Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσκόλληση στη γιαγια

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Και η δικιά μου επέμενε αλλά της το έκοψα το μωρό χορταίνει και  δεν ήθελε να φάει αλλο και μου έλεγε να συνεχίσω να το ταιζω με το ζόρι της λέω εσύ τρως με το ζόρι μου λέει όχι τότε το μωρό γαιτι να φάει,άσε που κάθε φορά που ήμουνα σπίτι της και πήγαινα να βάλω το μωρό για ύπνο κοιμάται στης 8:30 μου ελεγε νωρις ειναι αφησε το λιγο να το χάρουμε τους έλεγα ότι τέτοια ώρα κοιμάται μετά τον πιάνει υπερένταση,ειδικά στο θέμα ύπνος ειμαι αυστηρή.Σου προτείνω από τη στιγμή που κάποια πράματα τα οποία έχουνε να κάνουνε με τη ρουτίνα σου μωρού σου δεν σου αρέσουνε έτσι πως γίνονται να τους πεις να μην ανακατεύονται δεν είναι κακο.

Για να είμαστε ειλικρινείς έρχονται φορές που και με ένα παιδί θέλεις ένα άτομο να το εμπιστευτείς για λίγη ώρα να κάνεις κάτι για σένα, κάτι που δεν μπορείς με το παιδί. 

Όταν όμως αυτό το άτομο είναι παραβατικο δεν είναι εύκολη ή συννενόηση. Δεν έχω βρεθεί σε αυτή την θέση πέρα από κάποιες φορές που ή πεθερά μου εδινε γλυκα/πατατακια στον μικρό λίγο πριν το φαγητό. Πια ξέρω τον χαρακτήρα της, το επισημαινω, μιλά και το παιδί(3.5 χρονών) πως πρώτα θα φάει φαι και μετά γλυκό κ δεν με ενοχλεί πια. 

Νιώθεις τόσο έντονα τα συνναισθηματα σου λόγο εγκυμοσύνης. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Γνώμη μου είναι να μην δείχνεις την δυσαρέσκεια σου, πες πως το πρόγραμμα σας είναι διαφορετικό, πως οι ώρες ύπνου φαγητού πρέπει να τηρούνται και αστούς να παιξουν. Κάνε τις παρατηρήσεις σου ευγενικά αν κάτι θεωρεις επικίνδυνο μα μην κάνεις μούτρα ή μαλωσεις. 

Μάνα είναι μόνο μία κ θα το ακούσεις κ απ την πεθερά σου όταν δει τα σκούρα, όταν το παιδί θα μεγαλώσει κ θα την τραβά για να παίξουν κυνηγητό και εκείνη δεν θα αντέχει, όταν θα ζητά την μάνα του να το κοιμίσει γιατί όλοι οι άλλοι τρόποι της δεν θα πιάνουν,οταν θα ζητήσει το φαγητό της μαμάς γιατί ή γιαγιά μαγειρεύει αλλιώς τα γεμιστά κ δεν του αρέσουν. 

Έχετε χρόνια μπροστά σας, ή σχέση σας δεν ακυρώνεται από κανεναν όταν χτίζεται με αγάπη! 

Ο γιος μου είναι 2,5 κ αν εξαιρέσεις το πρώτο καλοκαίρι που ήταν 7 μηνών κ καθόταν με όλους, όλες οι διακοπές σε παππούδες ήταν εφιάλτες για όλους γιατί δεν μπορούσα ούτε στην τουαλέτα να πάω, ενώ είναι ήρεμο κ όχι προσκολλημένο παιδί. φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά περάσαμε ωραία σε διακοπές, πρώτη φορά μέρα από δυο χρόνια ήμουν διακοπές κ όντως ήταν πιο ξεκούραστα από το σπίτι. Θα έπρεπε να χαίρεσαι που το παιδί περναει καλά. οι παππούδες είναι αγαπημένα κ σημαντικά πρόσωπα κ είναι ωραίο ένα παιδάκι να παίρνει αγάπη από πολλούς. το δικό μου παιδάκι δεν θα νιώσει ποτέ τι σημαίνει αγάπη των συγγενών κ οικογένεια, ξέρεις ποσο σε ζηλεύω; 

Σε καταλαβαίνω, εγώ γίνομαι πύραυλος όταν έχουν άποψη για το μωρό ο κάθε χ ψ συγγενής, είτε είναι γιαγιά είτε είναι κάτι άλλο. Για μένα ,βάλε όρια τώρα. Ίσως επειδή έχω πιο μικρό μωρό από σένα και προσπαθούν να μου τα κάνουν και μένα, έχω αρχίσει να γίνομαι δυσάρεστη με πάρα πολλούς! Οι κοπέλες με μεγαλύτερα παιδιά που λένε ότι όντως θα χρειαστείς βοήθεια, και ότι το μωρό δε θα αγαπάει κάποιον πιο πολύ από σένα, έχουν δίκιο, αλλά εγώ καταλαβαίνω απόλυτα το συναίσθημα σου όταν ανακατεύονται στη σχέση σου με το μωρό. 

Διαφημίσεις

Just now, Deena είπε:

Κοπέλα μου επειδή είσαι φρέσκια μαμά και προσεχώς δευτερομαμα, θα σου μιλήσω ως ελαφρώς παλιότερη (2 παιδιά 7,5 και 5,5 ετών). Όλα αυτά που σκέφτεσαι και σε ανησυχούν σε λίγο καιρό θα τα θυμάσαι και θα γελάς! Μην αναλώνεσαι σε τέτοιες σκέψεις, με το καιρό θα καταλάβεις ότι κανείς δεν υποκαθιστά τους γονείς, όλα τα μπισκότα και όλες οι σοκολάτες του κόσμου δεν πιάνουν μία μπροστά στην σχέση παιδιού - γονιού.

Επισης, εδώ είσαι και εδώ είμαι, θα δεις πώς θα αποτραβηχτούν όλοι σιγά σιγά με το που γεννηθεί το δεύτερο παιδί, όποτε και θα κοπάσει ο ενθουσιασμος και και θα σφίξουν τα πράγματα.

Αξιοποιησε όποια βοήθεια σου προσφέρεται εφόσον υπάρχει αγάπη και καλή πρόθεση από την γιαγιά και μην ανησυχείς για τίποτα!

Πω πω ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για τα όμορφα σου λόγια!!!! Να ξέρεις με έκανες να νιώσω πολύ καλύτερα ! Αυτο θα προσπαθήσω να κάνω :)

Just now, Mamaloulou είπε:

Και η δικιά μου επέμενε αλλά της το έκοψα το μωρό χορταίνει και  δεν ήθελε να φάει αλλο και μου έλεγε να συνεχίσω να το ταιζω με το ζόρι της λέω εσύ τρως με το ζόρι μου λέει όχι τότε το μωρό γαιτι να φάει,άσε που κάθε φορά που ήμουνα σπίτι της και πήγαινα να βάλω το μωρό για ύπνο κοιμάται στης 8:30 μου ελεγε νωρις ειναι αφησε το λιγο να το χάρουμε τους έλεγα ότι τέτοια ώρα κοιμάται μετά τον πιάνει υπερένταση,ειδικά στο θέμα ύπνος ειμαι αυστηρή.Σου προτείνω από τη στιγμή που κάποια πράματα τα οποία έχουνε να κάνουνε με τη ρουτίνα σου μωρού σου δεν σου αρέσουνε έτσι πως γίνονται να τους πεις να μην ανακατεύονται δεν είναι κακο.

Ναι αστα !!! Έτσι ακριβώς με τον ύπνο που ο δικός μου από πολύ μικρός κοιμόταν νωρίς νωρίς ... κακοφαίνονταν στην πεθερά και τον πεθερό επειδή δεν είχαν τόσο χρόνο μαζί του και επειδή λέει εμείς σχολαμε αργά και εσυ τον βάζεις τότε για ύπνο. Ήθελαν μάλλον το μωρό να φτιάξει το προγραμμα του με βάση το προγραμμα το δικό τους στην δουλειά. :p τέλος παντον ακόμα να το δεχτούν για αυτό θα κάνουν ότι γίνεται για να μην κοιμηθεί στην ώρα του. Παιχνίδια , βόλτες αρκεί να μην κοιμάται γιατί και καλά είναι πολύ νωρίς το 21:00 τώρα που είναι καλοκαίρι. 

Δεν ειναι κακο να ανοιγεται το παιδι και σε αλλους ανθρωπους σιγά-σιγά πάντως....το αντίθετο μάλλον. Το οτι δίνεις εσύ αυτό που θεωρείς καλύτερο δε σημαίνει οτι το παιδί θα είναι για πάντα κολλημένο πάνω σου....νομίζω κάνεις ένα τεράστιο φάουλ ως προς αυτό που σε οδηγεί στο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τη γιαγιά....πολύ απλά δεν παίζει κάτι τέτοιο, ασχέτως του πως, ενδεχομένως, το βλέπει ενδόμυχα η γιαγιά. Θα πρέπει να δίνεις το χώρο που σου ζητάει το παιδί σου και όχι επειδή το χρωστάς σε γονείς και πεθερικά, αλλά επειδή η ανάπτυξη του παιδιού σου το χρειάζεται. Και ακριβώς αυτό θα εκτιμήσει το παιδί σου στο μέλλον.

Τώρα οσον αφορά το πρόγραμμα και τις πλευρές που εσείς θεωρείτε, ως γονείς (όχι μόνο εσύ) αδιαπραγμάτευτες, π.χ. οι ώρες του ύπνου, θα έλεγα να κάνετε αυτό που νομίζετε, ασχέτως του ποιος και πως ενοχλείται...η γιαγιά και η θεία προφανώς θα έχει πάντα κάτι να πει, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα πρέπει εσύ να ασχοληθείς. Απλά παίρνεις το παιδί σου, τους λες καληνύχτα και γειά σας...Είναι εγωιστικό να θέλει κάποιος να αλλάξει το πρόγραμμα του μωρού για πάρτη του, εκτός φυσικά κι αν εσύ θέλεις να προσφέρεις αυτή την  παραχώρηση, ως χάρη.

Όλα αυτά φυσικά τα λέω στο context των ολιγοήμερων διακοπών...αν μιλάμε για babysitting και καθημερινή συμβίωση (που δεν το εύχομαι σε κανέναν...) τα πράγματα, αναπόφευκτα, περιπλέκονται διότι πλέον σου κάνουν εξυπηρέτηση.

Από ότι φαίνεται σε απασχολούν δύο θέματα. Το ένα είναι η παρεμβατικότητα της γιαγιάς. Το άλλο είναι η ανησυχία σου μην τη συμπαθεί περισσότερο από σένα. Το δεύτερο μην το σκέφτεσαι καν. Οι ορμόνες σου κάνουν πάρτυ αυτή τη στιγμή  και μην αφήνεις την αγάπη που δείχνει το παιδί προς τη γιαγιά του να σε καταβάλει ψυχολογικά. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά μεγαλώνουν και οι κύκλοι τους και ειναι λογικό είναι να αρχίσει να δείχνει συμπάθεια και προς άλλους ανθρώπους αλλά να θυμάσαι ότι μάνα είναι μόνο μία και πάντα θα σε αγαπάει και θα είσαι το αγαπημένο του πρόσωπο. Ακόμα και αν δεν το δείχνει ξεκάθαρα είσαι σταθερή αξία στη ψυχη του :)

Όσον αφορά το δεύτερο ο καθένας έχει τα όριά του και εφόσον σε ενοχλεί και δεν θέλεις να παρεμβαίνει στο πρόγραμμα του θα είσαι ξεκάθαρη και θα της το λες. Έχω περάσει και εγώ πολλές παρόμοιες φάσεις με την πεθερά μου και έχω καταλάβει ότι αν δεν είσαι ειλικρινής και "αυστηρή" τότε δεν γίνεται αλλαγή. Αν βλέπεις ότι δεν σου δίνει σημασία και σε ακυρώνει τότε μπορεί να της μιλήσει και ο άντρας σου. Είναι λεπτό το πώς θα το διαχειριστείς αλλά σε γενικές γραμμές άμα δείξεις ότι είσαι σταθερή στην άποψη σου και "πατάς πόδι" τότε θα σταματήσει σε μεγάλο βαθμό τις παρεμβάσεις. 

Ήθελα να διευκρινησω ότι είναι απόλυτα θεμιτό να "χαλάει" το πρόγραμμα μια στο τόσο. Άλλωστε όσο σημαντικό είναι να υπάρχει πρόγραμμα αλλο τόσο σημαντικό είναι να ξεφεύγουμε που και που από αυτό. Εγώ απ'οτι κατάλαβα δεν ειναι η αλλαγή του προγράμματος αυτή κάθε αυτή αλλά η υποστήριξη από την πλευρά της γιαγιάς ότι γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες τους παιδιού, πράγμα που και εγώ το βρίσκω πολύ εκνευριστικό όταν συμβαίνει. Ειδικά δε όταν μεγαλώνουν κι άλλο και σε ακυρώνει μπροστά του και το παιδι παίρνει το μέρος της γιατι ποιος θα έλεγε όχι σε μιση ώρα παραπάνω παιδικά; τότε γινομαι έξαλλη (αλλά κρατιέμαι όσο μπορώ να μην ορμησω :-P). 

Επίσης θα συμφωνήσω με προηγούμενες παραθέσεις ως προς το ότι είναι θετικό που χαίρεται τόσο με τη γιαγιά γιατί ξέρεις ότι όταν θα τον κρατάει θα περνάει καλά και δεν θα του λείπεις τόσο. Εγώ τον μικρό μου (18 μηνών) μετά την καραντίνα που τους "ξέχασε" λίγο τους παππούδες δεν μπορώ να τον αφήσω για λίγο,μονο αν κοιμάται. Ακόμη κι όταν είμαστε εκεί δεν ξεκολλάει από πάνω μου(βέβαια περνάει καραμπινάτο άγχος αποχωρισμου αυτές τις εβδομάδες). Οπότε θα σου έλεγα να εκτιμήσεις το γεγονός ότι γουστάρει την παρέα της γιατι δεν θα νιώθει "παρατημένος" :)

Διαφημίσεις

Εμένα δεν μ αρέσει να χαλάει το πρόγραμμα ούτε στις διακοπές, πράγμα που αρέσει στον άντρα μου, ειδικά όταν αυτό είναι κουραστικό κ επιβαρυντικό για τον γονιό κ δεν βρίσκω κ κανένα νόημα. Αλλά γούστα είναι αυτά.

αν η γιαγιά δεν πρισεχει το παιδί τακτικά κ εγω δεν βρίσκω λόγο να χαλιέσαι τόσο. αν ήταν ο βασικός φροντιστής μετά τους γονείς θα ήταν διαφορετικό. συμφωνώ με το ότι είναι σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχει άνθρωπος με τον οποίο θα κάτσει το παιδί σε περίπτωση ανάγκης. αν δεν το έχει ζήσει κάποιος δεν καταλαβαίνει ποσο δύσκολο είναι να πρέπει να αφήσεις το παιδί σε κάποιον που δεν έχει δει για μήνες κ του είναι ξένος. 

μια φίλη που την εκνευρίζει η πεθερά για διάφορους χαζούς λόγους, κ κάποιους μη χαζούς γιατί είναι γυναίκα από χωριό κ λέει ολα αυτά που δεν πρέπει να λέμε στα παιδια, όταν πηγαίνουν στο χωριό (1-2 σκ το μήνα κ κάποιες αργίες κ λίγο παραπάνω στις διακοπές), απλώς εξαφανίζεται σ ένα δωμάτιο κ κοιμάται ή παίζει με το ένα παιδί (έχουν 11 μήνες διαφορά οπότε η κατάσταση είναι δύσκολη) κ η γιαγιά με το άλλο παιδί. γενικά προσπαθεί να μην βλέπει τι κάνει κ τι λέει η γιαγιά κ να συνυπάρξουν όσο το δυνατόν λιγοτερο. ξέρει ότι κάνει χατίρια κ βλέπει στραβά στη συμπεριφορά του παιδιού απλώς τα αγνοεί κ εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για ξεκούραση 

Λοιπόν εγω θα σου πω 2 πράγματα.Το πρώτο ειναι οτι κανενας μα κανενας δεν θα κλονίσει την σχέση που εχει το παιδακι σου μαζι σου.Εισαι το καταφύγιο του και η ασφάλεια του.Απο κει και περα ολα τα υπολοιπα που σκεφτεσαι νομοζω ειναι λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης και της συσσωρευμένης πίεσης που νιώθεις οσο εισαι εκεί.Ειναι λογικο το μωρακι σου να αγαπήσει και αλλους ανθρώπους περα απο σενα και τον μπαμπα του.Και λογικό να περνάει καλά και με καποιον αλλον.Ξερει οτι εισαι εκει και νιωθει ασφάλεια να το κανει.Αυτο δειχνει οτι εχεις κανει πολυ καλη δουλεια μεχρι τώρα μαζι του και γνωριζει οτι αν χρειαστεί κατι η μαμα του ειναι εκεί.

Το δευτερο που θα σου πω ειναι να μην αφηνεις κανεναν μα κανεναν να ξεπερναει τα όρια σου σε σχεση με το παιδί.Εσυ ξερεις τι εχει αναγκη και το προγραμμα του.Αυτο να το κανεις κατανοητό σε ολους.Ισως στην αρχη νευριασουν αλλα θα τους περάσει.Δεν γινεται το μωρακι να προσαρμοστει στην ζωη τους αλλα αυτοι να προσαρμόστουν στην ζωη του μωρου αν θέλουν.Εμεις απο πολυ μωρο ακολουθουμε συγκεκριμενο προγραμμα υπνου και φαγητού..Εχουμε κανει σαφες σε ολους ποιες ωρες ειμαστε διαθέσιμοι και οποιος θελει να μας δει μπορει τοτε.Εννοειται οτι μας την λενε συνεχεια που κοιμάται νωρις η γιατι δεν του δινουμε ζαχαρη η χυμους η πατατακια αλλα ειμαι κοφτη και απολυτη.Εμεις εχουμε διαλεξει να μεγαλωσουμε ετσι το παιδί μας και τέλος.Αν θελετε να το "κακομαθετε" μπορείτε με αγκαλιες, φιλιά και παιχνιδια και οχι με πατατάκια.Αν σε δουν αποφασισμένη θα υποχωρήσουν σιγα σιγά.Κ.αν δεν μπορεις να μιλησεις γιατι ειναι τα πεθερικα σου,μπορεις να πεις του αντρα σου να το κάνει.

Ούτε και εγώ θέλω να χαλάω το πρόγραμμα του παιδιού στις διακοπές, στην ηλικία που είμαστε τουλάχιστον, στα 6-7 σίγουρα είναι διαφορετικά.  Εντάξει, δεν λέμε να κοιμηθεί ή να φάει μισή ώρα αργότερα. Και αν το χαλάσω, σίγουρα δεν θα είναι για να χαρεί κάποια γιαγιά , αλλά γιατί το θέλω εγώ. Πχ τις προάλλες πήγαμε σε μια πιο μακρινή παραλία και κάτσαμε ως το απόγευμα, οπότε δεν κοιμήθηκε μεσημέρι, παρά μόνο στο αυτοκίνητο. Ήταν επιλογή μου όμως. Το να βλέπει η γιαγιά το παιδί στις διακοπές και να έχει και άποψη για το πρόγραμμα του, με ξεπερνάει. Εδώ καμία φορά αν είναι με την πεθερά μου το μεσημέρι και μου λέει κάτι του στυλ "τον άφησα λίγο παραπάνω να κοιμηθεί το μεσημέρι γιατί κοιμόταν ωραία", της απαντάω οκ, σας περιμένω το βράδυ να έρθετε να τον κοιμίσετε! 

11 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Από ότι φαίνεται σε απασχολούν δύο θέματα. Το ένα είναι η παρεμβατικότητα της γιαγιάς. Το άλλο είναι η ανησυχία σου μην τη συμπαθεί περισσότερο από σένα. Το δεύτερο μην το σκέφτεσαι καν. Οι ορμόνες σου κάνουν πάρτυ αυτή τη στιγμή  και μην αφήνεις την αγάπη που δείχνει το παιδί προς τη γιαγιά του να σε καταβάλει ψυχολογικά. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά μεγαλώνουν και οι κύκλοι τους και ειναι λογικό είναι να αρχίσει να δείχνει συμπάθεια και προς άλλους ανθρώπους αλλά να θυμάσαι ότι μάνα είναι μόνο μία και πάντα θα σε αγαπάει και θα είσαι το αγαπημένο του πρόσωπο. Ακόμα και αν δεν το δείχνει ξεκάθαρα είσαι σταθερή αξία στη ψυχη του :)

Όσον αφορά το δεύτερο ο καθένας έχει τα όριά του και εφόσον σε ενοχλεί και δεν θέλεις να παρεμβαίνει στο πρόγραμμα του θα είσαι ξεκάθαρη και θα της το λες. Έχω περάσει και εγώ πολλές παρόμοιες φάσεις με την πεθερά μου και έχω καταλάβει ότι αν δεν είσαι ειλικρινής και "αυστηρή" τότε δεν γίνεται αλλαγή. Αν βλέπεις ότι δεν σου δίνει σημασία και σε ακυρώνει τότε μπορεί να της μιλήσει και ο άντρας σου. Είναι λεπτό το πώς θα το διαχειριστείς αλλά σε γενικές γραμμές άμα δείξεις ότι είσαι σταθερή στην άποψη σου και "πατάς πόδι" τότε θα σταματήσει σε μεγάλο βαθμό τις παρεμβάσεις. 

Ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση ! Με εκανε να νιώσω ανακούφιση !! Η αλήθεια είναι ότι της έχει μιλήσει και ο άντρας μου παρά πολλές φορές αλλά δεν δείχνει να το καταλαβαίνει αυτό με το προγραμμα του μωρού. Γενικά κάνει ότι της έρθει και χωρίς να με ρωτάει καμία φορά. Πχ σήμερα του έδωσε μπισκότο πριν το φαΐ του. Πάω να τον πάρω να τον ταΐσω και τον βλέπω με το μπισκότο στο στόμα και λέω άντε τώρα εγώ να του πάρω το μπισκότο για να φάει τον τραχανά :p θα αρχίσει πανικός θα μας ακούσουν όλοι οι γείτονες. Δεν καταλαβαίνει είναι γενικά άλλης νοοτροπίας. Η γυναίκα έχει μεγαλώσει σε χωριό είναι σε πολλά πράγματα πολύ διαφορετική από εμένα. Όποτε αυτό με τον άντρα μου δεν πιάνει. Και άσε που είναι και αρκετά νευρικός και όταν με βλέπει να στεναχωριέμαι για τέτοια πράγματα δεν θέλω να τσακωθεί μαζί της η να της πει καμία κουβέντα καμία ώρα. 

11 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι θα πάθει ένα μεγαλούτσικο μωρό, και όχι π.χ. αποκλειστικά θηλάζον, αν χαλάσει το πρόγραμμά του στις διακοπές, ειδικά αν η γιαγιά αναλαμβάνει να το κανακέψει αν το πιάσει η γκρίνια. Εντάξει, αν γίνεται κάθε μέρα του χρόνου είναι άσχημο, αλλά τώρα μιλάμε για μία εβδομάδα διακοπών και δεν είναι ηλικία που αν χαθεί ένα γεύμα κάτι τρέχει. Καταλαβαίνω να είναι κόκκινη γραμμή το να μην δώσει η γιαγιά στο παιδί ξέρω γω κεράσια ολόκληρα με τα κουκούτσια ή γαριδάκια ή κόκα κόλα. Αλλα αν απλά μιλάμε για κατάργιση ωραρίων, όλοι δεν το κάνουμε στις διακοπές; Νομίζω ότι εδώ βγαίνει απλά η αντιζηλία, το "εγώ είμαι η μαμά και αν πω ότι πρέπει να φάει τώρα, θα φάει τώρα" και όχι κάτι άλλο. Το καταλαβαίνω μεν, αλλά ακούγεται ψυχοφθόρο χωρίς λόγο, γιατί μιλάμε για ελάχιστες μέρες από τη μία, και γιατί το πρόγραμμα έτσι κι αλλιώς του πρώτου θα αλλάξει ή κα θα καταργηθεί με το δεύτερο παιδί για ένα διάστημα, και θα φαίνεται αστείο όλο αυτό σαν λόγος καβγά. 

Το "μα γιατί το παιδί μου την αγαπά αυτήν", ειδικά για την γιαγιά ή τη θεία από το άλλο σόι, το καταλαβαίνω μεν σαν μαμά, αλλά από την άλλη είναι και δώρο. Δεν καταργεί την αγάπη για τη μαμά, απλά το παιδί έχει άλλον έναν άνθρωπο που αγαπά, και που μπορεί να το φροντίσει σε μία ώρα ανάγκης. Από τη δική μας οικογένεια, η πεθερά πέθανε προ παιδιών, η μαμά μου είχε περιορισμένες δυνατότητες (άντε να ερχόταν για 1-2 ώρες τη βδομάδα και όχι πάντα) και αν πραγματικά υπήρχε ανάγκη (π.χ. νοσηλεία δική μου) έμενε μόνο η κουνιάδα μου να βοηθήσει, ένας άνθρωπος που με τη στάση του το έκανε σαφές ότι το κάνει από υποχρέωση και τα παιδιά τη βλέπανε και κλαίγανε. Πίστεψέ με, χίλιες φορές να έχεις έναν συγγενή που αν τύχει κάτι το παιδί ξέρεις ότι θα είναι καλά μαζί του, παρά να τρέχεις με θέματα υγείας δικά σου, ή θέματα του άλλου σου παιδιού, ή να έχεις ανάγκη να εργαστείς σε μία αργία κλπ, και να σκέφτεσαι ότι τώρα το παιδί είναι με τη θεία που δε θέλει να τη βλέπει και μετρά τα λεπτά να γυρίσετε.

Ναι συμφωνώ απόλυτα ότι εν ώρα ανάγκης χρειάζεται ένα άτομο δεν θα έλεγα ποτε το αντίθετο. Θα είμαι ήσυχη αν ξέρω ότι το παιδί μου περνάει καλά. Αλλά άλλο αυτό Που λες και άλλο το ανακάτεμα Και οι παρεμβάσεις από την μεριά της που συμβαίνουν τώρα στις διακοπές ... που μένουμε αναγκάστηκα μαζί στο ίδιο σπίτι. Δεν θεωρώ ότι κάποιος άλλος ξέρει καλύτερα ποτε πρέπει να φάει η να κοιμηθεί και αν χόρτασε η όχι. Επιπλέον δεν μου αρέσει το παιδί να τρώει χαζομάρες και τροφές που δεν έχουν να του προσφέρουν κάτι. Και ναι με πειράζει το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει κατά κάποιο τρόπο για να τον δωροδοκήσουν από την μεριά τους. 

11 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι θα πάθει ένα μεγαλούτσικο μωρό, και όχι π.χ. αποκλειστικά θηλάζον, αν χαλάσει το πρόγραμμά του στις διακοπές, ειδικά αν η γιαγιά αναλαμβάνει να το κανακέψει αν το πιάσει η γκρίνια. Εντάξει, αν γίνεται κάθε μέρα του χρόνου είναι άσχημο, αλλά τώρα μιλάμε για μία εβδομάδα διακοπών και δεν είναι ηλικία που αν χαθεί ένα γεύμα κάτι τρέχει. Καταλαβαίνω να είναι κόκκινη γραμμή το να μην δώσει η γιαγιά στο παιδί ξέρω γω κεράσια ολόκληρα με τα κουκούτσια ή γαριδάκια ή κόκα κόλα. Αλλα αν απλά μιλάμε για κατάργιση ωραρίων, όλοι δεν το κάνουμε στις διακοπές; Νομίζω ότι εδώ βγαίνει απλά η αντιζηλία, το "εγώ είμαι η μαμά και αν πω ότι πρέπει να φάει τώρα, θα φάει τώρα" και όχι κάτι άλλο. Το καταλαβαίνω μεν, αλλά ακούγεται ψυχοφθόρο χωρίς λόγο, γιατί μιλάμε για ελάχιστες μέρες από τη μία, και γιατί το πρόγραμμα έτσι κι αλλιώς του πρώτου θα αλλάξει ή κα θα καταργηθεί με το δεύτερο παιδί για ένα διάστημα, και θα φαίνεται αστείο όλο αυτό σαν λόγος καβγά. 

Το "μα γιατί το παιδί μου την αγαπά αυτήν", ειδικά για την γιαγιά ή τη θεία από το άλλο σόι, το καταλαβαίνω μεν σαν μαμά, αλλά από την άλλη είναι και δώρο. Δεν καταργεί την αγάπη για τη μαμά, απλά το παιδί έχει άλλον έναν άνθρωπο που αγαπά, και που μπορεί να το φροντίσει σε μία ώρα ανάγκης. Από τη δική μας οικογένεια, η πεθερά πέθανε προ παιδιών, η μαμά μου είχε περιορισμένες δυνατότητες (άντε να ερχόταν για 1-2 ώρες τη βδομάδα και όχι πάντα) και αν πραγματικά υπήρχε ανάγκη (π.χ. νοσηλεία δική μου) έμενε μόνο η κουνιάδα μου να βοηθήσει, ένας άνθρωπος που με τη στάση του το έκανε σαφές ότι το κάνει από υποχρέωση και τα παιδιά τη βλέπανε και κλαίγανε. Πίστεψέ με, χίλιες φορές να έχεις έναν συγγενή που αν τύχει κάτι το παιδί ξέρεις ότι θα είναι καλά μαζί του, παρά να τρέχεις με θέματα υγείας δικά σου, ή θέματα του άλλου σου παιδιού, ή να έχεις ανάγκη να εργαστείς σε μία αργία κλπ, και να σκέφτεσαι ότι τώρα το παιδί είναι με τη θεία που δε θέλει να τη βλέπει και μετρά τα λεπτά να γυρίσετε.

Ναι συμφωνώ απόλυτα ότι εν ώρα ανάγκης χρειάζεται ένα άτομο δεν θα έλεγα ποτε το αντίθετο. Θα είμαι ήσυχη αν ξέρω ότι το παιδί μου περνάει καλά. Αλλά άλλο αυτό Που λες και άλλο το ανακάτεμα Και οι παρεμβάσεις από την μεριά της που συμβαίνουν τώρα στις διακοπές ... που μένουμε αναγκάστηκα μαζί στο ίδιο σπίτι. Δεν θεωρώ ότι κάποιος άλλος ξέρει καλύτερα ποτε πρέπει να φάει η να κοιμηθεί και αν χόρτασε η όχι. Επιπλέον δεν μου αρέσει το παιδί να τρώει χαζομάρες και τροφές που δεν έχουν να του προσφέρουν κάτι. Και ναι με πειράζει το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει κατά κάποιο τρόπο για να τον δωροδοκήσουν από την μεριά τους. 

12 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εμένα δεν μ αρέσει να χαλάει το πρόγραμμα ούτε στις διακοπές, πράγμα που αρέσει στον άντρα μου, ειδικά όταν αυτό είναι κουραστικό κ επιβαρυντικό για τον γονιό κ δεν βρίσκω κ κανένα νόημα. Αλλά γούστα είναι αυτά.

αν η γιαγιά δεν πρισεχει το παιδί τακτικά κ εγω δεν βρίσκω λόγο να χαλιέσαι τόσο. αν ήταν ο βασικός φροντιστής μετά τους γονείς θα ήταν διαφορετικό. συμφωνώ με το ότι είναι σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχει άνθρωπος με τον οποίο θα κάτσει το παιδί σε περίπτωση ανάγκης. αν δεν το έχει ζήσει κάποιος δεν καταλαβαίνει ποσο δύσκολο είναι να πρέπει να αφήσεις το παιδί σε κάποιον που δεν έχει δει για μήνες κ του είναι ξένος. 

μια φίλη που την εκνευρίζει η πεθερά για διάφορους χαζούς λόγους, κ κάποιους μη χαζούς γιατί είναι γυναίκα από χωριό κ λέει ολα αυτά που δεν πρέπει να λέμε στα παιδια, όταν πηγαίνουν στο χωριό (1-2 σκ το μήνα κ κάποιες αργίες κ λίγο παραπάνω στις διακοπές), απλώς εξαφανίζεται σ ένα δωμάτιο κ κοιμάται ή παίζει με το ένα παιδί (έχουν 11 μήνες διαφορά οπότε η κατάσταση είναι δύσκολη) κ η γιαγιά με το άλλο παιδί. γενικά προσπαθεί να μην βλέπει τι κάνει κ τι λέει η γιαγιά κ να συνυπάρξουν όσο το δυνατόν λιγοτερο. ξέρει ότι κάνει χατίρια κ βλέπει στραβά στη συμπεριφορά του παιδιού απλώς τα αγνοεί κ εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για ξεκούραση 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ! Ευτυχώς είπα και σήμερα να τον αναλάβω εγώ όποτε στην ουσία έκατσε με την πεθερά για δυο ώρες μόνο το απογευματάκι. Έβλεπες ένα άλλο παιδί. Πραγματικά η επιρροή πρέπει να είναι μεγάλη. Το πιστεύω ότι το παρακάνει με την υπερβολική αγάπη και το μαθαίνει στην ουσία ότι όλα του επιτρέπονται. Ότι θελήσει θα το έχει. Δεν πάει ακριβώς έτσι όμως. Δεν μπορεί θα πρέπει να υπάρχουν και όρια. 

10 ώρες πρίν, Sia20 είπε:

Αν θελετε να το "κακομαθετε" μπορείτε με αγκαλιες, φιλιά και παιχνιδια και οχι με πατατάκια

Ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση!! Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση και τα ωραία λογια ... τα χρειάζομαι να τα ακούσω γιατί εδώ και μερικές μέρες ήμουν πραγματικά ράκος. Αυτή η φράση μου έμεινε να ξέρεις :p θα την χρησιμοποιήσω κάποια στιγμή .. ταιριάζει στην περίπτωση μας. 

8 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Ούτε και εγώ θέλω να χαλάω το πρόγραμμα του παιδιού στις διακοπές, στην ηλικία που είμαστε τουλάχιστον, στα 6-7 σίγουρα είναι διαφορετικά.  Εντάξει, δεν λέμε να κοιμηθεί ή να φάει μισή ώρα αργότερα. Και αν το χαλάσω, σίγουρα δεν θα είναι για να χαρεί κάποια γιαγιά , αλλά γιατί το θέλω εγώ. Πχ τις προάλλες πήγαμε σε μια πιο μακρινή παραλία και κάτσαμε ως το απόγευμα, οπότε δεν κοιμήθηκε μεσημέρι, παρά μόνο στο αυτοκίνητο. Ήταν επιλογή μου όμως. Το να βλέπει η γιαγιά το παιδί στις διακοπές και να έχει και άποψη για το πρόγραμμα του, με ξεπερνάει. Εδώ καμία φορά αν είναι με την πεθερά μου το μεσημέρι και μου λέει κάτι του στυλ "τον άφησα λίγο παραπάνω να κοιμηθεί το μεσημέρι γιατί κοιμόταν ωραία", της απαντάω οκ, σας περιμένω το βράδυ να έρθετε να τον κοιμίσετε! 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ! Το θέμα δεν ήταν για μόνο μισή ώρα. Πραγματικά δεν θεωρώ ότι είμαι υπερβολική και ότι κατά γράμμα τηρώ το προγραμμα μας ότι και να συμβεί. Εδώ έφευγε τελείως από το προγραμμα του .. δηλαδή εκεί που ήθελα να βάλω το μωρό στις 9 για ύπνο όπως πάντα πήγαινε στις 00:00 επειδή παίζανε μαζί του και τον έπιανε υπερένταση πριν τον ύπνο. Επειδή η πεθερά θυμόταν να μπει 3 με 4 φορές μέσα στο δωμάτιο όσο δον κοιμηζα και να με διακόψει. Και εκεί που άρχιζε το παιδί να τον πιάνει ο ύπνος να τη πάλι. Πολύ εκνευριστικό πραγματικά. Την τελευταία φορά που μπήκε και άρχισε να μιλάει ψηθηρηστα και να λέει αν δεν θέλει να κοιμηθεί δεν πειράζει άσε να τον πάρω εγώ ... της λέω μα τι σας λέει ότι δεν θέλει ; Απλά κάθε φορά που μπαίνετε μέσα αναστατώνεται που σας βλέπει και σηκώνεται. Καμία συννενόηση .. σου λέω για πολύ κλαμα Νταξει δεν άντεχα. 

13 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Ειδικά δε όταν μεγαλώνουν κι άλλο και σε ακυρώνει μπροστά του

Όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα τρελαθώ το πιστεύω :p 

Διαφημίσεις

3 hours ago, Super.mum said:

Επειδή η πεθερά θυμόταν να μπει 3 με 4 φορές μέσα στο δωμάτιο όσο δον κοιμηζα και να με διακόψει. Και εκεί που άρχιζε το παιδί να τον πιάνει ο ύπνος να τη πάλι.

Έμπαινε στο δωμάτιο την ώρα που το κοίμιζες?? Θα είχε γίνει τρίτος παγκόσμιος! Πολύ μαλακή σε βρίσκω.. Βγαίνεις από το δωμάτιο μόλις κοιμηθεί και λες επιτακτικά, δεν ξαναμπαίνει κανείς στο δωμάτιο μόλις μπω να κοιμίσω το παιδί και μέχρι να βγω, όση ώρα και αν πάρει!

Just now, Yovanna είπε:

Έμπαινε στο δωμάτιο την ώρα που το κοίμιζες?? Θα είχε γίνει τρίτος παγκόσμιος! Πολύ μαλακή σε βρίσκω.. Βγαίνεις από το δωμάτιο μόλις κοιμηθεί και λες επιτακτικά, δεν ξαναμπαίνει κανείς στο δωμάτιο μόλις μπω να κοιμίσω το παιδί και μέχρι να βγω, όση ώρα και αν πάρει!

Ναι είμαι αρκετά μαλακή θεωρώ! Δηλαδή αυτά που ακούω από άλλες μανούλες που μιλάνε και αν δεν καταλαβαίνουν ξανά και ξανά και ξανά. Εγώ κάνω πίσω. Δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν .. ποσό μάλλον την μάνα του άντρα μου. Αλλά λέω δεν μπορεί και εκείνη μάνα είναι ..απλά μάλλον οι πιο παλιοί είχαν άλλους τρόπους δικους τους να μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Και να πεις ότι προσπαθούσα ώρα ; Γιατί συνήθως θέλει κανα 40 λεπτό το πολύ το μωρό να χαλαρώσει να πίει το γαλατάκι του και να κοιμηθεί. Στην προκειμένη περίπτωση δεν προσπαθούσα ούτε 20 λεπτά. 

Just now, Super.mum είπε:

Ναι είμαι αρκετά μαλακή θεωρώ! Δηλαδή αυτά που ακούω από άλλες μανούλες που μιλάνε και αν δεν καταλαβαίνουν ξανά και ξανά και ξανά. Εγώ κάνω πίσω. Δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν .. ποσό μάλλον την μάνα του άντρα μου. Αλλά λέω δεν μπορεί και εκείνη μάνα είναι ..απλά μάλλον οι πιο παλιοί είχαν άλλους τρόπους δικους τους να μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Και να πεις ότι προσπαθούσα ώρα ; Γιατί συνήθως θέλει κανα 40 λεπτό το πολύ το μωρό να χαλαρώσει να πίει το γαλατάκι του και να κοιμηθεί. Στην προκειμένη περίπτωση δεν προσπαθούσα ούτε 20 λεπτά. 

Η πεθερά ας πούμε κρατάει άλλη τακτική. Σου λέει όταν κουραστεί θα κοιμηθεί. Όμως όταν κουράζεται τον βλέπω και δεν τον αφήνουν να ησυχάσει σε δικό του κρεβατακι στο σκοτάδι του ... δεν μπορεί να κοιμάται όπου κάτσει με μουσικές και φωνές. 

Γενικα συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα έχουν ειπωθεί. Δλδ σίγουρα τα παίρνεις πιο βαριά λογω εγκυμοσύνης. Είναι πολύ καλά που υπάρχουν κ αλλα άτομα να στρέφεται το παιδακι σου. Κ σογουροτατα δ θα εχει κανέναν όπως έχει εσενα

Ναι, οι παππουδες είναι για να κακομαθαινουν, στις διακοπες λογικο να βγούμε από το πρόγραμμα αλλά παρεμβάσεις μην δέχεσαι. Βάλε όρια. Σε όσα περιγράφεις εγω δ βλέπω κτ δυσκολο από την μεριά του παιδιου, αλλα απο της γιαγιάς. 

Ζητάς όταν πας να τον κοιμισεις να μην μπει κανείς, εγω τους έλεγα αν μου τα ξυπνήσουν μετά αναλαμβάνουν αυτοί, κ λογω θηλασμου κανένας δ προσφεροταν:mrgreen:επίσης ετρωγαν κομμάτια από μωρα οποτε δ μπορουσε κάνεις να τα ταισει γτ φοβοντουσαν:-Dαλλα δ μπορω αυτό το δ πειραζει αν δ φαει. Κανένα πρόβλημα, απλά δ θα δώσετε μετά το γλυκο. Η ακομη κ αν το παιδί ζητάει κτ γυάλινο κ έχεις πει όχι κ το δίνει, πας, το παίρνεις από το παιδι, επαναλάμβανε γτ δ κανει να το πάρει. Κ λες κ ευγενικά στην γιαγιά κτ

(να πω κ εγω τον πόνο μου; εμενα είναι μεγάλα κ συνέχεια τον τελευταίο καιρό λέει μυστικά η γιαγια στην κορη μου κ ζητάει να μην μου τα πει. Για δώρα πχ που θέλει να της πάρει. Τα οποία πολλές φορές δ ειναι καν κτ που θα εδινα στο εξάχρονο, όπως ταμπλετ. Έχω νευριάσει πάρα πολύ, γτ εχει γίνει πολλές φορές, πάντα απαντάω αλλα πάλι δ αλλάζει κτ:mad:. Ευτυχως μου τα λέει το παιδι) 

@Super.mumΑχ εισαι οντως πολύ μαλακή.Πρεπει να βαλεις όρια γιατι οσο μεγαλώνει το παιδι θα καταλαβαινει και περισσότερα και θα ειναι πιο δυσκολο.Θα σε αντικρούει μπροστά του και θα βγαινεις η "κακιά" εσυ.Να σεβονται τις αποφάσεις σου.Εγω μια φορά ειχα παει στα πεθερικά μου για φαγητό και την εβαλα για υπνο εκεί αναγκαστικά.Εκει που  κοιμοταν κανένα μισαωρο  ξεκινησαν να κοπανανε και φωναζουν και μου την ξύπνησαν.Την πηρα σηκωτη και έφυγα..Απο τοτε κανονιζουμε να παμε οταν ειναι ξυπνια και φεύγουμε για τον ύπνο..Δεν το διαπραγματευομαι.Ο υπνος ειναι ιερος στο σπιτι μάς.

@vicky86 Σχετικα με τα μυστικα που λες εγω τους εχω πιασει ολους και εχω εξηγήσει οτι στους καιρους που ζουμε δεν πρεπει να μαθαινουμε τα παιδια να κρατανε μυστικά απο τους γονείς.Τοσα ακουμε και γινονται και μεσα σε οικογένειες..Ποσο μαλλον να το επικροτουμε κιολας.Ειμαι κάθετη σε αυτό.Και μπορεις να ακυρωσεις την γιαγια μπροστά στα παιδιά και να πεις οτι στο δικο σας σπιτι δεν υπάρχουν μυστικά

Sia πίστεψε με είμαι άτομο που μιλάει. Ειδικα αφου γίνει κτ δεύτερη φορά. Το έχω πει στον παππού, στην γιαγιά, στα παιδιά, μπροστά σε θειους, νονούς ότι μυστικά από την μαμα δ εχουμε. Ευτυχως η κορη μου ακομη δ τα κρατάει αλλα οι παππουδες το συνεχίζουν. Αρχικά το είπα χαμογελαστά, μετα το είπα σοβαρά κ είμαι στο τσακ την επόμενη φορά να το πω ουρλιαζωντας:angry:

Πραγματικά δ ελπίζω ότι θα αλλάξουν 60χρ άνθρωποι, απλα μόνο μην επηρεάσουν την μικρη κ αρχίσει να κρατάει. Σε αυτήν βασίζομαι κ οχι στους παππουδες

Just now, vicky86 είπε:

Sia πίστεψε με είμαι άτομο που μιλάει. Ειδικα αφου γίνει κτ δεύτερη φορά. Το έχω πει στον παππού, στην γιαγιά, στα παιδιά, μπροστά σε θειους, νονούς ότι μυστικά από την μαμα δ εχουμε. Ευτυχως η κορη μου ακομη δ τα κρατάει αλλα οι παππουδες το συνεχίζουν. Αρχικά το είπα χαμογελαστά, μετα το είπα σοβαρά κ είμαι στο τσακ την επόμενη φορά να το πω ουρλιαζωντας:angry:

Πραγματικά δ ελπίζω ότι θα αλλάξουν 60χρ άνθρωποι, απλα μόνο μην επηρεάσουν την μικρη κ αρχίσει να κρατάει. Σε αυτήν βασίζομαι κ οχι στους παππουδες

Αχ σε καταλαβαινω γιατί και εγω νευριάζω.Τα ιδια ειναι και οι δικοι μου αλλα οταν τους ειπα για ποιο λογο δεν θελω να μαθαινουν τα παιδια οτι ειναι οκ να κρατανε μυστικά απο τυος γονεις τους κοκκαλωσαν ολοι γιατι δεν το ειχαν σκεφτει έτσι.Αν σημερα η γιαγια πει "θα σου δωσω ενα κομματι κεικ αλλα μην το πεις στη μαμα",αυριο ο παππους "θα σου δωσω παγωτο αλλα μην το πεις στην μαμα" κτλ θα περαστει το μήνυμα στα παιδια οτι οταν ειναι να κερδίσω κατι που δεν μου επιτρέπεται δεν θα το λεω στην μαμα.Και ερχόμαστε αντιμέτωποι με καποιον που μπορει να θελει καποιο ανταλαγμα(το σκεφτομαι και τρεμω) απο το παιδι για να του δωσει ενα παγωτο,τι γινεται εκει??Οταν το παιδι εχει μαθει οτι ειναι ενταξει να μην πει κατι στους γονείς.

14 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Επειδή η πεθερά θυμόταν να μπει 3 με 4 φορές μέσα στο δωμάτιο όσο δον κοιμηζα και να με διακόψει. Και εκεί που άρχιζε το παιδί να τον πιάνει ο ύπνος να τη πάλι. Πολύ εκνευριστικό πραγματικά. Την τελευταία φορά που μπήκε και άρχισε να μιλάει ψηθηρηστα και να λέει αν δεν θέλει να κοιμηθεί δεν πειράζει άσε να τον πάρω εγώ ... της λέω μα τι σας λέει ότι δεν θέλει ; Απλά κάθε φορά που μπαίνετε μέσα αναστατώνεται που σας βλέπει και σηκώνεται. Καμία συννενόηση .. σου λέω για πολύ κλαμα Νταξει δεν άντεχα. 

Ομοιοπαθουσα! Επρεπε να σταματησω να τον κοιμιζω σπιτι της και να πηγαινω στης μαμας μου (ειναι γειτονικα τα σπιτια) για να σταματησει να το κανει :wink:

Παντως, αληθεια αν σε ενοχλει καλυτερα να το λες, εστω και με εκνευρισμο για να καταλαβει οτι σε ενοχλει. Δεν ειναι δικαιο για σενα να τα κρατας μεσα σου και να τρωγεσαι αλλα ουτε και για την γιαγια που μπορει να μην αντιλαμβανεται την σοβαροτητα. Εγω οσες φορες απηυδησα απλα την επιασα οι δυο μας, της μιλησα σοβαρα, της εξηγησα απλα και τουλαχιστον για λιγο καιρο κατι καταφεραμε. Αλλα εχω φτασει και σε σημειο να υψωσω την φωνη μου πχ σε θεμα που υπερασπιζοταν τον μικρο εναντι του μεγαλου με "απειλες" οτι θα παρει παιχνιδι μονο σε αυτον(τον μικρο) και "εσενα δεν θα σου παρω!"...ε δεν αντεξα...υψωσα την φωνη μου με αυστηροτητα και χαμογελασε απο την αμηχανια της. Τι να κανουμε...μερικες φορες μπορει και να στεναχωρηθουνε...τι σημαινει αυτο; οτι θα τους λεμε μονο ο,τι θελουν να ακουσουν και θα κανουμε συνεχως υποχωρησεις; Θα τρελαθουμε στο τελος (τουλαχιστον εγω, γιατι υπαρχουν αλλες που δεν δινουν τοσο σημασια στις παρεμβασεις των γιαγιαδων). Φυσικα, δεν μιλαω για τα γλυκα και το κινητο και τα αυτοκινητακια (αλλο θεμα κι αυτο αλλα της ειπα "αν θελετε να ερχεται σε εσας μονο για την σοκολατα και τα δωρα τοτε εμενα δεν με πειραζει") αλλα για θεματα που επηρεαζουν τον ψυχισμο αλλα και την διαθεση του παιδιου.

On 17/8/2020 at 4:21 ΜΜ, vicky86 είπε:

πω κ εγω τον πόνο μου; εμενα είναι μεγάλα κ συνέχεια τον τελευταίο καιρό λέει μυστικά η γιαγια στην κορη μου κ ζητάει να μην μου τα πει. Για δώρα πχ που θέλει να της πάρει. 

Καλά όταν ξεκινήσουν και αυτά θα φρικαρω τελείως χαχα :p δεν θα μου άρεσε καθόλου κάτι τέτοιο ... και για τους λόγους που λένε τα κορίτσια ότι μην μάθουν να κρατανε μυστικά από την μαμά και στην πορεία και για αλλά θέματα πιο σοβαρά 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...