Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΙΚΤΕΡΟΣ ????? ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ!!!


Recommended Posts

Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω την Αγλαία αν μπορεί να με βοηθήσει...

Γεννησα φυσιολογικά, στις 18/5 στο δημόσιο νοσοκομείο Αλεξάνδρα με προκληση τοκετού, και χρήση εμβρυουλκού ( οχι με τον γιατρό μου - με πούλησε!!!). Μετά απο έναν γολγοθά μέσα στο νοσοκομείο, με παλαβωσαν για το θηλασμό, επέμεναν οτι πρέπει να δώσω ξένο γάλα στο μωρό για να μην κάνει ίκτερο(!!!) το μωρό έκανε ίκτερο 15,9, μου δώσαν λάμπα για φωτοθεραπεία, και μετά από 8 μέρες όταν έφτασε 13,3 με διώξαν. Η παιδίατρος που το ανέλαβε είπε οτι δεν είναι ανησυχητικό... όλα κάνουν, το μωρό είναι μεγάλο - γεννηθηκε 3900, και τώρα που σαραντίζω είναι 5350!!! :lol::lol::lol: Θηλάζω αποκλειστικά και φανατικά! Στην επίσκεψη μας είπε οτι βλέπει οτι το μωρό έχει ακόμη ίκτερο - γύρω στο 7.... και πρέπει να εξετάσουμε ,αν συνεχιστεί μετά το 2μηνο... αν έχει ουρολοίμωξη, υποθυρεοειδισμό... ή το πειράζει ο θηλασμός. Τι να κάνω ?

Βοηθήστε με!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Δε θα σου μιλησω με επιστημονικα ντοκουμεντα κ ερευνες οπου και να πατησεις στο Goοgle Θα δεις πως πλεον οι γιατροι δε συνιστουν διακοπη του θηλασμου.Αυτη ειναι μια παλια τακτικη.Οπως εξελισσομαστε και εχουμε πλεον γρηγορο ιντερνετ,γρηγορα γραφικα,αυτοκινητα,κουζινες ετσι και η ιατρικη εξελισσεται...Μετα απο διαφορες ερευνες οι νεοι γιατροι και οι σωστοι ιατροι οι οποιοι ενημερωνονται δε συνιστουν διακοπη του θηλασμου.Μονο να το θηλαζεις συχνοτερα και αμα ειναι υπναρας και δειχνει υποτονικος να μην τον περιμενεις να κλαψει για να θηλασεις.Ξαπλωσε και παρε τον διπλα σου να θηλαζει συνεχεια ,να κανει κακακια να αποβαλλει τη χολερυθρινη και ο ικτερος εφοσον κατεβαινει σιγα σιγα θα εξαφανιστει.Καντε και τις εξετασεις που σου λεει ο γιατρος να εχετε και το κεφαλι σας ησυχο και ολα μια χαρα.

Κι εγω ειχα το ιδιο προβλημα με το παιδι ειχαμε ικτερο που ανεβηκε σπιτι αλλαξα 3 παιδιατρους,με τρομαξαν πολυ ασχημα επειδη ημουν με κατοικον νοσηλεια σπιτι οι γονεις μου,ο αντρας μου ακουσαν τη γιατρο και δεν παιρναν κουβεντα μεχρι που βρηκα γιατρο φιλικο προς το θηλασμο και σταματησε ολο αυτο το πανηγυρι.

Πληροφοριακα και ξενο που πηρε το παιδι για λιγες μερες ουτε παχυνε,στουμπωσε δεν εκανε κακακια και ο ικτερος δεν επεσε,ενω με το θηλασμο ειχε φθινουσα πορεις

 

Οποτε αν θες τη συμβουλη μου

1.αλλαξε γιατρο

2.βρες ενα φιλικο στο θηλασμο *Αμα θες να σου συστησω τον δικο μου

3. ηρεμησε

4.θηλασε το μωρακι σου οσο πιο συχνα μπορεις

Link to comment
Share on other sites

να σου ζησει το μωρακι!!!

βαζε το στο φως και θηλαζε το οσο πιο πολυ μπορεις,αυτα οσον αφορα τον ικτερο!!!

επρεπε να βαλεις το ποστ στο τοπικ του θηλασμου για να το δει εγκαιρα η Αγλαια.

9a7bp2.pngIm47p2.png
Link to comment
Share on other sites

Όταν γέννησα βγήκαμε στη μέρα μας κανονικά με τη μικρή από το μαιευτήριο αλλά με ίκτερο,δε θυμάμαι πόσο είχε ακριβώς, αλλά με μία τιμή που ήταν στο όριο και ήθελε προσοχή. Και ο παιδίατρος στο Μητέρα και οι κοπέλες μέσα στο μαιευτήριο που φρόντιζαν τα βρέφη και μια νεογνολόγος στο Αγλαία Κυριακού που πήγα μετά από μερικές μέρες για να του κάνει μέτρηση, μου είπαν το ίδιο πράγμα:άπλετο φως και όχι μητρικό γάλα,γιατί ανεβάζει τον ίκτερο. Δεν το ασπάζομαι σα σωστό, γιατί δεν έχω γνώση πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά από την εμπειρεία μου,αυτή η άποψη επικρατούσε στους γιατρούς που συναναστράφηκα.Κι εγώ μέσα στον πανικό των πρώτων ημερών έκανα ό,τι μου είπαν και η αλήθεια είναι ότι έπεσε ο ίκτερος, αν και δεν ήταν πολύ υψηλή η τιμή έτσι και αλλιώς (άσχετα αν εγώ είχα τρελαθεί από την αγωνία μου), αλλά το αποτέλεσμα ήταν να μη δώσω την πρέπουσα σημασία στο κομμάτι του θηλασμού όταν έπρεπε και να μου κοπεί νωρίς το γάλα. Δυστυχώς κατάφερα να θηλάσω ελάχιστα με κάτι σταγόνες, συμπληρώνοντας το μπουκάλι, μέχρι που η μικρή έφτασε 2 μηνών.

Link to comment
Share on other sites

Η μικρή μου γεννήθηκε 2/6 και είχε ίκτερο μέχρι το Σεπτέμβριο (3,5 μήνες).

Με παλάβωσαν όλοι. Πρώτη και καλύτερη η πεθερά μου, που χωρίς να ξέρει τι ακριβώς κάνω, έψαχνε γιατρούς και τους ρωτούσε. Τι μου είπε ότι το γάλα μου δεν είναι καλής ποιότητας, τι ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ο θηλασμός....

Τέλοσπάντων. Ευτυχώς, που η παιδίατρος μας, επέμενε. Θήλαζα τη μικρή ανά δύο ώρες. Αυτό γινόταν για να ωριμάσει το συκώτι και να πέσει ο ίκτερος. Το παιδί μου, ήταν πορτοκαλί, ο ίκτερος έφτασε κάποια στιγμή στο 19. Συνέχισα να θηλάζω και τελικά, έπεσε μια μέρα ως δια μαγείας.

Επίσης, βγαίναμε βόλτα σε ένα άλσος κάθε απόγευμα μετά τις 6 για να τη βλέπει το φως του ήλιου.

Αν θέλεις να θηλάσεις τότε κάντο. Αν όχι μην το κάνεις. 'Ασε τους άλλους να λένε ότι θέλουν, συμπεριλαμβανομένης και εμού.

Κουράγιο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κι εμείς είχαμε ίκτερο κοντά στο όριο όταν βγήκαμε, τον θήλαζα συνέχεια, επί ώρες ήταν στο στήθος γιατί συνέχεια τον έπαιρνε ο ύπνος και μετά από λίγο ξυπνούσε και πεινούσε. Η παιδίατρος μου έλεγε να τον βάζω λίγο στο φως κάθε μέρα (όχι ήλιο, φως και γυμνό) πράγμα που έκανα. Στην επανεξέταση στο νοσοκομείο ήταν ακόμα ψηλός ο ίκτερος και οι νοσοκόμες μου έλεγαν αρλούμπες να του δίνω τσάι και ότι ο θηλασμός δεν φτάνει. Συνέχισα τον εντατικό θηλασμό αποκλειστικά(παρεπιπτόντως και ο μικρός με βοήθησε, ούτε να δει το μπιμπερό δεν ήθελε κι ας είχε τραφεί αποκλειστικά από αυτό τις πρώτες 4 μέρες στην κλινική!). Δεν ξαναπήγα το μωρό για εξετάσεις όπως μου είπαν, το βρήκα ανώφελο να τρυπαν συνέχεια το ποδαράκι του και εξάλλου η φωτοθεραπεία στο κάτω κάτω τι είναι, έκθεση στο φως για να διασπαστεί η χολερυθρίνη. Η αλήθεια είναι ότι με έζωναν τα φίδια σαν νέα και άπειρη μαμά καθώς δεν υποχωρούσε η κιτρινίλα αλλά μια μαία μου είπε ότι από την φτέρνα ξεκινά σιγά σιγά να φεύγει (και όντως ετσι ήταν) και συνέχισα με θηλασμό και φως και σιγά σιγά απαλλαχτήκαμε από αυτό. Νομίζω ότι αφού το μωρό σου βάζει βάρος τόσο ικανοποιητικά όλα θα πάνε καλά. Ελπίζω τουλάχιστον οι δικές μας εμπειρίες να σε βοήθησαν να νιώσεις καλύτερα:)

zRssp3.png

WTxwp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κορίτσια καλησπέρα!

 

Μόλις γυρίσαμε από τον παιδίατρο, ο οποίος είδε ότι ο μικρός μας που μόλις σαράντησε, έχει ίκτερο. Όταν γεννήθηκε παρουσίασε ίκτερο ανευ σημασίας (γεννήθηκε στις 38 εβδομάδες-δεν ξέρω αν αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο). Μας έστειλε να κάνουμε εξετάσεις αίματος, τις οποίες ήδη κάναμε. Μας είπε ότι πιθανον να οφείλεται στο μητρικό θηλασμό.

 

Καμιά ιδέα; κοντεύω να τρελαθώ.

pj2Bp3.png

 

Στις 4 Μαίου 2011 έρχεται το τρίτο μας παιδάκι!!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια καλησπέρα!

 

Μόλις γυρίσαμε από τον παιδίατρο, ο οποίος είδε ότι ο μικρός μας που μόλις σαράντησε, έχει ίκτερο. Όταν γεννήθηκε παρουσίασε ίκτερο ανευ σημασίας (γεννήθηκε στις 38 εβδομάδες-δεν ξέρω αν αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο). Μας έστειλε να κάνουμε εξετάσεις αίματος, τις οποίες ήδη κάναμε. Μας είπε ότι πιθανον να οφείλεται στο μητρικό θηλασμό.

 

Καμιά ιδέα; κοντεύω να τρελαθώ.

 

κανε ποστ στο θεμα "θηλασμος" θα σε βοηθησει η Αγλαια και οι αλλες κοπελες :D

9a7bp2.pngIm47p2.png
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα έχει συζητηθεί αναλυτικά σε προηγούμενο θέμα

 

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5991&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

 

Αυτό που είπε ο γιατρός τεχνικά είναι σωστό , δηλαδή υπάρχει κάποια όχι ιδιαίτερα διαδεδομένη μορφή ίκτερου που προκαλείται από μια ουσία του μητρικού γάλατος.

 

Όμως αυτό ΔΕΝ είναι ουσιαστική αντένδειξη για τον Θηλασμό!!!

 

Η σύντομη απάντηση που μπορώ να σου δώσω είναι ότι το σωστότερο είναι να συνεχίσεις τον θηλασμό , γνωρίζοντας ότι τα μακροπρόθεσμα οφέλη από την μη-διακοπή της γαλουχίας υπερτερούν έναντι της μικρής πιθανής ταλαιπωρίας του μωρού λόγω του ίκτερου. (Και εδώ σηκώνει πολύ κουβέντα, υπάρχουν περιπτώσεις μωρών που ενώ έχουν ίκτερο είναι ζωηρά κεφάτα και καθόλου καχεκτικά )

 

Εάν συνεχίσεις τον θηλασμό και μάλιστα με πολλά και συχνά γεύματα , 8 τουλάχιστον , το μωρό θα αποβάλει περισσότερα ούρα και τελικά η χολερυθρινη και ο ίκτερος θα πέσει μετά από κάποιες μέρες. Υπομονή. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσεις νερό. Τα πολλά υγρά που ίσως θα έχεις ακούσει σημαίνουν πολλά γεύματα. Το σκέτο νερό διαταράσει την ευαίσθητη ισοροπία του νατρίου στον οργανισμό του βρέφους

 

Υπάρχει και μια δεύτερη λύση , ιατρικά σωστή και αυτή , την οποία εγώ οφείλω να αναφέρω, αν και ορισμένες μητέρες διαφωνούν - είναι θέμα προσωπικής επιλογής

 

Με βάση την δέυτερη αυτή λύση , αντλούμε και αποθηκεύουμε όλα τα γεύματα του μωρού (δεν μειώνουμε δηλαδή τα ερεθίσματα στο γαλακτοπαραγωγό αδένα) για δύο μόνο ημέρες. Παράλληλα δίνουμε στο μωρό "ξένο" γάλα για τις δύο αυτές ημέρες. Ο ίκτερος σε αυτό το διάστημα πέφτει άμεσα και κατόπιν συνεχίζουμε κανονικά με τον θηλασμό. Ο ίκτερός ΔΕΝ θα ξαναεμφανιστεί.

 

Εάν και αυτή η μέθοδος λύνει άμεσα το πρόβλημα του ίκτερου έχει τα εξής δύο μειονεκτήματα :

 

1. Πιθανή μείωση της παραγωγής γάλατος από την μητέρα δηλαδή κίνδυνος για την απώλεια της εδραίωσης του θηλασμού.

2. Συγχυση από το μωρό της μητρικής θηλής - θηλής μπιμπερό με κίνδυνο να μην επανεδραιωθεί ο θηλασμός την τρίτη ημέρα.

 

Αγλαία ελπίζω να συμφωνείς με τον τρόπο που το έθεσα , ελπίζω να μην εκληφθεί και πάλι το κείμενο μου ως παραίνεση για διακοπή θηλασμού.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

:) Χαχα θυμάσαι τι είχα τραβήξει τότε , ο φουκαράς :) :):)

 

Τεσπα, τώρα που γνωριζόμαστε όλοι καλύτερα , πιστεύω ότι δεν παρεξηγούνται τόσο εύκολα τα λόγια και οι προθέσεις μου :lol:

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα ο μικρός μου είχε ίκτερο, αλλά η παιδίατρος δεν μας ανησύχησε καθόλου, μας είπε να θηλάζουμε συνέχεια όσο θέλει το μωρό, το οποίο για 40 μέρες ήταν βεντουζωμένο πάνω μου και όποτε πηγαίναμε επίσκεψη μου έλεγε ότι το μωρό είναι κίτρινο επειδή έχει λίγο ίκτερο αλλά εντελώς καθησυχαστικά, δηλ. τον πίεζε και έλεγε είναι λίγο κίτρινο το μωρό αλλά δεν πειράζει, τα πάτε πολύ καλά, συνεχίστε έτσι κτλ. Μου είπε ότι λέγετε ίκτερος του θηλασμού ή κάπως έτσι και να μην ανησυχώ. Ο μπέμπης τώρα είναι 2 μηνών και 3 εβδομάδων και η αλήθεια είναι πως τώρα άρχισε να ασπρίζει :lol: νομίζω ότι τώρα που θα ξαναπάμε θα είναι οκ. Πάντως δε μας άγχωσε καθόλου, ακολουθούσα το πρόγραμμά του και όλα καλά!! Περιττό να πω ότι τώρα ρουφάει κανα 5λεπτο κάθε 2 ώρες και τέλος,μένω :shock:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...