Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλύσιμο πολλές φορές τη μέρα και μπανάκι-ριλάξ

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω και σε ποια ενότητα να το εντάξω, γιατί αφορά αφ'ενός συμβουλές που θα ήθελα για το πλύσιμο και αφ' ετέρου ένα προϊόν.

Λοιπόν, πώς ή μάλλον πού πλένετε τα μωράκια σας; Δεν εννοώ το μπάνιο στο μπανάκι που υποθέτω γίνεται μόνο μία φορά τη μέρα (πόσες φορές να γεμίσεις το μπανάκι και να βάλεις το μωρό μέσα που παίρνει κάποια ώρα, μου φαίνεται πολλή διαδικασία). Εννοώ για το πλύσιμο πολλές φορές μέσα στη μέρα που κάνουν κακά. Εμάς κάνει τουλάχιστον 4 φορές και μέχρι τώρα την πλένουμε στο νιπτήρα αλλά πλέον είναι 7 μηνών και πέρασε τα 8 κιλά και δεν είναι εύκολο.

Μου έχει πει λοιπόν μια φίλη μου για ένα αντικείμενο που είχε (δεν είχε καθόλου μπανάκι δηλαδή και είχε μόνο αυτό), το οποίο είναι σαν ριλάξ αλλά από αδιάβροχο ύφασμα με τρυπούλες για να φεύγει το νερό και ξαπλώνεις το μωρό εκεί και το πλένεις με το τηλέφωνο του ντους. Το έχει χρησιμοποιήσει καμία; Τη φίλη μου τη λέει τη βόλευε και έπλεναν το μωρό μόνο εκεί γιατί σε μπανάκι γλιστρούσε. Εμείς έχουμε και μπανάκι αλλά έλεγα μήπως μας φανεί χρήσιμο για τα πιο σύντομα πλυσίματα.

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Διαφημίσεις

Δεν το ξέρω, ακούγεται χρήσιμο όντως αλλά δεν ξερω αν εχει νοημα για μωρο που εχει μεγαλωσει. θυμαμαι οτι οταν ο δικος μου εκλεισε τιυς 9 μηνες, αρχισα το αλλαγμα στα ορθια κ την πανα βρακάκι γιατι δεν δεχόταν πια να ξαπλωνει. Καποια ειναι πιο συνεργάσιμα σε αυτο το θεμα για περισσοτερο καιρο αλλα δεν νομιζω για μετα το ετος. Σε αυτην την ηλικια παντως, κ ακομα κ τωρα που κοντευει τα δυο κ εχει περασει τα14 κιλα, εγω οποτε εχω κουραγιο τον πλενω στον νιπτηρα. Τα μισα αλλαγματα επιδιώκω να γινονται με πλυσιμο στον νιπτηρα, στην μπανιερα γινετσι μουσκεμα ή θελει γδύσιμο τελειως κ σεν με εχει βολεψει. Καποιες φορες τον εχω απλα ορθιο διπλα στον νιπτηρα, πανω στο χαλακι, βρεχω τα χερια μου κ τον ξεπλένω ετςιή με ενα πανάκι αλλα δεν καθεται για πολλα πολλα. Θα ηθελα να μην χρησιμοποιω μωρομαντιλα αλλα μετα τον χρονο δεν καταφερα να τα αποφυγω. 

Ηθελα κι εγω να ρωτησω καποια πώς πλένουν στα γρηγορα οι μαμαδες τα μεγαλα παιδια. Γιατι το σήκωμα κι εμενα με κουραζει κ εχει κλοτσήσει μια δυο φορες το γυαλινο ραφακι του νιπτηρα κ φοβαμαι για ατυχηματα. 

Just now, little lamb είπε:

Καλησπέρα!

Δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω και σε ποια ενότητα να το εντάξω, γιατί αφορά αφ'ενός συμβουλές που θα ήθελα για το πλύσιμο και αφ' ετέρου ένα προϊόν.

Λοιπόν, πώς ή μάλλον πού πλένετε τα μωράκια σας; Δεν εννοώ το μπάνιο στο μπανάκι που υποθέτω γίνεται μόνο μία φορά τη μέρα (πόσες φορές να γεμίσεις το μπανάκι και να βάλεις το μωρό μέσα που παίρνει κάποια ώρα, μου φαίνεται πολλή διαδικασία). Εννοώ για το πλύσιμο πολλές φορές μέσα στη μέρα που κάνουν κακά. Εμάς κάνει τουλάχιστον 4 φορές και μέχρι τώρα την πλένουμε στο νιπτήρα αλλά πλέον είναι 7 μηνών και πέρασε τα 8 κιλά και δεν είναι εύκολο.

Μου έχει πει λοιπόν μια φίλη μου για ένα αντικείμενο που είχε (δεν είχε καθόλου μπανάκι δηλαδή και είχε μόνο αυτό), το οποίο είναι σαν ριλάξ αλλά από αδιάβροχο ύφασμα με τρυπούλες για να φεύγει το νερό και ξαπλώνεις το μωρό εκεί και το πλένεις με το τηλέφωνο του ντους. Το έχει χρησιμοποιήσει καμία; Τη φίλη μου τη λέει τη βόλευε και έπλεναν το μωρό μόνο εκεί γιατί σε μπανάκι γλιστρούσε. Εμείς έχουμε και μπανάκι αλλά έλεγα μήπως μας φανεί χρήσιμο για τα πιο σύντομα πλυσίματα.

Εγώ που έχω μπανάκι ποτέ δε το γέμισα για να βάλω μέσα το μωρό. Έβαζα το μωρό στο άδειο μπανάκι κ το έκανα μπάνιο με το τηλέφωνο της ντουζιέρας κ έτσι τελειώναμε πολύ γρήγορα.. τώρα που μεγάλωσαν γεμίζω λίγο το μπανάκι κ παίζουν με τα νερά ... 

Στο αλαγμα της πανας τα έπλενα στον νυπτηρα δεν είχα ποτέ θέμα ακουμπουσανε τα πόδια τους μέσα κ πατούσαν κ τα έπλενα . Όταν ήθελαν πολύ πλυσημο τα έβαζα κ τα βάζω στη ντουζιέρα που εχουμε ..

Και εγώ στην αρχή επλενα το μωρό κάτω από τον νιπτήρα τώρα όμως στην μπανιέρα με το ντουζ μπήκε στον έβδομο.αυτο που λες δεν ξέρω πως ακριβώς μπορεί να είναι αλλά δεν θα πρέπει να βγάλεις όλα τα ρούχα του μωρού;

Just now, Mamaloulou είπε:

Και εγώ στην αρχή επλενα το μωρό κάτω από τον νιπτήρα τώρα όμως στην μπανιέρα με το ντουζ μπήκε στον έβδομο.αυτο που λες δεν ξέρω πως ακριβώς μπορεί να είναι αλλά δεν θα πρέπει να βγάλεις όλα τα ρούχα του μωρού;

Ναι ναι όλα τα βγάζεις, αλλά εμείς και στο νιπτήρα συνήθως τα βγάζουμε γιατί όλο και βρέχεται κάποιο ρούχο. Ακριβώς σαν ριλάξ είναι. Αφού όταν είχα πάει σπίτι της πριν κάνω μωρό και το είχα δει νόμιζα ότι ήταν όντως ριλάξ!

Just now, xaroumenh mama είπε:

Στο αλαγμα της πανας τα έπλενα στον νυπτηρα δεν είχα ποτέ θέμα ακουμπουσανε τα πόδια τους μέσα κ πατούσαν κ τα έπλενα .

Το έχω σκεφτεί κι αυτό. Τα πλένεις με το τηλέφωνο του ντους δηλαδή; Εννοώ πώς πάει το νερό στα σημεία που πρέπει; Γιατί εμείς την κρατάμε κάτω από τη βρύση εντελώς για να τρέχει η βρύση πάνω της.

Just now, xaroumenh mama είπε:

Εγώ που έχω μπανάκι ποτέ δε το γέμισα για να βάλω μέσα το μωρό. Έβαζα το μωρό στο άδειο μπανάκι κ το έκανα μπάνιο με το τηλέφωνο της ντουζιέρας κ έτσι τελειώναμε πολύ γρήγορα..

Πάνω σε αυτό να ρωτήσω: τα μπανάκια σας αδειάζουν γρήγορα από την τρυπούλα τους; Εννοώ για να φύγει το σαπουνόνερο και να μπορέσεις να ξεβγάλεις το μωρό. Γιατί το δικό μας μάλλον έχει πολύ μικρή τρυπούλα ή είναι ελαττωματικό, δεν ξέρω, και θέλει άπειρη ώρα να αδειάσει. 

Διαφημίσεις

Πάνω σε αυτό να ρωτήσω: τα μπανάκια σας αδειάζουν γρήγορα από την τρυπούλα τους; Εννοώ για να φύγει το σαπουνόνερο και να μπορέσεις να ξεβγάλεις το μωρό. Γιατί το δικό μας μάλλον έχει πολύ μικρή τρυπούλα ή είναι ελαττωματικό, δεν ξέρω, και θέλει άπειρη ώρα να αδειάσει. 

Δεν αδειάζουν πολύ γρήγορα αλλα δεν έγινα κ κατι, τελευταια στιγμη σηκώνεις το παθδι κ το βρεθεις κ στα σημεια που ηταν στη σαπουνάδα. Το χειροτερο ειναι αν κατουρήσουν!! 

Ναι ναι όλα τα βγάζεις, αλλά εμείς και στο νιπτήρα συνήθως τα βγάζουμε γιατί όλο και βρέχεται κάποιο ρούχο. Ακριβώς σαν ριλάξ είναι. Αφού όταν είχα πάει σπίτι της πριν κάνω μωρό και το είχα δει νόμιζα ότι ήταν όντως ριλάξ!

Το έχω σκεφτεί κι αυτό. Τα πλένεις με το τηλέφωνο του ντους δηλαδή; Εννοώ πώς πάει το νερό στα σημεία που πρέπει; Γιατί εμείς την κρατάμε κάτω από τη βρύση εντελώς για να τρέχει η βρύση πάνω της.

Όταν τα πλένω στο νιπτήρα που πατάνε τα πόδια τους τα πλένω με τα χέρια μου κ φροντίζω κ βάζω το νερό παντού για να καθαριστούν καλά ...!!! 

Το μπανάκι δεν αδειάζει εύκολα αλλά εγώ δεν είχα θέμα με τις σαπουναδες γιατί ποτέ δε το γέμισα είχα κ μια βάση πλαστική που τα ξάπλωνα κ έτσι το σώμα τους δεν ερχόταν σε επαφή με το νερό που επεφτε μέσα στο μπανάκι .. τώρα που τους αρέσει να γεμίζει κ να παίζουν με τα νερά όταν είναι να βγουν τα σηκώνω όρθια κ τα ξεβγαζω 

πρίν από 48 λεπτά , Έσπερος είπε:

Ηθελα κι εγω να ρωτησω καποια πώς πλένουν στα γρηγορα οι μαμαδες τα μεγαλα παιδια. Γιατι το σήκωμα κι εμενα με κουραζει κ εχει κλοτσήσει μια δυο φορες το γυαλινο ραφακι του νιπτηρα κ φοβαμαι για ατυχηματα. 

Εγώ δεν τα έπλενα όταν είχαν μεγαλώσει, μετά τους 15-18 μήνες δηλαδή πια μόνο με μωρομαντιλα τα έκανα μέσα στην ημέρα και μπάνιο μια και καλή μια φορά την ημέρα.

Ουτε που διανοήθηκα να σηκώσω μεγάλο παιδί στο νιπτήρα, αδύνατον!

Λιγο μετά τα 2 βγάλανε και την πάνα και ξένοιασα γιατί με τόσο σκ@το 5 χρόνια είχε γυρίσει το μάτι μου...

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Δεν το ξέρω, ακούγεται χρήσιμο όντως αλλά δεν ξερω αν εχει νοημα για μωρο που εχει μεγαλωσει. θυμαμαι οτι οταν ο δικος μου εκλεισε τιυς 9 μηνες, αρχισα το αλλαγμα στα ορθια κ την πανα βρακάκι γιατι δεν δεχόταν πια να ξαπλωνει. Καποια ειναι πιο συνεργάσιμα σε αυτο το θεμα για περισσοτερο καιρο αλλα δεν νομιζω για μετα το ετος. Σε αυτην την ηλικια παντως, κ ακομα κ τωρα που κοντευει τα δυο κ εχει περασει τα14 κιλα, εγω οποτε εχω κουραγιο τον πλενω στον νιπτηρα. Τα μισα αλλαγματα επιδιώκω να γινονται με πλυσιμο στον νιπτηρα, στην μπανιερα γινετσι μουσκεμα ή θελει γδύσιμο τελειως κ σεν με εχει βολεψει. Καποιες φορες τον εχω απλα ορθιο διπλα στον νιπτηρα, πανω στο χαλακι, βρεχω τα χερια μου κ τον ξεπλένω ετςιή με ενα πανάκι αλλα δεν καθεται για πολλα πολλα. Θα ηθελα να μην χρησιμοποιω μωρομαντιλα αλλα μετα τον χρονο δεν καταφερα να τα αποφυγω. 

Κ εγώ τον μεγάλο μου γιο που φόραγε παμπερς μέχρι πριν λίγο καιρό με μωρομαντιλα τον καθάριζα κ μετά μια κ καλή πλύσιμο το βράδυ η αν είχε λερωθεί πολύ τον έβαζα στη ντουζιέρα ... Πάντως ο γιος σου με τον μεγάλο μου γιο είναι τα ίδια κιλά :)

Just now, Deena είπε:

Εγώ δεν τα έπλενα όταν είχαν μεγαλώσει, μετά τους 15-18 μήνες δηλαδή πια μόνο με μωρομαντιλα τα έκανα μέσα στην ημέρα και μπάνιο μια και καλή μια φορά την ημέρα.

Ουτε που διανοήθηκα να σηκώσω μεγάλο παιδί στο νιπτήρα, αδύνατον!

Λιγο μετά τα 2 βγάλανε και την πάνα και ξένοιασα γιατί με τόσο σκ@το 5 χρόνια είχε γυρίσει το μάτι μου...

Πιο πολύ από το σήκωμα με κουράζει το σκύψιμο στο ντύσιμο, ειδικα να κούμπωσε το εσωρουχο απο κατω. Αλλά δεν είναι λύση κ τα ακροβατικά στο νιπτήρα. Το χειρότερο μου είναι ότι δεν αφήνει με τίποτε το παιχνίδι για  άλλαγμα κ στα κακά είναι θέμα. με το που μυρισω, τον αλλαζω στα ορθια με μωρομαντιλα και σε πρωτη ευκαιρια τον πλενω. την προηγ εβδομάδα ήμουν μπουκωμένη κ αν δεν το μύριζε ο άντρας μου δεν καταλάβαινα κ κοκκίνισε χαλια σαν τον πισινό της μαϊμους. ειχε αρχθσει να λεει κ τη λεξη αλλά μολις καταλαβε οτι το κακά σημαίνει άλλαγμα αυτοματως, άρχισε να πουλάει τρελα. 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Πιο πολύ από το σήκωμα με κουράζει το σκύψιμο στο ντύσιμο, ειδικα να κούμπωσε το εσωρουχο απο κατω. Αλλά δεν είναι λύση κ τα ακροβατικά στο νιπτήρα. Το χειρότερο μου είναι ότι δεν αφήνει με τίποτε το παιχνίδι για  άλλαγμα κ στα κακά είναι θέμα. με το που μυρισω, τον αλλαζω στα ορθια με μωρομαντιλα και σε πρωτη ευκαιρια τον πλενω. την προηγ εβδομάδα ήμουν μπουκωμένη κ αν δεν το μύριζε ο άντρας μου δεν καταλάβαινα κ κοκκίνισε χαλια σαν τον πισινό της μαϊμους. ειχε αρχθσει να λεει κ τη λεξη αλλά μολις καταλαβε οτι το κακά σημαίνει άλλαγμα αυτοματως, άρχισε να πουλάει τρελα. 

Να...κάθε φορά που κάτι πάω να σκεφτώ για τρίτο παιδί, κάτι τέτοια θυμάμαι και επανέρχεται το μυαλό στην θέση του :-D:-D:-D

Just now, Deena είπε:

Να...κάθε φορά που κάτι πάω να σκεφτώ για τρίτο παιδί, κάτι τέτοια θυμάμαι και επανέρχεται το μυαλό στην θέση του :-D:-D:-D

Κι εμένα αυτό που με κουράζει πιο πολύ από όλα είναι αυτή η μονοτονία της καθημερινής φροντίδας. τόσο μηχανική κ ανιαρή από ένα σημείο και μετά. Τωρα με κούρασε κ το μπάνιο του. γιατί δεν θέλει να βγει κ άντε άλλη μια κατάβρεγμα κ άλλη μια με το ποτιστηρι κ άλλη μια Μπλουμ τα ζωάκια κ πάμε να πιούμε γαλατάκι κ όχι ακόμα πάλι κατάβρεγμα.. και να σκέφτομαι από μεςα μου ΜΑ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;;;;!!!! ειναι φορες που μου ειναι πιο απλο να τον καταβρέξω στον νιπτηρα κ να τελειωσουμε. 1-2 φορές την εβδομάδα στάνταρ παραλείπω το μπανάκι. άντε να σταματήσει να χωράει εκεί για να τελειώσει κι αυτό. Θα βρούμε κάτι άλλο μετά. 

Και κάπου εδώ αρχίζω να αισθάνομαι η μαζόχα του φόρουμ που ακόμα πλένω στο νιπτήρα το 2χρονο παιδί μου όχι μόνο στα κακά αλλά τις περισσότερες φορές και στα τσίσα. Συνεχίζω δυναμικά και φαντάζομαι ότι θα σταματήσω όταν με πιάσει το λουμπάγκο.

Στο θέμα μπάνιου είμαι πιό νορμάλ, φρόντισα να ξεφορτωθώ το σιχαμένο μπανάκι μόλις περπάτησε και μπόρεσε να κάτσει όρθια στη μπανιέρα. Με αυτή την αλλαγή ξαφνικά η διαδικασία μπάνιου έγινε παιχνίδι, χώρια που έφυγε από το μυαλό μου ο εφιάλτης ότι μπορεί να μπανιαρίζεται σε νερό κατουρημένο :).

Κι εγώ 20 μηνών στον νιπτηρα αμέσως μόλις κάνει κακά. @little lamb νομίζω δεν έχεις βρει τη σωστή λαβή γιατί εγώ είμαι 46 κιλά και το παιδί μου 13 και δεν έχω κανένα πρόβλημα τουλάχιστον για την λίγη ώρα που κρατάει το πλύσιμο. Αν το δυσκολο είναι να την κρατάς ακριβώς κάτω από την ροή του νερού μπορεις να έχεις ένα κανατακι εκει στο νιπτηρα και να την ξεβγαζεις με αυτό, ώστε να την κρατάς σε σημείο πιο βολικό. Άλλο που κάνει ο άντρας μου είναι βάζει το παιδί να κάθεται στο χείλος του νιπτηρα, το στηρίζει βέβαια με το ένα χέρι αλλά δεν υπάρχει το πρόβλημα του βάρους έτσι. Αυτό προϋποθέτει κανατακι βέβαια ή μεγάλη χούφτα που να μαζεύει αρκετό νερό. 

5 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Και κάπου εδώ αρχίζω να αισθάνομαι η μαζόχα του φόρουμ που ακόμα πλένω στο νιπτήρα το 2χρονο παιδί μου όχι μόνο στα κακά αλλά τις περισσότερες φορές και στα τσίσα. Συνεχίζω δυναμικά και φαντάζομαι ότι θα σταματήσω όταν με πιάσει το λουμπάγκο.

Στο θέμα μπάνιου είμαι πιό νορμάλ, φρόντισα να ξεφορτωθώ το σιχαμένο μπανάκι μόλις περπάτησε και μπόρεσε να κάτσει όρθια στη μπανιέρα. Με αυτή την αλλαγή ξαφνικά η διαδικασία μπάνιου έγινε παιχνίδι, χώρια που έφυγε από το μυαλό μου ο εφιάλτης ότι μπορεί να μπανιαρίζεται σε νερό κατουρημένο :).

Τώρα θα γελάσεις αλλά δεν είσαι καθόλου μαζόχα. Αντίθετα με ανακουφίζεις γιατι΄ έτσι όπως μου τα ψάλλετε κατά καιρούς ότι αντιμετωπίζω το παιδί ακόμα σαν μωρό, καποιες φορές που τον σηκώνω κάτω από τη βρύση σκέφτομαι ότι αν το έγραφα αυτό στο φόρουμ, η @ΑΡΓΚ θα έγραφε κανένα κατεβατό για το ότι αναρωτιέται αν το παιδί μου είναι ένα χρόνο πίσω αναπτυξιακά ή εγώ δεν το αφήνω να μεγαλώσει!!! :D

5 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Τώρα θα γελάσεις αλλά δεν είσαι καθόλου μαζόχα. Αντίθετα με ανακουφίζεις γιατι΄ έτσι όπως μου τα ψάλλετε κατά καιρούς ότι αντιμετωπίζω το παιδί ακόμα σαν μωρό, καποιες φορές που τον σηκώνω κάτω από τη βρύση σκέφτομαι ότι αν το έγραφα αυτό στο φόρουμ, η @ΑΡΓΚ θα έγραφε κανένα κατεβατό για το ότι αναρωτιέται αν το παιδί μου είναι ένα χρόνο πίσω αναπτυξιακά ή εγώ δεν το αφήνω να μεγαλώσει!!! :D

Εμείς πάντως ρίχνουμε τόσο νερό στο μπάνιο που το μπανάκι αδειάζει σίγουρα τελείως μία φορά και ξαναγεμίζει, οπότε δεν σκάω πια για το κατουρημένο νερό.

Διαφημίσεις

Δεν ξερω βρε κορίτσια, κάτι δεν κάνω καλά μάλλον.Συγγνωμη για τις λεπτομέρειες αλλά αν είναι ορθια πώς θα φύγουν τα κακά ρίχνοντας με το χέρι νερό προς τα πάνω; Εκτός αν φτάνει το τηλ του ντους στο νιπτήρα κ ρίχνω νερό με αυτό.Ή αν κάθεται στο χείλος του νιπτήρα δεν θα πάνε κακα εκεί; Και με κανατάκι δεν είναι πιο δυσκολο; Αφού πρέπει να κρατάς μόνο με το ενα χέρι το μωρό για να έχεις στο άλλο το κανατακι.Ενω στη βρύση κρατάς το μωρό και με τα δύο κ η βρύση τρέχει.

Εντωμεταξυ τώρα που το σκέφτομαι στο νέο σπίτι που θα πάμε σε λίγο καιρό θα είναι ακόμα χειρότερα γιατί οι νιπτήρες έχουν χαμηλές βρύσες (εδώ που είμαστε τώρα έχει ψηλή) και όποτε έχουμε πάει για δουλειές την έπλυνε ο άντρας μου στο νεροχύτη της κουζίνας αλλά μου φαίνεται σιχαμερό όταν θα κατοικούμε κ θα το χρησιμοποιούμε ως νεροχύτη κουζίνας!

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Εγώ από τη μέρα που στάθηκαν όρθια τα έβαζα όρθια στη μπανιέρα και για το μπάνιο, εννοείται,αλλά και για το τοπικό πλύσιμο. Μαζεμένη τη μπλούζα πάνω πάνω και πλύσιμο από τη μέση και κάτω.

Εμείς έχουμε πολύ μικρό νιπτήρα κ χαμηλή βρύση. Τον κραταω με την πλατη σε εμενα, το χερι μου στην κοιλια του κ του σηκωνω το ενα ποδι με το χερι που ειναι στην κοιλια του κ με το αλλο ρίχνω νερο. Με αυτη τη σταση καθαρίζεται μπροστα κατω κ λιγο πισω. αν εχει λερωθεί προς τε πισω στην πλατη, προσπαθω να τον κρατησω μπρουμυτα για να μη λερωθώ βασικα, δεν θελει παντα γιατι συχνα κανει κακα μετα το φαγητο κ μαλλον τον πιεζω στο στομαχι. Εννοειται οτι μετα αμεσως θελει πλυσιμο ο νιπτήρας κ συχνα θελω κι εγω αλλαγη μπλουζας. 

Δεν ξερω βρε κορίτσια, κάτι δεν κάνω καλά μάλλον.Συγγνωμη για τις λεπτομέρειες αλλά αν είναι ορθια πώς θα φύγουν τα κακά ρίχνοντας με το χέρι νερό προς τα πάνω; Εκτός αν φτάνει το τηλ του ντους στο νιπτήρα κ ρίχνω νερό με αυτό.Ή αν κάθεται στο χείλος του νιπτήρα δεν θα πάνε κακα εκεί; Και με κανατάκι δεν είναι πιο δυσκολο; Αφού πρέπει να κρατάς μόνο με το ενα χέρι το μωρό για να έχεις στο άλλο το κανατακι.Ενω στη βρύση κρατάς το μωρό και με τα δύο κ η βρύση τρέχει.

Εντωμεταξυ τώρα που το σκέφτομαι στο νέο σπίτι που θα πάμε σε λίγο καιρό θα είναι ακόμα χειρότερα γιατί οι νιπτήρες έχουν χαμηλές βρύσες (εδώ που είμαστε τώρα έχει ψηλή) και όποτε έχουμε πάει για δουλειές την έπλυνε ο άντρας μου στο νεροχύτη της κουζίνας αλλά μου φαίνεται σιχαμερό όταν θα κατοικούμε κ θα το χρησιμοποιούμε ως νεροχύτη κουζίνας!

Αν το σπίτι είναι δικό σας, συμβουλή μου είναι να αλλάξετε βρύση, κυρίως για τυχόν επόμενο παιδάκι. Επίσης, με την λαβή που δείχνουν τα μαιευτήρια, το μωρό είναι σταθερό και με το ένα χέρι.

Το καλύτερο πάντως είναι να κάνεις πρώτα ένα τοπικό καθάρισμα με μωρομάντιλα και μετά στην βρύση, άσε που για κάποιες κενώσεις σίγουρα θα αρκεί μόνο το καθάρισμα με μωρομάντιλα.

Just now, Deena είπε:

ο πάντως είναι να κάνεις πρώτα ένα τοπικό καθάρισμα με μωρομάντιλα και μετά στην βρύση, άσε που για κάποιες κενώσεις σίγουρα θα αρκεί μόνο το καθάρισμα με μωρομάντιλα.

Αυτό όντως βολεύει αλλά ο σκοπός είναι να αποφύγεις τα μωρόμαντίλα, αν κανεις όλη αυτή τη διαδικασία μ τη βρύση. Αν είναι να βάλεις έτσι κι αλλιώς μωρομαντιλο, γιατί να περάσεις μετά κ την υπόλοιπη ταλαιπωρία; 

Α υπάρχουν και χειρότερα Anna! Μέχρι τα 3 εμείς! Είναι βέβαια ελαφριά η δικιά μου.

Όσο φορούσε πάνα (που γινόταν και πιο χάλια) καθάριζα με χαρτί τα πολλά πολλά και μετά πλύσιμο στο νιπτήρα. Από 1,5 που έκανε στο γιογιό, ήταν πιο καθαρά τα πράγματα, μπορούσα να την αφήσω και με σκέτο σκούπισμα με λίγο βρεγμένο χαρτί (αλλά εννοείται ότι ένα πλύσιμο την ημέρα θα το έκανε ούτως ή άλλως). Τα μωρομάντηλα τα σιχαίνομαι, δεν αισθάνομαι ότι καθαρίζω το παιδί σωστά και επιπλέον νομίζω ότι αφήνουν ένα σωρό χημικά στο δέρμα του.

Λοιπόν, πρώτα από όλα, υποθέτω ότι πιάνετε το παιδί (οι δεξιόχειρες τουλάχιστον)  κρατώντας την αριστερή γάμπα του παιδιού με το αριστερό σας χέρι, και έχοντας το κορμί του κατα μήκος του αριστερού χεριού. Εμάς μας το είχαν δείξει από το μαιευτήριο και πραγματικά είναι το πιο βολικό πράγμα του κόσμου. Είναι σταθερό το παιδί και δε ξεγλυστρά με τίποτα. Ειδικά τα κοριτσάκια που είναι επίφοβα για ουρολοιμώξεις, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σιγουρευτείς ότι έχουν πλυθεί σωστά. Το δεξί χέρι είναι ελεύθερο για να ξεπλύνει, να βάλει σαπούνι κλπ. Εμείς είχαμε πάντα χαμηλή βρύση αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα (και πάλι όμως το παιδί πολύ γρήγορα καθάρισε και δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα λερωμένο).

Τώρα πια πλένεται στην μπανιέρα και αυτό μόνο αν πραγματικά το χρειάζεται, αλλιώς απλά σκούπισμα. Απλά αν δεν κάνει μπάνιο μια μέρα, σίγουρα θα πλυθεί τοπικά. Εμείς έχουμε και το άλλο καλό, ότι η λεκάνη είναι δίπλα στη μπανιέρα και  την χρησιμοποιούμε και ως μπιντέ με το τηλέφωνο. 

Just now, little lamb said:

Όπως όταν της βάζεις το σαπούνι να την πλυνεις την κρατάς με το ένα χέρι έτσι κ την ώρα που ρίχνεις νερό με το κανατακι με το ένα χέρι. Αν βρεις τη σωστή λαβή δεν είναι καθολου δύσκολο ψάξε να βρεις κανένα βίντεο που δείχνουν μαιες λαβες. Αφού η τωρινή σας η βρύση είναι ψηλή και ο τρόπος σου είναι οκ αλλά στη χαμηλή οπωσδήποτε πρέπει να βρεις άλλο τροπο. Εγώ πρώτα το καθαρίζω καλά με μωρομαντηλα και μετά το βάζω στο νιπτηρα για ξεβγαλμα (θα μπορούσα και να μην το βάζω για ξεβγαλμα αλλά είμαι λίγο freak με την καθαριότητα και ανησυχώ και για ουρωλοιμωξη) οπότε όχι δεν γεμίζει κακα ο νιπτηρας. Αν δεν χρησιμοποιεις μωρομαντηλα είναι πιο δύσκολο γιατί μπορεί να πασαλειφτεις κλπ κ προφανώς μετά πρέπει να καθαρίσεις τον νιπτηρα 

Just now, Έσπερος είπε:

Αυτό όντως βολεύει αλλά ο σκοπός είναι να αποφύγεις τα μωρόμαντίλα, αν κανεις όλη αυτή τη διαδικασία μ τη βρύση. Αν είναι να βάλεις έτσι κι αλλιώς μωρομαντιλο, γιατί να περάσεις μετά κ την υπόλοιπη ταλαιπωρία; 

Καλά εγώ συμφωνώ 1000%, αλλά είμαι από αυτές που χρησιμοποιούσα συχνά (όχι πάντα) μωρομάντιλα από την ηλικία του νεογέννητου, π.χ. για αλλάγματα μέσα στη νύχτα δεν άνοιγα φώτες, βρύσες κλπ.

Για κάποιον που θέλει το πλύσιμο με νερό, θα γίνει πιο εύκολο και γρήγορο εάν προηγηθεί ένα καθάρισμα με μωρομάντιλο.

Ρε κορίτσια, σας είπε ο παιδίατρος να μην χρησιμοποιείτε μωρομάντιλα? Εμένα ποτέ και κανένας και τα χρησιμοποιώ από την πρώτη μέρα. Απλά σε πολύ μικρή ηλικία, είχα πάρει κάποια από amazon που ήταν μόνο με βάση το νερό.

Just now, Deena είπε:

Ρε κορίτσια, σας είπε ο παιδίατρος να μην χρησιμοποιείτε μωρομάντιλα? Εμένα ποτέ και κανένας και τα χρησιμοποιώ από την πρώτη μέρα. Απλά σε πολύ μικρή ηλικία, είχα πάρει κάποια από amazon που ήταν μόνο με βάση το νερό.

όχι καθόλου. μας είχε πει μάλιστα από τη αρχή στα νυχτερινά άλλαγματα να βαζουν μωρομαντιλο για να μην ξεσηκώνεται με νερα. Ενω απο την αλλη ειχε πει για βρεφικα απορρυπαντικά κ σ εμας που εχει ευαίσθητο δερμα, τα θελει ακομα. αλλα μπορει το απορρυπαντικό να το θεωρει κατι άκοπο ενω το μωρομαντιλο διευκολυνση. Εγω απο το χρονο κ μετα τα χρησιμοποιω πιο συστηματικα κ βεβαια κ η νταντα που της είπα να μην προβληματιστεί για κάτι άλλο εκτός πια αν έχει γίνει καμία μεγάλη καταστροφή, όποτε εγώ τα αποφεύγω την υπόλοιπη μέρα.

Just now, Deena είπε:

Καλά εγώ συμφωνώ 1000%, αλλά είμαι από αυτές που χρησιμοποιούσα συχνά (όχι πάντα) μωρομάντιλα από την ηλικία του νεογέννητου, π.χ. για αλλάγματα μέσα στη νύχτα δεν άνοιγα φώτες, βρύσες κλπ.

Για κάποιον που θέλει το πλύσιμο με νερό, θα γίνει πιο εύκολο και γρήγορο εάν προηγηθεί ένα καθάρισμα με μωρομάντιλο.

Κι εγώ τα χρησιμοποιούσα από νεογέννητο και τα χρησιμοποιώ ακόμα!!! Κάναμε και πολλές βόλτες από ημερών οπότε ειδικά έξω ήταν η πιο βολική λύση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...