Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΚΤΕΡΟΣ..

Recommended Posts

Δεν μπορείς να διακόψεις έτσι απλά το θηλασμό για 24 ώρες και ο γιατρός σου έπρεπε να το γνωρίζει. Θα πρέπει να βγάζεις το γάλα σου για να μην πρηστείς. Αυτό δεν γίνεται με το χέρι, θα πρέπει να προμηθευτείς κάποιο αποτελεσματικό θήλαστρο. Πριν λοιπόν μπεις σε αυτό τον κόπο ρώτα και κάποιον πιο ειδικό όπως σε συμβουλεύει και η γιατρός.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 190
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Μίλησα στις 10μμ με το γιατρό και μου είπε για διακοπή θηλασμού 24ώρες΄καθώς η τιμή του ίκτερου είναι πολύ οριακή.

Του είπα ότι διάβασα στο Ίντερνετ ότι δεν ενδείκνυται η διακοπή θηλασμού και μου είπε ότι αυτός συνιστά διακοπή θηλασμού. Παρόλα αυτά αν δεν θέλω μπορώ ή να την ταίζω περισσότερη ώρα ώστε να τρώει περισσότερο γάλα ή να δώσω παράλληλα με το θηλασμό και συμπλήρωμα. Η αλήθεια είναι πως δεν ρώτησα για πόσο καιρό να την πιέζω να τρώει περισσότερο ή για πόσο καιρό να της δίνω συμπλήρωμα. Μου είπε η επιλογή είναι δική μου. Διαλέγω και παίρνω. Πάντως μου είπε όσες μαμάδες το έκοψαν το θηλασμό για μια μέρα μετά το μωρό δεν είχε κανένα πρόβλημα να γυρίσει στο θηλασμό.

Είμαι αρκετά προβληματισμένη. Δεν θέλω να διακόψω το θηλασμό αλλά δεν θέλω να ρισκάρω και την υγεία του παιδιού καθώς ο γιατρός είπε ότι δεν κάνει ο ίκτερος να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω τι να κάνω...:?

Η τιμη (επιτρεψε μου να πω) ειναι αστεια!

Με ικτερο 10 να κοψεις το θηλασμο????

Ο θηλασμος και το ηλιακο φως βοηθανε τον ικτερο να φυγει.

Φοβαμαι οτι ο γιατρος σου μπερδευει τον απλο,φ υσιολογικο ικτερο του παιδιου σου με μια σπανιοτατη αλλη περιπτωση.

Το μητρικο γαλα ειναι πιο "υγρο" και βοηθαει πολυ περισσοτερο να φυγει ο ικτερος.

Μονο αν το μωρο ειναι λιγο νωθρο (με 10 πολυ αμφιβαλλω) θα σου ελεγα να βγαλεις με θηλαστρο και να του δωσεις το δικο σου γαλα, μονο και μονο για να καλυψεις την περιπτωση του να μην τρωει αρκετα λογω νωθροτητας.

Στη θεση σου και εφοσον οι πανες του μωρου ειναι ενταξει, δε θα εκανα τιποτα απολυτως, εκτος απο το να θηλαζω συχνοτατα, να αφηνω λιγο το μωρο διπλα στο παραθυρο και να επαναλαβω την εξεταση σε 1 εβδομαδα, ετσι για να μην ανησυχω.

Ο γιος μου εφυγε με 13 απο το μαιευτηριο και οταν μετα απο 3 ημερες πηγε 10 σταματησαμε και να ασχολουμαστε με το θεμα.

k9Tap3.png

Δεν σας το κρύβω πώς ανακουφίστηκα με τις απαντήσεις σας.

Έκλεισα ραντεβού και με τον κ. Παπαβέντση για μια δεύτερη γνώμη. Τον θηλασμό δεν τον διέκοψα, θα δω και αύριο τι θα μου πουν..Αν και στο τηλέφωνο λίγο που μιλήσαμε με τη γιατρό(γυναίκα του κ. Παπαβέντση, παιδίατρος και αυτή) μου ειπε καλά έκανα και δεν διέκοψα.

Η μικρή μας ευτυχώς τρώει, αν και όχι την ίδια διάρκεια με τις προηγούμενες μέρες αλλά τρώει, περίπου 3 με 4 λερωμένες πάνες. Επίσης καθυστερεί πιο πολύ να βρει τη θηλή, δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.

Η αλήθεια είναι πώς δεν θέλω να της ξανακάνω εξέταση χολερυθρίνης σύντομα γιατί χθες το τρύπησαν το παιδί 3φορές για να της βρουν φλέβα και σπάραξε στο κλάμα. Αφού κάτι σπυράκια που είχε στο πρόσωπο φούντωσαν τρομερά και τώρα πάρά τον ίκτερο είναι ακόμη κόκκινη. Τα μάτια βέβαια παραμένουν κίτρινα.

Ευχαριστώ πολύ γαι τις απαντήσεις σας. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

• 1 month later...

κοριτσια καλησπερα!!!

γεννησα στης 8/4 εναν μπεμπη 3450 βγηκαμε απο την κλινικη 3400 και θηλαζουμε αποκλειστηκα.

σημερα ανυσηχησα αρκετα γιατι ειδα τα ματακια του το ασπρο ειναι λιγο κιτρινο στο χρωμα του ειναι καλος και δεν εμφανισε ικτερο οσο ειμασταν στην κλινικη.

τον θηλαζω αποκλειστηκα κι οποτε θελησει χωρις προγραμμα οι κεννωσεις του ειναι κιτρινες και νερουλες και πανω απο 3 και τα τσισα του ειναι αρκετα.

πειτε μου ειναι κατι που πρεπει να ανυσηχησω;λιγο που εψαξα στο ιντερνετ λεει οτι δεν ειναι κατι ανυσηχιτικο.

QnFwm8.png

VyFvm8.png

κοριτσια καλησπερα!!!

γεννησα στης 8/4 εναν μπεμπη 3450 βγηκαμε απο την κλινικη 3400 και θηλαζουμε αποκλειστηκα.

σημερα ανυσηχησα αρκετα γιατι ειδα τα ματακια του το ασπρο ειναι λιγο κιτρινο στο χρωμα του ειναι καλος και δεν εμφανισε ικτερο οσο ειμασταν στην κλινικη.

τον θηλαζω αποκλειστηκα κι οποτε θελησει χωρις προγραμμα οι κεννωσεις του ειναι κιτρινες και νερουλες και πανω απο 3 και τα τσισα του ειναι αρκετα.

πειτε μου ειναι κατι που πρεπει να ανυσηχησω;λιγο που εψαξα στο ιντερνετ λεει οτι δεν ειναι κατι ανυσηχιτικο.

Αφού δεν σου εμφάνισε ίκτερο στην κλινική δεν το βλέπω ανησυχητικό. Εμένα που είχαν ίκτερο και είχαν μπει και στη λάμπα κάναν δύο μήνες να καθαρίσουν και το άσπρο στα μάτια. Θήλασέ τον να παίρνει πολλά υγρά και σε μία εβδομάδα πάνε στον παιδίατρο να τον δει για το βάρος και θα σου πει και για τον ίκτερο.

Διαφημίσεις

Το οτι δεν εκανε ικτερο στην κλινικη δε σημαινει οτι δεν μπορει να κανει τωρα.

Ειναι πιο σπανιο, αλλα συμβαινει.

Θηλαζε τον συχνα, μην τον αφηνεις πανω απο 3 ωρες νηστικο, βαζε τον λιγο κοντα στο φως του ηλιου και αν διαπιστωσεις νωθροτητα η περισσοτερο κιτρινισμα, πηγαινε τον για μια μετρηση καλου κακου.

Μη σε μπερδεψουνε με το θηλασμο, το μητρικο γαλα ειναι το καλυτερο για τον ικτερο.

Να σου ζησει:D

k9Tap3.png

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!

τον θηλάζω οποτε ζηταει το περισσοτερο που αντεχει ειναι 3 ωρες ολη την ημερα τον εχω κοντα στο παραθυρο για να τον χτυπαει το φως θα δω πως θα παει κι αν δω οτι συνεχιζει να ειναι ετσι τα ματακια του θα παμε να τον μετρησει και η γιατρος!

και παλι σας ευχαριστω!

QnFwm8.png

VyFvm8.png

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!

τον θηλάζω οποτε ζηταει το περισσοτερο που αντεχει ειναι 3 ωρες ολη την ημερα τον εχω κοντα στο παραθυρο για να τον χτυπαει το φως θα δω πως θα παει κι αν δω οτι συνεχιζει να ειναι ετσι τα ματακια του θα παμε να τον μετρησει και η γιατρος!

και παλι σας ευχαριστω!

Μην περιμένεις να φύγει γρήγορα το κιτρίνισμα, μπορεί να κάνει και μήνα μπορεί και περιοσσότερο. Είναι φυσιολογικό. Θηλασέ τον συχνά, θα σου έλεγα 10-12 φορές το 24ωρο να παίρνει υγρά, μέτρα 7-8 πάνες με τσίσα και 3-4 με κενώσεις και θα είστε εντάξει. Με τον ίκτερο μπορεί να εμφανίσει νωθρότητα οπότε μην περιμένεις να ζητήσει. τώρα που είναι αρχή βάλε ως στόχο κάθε 2 ώρες την ημέρα και το πολύ στις 3ώρες τη νυχτα αν δεν ζητήσει νωρίτερα και βλέπεις πως είναι οι πάνες και αποφασίζεις. Το διάστημα μεταξύ των γευμάτων μετράει από την αρχή του προηγούμενου γεύματος και όχι από το τέλος του.

σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση Morchelina μου αυτο για την εναρξη του γευματος μου το ειπε και η παιδιατρος δεν το γνωριζα οπως και πολλα αλλα δεν ηξερα γι'αυτο δεν μπορεσα να θηλασω και το πρωτο μου παιδακι!

QnFwm8.png

VyFvm8.png

• 3 εβδομάδες μετά...

καλησπερα.....

εχουμε ενα καινουριο μελος στην οικογενεια μας απο την κουνιαδα μου ...ενα παμεμορφο αγορακι....βγηκε απο το νοσοκομειο με 12 ικτερο εφτασε στα 18 την αλλη μερα ,κατεβηκε 16,7 χθες και σημερα ανεβηκε παλι 17,7....η παιδιατρος μεσα σε ολα ενοχοποιει το αποκλειστικο θηλασμο σχεδον απο την πρωτη μερα της γεννησης του....οποτε τωρα πινει εναλαξ....και το μητρικο γαλα βγαινει με θηλαστρο και μπαινει στο ψυγειο!!!γεννηθηκε με φυσιολογικο τοκετο....μηπως το εχετε ξανακουσει ολο αυτο;;;;και η μαμα του ειχε πολυ διαθεση για αποκλειστικο θηλασμο!!!!!

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Διαφημίσεις

Ναι το εχω ξανακουσει. Ο μητρικος θηλασμος εχει αμετρητα καλα και ενα κακο δεν βοηθαει τον ικτερο να πεσει. Πολλες φορες οι γιατροι προτεινουν να διακοπει ο θηλασμος για 48 ωρες για να διαπιστωθει αν ευθυνεται αυτος.Βεβαια το ποσοστο να ευθυνεται ειναι πολυ χαμηλο. Οι περισσοτεροι παντως τωρα προτεινουν ο θηλασμος να συνεχιστει κανονικα γιατι τις πρωτες μερες ειναι απαραιτητο να θηλαζεις για να εδραιωθει ο θηλασμος. Και εγω το ιδιο παντως εκανα παρολο που ηξερα οτι δεν μπορει να ευθυνεται ο θηλασμος. Ειδικα αν ειναι το πρωτο σου πανικοβαλλεσαι με τον ικτερο. Εδινα και γω λιγο συμπληρωμα αλλα φροντιζα να θηλαζω κιολας για να εδραιωθει. Τοτε πηγα να το χασω το παιχνιδι γιατι οπως σου ειπα αγχωθηκα. Ευτυχως η ξαδερφη μου επεμενε και ετσι τα καταφερα να θηλασω. Παντως ο ικτερος δεν ειναι τιποτα σοβαρο, πολλα παιδακια ανεβαζουν. Το βασικο ειναι να πινουν πολλα υγρα για να κανουν πολλες κενωσεις και να αποβαλλουν την χολερυθρυνη.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

pitsikoki σ'ευχαριστω για την απαντηση.....

αυτα της ειπε και η παιδιατρος ......δεν το ειχα ξανακουσει ποτε και μου εκανε εντυπωση....σημερα θα παει παλι για εξεταση και θα δουμε που βρισκεται!!!να χαιρεσαι το μπεμπακι σου!!!!

Ναι το εχω ξανακουσει. Ο μητρικος θηλασμος εχει αμετρητα καλα και ενα κακο δεν βοηθαει τον ικτερο να πεσει. Πολλες φορες οι γιατροι προτεινουν να διακοπει ο θηλασμος για 48 ωρες για να διαπιστωθει αν ευθυνεται αυτος.Βεβαια το ποσοστο να ευθυνεται ειναι πολυ χαμηλο. Οι περισσοτεροι παντως τωρα προτεινουν ο θηλασμος να συνεχιστει κανονικα γιατι τις πρωτες μερες ειναι απαραιτητο να θηλαζεις για να εδραιωθει ο θηλασμος. Και εγω το ιδιο παντως εκανα παρολο που ηξερα οτι δεν μπορει να ευθυνεται ο θηλασμος. Ειδικα αν ειναι το πρωτο σου πανικοβαλλεσαι με τον ικτερο. Εδινα και γω λιγο συμπληρωμα αλλα φροντιζα να θηλαζω κιολας για να εδραιωθει. Τοτε πηγα να το χασω το παιχνιδι γιατι οπως σου ειπα αγχωθηκα. Ευτυχως η ξαδερφη μου επεμενε και ετσι τα καταφερα να θηλασω. Παντως ο ικτερος δεν ειναι τιποτα σοβαρο, πολλα παιδακια ανεβαζουν. Το βασικο ειναι να πινουν πολλα υγρα για να κανουν πολλες κενωσεις και να αποβαλλουν την χολερυθρυνη.

Θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι αυτο ειναι λαθος.

Αντιθετα το μητρικο γαλα ειναι πολυ πιο υγρο και βοηθαει πιο γρηγορα τον ικτερο να πεσει, που χρειαζεται ενυδατωση και φως.

Υπαρχει μια μονο περιπτωση, εξαιρετικα σπανια αλλα υπαρχει, που το ιδιο το μητρικο γαλα δημιουργει ικτερο.

Η περιπτωση ειναι πολυ σπανια, επικινδυνο και παλι δεν ειναι, αφου σε καθε περιπτωση μετα το 25 ο ικτερος ειναι επικινδυνος.

Καλο θα ηταν η μητερα για την οποια απανταμε να βγαζει συνεχεια το γαλα με θηλαστρο για να μη διακοπει, να το βαζει στο φως και να παρακολουθει το παιδι με μετρησεις.

k9Tap3.png

Ίκτερος από μητρικό θηλασμό.

Σε μερικές περιπτώσεις τα παιδιά που θηλάζουν μπορεί να παρουσιάσουν ίκτερο, που να οφείλεται στο μητρικό γάλα. Συμβαίνει σε ποσοστό περίπου 1% των παιδιών που θηλάζουν. Υπάρχει μια ουσία στο μητρικό γάλα που μπορεί να παρέμβει στη λειτουργία πρόσληψης της χολερυθρίνης από το συκώτι με αποτέλεσμα η χολερυθρίνη να παραμένει και να κυκλοφορεί στο αίμα. Ο ίκτερος τούτος εμφανίζεται συνήθως την 4η-7η μέρα της ζωής και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 μήνες. Συνιστάται διακοπή του θηλασμού για 1-2 μέρες. Αν ο ίκτερος πέσει, τότε ησυχάζουμε και μπορείτε να συνεχίσετε το θηλασμό. Αν όμως δεν πέσει τότε ο γιατρός πρέπει να ψάξει άλλες αιτίες για τον ίκτερο.

Παραθεση απο ιατρικο site. Βεβαια αυτο ειναι πολυ σπανιο. Καλυτερα να συνεχισει να θηλαζει ή να βγαζει με το θηλαστρο οπως λεει και η Κασσιανη.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια....

pitsikoki και kassiani τελικα εκοψε για λιγο το θηλασμο ....του εδινε και ξενο και επεσε!!!!!το κακο ειναι οτι μειωθηκε πολυ το γαλα της!!!!αλλο θεμα αυτο....

Ίκτερος από μητρικό θηλασμό.

Σε μερικές περιπτώσεις τα παιδιά που θηλάζουν μπορεί να παρουσιάσουν ίκτερο, που να οφείλεται στο μητρικό γάλα. Συμβαίνει σε ποσοστό περίπου 1% των παιδιών που θηλάζουν. Υπάρχει μια ουσία στο μητρικό γάλα που μπορεί να παρέμβει στη λειτουργία πρόσληψης της χολερυθρίνης από το συκώτι με αποτέλεσμα η χολερυθρίνη να παραμένει και να κυκλοφορεί στο αίμα. Ο ίκτερος τούτος εμφανίζεται συνήθως την 4η-7η μέρα της ζωής και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 μήνες. Συνιστάται διακοπή του θηλασμού για 1-2 μέρες. Αν ο ίκτερος πέσει, τότε ησυχάζουμε και μπορείτε να συνεχίσετε το θηλασμό. Αν όμως δεν πέσει τότε ο γιατρός πρέπει να ψάξει άλλες αιτίες για τον ίκτερο.

Παραθεση απο ιατρικο site. Βεβαια αυτο ειναι πολυ σπανιο. Καλυτερα να συνεχισει να θηλαζει ή να βγαζει με το θηλαστρο οπως λεει και η Κασσιανη.

Την γνωριζω την παραπανω περιπτωση, σε αυτην αναφερομουν οταν σου ελεγα οτι υπαρχει αλλα ειναι πολυ σπανια.

Οι γιατροι βεβαια την παρουσιαζουν συχνα ως πολυ συνηθισμενη για να δωσουν το ξενο γαλα και να ησυχασουν απο τα τηλεφωνηματα της αγχωμενης λεχωνας.

γεια σας κοριτσια....

pitsikoki και kassiani τελικα εκοψε για λιγο το θηλασμο ....του εδινε και ξενο και επεσε!!!!!το κακο ειναι οτι μειωθηκε πολυ το γαλα της!!!!αλλο θεμα αυτο....

Εκτος αν η φιλη σου ανηκε σε αυτο το 1%, ο ικτερος θα επεφτε ουτως η αλλως και χωρις να δωσει ξενο.

Σε καθε περιπτωση ειναι πολυ νωρις και εαν θελει να θηλασει υπαρχει ακομη καιρος.

Μπορει να βαζει συνεχεια το μωρο στο στηθος μειωνοντας καθημερινα το ξενο.

Εαν παλι δε θελει, θα εχει μια πρωτης ταξεως δικαιολογια:)

k9Tap3.png

• 3 months later...

Καλημερα σας κοριτσια ειμαι μελλοντικη μανουλα και διαβαζω για τον θηλασμο μπας και τα καταφερω να θηλασω αποκλειστικα με το καλο τον αλλο μηνα που ερχεται το μωρακι μου.

Δεν ξερω αν το εχετε ξανασυζητησει αλλα σε μια γνωστη μου συνεβει το εξης:

Γεννησε το αγορακι της και ενω ηταν στην κλινικη ανεβασε ικτερο 13.εφυγε απο την Κλινικη με ικτερο 12 ακι στο σπιτι ο παιδιατρος της ειπε οτι αν θελεις να βοηθησεις το παιδι σου να του φυγει ο ικτερος πρεπει να του δωσεις και συμπληρωμα.ξεκινησε συμπληρωμα η καημενη απο φοβο την επομενη η τιμη πηγε 11 αλλα της ειπε να συνεχισει το συμπληρωμα γιατι μονο με θηλασμο θα σταματησει να πεφτει η τιμη:shock::shock::shock:

Ρωταω τωρα εγω κατι τετοιο αληθευει γιατι εμενα μου φενεται πολυ χαζο...παλια δηλαδη τι γινοτανε δεν ειχανε ικτερο τα παιδια???και αν δηλαδη η τιμη δεν επεφτε αλλα ανεβαινε τι θα γινοτανε θα της εκοβε εντελως τον θηλασμο???:roll::roll::roll:

εχω αγχωθει πολυ με το που ειναι η αληθεια:roll: και που η εκμεταλλευση

γιατί εγώ ότι ονειρευόμουν στην ζωή μου ,το έχω βρει σε εσενανε ψυχή μου και έχω τα πάντα πια!!!

η πεταλουδίτσα μου γεννήθηκε στις 23/9/10

Κι εμάς έκανε ίκτερο, και όσο ήταν στην κλινική του δίναν και συμπλήρωμα γιατί ήταν στη μονάδα και δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε... Αλλά απ' όταν το πήραμε το μωρό σπίτι το θήλαζα μόνο και μια χαρά του έπεσε η τιμή της χολυρεθρίνης.

Εκείνο που ξέρω για τον ίκτερο είναι ότι πρέπει να τρώει καλά (αυτό μας είπε η παιδίατρος), οπότε αν θηλάζει να θηλάζει συχνά και πολύ. Εμάς μας είχε πει και το βράδυ να μην τον αφήνω νηστικό πάνω από 3 ώρες.

αυτα ειναι βλακειες. εμένα το μωράκι μου εφτασε 15 ικτερο, αλλα δεν του εδωσα καθολου ξενο γαλα. σιγουρα επηρεαζει ο θηλασμός απ'οτι λενε, αλλά οχι κ να δωσεις ξενο γαλα στο παιδι. τη επομενη μερα ειχαμε 13,5 κ μετα επεφτε σιγα-σιγα.

φροντισε να βρεις παιδιατρο που να στηριζει τον αποκλειστικο θηλασμό. εμένα η παιδιατρος με βοήθησε σε αυτό....

κ μην ανησυχείς καθόλου.... με το καλό το μωράκι σου....

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Ευχαριστω για τις απαντησεις κοριτσια οποτε για αλλη μια φορα οι γιατροι οδηγουν την γυναικα στον αποθηλασμο:(

μαλιστα της ειπε κατι για υγρα οτι ο ικτερος χρειαζεται πολλα υγρα και μονο ο θηλασμος δεν τα καλυπτει.

patousaki ψαχνω για τετοιον παιδιατρο ανατολικα μενω Τουμπα και ηθελα να ειναι καπου κοντα το πολυ πολυ αμα δεν βρω κανενα να παω στην τυχη σε εναν και αν δεν..αλλαζω μετα.εσυ ποιον εχεις???

γιατί εγώ ότι ονειρευόμουν στην ζωή μου ,το έχω βρει σε εσενανε ψυχή μου και έχω τα πάντα πια!!!

η πεταλουδίτσα μου γεννήθηκε στις 23/9/10

Καλημερα σας κοριτσια ειμαι μελλοντικη μανουλα και διαβαζω για τον θηλασμο μπας και τα καταφερω να θηλασω αποκλειστικα με το καλο τον αλλο μηνα που ερχεται το μωρακι μου.

Δεν ξερω αν το εχετε ξανασυζητησει αλλα σε μια γνωστη μου συνεβει το εξης:

Γεννησε το αγορακι της και ενω ηταν στην κλινικη ανεβασε ικτερο 13.εφυγε απο την Κλινικη με ικτερο 12 ακι στο σπιτι ο παιδιατρος της ειπε οτι αν θελεις να βοηθησεις το παιδι σου να του φυγει ο ικτερος πρεπει να του δωσεις και συμπληρωμα.ξεκινησε συμπληρωμα η καημενη απο φοβο την επομενη η τιμη πηγε 11 αλλα της ειπε να συνεχισει το συμπληρωμα γιατι μονο με θηλασμο θα σταματησει να πεφτει η τιμη:shock::shock::shock:

Ρωταω τωρα εγω κατι τετοιο αληθευει γιατι εμενα μου φενεται πολυ χαζο...παλια δηλαδη τι γινοτανε δεν ειχανε ικτερο τα παιδια???και αν δηλαδη η τιμη δεν επεφτε αλλα ανεβαινε τι θα γινοτανε θα της εκοβε εντελως τον θηλασμο???:roll::roll::roll:

εχω αγχωθει πολυ με το που ειναι η αληθεια:roll: και που η εκμεταλλευση

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που της είπε ο παιδίατρος -αν υποθέσουμε ότι το μεταφέρει ακριβώς- δεν είναι εντελώς για πέταμα. Από προσωπική εμπειρία (ο γιος μου ανέβασε ίκτερο, χρειάστηκε 3 24ωρα φωτοθεραπείας για να πέσει/παραμείνει η τιμή σε ασφαλή επίπεδα και συνέχισε με ίκτερο λόγω θηλασμού για ένα 3μηνο περίπου) και από όσα έχω διαβάσει σχετικά, ο ίκτερος αποβάλλεται κυρίως με τις κενώσεις (κακά) και ελάχιστα με τα τσίσα. Άρα το ζητούμενο είναι το μωρό να τρώει πολύ και όχι απλά να παίρνει υγρά (νερά, τσάγια κλπ. που συνήθως προτείνουν). Επίσης ένα μωρό με ίκτερο είναι ληθαργικό, οπότε μπορεί να μην θηλάζει επαρκώς ή/και να κοιμάται πολύ. Άρα ΠΡΕΠΕΙ να το ξυπνάμε για να τρώει τουλάχιστον ανά 3ωρο, όλο το 24ωρο. Αν η μαμά θηλάζει και είναι το πρώτο της παιδί, ενδεχομένως στην αρχή (πρώτα 24ωρα) που η παραγωγή της ακόμα ρυθμίζεται, να μην έχει πάρα πολύ γάλα ΑΚΟΜΑ. Για το μωρό που έχει ίκτερο και κυρίως υψηλό, ίσως είναι ρίσκο να θηλάζει αποκλειστικά σε κάποιες περιπτώσεις και πρέπει πάντα να εκτιμάται από παιδίατρο ειδικό στον θηλασμό. Κάποιες φορές συστήνεται να δίνεται συμπλήρωμα με μππιμπερό - π.χ. στην δική μου περίπτωση, συστήθηκε να δίνω και συμπλήρωμα (με μπιμπερό) γιατί το μωρό ήταν και χαμηλού βάρους και σε συνδυασμό με τον ίκτερο δεν θήλαζε αποτελεσματικά. Το συμπλήρωμα όμως ήταν ΜΗΤΡΙΚΟ γάλα που αντλούσα ήδη από την κλινική με νοσοκομειακό θήλαστρο που ζήτησα να μου φέρουν στο δωμάτιο. Αντλούσα κάθε 3 ώρες, θήλαζα και έδινα μετά από κάθε θηλασμό και μπιμπερό με το δικό μου γάλα. Το ίδιο έγινε και το 24ωρο που το μωρό μου έμεινε στην κλινική ενώ εγώ είχα βγει (πήγαινα δηλαδή κάθε 3-4 ώρες, τον θήλαζα, αντλούσα εκεί το γάλα μου, το οποίο του έδιναν ως συμπλήρωμα ενώ συνέχιζε τη φωτοθεραπεία και το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε για 2 ακόμα μήνες, ώσπου ο γιος μου να θηλάζει επαρκώς (μόνο δηλαδή από το στήθος). ΑΝ δεν μπορούσα από την άντληση να συγκεντρώσω την απαραίτητη ποσότητα, θα ΕΠΡΕΠΕ να δώσω ξένο γάλα. Αυτό είναι - ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ - απαραίτητο για την υγεία του παιδιού: ο ίκτερος είναι κάτι που αντιμετωπίζεται αρκεί να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα.

Τέλος, το μητρικό γάλα ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ μπορεί να προκαλεί παρατεταμένο ίκτερο που κάνει ίσως και 3 μήνες να περάσει - και αυτός ο ίκτερος είναι φυσιολογικός και το παιδί δεν κινδυνεύει όσο διάστημα και να κρατήσει. Κάποιοι γιατροί ωστόσο είναι της άποψης ότι πρέπει να δοθεί ξένο γάλα από άγνοια για την περίπτωση αυτή, γιατί όντως το ξένο γάλα "εξαφανίζει" τον ίκτερο αυτόν. Σ' αυτή και μόνο αυτή την περίπτωση, μπορούμε να αγνοήσουμε την οδηγία του γιατρού για ξένο γάλα.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να απευθυνόμαστε σε παιδίατρο που γνωρίζει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ περί θηλασμού, ώστε να είμαστε σίγουρες για τα κίνητρά του, όταν/αν προτείνει ξένο γάλα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις κοριτσια οποτε για αλλη μια φορα οι γιατροι οδηγουν την γυναικα στον αποθηλασμο:(

μαλιστα της ειπε κατι για υγρα οτι ο ικτερος χρειαζεται πολλα υγρα και μονο ο θηλασμος δεν τα καλυπτει.

patousaki ψαχνω για τετοιον παιδιατρο ανατολικα μενω Τουμπα και ηθελα να ειναι καπου κοντα το πολυ πολυ αμα δεν βρω κανενα να παω στην τυχη σε εναν και αν δεν..αλλαζω μετα.εσυ ποιον εχεις???

εγω μενω Πυλαία, και η γιατρος μου είναι εδώ, σε βολεύει φαντάζομαι.

αν ναι, πες μου να σου στείλω πμ.

είναι πάρα πολύ καλή, πολύ αναλυτική σε όλα, δεν σε αφήνει με απορίες.

΄και φυσικά είναι πολύ υπέρ του αποκλειστικού θηλασμού.και σε παροτρύνει να θηλάσεις.

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Επειδη και ο μικρος μου ειχε ικτερο για 40 μερες περιπου και ειχα ανησυχησει πολυ, ο παιδιατρος μου ειπε να μην αγχωνομαι αν το παιδι δεν ειναι ληθαργικο και τρωει καλα (εμενα δεν ηταν) και οτι αυτο οφειλεται στο μητρικο γαλα και διαρκει περιπου 40 μερες και ετσι εγινε. Αν ο ικτερος διαρκει για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα τοτε κανουμε καποιες αλλες εξετασεις να δουμε απο που προερχεται ειπε. Σε καμια περιπτωση να μην σταματησω τον θηλασμο.

2T40p3.pngcIPLp3.png

... και οτι αυτο οφειλεται στο μητρικο γαλα και διαρκει περιπου 40 μερες και ετσι εγινε. Αν ο ικτερος διαρκει για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα τοτε κανουμε καποιες αλλες εξετασεις να δουμε απο που προερχεται ειπε. Σε καμια περιπτωση να μην σταματησω τον θηλασμο.

Απλά για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις, να πω ότι ΔΕΝ είναι ακριβές ότι ο παρατεταμένος λόγω θηλασμού ίκτερος κρατάει μόνο 40 μέρες κι ότι αν κρατήσει παραπάνω προέρχεται αναγκαστικά από κάτι άλλο (όπως υπονοείται). Παρότι και στον γιο μου κάναμε σειρά εξετάσεων μετά τις 40 μέρες για τυχόν παθολογικά αίτια, η σημερινή μου άποψη (μετά από αρκετή έρευνα) είναι ότι η γιατρός που παρακολουθούσε τότε το παιδί δεν ήταν εξοικειωμένη με αποκλειστικό μητρικό θηλασμό και παρατεταμένο ίκτερο και ΙΣΩΣ υπέβαλε το παιδί σε άσκοπες εξετάσεις καθώς τα οργανικά αίτια θα έπρεπε να δίνουν και άλλες ενδείξεις που το παιδί μου σαφώς δεν είχε. Ο παρατεταμένος λόγω ίκτερου θηλασμός ΜΠΟΡΕΙ να κρατήσει και 3 μήνες, αν και σαφώς πρέπει το κάθε παιδί να εκτιμάται από -ενημερωμένο- παιδίατρο.

Και για να εξηγήσω το γιατί αναφέρομαι στο τυχόν "άσκοπο" των εξετάσεων: Δεν με πόνεσε τόσο ούτε η αγωνία μήπως το παιδί μου έχει κάτι σοβαρό -καθώς και η ίδια η γιατρός ήταν καθησυχαστική-, ούτε η ταλαιπωρία να τρέχω μ' ένα νινάκι μέσα στο καταχείμωνο για αιμοληψία, ούτε φυσικά τα χρήματα για τις κάμποσες εξετάσεις. Με πόνεσε ότι το μωρό μου το ταλαιπώρησαν για να του πάρουν αίμα από φλέβα -όπως στους μεγάλους, με λάστιχο, μεγάλη βελόνα κλπ., το τρύπησαν και στα 2 χεράκια και σπάραξε τόσο στο κλάμα, που μόλις το πήρα αγκαλιά και το έβαλα στο στήθος αποκοιμήθηκε γιατί απλούστατα έκλεισε διακόπτες λόγω του σοκ και για ώρα αναστέναζε στον ύπνο του. Και είχα και την αγωνία του μήπως χρειαστεί -όπως μου είπαν- να επαναληφθεί όλο αυτό, στην περίπτωση που το λιγοστό αίμα που μάζεψαν δεν έφτανε για τις εξετάσεις... Δεν τα λέω ούτε για να φοβήσω ούτε για να συγκινήσω κανέναν, τα λέω μόνο για να καταλάβουμε όλες ότι είμαστε υπεύθυνες για τους γιατρούς που επιλέγουμε για τα παιδιά μας. Προσωπικά θα ήμουν πολύ πιο ήσυχη αν ήξερα σίγουρα ότι υπήρχε πράγματι λόγος που υπέβαλα το παιδί μου σ' αυτή την ταλαιπωρία. Τα βρέφη δεν είναι όπως εμείς, που μπορεί να κάνουμε και μια εξέταση έτσι βρε αδερφέ για το "μήπως"...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...