Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ίκτερος και διακοπή θηλασμού - Βοήθεια!


Recommended Posts

Καλησπέρα,

γράφω εκ μέρους μιας φίλης μου που μέχρι εχθές θήλαζε αποκλειστικά το μωράκι της μέχρι που ο παιδίατρος της είπε να κόψει το μητρικό θηλασμό για 3 24ωρα περίπου λόγω αυξημένου ίκτερου!

 

Στοιχεία για το μωρό -

Γεννήθηκε με βάρος 3200 στις 8 Μαϊου

και το βάρος της την κυριακή 13 ιουνίου ήταν 4690

 

Η τιμή του ίκτερου ήταν στις 11 Μαϊου 12,6 ολική και 0,64 η άμεση

και στις 16/6 11.9 ολική και 0,61 η άμεση

 

Τρώει συχνά και έχει συχνές κενώσεις - περισσότερες από 4 την ημέρα δηλαδή.

 

Το μωρό φυσικά δε θέλει να πιει γάλα ξένο από το μπιμπερό και η κοπέλα μαζί με αυτό περνάει δύσκολες στιγμές. Αναρωτιέμαι αν κάνει καλά που άκουσε το γιατρό. Ο γιατρός την έχει φοβήσει πολύ και δεν της άφησε περιθώριο αμφισβήτησης των όσων πρότεινε.

 

Σας παρακαλώ αν μπορείτε να δώσετε μια απάντηση άμεσα θα βοηθούσε πολύ!

Αγλαϊα αν το διαβάσεις και έχεις ένα λεπτό πες κι εσύ τη γνώμη σου! Στο παρελθόν κι εμένα οι απαντήσεις σας με έσωσαν οπότε πιστεύω θα βρούμε μια άκρη.

Χρειαζόμαστε επίσης άμεσα έναν νέο παιδίατρο για την κοπέλα (στην αθήνα μένει..) σε περίπτωση που είχε λάθος οδηγίες..

 

Εχω και εγώ ένα μωράκι 3 1/2 μηνών που θηλάζει και δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο γι αυτό δεν ψάχνω για απαντήσεις σε προηγούμενα ποστ. Σας ευχαριστώ πολύ!!

 

στέλλα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Τα ιδια μου εκαναν και μενα στην πρωτη μου κορη με αποτελεσμα να μην την θηλασω αποκλειστικα. Η παιδιατρος που εχω τωρα διαφωνει καθετα με την διακοπη του θηλασμου σε συναρτηση με τον ικτερο. Εμενα η μικρη μου κορη ειχε μεχρι 13 και δεν μου εκοψαν το θηλασμο ουτε στο μαιευτηριο αλλα ουτε και η παιδιατροσ μου ειπε να διακοψω. Ισως πρεπει να παρει κι αλλη μια γνωμη απο καποιο αλλο παιδιατρο.

Link to comment
Share on other sites

πώπω να είσαι καλά που απάντησες τόσο γρήγορα! Μπορείς να μου δώσεις στοιχεία του δικού σου παιδίατρου αν είσαι στην αθήνα; στείλε με προσωπικό μήνυμα αν μπορείς! Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ?ΦΡΙΚΑΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣ!ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΙΚΤΕΡΟ!ΕΦΟΣΟΝ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ!ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙ!ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΧΕ ΙΚΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ!ΕΛΕΟΣ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν μειώθηκε σε 5 μέρες! από τις 11 /5 στις 16/6 είναι οι μετρήσεις!

Δηλαδή πιστεύει ο γιατρός ότι έχει μειωθεί πολύ λίγο μέσα στις πρώτες 40 μέρες του μωρού!

Αναζητούμε στοιχεία παιδίατρου που να είναι γνώστης του θέματος αλλά και υπέρ του μητρικού θηλασμού ταυτόχρονα.. γίνεται;;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

λαθος πολυ λαθος ο γιατρος σου...εμεις που καναμε ικτερο (εννοω η μεγαλη ) στο μαιευτηριο καπου 14 μονο θηλασμο καναμε..απλα και στο σπιτι την ταϊζα στο δυωρο την ξυπναγα εννοω τις πρωτες μερες και μετα αρχισε να πεφτει....δες και εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=32082&highlight=%E8%E7%EB%E1%F3%EC%EF%F2+%E9%EA%F4%E5%F1%EF%F2 εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=32049&highlight=%E8%E7%EB%E1%F3%EC%EF%F2+%E9%EA%F4%E5%F1%EF%F2

 

επισης καποια ποστ που ειχε γραψει παλιοτερα η αγλαϊα http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=303673&postcount=28

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΟΜΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΜΑΙΟ ΗΤΑΝ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΛΑ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΙΟ!ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΙΝΩ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ!ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΝΤΩΣ!

Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιέμαι αν κάνει καλά που άκουσε το γιατρό. Ο γιατρός την έχει φοβήσει πολύ και δεν της άφησε περιθώριο αμφισβήτησης των όσων πρότεινε.

 

Δυστυχώς δεν κάνει καθόλου καλά που άκουσε το γιατρό, καταρχίν με ίκτερο 12,5 σε στέλνουν σπίτι σου!!!! Οι τιμές που αναφέρεις είναι γελοίες!!!!!!

Με το μητρικό σίγουρα αργεί να πέσει ο ίκτερος, αλλά τα οφέλει του μητρικού είναι εκατονταπλάσια από το να έχει δυο μέρες λιγότερες ίκτερο το μωρό, πίνοντας το ξένο

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ! πρέπει να βρούμε έναν παιδίατρο της προκοπής.. νομίζω κάπου υπήρχε ένα σχετικό ποστ αλλά τώρα για κάποιο λόγο δεν το βρίσκω..

 

Κι έμενα - και τα δύο μου μωρά- παρουσίασαν ίκτερο που άργησε πολύ να φύγει (κανά δίμηνο τουλάχιστον ήταν κιτρινούλια) αλλά ο παιδίατρος δεν ξαναμέτρησε την τιμή του. Πάντα με καθησύχαζε και μου έλεγε να συνεχίσω με αποκλειστικό μητρικό θηλασμό. Ο ίκτερος πέρασε έτσι. Δεν ήξερα αν το 12 είναι μεγάλη ή μικρή τιμή..

Link to comment
Share on other sites

Κια τα δυο παιδιά μου παρουσίασαν ψηλό ίκτερο, η κόρη μου μάλιστα είχε τόσο ψηλά επίπεδα που νοσηλεύτηκε στη μονάδα του Μητέρα για στενότερη παρακολούθηση σε τριπλή φωτοθεραπεία, ο ίκτερος είχε φθάσει και τους 18 βαθμούς!

 

Κανένας όμως από τους τόσους παιδιάτρους της μονάδας δεν μου πρότεινε ποτέ συμπλήρωμα, πάντα μου τόνιζαν να συνεχίσω τις αντλήσεις του μητρικού που έχει ανάγκη το μωρό.

 

Και ο γιος μου είχε ίκτερο για κανένα δίμηνο μετά τη γέννησή του, μετά από κανένα δεκαήμερο σταματήσαμε να μετράμε τιμές (η τελευταία μέτρηση ήτανε 15,8!) αλλά πρέπει να ήτανε σχετικά ψηλός γιατί ήτανε αρκετά κίτρινος.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στελλα υπαρχει ενα τοπικ για τον ικτερο και το θηλασμο, τωρα δεν εχω χρονο να το ψαξω, μπηκα σκαστα να διαβασω το πσοτ σου, αλλα το χα βρει ευκολα πριν γεννησω που ηθελα να ενημερωθω.....

 

Εμεις ειχαμε ικτερο 13 μισο και μου παν οτι πρεπει να θηλαζει πολυ γιατι το μητρικο γαλα ειναι περισσοτερο υδαρες απο τη φορμουλα κι ετσι μπορει να ταιζει το μωρο πολυ συχνα (κι οχι καθε τριωρο οπως η φορμουλα για να προλαβει να χωνεψει το μωρο) ...οσο περισσοτερα υγρα τοσο πιο γρηγορα θα αποβαλει ο οργανισμος τη χολερυθρινη.....

 

Και οντως με πολλους θηλασμους (και ξυπνημα του μωρου που λογω νωθροτητας κοιμοταν συνεχεια) εμεινε σταθερος ο ικτερος και βγηκαμε τηναλλη μερα....δλδ βγηκαμε με 13 μισο παλι.....

 

Κι εγω βρισκω χαμηλες τις τιμες, σε καμμια περιπτωση να μη σταματησει το θηλασμο.......

 

Η κοπελα στο θαλαμο μου που επισης ειχε ικτερο το μωρο της και δεν θηλαζε, ανεβηκε την επομενη μερα ο ικτερος, αρα το συμπληρωμα δεν βοηθα να πεσει ο ικτερος.......

 

Να αλλαξει παιδιατρο σιγουρα.......πες σε ποια περιοχη ειναι η κοπελα.....νομιζω υπαρχουν τοπικ με παιδιατρους.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Καλά, 11 και 12 θεωρείται αυξημένος ίκτερος; Εμάς μας είχαν πει ότι από 20 κρατούν το μωρό στο νοσοκομείο. Το ότι ο γιατρός συνέστησε διακοπή θηλασμού, δεν το συζητώ.

Οι κόρες μου είχαν χαμηλό ίκτερο και τον αντιμετωπίσαμε μόνο με το θηλασμό. Στην πρώτη δεν κάναμε καν εξετάσεις, στη δεύτερη μας έστειλε ο (πρώην) παιδίατρός μας για εξετάσεις γιατί θεώρησε ότι τον παραγκωνίζει η μαία και ήθελε να κάνει τον έξυπνο, μας βρήκαν 11 και οι γιατροί του νοσοκομείου μας ρωτούσαν όλο απορία τι του ήρθε του γιατρού να μας στείλει για εξετάσεις χωρίς λόγο.

Σε μας έστω κι αυτός ο χαμηλός ίκτερος μας είχε βγει σε έντονη υπνηλία, αλλά τα περισσότερα παιδάκια, όπως και ο γιος της φίλης σου, το περνούν με πιο ελαφρά συμπτώματα.

Link to comment
Share on other sites

Κι εμείς εμφανίσαμε ίκτερο όταν γεννήθηκε ο μπέμπης και η παιδίατρος, μου σύστησε συχνούς θηλασμούς, (ούτως ή άλλως έτσι κάναμε), από την αρχή. Μου τόνισε επίσης να αδειάζει το στήθος ούτως ώστε να παίρνει το μωρό το λίπος και να τον βοηθάει στο να έχει περισσότερες κενώσεις ούτως ώστε να αποβληθεί η χολερυθρίνη.

Επίσης έβαλα τα δυνατά μου να πείσω τους ιδιοκτήτες της κλινικής να μου δώσουν το κουνάκι με την φωτοθεραπεία γιατί από την αρχή είχαμε κάνει συγκατοίκηση με τον μπέμπη και δεν ήθελα με τίποτα να τον δώσω μέσα, γιατί θα χανόταν η μπάλα με τον αποκλειστικό θηλασμό. Τελικά με τις σωστές οδηγίες της παιδιατρου και με το μωρό στην φωτοθεραπεία, πάντα δίπλα μου τα καταφέραμε μια χαρά!!!!

Ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός για έναν παιδίατρο που ωθεί μια θηλάζουσα μητέρα να διακόψει τον θηλασμό, είναι "Ασχετος"!!!!!!!!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites

Και επίσης γράφεις ότι το μωρό δυσκολεύεται να πιει από το μπουκάλι. Οπότε, ανεξαρτήτως από τα πλεονεκτήματα του θηλασμού, και μόνο ότι ένα τόσο μικρό μωράκι μπορεί να μην παίρνει όσο γάλα χρειάζεται, είναι επικίνδυνο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

Η κοπέλα τώρα θηλάζει κανονικά το μωράκι της..

Την παρέπεμψα εδώ στο τόπικ να διαβάσει τις απαντήσεις σας, είχα βρει και το άρθρο του Newmann για τον ίκτερο (ευχαριστώ Αγλαϊα!) και διάφορα άλλα και της τα έστειλα. Το επόμενο πρωί μίλησε με το γιατρό και κανόνισε να κάνει άμεσα την εξέταση για τον ίκτερο για να θηλάσει το μωράκι όσο πιο γρήγορα γινόταν. Η εξέταση έδειξε χολερυθρίνη γύρω στο 10 και ο γιατρός της είπε ότι έτσι βεβαιώθηκε ότι λόγω μητρικού θηλασμού παραμένει ο ίκτερος ψηλά και να συνεχίσει κανονικά να θηλάζει το μικρό. Είπε ότι θα πρέπει να επαναλάβουν την εξέταση σε δύο μήνες (νομίζω ότι μου είπε σε δύο, όχι νωρίτερα).

Πολύ βαβούρα γενικώς. Και έβαλε και τους γονείς να κάνουν και κάποια εξέταση την επόμενη μέρα μήπως έχουν κληροδοτήσει στο παιδάκι κάποια ανωμαλία σχετική.. Πώπώ ξέχασα όμως λεπτομέρειες..

Τί να πώ.. στο Παίδων που τους έτρεχε αυτός ο κύριος γιατί δεν είπαν τίποτα ότι είναι υπερβολές όλα αυτά; Μου κάνει εντύπωση..

 

Τουλάχιστον το μωράκι θηλάζει όπως πρώτα και είναι ευτυχισμένο :-P

Link to comment
Share on other sites

Τί να πώ.. στο Παίδων που τους έτρεχε αυτός ο κύριος γιατί δεν είπαν τίποτα ότι είναι υπερβολές όλα αυτά; Μου κάνει εντύπωση..

 

Τι σου κάνει εντύπωση; ότι αλληλοϋποστηρίζονται;

Link to comment
Share on other sites

Ti να πω βρε Στελλα.....εμεις βγηκαμε με ικτερο 13 μισι και υποτιθεται επρεπε να κανουμε εξεταση μετα απο 2 μερες, αλλα το ειδε η παιδιατρος μου και ειπε οτι δεν χρειαζοταν....απλα να φροντισω να παιρνει πολλα υγρα (μου για χαμομηλι αλλα δεν εδωσα) και να το παρατηρω καθε μερα μηπως κιτρινσει περισσοτερο και να το βαζω στον ηλιο με γυμνο δερμα........και ο ικτερος κατεβηκε.......

 

Να αλλαξει γιατρο, αν δεν το εκανε επιτηδες τοτε ειναι επικινδυνος.....

 

Για το Παιδων το μον που μπορω να υποθεσω ειναι οτι επεσαν σε γιατρο που προτιμησε να κανει την παπια παρα να κατηγορησει το συναδερφο...η ισως σκεφτηκε οτι μπορει ο παιδιατρος να ειχε κι αλλους λογους.......παντως ειναι αστειες οι τιμες για τις οποιες δημιουργησε τοσο σαματα!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Τί να πώ.. στο Παίδων που τους έτρεχε αυτός ο κύριος γιατί δεν είπαν τίποτα ότι είναι υπερβολές όλα αυτά; Μου κάνει εντύπωση..

:-P

Βρε κοριτσια και κυριως αγλαια θα ηθελα να ρωτησω το εξης " πριν ενα μηνα περιπου μια γνωστη μου γεννησε ενα αγορακι και το μωρο ανεβασε ικτερο ,η παιδιατρος συμβουλεψε να μην διακοπη ο θηλασμος με αποτελεσμα το μωρο να παθει ουρολοιμψξη και απο εκει ν α καταληξει στο παιδων, και στο νοσοκομειο που διαγνωστηκε η ουρολοιμωξη αλλα και στο παιδων ειπαν οτι η γιατρος ειναι απαραδεκτη που συμβουλεψε να συνεχιστει ο θηλασμος σε αυτες τις περιπτωσεις δινουμε ξενο γαλα και η μητερα συνεχιζει το θηλασμο αφου πεσει ο ικτερος. Να προσθεσω οτι ο γιος μου εμφανησε ικτερο οταν γεννηθηκε η ιδια παιδιατρος με συμβουλεψε να θηλαζω το μωρο καθε 2-3 ωρες και ανα 2 μερες να μετραμε χολερυθρηνη και το ξεπερασαμε μια χαρα ,τελικα οταν ενα παιδι εχει ικτερο το πρεπει να γινεται???:confused:

Link to comment
Share on other sites

Η ουρολοίμωξη οφείλεται σε μικρόβιο που μπορεί να εισαχθεί στο σώμα του μωρού είτε μέσω της ουρήθρας (π.χ σκούπισμα του μωρού με λάθος τρόπο από τον ποπό προς τα πάνω...) είτε να φθάσει το μικρόβιο στα νεφρά μέσω του αίματος έχοντας μπει από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος π/χ κάποια αμυχή.... δεν έχει καμία σχέση με ίκτερο και καμία σχέση με τον θηλασμό..............

κάτι δεν σου λέει καλά η φίλη σου.... όταν το παιδί έχει ίκτερο είναι πολύ σημαντικό να θηλάζει καλά και συχνά συνήθως τα μωρά που έχουν ίκτερο κοιμούνται πολύ με αποτέλεσμα να νομίζει η μαμά ότι χόρτασαν αλλά το μωρό στην ουσία να χάνει πολύτιμα γεύματα......

Link to comment
Share on other sites

Βρε κοριτσια και κυριως αγλαια θα ηθελα να ρωτησω το εξης " πριν ενα μηνα περιπου μια γνωστη μου γεννησε ενα αγορακι και το μωρο ανεβασε ικτερο ,η παιδιατρος συμβουλεψε να μην διακοπη ο θηλασμος με αποτελεσμα το μωρο να παθει ουρολοιμψξη και απο εκει ν α καταληξει στο παιδων, και στο νοσοκομειο που διαγνωστηκε η ουρολοιμωξη αλλα και στο παιδων ειπαν οτι η γιατρος ειναι απαραδεκτη που συμβουλεψε να συνεχιστει ο θηλασμος σε αυτες τις περιπτωσεις δινουμε ξενο γαλα και η μητερα συνεχιζει το θηλασμο αφου πεσει ο ικτερος. Να προσθεσω οτι ο γιος μου εμφανησε ικτερο οταν γεννηθηκε η ιδια παιδιατρος με συμβουλεψε να θηλαζω το μωρο καθε 2-3 ωρες και ανα 2 μερες να μετραμε χολερυθρηνη και το ξεπερασαμε μια χαρα ,τελικα οταν ενα παιδι εχει ικτερο το πρεπει να γινεται???:confused:

 

For the great majority of newborns with jaundice and hyperbilirubinemia, breastfeeding can and should be continued without interruption. In rare instances of severe hyperbilirubinemia, breastfeeding may need to be interrupted temporarily for a brief period.124

 

Οι πολύ σοβαρές περιπτώσεις αφορούν σε μωρά που νοσηλεύονται και ποτέ σε μωρά που βρίσκονται στο σπίτι τους.

 

Αναλυτικά για τη διαχείριση του ίκτερου

 

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/abstract/114/1/297?ijkey=5bf455ce4e589984f187c4f077c11be9651b8ff3&keytype2=tf_ipsecsha

 

και στο νοσοκομειο που διαγνωστηκε η ουρολοιμωξη αλλα και στο παιδων ειπαν οτι η γιατρος ειναι απαραδεκτη που συμβουλεψε να συνεχιστει ο θηλασμος σε αυτες τις περιπτωσεις δινουμε ξενο γαλα και η μητερα συνεχιζει το θηλασμο αφου πεσει ο ικτερος.

 

Στο παίδων, μπορεί να έτυχε οποιοδήποτε γιατρό, ο καθένας λέει ότι του κατέβει, είναι η πάγια ελληνική τακτική. Δυστυχώς τα νοσοκομεία δεν έχουν πρωτόκολλα, βασιλεύει η αυθαιρεσία και γι αυτό όσους γιατρούς ρωτήσεις, τόσες διαφοερετικές γνώμες παίρνεις. Αυτές οι γνώμες δεν έχουν καμία σχέση με επιστήμη, έχουν σχέση μόνο με το πώς ο καθένας θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, πώς θα επιβάλλει την άποψή του, ανεξάρτητα από το αν αυτό έχει σχέση με την επιστήμη και το καλό του ασθενούς.

 

Η ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΚΤΕΡΟ

 

Η μητέρα που σου τα μετέφερε ή τα μπερδεύτηκε ή ήθελε να τα μπερδέψει.

Link to comment
Share on other sites

Η ουρολοίμωξη τι σχέση έχει με τον ίκτερο και το θηλασμό; Αν δεν κάνω λάθος καμία!

Πιστευουν οτι ηταν αποτελεσμα της υψηλης τιμης του ικτερου, μου κανει ομως εντυπωση και θελησα να γραψω και να ρωτησω ποιο ειναι τελικα το σωστο ,το γεγονος οτι θεωρουν απαραδεκτη τη συμβουλη του παιδιατρου που συνεστησαι το θηλασμο και απο το παιδων εδωσαν συνχαρητηρια στο παιδιατρο του νοσοκομειου που συνεστησαι διακοπη θηλασμου.Επισης να επισημανω οτι μενω σε νησι και οι φημες για την παιδιατρο υπερ του θηλασμου εχουν παρει και εχουν δωσει....:|

Link to comment
Share on other sites

Πιστευουν οτι ηταν αποτελεσμα της υψηλης τιμης του ικτερου, μου κανει ομως εντυπωση και θελησα να γραψω και να ρωτησω ποιο ειναι τελικα το σωστο ,το γεγονος οτι θεωρουν απαραδεκτη τη συμβουλη του παιδιατρου που συνεστησαι το θηλασμο και απο το παιδων εδωσαν συνχαρητηρια στο παιδιατρο του νοσοκομειου που συνεστησαι διακοπη θηλασμου.Επισης να επισημανω οτι μενω σε νησι και οι φημες για την παιδιατρο υπερ του θηλασμου εχουν παρει και εχουν δωσει....:|

Εδώ θα βρεις αναλυτικά τη διαχείριση του ίκτερου, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, έτσι όπως τα έχει δημοσιεύσει η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων, ως οδηγίες προς όλους τους παιδιάτρους. Το κείμενο είναι 9 σελίδες, μπορείς να το διαβάσεις προσεκτικά και να δεις και μόνη σου τι θα έπρεπε να συστήνεται.

 

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/reprint/114/1/297.pdf?ijkey=5bf455ce4e589984f187c4f077c11be9651b8ff3

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...