Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παπούτσια στο σπίτι

Recommended Posts

On 13/12/2018 at 1:24 ΜΜ, Evouni είπε:

Εμάς ευτυχώς σε αυτοί την φάση οι φίλοι μας έχουν και αυτοί μικρά παιδακια και είναι τις ίδιας φιλοσοφίας απλά όταν ο επισκέπτης είναι γονιός και στην περίπτωση μου πεθερικά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να ντραπώ να του το ζητήσω !! Στο τέλος τέλος δεν ειναο ξένος!!! Απλά τελικά τα προβλήματα πάντα τα δημιουργούν οι κοντινοί μας ...

Ναι έχεις δίκιο. Οι δικοί μας δεν είχαν τέτοιο θέμα αλλά σε άλλες περιπτώσεις που τα πεθερικά μου διαφωνούν με αποφάσεις έχουμε παρει για την οικογένεια μας και αφού πρώτα εξαντλήσω όλους τους τρόπους να τους δώσω να καταλάβουν, βάζω τον άντρα μου να αναλάβει δράση. Ευτυχώς έχει τον τρόπο του να τους το ξεκοβει. Αυτός ξέρει όπως και να έχει καλυτερα τους γονείς του.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 225
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

5 ώρες πρίν, sweety** είπε:

ενταξει εγω δεν τα κατλαβαινω αυτα!και η παιδιατρος μου που  την εχω ρωτησει μου εχει πει οτι δεν εχει αποδειχθει τπτ τετοιο επιστημονικα!!και δεν μιλαω για ενα μεγαλυτερο παιδακι που και να κολλησει μια ιωση δεν εγινε και τπτ,ενα νεογνο αν κολλησει μια ιωση μπορει να οδηγηθει στο νοσοκομειο!!για πιο λογο να γλυψουμε την πιπιλα του μωρου εστω και η μαμα?αυτη δεν μπορει να εχει παρει μια ιωση??τεσπα!! ο καθε ενας μπορει να κανει οτι θελει με το παιδι του!!

Θα παραθεσω τις πηγες μου και θα το κλεισω εδω γιατι παρ'ολο που η ουσια ειναι η ιδια (τα μικροβια) το θεμα ειναι τα παπουτσια και οχι η πιπιλα. Ας συνειδητοποιησουμε ομως οτι αν εχει παρει η μαμα ιωση το παιδι δεν θα την γλιτωσει ακομη κι αν η μαμα δεν γλειψει την πιπιλα. Η στενη επαφη μεταξυ της οικογενειας δεν αφηνει περιθωριο. Ο μονος λογος να μην κολλησει καποιος απο την οικογενεια ειναι να εχει περασει την ιωση στο παρελθον και να εχει αντισωματα.

Επισης, εχει αποδειχτει οτι τα παιδια που ζουν σε σπιτια με ζωα επισης δεν εμφανιζουν αλλεργιες, λογω της στενης επαφης με πληθος μικροβιων.

Ας μην εθελοτυφλουμε λοιπον δαιμονοποιωντας τα μικροβια, ζουμε σε εναν κοσμο γεματο μικροβια και εχει αποδειχτει επιστημονικα οτι οσο μεγαλυτερη ειναι η εκθεση σε αυτους τους μικροοργανισμους τοσο πιο γερο ανοσοποιητικο χτιζουμε. Οσο προσπαθουμε να τα αποφυγουμε, αρρωσταινουμε με το παραμικρο.

Ισως να εδειχνες στην παιδιατρο σου τον πρωτο συνδεσμο, να δεις τι θα σου πει

https://www.medscape.com/viewarticle/905051?src=soc_fb_181123_mscpedt_news_mdscp_pacifier &faf=1

http://pediatrics.aappublications.org/content/135/3/e590

Φυσικα ο καθενας κανει οτι καλυτερο νομιζει για τα παιδια του αλλα ειναι καλο να κοιταμε και λιγο τα στοιχεια, οχι μονο τις προσωπικες μας πεποιθησεις.

17 hours ago, vtgian said:

Αν και δεν το έχω κάνει ποτέ, και γιατί δεν είχε πιπίλα η δικιά μου αλλά και γιατί δεν μου φαίνεται ως ενδεδειγμένος τρόπος "καθαρισμού", δε νομίζω ότι είπε κανείς να δίνουμε την πιπίλα... στη κολλητή μας, αναφέρθηκε ότι είναι κάτι που γίνεται από κάποιες μαμάδες με τη πιπίλα του παιδιού τους και μόνο. Και είναι συνηθισμένη πρακτική, όσο μπλιαχ και αν μας ακούγεται, τόσο συνηθισμένη που έχει γίνει και σχετική έρευνα. Τα ευρήματα της μάλιστα δείχνουν εθαρρυντικά καθώς φαίνεται ότι με αυτόν τον τρόπο τα μωρά χτίζουν ανθεκτικότερους μηχανισμούς απέναντι σε αλλεργίες, έκζεμα και άσθμα. Γιατροί πάντως σε διάφορες σελίδες απαντούν ότι σίγουρα δεν κάνει κακό, εκτός αν ο γονέας νοσεί από στρεπτοκοκκο, έρπη ή μονοπυρήνωση. Επίσης όλοι συμφωνούν ότι έτσι και αλλιώς το μωρό είναι εκτεθειμένο στο σάλιο των γονιών του.

Εγώ θα το πω και δεν ντρέπομαι, όταν μαγειρεύω (σουπες και κοκκινιστά) δεν αλλάζω κουτάλι κάθε φορά που δοκιμάζω το φαγητό. Ποιον να σιχαθώ και να με σιχαθεί; Ο άντρας μου ή τα παιδιά μου; Μέσα στο ίδιο σπίτι είμαστε άλλωστε, αν είμαι άρρωστη δε θα μαγειρέψω αλλά ίσως κολλήσουν από βήχα ή φτάρνισμα (ειδικά η μικρή που είναι της αγκαλιάς). Αν μιλάμε για μαγείρεμα για φίλους, όταν θα δοκιμάσω κάποια αλοιφή, ναι θα πετάξω στο νεροχύτη το κουτάλι. Σε μαγειρευτά απλά δεν έχει τύχει να το κάνω (κάνουμε κυρίως ψητά) αλλά και να το έκανε κάποιος δε θα με πείραζε, αφού ειδικά αυτά βράζουν και σκοτώνουν ότι υπάρχει και αν είναι να μεταδοθεί κάτι θα γίνει στις αγκαλιές και τα φιλιά του καλωσορίσματος. Επίσης δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι ο μάγειρας στη ταβέρνα δε θα κάνει το ίδιο, και εκεί είναι όντως ένα θέμα :unsure:

και εγω εχω παραδειγματα 5 μωρων που οι μαμαδες τους γλυφουν την πιπιλα απο την ωρα που γεννηθηκαν(για το ανοσοποιητικο τους λενε) και θηλαζουν (γιατι τους συμφερει οικονομικα λενε)!!λοιπον αυτα τα παιδια απο την ωρα που γεννηθηκαν ολο αρρωσταινουν,βροχιολιτιδες(απο ιωση που κολλησαν τα οδηγησαν σε βροχιολιτιδα),γαστρεντεριτιδες,καθως ειχαμε και κρουσμα μηνιγγίτιδας(παλι μια ιωση το οδηγησε σε νεογνικη μηνιγγίτιδα), απο αλεργιες έχουν τα 3 παιδακια!να πω οτι τα παιδακια ταλαιπωρουνται ακομα λογω αυτου τους ειπε ο γιατρος οτι αρρωστησαν μικρα!!τωρα για να χτιστει το ανοσοποιητικο τους υπαρχει λογος να ταλαιπωρηθουν τοσο πολυ??ο μικρος μου ειναι 12 μηνων τον ρπωτο χειμωνα τον προσεξα παρα πολυ!!και θεωρω οτι καλα εκανα γτ μεχρι στιγμης εχει περασει 2-3 συναχακια και ευχομαι να συνεχισει ετσι!

πρίν από 36 λεπτά , sweety** είπε:

και εγω εχω παραδειγματα 5 μωρων που οι μαμαδες τους γλυφουν την πιπιλα απο την ωρα που γεννηθηκαν(για το ανοσοποιητικο τους λενε) και θηλαζουν (γιατι τους συμφερει οικονομικα λενε)!!λοιπον αυτα τα παιδια απο την ωρα που γεννηθηκαν ολο αρρωσταινουν,βροχιολιτιδες(απο ιωση που κολλησαν τα οδηγησαν σε βροχιολιτιδα),γαστρεντεριτιδες,καθως ειχαμε και κρουσμα μηνιγγίτιδας(παλι μια ιωση το οδηγησε σε νεογνικη μηνιγγίτιδα), απο αλεργιες έχουν τα 3 παιδακια!να πω οτι τα παιδακια ταλαιπωρουνται ακομα λογω αυτου τους ειπε ο γιατρος οτι αρρωστησαν μικρα!!τωρα για να χτιστει το ανοσοποιητικο τους υπαρχει λογος να ταλαιπωρηθουν τοσο πολυ??ο μικρος μου ειναι 12 μηνων τον ρπωτο χειμωνα τον προσεξα παρα πολυ!!και θεωρω οτι καλα εκανα γτ μεχρι στιγμης εχει περασει 2-3 συναχακια και ευχομαι να συνεχισει ετσι!

Oι προσωπικες μας εμπειριες δεν δειχνουν την πραγματικη εικονα του συνολου, που ειναι πολυ μεγαλυτερη απο τον μικροκοσμο μας. Ειναι διαστρεβλωση να πιστευουμε οτι επειδη συμβαινει κατι σε μας ή σε γνωστους μας, ειναι αυτο που ισχυει γενικοτερα για ολους. Ειναι μια γενικευση που η επιστημονικη ερευνα απορριπτει, μιας και για να βγουν καποια ασφαλη συμπερασματα υπαρχουν πολλα κριτηρια και καποια απο αυτα ειναι το μεγεθος του δειγματος που ερευναται, καθως και η ποικιλομορφια του. Δεν μπορουμε να λεμε οτι απορριπτουμε μια ερευνα σε ενα μεγαλυτερο δειγμα (στην συγκεκριμενη οπως θα δεις σε μηνυμα μου που ειναι σε αποκρυψη ειναι 128 ατομα) επειδη 2-3-5 γνωστοι μας δεν συμφωνουν με τα αποτελεσματα.

Διαφημίσεις

On 13/12/2018 at 3:38 ΜΜ, little lamb είπε:

Καλησπέρα!

Κι εμένα με προβληματίζει πολλές φορές το θέμα με τα παπούτσια ή όχι μέσα στο σπίτι. Δεν με προβληματίζει τόσο για το αν χρειάζεται ή όχι, ούτε για το αν θα προσβληθεί κάποιος κλπ, αλλά για το πώς εφαρμόζεται πρακτικά, και κυρίως αν δεν μένεις σε πολυκατοικία. Εμείς δεν έχουμε ακόμα μωρό, το περιμένουμε την άνοιξη. Στο παρελθόν (πριν μείνουμε μαζί) είχε τύχει να μου πει ο άντρας μου ότι θα του άρεσε γενικά να μην φοράμε παπούτσια στο σπίτι (ιδίως αν υπάρχει μωρό που παίζει κάτω, αλλά και γενικά), τελικά όμως δεν το έχουμε εφαρμόσει και περπατάμε όπως να'ναι. Ένα θέμα είναι ότι όπως έγραψαν και πολλά κορίτσια, την ώρα που ετοιμαζόμαστε να φύγουμε, σίγουρα θα τύχει να κυκλοφορήσουμε στο σπίτι έχοντας φορέσει τα παπούτσια, π.χ. για να πάρουμε κάτι ακόμα. Ή ας πούμε εγώ μπορεί να θέλω να δω 2 ζευγάρια σε καθρέφτη για να αποφασίσω ποιο ταιριάζει τελικά με τα ρούχα (μάλιστα εμάς είναι διώροφο, οπότε το ανεβοκατέβασμα στην σκάλα το κάνει ακόμα πιο περίπλοκο). Άλλο θέμα είναι όταν ας πούμε μεγαλώσει το παιδί και παίζει στην αυλή και μπαινοβγαίνει μέσα; ή και εμείς μπαινοβγαίνουμε για να το ελέγχουμε; (η πόρτα του σαλονιού βγαίνει κατ'ευθείαν στην αυλή, δεν υπάρχει κάποια είσοδος) Και η πιο μεγάλη μου απορία είναι για το καλοκαίρι και τις σαγιονάρες, που τις φοράμε πχ και για να πάμε για μπάνιο. Έχετε άλλες για έξω; Ή αντίστοιχα τα πλαστικά πεδιλάκια που βλέπω να φοράνε τα παιδιά και μέσα και έξω;

Σχετικά με τις βεράντες, νομίζω θα έβγαινα κανονικά με τις παντόφλες, δεν είναι το ίδιο με τον δρόμο ή την αυλή επειδή δεν έχει ακαθαρσίες, εμετούς κλπ αηδιαστικά που μπορεί να πατήσεις στο δρόμο. Είναι μεν εξωτερικός χώρος αλλά δεν έχει όλα αυτά.

Σχετικά με το κατά πόσον συνηθίζεται στην Ελλάδα, στις μεγαλύτερες γενιές κλπ, προσωπικά το πρωτοείδα σε φιλικά σπίτια στη Β.Ελλάδα (όχι μόνο 1 ή 2) και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν παιδιά (ήταν σπίτια φοιτητών που έμεναν με τους γονείς τους) οπότε συμπέρανα ότι υπάρχει ως συνήθεια στη Β.Ελλάδα γενικά, όχι για τα μωρά. Ήταν οργανωμένοι με παντόφλες για τους επισκέπτες κλπ. (Μάλιστα το ανέλυσα και ιστορικά και σκέφτηκα ότι ίσως συμβαίνει επειδή η Β.Ελλάδα ανήκε στην οθωμ. αυτοκρατορία μέχρι το 1912 και η μουσουλμανική παράδοση έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την καθαριότητα -γι'αυτό και πριν μπουν στα τζαμιά βγάζουν παπούτσια και πλένουν χέρια κ πόδια στις βρύσες που υπάρχουν πάντα έξω). Δική μου ερμηνεία είναι αυτό, επειδή προσωπικά έτυχε να το συναντήσω σε μεγάλο βαθμό στη Μακεδονία!

Σχετικά με αυτό που λέει η Έσπερος ότι στις παλιότερες γενιές φαίνεται περίεργο επειδή το σαλόνι ήταν διαχωρισμένο οπότε εκεί πατούσαμε με παπούτσια και στο υπόλοιπο σπίτι όχι, δεν ξέρω αν ισχύει γιατί θυμάμαι ότι πατούσαμε σε όλο το σπίτι τότε με παπούτσια, και στα χαλιά, και παίζαμε κάτω κλπ κλπ. Νομίζω ότι απλά δεν έδιναν τόση σημασία -ίσως ήταν και πιο καθαρές οι πόλεις, ενώ τώρα περνάς π.χ. από την Ομόνοια και σιχαίνεσαι σκεπτόμενος τι κουβαλούν τα παπούτσια σου!

Σίγουρα δεν θα προσβαλλόμουν αν μου έλεγαν να τα βγάλω, ο καθένας στο σπίτι του βάζει ό,τι κανόνα θέλει (θα ξεκουράζονταν και τα πόδια μου!) Θα προτιμούσα όμως να είμαι ξυπόλυτη παρά να βάλω παντόφλα που έχει φορέσει άλλος. Αν υπήρχε μωρό και έβλεπα ότι οι ίδιοι φορούν παντόφλες θα το πρότεινα και από μόνη μου (αν φορούσαν παπούτσια οι ίδιοι όχι). Δεν ξέρω τι θα κάνω όταν το δικό μου μωρό θα παίζει κάτω, δεν το έχω σκεφτεί. Σκέφτομαι όμως π.χ. ότι και όταν είναι έξω ένα μωρό πολλές φορές πιάνει τις σόλες από τα παπούτσια του και μετά βάζει χέρια στο στόμα. Ή ας πούμε κυλιέται κάτω στην παιδική χαρά. Ή πιάνει διάφορα γύρω γύρω στα λεωφορεία. Οπότε μήπως είναι μια τρύπα στο νερό η προσοχή... (Το ίδιο σκέφτομαι σχετικά και με την άποψη να μην καθόμαστε ας πούμε με ρούχα στο κρεβάτι. Γιατί π.χ. κάθεσαι με το παντελόνι στο λεωφορείο. Στο σπίτι είτε ο ίδιος είτε κάποιος καλεσμένος κάθεται σε μια καρέκλα ή στον καναπέ. Στην ίδια καρέκλα ή καναπέ όμως κάθεσαι και με τις πιτζάμες. Οπότε εν τέλει ίσως δεν είναι πρόβλημα να κάτσεις και με ρούχα στο κρεβάτι! Δεν ξέρω, μπερδεύομαι με αυτά! Το ίδιο και με το μωρό που για βόλτα το ντύνεις αλλιώς επειδή θα λερωθεί ενώ στο σπίτι φοράει καθαρά. Και στο σπίτι όμως με τα καθαρά μπορεί να καθίσει στο καρότσι που κάθισε βρώμικο μετά την παιδική χαρά. Δεν τα λέω για να πω ότι είμαστε υπερβολικοί κ δεν χρειάζεται να προσέχουμε τίποτα, αλλά πραγματικά τα σκέφτομαι και μπερδεύομαι!)

(Πολλά έγραψα! Οι απορίες μου βασικά είναι στην πρώτη παράγραφο...)

Πάντως το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο φόρουμ: 

https://parents.org.gr/forum/topic/22645-na-vgazoyn-oi-episkeptes-ta-papoutsia/ 

https://parents.org.gr/forum/topic/21868-pantofles-ki-episkeptes/

Μένουμε σε μονοκατοικία, και τα παπούτσια τα αφήνουμε μόλις μπούμε μέσα. Δεν υπάρχουν πια μωρά στο σπίτι, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό κάναμε και προ παιδιών. Μετά απλά είμαστε ξυπόλητοι, παντόφλες δε βολεύουν κανέναν μας. Εχουμε μεν παντόφλες, αλλά ως πρόχειρα παπούτσια, αν π.χ. χρειαστεί να βγει κανείς μέχρι την αυλόπορτα να πάρει κάτι, να πάει στο γκαράζ κλπ.  Σαγιονάρες γενικά δεν πολυχρησιμοποιούμε στο σπίτι, απλά έχουμε χαλάκια δίπλα στη μπανιέρα και έξω από την πόρτα του μπάνιου. 

Αν μπει επισκέπτης συνήθως αφήνει τα παπούτσια του δίπλα στην πόρτα χωρίς να το πούμε, βλέποντας ότι κάνουμε το ίδιο. Οι περισσότεροι φίλοι των παιδιών μου το κάνουν με το που μπαίνουν και το ίδιο έχω δει ότι  κάνουν και σπίτι τους. Δεν είναι κάτι που απαιτούμε όμως, αν έρθει ένας γνωστός για καφέ και δεν το κάνει αυθόρμητα, δε λέμε κάτι. 

Επειδή αναφέρθηκε η κουτάλα, προσωπικα σπίτι μου κάνω double dip (δοκιμάζω δηλαδή από την κουτάλα που ανακατεύω). Επισης έχω καθαρίσει λεκέ στα μούτρα του μωρού με το κλασικό σαλιωνω λίγο χαρτοπετσέτα. 

Όσο μεγαλώνει το μωρό οι απαιτήσεις μειώνονται. 

Ναι είναι πολύ οικονομικό το να θηλαζεις, γενικά δεν υπάρχει άλλος λογος να θηλασεις, η ρουφιανα η κρίση φταιει. 

Εμενα γενικά το μπάτζετ με το μωρό μου το έχουν ανεβάσει τα ψυχοφάρμακα να αντέξω όλα αυτά που ακούω και διαβάζω. 

2 hours ago, Sentir...natureza said:

Oι προσωπικες μας εμπειριες δεν δειχνουν την πραγματικη εικονα του συνολου, που ειναι πολυ μεγαλυτερη απο τον μικροκοσμο μας. Ειναι διαστρεβλωση να πιστευουμε οτι επειδη συμβαινει κατι σε μας ή σε γνωστους μας, ειναι αυτο που ισχυει γενικοτερα για ολους. Ειναι μια γενικευση που η επιστημονικη ερευνα απορριπτει, μιας και για να βγουν καποια ασφαλη συμπερασματα υπαρχουν πολλα κριτηρια και καποια απο αυτα ειναι το μεγεθος του δειγματος που ερευναται, καθως και η ποικιλομορφια του. Δεν μπορουμε να λεμε οτι απορριπτουμε μια ερευνα σε ενα μεγαλυτερο δειγμα (στην συγκεκριμενη οπως θα δεις σε μηνυμα μου που ειναι σε αποκρυψη ειναι 128 ατομα) επειδη 2-3-5 γνωστοι μας δεν συμφωνουν με τα αποτελεσματα.

η παιδιατρος μας παρακολουθει πολλα συνεδρια στην ελλαδα καθως και στο εξωτερικο δεν υπαρχει τπτ τετοιο απδεδειγμενο μου εχει πει καθως και αλλους παιδαιτρους που εχω ρωτησει!!τωρα βεβαια κπ ερευνες που βγαινουν δεν σημαινει οτι πρεπει να τις πιστεψω κιολας!!βεβαια καποιες τετοιες ερυενς βολευουν πολλους και πολλες που βαριονται να πλυνουν την πιπιλα του μωρου και προτιμουν να την γλυψουν!!και το ριχνουν εκει...χτισιμο ανοσοποιητικου!!οποθια ερευνα και να μ παραθεσεις δεν θα την πιστεψω ,εχω διαβασει αρκετες και δεν με νοιαζουν!!το γλυψιμο της πιπιλας ειναι βρωμια και τπτ παραπανω για μενα και για τους περισσοτερους!!τωρα οπως ειπα αν καποιες τους βολευει γτ  βαριονται να κουνηθουν να αποστεθρωσουν!!!οκ ολα δεκτα!!!ο καθε ενας κανει οτι θελει με το παιδι του!!!και σκ@τ@ αν θελει μπορει να του δωσει να φαει ,μπορει να χτιστει καλυτερα ακομα το ανοσοποιητικο του!!!

Επεξεργάστηκαν by sweety**

Μιας και ανεφερες τα κόπρανα να σημειώσω ότι επειδή στο μυαλό μας κάτι φαίνεται αηδιαστικό δεν σημαίνει ότι δεν προσφερει τίποτε και ο λογος είναι η βρωμια. Ευτυχως τετοιες λογικες είναι ξεπερασμενες στον επιστημονικό κόσμο αλλιως αρκετες σημερινες θεραπειες δεν θα βλέπανε το φως της μερας, Πχ. μεταμόσχευση κοπρανων. 

Καλό είναι να έχουμε ανοιχτό μυαλό. 

και τωρα τι σχεση εχει η μεταμοσχευση κοπρανων με οτι ειναι καλο να δωσεις στο μωρο να φαει κοπρανα???η επιστημη χρησιμοποιει και ναρκωτικα για να προσωρησει μπροστα!!θεραπευση καρκινου με καναβη!!να δωσουμε και καναβη στα μωρα??μη συσχετιζετε το ενα με το αλλο!!τι κανει η επιστημη με το τι κανουμε εμεις!!εν παση περιπτωση,ο καθε ενας κανει οτι θεωρει σωστο στο παιδι του και οτι του λεει η παιδιατρος του!!οποια θελει να γλυφει πιπιλεσ και να μασαει το φαγητο του μωρου  και να το γλυφει αντι να το κανει μπανιο δεκτο μπορει να το κανει ,σε οποιες ομως δεν αρεσουν αυτα και δν τα δεχονται μπορουν να γινουν επισης κατανοητα και δεκτα απο τους συνανθρωπους!!

Διαφημίσεις

Μα πως να μην συσχετίσουμε το τι κάνει η επιστήμη με το τι κάνουμε εμείς; Αν δεν ήταν η «επιστήμη» να σου πει ότι κάνοντας μπάνιο το μωρό φεύγουν τα μικρόβια, η τι είναι η αποστείρωση πως θα ήξερες να το κανεις; 

Το να δώσουμε κόπρανα στο μωρό δικιά σου προτροπή ήταν. 

Νομίζω έχουν μπερδευτεί οι προσωπικές πεποιθήσεις και ταμπού με το το αν δεχόμαστε το αποτέλεσμα μιας επιστημονικής έρευνας βάση συγκεκριμένων στοιχείων. 

Πραγματικα πεφτω απο τα συννεφα με τοποσες συμφωνουν με το γλυψιμο της πιπιλας κ το κουταλι που μπαινει στην κατσαρολα αφου το εχετε βαλει στο στομα σας.....  υποθετω συμφωνειτε να γλυψει ο οποιοσδηποτε την πιπιλα κ να την δωσει στο παιδι, η ανετα θα φατε απο φαγητο φιλου, συγγενη, πεθερας που ξερετε οτι πριν εγλυφε το κουταλι κ το ξαναεχωσε στην κατσαρολα..... 

4 minutes ago, Silky said:

Μα πως να μην συσχετίσουμε το τι κάνει η επιστήμη με το τι κάνουμε εμείς; Αν δεν ήταν η «επιστήμη» να σου πει ότι κάνοντας μπάνιο το μωρό φεύγουν τα μικρόβια, η τι είναι η αποστείρωση πως θα ήξερες να το κανεις; 

Το να δώσουμε κόπρανα στο μωρό δικιά σου προτροπή ήταν. 

Νομίζω έχουν μπερδευτεί οι προσωπικές πεποιθήσεις και ταμπού με το το αν δεχόμαστε το αποτέλεσμα μιας επιστημονικής έρευνας βάση συγκεκριμένων στοιχείων. 

δεν προετρεψα να δωσει κοπρανα στο μωρο,ειρωνικο ηταν....φυσικα!!!

να δωσουμε τοτε καναβη στα μωρα??γτ την χρησιμοποιουν σε θεραπεια οι γιατροι!!!

εν το μεταξυ το ποσο εκνευριστικο ειναι αυτο το πραγμα που κανετε σε αυτο το σαιτ και μετα πεφτουμε ολοι στην παγιδα να συζηταμε γγια κατι αλλο εκτοσ θεματος!!η θεματοθετρια ειπε οτι δεν θελει να μπανουν με παπουτσια...αν εχουμε κπ συμβουλη!!οχι να την πεισουμε για το αντιθετοο!!δεν θελω να γλυφω πιπιλα!!δεν θα με πεισετε για το αντιθετο!!οες συμφωνουν απαντουν στο θεμα!!αν δεν συμφωνουν απλα προσπερνανε το θεμα!

7 minutes ago, ZWH said:

Πραγματικα πεφτω απο τα συννεφα με τοποσες συμφωνουν με το γλυψιμο της πιπιλας κ το κουταλι που μπαινει στην κατσαρολα αφου το εχετε βαλει στο στομα σας.....  υποθετω συμφωνειτε να γλυψει ο οποιοσδηποτε την πιπιλα κ να την δωσει στο παιδι, η ανετα θα φατε απο φαγητο φιλου, συγγενη, πεθερας που ξερετε οτι πριν εγλυφε το κουταλι κ το ξαναεχωσε στην κατσαρολα..... 

οχι δεν συμφωνουν να την γλυψει αλλος γτ η μαμα και ο μπαμπας δεν φερνουν μικροβια και ιωσεις!!μονο οι ξενοι!!η μαμα και ο μπαμπας καθονται εσωκλειστοι προφανως στο σπιτι ....χαχαχ!!ελεος εγω να δεις πως πεφτω απο τα συννεφα!!πραγματικα γελω ομως!!αυτα ηταν τεχνικες που εκανε που εκανε η προγιαγια μου η οποια γεννησε και  22 παιδια ε μαλλον το γλυψιμο της πιπιλας ηταν οτι καλυτερο ειχε να κανει!!επεισης αν το γλυψιμο της πιπιλας εκανε τοσο καλο θα της ειχαν ζησει και τα 22 και οχι μονο τα 3!!!

πρίν από 16 λεπτά , ZWH είπε:

Πραγματικά εύχομαι χωρις καμία ειρωνεία να μην τρως σε εστιατόρια και ταχυφαγεία διότι σε περιμένει μεγάλο σοκ.

Αυτό που με απασχολεί στους περισσότερους συγγενεις μου η αλήθεια είναι αν πλένουν τακτικά τα χέρια τους ειδικά Κάθε φορά που επισκέπτονται το μπάνιο όταν μου δίνουν το χεράκι τους για χειραψία. 

@sweety** σε περιμένει και εσένα σοκ, δίνεται καναβη σε μωρά για θεραπεία συνήθως των επιληπτικών κρίσεων. 

Συμφωνούμε ότι έχουμε ξεφύγει από το θέμα.  

4 minutes ago, Silky said:

Πραγματικά εύχομαι χωρις καμία ειρωνεία να μην τρως σε εστιατόρια και ταχυφαγεία διότι σε περιμένει μεγάλο σοκ.

Αυτό που με απασχολεί στους περισσότερους συγγενεις μου η αλήθεια είναι αν πλένουν τακτικά τα χέρια τους ειδικά Κάθε φορά που επισκέπτονται το μπάνιο όταν μου δίνουν το χεράκι τους για χειραψία. 

@sweety** σε περιμένει και εσένα σοκ, δίνεται καναβη σε μωρά για θεραπεία συνήθως των επιληπτικών κρίσεων. 

Συμφωνούμε ότι έχουμε ξεφύγει από το θέμα.  

επειδη ξερω τι βρωμια υπαρχει σε φαγητα εστιατοριου κτλ δεν τρωω εξω!!

δινεται καναβη σε μωρα για θεραπεια!!!για θεραπεια οπως το πες!!για θεραπεια πολλα δινονται!!δεν δινεται τπτ ομως αν το παιδακι η ο οποιος ειναι υγιης!!πολλα που δινοται για θεραοεια εκτος θεραπειας κανουν κακο!!εκτος θεραπειας πχ δεν κανει να περνεις αντιβιοση!!

παραγματικα,γινεται συνεχεια σε οποιο θεμα και να παρακολουθησω!!μαλλον ολεσ θα πρεπει να απανταμε μονο εκει που ξερουμε και οχι να πεισουμε κπ για το αντιθετο!!

Διαφημίσεις

πρίν από 29 λεπτά , sweety** είπε:

δεν προετρεψα να δωσει κοπρανα στο μωρο,ειρωνικο ηταν....φυσικα!!!

να δωσουμε τοτε καναβη στα μωρα??γτ την χρησιμοποιουν σε θεραπεια οι γιατροι!!!

εν το μεταξυ το ποσο εκνευριστικο ειναι αυτο το πραγμα που κανετε σε αυτο το σαιτ και μετα πεφτουμε ολοι στην παγιδα να συζηταμε γγια κατι αλλο εκτοσ θεματος!!η θεματοθετρια ειπε οτι δεν θελει να μπανουν με παπουτσια...αν εχουμε κπ συμβουλη!!οχι να την πεισουμε για το αντιθετοο!!δεν θελω να γλυφω πιπιλα!!δεν θα με πεισετε για το αντιθετο!!οες συμφωνουν απαντουν στο θεμα!!αν δεν συμφωνουν απλα προσπερνανε το θεμα!

οχι δεν συμφωνουν να την γλυψει αλλος γτ η μαμα και ο μπαμπας δεν φερνουν μικροβια και ιωσεις!!μονο οι ξενοι!!η μαμα και ο μπαμπας καθονται εσωκλειστοι προφανως στο σπιτι ....χαχαχ!!ελεος εγω να δεις πως πεφτω απο τα συννεφα!!πραγματικα γελω ομως!!αυτα ηταν τεχνικες που εκανε που εκανε η προγιαγια μου η οποια γεννησε και  22 παιδια ε μαλλον το γλυψιμο της πιπιλας ηταν οτι καλυτερο ειχε να κανει!!επεισης αν το γλυψιμο της πιπιλας εκανε τοσο καλο θα της ειχαν ζησει και τα 22 και οχι μονο τα 3!!!

Με κάλυψες 100% !! 

1 hour ago, sweety** είπε:

η παιδιατρος μας παρακολουθει πολλα συνεδρια στην ελλαδα καθως και στο εξωτερικο δεν υπαρχει τπτ τετοιο απδεδειγμενο μου εχει πει καθως και αλλους παιδαιτρους που εχω ρωτησει!!τωρα βεβαια κπ ερευνες που βγαινουν δεν σημαινει οτι πρεπει να τις πιστεψω κιολας!!βεβαια καποιες τετοιες ερυενς βολευουν πολλους και πολλες που βαριονται να πλυνουν την πιπιλα του μωρου και προτιμουν να την γλυψουν!!και το ριχνουν εκει...χτισιμο ανοσοποιητικου!!οποθια ερευνα και να μ παραθεσεις δεν θα την πιστεψω ,εχω διαβασει αρκετες και δεν με νοιαζουν!!το γλυψιμο της πιπιλας ειναι βρωμια και τπτ παραπανω για μενα και για τους περισσοτερους!!τωρα οπως ειπα αν καποιες τους βολευει γτ  βαριονται να κουνηθουν να αποστεθρωσουν!!!οκ ολα δεκτα!!!ο καθε ενας κανει οτι θελει με το παιδι του!!!και σκ@τ@ αν θελει μπορει να του δωσει να φαει ,μπορει να χτιστει καλυτερα ακομα το ανοσοποιητικο του!!!

@sweety** μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι λέει η σεντιρ, όχι αντί να πλένεις να γλύφεις αλλά αφού πλύνεις κ αποστειρωσεις την πιπίλα να τη γλύψεις για να φτιάξει αντισώματα το μωρό. Μάλλον η οικογένεια του άντρα σου σε έχει φτάσει στο αμήν κ δε διαβάζεις καθαρά :P

10 minutes ago, Evouni said:

Με κάλυψες 100% !! 

μααα ελεοος!!!! μεχρι και η γιαγια μου εβραζε τα μπουκαλια των μωρων!!!που δεν φημιζεται και για την καθαριοτητα της!και οταν λεω ξερεις γιαγια κπ γλυφουν τις πιπιλες των μωρων μου  λεει ¨αι παιδακι μ που θα γλυψω την πιπιλα του μωρου"!!

2 minutes ago, Lenia16 said:

@sweety** μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι λέει η σεντιρ, όχι αντί να πλένεις να γλύφεις αλλά αφού πλύνεις κ αποστειρωσεις την πιπίλα να τη γλύψεις για να φτιάξει αντισώματα το μωρό. Μάλλον η οικογένεια του άντρα σου σε έχει φτάσει στο αμήν κ δε διαβάζεις καθαρά :P

ααχ εχω διαβασει καθαρα!!!ουτε σε αυτο συμφωνω διοτι δεν συμφωνει η παιδιατρος μου!!δεν γλυφω την πιπιλα του μωρου για κανενα λογο!!μπορεις να μ απαντησεις στο απλο αυτο?οκ του γλυφεις την πιπιλα για το καλο του ανοσοποιητικο!!αφου την γλυψεις την επομενη μερα αρρωσταινεις με πυρετο!!δεν θα το κολλησεις??γτ να ταλαιπωρησεις ενα τουλαχιστον νεογνο με πυρετους??δεν σ λεω ενα μεγαλυτερο παιδακι...γτ πχ ο δικος μ τωρα και πιπιλα που δεν του γλυφω ερχεται αυτος να ανταλαξουμε σαλια!!!

Κι εμείς έχουμε στο χώρο της εισόδου μια walk-in ντουλάπα, όπου βγάζουμε τα παπούτσια μας και προσφέρουμε παντόφλες μιας χρήσεως σε επισκέπτες. Εκεί βρίσκονται όλα μας τα παπούτσια, δεν τα έχουμε καν στις ντουλάπες των υπνοδωματιων, καθώς προσωπικά με ενοχλεί να υπάρχουν κοντά στο χώρο που κοιμόμαστε παπούτσια. Αυτή η πρακτική ισχύει και στα σπίτια των γονιών μας.

Βεβαίως, όταν πραγματοποιείται γιορτή ή παραθέτουμε κάποιο πιο διευρυμένο δείπνο δεν ζητάμε από τους προσκεκλημένους να βγάλουν τα παπούτσια τους. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο έχουμε εκ των προτέρων συνεννοηθεί με συνεργείο να αναλάβει τον καθαρισμό των χαλιών και γενικά του χώρου την επόμενη ημέρα.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Αχ κοριτσια λες και ειστε στο μυαλο μου!! Ετοιμαζομαι να γεννησω οσονουπω και ειχαμε αυτη τη συζητηση με τους γονεις μου. Και με ειπαν περιεργη οταν ανεφερα οτι θελω να βγαζουν τα παπουτσια οταν ερχονται. Και πως οκ εκεινοι ειναι δικοι μας ανθρωποι δεν προσβαλλονται, αλλα αν ερθει κανενας αλλος μπορει να προσβληθει και δεν ειναι κομψο. Τους ελεγα δεν με νοιαζει, εγω πως το σκεφτομαι μονη μου να τα βγαλω οταν παω σε οποιοδηποτε ξενο σπιτι? Ετσι πρεπει και εκεινοι.

Ωστοσο κοριτσια υπαρχει και αλλη λυση για οσους ντρεπονται να τα βγαλουν και μου την ειπε η μανα μου που το κανει μια φιλη της! Αντι για παντοφλες και να πρεπει να βγαζουν παπουτσια, να παρω ποδοναρια!!! Αυτα τα νοσοκομειακα, τα πλαστικα, που βαζουν οι γιατροι οταν μπαινουν σε χειρουργεια ή σε καποιον χωρο αποστειρωμενο?? Ε αυτα. Που τα βαζεις πανω απο τα παπουτσια!! Δεν μου φανηκε κακη ιδεα. Γιατι ειναι υποθεση ενος δευτερολεπτου και ο αλλος δεν ντρεπεται ουτε ταλαιπωρειται. 

On 12/14/2018 at 11:26 PM, Sentir...natureza said:

Θα παραθεσω τις πηγες μου και θα το κλεισω εδω γιατι παρ'ολο που η ουσια ειναι η ιδια (τα μικροβια) το θεμα ειναι τα παπουτσια και οχι η πιπιλα. Ας συνειδητοποιησουμε ομως οτι αν εχει παρει η μαμα ιωση το παιδι δεν θα την γλιτωσει ακομη κι αν η μαμα δεν γλειψει την πιπιλα. Η στενη επαφη μεταξυ της οικογενειας δεν αφηνει περιθωριο. Ο μονος λογος να μην κολλησει καποιος απο την οικογενεια ειναι να εχει περασει την ιωση στο παρελθον και να εχει αντισωματα.

Επισης, εχει αποδειχτει οτι τα παιδια που ζουν σε σπιτια με ζωα επισης δεν εμφανιζουν αλλεργιες, λογω της στενης επαφης με πληθος μικροβιων.

Ας μην εθελοτυφλουμε λοιπον δαιμονοποιωντας τα μικροβια, ζουμε σε εναν κοσμο γεματο μικροβια και εχει αποδειχτει επιστημονικα οτι οσο μεγαλυτερη ειναι η εκθεση σε αυτους τους μικροοργανισμους τοσο πιο γερο ανοσοποιητικο χτιζουμε. Οσο προσπαθουμε να τα αποφυγουμε, αρρωσταινουμε με το παραμικρο.

Ισως να εδειχνες στην παιδιατρο σου τον πρωτο συνδεσμο, να δεις τι θα σου πει

https://www.medscape.com/viewarticle/905051?src=soc_fb_181123_mscpedt_news_mdscp_pacifier &faf=1

http://pediatrics.aappublications.org/content/135/3/e590

Φυσικα ο καθενας κανει οτι καλυτερο νομιζει για τα παιδια του αλλα ειναι καλο να κοιταμε και λιγο τα στοιχεια, οχι μονο τις προσωπικες μας πεποιθησεις.

@Sentir...natureza

ξεκινας με ακυρο!!γενησα περυσι το χειμωνα και περασα ιωσεις και γω και ο αντρας μου!!!το μωρο δεν κολλησε(φορουσαμε μασκα και δεν το φιλουσαμε)!!το μωρο σαφως δεν μπορουσε να εχει ολα αυτα τα αντισωματα οποτε δεν ειναι στανταρ οτι δεν θα κολλησει!!αν δεν προσεχεις τοτε ναι θα κολλησει!!αν του ειχα γλυψει την πιπιλα θα ειχε κολλησει!!καθως και φετος εχω αρρωστησει....αλλα επισης δεν τον εχω κολλησει!!!οποτε πως μπορεις να λεσ οτι δεν γινται να  ην κολλησει την ιωση της μαμας???ειναι ακυρο οτι το παιδι δεν θα την γλιτωσει!!μαλλον εχεις στο μυαλο σου μονο δικα σου γεγονοτα!!τι να κανουμε κατα πως φαινεται ο καθε ενας εχει στο μυαλο του τα δικα του!!μαλλον ο δικος μου ομως γεννηθηκε με οοοολα τα αντισωματα για να μην τον κολλαμε!!!τι να πω μπορειι...οποτε δεν του χρειαζεται το γλυψοπιπιλισμα εχει ολα τα αντισωματα απο την ωρα που γεννηθηκε!!

1 hour ago, sweety** είπε:

@Sentir...natureza

ξεκινας με ακυρο!!γενησα περυσι το χειμωνα και περασα ιωσεις και γω και ο αντρας μου!!!το μωρο δεν κολλησε(φορουσαμε μασκα και δεν το φιλουσαμε)!!το μωρο σαφως δεν μπορουσε να εχει ολα αυτα τα αντισωματα οποτε δεν ειναι στανταρ οτι δεν θα κολλησει!!αν δεν προσεχεις τοτε ναι θα κολλησει!!αν του ειχα γλυψει την πιπιλα θα ειχε κολλησει!!καθως και φετος εχω αρρωστησει....αλλα επισης δεν τον εχω κολλησει!!!οποτε πως μπορεις να λεσ οτι δεν γινται να  ην κολλησει την ιωση της μαμας???ειναι ακυρο οτι το παιδι δεν θα την γλιτωσει!!μαλλον εχεις στο μυαλο σου μονο δικα σου γεγονοτα!!τι να κανουμε κατα πως φαινεται ο καθε ενας εχει στο μυαλο του τα δικα του!!μαλλον ο δικος μου ομως γεννηθηκε με οοοολα τα αντισωματα για να μην τον κολλαμε!!!τι να πω μπορειι...οποτε δεν του χρειαζεται το γλυψοπιπιλισμα εχει ολα τα αντισωματα απο την ωρα που γεννηθηκε!!

Κάποια αντισώματα όντως τα έχει το μωρό όταν γεννιέται, για πράγματα που έχει ήδη περάσει η μάνα (π.χ. ανεμοβλογιά) και θα το προστατέψουν για λίγους μήνες. Στην περίπτωση που η μάνα κολλήσει κάτι, αν θηλάζει, το μωρό είναι απίθανο να αρρωστήσει, χωρίς φυσικά να πρέπει να ανταλλάξουν σάλια, απλά παίρνει τα αντισώματα της μαμάς. Με αυτή την έννοια, αν η μαμά που θηλάζει το μωρό το φιλάει στο στόμα ή δεν ξέρω τι άλλο, έτσι κι αλλιώς το μωρό παίρνει αντισώματα και είναι δύσκολο να αρρωστήσει τουλάχιστον σοβαρά. Πράγμα που από όσο ξέρω δεν ισχύει με την καμία για μη θηλάζον βρέφος.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο κάθε γονιός κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το παιδί του!! Εγώ πχ ζητάω να βγάλει κάποιος τα πουτσια του πριν πατήσει τα χαλια , πλένω τις πιπιλες όταν πέσουν κάτω και πλένω τα χέρια μου μόλις μπω σπίτι από έξω . Κάποιος άλλος μπαίνει με τα παπούτσια στο σπίτι γλύφει την πιπίλα και το κουτάλι που μαγειρεύει . Δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι όχι απλά εκεί που πιστεύω ότι πρέπει με καταλήξει το θέμα είναι ότι ο κάθε γονιός κάνει ότι θεωρεί καλύτερο και από κει και πέρα όλος ο περίγυρος είτε αυτός είναι παππούς και γιαγιά είτε φίλος οφείλουν να το σέβονται !! Ο καθένας κουμάντο στο σπίτι τους τη τελική !!

6 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Κάποια αντισώματα όντως τα έχει το μωρό όταν γεννιέται, για πράγματα που έχει ήδη περάσει η μάνα (π.χ. ανεμοβλογιά) και θα το προστατέψουν για λίγους μήνες. Στην περίπτωση που η μάνα κολλήσει κάτι, αν θηλάζει, το μωρό είναι απίθανο να αρρωστήσει, χωρίς φυσικά να πρέπει να ανταλλάξουν σάλια, απλά παίρνει τα αντισώματα της μαμάς. Με αυτή την έννοια, αν η μαμά που θηλάζει το μωρό το φιλάει στο στόμα ή δεν ξέρω τι άλλο, έτσι κι αλλιώς το μωρό παίρνει αντισώματα και είναι δύσκολο να αρρωστήσει τουλάχιστον σοβαρά. Πράγμα που από όσο ξέρω δεν ισχύει με την καμία για μη θηλάζον βρέφος.

στην περιπετωση μου θηλασα σχεδον ενα μηνα και οχι αποκλειστικα!! περασα ιωσεις και εγω και ο αντρας μου!!πεσ μας υπερβολικους και απομακρους αν το θες οπως θες χαρακτηρισε αλλα τους πρωτους 3 μηνες οταν αρρωσταιναμε εμεις παντα φορουσαμε μασκα!! και γενικως ειτε ειχαμε κπ ιωση ειτε οχι δεν το φιλουσαμε ουτε στο μαγουλο!!!για τα αντισωματα που μιλας το γνωριζω...ανεμοβλογια και ιλαρα απο οτι ξερω!

4 hours ago, Evouni said:

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο κάθε γονιός κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το παιδί του!! Εγώ πχ ζητάω να βγάλει κάποιος τα πουτσια του πριν πατήσει τα χαλια , πλένω τις πιπιλες όταν πέσουν κάτω και πλένω τα χέρια μου μόλις μπω σπίτι από έξω . Κάποιος άλλος μπαίνει με τα παπούτσια στο σπίτι γλύφει την πιπίλα και το κουτάλι που μαγειρεύει . Δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι όχι απλά εκεί που πιστεύω ότι πρέπει με καταλήξει το θέμα είναι ότι ο κάθε γονιός κάνει ότι θεωρεί καλύτερο και από κει και πέρα όλος ο περίγυρος είτε αυτός είναι παππούς και γιαγιά είτε φίλος οφείλουν να το σέβονται !! Ο καθένας κουμάντο στο σπίτι τους τη τελική !!

ακριβως!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...