Pipi

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.453
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

1 Neutral

Περισσότερα για την/τον Pipi

 • Rank
  Δοκιμή

Converted

 • Περιοχή
  Athens

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Ευχαριστώ κοριτσάκι μου!!! Σε όλες μας που προσπαθούμε να έχουμε ένα επιτυχημένο vbac κι έναν ονειρεμένο τοκετό!!
 2. Καλημέρα σε όλες!! Τελικά κι εγώ με τον Φαρμακίδη και την μαία του πήγα. Ακόμα περιμένω βέβαια, έχω περάσει τις 40 εβδομάδες. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας σε δημόσιο που να υποστηρίζει σωστά τα πρωτόκολλα του vbac. Κάποιοι που λένε ότι αναλαμβάνουν σου βάζουν ένα σωρό προϋποθέσεις που εννοείται δεν μπορείς να τις πληροίς όλες ταυτόχρονα. Όποιος σας τάξει vbac σε δημόσιο και τον ακολουθήσετε απλά να ξέρετε ότι ενώ όλες οι υποψήφιες για vbac έχουν ποσοστό επιτυχίας περίπου 75-80%, εσείς θα έχετε ένα 20% (και πολύ λέω).

 3. Διαφημίσεις


 4. Έχω στείλει εδώ και μέρες και μήνυμα σε διαχειρίστρια, ούτε καν το έχει ανοίξει ακόμα.
 5. Καλησπέρα σε όλους, Έχω διαβάσει όλες τις σελίδες κι απ' αυτό το θέμα κι από το άλλο το κλειδωμένο καθώς κι ότι λινκ έχουν τα ποστ. Η ομάδα στο FB κάνει πολλές μέρες να αποδεχτεί τα νέα αιτήματα και θέλω να μάθω ποιοι γιατροί στο δημόσιο αναλαμβάνουν vbac & vba2c. Είμαι ήδη στην 28η εβδομάδα, δεν θέλω να τρέχω τελευταία ώρα.
 6. Είναι ασφαλες. Μπορείς να κάνεις την μαγνητική σου και να θηλάσεις κανονικά. Δεν αφήνει κατάλοιπα στον οργανισμό αυτή η ουσία. Μπες στο λακτανσια και κοιταξε το κι εσύ. Θα το βρεις με τον όρο gadolinium στο γκρουπ MRI.
 7. Εγώ μέσα από αυτά που διάβασα άλλο κατάλαβα. Ο συγκεκριμένος γιατρός προτείνει ξένο αντί για μητρικό γιατί αν ένα γεύμα του μωρού το βγάλεις με το θήλαστρο και το δώσεις με μπουκάλι, το στήθος θα πάρει το ερέθισμα που έχασε επειδή δεν θήλασε κι όλα θα είναι εντάξει. Δίνοντας όμως ξένο το ερέθισμα θα χαθεί και το γάλα θα μειωθεί αν αυτό γίνεται και πολύ συχνά. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ ύπουλος τρόπος προσπάθειας αποθηλασμού.
 8. Καλά ο γιατρός είναι απαράδεκτος, όπως κι οι περισσότεροι βέβαια. Είναι δυνατόν ένα μωράκι 4,5-5 μηνών να τρώει αυτό το πράγμα ενώ ακόμα θα έπρεπε να θηλάζει αποκλειστικά; Εγώ θα έλεγα να σταματήσεις όλες τις κρέμες και να του δίνεις γάλα μέχρι 6 μηνών (είτε δικό σου είτε ξένο, δεν ξέρω πόσο γάλα δικό σου πίνει τώρα). Μετά να ξεκινήσεις με φρούτα και λαχανικά, ότι απ' τα δύο θες. Έλεος δηλαδή με τους γιατρούς. Ο γιατρός που είχα στην κόρη μου, παρόλο που δεν θήλαζα, ήταν κατηγορηματικός. Μέχρι 6 μηνών μόνο γάλα κι ύστερα σιγά σιγά με φρούτα και μετά λαχανικά. Παρόλο που δεν ήταν γνώστης του θηλασμού (μαύρα μεσάνυχτα) τουλάχιστον από διατροφή μωρών κάτι σκάμπαζε.
 9. Το φάρμακο που αναφέρεις χρησιμοποιείται για τον επαναγαλακτισμό. Ο γιατρός σου είναι εντελώς άσχετος.
 10. Και βέβαια μπορεί να πάθει μαστίτιδα μόνο το ένα στήθος. Ο πόνος είναι λογικό να υπάρχει όταν θηλάζει το παιδί. Μόνο ο συχνός θηλασμός από το πονεμένο στήθος κι ίσως κάποια αντιβίωση θεραπεύουν την μαστίτιδα. Μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις μαία ή να μην την συμβουλεύεσαι σε θέματα θηλασμού.
 11. Το έχουμε ξαναπει ότι όσο πυρετό κι αν κάνει η μαμά, δεν σταματάει να θηλάζει. Η μαία σου δικαιολόγησε το γιατί δεν πρέπει να θηλάσεις πάνω από το 38; Μήπως ξινίζει το γάλα; Το ντεπόν επίσης είναι φάρμακο που παίρνει κι ένα μωρό οπότε είναι συμβατό με το θηλασμό. Το πιθανότερο είναι να έχεις μαστίτιδα αλλά θα πρέπει να σε δει κάποιος γιατρός ώστε να σου δώσει κάποια αντιβίωση συμβατή με το θηλασμό.
 12. Εγώ στο είπα γιατί πολλές φορές παρασυρόμαστε από το τι μας λένε και το τι κάνουν τα παιδιά τους οι άλλοι με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι κάτι κάνουμε εμείς λάθος και στην προσπάθεια να το διορθώσουμε, ενώ στην ουσία δεν υπάρχει, δημιουργούμε πρόβλημα. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό κι έχει τους δικούς του ρυθμούς. Εμείς δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε όταν όλα πάνε καλά.
 13. Λοιπόν εδώ λέει τρόπους να ανακουφιστείς http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/nipple-blanching.html νομίζω το έχεις διαβάσει. Πιστεύω θα βοηθούσε πολύ ένα επίθεμα θηλασμού σαν κι αυτά http://www.comfort-wear.com/catalog.asp?galleryID=2 που κρατούν το στήθος ζεστό ώστε να αποφεύγονται οι σπασμοί. Όπως λέει και στο κέλλυμαμ, κόψε καφέδες κλπ και να κρατάς ζεστό το στήθος σου και το σώμα σου όσο μπορείς. Μόλις αφήσει το μωρό το στήθος να το καλύπτεις αμέσως και να το κρατάς ζεστό. Επίσης λέει και για διάφορα συμπληρώματα αλλά καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον γιατρό που να ξέρει και να υποστηρίζει το θηλασμό (δύσκολο το ξέρω) γι 'αυτά. Ίσως η Αγλαΐα ή κάποια άλλη πιο έμπειρη να έχει να προτείνει κάτι παραπάνω. Ελπίζω να βοηθησα.
 14. Pipi

  απορυπαντικά

  Αλκυόν, μπορείς να χρησιμοποιείς κάποιο αιθέριο έλαιο στη θήκη του μαλακτικού και να μυρίζουν ωραία τα ρούχα χωρίς χημικά κλπ.
 15. Zaharini, το πιο πιθανό είναι να έχεις καντιντίαση. Διάβασες το σχετικό τοπικ που υπάρχει; Κλαίρη, το ίδιο έκανε κι εμένα. Όταν του έλεγα μη έβαζε τα κλάματα. Τελικά από τα πολλά έκανα άλλο κόλπο. Όταν πάω να του δώσω το στήθος κοιτάζω πώς πάει να το πιάσει. Αν βάλει τη γλώσσα πάνω από τα κάτω δόντια (δηλαδή τον τρόπο που θηλάζει) καταλαβαίνω ότι θέλει να θηλάσει, αν όχι σίγουρα δαγκώνει. Αφού δεν πιάνει τίποτα άλλο, δοκιμασε να κάνεις κάτι τέτοιο ή κάτι που να λειτουργήσει με σας.
 16. Kira, διάβασε το τοπικ του επαναγαλακτισμού για να κόψεις το συμπλήρωμα σταδιακά. Είναι φυσιολογικό να κάθεται στο στήθος 23ώρες τη μέρα, προσπαθεί να ανεβάσει την παραγωγή σου στα επίπεδα που θέλει. Εσύ δίνοντας συμπλήρωμα χαλάς τη διαδικασία και το γάλα σου δεν αυξάνεται και δεν φτάνει εκεί που θέλει το μωρό. Άσε το γιατρό να λέει για το πόσο θα θηλάζεις. Εσύ θα θηλάζεις συνέχεια και με την παραμικρή αφορμή που θα σου δώσει το μωρό σου. Beti, το μωρό σου έχει πάρει κατα μ.ο. αυτούς τους 3 μήνες, 825γρ/μήνα. Πολύ πάνω από το μ.ο. οπότε ο γιατρός σου δεν στα λέει και πολύ καλά. Είναι φυσιολογικό να θηλάζει όσο θέλει. Μην κοιτάς την ώρα, θήλαζε όσο θέλει το μωρό σου και σιγά σιγά θα μειώνει το χρόνο. Το πότε θα γίνει η μείωση διαφέρει από μωρό σε μωρό. Αν δεν βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι ο θηλασμός δεν έχει προγράμματα και ώρες και διάρκειες θα αγχώνεσαι συνέχεια χωρίς λόγο. Daisy84, απάντησε κι εσύ στις ερωτήσεις.