Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Εντάξει νομίζω το ποσο θα κατσει σπιτι εξαρτάτε κ από την υποχωρήσει των συμπτωμάτων κυρίως του πυρετού κ του μπουκωματος ειναι καθαρά στο περίπου κ ανάλογα το παιδι. Βεβαια όσο περισσότερο το κρατήσεις τόσο πιο γρήγορα θα εξαφανιστούν όλα ακομα κ ο βήχας.  

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ξεκινησε νωριτερα αλλα η αγωγη ποτε ξεκινησε;πιθανον θα το κρατουσα μεχρι να τελειωσει,αναλογα ομως κ αν ειχε μυξα,μπουκωμα,ποσο βηχα κλπ

ναι λειπουν αρκετα ετσι,αλλα αλλιως πεφτουν παλι γρηγορα θεωρω,κ με την ευκολια που εχω εγω να τον κρατησω

κ δ εχουν κανει κ ποτε μασκα,ουτε καν σιροπι για βηχα

περαστικα σε ολα τα παιδακια

20 minutes ago, vicky86 said:

ξεκινησε νωριτερα αλλα η αγωγη ποτε ξεκινησε;πιθανον θα το κρατουσα μεχρι να τελειωσει,αναλογα ομως κ αν ειχε μυξα,μπουκωμα,ποσο βηχα κλπ

ναι λειπουν αρκετα ετσι,αλλα αλλιως πεφτουν παλι γρηγορα θεωρω,κ με την ευκολια που εχω εγω να τον κρατησω

κ δ εχουν κανει κ ποτε μασκα,ουτε καν σιροπι για βηχα

περαστικα σε ολα τα παιδακια

Δεν έχει να κάνει με την αγωγή, αλλά με το πότε ξεκίνησαν τα συμπτώματα. Η γιατρός, υπολογίζοντας απο Τρίτη βράδυ, θεωρεί οτι σήμερα, άντε το πολύ μέχρι αύριο, είμαστε στο πικ και μετά θα ξεκινήσει να αναρρώνει. Ξεκίνησε ξερός ο βήχας, αλλά θα κάνει και φλέματα μας είπε.  Την αγωγή την ξεκινήσαμε χθες και για 10 μέρες, αλλά η γιατρός θεωρεί οτι θα βήχει και μετά την αγωγή.

Δεν με απασχολεί τώρα πότε θα πάει σχολέιο. Όταν συνέλθει απο πυρετό, καταρροή και ασταμάτητο βήχα, θα πάει. 

πρίν από 19 λεπτά , Yovanna είπε:

Δεν έχει να κάνει με την αγωγή, αλλά με το πότε ξεκίνησαν τα συμπτώματα. Η γιατρός, υπολογίζοντας απο Τρίτη βράδυ, θεωρεί οτι σήμερα, άντε το πολύ μέχρι αύριο, είμαστε στο πικ και μετά θα ξεκινήσει να αναρρώνει. Ξεκίνησε ξερός ο βήχας, αλλά θα κάνει και φλέματα μας είπε.  Την αγωγή την ξεκινήσαμε χθες και για 10 μέρες, αλλά η γιατρός θεωρεί οτι θα βήχει και μετά την αγωγή.

Δεν με απασχολεί τώρα πότε θα πάει σχολέιο. Όταν συνέλθει απο πυρετό, καταρροή και ασταμάτητο βήχα, θα πάει. 

ναι αυτο οπως λες.απλα κ εγω δ θα υπολογιζα να παει ως την πεμπτη.θα το ειχα σιγουρο οτι δ θα παει,εκτος αν στο ενδιαμεσο ηταν πολυ καλα

ο  βηχας πραγματι κραταει πολυ

απλα επειδη δ καναμε ποτε μασκα,ειμαι σαν την εσπερος σ αυτο,νιωθω οτι ειναι αρκετα βαρια για να κανει μασκα το βραδυ κ να πηγαινει σχολειο πχ,ισως λογω αγνοιας να το μεγαλοποιω

29 minutes ago, vicky86 said:

ναι αυτο οπως λες.απλα κ εγω δ θα υπολογιζα να παει ως την πεμπτη.θα το ειχα σιγουρο οτι δ θα παει,εκτος αν στο ενδιαμεσο ηταν πολυ καλα

απλα επειδη δ καναμε ποτε μασκα,ειμαι σαν την εσπερος σ αυτο,νιωθω οτι ειναι αρκετα βαρια για να κανει μασκα το βραδυ κ να πηγαινει σχολειο πχ,ισως λογω αγνοιας να το μεγαλοποιω

4 φορές τη μέρα μάσκα! Δεν έχει να κάνει με αυτό που λες. Σκέψου κάποιοι πάνε τη μάσκα στο σχολείο για να τους την κάνουν εκεί! Κρατάει πολλές μέρες! Η μάσκα απλά βοηθάει να ανοίηει η δίοδος και να βγαίνουν οι βλένες. Ίσα ίσα που βοηθάει να αναρρώσουν πιο γρήγορα.

Διαφημίσεις

πρίν από 31 λεπτά , Yovanna είπε:

4 φορές τη μέρα μάσκα! Δεν έχει να κάνει με αυτό που λες. Σκέψου κάποιοι πάνε τη μάσκα στο σχολείο για να τους την κάνουν εκεί! Κρατάει πολλές μέρες! Η μάσκα απλά βοηθάει να ανοίηει η δίοδος και να βγαίνουν οι βλένες. Ίσα ίσα που βοηθάει να αναρρώσουν πιο γρήγορα.

ναι το εχω ακουσει

το ξερω οτι κραταει,εκανε ο ανηψιος μου αλλα πριν παει σχολειο

απλα ειπα πως το βλεπω εγω

4 hours ago, μαγιοπουλας said:

Μην σου γίνεται εμμονή αυτό.ποτε θα τον δει η παιδίατρος?

Κοtsifikos τι νέα από τους γονείς σου?

Τα ίδια μέχρι στιγμής, ελπίζω να πάει καλύτερα. Και η σταθερή κατάσταση καλό είναι φαντάζομαι αφού δε χειροτερεύει

πρίν από 22 λεπτά , kotsifikos είπε:

Τα ίδια μέχρι στιγμής, ελπίζω να πάει καλύτερα. Και η σταθερή κατάσταση καλό είναι φαντάζομαι αφού δε χειροτερεύει

Περαστικά εύχομαι!! Ποσες μέρες είναι με συμπτώματα? Ειχαν προλαβει να κάνουν Τρίτη δόση? Γενικά αν περασει κ η 5η μερα ηρεμεί το πράγμα. Βοηθεια έχουν απο πουθενά έστω κ χωρίς επαφή.? 

1 ώρα πρίν, vicky86 είπε:

Α κι εγω αλλοτριώθηκα. Μου είπε χτες αερολιν κ τη ρώτησα πώς το ζητάω γιατί δεν έχω, μου λέει άσε δεν πειρεζει αφού δεν εχεις, κ εγω επέμεινα, αφού σίγουρα θα χρειαστεί κάποια στιγμή. Αφού μπήκαμε στο χορό, θα χορέψουμε… Βασικά διαβασα κ τον Παπαβεντση ότι είναι καλύτερο το εισπνεομενο γιατί πηγαίνει κατευθείαν κ απορροφάται η σωστή ποσότητα κ έχει αποτελεσματικότητα, δεν θυμάμαι ακριβώς πώς το ελεγε. 

Σήμερα σέρνεται κ δεν έχει πολύ καλή όψη, αλλά ίσως είναι λογικό με τόσο κακό ύπνο κ δυσκολία αναπνοής. Τον νιώθω ζεστούλη αλλά κ τα δυο ηλεκτρονικά δείχνουν 36,8. Θα του βαλω κ παραδοσιακό το βράδυ για σιγουριά. 

Χτες έλειπε το μισό τμήμα του κ μιλάμε για 11 παιδιά στα 22…. Η κατάσταση είναι ζόρικη. Αν το σκεφτώ ψύχραιμα, παιδί που ουσιαστικά δεν έχει αρρωστήσει ποτέ, για πρώτη χρόνια σχολείο, μάλλον καλά τα πήγε. Αλλά είναι πολύ αγχωτικό αυτό. Κι εμένα που είμαι του προγραμματος πχ, με αποσυντονίζει παρα πολύ. 

5 hours ago, Yovanna said:

Ζωηρός είναι, τώρα έχει 37,7 και δεν βήχει. Η φωνή όμως είναι βραχνή. Κάνουμε aerolin, πήρα την παιδίατρο, μου είπε να κάνουμε και flixotide , αλλά της είπα οτι θα πάμε απο εκέι, διότι διάγνωση απο το τηλέφωνο δεν γίνεται. Συμφώνησε και εκείνη. Θέλω να ξέρω ακριβώς τί έχει. Είχα κάνει και πλάνο τη νύχτα, αν έχει δύσπνοια, λέω του άντρα μου, ο ένας τυλίγει το παιδί με κουβέρτες κακι το βγάζει μπαλκόνι, ο άλλος γεμίζει το μπάνιο υδρατμούς. 

Καλά κάνεις, ο βήχας θέλει παρακολούθηση, δεν είναι να τον αφήνεις. Αν έχει βήξει πολύ λογική η βραχνάδα. Το έξω βοηθάει στον βήχα όπως επίσης το να το βάλεις στο αυτοκίνητο να ανοίξεις τα παράθυρα και να τον πας βόλτα. Αν θες, (σαν συμβουλή σου το λέω) μπορείς να ρωτήσεις την παιδίατρο αν υπάρχει κάποιο σχήμα με τα εισπνεόμενα σε αυτές τις περιπτώσεις που μπορείς να του κάνεις ώστε να ηρεμεί την στιγμή του έντονου βήχα. Εμένα μου είχε δώσει παλιά ο παιδίατρος (βέβαια δεν έπιανε γιατί το θέμα ήταν το άσθμα και όχι η ίωση που περνούσε), συνήθως κάτι συστήνουν .

1 hour ago, Yovanna said:

τώρα είδα τη συνέχεια, περαστικά σας!! 

Διαφημίσεις

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Α κι εγω αλλοτριώθηκα. Μου είπε χτες αερολιν κ τη ρώτησα πώς το ζητάω γιατί δεν έχω, μου λέει άσε δεν πειρεζει αφού δεν εχεις, κ εγω επέμεινα, αφού σίγουρα θα χρειαστεί κάποια στιγμή. Αφού μπήκαμε στο χορό, θα χορέψουμε… Βασικά διαβασα κ τον Παπαβεντση ότι είναι καλύτερο το εισπνεομενο γιατί πηγαίνει κατευθείαν κ απορροφάται η σωστή ποσότητα κ έχει αποτελεσματικότητα, δεν θυμάμαι ακριβώς πώς το ελεγε. 

Σήμερα σέρνεται κ δεν έχει πολύ καλή όψη, αλλά ίσως είναι λογικό με τόσο κακό ύπνο κ δυσκολία αναπνοής. Τον νιώθω ζεστούλη αλλά κ τα δυο ηλεκτρονικά δείχνουν 36,8. Θα του βαλω κ παραδοσιακό το βράδυ για σιγουριά. 

Χτες έλειπε το μισό τμήμα του κ μιλάμε για 11 παιδιά στα 22…. Η κατάσταση είναι ζόρικη. Αν το σκεφτώ ψύχραιμα, παιδί που ουσιαστικά δεν έχει αρρωστήσει ποτέ, για πρώτη χρόνια σχολείο, μάλλον καλά τα πήγε. Αλλά είναι πολύ αγχωτικό αυτό. Κι εμένα που είμαι του προγραμματος πχ, με αποσυντονίζει παρα πολύ. 

Για παιδί που δεν είχε ποτέ επαφές με κόσμο όλα αυτά είναι αναμενομενα

2 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Για παιδί που δεν είχε ποτέ επαφές με κόσμο όλα αυτά είναι αναμενομενα

καλά βρε δεν μεγάλωσε σε μαντρί στην κορυφή του βουνού το παιδί. Με παιδιά δεν είχε επαφές, όχι με άλλους ανθρώπους! Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τους κλειστούς χώρους τους αποφεύγαμε κ πριν από τον κορονοιο. Αλλά τώρα στα σχολεία ακούω κ για παιδιά που έχουν πάει προηγούμενα χρόνια κ μπορεί να έχουν αρρωστήσει κ περισσότερο. Αν είχα άνθρωπο να τον κρατάει δεν θα αγχωνόμουν τόσο πιστεύω, δεν θα μου φαινόταν πολύ. Τώρα ανακάλυψα ότι έφτασε 37,5 γιατί αλλάξαμε θερμόμετρο κ δοκιμασαμε συμβατικό κ αντί να σκέφτομαι  ότι έχει πυρετό σκεφτόμουν ότι ένας από τους δυο μας πρέπει να ακυρώσει διαγωνίσματα. 

Για το aerolin που λέτε η παιδίατρος μου όσο μπορεί το αποφεύγει, εγώ για να πω την αλήθεια δεν βοήθησε ποτέ ιδιαίτερα το γιο μου. Συν ότι μπορεί να φέρει υπερένταση στα παιδιά λόγω των συστατικών του δηλ δεν είναι κ το ποπ αθώο φάρμακο, βέβαια μερικές φορές.χρειαζεται

Από τον Παπαβεντση θυμάμαι που διαβασα ότι καλύτερα το εισπνεομενο παρα το αντίστοιχο σιρόπι πχ το αερολιν έχει σαλβουταμολη όπως το asthmatrat όμως από το σιρόπι περναει σ όλο τον οργανισμό κ μπορεί να κάνει παρενέργειες πχ υπερένταση ενώ το άλλο πάει κατευθείαν τοπικά εκεί που πάσχει κ είναι κ πιο μικρή η δόση που παίρνει σε σχέση με σιρόπι που για την πλήρη απορρόφηση δίνεται μεγαλύτερη. Πάντως κ η δικια μου παιδίατρος δεν επιμένει ιδιαίτερα στο αερολιν, εγω τόσα χρόνια δεν είχα, κ αν δεν ήταν οι απανωτές ιώσεις κ η επιστροφή στο σχολείο σίγουρα δεν θα έδινα εύκολα φάρμακα κ μάλιστα από τηλεφώνου. 

πρίν από 25 λεπτά , Sunshine8 είπε:

Για το aerolin που λέτε η παιδίατρος μου όσο μπορεί το αποφεύγει, εγώ για να πω την αλήθεια δεν βοήθησε ποτέ ιδιαίτερα το γιο μου. Συν ότι μπορεί να φέρει υπερένταση στα παιδιά λόγω των συστατικών του δηλ δεν είναι κ το ποπ αθώο φάρμακο, βέβαια μερικές φορές.χρειαζεται

Ναι.μονο όταν χρειάζεται.καν ουν όλα αυτά ζημιά στα δόντια γι αυτο θέλει καλο ξέπλυμα.επισης νομιζω έχουν κορτιζονη αυτά κ δεν είναι αθώα.οι παιδοενδοκρινολογοι  τα ρωτάνε αυτά να ξέρετε γιατί έχουν επίδραση σε διάφορες λειτουργίες..και ο δικός μας δεν τα δίνει εύκολα.Οταν ομως χρειάζεται βοηθά ε

Διαφημίσεις

47 minutes ago, μαγιοπουλας said:

Ναι.μονο όταν χρειάζεται.καν ουν όλα αυτά ζημιά στα δόντια γι αυτο θέλει καλο ξέπλυμα.επισης νομιζω έχουν κορτιζονη αυτά κ δεν είναι αθώα.οι παιδοενδοκρινολογοι  τα ρωτάνε αυτά να ξέρετε γιατί έχουν επίδραση σε διάφορες λειτουργίες..και ο δικός μας δεν τα δίνει εύκολα.Οταν ομως χρειάζεται βοηθά ε

Το aerolin δεν έχει κορτιζόνη. Το flexotide που μου έδωσε σήμερα είναι ήπιο κορτιζονούχο.

πρίν από 20 λεπτά , Yovanna είπε:

Το aerolin δεν έχει κορτιζόνη. Το flexotide που μου έδωσε σήμερα είναι ήπιο κορτιζονούχο.

Ναι.δεν έχουν όλα.των 50 σου έδωσε?

42 minutes ago, μαγιοπουλας said:

Ναι.δεν έχουν όλα.των 50 σου έδωσε?

Ναι, το πορτοκαλί.

Στο μεταξύ έχει απίστευτη μύξα. Παχιά μύξα και θέλει φύσημα ανά 10-15 λεπτά. Λογικό να βήχει τόσο με τόση μύξα. Χθες δεν είχε εκδηλωθεί ακόμη. Σήμερα ξεκίνησε με καταρροή το πρωί και μύξες απο το απόγευμα. Του έδωσα xozal και του έβαλα και otrivin. Ελπίζω να μπορέσει να κοιμηθεί λίγο. Το ίδιο και εγώ..

πρίν από 27 λεπτά , Yovanna είπε:

Ναι, το πορτοκαλί.

Στο μεταξύ έχει απίστευτη μύξα. Παχιά μύξα και θέλει φύσημα ανά 10-15 λεπτά. Λογικό να βήχει τόσο με τόση μύξα. Χθες δεν είχε εκδηλωθεί ακόμη. Σήμερα ξεκίνησε με καταρροή το πρωί και μύξες απο το απόγευμα. Του έδωσα xozal και του έβαλα και otrivin. Ελπίζω να μπορέσει να κοιμηθεί λίγο. Το ίδιο και εγώ..

Κα του κν πλυσεις με Neil Ed κ ψηλό μαξιλάρι.εχει γκρίνια?

20 minutes ago, μαγιοπουλας said:

Κα του κν πλυσεις με Neil Ed κ ψηλό μαξιλάρι.εχει γκρίνια?

Δεν δέχεται το neil med δυστυχώς. Ρε συ τον άβαλα για ύπνο και ξέχασα να βάλω πετσέτες κάτω απο το στρώμα στην πλευρά του κεφαλιού.. Θα τον βοηθούσε. Ψηλό μαξιλάρι δεν δέχεται. Πετάει και το λεπτό. 

πρίν από 28 λεπτά , Yovanna είπε:

Ναι, το πορτοκαλί.

κι εμείς εδώ πολύ παχιά μυξα. Σήμερα δεν είναι τόσο συχνή όσο χτες αλλά παραμένει ενοχλητική. μάλλον κάτι παρόμοιο έχουμε κολλήσει. τουλάχιστον να ξέρω ότι είμαι στη μόδα… κ βήχει κ στον ύπνο ακόμα κ τώρα που είναι φρεσκοκαθαρή η μύτη, δεν ξέρω τι θα γίνει μετά. Κι εγω συν τοις αλλοις δεν μου έφτανε το εμβόλιο που με ταλαιπώρησε, αδιαθέτησα κιόλας ελαφρώς νωρίτερα και πονάω. Και η υπομονή μου πλέον με το καθάρισμα της μύτης έχει εξαντληθεί. Δυο μήνες τώρα κάθε μέρα παρακαλετά κ διαπραγματεύσεις ή με το ζόρι. Είναι κι άλλη μια στο σχολείο κ τα λέμε που είναι σε χειρότερη κατάσταση γιατί το δικό της δεν συνεργάζεται καθολου. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι μπορεί δυο ενήλικες να συζητούν με τις ώρες για μύξες… 

πρίν από 17 λεπτά , Yovanna είπε:

Δεν δέχεται το neil med δυστυχώς. Ρε συ τον άβαλα για ύπνο και ξέχασα να βάλω πετσέτες κάτω απο το στρώμα στην πλευρά του κεφαλιού.. Θα τον βοηθούσε. Ψηλό μαξιλάρι δεν δέχεται. Πετάει και το λεπτό. 

Μην τον ξυπνάς.εχει ανάγκη τον ύπνο.θα αρχίσει να βήχει αν τριτώσει.τις βάζεις το βράδυ αν χρειαστεί.εδω ρωτούσα κι εγώ αν θα βοηθούσε ένα μηχάνημα που βγάζει ατμό. Βάλε ένα μπολ νερό στο καλοριφέρ 

πρίν από 19 λεπτά , Έσπερος είπε:

κι εμείς εδώ πολύ παχιά μυξα. Σήμερα δεν είναι τόσο συχνή όσο χτες αλλά παραμένει ενοχλητική. μάλλον κάτι παρόμοιο έχουμε κολλήσει. τουλάχιστον να ξέρω ότι είμαι στη μόδα… κ βήχει κ στον ύπνο ακόμα κ τώρα που είναι φρεσκοκαθαρή η μύτη, δεν ξέρω τι θα γίνει μετά. Κι εγω συν τοις αλλοις δεν μου έφτανε το εμβόλιο που με ταλαιπώρησε, αδιαθέτησα κιόλας ελαφρώς νωρίτερα και πονάω. Και η υπομονή μου πλέον με το καθάρισμα της μύτης έχει εξαντληθεί. Δυο μήνες τώρα κάθε μέρα παρακαλετά κ διαπραγματεύσεις ή με το ζόρι. Είναι κι άλλη μια στο σχολείο κ τα λέμε που είναι σε χειρότερη κατάσταση γιατί το δικό της δεν συνεργάζεται καθολου. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι μπορεί δυο ενήλικες να συζητούν με τις ώρες για μύξες… 

Τι εγινε με το εμβόλιο?

πρίν από 19 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Τι εγινε με το εμβόλιο?

όχι κάτι φοβερό απλώς ήταν η πρώτη φορά που έκανα ρίγη κ μυαλγίες που έχω ακόμα κ το χέρι πονάει. Αλλά αν συνέπεσε με έναρξη περιόδου, φταίει κ αυτο. Συν την αϋπνια κ το ότι το μισό βράδυ κοιμήθηκα στο κρεβάτι του μικρου που δεν ήταν ύπνος, πάνω που χαλάρωνα έβηχε κ ξυπνούσα. Οπότε λογικό να είμαι κομμάτια. Αυτά τα ένιωσαν άλλοι στην δεύτερη δόση που εγω δεν είχα τίποτα σχεδον. 

32 minutes ago, Έσπερος said:

Α καλά, αν δεν συνεργαζόταν στο φύσημα, δεν ξέρω τί θα κάναμε.. 

28 minutes ago, μαγιοπουλας said:

Μην τον ξυπνάς.εχει ανάγκη τον ύπνο.θα αρχίσει να βήχει αν τριτώσει.τις βάζεις το βράδυ αν χρειαστεί.εδω ρωτούσα κι εγώ αν θα βοηθούσε ένα μηχάνημα που βγάζει ατμό. Βάλε ένα μπολ νερό στο καλοριφέρ 

Όχι, προς το παρόν κοιμάται ήσυχα, ελάχιστα έχει βήξει. Τον βοήθησε το otrivin πιστεύω. Ναι, έβαλα νερό στο καλοριφέρ με σταγόνες απο ευκάλυπτο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...