Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Just now, marakiz είπε:

Κοίτα οταν χτυπάνε τα παιδιά μας άλλα παιδιά και επεμβαίνουν οι γονείς, δεν είναι αδιάφοροι δηλαδή και τονίζουν κι αυτοί πως αυτό που έγινε είναι λάθος, δεν νομίζω πως πρέπει να απευθυνθούμε εμείς στο άλλο παιδί. Εκτός κι αν είναι κάτι που γίνεται επανειλημμένα ξερωγω και πρέπει όντως να επέμβεις. Ή αν δεν ήταν εκεί ο γονιός όταν έγινε και δεν ήρθε εγκαίρως τότε οκ. Αν όμως επενέβη αμέσως ο άλλος γονιός στο σκηνικό το θεωρώ λάθος να μαλώσεις κι εσύ το άλλο παιδί. Το "λάθος" σου δεν είναι που δεν του είπες τίποτα,  είναι που είπες πως δεν πειράζει. Και βεβαια πειράζει και σίγουρα πρέπει να τονίσουμε στο δικό μας παιδί πως αυτό που έγινε είναι ανεπίτρεπτο και λάθος και πως πολύ κακώς έγινε. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να χτυπάει τον άλλον.

Ηταν η πρωτη φορα που βρεθηκα σε μια κατασταση που ενα αλλο παιδι χτυπησε το παιδι μου και λεω τι εγινε τωρα? Ημουν εντελως απροετοιμαστη και ναι πολυ λαθος το απλα δεν πειραζει...Αν ο γονεας με καλυψει σε αυτα που θα πει, ισως και δεν επεμβω. Αλλα αν αισθανθω οτι πρεπει να μιλησω, θα μιλησω. Παντα θα ειναι ευγενικα και δεν το θεωρω λαθος. Απο την στιγμη που τα παιδια συναναστρεφονται με αλλα παιδια, πανε ενα βημα παραπερα και ενοχλησουν ενα παιδι, ειναι ξεκαθαρο οτι θα βρουν απεναντι και τον γονιο του παιδιου. Και αυτο το θεωρω απολυτως υγιες και φυσιολογικο. Επισης, ποτε μα ποτε δεν θα μιλησω σε ενα παιδι χωρις να ειναι παρον ο γονεας. Θα φωναξω το παιδι, θα τον ρωτησω που ειναι οι γονεις, θα τους πλησιασω και θα τους πω εγινε αυτο και αυτο, δεν σου επιτρεπω να χτυπας τον γιο μου, ειναι απαραδεκτο να προκαλεις πονο σε εναν αλλο ανθρωπο. Μεχρι εκει και τιποτα παραπανω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 490
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, xaroumenh mama είπε:

Πάνω σε αυτό το κομμάτι εγώ θέλω να σου πω πως μόνο πρόσεξε μήπως άθελά σου κ από τη λαχτάρα που έχεις να βοηθήσεις τη μεγάλη να νιώσει ασφαλείς κ να δεχτεί το μωρό μήπως παραμελήσεις λίγο το μωρό .. γιατί κ αυτό κάποια στιγμή θα μεγαλώσει κ θα ξεκινήσει να διεκδικεί θα έχει κ αυτό ανασφάλειες ..

Έχεις πολύ δίκιο σε αυτό. Γιατί πέφτουμε στην παγίδα να προστατεύουμε το μεγάλο και μόλις μεγαλώσει το μωρό και αρχίσει να διεκδικεί γίνεται πολύ πιο δύσκολο το πράγμα. Αν κρατάς ισορροπίες από την αρχή, σύντομα καλυτερεύει η κατάσταση.

Εγώ αυτό έκανα και κάνω. Προσπαθώ να κρατάω ισορροπίες, να εξηγώ, να αντιμετωπίζω το κάθε παιδί ισότιμα αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες του και να δείχνω την αγάπη μου. 

Just now, marakiz said:

Θα σε κρεμάσω ανάποδα ρε συ? Σε ξένο παιδί? :confused:

Να επέμβεις δεν λέω, να είσαι αυστηρη δεν αντιλέγω/.. Αλλά θα σε κρεμάσω ανάποδα?!!

Μα τα ιδια γραφαμε.... Ακριβως ομως

Just now, marakiz είπε:

Θα σε κρεμάσω ανάποδα ρε συ? Σε ξένο παιδί? :confused:

Να επέμβεις δεν λέω, να είσαι αυστηρη δεν αντιλέγω/.. Αλλά θα σε κρεμάσω ανάποδα?!!

Ναι, αλλά είχα ξεκινήσει με το "μην το κάνεις αυτό, περίμενε τη σειρά σου, μην σπρώχνεις τα παιδάκια, θα τα χτυπήσεις, θα τα ρίξεις, πήγαινε παίξε αλλού κτλ" Αλλά συνέχιζε προκλητικά... Ε κάπου τρως τη φλασιά που λέει η Φένια. Σε βλέπει το παιδί σου να αφήνεις να του επιτίθονται και να μην το υπερασπίζεσαι. Η άλλη εκδοχή ήταν να φύγουμε εμείς, αλλά ούτε αυτό μου αρέσει... 

On 22/3/2019 at 1:16 ΜΜ, Nefeli2014 είπε:

Και η μεγάλη ερώτηση. Μέχρι πότε όλο αυτό? :D

Δηλαδή χρονικά ας πούμε κάνα χρόνο ακόμα?

Απλά πολλές φορές φοβάμαι μην κρατήσει χρόνια αυτή η Κολωνια 

Εγω με την αδερφή μου μαλλιοτραβιομασταν μέχρι τα 18-19 ανετα, οχι τοσο συχνα βεβαια οσο πριν, ενω ακομα και σημερα (ειμαι 30) δεν μπορουμε να συνυπαρξουμε για μερες στον ιδιο χωρο γτ πολυ απλα ειμαστε διαφορετικες... 

Εχω διαβασει αρκετά απο αυτα που γραψατε, οχι ολα και απλα ηθελα να σ πω πως νομιζω οτι μαλλον εχεις υπερβολικες απαιτησεις απο την κορη σου και απο τον εαυτο σου. Αντίθετα πιστευω τα πράγματα ειναι πιο απλα. Ο μικρος για τη μεγαλη ειναι εισβολεας. Τελος. Υπηρχε μονο αυτη και ξαφνικα υπάρχει ενας αλλος, τον οποιο της επιβαλλατε με το ετσι θελω, μοιραζεται με το ετσι θελω και προσπαθειτε να την κανετε να τον αγαπησει με το ετσι θελω. Εγω δε θυμαμαι πολλα απο οταν γεννηθηκε η αδερφη μου, γτ ημουν πολυ μικρη (17 μηνων)  αλλα εχω μνημες απο μεγαλυτερη ηλικια. Θυμαμαι να μην τη θελω μαζι μας πουθενά, να κλαιω και να οδυρομαι ποσο τυχερα ειναι τα μοναχοπαιδια, εχ προσπαθησει απειρες φορες να τη χαρισω σε φιλες μ μοναχοπαιδια που ηθελαν απεγνωσμενα αδερφια και δεν καταλαβαινα το γτ (:p)  και θυμαμαι μόνιμα τη μανα μ να μου λεει πως ειμαστε αδερφες και πρέπει να ειμαστε αγαπημενες. Το τελευταίο ειδικα ηταν το χειρότερο μου. 

Προσωπικά, θεωρώ πως τα μεγάλα αδερφια βιωνουν τεραστιο σοκ νε τν ερχομο τ νεοτερου μελους σ οικογένεια και κανεις δεν το καταλαβαινει... Ασε την να νιωσει το θυμο, το πενθος της (γτ η κορη σου βασικα πενθει τη χαμενη της ζωη ως μοναχοπαιδι) και ασε τα να παιξουν και λιγο μονα (νομιζω πως ειναι αρκετα μεγαλος και ο μικρος για να παιζουν μαζι, αν κανω λαθος διορθωσε με)... Αν τ σκασει και καμια δε χαθηκε και ο κόσμος, αδερφια ειναι και θα χτυπησουν (δεν είπαμε να τ βγαλει τα ματια)... Και σιγα σιγα θα τν αποδεχτει... Μπορει ποτε να μην γίνουν κολλητοι (εγω με την αδερφή μου πχ δν έχουμε τίποτα κοινο οποτε δεν κανουμε παρεα)  αλλα θα μαθουν να συνυπαρχουν στον ιδιο χώρο... 

Φιλικα ολα αυτα, μην παρεξηγηθώ... :) 

Διαφημίσεις

Just now, Fenia27 είπε:

Ηταν η πρωτη φορα που βρεθηκα σε μια κατασταση που ενα αλλο παιδι χτυπησε το παιδι μου και λεω τι εγινε τωρα? Ημουν εντελως απροετοιμαστη και ναι πολυ λαθος το απλα δεν πειραζει...Αν ο γονεας με καλυψει σε αυτα που θα πει, ισως και δεν επεμβω. Αλλα αν αισθανθω οτι πρεπει να μιλησω, θα μιλησω. Παντα θα ειναι ευγενικα και δεν το θεωρω λαθος. Απο την στιγμη που τα παιδια συναναστρεφονται με αλλα παιδια, πανε ενα βημα παραπερα και ενοχλησουν ενα παιδι, ειναι ξεκαθαρο οτι θα βρουν απεναντι και τον γονιο του παιδιου. Και αυτο το θεωρω απολυτως υγιες και φυσιολογικο. Επισης, ποτε μα ποτε δεν θα μιλησω σε ενα παιδι χωρις να ειναι παρον ο γονεας. Θα φωναξω το παιδι, θα τον ρωτησω που ειναι οι γονεις, θα τους πλησιασω και θα τους πω εγινε αυτο και αυτο, δεν σου επιτρεπω να χτυπας τον γιο μου, ειναι απαραδεκτο να προκαλεις πονο σε εναν αλλο ανθρωπο. Μεχρι εκει και τιποτα παραπανω.

Υπάρχουν περιπτώσεις Φένια που δεν γίνεται τίποτα με αυτό τον τρόπο. Περιπτώσεις που απλά πρέπει να διώξεις τον επιτιθέμενο. Υπάρχουν περιστατικά που έχουν μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη μου γιατί έχω σοκαριστεί και εγώ... Σε λίγα χρόνια θα έχεις και εσύ περιστατικά να διηγηθείς.

Just now, erin0000 είπε:

Ναι, αλλά είχα ξεκινήσει με το "μην το κάνεις αυτό, περίμενε τη σειρά σου, μην σπρώχνεις τα παιδάκια, θα τα χτυπήσεις, θα τα ρίξεις, πήγαινε παίξε αλλού κτλ" Αλλά συνέχιζε προκλητικά... Ε κάπου τρως τη φλασιά που λέει η Φένια. Σε βλέπει το παιδί σου να αφήνεις να του επιτίθονται και να μην το υπερασπίζεσαι. Η άλλη εκδοχή ήταν να φύγουμε εμείς, αλλά ούτε αυτό μου αρέσει... 

E δεν μπορεί η μονη λυση να ηταν να της μιλησεις έτσι!! Καπου εκει θα ήταν η μαμά της. Συγγνώμη εγω αν ημουν μπροστα θα έψαχνα τη μαμα της για να τη μαζεψει αλλά θα σου έλεγα πως δεν είναι τρόπος αυτός να απευθύνεσαι σε άλλο παιδί..

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Just now, erin0000 είπε:

Υπάρχουν περιπτώσεις Φένια που δεν γίνεται τίποτα με αυτό τον τρόπο. Περιπτώσεις που απλά πρέπει να διώξεις τον επιτιθέμενο. Υπάρχουν περιστατικά που έχουν μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη μου γιατί έχω σοκαριστεί και εγώ... Σε λίγα χρόνια θα έχεις και εσύ περιστατικά να διηγηθείς.

Συμφωνω μαζι σου...η ευγενεια δεν πιανει παντα τοπο στα παιδια...

Just now, Fenia27 said:

Αν ο γονεας με καλυψει σε αυτα που θα πει, ισως και δεν επεμβω. Αλλα αν αισθανθω οτι πρεπει να μιλησω, θα μιλησω. Παντα θα ειναι ευγενικα και δεν το θεωρω λαθος. 

Εγω παλι ανηκω στον αντιποδα μου φαινεται. Αν η κορη μου μεγαλωνοντας κανει κατι κακο σε ενα αλλο παιδακι (σπρωξει, χτυπησει), το δω και παω εκει να της μιλησω, θα ενοχληθω παρα πολυ εαν ο αλλος γονεας δεν μεινει ευχαριστημενος με τα λεγομενα μου προς το παιδι μου και επεμβει στην διαπεδαγωγηση του δικου μου παιδιου.  Στο δικο του παιδι σαφεστατα μπορει να πει οτι θελει, αλλα οχι στο δικο μου, δεδομενου οτι εχω κανει μια προσπαθεια να της εξηγησω οτι αυτο που εκανε ειναι ανεπιτρεπτο. Το ιδιο θα κανω και εαν καποιο παιδακι χτυπησει την κορη μου (που εχει συμβει δηλαδη, την δαγκωνει ενα παιδακι στο σχολειο). Δεν εχω κανενα δικαιωμα να διαπεδαγωγησω το αλλο παιδακι, οταν ειδα το σκηνικο, πηρα αμεσως την κορη μου αγκαλια, της ειπα οτι αυτο που συνεβη δεν πρεπει να συμβαινει και ειναι λαθος και μιλησα αμεσως στις παιδαγωγους για να μιλησουν με τους γονεις του και να σχεδιασουν μια στρατηγικη. Θεωρω ομως οτι δεν εχω το δικαιωμα να παω και να πω στο αλλο παιδακι οτι δεν κανει να δαγκωνει.

Ειδικα δε αν ακουσω κανεναν να της λεω θα σε κρεμασω αναποδα, ειλικρινα δεν ξερω πως θα αντιδρασω. Γιατι @erin0000 οσο δικαιο και να εχεις, το χανεις με τετοιες εκφρασεις. 

Διαφημίσεις

Just now, marakiz είπε:

E δεν μπορεί η μονη λυση να ηταν να της μιλησεις έτσι!! Καπου εκει θα ήταν η μαμά της. Συγγνώμη εγω αν ημουν μπροστα θα έψαχνα τη μαμα της για να τη μαζεψει αλλά θα σου έλεγα πως δεν είναι τρόπος αυτός να απευθύνεσαι σε άλλο παιδί..

Καλά δεν ήσουν εκεί να δεις πως έκανε και σε τι κίνδυνο έβαζε τα παιδιά..  Και αμφιβάλλω και αν ήταν εκεί η μαμά της... Γιατί επειδή είναι περιφραγμένες οι κούνιες συνηθίζουν πολλοί να κάθονται σε μια καφετέρια απέξω και αμολάνε τα παιδιά μέσα.

Γενικώς μιλάω πάντα ευγενικά, εξαντλώ όλους τους τρόπους που λες, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που απλά δεν καταλαβαίνουν. Εννοείται ότι επιτεθόταν σε πολύ μικρότερά της.

Just now, erin0000 είπε:

Και εγώ αυτό κοιτάω. Το πως θα αντιδράσουν οι γονείς.

Στο σκηνικό στις κούνιες (και εφόσον έτρεξε να ζητήσει συγγνώμη ο άλλος γονιός), θα έλεγα στο παιδί μου ότι τώρα θα το μαλώσει η μαμά του γι΄αυτό που έγινε. Και πως όταν του επιτίθονται μπορεί να αμυνθεί προστατεύοντας τον εαυτό του. Αμυνόμενος όμως. Όχι περνώντας σε αντεπίθεση. Και θα φωνάξει κάποιον ενήλικα εάν δεν είναι κοντά.

Στο σκηνικό που σας είπα εγώ πριν και εφόσον δεν ασχολήθηκαν οι γονείς, απευθύνθηκα στο άλλο παιδί.

Και σε ένα άλλο σκηνικό πάλι σε κούνιες, ήταν ένα κορίτσι που έσπρωχνε με άσχημο τρόπο όλα τα παιδιά που περίμεναν σε μια σειρά, για να περνάει μπροστά. Και επίσης έδειχνε να διασκεδάζει τα σπρωξίματα που έδινε. Στην αρχή απλά την εμπόδιζα. Όταν είδα ότι δεν έρχεται κανένας, της είπα (δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια) πως αν ξαναγγίξει άλλο παιδί θα την κρεμάσω ανάποδα ή κάτι τέτοιο. Μου λέει "θα το πω στην μαμά μου". Πήγαινε πες το της λέω και πες στην μαμά σου να έρθει εδώ γιατί την θέλω... Εννοείται δεν εμφανίστηκε κανείς. Πήρε δρόμο όμως και όταν είδαν εμένα αντέδρασαν και άλλοι γονείς.

Ακριβώς το ίδιο θα έκανα!

Just now, marakiz είπε:

Υπάρχει και κάτι ενδιάμεσο ανάμεσα στην ευγένεια και στην αγένεια.

Βρε marakiz εστιάζεις σε μια φράση που είπα, ενώ πιο πριν  είχα εξαντλήσει όλους τους ευγενικούς τρόπους.  Θα αφήνω να κινδυνεύει το παιδί μου; θα το πάρω να φύγουμε; εσύ τι θα έκανες; Και όχι δεν θα ψάχνω εγώ να βρω κηδεμόνα που προφανώς δεν ενδιαφερόταν..

Just now, erin0000 είπε:

Βρε marakiz εστιάζεις σε μια φράση που είπα, ενώ πιο πριν  είχα εξαντλήσει όλους τους ευγενικούς τρόπους.  Θα αφήνω να κινδυνεύει το παιδί μου; θα το πάρω να φύγουμε; εσύ τι θα έκανες; Και όχι δεν θα ψάχνω εγώ να βρω κηδεμόνα που προφανώς δεν ενδιαφερόταν..

Εστιάζω γιατί μου κάνει εντύπωση αυτή η έκφραση από εναν ενήλικα σε ενα ξένο παιδί. Έχω τύχει σε παρόμοιο σκηνικό, μίλησα, μίλησαν και οι άλλοι γονείς και το παιδί σταμάτησε. Δεν ήταν οι γονεις του εκει οχι. Αλλά εφόσον του μιλούσαν τόσοι ενήλικες αυστηρά τι θα έκανε, δεν θα σταματούσε?

Just now, Chrysoum είπε:

Ειδικα δε αν ακουσω κανεναν να της λεω θα σε κρεμασω αναποδα, ειλικρινα δεν ξερω πως θα αντιδρασω. Γιατι @erin0000 οσο δικαιο και να εχεις, το χανεις με τετοιες εκφρασεις. 

Σου είπα υπό ποιες συνθήκες το είπα. Σε περιπτώσεις που ο γονιός είναι κοντά, επεμβαίνει, προσπαθεί, δεν λέω τίποτα.

Σε περιπτώσεις που το άλλο παιδί κάνει κάτι αλλά του λέω ευγενικά να σταματήσει και σταματάει, επίσης δεν λέω τίποτα.

Όταν μια κατάσταση διαιωνίζεται δεν θα κάτσω να προσπαθώ όπως λες να το διαπαιδαγωγήσω. 

Διαφημίσεις

Just now, Chrysoum είπε:

Εγω παλι ανηκω στον αντιποδα μου φαινεται. Αν η κορη μου μεγαλωνοντας κανει κατι κακο σε ενα αλλο παιδακι (σπρωξει, χτυπησει), το δω και παω εκει να της μιλησω, θα ενοχληθω παρα πολυ εαν ο αλλος γονεας δεν μεινει ευχαριστημενος με τα λεγομενα μου προς το παιδι μου και επεμβει στην διαπεδαγωγηση του δικου μου παιδιου.  Στο δικο του παιδι σαφεστατα μπορει να πει οτι θελει, αλλα οχι στο δικο μου, δεδομενου οτι εχω κανει μια προσπαθεια να της εξηγησω οτι αυτο που εκανε ειναι ανεπιτρεπτο. Το ιδιο θα κανω και εαν καποιο παιδακι χτυπησει την κορη μου (που εχει συμβει δηλαδη, την δαγκωνει ενα παιδακι στο σχολειο). Δεν εχω κανενα δικαιωμα να διαπεδαγωγησω το αλλο παιδακι, οταν ειδα το σκηνικο, πηρα αμεσως την κορη μου αγκαλια, της ειπα οτι αυτο που συνεβη δεν πρεπει να συμβαινει και ειναι λαθος και μιλησα αμεσως στις παιδαγωγους για να μιλησουν με τους γονεις του και να σχεδιασουν μια στρατηγικη. Θεωρω ομως οτι δεν εχω το δικαιωμα να παω και να πω στο αλλο παιδακι οτι δεν κανει να δαγκωνει.

Θα συμφωνήσω, εφόσον είμαι εκεί και επεμβαινω στο λάθος του παιδιού μου δεν έχει κανένας άλλος γονιος το δικαίωμα να το πάει να το νουθετήσει. 

Just now, Chrysoum είπε:

Γιατι θα ενοχληθεις? θα πρεπει να εισαι ετοιμη απο την στιγμη το παιδι σου χτυπησει ενα αλλο παιδι (εκτος σχολειου) να δεχτεις και εσυ και το παιδι σου την δυσαρεσκεια ενος αλλου γονεα και παιδιου. Οταν εγω απευθυνθω στο παιδι σου και του πω  " δεν σου επιτρεπω να χτυπας τον γιο μου" γιατι ενοχλεισαι? Το εβρισα το παιδι σου? το χτυπησα? Του εκανα κυρηγμα? Δεν θα μπορουσε να με νοιαζει λιγοτερο η διαπεδαγωγηση ενος αλλου παιδιου. Απο ποτε μια προταση ειναι διαπεδαγωγηση?

Just now, marakiz είπε:

Εστιάζω γιατί μου κάνει εντύπωση αυτή η έκφραση από εναν ενήλικα σε ενα ξένο παιδί. Έχω τύχει σε παρόμοιο σκηνικό, μίλησα, μίλησαν και οι άλλοι γονείς και το παιδί σταμάτησε. Δεν ήταν οι γονεις του εκει οχι. Αλλά εφόσον του μιλούσαν τόσοι ενήλικες αυστηρά τι θα έκανε, δεν θα σταματούσε?

Μα πιο πριν είχα δοκιμάσει με όλους τους τρόπους που σου είπα... Ξεκίνησα από το να αγνοήσω μερικά σπρωξίματα, να προσπαθώ να την εμποδίσω, να της λέω ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό, ότι θα τα χτυπήσει, να πάει να παίξει αλλού κτλ (να μην τα ξαναγράφω). Το παιχνίδι της ήταν να σπρώχνει μικρότερα με σκοπό να τα ρίξει. Δεν την ενδιέφερε τόσο η τσουλήθρα όσο να παρενοχλεί τα μικρότερα. Και οι υπόλοιποι γονείς είχαν απηυδήσει... 

Ε συγγνώμη τώρα δεν θα καθόμαστε τόσα άτομα να βλέπουμε το άλλο παιδί να βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας και να μην τολμάει κανείς να μιλήσει.

Just now, Fenia27 είπε:

Γιατι θα ενοχληθεις? θα πρεπει να εισαι ετοιμη απο την στιγμη το παιδι σου χτυπησει ενα αλλο παιδι (εκτος σχολειου) να δεχτεις και εσυ και το παιδι σου την δυσαρεσκεια ενος αλλου γονεα και παιδιου. Οταν εγω απευθυνθω στο παιδι σου και του πω  " δεν σου επιτρεπω να χτυπας τον γιο μου" γιατι ενοχλεισαι? Το εβρισα το παιδι σου? το χτυπησα? Του εκανα κυρηγμα? Δεν θα μπορουσε να με νοιαζει λιγοτερο η διαπεδαγωγηση ενος αλλου παιδιου. Απο ποτε μια προταση ειναι διαπεδαγωγηση?

Βρε Φένια.. Αφού είναι εκεί η δική του μαμά και το λέει. Μιλάμε για μικρά παιδιά που τα χτυπήματα είναι κάτι που συνηθίζεται, καλά δεν έχω καταλάβει? Θα ζητήσεις τα ρέστα δηλαδη από το δίχρονο, τρίχρονο, τετράχρονο?

Just now, erin0000 είπε:

Μα πιο πριν είχα δοκιμάσει με όλους τους τρόπους που σου είπα... Ξεκίνησα από το να αγνοήσω μερικά σπρωξίματα, να προσπαθώ να την εμποδίσω, να της λέω ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό, ότι θα τα χτυπήσει, να πάει να παίξει αλλού κτλ (να μην τα ξαναγράφω). Το παιχνίδι της ήταν να σπρώχνει μικρότερα με σκοπό να τα ρίξει. Δεν την ενδιέφερε τόσο η τσουλήθρα όσο να παρενοχλεί τα μικρότερα. Και οι υπόλοιποι γονείς είχαν απηυδήσει... 

Ε συγγνώμη τώρα δεν θα καθόμαστε τόσα άτομα να βλέπουμε το άλλο παιδί να βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας και να μην τολμάει κανείς να μιλήσει.

Δεν διαφωνώ που επενέβης, διαφωνω με τον τρόπο, θεωρώ κι εγώ πως χάνεις το δικιο σου.

Just now, marakiz είπε:

Μαρία κρίνεις από σένα κ τον τρόπο που εσύ μεγαλώνεις το παιδί σου. Όταν πάτε παιδικό θα δεις ανατροφες που θα τραβάς τα μαλλιά σου. Υπάρχουν γονείς αδιάφοροι παντελώς. Δεν πρόκειται να ανεχθώ ένας bully που έγινε έτσι λόγω αδιαφορίας, ασέβειας, αγένειας των ίδιων των γονιών προς τους άλλους και που το παιδί προφανώς συνεχίζει τις ίδιες συμπεριφορές που βλέπει, να κάνει το δικό μου παιδί που προσπαθώ με νύχια κ με δόντια να γίνει σωστός άνθρωπος να νιώσει έστω κ για ένα λεπτό άσχημα. Σίγουρα είναι μικρά τα παιδάκια κ δεν ευθύνονται σε αυτές τις ηλικίες αλλά μεγαλώνουν κ δυστυχώς μεγαλώνουν κ γίνονται χειριστα άτομα γιατί κανένας δεν τους έβαλε ποτέ στη θέση τους. Κάποιοι δεν παίρνουν από λόγια.

Just now, Lenia16 είπε:

Μαρία κρίνεις από σένα κ τον τρόπο που εσύ μεγαλώνεις το παιδί σου. Όταν πάτε παιδικό θα δεις ανατροφες που θα τραβάς τα μαλλιά σου. Υπάρχουν γονείς αδιάφοροι παντελώς. Δεν πρόκειται να ανεχθώ ένας bully που έγινε έτσι λόγω αδιαφορίας, ασέβειας, αγένειας των ίδιων των γονιών προς τους άλλους και που το παιδί προφανώς συνεχίζει τις ίδιες συμπεριφορές που βλέπει, να κάνει το δικό μου παιδί που προσπαθώ με νύχια κ με δόντια να γίνει σωστός άνθρωπος να νιώσει έστω κ για ένα λεπτό άσχημα. Σίγουρα είναι μικρά τα παιδάκια κ δεν ευθύνονται σε αυτές τις ηλικίες αλλά μεγαλώνουν κ δυστυχώς μεγαλώνουν κ γίνονται χειριστα άτομα γιατί κανένας δεν τους έβαλε ποτέ στη θέση τους. Κάποιοι δεν παίρνουν από λόγια.

Συγγνωμη για τι ηλικίες μιλάμε ρε παιδιά? Για να καταλάβω τι ηλικίας παιδιά τα ονομάζουμε και bully

Just now, marakiz είπε:

Βρε Φένια.. Αφού είναι εκεί η δική του μαμά και το λέει. Μιλάμε για μικρά παιδιά που τα χτυπήματα είναι κάτι που συνηθίζεται, καλά δεν έχω καταλάβει? Θα ζητήσεις τα ρέστα δηλαδη από το δίχρονο, τρίχρονο, τετράχρονο?

Δεν διαφωνώ που επενέβης, διαφωνω με τον τρόπο, θεωρώ κι εγώ πως χάνεις το δικιο σου.

Δεν είχα άλλο τρόπο. Τους είχα εξαντλήσει τους υπόλοιπους. Ίσως δεν το πιστεύεις αλλά έχουν υπάρξει 2-3 περιστατικά που με σόκαραν. Γιατί έδειχναν να μην υπάρχει ίχνος συναισθήματος από κάποια παιδιά. Και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι γονείς είτε ήταν απόντες, είτε δεν επενέβαιναν καθόλου.

Έχουν τύχει και περιστατικά σοβαρά που όμως έτρεξαν αμέσως οι γονείς. Επενέβησαν, προσπάθησαν, ζήτησαν συγγνώμη. Εκεί δεν τους φέρνω σε πιο δύσκολη θέση.

Just now, marakiz είπε:

Συγγνωμη για τι ηλικίες μιλάμε ρε παιδιά? Για να καταλάβω τι ηλικίας παιδιά τα ονομάζουμε και bully

Στη δική μου περίπτωση πρέπει να ήταν σίγουρα 8χρ. Όταν βλέπεις κάποιο να διασκεδάζει χτυπώντας ή ενοχλώντας μικρότερα, νομίζω είναι ο ορισμός του Bully.

Just now, marakiz είπε:

Οχι δεν ειχα στο μυαλο μου μικρα παιδακια προφανως...αλλα παιδια δημοτικου-προδημοτικου που κανουν τα μικρα παιδακια παιχνιδι...και ναι αν η μαμα ειναι εκει και βαλει τα πραγματα στη θεση τους εγω δεν θα επεμβω...

απο την αλλη δεν βρισκω τοσο τραγικο να πεις σε ενα παιδι ακομη και αν η μαμα ειναι εκει οτι η συμπεριφορα του ειναι μη επιτρεπτη..Ειδικα οταν δεν γινεται μια φορα και αφορακαι το δικο σου παιδι...

Just now, Fenia27 είπε:

Οχι δεν ειχα στο μυαλο μου μικρα παιδακια προφανως...αλλα παιδια δημοτικου-προδημοτικου που κανουν τα μικρα παιδακια παιχνιδι...και ναι αν η μαμα ειναι εκει και βαλει τα πραγματα στη θεση τους εγω δεν θα επεμβω...

απο την αλλη δεν βρισκω τοσο τραγικο να πεις σε ενα παιδι ακομη και αν η μαμα ειναι εκει οτι η συμπεριφορα του ειναι μη επιτρεπτη..Ειδικα οταν δεν γινεται μια φορα και αφορακαι το δικο σου παιδι...

Αν του το λέει η ίδια το θεωρώ περιττό και άκομψο. Τελος παντων. Ας συμφωνησουμε πως διαφωνούμε.

Just now, marakiz είπε:

Πςριστατικο στον παιδικό σταθμό. Αποκριάτικο παρτυ, φτάνουμε, η κόρη μου μέσα στην τρελή χαρά που είχε ντυθεί, βιαζόταν να μπει μέσα να δείξει τη στολή της. Μπαίνουμε, βλέπει άλλα δύο κοριτσάκια ντυμένα ίδια, μουτρωνει, ζητάει πιπιλα :lol:. Της εξηγώ ότι η στολή της είναι τόσο όμορφη που κ τα άλλα κορίτσια πήραν την ίδια κ τώρα είναι ομάδα και θα χορεύουν μαζί κλπ κλπ Ερχεται λοιπόν ένα αξιαγάπητο παιδάκι κατά τα άλλα, που όμως γνωρίζω ότι δεν έχει ιδιαίτερη προσοχή από την οικογένεια του και εκφράζει συμπεριφορές απρεπεις σε εισαγωγικά όπως να τρομάζει κ να επιτίθεται στα μικρότερα, και τους λέει όλες το ίδιο ντυθηκατε, είστε χαζες. Κ μου βγήκε τόσο αυθόρμητα κ του είπα κοίτα εσύ που δε ντυθηκες τπτ κ άσε τα κορίτσια που είναι κούκλες με τις στολές τους. Δεν γινόταν να το καταπνιξω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...