Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά βιβλία.... με νόημα...!

Recommended Posts

Πολυ καλα βιβλια, που εξηγουνε με απλο τροπο διαφορα κοινωνικα ζητηματα και αφυπνιζουν συνειδησεις:

Διαφημιση, η μεγαλη ξεμυαλιστρα (Αννα Χατζημανωλη)

Τηλεοραση,η γυαλινη πολιτεια (η ιδια)

Καταναλωση, χτυποκαρδια στις βιτρινες (η ιδια)

Εχω ενα μηνυμα για ολα τα παιδια της γης (Κατερινα Τζαβαρα, για τα δικαιωματα του παιδιου)

To λουλουδι (Τζον Λαϊτ)

Tα αδεσποτα (Σοφια Ζαραμπουκα)

Ο αδεσποτος Κωστας (Μακης Τσιτας)

Βιβλια συμπεριφορας και αξιων

Τα χερια δεν ειναι για να δερνουμε (Μαρτιν Αγκασι)

Οι ουρες δεν ειναι για να τις τραβαμε (Ελιζαμπεθ Βερντικ)

Το φαγητο δεν ειναι μονο για να χορταινουμε (Ελενη Χαρατση-Γιωτακη)

Οι λεξεις δεν ειναι για να πληγωνουμε (Ελιζαμπεθ Βερντικ)

Ο Φιλιππος (Λεο Λεονε, για τη αξια του καθενος)

Η Αριαδνη (ο ιδιος, για τη συνεργασια)

Εγω ειμαι ο αρχηγος (Μαρια Ιορδανιδου, για τον ανταγωνισμο και τη συνεργασια)

Εχω πολλα ακομη στα must have, αλλα εγραψα για αυτα τα οποια κατεχω και μπορω να εχω αποψη. Οταν αγορασω καποιο αλλο απο τη λιστα μου και μου φανει καλο θα το προσθεσω!

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 347
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Επειδή τα βιβλία τα τρώμε πραγματικά και δεν προφταινω να της αγοράζω κάθε τόσο, θέλετε να γράφουμε εδώ βιβλία που διαβάσατε Εικονογραφημενα και έχουν την καλή κριτική σας? Να γράφετε μόνο την ηλικία και λίγα πράγματα γιαυτό.. 

Εγώ ας πούμε συστήνω ανεπιφύλακτα όλα τα μουσικά βιβλία του ρενου, έχουμε ήδη 3,πολυ ωραίες εικόνες και πολύ ωραίες ιστορίες. Επίσης τα βιβλία του "αρκουδάκου" αν και πλέον τα έχει βαρεθεί.. 

Έλμερ επίσης πολύ ωραία για ηλικίες

3-4...

Τωρα σκέφτομαι να της πάρω τικ και τελα.. Τα έχετε διαβάσει, δείχνουν ενδιαφέρον τα παιδιά? 

Επίσης ψάχνω βιβλία για προνηπιο - δραστηριότητες. Ήδη τελειώσαμε 2 και πάμε για το 3ο αλλά άποτι βλέπω δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο. Αν ξερετε κάποιο... 

8 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Επειδή τα βιβλία τα τρώμε πραγματικά και δεν προφταινω να της αγοράζω κάθε τόσο, θέλετε να γράφουμε εδώ βιβλία που διαβάσατε Εικονογραφημενα και έχουν την καλή κριτική σας? Να γράφετε μόνο την ηλικία και λίγα πράγματα γιαυτό.. 

Εγώ ας πούμε συστήνω ανεπιφύλακτα όλα τα μουσικά βιβλία του ρενου, έχουμε ήδη 3,πολυ ωραίες εικόνες και πολύ ωραίες ιστορίες. Επίσης τα βιβλία του "αρκουδάκου" αν και πλέον τα έχει βαρεθεί.. 

Έλμερ επίσης πολύ ωραία για ηλικίες

3-4...

Τωρα σκέφτομαι να της πάρω τικ και τελα.. Τα έχετε διαβάσει, δείχνουν ενδιαφέρον τα παιδιά? 

Επίσης ψάχνω βιβλία για προνηπιο - δραστηριότητες. Ήδη τελειώσαμε 2 και πάμε για το 3ο αλλά άποτι βλέπω δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο. Αν ξερετε κάποιο... 

Μου άρεσαν τα νέα κινουμενα παραμύθια του Πατάκη (Κοκκινοσκουφίτσα , Πινόκιο , Χρυσομαλλουσα , Παπουτσωμένος Γάτος ) και ο μικρός τρελάθηκε επίσης . 

Στον μικρό αρέσει βέβαια και η Πουπου και η Καρλοτα του Τριβιζά την οποία κάνουμε αυτοσχέδιο θεατρικό οι δυο μας . 

Οντως τα μουσικά βιβλία του Ρενου ειναη υπέροχα . 

Εμείς τικ και τέλα έχουμε πάρει πέντε μέχρι τώρα, τα διαβάζουμε με τη σειρά κάθε βράδυ τους τελευταίους 4-5 μήνες ανελλιπώς. Ειλικρινά απορώ δε βαριέται;; Τα συστήνω λοιπον ανεπιφύλακτα, αν και κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Επίσης, της εχω πάρει ένα που λέγεται Κυριάκος ο σαγονιας, το αγόρασα γιατί γελουσα μόνη μου στο βιβλιοπωλείο αλλά περνάει επίσης το μηνυμα της διαφορετικότητας και ότι τα πράγματα δεν ειναι πάντα όπως φαίνονται, που για μενα είναι πολύ σημαντικό να το περάσω στο παιδί μου. Τώρα δε θυμάμαι αλλα αλλά θα ξαναγραψω. Ωραίο θέμα!

Εχουμε παρα πολλα βιβλια, αλλα θα προσπαθησω να γραψω αυτα που ξεχωριζουν κατ'εμε και κατα τον μικρο μου.

Ο Ρενος και τα 3 μουσικα βιβλια ειναι οντως πολυ ωραια και απο τα αγαπημενα του. Τα συστηνω επισης!

Τα βιβλια που αρεσουν πολυ στον μικρο (και τα περισσοτερα σε μενα ;-) ) και δεν τα βαριεται ακομη οσοι μηνες κι αν εχουν περασει (και ειναι συνηθως μεσα στα 3 που διαβαζουμε για καληνυχτα) ειναι:

Ο σπορος της ειρηνης, Ιζαμπελ Πιν

Ζηκος ο λυκος, Μιχαλης Καζαζης

Παγιδα για παπια, Michael Bedard

Η Αριαδνη, Λεο Λεονε

Φρεντερικ, του ιδιου

Το λουλουδι, Τζον Λαϊτ

Εγω ειμαι ο αρχηγος, Μαρια Ιορδανιδου

Ο δρακος του Φοβου, Σοφια Κραλλη

Ο μικρος Παυλος μεγαλωνει, Βάιτ και Κραουσχαρ

Οσα απο αυτα ειναι για μεγαλυτερα παιδια απλα προσαρμοζα την αφηγηση στην ηλικια του οσο μεγαλωνε.

Υπαρχουν επισης πολυ ωραια ξενογλωσσα με υπεροχη εικονογραφηση, αλλα δεν εχουν μεταφραστει (ακομη) στα ελληνικα. Θα τα γραψω και αυτα καποια στιγμη για οποιον ενδιαφερεται.

@Nefeli2014 δεν ειμαι σιγουρη οτι καταλαβα τι βιβλια δραστηριοτητων ζητας, οπως των διακοπων για παιδια ή για ενηλικες, αλλα αν ειναι το δευτερο πολυ ωραια ειναι αυτα:

Πετρα και Νερο,  Γεωργια Ψαρρα 

Με μουσικη, με κινηση, Χαρικλεια Παπανικολαου

Διαφημίσεις

Μεγάλη προσφορά στα παιδιά μας τα βιβλία από τους πρώτους κιόλας μήνες. Κάποια έχουν ήδη αναφερθεί. Είμαι μόνιμος πελάτης της Πρωτοπορίας. Ρένος κ Τικ κ Τελα κλασσική αξία! Πικο κ Λόλα, αρκουδάκος, Οι ηχοι του κόσμου από τις εκδόσεις Πατάκη, λύκος ζαχαριας κ Έρικ Καρλ βιβλία επίσης αγαπημένα. Σειρές κ για λίγο πιο μεγάλα παιδάκια. Βιβλία με ήχους από την susaetta κ φυσικά το Γκρουφαλο! Αγάπη μου, Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις. Ένας ατελείωτος κ συναρπαστικός κόσμος. Το βιβλίο των αστείων υπερδυναμεων για ακόμη πιο μεγάλα κ ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Δεν ξέρεις τι να πρώτοπάρεις. Έχω ξετρελαθεί. Κ να σκεφτείτε ότι εδώ υπολειπομαστε σε εκδόσεις σε σχέση με άλλες χώρες όπως διαπίστωσα. 

Πιστεύω ότι τα βιβλία είναι μεγάλο δώρο κ για τα παιδιά μας κ για αυτά των φίλων μας. Προχτές σε δύο επτάχρονα δωρισα Τα πρώτα μου πειράματα. Ξετρελάθηκαν.κ εγώ μαζί τους με τη χαρά που πήρα βλέποντας πόσο τους άρεσε. 

On 9/11/2006 at 8:52 ΠΜ, Oh-Mamy είπε:

«Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει », εκδόσεις Πατάκη

«Είμαι ένας ανάποδος και γκρινιάρης Μικρός και κανείς δε μ΄αγαπάει» σκέφτεται το αλεπουδάκι.

Δεν είναι όμως αλήθεια. Η μαμά του Μικρού είναι αποφασιμένη να του το αποδείξει.

«Θα μ αγαπάς αν...», αν το ένα άν το άλλο,

«Θα μ αγαπάς αν πεθάνεις;»

«Δες τα άστρα, απάντησε η μητέρα του. Το φως τους φέγγει και βλέπεις τη νύχτα, όμως,,,,».

Ένα τρυφερό παραμύθι εξοικείωσης (αχρείαστη να ναι).

Κλαίω κάθε φορά που το διαβάζω. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για παιδιά απο 3 ετών.

Εμείς έχουμε την πιο μικρή έκδοση όπου δεν αναφέρεται ξεκάθαρα ο θάνατος. Έχουν παραληφθεί κάποια κομμάτια. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Λένε ότι τα παιδιά πρέπει να ξέρουν την αλήθεια επ αυτού. 

Α θυμήθηκα κ κάποιο άλλο! Ο μεγάλος θυμός συνοδεία του θυμομετρου. 

πρίν από 33 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Μεγάλη προσφορά στα παιδιά μας τα βιβλία από τους πρώτους κιόλας μήνες. Κάποια έχουν ήδη αναφερθεί. Είμαι μόνιμος πελάτης της Πρωτοπορίας. Ρένος κ Τικ κ Τελα κλασσική αξία! Πικο κ Λόλα, αρκουδάκος, Οι ηχοι του κόσμου από τις εκδόσεις Πατάκη, λύκος ζαχαριας κ Έρικ Καρλ βιβλία επίσης αγαπημένα. Σειρές κ για λίγο πιο μεγάλα παιδάκια. Βιβλία με ήχους από την susaetta κ φυσικά το Γκρουφαλο! Αγάπη μου, Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις. Ένας ατελείωτος κ συναρπαστικός κόσμος. Το βιβλίο των αστείων υπερδυναμεων για ακόμη πιο μεγάλα κ ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Δεν ξέρεις τι να πρώτοπάρεις. Έχω ξετρελαθεί. Κ να σκεφτείτε ότι εδώ υπολειπομαστε σε εκδόσεις σε σχέση με άλλες χώρες όπως διαπίστωσα. 

Πιστεύω ότι τα βιβλία είναι μεγάλο δώρο κ για τα παιδιά μας κ για αυτά των φίλων μας. Προχτές σε δύο επτάχρονα δωρισα Τα πρώτα μου πειράματα. Ξετρελάθηκαν.κ εγώ μαζί τους με τη χαρά που πήρα βλέποντας πόσο τους άρεσε. 

Εμείς έχουμε την πιο μικρή έκδοση όπου δεν αναφέρεται ξεκάθαρα ο θάνατος. Έχουν παραληφθεί κάποια κομμάτια. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Λένε ότι τα παιδιά πρέπει να ξέρουν την αλήθεια επ αυτού. 

Α θυμήθηκα κ κάποιο άλλο! Ο μεγάλος θυμός συνοδεία του θυμομετρου. 

Το θα σ' αγαπώ ότι κ αν γίνει είναι φοβερο βιβλίο. Κ εμείς έχουμε τη μικρή έκδοση, το εχω κάνει δώρο κ σε άλλα παιδάκια. Επίσης, το Ντορεμιγιογιο είναι τύπου Ρένος με μουσική και αρέσει στη μικρή μου και το Μια κάμπια πολύ πεινασμένη. Φοβερή εικονογραφηση, πολλές λέξεις, νούμερα, χρώματα και πως δημιουργείται η πεταλούδα.

11 ώρες πρίν, sweety** είπε:

καλησπερα!απο ποια ηλικία μπορουμε να τουε διαβαζουμε βιβλία?εννοώ πότε έχουν την δυνατότητα τα μικρά να ακούνε να τουε διαβαζεις?

Οσο μικρα και να ειναι τους αρεσει να ακουνε την φωνη σου!Μεγαλωνοντας θα τους γινει μια ομορφη συνηθεια

Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

@Nefeli2014 δεν ειμαι σιγουρη οτι καταλαβα τι βιβλια δραστηριοτητων ζητας, οπως των διακοπων για παιδια ή για ενηλικες, αλλα αν ειναι το δευτερο πολυ ωραια ειναι αυτα:

Πετρα και Νερο,  Γεωργια Ψαρρα 

Με μουσικη, με κινηση, Χαρικλεια Παπανικολαου

Εννοώ κάτι τέτοιο. Αυτά τα έχουμε τελειώσει σχεδόν και ψαχνω κι άλλα τέτοια. Θα μου πεις ακόμα προνηπιο δεν πάει.. Αλλά της κάνω μια εισαγωγη έτσι στο χαλαρό, ζωγραφίζω κι εγώ μαζί της και της αρέσει οπότε γιαυτό τα ψάχνω...

https://www.ianos.gr/sta-pronipia-me-xara-0272620.html

https://www.politeianet.gr/books/9789605696818-desupri-euaggelia-papadopoulos-i-parea-ston-paidiko-stathmo-272721

Πωπω γράψατε πάρα πολλά!! Πολύ χαίρομαι εγώ τρελαίνομαι για το διάβασμα και θέλω να διαβάζουν και τα παιδιά μου, προτιμώ δηλαδή τα βιβλία από τα παιχνίδια αλλά όλα χρειάζονται αλλοίμονο αλλά εκεί εστιάζω ποκυ πιστεύω πες πες όλο και τι μένει.. 

Θα τα κάνω λίστα ένα ένα να της τα παίρνω. Εγώ τα παραγγέλνω από πολιτεία έχει πολύ καλές τιμές απλώς δεν μπορώ να τα δω, αυτό είναι το κακό, γιαυτό άνοιξα το θέμα να πάρω ιδέες και από εσάς! 

Περί θανάτου.. 

Το νησί του παππού.. Ειναι πολύ συγκινητικό και χαρούμενο. Μιλάει για έναν παππού και ένα παιδάκι που είναι πολύ αγαπημένοι κι εκείνος φεύγει από τη ζωή αλλά πάει σε ένα μέρος φανταστικό με χρώματα πουλιά μουσική περνάει φανταστικά και συμβουλεύει τον εγγονό του να γίνει δυνατός καπετάνιος της ζωής του. 

Είναι οτι πρέπει για παιδάκια που χάνουν κάποιον από τη ζωή πχ γιαγιά παππού.. Εγώ της το έχω διαβάσει πάρα πολλές φορές της έχει αρέσει πολύ.. Γενικά αυτό; ο συγγραφέας είναι πολυ καλός. Ωραίο λεξιλόγιο, ωραίες εικόνες, πολύ ζωντανές το συνιστώ ανεπιφύλακτα! 

Τώρα παρήγγειλα "ο νοι και η φάλαινα" του ίδιου συγγραφέα. 

22 ώρες πρίν, sweety** είπε:

καλησπερα!απο ποια ηλικία μπορουμε να τουε διαβαζουμε βιβλία?εννοώ πότε έχουν την δυνατότητα τα μικρά να ακούνε να τουε διαβαζεις?

Εγώ του διάβαζα από 10 ημερών :) κάθε μέρα :) του έδειχνα και εικόνες :) αλλά λατρεύω τα βιβλία κι εγώ , είναι από τα μεγαλύτερα έξοδα που κάνω γενικά . 

On 12/1/2019 at 2:23 ΜΜ, sweety** είπε:

Και από λίγων μηνών, αλλά χωρίς να σημαίνει ότι απλά δε θα πάρουν το βιβλίο να το φάνε :) Είναι κι αυτό μέσα στην εμπειρία.

Διαφημίσεις

5 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Και από λίγων μηνών, αλλά χωρίς να σημαίνει ότι απλά δε θα πάρουν το βιβλίο να το φάνε :) Είναι κι αυτό μέσα στην εμπειρία.

ο δικος μου αυτο κανει!δεν δινει καμια σημασια σε οτι διαβαζω και απλα το περνει και αρχιζει να το τρωει..μετα απο λιγο το πεταει..δεν ξερω πως να του κεντρισω το ενδιαφερον?

Στην πρώτη μου κόρη από τότε που έμαθα ότι είμαι έγκυος της έλεγα παραμύθια από την κοιλιά μου. (δικά μου αυτοσχέδια μη φανταστείτε κοκκινισκουφιτσα και τέτοια, μετά αφού γέννησα τα θυμήθηκα αυτά) Η δεύτερη επίσης τα άκουγε στην κοιλιά μου εφόσον διάβαζα στη μεγάλη. Νομίζω η μικρή έχει ακούσει πολλά περισσότερα άποτι η μεγάλη παρόλο που ασχολήθηκα περισσότερο με την πρώτη. Η δεύτερη έχει πιο πολλά ακούσματα όμως και εικόνες. 

πρίν από 5 λεπτά , sweety** είπε:

ο δικος μου αυτο κανει!δεν δινει καμια σημασια σε οτι διαβαζω και απλα το περνει και αρχιζει να το τρωει..μετα απο λιγο το πεταει..δεν ξερω πως να του κεντρισω το ενδιαφερον?

Ναι έτσι κάνουν όταν είναι μικρά ακόμα. Μην περίμενεις δλδ να κάτσει να ακούσει να μιλάς και να παρακολουθεί. Αυτό γιβεται μετά τα 2, 2.5..

Και μόνο που του έχεις εκεί τα βιβλιαράκια είναι καλό, βαλτου τα με μουσική, δείχνε του εικόνες.. Εμείς σκισαμε πάρα πολλά έτσι.. Τότε της έπαιρνα αυτά από τα τζαμπο του 1 ευρω.. Και στη μικρή τέτοια θα πάρω.. Τα καλά τα κρατάω για μεγάλυτςρη ηλικία οπως τώρα της μεγάλης μου 3,5 που τα προσέχει και με προσέχει επίσης.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

12 minutes ago, Nefeli2014 said:

Στην πρώτη μου κόρη από τότε που έμαθα ότι είμαι έγκυος της έλεγα παραμύθια από την κοιλιά μου. (δικά μου αυτοσχέδια μη φανταστείτε κοκκινισκουφιτσα και τέτοια, μετά αφού γέννησα τα θυμήθηκα αυτά) Η δεύτερη επίσης τα άκουγε στην κοιλιά μου εφόσον διάβαζα στη μεγάλη. Νομίζω η μικρή έχει ακούσει πολλά περισσότερα άποτι η μεγάλη παρόλο που ασχολήθηκα περισσότερο με την πρώτη. Η δεύτερη έχει πιο πολλά ακούσματα όμως και εικόνες. 

Ναι έτσι κάνουν όταν είναι μικρά ακόμα. Μην περίμενεις δλδ να κάτσει να ακούσει να μιλάς και να παρακολουθεί. Αυτό γιβεται μετά τα 2, 2.5..

Και μόνο που του έχεις εκεί τα βιβλιαράκια είναι καλό, βαλτου τα με μουσική, δείχνε του εικόνες.. Εμείς σκισαμε πάρα πολλά έτσι.. Τότε της έπαιρνα αυτά από τα τζαμπο του 1 ευρω.. Και στη μικρή τέτοια θα πάρω.. Τα καλά τα κρατάω για μεγάλυτςρη ηλικία οπως τώρα της μεγάλης μου 3,5 που τα προσέχει και με προσέχει επίσης.. 

ναι αυτα απο τ τζαμπο εχω παρει!φανταστηκα την καταληξη τους την ωρα που τα αγοραζα !!χαχαχ!! α εχουμε ακομα δρομο δλδ! ειναι 1 ετους τωρα!!

οσον αφορα τα πρωτα βιβλια,ξεκινησαμε κτ πανινα σαν κουδουνιστρα

κ κατα τον χρονο με χοντρο φυλλο,με ζωακια,ηχους.μετα κρυμμενες εικονες

καλη αρχη ειναι κ τα quiet books

Η Φίσερ πραις έχει ωραία πανινα βιβλιαράκια αλλά και στα max που πήγα τις προαλλες έχει κι άλλων εταιρειών όχι γνωστών ωραιότατα και οικονομικά. Απλά τις φισερ πραις

είναι εκπαιδευτικά 

1 hour ago, vicky86 είπε:

οσον αφορα τα πρωτα βιβλια,ξεκινησαμε κτ πανινα σαν κουδουνιστρα

κ κατα τον χρονο με χοντρο φυλλο,με ζωακια,ηχους.μετα κρυμμενες εικονες

καλη αρχη ειναι κ τα quiet books

Βικυ εριξα μια μάτια στο ίντερνετ για τα quiet books κ ενθουσιάστηκα! Είναι τέλεια κ έχουν  δραστηριότητες που αρέσουν στον μικρό μου! 

Που μπορώ να τα βρω? Θα μπορούσα να φτιαξω? 

1 ώρα πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Βικυ εριξα μια μάτια στο ίντερνετ για τα quiet books κ ενθουσιάστηκα! Είναι τέλεια κ έχουν  δραστηριότητες που αρέσουν στον μικρό μου! 

Ειχα αγοράσει αυτό το βιβλίο το ειχα δει από μια φιλη και ενθιυσοαστηκα. Έχει μέσα 365 δραστηριότητες που φτιάχνεις μόνη σου από 0 - 3 ετών και τα περισσότερα τις τα έκανα. Τώρα τα κάνω και στο μωρό, τα θυμάμαι βασικά.. Πανεύκολα και ενθαρρύνουν δεξιότητες. 

Δεν φτιάχνεις quiet book, είναι όμως δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με ότι έχεις στο σπίτι,καλαμακια πχ, ταπερ, φρούτα, υφάσματα, χίλια δυο

https://www.politeianet.gr/books/9789605023683-chaves-yolanda-susaeta-365-paichnidia-kai-drastiriotites-gia-exupna-morakia-240541

Ξεκινήσαμε από μηνών με πάνινα βιβλία που είναι κυρίως αισθητηριακά (διαφορετικές υφές, χρώματα, ήχοι). Αργότερα με μεγάλα σε μέγεθος βιβλία με απλές εικόνες και λιτές φράσεις,  όπως το Μια κάμπια πολύ πεινασμένη ή το Μια πολυάσχολη αράχνη. Από 1,5 έτους της διάβαζα Τικ και Τέλα και παρόμοια βιβλία, βιβλία με κρυμένα σχέδια (όπως ο Αρκουδάκος, η Μπου μπουκι, Κική και Μπόμπο κλπ) ή τον Ρένο (που ακόμα διασκεδάζει κάποιες φορές) ή τα μικρά βιβλία του Σπότ (Ο Σποτ αγαπάει τον μπαμπά του/μαμά του). Επίσης το Θα σ'αγαπω ό,τι και αν γίνει (το οποίο μεγαλύτερη την βοήθησε πολύ στη ρύθμιση συναισθημάτων - η μαμά πάντα σε αγαπάει ακόμα και αν συμπεριφέρεσαι άσχημα). Μετά το Γκρούφαλο (τα 2 βιβλία) και το μεγάλο βιβλίο του Σποτ (με τις ιστορίες) και πλέον (σχεδόν 4) της αρέσουν ιστορίες με μεγαλύτερη ροή, όπως

Πως να κρύψεις ένα λιοντάρι (στο σχολείο/από τη γιαγιά)

Ποιος έκανε πιπί στη μέση του Μισισιπη; Τριβιζάς

Το Παπάκι που δεν του αρεσαν τα ποδαράκια του. Τριβιζάς

Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους (επίκαιρο). Τριβιζάς

Μικρές και τριανταφυλένιες. Μαντόνα (και όμως δεν είναι κακό και αγγίζει την έννοια της ζήλιας και της απομόνωσης) 

Νομίζω ότι το βασικότερο κίνητρο για να διαβάζει ένα παιδί, είναι να βλέπει το διάβασμα ως δραστηριότητα όλης της οικογένειας. Εμάς βλέπει τον σύζυγο που διαβάζει κάθε βράδυ αλλά και εμένα (λιγότερο). Επίσης έβλεπε τη μεγάλη που διαβαζε συνέχεια για πανελλήνιες και της έχει μείνει το διάβασμα ως κάτι σημαντικό. 

16 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

θα μπορουσες να φτιαξεις κ για πιο προσωπικο αλλα κ να εχει θεμα που θα τον ενδιεφερε

δ ξερω αν θεωρειται ευκολο,για καποιον που ασχολειται με χειροτεχνιες πιθανον

στο πιντερεστ λογικα θα βρεις οδηγιες κ ιδεες

μονο σε προφιλ στο φβ εχω δει κοπελες που ανεβαζουν κ φτιαχνουν,αλλα δ εχω να προτεινω,δ ξερω κοστος

8 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

8 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

θα μπορουσες να φτιαξεις κ για πιο προσωπικο αλλα κ να εχει θεμα που θα τον ενδιεφερε

δ ξερω αν θεωρειται ευκολο,για καποιον που ασχολειται με χειροτεχνιες πιθανον

στο πιντερεστ λογικα θα βρεις οδηγιες κ ιδεες

μονο σε προφιλ στο φβ εχω δει κοπελες που ανεβαζουν κ φτιαχνουν,αλλα δ εχω να προτεινω,δ ξερω κοστος

Πανάκριβα βρε κορίτσια. Κ δεν ξέρεις κ αν θα πετύχουν. Εγώ πάντως έχω εθιστεί στα βιβλία. Τα θέλω όλα ααα. Μέχρι Τικ κ Τελα κουκλάκια έχω πάρει. Σας συμβαίνει κ εσάς.?

10 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Ξεκινήσαμε από μηνών με πάνινα βιβλία που είναι κυρίως αισθητηριακά (διαφορετικές υφές, χρώματα, ήχοι). Αργότερα με μεγάλα σε μέγεθος βιβλία με απλές εικόνες και λιτές φράσεις,  όπως το Μια κάμπια πολύ πεινασμένη ή το Μια πολυάσχολη αράχνη. Από 1,5 έτους της διάβαζα Τικ και Τέλα και παρόμοια βιβλία, βιβλία με κρυμένα σχέδια (όπως ο Αρκουδάκος, η Μπου μπουκι, Κική και Μπόμπο κλπ) ή τον Ρένο (που ακόμα διασκεδάζει κάποιες φορές) ή τα μικρά βιβλία του Σπότ (Ο Σποτ αγαπάει τον μπαμπά του/μαμά του). Επίσης το Θα σ'αγαπω ό,τι και αν γίνει (το οποίο μεγαλύτερη την βοήθησε πολύ στη ρύθμιση συναισθημάτων - η μαμά πάντα σε αγαπάει ακόμα και αν συμπεριφέρεσαι άσχημα). Μετά το Γκρούφαλο (τα 2 βιβλία) και το μεγάλο βιβλίο του Σποτ (με τις ιστορίες) και πλέον (σχεδόν 4) της αρέσουν ιστορίες με μεγαλύτερη ροή, όπως

Πως να κρύψεις ένα λιοντάρι (στο σχολείο/από τη γιαγιά)

Ποιος έκανε πιπί στη μέση του Μισισιπη; Τριβιζάς

Το Παπάκι που δεν του αρεσαν τα ποδαράκια του. Τριβιζάς

Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους (επίκαιρο). Τριβιζάς

Μικρές και τριανταφυλένιες. Μαντόνα (και όμως δεν είναι κακό και αγγίζει την έννοια της ζήλιας και της απομόνωσης) 

Νομίζω ότι το βασικότερο κίνητρο για να διαβάζει ένα παιδί, είναι να βλέπει το διάβασμα ως δραστηριότητα όλης της οικογένειας. Εμάς βλέπει τον σύζυγο που διαβάζει κάθε βράδυ αλλά και εμένα (λιγότερο). Επίσης έβλεπε τη μεγάλη που διαβαζε συνέχεια για πανελλήνιες και της έχει μείνει το διάβασμα ως κάτι σημαντικό. 

Έχεις τόσο μεγάλη κόρη??. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...