Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΑΣΧΟΛΉΣΗ 4 ΜΗΝΏΝ


Recommended Posts


Διαφημίσεις


16 ώρες πρίν, Πηγή είπε:

Καλησπερα μανούλες! 

Γίναμε 4 μηνών! Θελω να μου πειτε, ποσο τρωει το μωρό,τι παιχνίδια να του πάρω κ αν ξεκινήσατε φαγητό. 

Ευχαριστω Πολυ 

Αν θηλάζει τρώει όσο θέλει, αν όχι ας απαντήσει κάποια που έδωσε φόρμουλα.

Από παιχνιδακια μπορείς να του πάρεις κουδουνιστρες(ξύλινες κατά προτίμηση), κάποιο απλο μομπιλ-γυμναστηριο, παιχνιδακια με διάφορες υφες, μασητικά.Δεν είναι τόσο απαραίτητα αυτά όσο τα παιχνίδια μεταξύ σας, η αλληλεπίδραση με τραγουδάκια, μασαζάκι, γυμναστικουλα, χορός κλπ.

Φαγητό είναι πολύ νωρίς να δώσεις σε αυτή την ηλικία.Προτεινεται μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις.Το ποτε  θα ξεκινησεις στερεες  τροφές εξαρταται απο καποιους παράγοντες αλλα γενικως συστήνεται να ξεκινάνε τον 6ο μηνα. Μπορεις να δεις κι εδώ 

https://pediatros-thes.gr/for-parents/diatrofi/έναρξη-στερεών-τροφών/

 
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Φαγητό σίγουρα δεν ξεκινάτε ακόμα, περί τους 6 μήνες λέει ο ΠΟΥ, όταν το μωρό μπορεί να κάθεται. Θα σας πει ο παιδίατρος όταν πρέπει. 

Παιχνίδια απ'ο,τι θυμάμαι είχε κουκλάκια που κουδουνίζουν, κρεμαστά και τέτοια. Ήταν ξαπλωμένη στο γυμναστήριο, είχαμε μομπιλε στην κούνια και είχαμε βαλει και μια καμαρα με παιχνίδια στο ριλαξ. 

Ταυτόχρονα γράφαμε, η sentir natureza τα είπε καλύτερα

Επεξεργάστηκαν by little lamb
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Πηγή said:

Καλησπερα μανούλες! 

Γίναμε 4 μηνών! Θελω να μου πειτε, ποσο τρώει το μωρό, τι παιχνίδια να του πάρω κ αν ξεκινήσατε φαγητό. 

Ευχαριστω Πολυ 

 

Μπαμπάς εδώ αλλά θα απαντήσω. :P Να σας  ζήσει!

 

Όσον αφορά το  φαγητό,  το γάλα είναι η βασική τροφή στην περίοδο αυτή....αν είναι φόρμουλα, περίπου το 1/6 του βάρους του (υπολογίζοντας μαζί και το νερό) κάθε μέρα, χωρισμένο σε αρκετά γεύματα, ανάλογα με το πόσο συχνά πεινάει και το κάθε πόσο έχεις όρεξη να ταίζεις (και τα δύο, εν μέρει, θέμα εκπαίδευσης). Εμείς νομίζω δίναμε κάθε 4-5 ώρες εκείνη την περίοδο, εκτός από το βράδυ που μπορεί να γινόταν 5-7. Η ημερήσια ποσότητα αναγράφεται και στα κουτιά, όσον αφορά το γάλα σε σκόνη.

 

Για άλλες τροφές, δεν υπάρχει κανένας απόλυτος κανόνας των 6 μηνών, πρακτικά από τον 4ο μήνα μπορεί να φάει....εμείς ξεκινήσαμε στον 5ο. Στην Ελλάδα, για κάποιο λόγο, κυριαρχεί η εντύπωση οτι απαγορεύεται πριν τους 6 μήνες, ενώ δεν είναι έτσι. Όπως επίσης κι οτι υπάρχουν πολλές απαγορευμένες τροφές πριν τους 7, 9, 10, 12 μήνες κλπ., που ούτε αυτό ισχύει. Φυσικά στην αρχή καθόλου κομμάτια, μικρές ποσότητες και μόνο ένα υλικό (φρούτο ή λαχανικό) + δοκιμές με αυξανόμενη ποσότητα τουλάχιστον 3 μέρες προτού δοκιμάσεις κάτι ακόμα, για τις πιθανές αλλεργίες.

 

Βέβαια ο,τι έχει να κάνει με το φαγητό εξαρτάται από την υγεία και το ιστορικό του παιδιού, μόνο με το γιατρό μπορείς να το συζητήσεις συγκεκριμένα για το δικό σου παιδί.

 

Παιχνίδια στην ηλικία αυτή, σ'εμας το αγαπημένο ήταν τα ζωάκια για τα δόντια που δάγκωνε και τα κρεμαστά. :D

Link to comment
Share on other sites

Στερεές ξεκινάν γύρω στους έξι μήνες όπως είπαν και τα κορίτσια. Εγώ θηλαζα και δεν ήξερα πόσο γάλα έπινε ακριβώς. 

  Είχα δύο πλαστικές γυαλες και είχα μέσα παιχνίδια, κουδουνιστρες και πλαστικες, ξύλινες και υφασμάτινες, μασητικα ψυγείου και απλά, ένα πανινο βιβλιαράκι, λουτρινα με μουσικη, 

  Τον απασχολουσα κυρίως στην αγκαλιά, στο ριλαξ εξερευνουσαμε τα μικροπαιχνιδακια που τα αποστειρωνα κάθε βράδυ, τον εβαζα και στο καρότσι για αλλαγή ή όταν έκανα δουλειές για να με βλέπει. Κάναμε γυμναστική στο κρεβάτι (κάποιες ασκησουλες που μου είχε δώσει σε φυλλάδιο ο τότε παιδίατρος). Τον εβαζα και τουλάχιστον δέκα λεπτά την μέρα μπρούμυτα εστω και σπαστά όταν δεν ήθελε. Κυρίως του τραγουδούσα, κάναμε κάτι παιχνίδια με τα δάχτυλα σαν κουπεπε, χορευα και τον κρατούσα αγκαλια και βόλτες πολλές με το μάρσιπο. 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...