Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

ικτερος..

 

επειδη οι περισσοτερες γεννησαμε η κυοφορουμε αγορια θελω (για οσες προλαβουν) να σας παραθεσω ενα link σχετικα με τον θηλασμο και την παρουσια ικτερου (λεω για τις αγορομανες ειδικα καθως η ταση εμφανισης ειναι πιο τακτικη σε αυτο το φυλο, ισχυουν βεβαια τα ιδια και για τα κοριτσια)

 

http://www.tlife.gr/Article/FN/0-43-12404.html

 

αυτα που γραφει το συγκεκριμενο αρθρο συμφωνα με ερευνα που αναγκαστηκα να κανω την ιδια μερα που μου τεθηκε να επιλεξω ή "διακοπη αμεση του θηλασμου - ή διατροφη μισο μισο (δηλ. μητρικος θηλασμος και συμπληρωμα με ξενο γαλα για να εχουμε μια αποτελεσματικη σιτιση βαση της υποψιας οτι το μητρικο γαλα δεν επαρκει για την ενυδατωση του μωρου) - ή αποκλειστικος θηλασμος εντατικα δηλ τουλαχιστον δεκα γευματα την ημερα, είναι συμφωνο λοιπον με τα περισσοτερα που εχω αντλησει απο πηγες μαιευτηρων, μαιων, παιδιατρων και τελος απο την La leche legue.

 

εγω στην προκειμενη περιπτωση απο τις τρεις επιλογες και εν μεσω πιεσης επελεξα να θηλασω αποκλειστικα το μισο 24ωρο που ηταν το μωρο στη φωτοθεραπεια και επειδη η πρωτη τιμη μετρησης ηταν μεν πτωτικη αλλα οχι αποτελεσματικη συμφωνησα και εδωσα μισο μισο το υπολοιπο του 24ωρου υπο ορους οπως:

α) να θηλαζω συχνα (γυρω στις 2-3 ωρες λογω της υπνηλιας που επιφερει ο ικτερος)

β) να δινουν συμπληρωμα οι μαιες και οχι εγω και μονο κατω απο το φως της ειδικης λαμπας ωστε να μην χανουμε χρονο απο τη φωτοθεραπεια..

 

η επομενη μετρηση απο 14,1 ηταν 13,1 οπου και ηταν επιτρεπτο να βγουμε απο το μαιευτηριο..

 

η αποφαση του να δωσω μισο μισο παρθηκε δυσκολα αν αναλογιστει κανεις οτι απο την πρωτη ημερα που πηρα το μωρακι στην αγκαλια μου εδινα ας που εντατικους αγωνες (οπερ και το rooming in) για να μαθει να θηλαζει αποτελεσματικα και αμεσα πραγμα που εγινε..ετσι λοιπον βασισμενη στην εμπειρια μου και στο οτι το μωρο ηδη ειχε πιασει καλα τη θηλη και θηλαζε ποσοτητα ικανοποιητικα πονταρα οτι το 24ωρο (η το μισο αυτου) που θα χορηγουσα ξενο γαλα θα ηταν ασφαλες για την συνεχιση του αποκλειστικου θηλασμου στο σπιτι..

 

βγαινοντας οι μαιες μου προτειναν να συνεχισω να δινω μισο-μισο αλα 2 24ωρα για να υπαρχει καλυτερη πτωση του ικτερου ως αποθεραπεια αλλα η παιδιατρος της εφημεριας και η παιδιατρος μου συμφωνησαν να συνεχισω μονο με αποκλειστικο θηλασμο επειδη:

α) ειχε παρελθει το πρωτο κρισιμο 5νθημερο για την εξελιξη του ικτερου

β) ειχε πτωτικη ταση

γ) ειχα αρκετο γαλα για να δωσω ποσοτικα αφου με το θηλαστρο ειχα καταφερει να χω παραγωγη ιση και περισσοτερη του συνδυασμου μισο-μισο (δηλαδη οταν θηλαζα τον μικρο μετα του εδιναν το συμπληρωμα αναλογως ποσο ηθελε να πιει πχ τη μια φορα ηταν 40Ml και την αλλη 20ml) ενω εγω στο δωματιο με το θηλαστρο αντλουσα ιση και περισσοτερη ποσοτητα για να βρισκομαι μετα στο σπιτι σε ποσοτητα να προσφερω αναλογικη.

 

Σημερα ο μπεμπης ειναι καλυτερος σε χρωμα (δεν εχει κιτρινη οψη) και η ορεξη του για θηλασμο ειναι στο φουλ αφου εχει φυγει και η υπνηλια.Πινει ολον τον Βοσπορο που λενε..

 

Θα παμε να κανουμε την επανεξεταση που μας ειχαν συστησει δυο μερες μετα και αν τα πραγματα ειναι καλυτερα και ο ικτερος υποχωρει τοτε σημαινει οτι την επιλογη διακοπης αμεσης του θηλασμου γενικοτερα (ουτε με συμπληρωμα δηλαδη) πολυ καλα εκανα και δεν την πιστεψα συνεπως προσπαθησα να την αποφυγω σαν το διαολο το λιβανι, ενω για τις αλλες δυο επιλογες ηταν καθαρα στη δικη μου αποφαση και ανοχη και μαλλον εκαστη εκανε τη δουλεια της.

 

Σας τα γραφω ολα τα παραπανω διοτι το Σαββατο ηταν μια πολυ δυσκολη μερα για μενα οχι γιατι το μωρο εμφανισε ικτερο (δεν ειμαι τοσο ανιδεη για να με τρομαξει κατι τοσο συνηθες) αλλα επειδη σε σχεση με τη σιτιση του μωρου επεσαν διαφοροι απο ολες τις ειδικοτητες να με σπρωξουν σε αγωγες χωρις να μου εξηγουν που στεκουν και ετσι με αγχωσαν ειδικα για την εξελιξη του θηλασμου ο οποιος αμεσα καταδικαστηκε για την αυξηση του ικτερου κατι που προφανως συμφωνα και με το αρθρο που σας παρεθεσα δεν ειναι και ο πρωτος που πρεπει να ενοχοποιειται.

Πρωτα κοιταμε για τη συμβατοτητα ομαδας αιματος μανας παιδιου η την περιπτωση τυχον λοιμωξης και κατοπιν το διατροφικο για το οποιο η ουσια ειναι η συχνοτητα σιτισης - ενυδατωσης

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εχω μια μπεμπα 5,5 μηνων σχεδον. Επι 3μηνες ειχε ο ικτερος. Θηλαζα αποκλειστικα γιατι αυτη που ηταν ανεβασμενη ηταν η χολεριθρυνη η εμμεση. Αν ηταν η αμεση θα αναγκαζομουν να της δωσω ξενο γαλα οπως εκανα 2 φορες στο μαιευτηριο και αυτο γιατι μας κρατησαν μια μερα παραπάνω και για να μην αφησω το μωρο εκει το βραδυ της εδωσα ξενο. Φυγαμε με ικτερο 12,6 μετα απο 3 μερες ξαναπηγαμε για μετρηση και ειχε πεσει 11,6 . Μια νοσοκομα μας λεει ενταξει ειναι μην ξανασχολειθειτε. Το παιδι ομως φαινοταν. Ειχε αυτο το απαισιο χρωμα που τρελενει μια λεχωνα μαμα. Τελικα για να μην τα πολυλογω ο ικτερος εφυγε στον 3ομηνα και εχω μεσα μου αγχωνομουν τρελα καθε φορα που θηλαζα και το εβλεπα το παιδι ετσι.

Link to comment
Share on other sites

αν και ο συγκεκριμενος γιατρος τον τελευταιο καιρο κανει φιλοτιμες προσπαθειες να βοηθησει τον θηλασμο και παλι ομως δεν ειναι συμβουλος θηλασμου.Με αποτελεσμα να κανει ορισμενα ''λαθακια'' τα οποια ΔΕΝ θα προτεινε ενας συμβουλος θηλασμου.

 

γι αυτο θα παραθεσω δυο αρθρα που αφορουν τον ικτερο και τον θηλασμο και ειναι γραμμενα απο Πιστοποιημενους Συμβουλους Θηλασμου.

 

http://pediatros-thes.gr/%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1%cf%82/%ce%af%ce%ba%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%bc%cf%89%cf%81%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba/

83hKp3.png

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω και εγώ από την εμπειρία μου (ο μικρός μου ήταν κίτρινος μέχρι 50 ημερών) αν και μου φαίνεται ότι έχεις διαβάσει αρκετά. Ο ίκτερος θέλει καλή ενυδάτωση, φρόντισε να τρώει ο μικρός ακόμα και αν χρειάζεται να τον ξυπνάς τώρα τις πρώτες μέρες. Αυτό θέλει τίποτα άλλο.

Μερικές φορές τα βρέφη όταν βγαίνουν από τη φωτοθεραπεία μπορεί να εμφανίσουν λίγο πιο αυξημένη τιμή χολερυθρίνης για λίγο αλλά αυτό είναι συνηθισμένο.

Εσύ ως μαμά για να ησυχάζεις να προσέχεις ώστε η κιτρινίλα του μωρού να περιορίζεται στο πρόσωπο και όχι στο σωματάκι του, ο έλεγχος αυτός γίνεται μόνο σε φυσικό φως και όχι κάτω από λάμπα.

Να σου ζήσει!

x7bp6wivf.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κοριτσια σημερα πηγαμε και καναμε την επανεξεταση και δυστυχως ο ικτερος ανεβηκε απο το 13,1 της Κυριακης στο 14 και βεβαια το μωρο ειναι δυο μερες (το χα δει απο εχθες και αγχωθηκα) σε κατασταση υπνηλιας.. με το ζορι ξυπναει για να φαει.. κυριως τη νυχτα τρωει αρκετα απο το στηθος, την ημερα με πολλα διαλλειματα και κοιμαται.. η παιδιατρος μου πε να σταματησω τον θηλασμο για 3 24ωρα και να δωσω μονο ξενο γαλα, ο ανδρας μου αγχωνεται και μου θετει το οτι ειναι θεμα υγειας..οσο για φωτοθεραπεια στο σπιτι δεν ειναι παντα εφικτο και σιγουρα οχι σε συνθηκες μαιευτηριου..

τελος παντων θα κανω αποχη 3 ημερων αντλωντας το γαλα μου συστηματικα για να διατηρησω την παραγωγη και θα βαζω το μωρο να θηλαζει για 2 λεπτα το στηθος για να μην χασει εντελως την επαφη και την μυρωδια μου συν οτι θα το κρατησω κοντα μου δερμα με δερμα ενδοιαμεσα στην ημερα και τη νυχτα για τον ιδιο λογο και ελπιζω οτι απο Παρασκευη απογευμα που θα προσπαθησω να ξαναθηλασω οτι θα συνεργαστει σιγα σιγα ξανα.. τι να πω.. μου κοστιζει το ολο θεμα..

Link to comment
Share on other sites

εμενα και τα δυο μου παιδια (ενα κι ενα οπως βλεπεις στα τικερακια μου)παρουσιασαν ικτερο, η μεγαλη λογω προωροτητας (35w +6d) και ο μικρος...... χωρις λογο! η μεγαλη εμεινε στην φωτοθεραπεια μεχρι που χολερυθρινη επεσε στο 11,6 (την πεμπτη ημερα απο την γεννηση της) και τελειωσε εκει το θεμα απλα της εδινα και φορμουλα μετα απο καθε θηλασμο για να ουρει και να πεσουν γρηγοροτερα οι τιμες της χολερυθρινης..... τοτε μου ειχαν πει ολοι στο μαιευτηριο να σταματησω να θηλαζω κι να μην κανω πειραματα με το παιδι..ολοι εκτος απο τον γιατρο μου.

στον μικρο -που μπηκε στη φωτοθεραπεια ενα 24ωρο- και φυγαμε στην ωρα μας, και τον θηλασα μεσα στο χειρουργειο μετα την καισαρικη, και ημουν καθετη και αποφασιστικοτατη ως προς τον θηλασμο, γυρισαμε σπιτι με χολερυθρινη 11.5 και μετα απο τρεις ημερες αρχισε να βαραινει, να ειναι ληθαργικος, να μην ξυπναει και να κιτρινιζει... 10 ημερων του ξανακαναμε χολ. και ηταν 13,9!!! στα αγορια συμβαινει το εξης: το "πικ" του ικτερου εχει μια καθυστερηση σε σχεση με τα κοριτσια που αρχιζει να πεφτει απο την 5η ημερα! να ξερεις οτι αν γεννουσες σε δημοσιο μαιευτηριο και το παιδι ειχε κατω απο 14,5 ικτερο ουτε θα στο ελεγαν, ουτε φωτοθεραπεια θα εκαναν...... και αυτο στο λεω εγγυημενα, ο πατερας μου ειναι γιατρος και μεχρι πριν απο 4 μηνες -και για τα προηγουμενα 11 χρονια -δουλευα σε νοσοκομειο......μια φιλη μου που γεννησε προωρα (28w) τα διδυμακια της και το ενα χρειαστηκε φωτοθεραπεια-στη ΜΕΝΝ του Παιδων Αγλαια Κυριακου- ξεκινησε οταν ο ικτερος ηταν 15.5!!!!

Τωρα επι του πρακτέου:

 

να τον ταιζεις με το γαλα που αντλεις, η με φορμουλα , με οοοο,τι τελος παντων μπορεις, και να τον βαζεις να θηλαζει εστω και για 5 λεπτα -η επαφη και το σαλιο του μωρου σου θα αυξησουν την παραγωγη σου και οχι το θηλαστρο μονο-

 

αν ο ικτερος του παιδιου ηταν επικινδυνος να το νοσηλευανε κι δεν θα σου ελεγαν "επαναληψη της εξετασης-πηγαινετε σπιτι σας";)

τωρα που ο καιρος ακομα βοηθαει ,να τον εχεις στον ηλιο πολλη ωρα και να τον ταιζεις οσο πιο συχνα μπορεις..ξεχνα το 3ωρο κλπ ! οσο πιο συχνα τοσο καλυτερα! δεν χρειαζεται να ανησυχεις για το προγραμμα του παιδιου, εχεις πολυ καιρο μπροστα σου να το φτιαξεις...:mrgreen:

ελπιζω να σε ξε-αγχωσα λιγο και να σε βοηθησα:D:D:D

 

ευχομαι ολα να πανε τελεια! ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ !

zCgOp2.png

 

...Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε...

Link to comment
Share on other sites

ΒΕΝΑ σε ευχαριστω για την απαντηση σου..

 

εμεις ακομη δεν μπορουμε να καταλαβουμε..γιατι δεν πρεπει να θηλαζω εστω και για 5 λεπτα.. αφου μπορω να συνδυαζω και φορμουλα εδω που φθασαμε..

 

παρ αυτα το παιδι ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ σε ληθαργο.. ειδικα με τη φορμουλα ΔΕΝ ξυπναει με τιποτα.. και δεν ξερω και πως να το χειριστω..

 

παρ αυτα με ενθαρρυνες πολυ..και εχουν λογικη απολυτη τα οσα μου εγραψες..

Link to comment
Share on other sites

prosperous θα επρεπε ηδη να ειχες δει εναν συμβουλο IBCLC που να σε βοηθησει,να σε στηριξει και να σε κατευθυνει σωστα..

 

εαν αλλαξεις γνωμη θα βρεις εδω την λιστα

http://pediatros-thes.gr/%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82/%cf%83%cf%8d%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1%cf%82-ibclc-%ce%b1%ce%bd%ce%ac-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%87%ce%ae/

 

καθως και στο παραπανω ποστ για τον ικτερο θα βρεις τα στοιχεια της κας Δανηλάτου για να επικοινωνησεις μαζι της (λογω του οτι η ειδικοτητα της ειναι αιματολογος).

83hKp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΒΕΝΑ σε ευχαριστω για την απαντηση σου..

 

εμεις ακομη δεν μπορουμε να καταλαβουμε..γιατι δεν πρεπει να θηλαζω εστω και για 5 λεπτα.. αφου μπορω να συνδυαζω και φορμουλα εδω που φθασαμε..

 

παρ αυτα το παιδι ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ σε ληθαργο.. ειδικα με τη φορμουλα ΔΕΝ ξυπναει με τιποτα.. και δεν ξερω και πως να το χειριστω..

 

παρ αυτα με ενθαρρυνες πολυ..και εχουν λογικη απολυτη τα οσα μου εγραψες..

 

 

καλημερα! πως εισαστε σημερα? τι εννοεις εντελως σε ληθαργο? ειναι πιθανο τοσο μικρο να τρωει ενω κοιμαται αλλα .. ανοιγει τα ματακια του, ανταποκρινεται στη φωνη σου 'η στο στηθος σου? στον παιδιατρο σου το ειπες οτι ειναι εντελως σε ληθαργο?πιασε του τα πατουσακια και κανε δυνατες κινησεις κατα μηκος της πατουσας απο τα δακτυλα προς την φτερνα,.... αντιδραει σ'αυτο? ενοχλειται? οταν τον βαζεις στον ηλιο (καλα σημερα δεν εχει κιολας:evil::evil::evil:) στο φως γενικοτερα, αντιδραει? μηπως να ξαναπηγαινατε μια βολτα στο μαιευτηριο να του ριξουν μια ματια??

 

δεν θελω σε καμια περιπτωση να σε αγχωσω αλλα καλυτερη η προληψη απο την θεραπεια...:-D

zCgOp2.png

 

...Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε...

Link to comment
Share on other sites

BENA ενταξει μην ειμαι και εγω υπερβολικη.. οταν λεω σε ληθαργο δεν εννοω (και εχει δικιο αλλιως να το καταλαβαινει ο αναγνωστης) απολυτη ακινησια..

κοιμααι, ξυπναει, καποια ωρα εχει τα ματακια ανοιχτα, αλλες στιγμες χανεται το βλεμμα εντελως, βυθιζεται ψαχνει να φαει και μολις φαει κοιμαται ενδοιαμεσα και κανω διαρκως διαλλειματα μεχρι να πιει την ποσοτητα του..

 

σημερα ξυπναει ανα 3 ωρες περιπου μονος του, ζηταει να φαει, δειχνει να ενοχλειται πχ απο λοξυγγα, φως κλπ παλι με μικρα διαλλειματα σιτιζεται και ξανακοιμαται συντομα απο το τελος του γευματος του..βρηκα και σημειο στο δωματιο να τον βλεπει φυσικο φως και οσο ειχε ηλιο τον αφησα με την κοιλιτσα εκτεθειμενη (με κλιματισμο) στο ηλιακο φως για κανα 15λεπτο (φοβομουν να μην κρυωσει η να μην το ερεθισει η ηλιακη ακτινοβολια) και μετα με το κορμακι για τουλαχιστον μια ωρα στο ηλιακο φως (οχι το προσωπο ομως)..

δινω το ξενο γαλα και στην αρχη τον βαζω και στο στηθος μου μεχρι 2 λεπτα, ισα να κατεβει το γαλα και να πιει μερικες γουλιες για να μην..ξεχνιομαστε..

θα παω την Παρασκευη να τον μετρησω παλι, ελπιζω με αυτη τη τακτικη κατι να γινει και να τελειωνουμε με αυτο.. παραλληλα αντλω

 

εχω συμβουλο πιστοποιημενο θηλασμου και με βοηθαει αρκετα.. μου χει πει την αποψη της σχετικα συμφωνα με παγκοσμια δεδομενα και εχω επιλεξει κατα μια εννοια το τι θα κανω ..απλα αναμενω το αποτελεσμα αυτης της θυσιας (3ημερης αποχης απο το θηλαμσο)

Link to comment
Share on other sites

Ωραια! αυτα που λες και το γεγονος οτι ξυπναει και ζηταει να φαει ειναι ενθαρρυντικα εως πολυ καλα νεα κοριτσακι μου! συνεχισε ετσι και συντομα θα ειναι μια κακη αναμνηση ;);););)

 

απ'οσα γραφεις κι εφοσον εχεις και επαγγελματικη βοηθεια , δεν παιζει να το χασεις το παιχνιδι με τον θηλασμο οποτε...keep going και ενημερωνε μας!!!

 

ολα θα στρωσουν σιγα σιγα ....

 

α! για να μην το ξεχασω, η κιτρινιλα ειναι το τελευταιο που θα φυγει απο το μωρο ( εμενα ο μικρος το"φοραγε" το κιτρινακι εως που σαραντισε!!)οποτε μην αγχωνεσαι, αν οι μετρησεις ειναι καθοδικες ,εισαι ενταξει...

zCgOp2.png

 

...Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε...

Link to comment
Share on other sites

ΒΕΝΑ για το χρωμα το ξερω γιατι και στην κορη μου παροτι φυγαμε με 12,7 και ποτε δεν ασχοληθηκαμε με το θεμα του ικτερου αφου κανεις δεν μας επιστησε την προσοχη βλεπαμε οτι το μωρο ειχε αρχισει να κιτρινιζει τις επομενες μερες και σχεδον μετα τον σαραντισμο ειχε αρχισει να φευγει η κιτρινιλα και τελευταια μαλιστα απο τα ματακια αν θυμαμαι καλα.. και τοτε θηλαζα μονο αποκλειστικα.. αρα μαλλον εχει δικιος με την καμπυλη που διαγραφει ο ικτερος..

 

σημερα ο μικρος εχει μεινει ξυπνιος 1,5 ωρα και καποια αλλα διαστηματακια μετα μικροτερα.. και εχθες και σημερα τον εχω αφησει εκτεθειμενο στο φως του ηλιου μεσα απο το σπιτι(οχι εντελως γυμνο, δειλα του ειχα ανοιχτο το θωρακα για λιγα λεπτα) και ελπιζω οτι αυριο τρεις μερες μετα την μετρηση θα εχει υποχωρησει η τιμη..

 

το κακο ειναι οτι με το ξενο γαλα απο εχθες εχει δυσκοιλιοτητα και βλεπω οτι ταλαιπωρειται ο καημενος.. οσο θηλαζε ειχε ανα γευμα και μια πανα λερωμενη, τωρα απο χθες το βραδυ που τον επιασε κατι σαν ευκοιλια δεν εχει ξανακανει κακακια του και βλεπω οτι υποφερει αφου ολο σφιγγεται.. μακαρι αυριο να τελειωνουμε με το ξενο γαλα.. θα παμε για μετρηση ικτερου γυρω στις 12 συνεπως μεχρι τοτε θα δωσω ξενο..ελπιζω να χει κανει μερικα κακακια να ξελαφρωσει..

ωστοσο εγω τον αφηνω να με θηλασει 2 λεπτα πριν απο καθε γευμα και δεν αρνουμαι να θηλασει οταν νυσταζει αφου βλεπω οτι τον καλμαρει και αποκοιμιεται αμεσως..

Link to comment
Share on other sites

φανταζομαι οτι τωρα που καταφερα εγω να μπω θα περιμενετε τα αποτελεσματα! καλα αποτελεσματα λοιπον και θετικη σκεψη!!:D:D:D:D:D:D:D

zCgOp2.png

 

...Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

τελικα κατεβασε ικτερο 11.8 και ειναι και πιο ζωηρος..

 

σημερα ηρθε και η παιδιατρος και μου ειπε οτι απο εναν εμπειρικο κανονα ο ικτερος φαινεται και στο δερμα του οτι πλεον ξεκιναει απο τη κοιλια προς τα πανω αρα το υπολογιζει κατω απο 10 σημερα..βεβαια σημερα εκεινος ριχνει ΤΟΝ υπνο..ελπιζω οτι τον επηρεαζει ο καιρος που ναι για χουχουλιασμα..χαχα!!

 

 

Βενα σε ευχαριστω για ολα..και οχι βεβαια μονο εσενα..

Link to comment
Share on other sites

τελικα κατεβασε ικτερο 11.8 και ειναι και πιο ζωηρος..

 

σημερα ηρθε και η παιδιατρος και μου ειπε οτι απο εναν εμπειρικο κανονα ο ικτερος φαινεται και στο δερμα του οτι πλεον ξεκιναει απο τη κοιλια προς τα πανω αρα το υπολογιζει κατω απο 10 σημερα..βεβαια σημερα εκεινος ριχνει ΤΟΝ υπνο..ελπιζω οτι τον επηρεαζει ο καιρος που ναι για χουχουλιασμα..χαχα!!

 

 

Βενα σε ευχαριστω για ολα..και οχι βεβαια μονο εσενα..

 

:D:D:D:D:D:D και τα καλυτερα ερχονται !!!!!!!!!

zCgOp2.png

 

...Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε...

Link to comment
Share on other sites

yioupi ξεκινησα αποκλειστικο με τη μια.. ο μικρος αν και κλεινει 3ωρα υπνου (η κορη μου ποτε δεν το κανε αυτο..) θηλαζει και συνεργαζεται καλα..ξυπνιος η κοιμισμενος..

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...