Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Morchelina

Registered Users
 • Posts

  1,921
 • Joined

 • Last visited

Converted

 • Περιοχή
  Eκεί....ψηλά

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Morchelina's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Σου προτείνω να μπεις σε πιο εξειδικευμένο φόρουμ στo energ.gr
 2. Σε πίτες έδινα σπανάκι και πράσο σε σπανακοπρασόπιτα που έφτιαχνα μόνη μου με μπόλικη φέτα και αυγά. Αν τρώνε όσπρια τους δίνεις και αρακά που μοιάζει με όσπριο. Γενικά δεν θέλει πίεση αλλά επιμονή να συνηθίζουν τις γεύσεις και σιγά σιγά θα τα φάνε και ολόκληρα. 3,5 χρονών είναι μικρά ακόμη και στο κρέας όντως ο κιμάς είναι το πιο εύκολο, μπορείς να κάνεις και γιουβαρλάκια. Ο γιος μου που ήταν πιο δύσκολος μετά τα 7-8 άρχισε να τρώει ποσότητα σε σαλάτες πέραν της αγγουροντομάτας και λαχανικά όπως φασολάκια, σπανακόρυζο, κλπ.
 3. Στη Θεσσαλονίκη η παπουτσοθήκη είναι πολύ συνηθισμένο θέαμα ιδίως σε μικρές οικοδομές, π.χ. με 2 διαμερίσματα ανά όροφο που δεν κυκλοφορεί πολύς κόσμος στο διάδρομο. Αλλά μιλάμε για κλειστό έπιπλο και όχι φάτσα κάρτα. Εγώ που μένω στο πάνω διαμέρισμα διπλοκατοικίας τα έχω χύμα στις σκάλες για τη σοφίτα γιατί τις χρησιμοποιούμε μόνο εμείς. Πάντως βολεύει πολύ τα παπούτσια έξω από το σπίτι αλλά πες της να βάλει έπιπλο γιατί και εμένα θα με ενοχλούσε η θέα τους.

 4. Διαφημίσεις

 5. Aυτή την απάντηση του paranix ότι οι κόνιδες είναι τα άδεια αυγά πρώτη φορά την ακούω αλλά θεωρώ ότι αυτοί ξέρουν. Τώρα, το χτενάκι πιάνει και τις κόνιδες/αυγά ότι είναι, τις βγάζω με μία βελόνα από τα δόντια και τις σπάω με το νύχι του αντίχειρα. Αν σπάσουν και κάνει ένα μικρό τσακ θεωρώ ότι είναι αυγό και είναι γεμάτη, αν είναι τζούφια πάλι το καταλαβαίνεις. Έχω το άσπρο χτενάκι για να τις βλέπω καλύτερα ανάμεσα στα δόντια. Αυτό το μέρα παραμέρα να βρίσκεις κόνιδες δεν το καταλαβαίνω αλλά το βασικό είναι να μην βρίσκεις ψείρες γιατί αυτές γεννάνε τα αυγά. Και οι ψείρες πιάνονται εύκολα στο χτενάκι οπότε σιγά σιγά θα καθαρίσουν και τα υπόλοιπα. Απλά συνεχίζεις να χτενίζεις μία φορά την ημέρα μέχρι να μην βρίσκεις ούτε κόνιδες. Μετά μέρα παραμέρα και αραιώνεις. Αν βρεις ψείρα ξανά πιο εντατικά. Τα παιδάκια κολλάνε όταν έρχονται κοντά τα κεφάλια τους. Οι ψείρες δεν είναι ψύλλοι να πηδάνε. Χωρίς ψείρες δεν κινδυνεύουν τα άλλα παιδιά, τα αυγά/κόνιδες δεν κολλάνε. Την πρώτη φορά η κόρη μου κόλλησε στον παιδικό και ήμουν και εγώ πολύ αγχωμένη. Θυμήθηκα τα μαθητικά μου χρόνια που μας έβαζε πετρέλαιο η μάνα μου. Μόνο σπίρτο δεν άναβε. Την είχα γδάρει από το χτένισμα. Μετά βασικά κολλούσε στην κατασκήνωση και μετά τα 13 τις έδινα το χτενάκι να χτενίζεται μόνη της. Τώρα έχουμε το πρόβλημα με το κοριτσάκι που την κολλάει όταν έρχονται σε επαφή. Είναι ενοχλητικό αλλά δεν τρελαίνομαι. Ούτε το ρίχνω στο πλύσιμο, απλά να μην έρχεται πολύ κοντά σε κρεβάτι ή καναπέ με κανέναν μας για κανά δυο μέρες να καθαρίσουν οι ψείρες. Αν κολλήσει ο γιος μου που είναι κοντοκουρεμένος με ένα λούσιμο και χτενάκι καθάρισαν οι ψείρες. Σε δυο μέρες καθαρίζουν και οι κόνιδες. Προληπτικά βάλτης την κολώνια αλλά βασικά να ελέγξουν τα παιδάκια να δουν αν κάποιο είναι φουλ και δεν το καθαρίζουν.
 6. Tα blue houses είναι δίχωρα και ανεξάρτητα σπιτάκια, οπότε πληρώνεις την ησυχία και το ότι είναι δίπλα σε μια πολύ ωραία παραλία. Εμείς πληρώσαμε 60 ευρώ το 2004 τον Ιούλιο αλλά κάποιες μέρες ήταν στον Ιούνιο και τα είχε 45. Δίπλα στο ξενοδοχείο ζητούσαν 80 ευρώ. Μέσα στη Φοινικούντα τότε δεν είχε πολλές επιλογές και τα πιο πολλά ήταν παλιά. Η θάλασσα αρχές Ιουλίου ήταν σχετικά κρύα.
 7. Δες εδώ την 1η ερώτηση που απαντάται http://www.paranix.eu/site/faq/_GR-gr/index.html ότι οι κόνιδες δεν αποτελούν κατ' ουσία πρόβλημα. Εμείς χρησιμοποιούμε μόνο χτενάκι και τίποτα άλλο. Τις κόνιδες τις βγάζω από το χτενάκι με μία βελόνα και τις σπάω. Το χρησιμοποιούμε μέχρι να μην βρίσκουμε κατ' ουσίας ψείρες. Αν δεν βρεθεί ψείρα, τα χτενίζω για καμιά εβδομάδα ακόμη ανά 2-3 μέρες. Οι ψείρες δεν κάθονται εκτός κεφαλιών οπότε τι πλένεις? Μόνο οι μαξιλαροθήκες έχουν πιθανότητα να ξεμείνει καμία. Δυστυχώς το πρόβλημά μας συνεχίζεται γιατί 2-3 φορές το χρόνο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με παιδάκι από το στενό συγγενικό περιβάλλον και κολλάνε. Είναι πλέον εξακριβωμένο γιατί κατασκήνωση που κολλούσανε από πέρισυ σταματήσανε να πηγαίνουνε. Εσείς τι θα λέγατε για αυτή τη μάνα που αφήνει το παιδί της δώδεκα χρονών να έχει χρόνια πρόβλημα με ψείρες και μόνιμα αχτένιστο με μία μαλλούρα μέχρι κάτω που ξεμπλέκει δύσκολα γιατί είναι πολύ λεπτή τρίχα απλά για να ικανοποιεί το κόμπλεξ της ότι η μάνα της την κοντοκούρευε? Αλλά στέλνει το σαμπουάν και ξεμπερδεύει!!
 8. Αυτό μπορεί να συμβαίνει μόνο στη Φινλανδία συστηματικά αλλά δεν είναι και τόσο παράξενο στο εξωτερικό. Θυμάμαι στην Αγγλία ένα φυλλάδιο που δινόταν στις έγκυες για τη φροντίδα του μωρού κα έλεγε ότι τις πρώτες εβδομάδες το μωρό μπορεί να κοιμηθεί σε ένα χαρτόκουτο και να μην γίνονται έξοδα για καλαθούνα.
 9. Με επιθετική διαφήμιση σε πολλές ιστοσελίδες προωθείται ένα προϊόν που στην Αμερική κυκλοφόρησε το 2009 και έχει απαγορευθεί από το 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Neodymium_magnet_toys γιατί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας με το προϊόν καθώς πρόκειται για πολύ μικρούς πανίσχυρους στρογγυλούς μαγνήτες που σε περίπτωση κατάποσης μπορεί να προκαλέσουν συγκόλληση του εντέρου και του στομάχου και σοβαρούς τραυματισμούς τους που να απαιτούν χειρουργικές επεμβάσεις. Στην Αμερική δεν διατίθεται πλέον ούτε με την προειδοποίηση ότι είναι κατάλληλο μόνο για άνω των 14 ετών λόγω της πιθανότητας να τα βρουν και να τα καταπιούν μικρότερα παιδιά αλλά και έφηβοι που έβαζαν δύο μαγνητάκια εκατέρωθεν της γλώσσας ή του χείλους για ψεύτικο piercing. Δεν διατίθεται ούτε ως "παιχνίδι" γραφείου. Μία από τις αμερικάνικες προμηθεύτριες εταιρείες http://www.theneocube.com που έχει πλέον κλείσει προειδοποιεί η ίδια τους καταναλωτές να τα πετάξουν σε κάθε περίπτωση καθώς πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο προϊόν. Αυτό το προϊόν δεν πρέπει να μπει σε σπίτι/γραφείο που ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν παιδιά.
 10. Ωραία είναι στα λουτρά Λαγκαδά με γήπεδα και ανοιχτούς επίπεδους χώρους για ποδήλατο αλλά και στο Σάνη Χαλκιδική, Άη Γιάννης στο Λιτόχωρο
 11. O βαθμός πάντα μετράει σε σχέση με το τι πήραν τα άλλα παιδιά. Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι βαθμοί που έβαλε στο τμήμα ή και στα άλλα τμήματα που δίδασκε. Η κόρη μου στο τέλος της Γ' Γυμνασίου στα μαθηματικά τους βάλανε μια άσκηση που ακυρώθηκε από το υπουργείο και προσμέτρησε σαν να την είχαν κάνει οπότε αρκετά παιδιά φάνηκε ότι έγραψαν 20 ενώ δεν την είχαν κάνει. Τώρα πως έφτασε να ακυρωθεί η άσκηση από το υπουργείο δεν το έψαξα. Να την προχωρήσεις στα μαθηματικά θα είναι λίγο δύσκολο ενώ δεν κάνει μάθημα. Καλύτερα να διαβάσει τα άλλα μαθήματα καλά και όταν έρθει μαθηματικός και τους τρέχει να δώσει βάρος στα μαθηματικά. Τα μαθηματικά θέλουν εξάσκηση και οι ασκήσεις του βιβλίου δεν επαρκούν. Θέλουν και προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά όχι με την έννοια της αποστήθισης όπως π.χ. στην Ιστορία όπου μαθαίνεις ημερομηνίες, ονόματα, κλπ, αλλά κατανόηση της λεπτομέρειας για να μπορείς να την αναπαράγεις στις ασκήσεις.
 12. Το σιφώνι είναι καθαρό? Έχεις δοκιμάσει να βάλεις το λάστιχο ή κάτι εύκαμπτο στην τρύπα του σιφωνιού να το σπρώξεις μέσα με νερό μήπως και ξεβουλώσει? Δες την προτελευταία φωτο στο λινκ http://www.mastoremata.gr/cms/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=162&cntnt01returnid=95 για μπαλκόνια.
 13. Ένα καλό στοιχείο της ξυλόσομπας είναι να έχει ξεχωριστή εισαγωγή αέρα για την καύση των καυσαερίων. Ο αέρας εισάγεται συνήθως στην πλάτη του θαλάμου καύσης μέσω οπών και κάνει πολύ καθαρή καύση χωρίς να παράγει καπνό. Βασική προϋπόθεση για να αποδίδει καλά η ξυλόσομπα είναι να "τραβάει" η καμινάδα π.χ. με το να είναι κατά το δυνατόν κάθετη και να έχει αρκετό ύψος. Αυτό θα σε γλυτώσει από καπνό μέσα στο σπίτι που είναι ανθυγιεινός και όχι αυτονόητος όπως θεωρούν κάποιοι αλλά και από υγροποιήσεις και υπερβολική καπνιά στα μπουριά που θα θέλουν συχνό καθάρισμα. Είναι γεγονός ότι μία καλή ξυλόσομπα θάβεται με κακή καμινάδα.
 14. Πίστεψέ με δεν είναι η λύση γιατί και εδώ η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Παρόλο που όλοι λίγο πολύ καίνε ξύλα από το δάσος το πρόβλημα είναι ότι καίνε χλωρά ξύλα με αποτέλεσμα να καπνίζουν υπερβολικά. Η ατελής καύση είναι μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται και από κακοσχεδιασμένες καμινάδες. Ο κόσμος το θεωρεί φυσικό να καπνίζει το τζάκι του ή η σόμπα. Με ενεργειακά τζάκια ή σόμπες δεν πρέπει να έχουμε καπνό. Καλά δεν μιλάω για ανοιχτά τζάκια που στην Ευρώπη είναι απαγορευμένα και εδώ τα καμαρώνουμε. Το άλλο θέμα είναι οι ξυλολέβητες. Το θεωρώ υπερβολικό να θέλεις την ίδια θερμική άνεση που έχεις με το πετρέλαιο να την έχεις με τα ξύλα. Μιλάμε για δεκάδες τόνους ξύλα ετησίως που πραγματικά θέλουν ένα άτομο να κάνει χρέη θερμαστή όλη μέρα για να τροφοδοτεί συνέχεια τον ξυλολέβητα. Τα τζάκια ή οι ξυλόσομπες είναι για να λειτουργούν ως αερόθερμα και όχι για να ζεσταίνουν κύκλωμα καλοριφέρ. Άσε που το βρίσκω και επικίνδυνο σε διακοπές ρεύματος να σταματήσει ο κυκλοφορητής και η φωτιά να συνεχίσει να καίει.
 15. Ευτυχώς δεν πάμε χειμερινές διακοπές ή τριήμερα αλλά αντιμετωπίζουμε παρόμοιο πρόβλημα στις καλοκαιρινές. Η συμβιβαστική λύση είναι μέρη πιο κοσμοπολίτικα όπως μεγάλα νησιά που έχουν ένα αστικό κέντρο με μαγαζιά, καφετέριες, κλπ, ξενώνες απαραίτητα με wifi και αν μπορεί να συνδυαστεί και με φιλικό ζευγάρι με συνομήλικα παιδιά. Το να ρωτάμε τους ιδιοκτήτες των ξενώνων αν έχουν συνομήλικα παιδιά/εγγόνια που θα μπορούσαν να διασκεδάσουν τα δικά μας δεν το έχουμε κάνει ακόμη αλλά κοντά είμαστε Φυσικά όπου μας έτυχε πέρασαν τέλεια και έκαναν παρέες που συντηρούν μέσω facebbok. Με παρηγορεί η σκέψη ότι δεν θα είναι επ' άπειρο παρά μόνο για κανά δυο χρόνια ακόμη. Μήπως να αρχίσουμε γνωριμίες των εφήβων μας μέσω του παρεντς?
 16. Θα σου προτεινα για πιο εξειδικευμένο φόρουμ να ρωτήσεις εδώ http://www.energ.gr
×
×
 • Create New...