pax

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.452
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

6 Neutral

Περισσότερα για την/τον pax

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Από άποψη υγείας, εφόσον η μητέρα και το παιδί είναι υγιείς, μπορείς να φύγεις και την ίδια μέρα. Εγώ στα δυο πρώτα έφυγα 8 και 5 ώρες μετά τη γέννα αντίστοιχα. Περίμενα μόνο το απογευματινό επισκεπτήριο, για να μην έρθουν τα πεθερικά μου στο σπίτι. Είχα δική μου μαία που ερχόταν για 1-2 εβδομάδες για 1-2 ώρες, στην αρχή κάθε μέρα, μετά πιο αραιά. Στην πρώτη είχαμε δυσκολίες στο θηλασμό, γι΄αυτό ερχόταν για δυο εβδομάδες, στη δεύτερη ερχόταν λιγότερες φορές. Τον τρίτο τον γέννησα στο σπίτι και ήρθε για 6 επισκέψεις μετά. Ίκτερο έκαναν και τα τρία, αλλά δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Στον παιδίατρο τα πήγαμε εμείς την πρώτη εβδομάδα, στον ΩΡιΛα και στον ορθοπεδικό πήγαμε αργότερα. Αίμα τους πήρε η μαία στο σπίτι και στείλαμε τα δείγματα στο εργαστήριο για ανάλυση.
 2. Μια στιγμή, το ζήτημα δεν είναι αν είναι σωστή η φοροδιαφυγή ή όχι. Συμφωνούμε ότι είναι λάθος. Το πρόβλημα που βλέπω εγώ και μερικοί άλλοι είναι ότι έχουν συκοφαντηθεί οι μικρομεσαίοι ως φοροφυγάδες (εν μέρει δικαίως), και περνά σιγά σιγά η ελπίδα ότι όταν έρθουν οι πολυεθνικές, θα λυθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Κούνια που μας κούναγε. Αλήθεια, ότι οι καφετζήδες δεν κόβουν αποδείξεις, το μάθαμε. Έκανε ποτέ κανείς καταγγελία "παράγγειλα online από τον Αμαζόνιο (ο νοών νοείτω) και δεν μου έκοψαν απόδειξη";

 3. Διαφημίσεις


 4. Απλώς γκουγκλάρετε starbucks και tax evasion. Μιλάμε για ποσά που ζαλίζουν. Φυσικά να ζητούμε απόδειξη. Αλλά εδώ κοντεύει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αν πληρώσεις τον καφέ και τα κάστανα με πιστωτική (εννοείται σε επιχείρηση μεγέθους που να δέχεται πιστωτικές), λύθηκε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.
 5. Ο κυριότερος λόγος που οι περισσότερες οικογένειες δεν σκέφτονται να υιοθετήσουν αν μπορούν να κάνουν βιολογικά παιδιά είναι 1) ότι τα βρέφη προς υιοθεσία είναι πολύ λιγότερα από τους υποψήφιους γονείς, άρα είναι άδικο να μπεις σε λίστα αν έχεις εναλλακτική, και 2) το δέσιμο σε ηλικία μεγαλύτερη από νήπιο είναι πιο δύσκολο, ειδικά αν το παιδί έχει τραυματικές εμπειρίες και έχει περάσει κάποια χρόνια σε ίδρυμα. Θέλει πολλή υπομονή, οι πιθανότητες να πληγωθούν όλες οι πλευρές είναι πιο πολλές και δεν το αντέχουν όλοι.
 6. Φυσιολογικότατα είναι και τα πανέξυπνα παιδάκια. Και συνήθως προχωρούν κανονικά στις τάξεις. Δεν σημαίνει ότι αν ένα παιδί διαγνωστεί με IQ 140 θα γίνει ο επόμενος Einstein ή θα ξεκινήσει το πανεπιστήμιο στα 14. Το ζητούμενο είναι να μπορέσει να περάσει μια χαρούμενη παιδική ηλικία, χωρίς να έχει διαρκώς την αίσθηση ότι περιθωριοποιείται γιατί σκέφτεται σε διαφορετικό μήκος κύματος. Και προφανώς και χωρίς να χρειάζεται να απολογείται διαρκώς το ίδιο και οι γονείς του. Υπάρχουν πολλές απόψεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των ειδικών αναγκών ενός ιδιαίτερα ευφυούς παιδιού. Μερικοί θεωρούν καλύτερη λύση τη φοίτηση σε ειδικά σχολεία. Σε άλλες περιπτώσεις αρκεί να μιλήσεις με τους εκπαιδευτικούς, π.χ. να τους βάζουν μερικές πιο δύσκολες ασκήσεις.
 7. Η παιδίατρος ήταν όντως απαράδεκτη. Ό,τι και να πιστεύεις, πρέπει να κάνεις σοβαρή διάγνωση και να τηρείς στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς. Πέρα απ΄αυτά, κι εγώ θεωρώ ότι αν δεν εμβολιάζεις το παιδί σου από πεποίθηση κι όχι για ιατρικούς λόγους, απλώς επαναπαύεσαι στο ότι ζεις σε μια κοινωνία που δεν συμμερίζεται τις αντιεπιστημονικές απόψεις σου και γι΄αυτό έχουν εξαλειφθεί σχεδόν πολλές θανατηφόρες αρρώστειες. Περαστικά στο παιδάκι σου.
 8. Υπάρχει περίπτωση να είναι παιδί με εξαιρετική ευφυία; Δεν εννοώ από την άποψη της χαζομαμάς, αλλά διεγνωσμένα. Γιατί αυτά που λες, ότι είναι από κάθε άποψη τεράστια για την τάξη της, ότι νιώθει πως αυτά που λέγονται είναι πιο κάτω από το επίπεδό της, κάτι μου θυμίζουν. Στην περίπτωση αυτή τα παιδιά συχνά υποφέρουν, βαριούνται, και υιοθετούν μια στάση παραίτησης στο σχολείο, η οποία σίγουρα δεν ωφελεί. Αν υποψιάζεσαι κι εσύ κάτι τέτοιο, η γνώμη μου είναι να την πάρεις πρώτα σε παιδοψυχολόγο, κι αν είναι όντως έτσι, να σου δώσει χαρτί με τη διάγνωση. Μ΄αυτό το χαρτί στο χέρι (αλλιώς θα σε θεωρήσουν απλά χαζομαμά) θα μπορέσεις να συζητήσεις με τις νηπιαγωγούς. Από ΄κει και πέρα θα σε διαφωτίσουν οι νηπιαγωγοί του φόρουμ πώς πρέπει να κινηθείς διπλωματικά στην επαφή σου με το σχολείο. Μερικοί εκπαιδευτικοί είναι συνεργάσιμοι στο θέμα των παιδιών με εξαιρετική ευφυία, άλλοι μπορεί να σε θεωρήσουν απλά ψώνιο.
 9. pax

  Τι να κανω?

  Για τη μέση να πας σε φυσικοθεραπευτή να σου δείξει ασκήσεις. Εμένα με βοηθούν πολύ. Να ζητήσεις όποια βοήθεια μπορείς (παιδικό, γονείς σου) χωρίς τύψεις. Επίσης, να ξεκαθαρίσεις όμορφα στον άντρα σου ότι αυτό που κάνεις είναι δουλειά, και πρέπει να τη σέβονται όπως σέβεσαι εσύ τη δουλειά του. Στην ανάγκη θέσε το και με οικονομικούς όρους: στο σπίτι σας μένετε επειδή εσύ προσέχεις την πεθερά σου, αλλιώς από το μισθό του άντρα σου θα πήγαιναν μερικές εκατοντάδες το μήνα στο ενοίκιο και τους λογαριασμούς. Και τέλος, να πεις σε όλους, και στα αδέρφια του, ότι οι γονείς τους γερνούν και πεθαίνουν όπως όλος ο κόσμος, και όχι επειδή η νύφη τους έκανε κάτι λάθος. Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Το διάβασα και συγχίστηκα εγώ που είμαι άσχετη. Κανονικά πρέπει να τους παρηγορεί ότι ο πατέρας τους πέθανε μέσα στη χαρά.
 10. pax

  Τι να κανω?

  Καταρχήν μπράβο για την ανθρωπιά σου. Η πεθερά σου είναι κατάκοιτη, το καταλαβαίνω. Δεν χρειάζεται όμως να είσαι 24 ώρες το 24ωρο από πάνω της. Δεν λέω να την εγκαταλείψεις, αλλά βρε παιδί μου, δεν θα πάθει και τίποτε αν βγαίνεις δυο ώρες της ημέρα μια βόλτα με τα παιδιά σου. Στο κάτω κάτω και κατάκοιτη να μην ήταν και να ζούσε μόνη της, θα μπορούσε να πάθαινε ένα εγκεφαλικό ανά πάσα στιγμή (αν αυτό φοβάσαι δηλαδή). Όταν αρρώστησε η γιαγιά μου την φρόντιζε η θεία μου. Στην αρχή η θεία μου δεν έβγαινε καθόλου. Ο γιατρός όμως της είπε ότι αν είναι να γίνει κάτι, δεν μπορεί να βοηθήσει έτσι κι αλλιώς. Σιγά σιγά ξεθάρρεψε και άρχισε να βγαίνει κάθε μέρα για μερικές ώρες. Τελικά η γιαγιά μου πέθανε στον ύπνο της, ενώ όλοι ήταν στο σπίτι.
 11. Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Να έχουμε υπόψη ότι είναι ένα δημόσιο φόρουμ, το οποίο μπορεί να διαβάζουν και άνθρωποι που δεν συμμετέχουν στη συζήτηση, ούτε καν είναι τακτικοί επισκέπτες για να ξέρουν τι λέγεται σε άλλα threads, αλλά ψάχνουν πληροφορίες για ανάλογα προβλήματα και το google τους βγάζει εδώ. Οπότε είναι καλό να διορθώνονται τα λάθη, ακόμη κι αν η διόρθωση μας βγάζει λίγο εκτός θέματος. Αυτά, με όλη την καλή διάθεση. Γιώτα, κι από μένα καλή δύναμη.
 12. Εμείς σε τέτοιες περιπτώσεις στέλνουμε CD με παιδικά τραγούδια. Λιλιπούπολη, Τα τραγούδια του Νέστορα, κτλ.
 13. Γεια σου! Παιδικό πηγαίνει; Εσύ δουλεύεις; Όταν λες ότι έχει το στήθος για πιπίλα, εννοείς ότι εκεί που παίζει, σταματά για να θηλάσει, ή δεν ενδιαφέρεται για παιχνίδι, παρά μόνο για το στήθος; Ένα πρώτο βήμα είναι ο περισπασμός, με την καλή έννοια. Βόλτες, παιχνίδι κτλ. Επίσης μπορείς να της μιλήσεις και να βάλετε μαζί ένα χρονικό όριο. Π.χ. μέχρι τα γενέθλιά σου, μέχρι τα Χριστούγεννα, μέχρι το τέλος του μήνα... Και να της το παρουσιάσεις ως ένα θετικό βήμα, ότι είναι πια μεγάλη. Παράλληλα να της τονίσεις ότι δεν είναι μόνο μεγάλη, αλλά παραμένει το κοριτσάκι σου που θέλει αγκαλίτσες. Όπως έλεγε η κόρη μου για τα ζωάκια που ζωγράφιζε και με τα οποία ταυτιζόταν, "λίγο μεγάλο και λίγο μικρό". Τέλος να έχεις υπόψη πως κάθε βήμα προς την ανεξαρτησία πονάει λιγάκι, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Και δεν μπορούμε, όσο κι αν το θέλουμε, να διασφαλίσουμε ότι το παιδί μας δεν θα χύσει ούτε ένα δάκρυ στη ζωή του. Αν δεις ότι πραγματικά το παιδί υποφέρει και ο αποθηλασμός είναι πρόβλημα, τότε μπορείς να σκεφτείς άλλες λύσεις. Αλλά μην το πάρεις ως προσωπική αποτυχία ή ως παιδικό τραύμα, αν το παιδάκι κλάψει λίγο στον αποθηλασμό. Όλα καλά εύχομαι!
 14. Hope, τα μαθήματα τα κάνεις για βιοπορισμό και οι φίλοι σου το ξέρουν. Έχεις λόγο να τους κάνεις κάθε λίγες εβδομάδες ένα "δώρο" αξίας 10-20-30 ευρώ; Έτσι δες το. Εγώ έχω π.χ. μια φίλη κομμώτρια. Πληρώνω κανονικά όταν πηγαίνω για κούρεμα. Στο γάμο μου δεν μου πήρε χρήματα, και μου είπε ότι αυτό είναι το δώρο του γάμου. Και είμαι πολύ ευχαριστημένη που έχουμε τέτοια ειλικρίνεια στις σχέσεις μας. Σκέψου και το εξής: τώρα έχεις όρεξη να κάνεις εκπτώσεις και δώρα. Αν σε δυο μήνες π.χ. είσαι ξεθεωμένη, αναρρώνεις από γρίππη και έχεις να πας και στο δωρεάν ιδιαίτερο των φίλων σου, δεν θα αρχίσουν να σου έρχονται σκέψεις που δηλητηριάζουν τη φιλία; Σίγουρα;
 15. Για τα άλλα δεν θα πάρω θέση, ειπώθηκαν ήδη σε άλλα θέματα. Μόνο για το παραπάνω θα πω αυτό που διάβασα σε ένα άρθρο από ειδικούς: για παιδιά με ειδικές ανάγκες, προβλήματα υγείας κτλ. είναι μεγάλη τύχη να έχουν αδέρφια, γιατί η ζωή της οικογένειας δεν περιστρέφεται γύρω από το πρόβλημά τους κι έτσι μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική παιδική ηλικία. Αλλά αυτό πρόκειται για γενική διαπίστωση, κάθε οικογένεια είναι διαφορετική.
 16. Έτσι είναι. Ειδικά στα παπούτσια. Παίρνω πάντα καλής ποιότητας, έστω και μεταχειρισμένα, τα ταλαιπωρούμε αφάνταστα, τυχαίνει να τα βάζω και στο πλυντήριο αν λερωθούν πάρα πολύ (στο πρόγραμμα για μάλλινα χωρίς στίψιμο), αλλά αντέχουν μια χαρά. Τώρα για τα έξοδα, είναι και θέμα προτεραιοτήτων, τουλάχιστον για όσες οικογένειες έχουν την πολυτέλεια της επιλογής. Αν το καλοσκεφτείς, αν αντί να πας 5-6 φορές τη σαιζόν στον παιδότοπο, αφήσεις τα παιδιά να παίξουν στα χώματα και τους πάρεις ένα δεύτερο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, είναι τα ίδια χρήματα. Ή αν περπατούν μισή ώρα την ημέρα πήγαινε-έλα στο σχολείο και λερώνουν τα παπούτσια τους, αντί να πηγαίνεις με το αυτοκίνητο και να ξοδεύεις βενζίνη. Ή αν μερικά ρούχα τους είναι γαριασμένα, αν ράβεις τα σκισίματα κτλ., γλιτώνεις περισσότερα χρήματα, απ΄όσο κοστίζει το δεύτερο ζευγάρι αθλητικά. Οπότε δεν έχει νόημα να λες ότι το ένα ή το άλλο είναι υπερβολικό.