Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΚΤΕΡΟΣ..

Recommended Posts

Το ότι ρεύτηκε σημαίνει ότι κάτι ήπιε αλλά δεν μπορείς να ξέρεις πόσο.

Οι αντλήσεις δεν θα βγάζουν πάντα την ίδια ποσότητα ομως θα πρέπει να τις κάνεις για να δέχεται ο εγκεφαλός σου το σήμα να παράγει περισσότερο γάλα. Αυτές οι κινήσεις που κανει το θήλαστρο κάνουν δουλειά και να αντλεις όσο περισσότερο μπορείς. Να μην τις σταματήσεις.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 190
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάνες μετράς? Πόσες βρεγμένες έχει κάθε μερα?

Και ζυγαριά θα σου πρότεινα να πάρεις ή να νοικιάσεις. Είναι σημαντικό να τον ζυγίζεις κάθε βδομάδα.

Από αυτές τις δυο πληροφορίες (βρεγμένες πάνες και βάρος) θα καταλαβεις αν τρέφεται σωστά.

Και κοίταξε να ηρεμήσεις λίγο, γιατί έτσι αγχωμένη που είσαι δε σου κάνει καλό. Ζήτησε από τον σύζυγο να αναλάβει την αποστείρωση κι εσύ να απασχολείσαι με το μωρό όσο περισσότερο μπορείς. Και ξέχασε τα ρολόγια, στο είπαν και τα κορίτσια νωρίτερα. Ο δικός μου μπέμπης είναι σχεδόν 2,5 μηνών και ακόμα κάθεται στο στήθος 1,5 ώρα τουλάχιστον και δεν τον παίρνει ο ύπνος οπως τον δικό σου. Δώστου χρόνο να μάθει.

Ο θηλασμός θέλει υπομονή και έχει κούραση ναι... μόλις μάθετε και οι δύο, θα είναι καλύτερα!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 1 month later...

Η δεύτερη κόρη μου γεννήθηκε στις 25/06/09 και βγήκαμε από το μαιευτήριο με ίκτερο 10,3.Δύο μέρες πρίν είχε φτάσει 11,4 ήταν η υψηλότερη τιμή.Η παιδίατρος που την είδε μία εβδομάδα από το εξιτήριο είπε πως έχει πάρει πολύ βάρος σχεδόν μισό κιλό και παρ'όλο που της έχει μείνει ακόμη λίγο κιτρινίλα στην πλάτη,στο στήθος και στο προσωπάκι μου σύστησε να συνεχίσω να την θηλάζω και να ανησυχήσω αν παρουσιάσει μεγάλη νωθρότητα και υπνηλία.Τρώει περίπου κάθε 3ώρες αλλά υπάρχουν φορές που έχει κοιμηθεί την νύχτα ακομη και για 5 ώρες.Δεν την έχω ξυπνήσει γιατί θεωρώ ότι δεν πεινάει για να κοιμάται και πάνες βρέχει γύρω στις 6 την ημέρα.

Δεν έχουμα ξανακάνει εξέταση αίματος γιατί η παιδίατρος είπε πως με το μάτι δεν έχει υψηλό ίκτερο και θα την ξαναδεί όταν σαραντήσει.

• 1 month later...

Ευτυχώς που σας διαβασα διοτι σαν καινουργια μαμα δεν ξερω και πολλα.

Απλως εμπιστευομαι τους ανθρώπους που ξερουν.

Εμεις στην 3η μερα μετα την γεννηση μας κρατησαν μεσα για ικτερο 14,7.

Εκανε μια μερα φωτοθεραπεια (ενα 24ωρο) και επεσε στο 11,7.

Την 17η ημερα (εχθες) ειχε 10,4.

Και η παιδιατρος στο νοσοκομειο και η παιδιατρος που ειδαμε εχθες, μου ειπε το εξης:

η γιατρεια του ικτερου ειναι ο θηλασμος!!!!

και απο οτι διαβασα στο θεμα ειναι λιγο υψηλη η τιμη αλλα ολα θα πανε καλα...

αφου λετε οτι χρειαζεται αρκετος χρονος (καπου διαβασα για 2μηνο-3μηνο) τοτε ειμαστε μια χαρα!!!

• 1 month later...

Κορίτσια, γεια σας.

Η κορούλα μου γεννήθηκε 9.10 με βάρος 3670. Θήλαζε κανονικά, μέχρι χθες που παρουσίασε ελαφρύ ίκτερο. Σήμερα κοιμάται όλη την ώρα, δεν ζήτησε ούτε μια φορά να φάει και αγνοεί τελείως τη θηλή, ότι και να της κάνω. Αναγκάζομαι να της αντλώ και να την ταΐζω με κουταλάκι μισοκοιμισμένη. Η μαία που μας παρακολουθεί δεν ανησυχεί, αλλά εγώ έχω αγχωθεί ότι δεν θα ξαναπιάσει το στήθος όταν γίνει καλά. Η μεγἀλη μου κόρη είχε παρόμοιο πρόβλημα και το ξεπέρασε, αλλά εμένα με έχει ρίξει πολύ αυτή η κατάσταση. Υπάρχει περίπτωση να τέλειωσε για τη μικρή μου τόσο νωρίς η εμπειρία του θηλασμού;

Έγραφα και στο τόπικ θηλασμός και εγκυμοσύνη και πραγματικά θα ήθελα να γράψω για τη γέννηση της κόρης μου κάτω από πιο ευχάριστες συνθήκες, αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα :(:(:(

Διαφημίσεις

pax δεν νομιζω οτι ειμαι σε θεση να δινω συμβουλες αλλα θα σου πω την περιπετεια μας.Τρεις μερες μετα τη γεννα ο μικρος μας ανεβασε ικτερο 17 και μπηκε κατευθειαν στη λαμπα,εγω ημουν απο εξω και περιμενα να μου τον δωσουν,τις περισσοτερες φορες δεν μπορουσε να ανοιξει τα ματια του και με πολυ κοπο θηλαζε για κατι λεπτα μετα συνεχιζα με αντλησεις.

Αφου συνηλθε αναλαβαμε δραση με τον συζυγο,σταματησα τις αντλησεις και τον ειχα ωρες ατελειωτες στο στηθος και νομιζω οτι ποτε δεν ξαχασε το στηθος της μαμας και την μυρωδια της.

Πιστευω και ευχομαι να πανε ολα καλα και να συνεχισετε το θηλασμο για πολυ πολυ καιρο!

x8gcp3.png

z3Ehp3.png

Κορίτσια, γεια σας.

Η κορούλα μου γεννήθηκε 9.10 με βάρος 3670. Θήλαζε κανονικά, μέχρι χθες που παρουσίασε ελαφρύ ίκτερο. Σήμερα κοιμάται όλη την ώρα, δεν ζήτησε ούτε μια φορά να φάει και αγνοεί τελείως τη θηλή, ότι και να της κάνω. Αναγκάζομαι να της αντλώ και να την ταΐζω με κουταλάκι μισοκοιμισμένη. Η μαία που μας παρακολουθεί δεν ανησυχεί, αλλά εγώ έχω αγχωθεί ότι δεν θα ξαναπιάσει το στήθος όταν γίνει καλά. Η μεγἀλη μου κόρη είχε παρόμοιο πρόβλημα και το ξεπέρασε, αλλά εμένα με έχει ρίξει πολύ αυτή η κατάσταση. Υπάρχει περίπτωση να τέλειωσε για τη μικρή μου τόσο νωρίς η εμπειρία του θηλασμού;

Έγραφα και στο τόπικ θηλασμός και εγκυμοσύνη και πραγματικά θα ήθελα να γράψω για τη γέννηση της κόρης μου κάτω από πιο ευχάριστες συνθήκες, αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα :(:(:(

Το πρόβλημα είναι κυρίως ότι άλλα περίμενες και άλλα σου ήρθανε.

Για να σου ανέβει το ηθικό: υπάρχουν και χειρότερα!

Άντλησα 60 λίτρα γάλα σε διάρκεια 4 μηνών για να καταφέρει το μωρό μου να θηλάσει χωρίς βοήθεια από μπιμπερό.

Όμως το μωρό μου δεν θα το άλλαζα με κανένα άλλο που θήλαζε καλύτερα!

Τι σκέφτεσαι;

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται, όλα δείχνουν ότι όλα θα πάνε καλά.

Το πρόβλημα είναι κυρίως ότι άλλα περίμενες και άλλα σου ήρθανε.

Για να σου ανέβει το ηθικό: υπάρχουν και χειρότερα!

Άντλησα 60 λίτρα γάλα σε διάρκεια 4 μηνών για να καταφέρει το μωρό μου να θηλάσει χωρίς βοήθεια από μπιμπερό.

Όμως το μωρό μου δεν θα το άλλαζα με κανένα άλλο που θήλαζε καλύτερα!

Τι σκέφτεσαι;

Απλά νόμιζα ότι θα μπορούσα να αποφύγω κάποια λάθη της πρώτης φοράς. Τώρα που πέρασαν λίγες μέρες αρχίζω να βλέπω ότι μερικές δυσκολίες δεν ήταν στο χέρι μου να τις αποφύγω.

Εννοείται ότι δεν θα άλλαζα το μωρό μου και για να είμαι ειλικρινής με πειράζει που το αναφέρεις (δεν το λέω επιθετικά). Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να δυσφορώ με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και στο να μην αποδέχομαι το ίδιο το μωρό, που στο κάτω κάτω με έχει ακόμη πιο πολλή ανάγκη ακριβώς λόγω των δυσκολιών που περνάει.

• 3 months later...

καλησπέρα, με πολλά διαλλείματα τώρα τελειωσα τις σελίδες, οπότε αν και πιο καθησυχασμένη αρχικά αλλά για σιγουριά θέλω να ρωτήσω την Αγγλαια κυρίως:

οντως ισχύει ότι δεν πρέπει να κόψω τον θηλασμό για δυο 24ωρα όπως μου είπε ο παιδιάτρος προκειμένου να πέσει ο ίκτερος της 43 ημερών μπέμπας μου - τον υπολόγισε με το μάτι γύρω στο 6, είπε;;; Το δίαβασα εδώ ότι δεν χρειάζεται διακοπή του θηλασμού, γιατί ήμουν έτοιμη να ψαρώσω και να διακόψω για δυο ημέρες και αναρωτιομουν πως να το κάνω...

όσο για στοιχεία παιδιού γεννηθηκε: Κ.τ. στις 38 εβδομάδες

κιλά γέννησης 20/12: 3190

κιλά εξόδου: 24/12: 3050

31-12 : 3270

2-02-2010: 4560

θηλάζει αποκλειστικά, δεν έχω χρησιμοποιήσει θήλαστρο, τρώει σε όλα τα γεύματα -περίπου 8 με 9 γεύματα την ημέρα, από τα οπόια το ένα, το βραδινό, κρατάει περίπου μια με μιάμιση ώρα, βρέχει αντίστοιχα 7 με 9 πάνες και λερώνει τουλαχιστον τις 5 από αυτές. ειναι γελαστή, καθόλου νωθρή και αρχίζει τα κοινωνικά, γελάκια και αγκουδάκια :mrgreen:!!!!

το ένστικτο μου λεέι ότι πάμε καλά, άρα γιατί να διακόψω το θηλασμό για δυο ημέρες! Σας σουπερ ευχαριστώ- ήδη!!!!

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Και μένα η κόρη μου πήρε κανά δυό μήνες να καθαρίσει τελείως, με το μάτι πάντα, αλλά η παιδίατρος αν και άσχετη περί θηλασμού δεν μου είπε ποτέ τίποτα. Μα δεν υπάρχει καθόλου σεβασμός για τη θηλάζουσα μητέρα;

Διαφημίσεις

καλησπέρα, με πολλά διαλλείματα τώρα τελειωσα τις σελίδες, οπότε αν και πιο καθησυχασμένη αρχικά αλλά για σιγουριά θέλω να ρωτήσω την Αγγλαια κυρίως:

οντως ισχύει ότι δεν πρέπει να κόψω τον θηλασμό για δυο 24ωρα όπως μου είπε ο παιδιάτρος προκειμένου να πέσει ο ίκτερος της 43 ημερών μπέμπας μου - τον υπολόγισε με το μάτι γύρω στο 6, είπε;;; Το δίαβασα εδώ ότι δεν χρειάζεται διακοπή του θηλασμού, γιατί ήμουν έτοιμη να ψαρώσω και να διακόψω για δυο ημέρες και αναρωτιομουν πως να το κάνω...

όσο για στοιχεία παιδιού γεννηθηκε: Κ.τ. στις 38 εβδομάδες

κιλά γέννησης 20/12: 3190

κιλά εξόδου: 24/12: 3050

31-12 : 3270

2-02-2010: 4560

θηλάζει αποκλειστικά, δεν έχω χρησιμοποιήσει θήλαστρο, τρώει σε όλα τα γεύματα -περίπου 8 με 9 γεύματα την ημέρα, από τα οπόια το ένα, το βραδινό, κρατάει περίπου μια με μιάμιση ώρα, βρέχει αντίστοιχα 7 με 9 πάνες και λερώνει τουλαχιστον τις 5 από αυτές. ειναι γελαστή, καθόλου νωθρή και αρχίζει τα κοινωνικά, γελάκια και αγκουδάκια :mrgreen:!!!!

το ένστικτο μου λεέι ότι πάμε καλά, άρα γιατί να διακόψω το θηλασμό για δυο ημέρες! Σας σουπερ ευχαριστώ- ήδη!!!!

6????

ας εβλεπα κι εγω ενα 6 και τι στον κοσμο...:P

20 ειχε η δικια μου και 13 ο γιος μου και δεν εδωσα ουτε σταγονα ξενο.

το 6 ειναι αδιαφορο.

τωρα για την εξεταση με το ματι, τι να πω?

εχω και μια ανατροφη:rolleyes:

k9Tap3.png

κορίτσια σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τελικά βρέθηκαν κ πιο σημαντικά από το 6 του ίκτερου να με απασχολήσουν καθώς είδμε μια κουκίδα αίματάκι στα κακά την Παρασκευή... κ για κερασάκι αρχίσαμε κ αναγωγή, εμετό;;;; δεν ξέρω πως να το πω αλλα κάνουμε κ από αυτό μια φορά την ημέρα... ο γιατρός μόνο για mayer με εστειλε , οπότε θα δούμε... έκοψα τα γαλακτοκομικά όπως διάβασα, αλλά ακόμη πονάει όταν κάνει κακά της...

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

• 2 εβδομάδες μετά...

Διάβαστε αυτό το κείμενο για το νεογνικό ίκτερο και το μητρικό θηλασμό

http://www.lactation.gr/usefulinformationjaundicegreek

Β.Δανηλάτου, MD, PhD, IBCLC

Ο μεγάλος μου γιος γεννήθηκε Ιούλιο του 2006 και η μικρή μου κόρη γεννήθηκε Σεπτέμβριο του 2009 και θηλάζει αποκλειστικά.

http://www.lactation.gr

Φυσικά και μπορείς να τα μοιραστείς με τον παιδίατρο σου. Σε καμία περίπτωση δε θα πρότεινα να διακόψεις το θηλασμό για 2 ημέρες.

Όσο για την "αλλεργία στο γάλα της αγελάδος' ούτε και αυτό είναι σίγουρο . Το μωρό σου παίρνει καλό βάρος και δεν έχει τίποτε άλλο εκτός απο μία κουκίδα αίμα που είδες στα κακά? Μήπως προήλθε από κάποια ραγάδα?

Τι εννοείς ότι πονάει όταν κάνει κακά?

Εφόσον έκοψες τα γαλακτοκομικά θα πρέπει να προσέχεις για τροφές που μπορεί να περιέχουν ίχνη ή παράγωγα γάλακτος. Και θα πρέπει να περιμένεις για τουλάχιστον 20 μέρες για να δείς αποτελεσμα. Ίσως να χρειαστεί να κόψεις και το βοδινό. Μην καταναλώνεις ούτε γάλα ή γιαουρτι από κατσίκα ή πρόβατο ΄΄η σόγια γιατί σε

μεγάλο ποσοστό κάνουν διασταυρούμενη αντίδραση.

Πάντως με το μεγάλο μου γιο είχα το ίδιο πρόβλημα (περιστασιακά εμφανίστηκε αίμα στα κόπρανα) και τελικά δεν ήταν τίποτε. Εύχομαι το ίδιο και για το μωράκι σου.

Ο μεγάλος μου γιος γεννήθηκε Ιούλιο του 2006 και η μικρή μου κόρη γεννήθηκε Σεπτέμβριο του 2009 και θηλάζει αποκλειστικά.

Διαφημίσεις

Bασιλική, γιατί δεν βάζεις την ιδιότητά σου ως σύμβουλος θηλασμού από κάτω όπως κάνει η Αγλαία; Θα βοηθούσε πολλές κοπέλες. Είστε τόσο σπάνιο είδος, παιδίατροι σύμβουλοι θηλασμού που σας ψάχνουν με το φανάρι.

Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα να σας αναφέρω το πρόβλημα μου.

Η μικρή μου γεννήθηκε 14-01-2010 και όταν βγήκαμε από την κλινική είχε 8.9 ίκτερο, βάρος 2,900κιλά. Στις 25-01 είχε ίκτερο 11ή 12 δεν θυμάμαι καλά και βάρος 3075.

Το Σάββατο που πήγαμε στον παιδίατρο το είδε κίτρινο το παιδί και είπε να πάμε σήμερα να της πάρουν αίμα να δούμε πόσο ίκτερο έχει. Το βάρος του ήταν 4140 αρκετά ικανοποιητικό είπε ο γιατρός.

Εν τω μεταξύ όμως από χθες το βράδυ η μικρή είναι αρκετά υπναρού και τρώει λίγο. Αποκοιμιέται πάρα πολύ εύκολα πάνω στο στήθος καθώς τρώει και τρώει για πολύ λίγη ώρα κανά 10λεπτο. Ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν πιο ορεξάτη και έτρωγε μπορεί και για κανά μισάωρο και παραπάνω.

Πάμε λοιπόν σήμερα στη μικροβιολόγο και επειδή δεν μπορούσε να της πάρει αίμα την πήγαμε στον παιδίατρο(που είναι στην ίδια πολυκατοικία). Όταν είπα στον παιδίατρο ότι έφαγε πολύ λίγο μου είπε ότι μπορεί να έχει ουρολοίμωξη και κατατρομοκρατήθηκα.

Ο σημερινός ίκτερος είναι 10 και πολύ φοβάμαι ότι ο γιατρός θα μου πει διακοπή θηλασμόυ για 1 μέρα για να πέσει. Έχω διαβάσει όμως ότι δεν είναι απαραίτητο αυτό.

Αχ πολύ στεναχωρήθηκα. Με πολύ κόπο καταφέραμε να θηλάσει αποκλειστικά μέχρι τώρα καθώς έχω επίπεδες θηλές και δεν θέλω να της δώσω μπιμπερό γιατί φοβάμαι ότι μετά θα χουμε πάλι πρόβλημα με το θηλασμό.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Μήπως αυτή η υπνηλία και η νωθρότητα του μωρού οφείλεται στον αυξημένο ίκτερο; Γιατί ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν ζωηρή τώρα θέλει μόνο να κοιμάται;Είναι φυσιολογικό να έπεσε ο ίκτερος μόνο μία μονάδα από τις 25-01; Υπάρχει περίπτωση να ανέβει κι άλλο;

Εσείς τι λέτε; Μήπως έχει να μου δώσει η Αγλαία κάποια συμβουλή;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Τελικά κάνατε εξέταση αίματος και βγήκε ο ίκτερος 10 ή είναι διάγνωση του παιδιάτρου με το μάτι γιατί το έχω διαβάσει και αυτό;

Τα συμπτώματα υπνηλίας στα οποία αναφέρεσαι αφορούν νεογέννητο και όχι μωρό 40 ημερών. Το μωρό σου πήρε εξαιρετικό βάρος και όχι απλώς αρκετά ικανοποιητικό. Διάβασε το λινκ που δίνει η Βασιλική παραπάνω για τον ίκτερο στα μωρά που θηλάζουν και ότι μπορεί να πάρει 2-3 μήνες να καθαρίσουν. Τα δικά μου τους πήρε δύο μήνες.

Για το αν τρώει καλά να μετράς τις βρεγμένες και λερωμένες πάνες και όχι τον χρόνο που θηλάζει. Με την εδραίωση του θηλασμού το μωρό μπορεί και θηλάζει πιο αποτελεσματικά σε μικρότερο χρονικό διάστημα οπότε μην πανικοβάλλεσαι.

Τελικά κάνατε εξέταση αίματος και βγήκε ο ίκτερος 10 ή είναι διάγνωση του παιδιάτρου με το μάτι γιατί το έχω διαβάσει και αυτό;

Ναι κάναμε εξέταση αίματος αφού την τρύπησαν 3 φορές. Ίκτερος 10 είναι το αποτέλεσμα της μικροβιολόγου.

Τα συμπτώματα υπνηλίας στα οποία αναφέρεσαι αφορούν νεογέννητο και όχι μωρό 40 ημερών.

Αυτό δλδ είναι ανησυχητικό; Το ότι σαραντίσαμε και κάνει σαν νεογέννητο;

Αχ πότε θα σταματήσω να αγχωνόμαι και να μπορέσω να χαρώ την μπεμπούλα;

Η χολερυθρίνη 10 mg/dl δεν είναι επικίνδυνη για το παιδί σε αυτή την ηλικία. Είναι αμέσου ή εμμέσου τύπου?

Όσο για το ότι το μωρό κοιμάται πιο πολύ το βράδυ και τρωέι στα 10 λεπτά μπορεί να να είναι και στα πλαίσια του φυσιολογικού. Μερικά μωρά μετά τις 6 εβδομάδες μπορεί να κοιμούνται τη νύχτα και να είναι πιο γρήγορα στα γεύματα τους. 'Η μπορεί να περνά μία ίωση ή κάποια άλλη λοίμωξη. Η ουρολοίμωξη είναι μία από πολλές πιθανότητες. Το βάρος που πήρε είναι πολύ καλό. Οι πάνες της,? Και πάλι οι πανες μετά το 1ο μήνα μπορεί να είναι πιο αραιές, δηλαδή θέλουμε 5-6 πάνες με ούρα, ενώ τα κακά στον αποκλειστικό θηλασμό μπορεί να είναι ή συχνά πολλές φορές την ημέρα ή ακόμη και μία φορά στις 10 μέρες!

Διάβασε και στην ιστοσελίδα μου (http://www.lactation.gr) τις πληροφορίες για το νεογνικό ίκτερο (http://www.lactation.gr).

Εξάλλου στη Θεσσαλονίκη έχετε και τουλάχιστον δύο παιδίατρους-πιστοποιημένους συμβούλους γαλουχίας, την Αννα Πατσούρου και το Στέλιο Παπαβέντση (http://www.pediatros-thes.gr) και φυσικά και την Αγλαία που μπορεί να σε βοηθήσει.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά με τη μικρή σου και να μη στρεσάρεσαι πολύ!

Η χολερυθρίνη 10 mg/dl δεν είναι επικίνδυνη για το παιδί σε αυτή την ηλικία. Είναι αμέσου ή εμμέσου τύπου?

Όσο για το ότι το μωρό κοιμάται πιο πολύ το βράδυ και τρωέι στα 10 λεπτά μπορεί να να είναι και στα πλαίσια του φυσιολογικού. Μερικά μωρά μετά τις 6 εβδομάδες μπορεί να κοιμούνται τη νύχτα και να είναι πιο γρήγορα στα γεύματα τους. 'Η μπορεί να περνά μία ίωση ή κάποια άλλη λοίμωξη. Η ουρολοίμωξη είναι μία από πολλές πιθανότητες. Το βάρος που πήρε είναι πολύ καλό. Οι πάνες της,? Και πάλι οι πανες μετά το 1ο μήνα μπορεί να είναι πιο αραιές, δηλαδή θέλουμε 5-6 πάνες με ούρα, ενώ τα κακά στον αποκλειστικό θηλασμό μπορεί να είναι ή συχνά πολλές φορές την ημέρα ή ακόμη και μία φορά στις 10 μέρες!

Διάβασε και στην ιστοσελίδα μου (www.lactation.gr) τις πληροφορίες για το νεογνικό ίκτερο (www.lactation.gr).

Εξάλλου στη Θεσσαλονίκη έχετε και τουλάχιστον δύο παιδίατρους-πιστοποιημένους συμβούλους γαλουχίας, την Αννα Πατσούρου και το Στέλιο Παπαβέντση (www.pediatros-thes.gr) και φυσικά και την Αγλαία που μπορεί να σε βοηθήσει.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά με τη μικρή σου και να μη στρεσάρεσαι πολύ!

Μόλις πήρα τα αποτελέσματα στα χέρια μου. Άμεση 0.8 και έμμεση 9.4.

Αν έχει πάθει κάποια ίωση π.χ. ουρολοίμωξη, γενικά την περνάνε δύσκολα τόσο μικρά; Πολύ στεναχωριέμαι όταν την βλέπω να υποφέρει. Δεν είμαι καθόλου δυνατή. Και αναρωτιέμαι, πώς να την έπαθε; Βγήκαμε από το σπίτι το Σάββατο για να σαραντίσουμε και στην σύμβουλο θηλασμού να μου δείξει πώς να τη θηλάζω σωστά και την Κυριακή στη Εκκλησία. Τόσο έυκολα κολλάνε; Μήπως δεν την καθαρίζω καλά μετά από κάθε αλλαγή πάνας και γι΄αυτό μπορεί να έχει ουρολοίμωξη ή δεν παίζει ρόλο; Φαίνεται στη γενική εξέταση αίματος αν έχει ουρολοίμωξη και από πού; Ο γιατρός είπε να τον πάρουμε στις 10μμ να του πούμε τα αποτελέσματα αλλά μέχρι τότε θα με φάει η αγωνία.

Γενικά όλη τη μέρα το μωρό είναι χαμηλών τόνων και κοιμάται ενώ τις προηγούμενες μέρες μετά τις 7 κ κάτι το μάτι γαρίδα. Τώρα κοιμάται του καλού καιρού...

Όταν έμαθα για τους παιδίατρους-πιστοποιημένους συμβούλους γαλουχίας εδώ στη Θεσσαλονίκη είχαμε ήδη διαλέξει παιδίατρο και τώρα να πω την αλήθεια ντρέπομαι να αλλάξω. Είμαι αρκετά ικανοποιημένη απλά μερικές φορές στεναχωριέμαι όταν μου λέει για συμπλήρωμα.

Την ιστοσελίδα τη διάβασα και μάλιστα εκτύπωσα ό, τι αφορούσε το νεογνικό ίκτερο να το δείξω στο γιατρό.

Μακάρι να καταφέρω να μην αγχώνομαι. Δεν ξέρω τι έχω πάθει. Όταν λείπει και ο Νίκος, ο άντρας μου, από το σπίτι θαρρέις και χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου με την πρώτη δυσκολία.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Maroulita, πρέπει να προσέχω τι γράφω γιατί φυσικά δεν εννοούσα ότι το μωρό σου φέρεται σαν νεογέννητο. Ακριβώς το αντίθετο. Τα πάτε πολύ καλά με το θηλασμό και έτσι να συνεχίσεις. Μπορεί όντως να κόλλησε κάτι που το έβγαλες έξω. Παρακολούθησέ τo 2-3 μέρες ακόμη. Από μια μέρα υπνηλίας κατευθείαν συμπέρασμα ουρολοίμωξη;

Πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα να πας σε παιδίατρο- σύμβουλο θηλασμού γιατί εσένα βασικά τώρα σε απασχολεί ο θηλασμός και μπορεί να προκύψει και κάτι άλλο αργότερα. Η Πατσούρου ειδικά που ξέρω είναι γλυκύτατος άνθρωπος και δεν πρόκειται κανένας τους να παρεξηγηθεί αν πεις ότι τους επισκέπτεσαι για το θηλασμό. Είναι ειδική στο να καθησυχάζει και να δίνει κουράγιο σε αγχωμένες θηλάζουσες μητέρες ;).

Μπορεί απλά να κουράστηκε από την πρώτη της έξοδο! Τα μωρά κουράζονται συχνά με καινούργιες εντυπώσεις και μετά κοιμούνται πολύ!

Δεν αρρωσταίνουν τόσο εύκολα, ιδίως΄όταν θηλάζουν! Η ουρολοίμωξη δεν είναι ίωση, προκαλείται από βακτήρια και μπορεί να συνοδεύεται από πυρετό. Η διάγνωση δεν μπορεί να μπει με τη γενική αίματος, η γενική αίματος μπορεί να δείξει υπόνοια μικροβιακής λοίμωξης, η επιβεβαίωση γίνεται με καλλιέργεια ούρων.

"Από μια μέρα υπνηλίας κατευθείαν συμπέρασμα ουρολοίμωξη;" Συμφωνώ και εγώ με τη Morchelina.

Τα κορίτσια είναι πιο ευαίσθητα σε ουρολοιμώξεις γιατί έχουν μικρότερο μήκος ουρήθρας σε σχέση με τα αγόρια. Όσο για το άλλαγμα της πάνας θα πρέπει να προσέχεις να μη σκουπίζεις ποτέ από πίσω προς τα μπρός. Πάντα από μπροστά προς τα πίσω με καθαρό χαρτί ή μωρομάντηλο. Και καλό είναι να την πλένεις με νερό αν έχει κάνει κακά.

΄

Είναι σημαντικό ο παιδίατρος σου να σε στηρίζει στο θέμα του θηλασμού! Διαφορετικά το άγχος σου θα εντείνεται συχνά...και δε θέλεις κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Μίλησα στις 10μμ με το γιατρό και μου είπε για διακοπή θηλασμού 24ώρες΄καθώς η τιμή του ίκτερου είναι πολύ οριακή.

Του είπα ότι διάβασα στο Ίντερνετ ότι δεν ενδείκνυται η διακοπή θηλασμού και μου είπε ότι αυτός συνιστά διακοπή θηλασμού. Παρόλα αυτά αν δεν θέλω μπορώ ή να την ταίζω περισσότερη ώρα ώστε να τρώει περισσότερο γάλα ή να δώσω παράλληλα με το θηλασμό και συμπλήρωμα. Η αλήθεια είναι πως δεν ρώτησα για πόσο καιρό να την πιέζω να τρώει περισσότερο ή για πόσο καιρό να της δίνω συμπλήρωμα. Μου είπε η επιλογή είναι δική μου. Διαλέγω και παίρνω. Πάντως μου είπε όσες μαμάδες το έκοψαν το θηλασμό για μια μέρα μετά το μωρό δεν είχε κανένα πρόβλημα να γυρίσει στο θηλασμό.

Είμαι αρκετά προβληματισμένη. Δεν θέλω να διακόψω το θηλασμό αλλά δεν θέλω να ρισκάρω και την υγεία του παιδιού καθώς ο γιατρός είπε ότι δεν κάνει ο ίκτερος να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω τι να κάνω...:?

Θα σε συμβούλευα να ζητήσεις ΆΜΕΣΑ τη γνώμη κάποιου από τους παιδιάτρους που σου συνέστησα στη Θεσσαλονίκη. Από όσο γνωρίζω η τιμή της χολερυθρίνης του παιδιού σου ΔΕΝ είναι οριακή και ΔΕΝ είναι επικίνδυνη! Ο παρατεινόμενος ίκτερος εμφανίζεται σε 20-30% των μωρών που θηλάζουν και μπορεί να διαρκέσει και 3 μήνες!. Και δε συμφωνώ ότι όσες μαμάδες έκοψαν το θηλασμό το μωρό τους δεν έιχε κανένα πρόβλημα. Εξάλλου εκθέτεις σε κίνδυνο το μωρό με το να του δώσεις συμπλήρωμα άσκοπα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...