους δεν ξερει. Και ουτε μου ειπε ο αντρας μου την εξασκηση στις ταχυτητες να την κανω με ακινητοποιημενο το αυτοκινητο, εσυ το συμπερανες αυτο.

Δεν είπα συγκεκριμένα για τον άντρα σου. Γενικά μιλάω. Τους αρέσει να νοιώθουν ότι κάποια πράγματα τα κάνουν καλύτερα και τους αρέσει να βλέπουν ότι τους θαυμάζουμε και τους ακούμε.

Πάντως, αν είναι να παρεξηγήσαι, δεν σου γράφω άλλο. Κάνε ό,τι νομίζεις.

πρίν από 8 λεπτά , Yovanna είπε:

Δεν είπα συγκεκριμένα για τον άντρα σου. Γενικά μιλάω. Τους αρέσει να νοιώθουν ότι κάποια πράγματα τα κάνουν καλύτερα και τους αρέσει να βλέπουν ότι τους θαυμάζουμε και τους ακούμε.

Πάντως, αν είναι να παρεξηγήσαι, δεν σου γράφω άλλο. Κάνε ό,τι νομίζεις.

Δεν παρεξηγουμαι απλως δεν ηταν και πολυ ευγενικη αυτη η γενικευση. Οπως λες οτι δεν ξερουν ολοι καλη οδηγηση (που ισχυει), σου λεω οτι δεν κανουν ολοι αυτα που λες. Να θελουν να νιωθουν οτι ειναι καλυτεροι σε κατι και να θελουν να τους θαυμαζουμε. Ο δικος μου λοιπον δεν το εχει αυτο, ουτε ο πατερας μου το εχει, οποτε δεν ξερω γιατι το γενικευεις. Η μητερα μου πολυ περισσοτερο την εχει την ξερολιαση. Καποιοι αντρες μπορει να τα νιωθουν αυτα απεναντι στις γυναικες και κριμα αν συναντησες τετοιους, αλλα σιγουρα δεν ειναι ολοι. 

Για την οδηγηση γραψε μου ο,τι θες, αυτο το επεσημανα επειδη ξεφευγε απο την οδηγηση και αφορουσε χαρακτηρες, ή τουλαχιστον ετσι το εξελαβα.

πρίν από 27 λεπτά , little lamb είπε:

Δεν παρεξηγουμαι απλως δεν ηταν και πολυ ευγενικη αυτη η γενικευση. Οπως λες οτι δεν ξερουν ολοι καλη οδηγηση (που ισχυει), σου λεω οτι δεν κανουν ολοι αυτα που λες. Να θελουν να νιωθουν οτι ειναι καλυτεροι σε κατι και να θελουν να τους θαυμαζουμε. Ο δικος μου λοιπον δεν το εχει αυτο, ουτε ο πατερας μου το εχει, οποτε δεν ξερω γιατι το γενικευεις. Η μητερα μου πολυ περισσοτερο την εχει την ξερολιαση. Καποιοι αντρες μπορει να τα νιωθουν αυτα απεναντι στις γυναικες και κριμα αν συναντησες τετοιους, αλλα σιγουρα δεν ειναι ολοι. 

Για την οδηγηση γραψε μου ο,τι θες, αυτο το επεσημανα επειδη ξεφευγε απο την οδηγηση και αφορουσε χαρακτηρες, ή τουλαχιστον ετσι το εξελαβα.

Ναι κ εμένα ο άντρας μου ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο. Κ να πάρω εγώ τι αυτοκίνητο κ να πάμε κάπου δεν μου λέει κάνε αυτό κ το άλλο ή μην κάνεις κλπ. Δεν θα έμπαινα καν στο αυτοκίνητο να οδηγήσω μαζί του αν ήταν έτσι.. απαπα! Περισσότερο σε αγχωνει όταν ακούς κηρύγματα από δίπλα

Παρακαλούσα τον άντρα μου πέρισυ που πήρε αυτοκίνητο να είναι αυτόματο αλλά δεν ήθελε με τιποτα.Εχθες ξεκίνησα μαθήματα με δάσκαλο αρχικά σε αυτοκινητο με ταχυτητες που ξέρω ήδη και μετά σε αυτόματο,σκοπεύω να αγοράσω αυτόματο από ότι βλέπω το προτιμάτε.

2 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Έλα τώρα που είναι χοντρό. Σε τέτοια πράγματα που θεωρούν ότι υπερτερούν (ακόμη και όταν η γυναίκα τους οδηγεί, πόσο μάλλον αν δεν ξέρει ή τρέμει στην ιδέα να οδηγήσει), βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν τους ξερόλες και  βλέπουν με περηφάνεια τις γυναίκες τους να τους κοιτάνε με θαυμασμό και να θεωρούν δεδομένα τα όσα λένε. Όχι, δεν ξερουν όλοι οι άντρες καλή οδήγηση. Επίσης δεν καθόμαστε με το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο και κάνουμε πρακτική να βάζουμε ταχύτητες χωρίς να κοιτάμε , για να φτάσουμε να πάρουμε το αυτοκίνητο. Είναι θέμα λίγων εβδομάδων να το κατακτήσεις αυτό. Δεν είναι τόσο δύσκολη η οδήγηση όσο νομίζεις. Σκέψου ότι στο εξωτερικό οδηγούν 16άχρονα.

Και πάλι σε αυτό θα πω ότι είναι ανάλογα τον άνθρωπο. Εμένα ας πούμε ο άντρας μου με θαυμάζει στην οδήγηση και όχι μόνο. Γενικά με ανεβάζει πολύ σε ότι κάνω με θαυμάζει. Δεν θα το παίξει ποτέ ότι ξέρει κάτι παραπάνω. Βέβαια άντρας με μάθαινε να οδηγάω (ο πατέρας μου) και έκανε πολύ καλή δουλειά ευτυχώς 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...