Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προϊόντα που με απογοήτευσαν - ικανοποίησαν για το μωρό μου

Recommended Posts

On 12/3/2018 at 11:30 ΜΜ, μαγιοπουλας είπε:

καμια εκπειρια απο παρκο?ποτε το ξεκιναμε?ειστε υπερ η το θεωρειτε ανασταλτικο παραγοντα για το παιδι?

Είχα πάρκο γιατί μου δώσανε αλλιώς δεν θα αγόραζα. Τον έβαλα μέσα ελάχιστες φορές, τότε που άρχισε να στέκεται και για λίγα λεπτά όταν ήθελα να κάνω μια δουλειά.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

On 17/3/2018 at 10:03 ΠΜ, Josephine είπε:

Από τον μάρσιπο της ergo έχω πια κι εγώ εμπειρία με τον μπεμπάκο μου μέσα! Πολύ τον ευχαριστιόμαστε, τον δένω μόνη μου σε 2 λεπτά κυριολεκτικά, είναι πολύ σταθερός και σου δίνει φοβερή αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας γενικώς και δεν συγκρίνεται με το μέι τάι που είχα στον πρώτο μου γιο και ακόμα και μετά από 2 μήνες εξάσκησης και καθημερινής χρήσης πάλι ήθελα μια βοήθεια στο βάλε και σίγουρα σκεφτόμουν πολύ το βγάλε για λίγο και μετά ξανά δέσιμο. 

Πήραμε τον ergo baby carrier, δηλαδή τον κλασικό, και δεν χρειάστηκε καν ένθετο για νεογέννητο από 10 ημερών που τον έβαλα, λόγω ύψους. Αλλά ακόμα και αν χρειαστεί κάποια ένθετο για νεογέννητο, κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να πάρει το αυθεντικό με τα 60ε, αλλά να διπλώνει ρολό μια μικρή πετσετούλα και να βάζει το μωράκι να κάθεται επάνω εκεί. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube, εμένα με βοήθησαν πολύ περισσότερο απ' τα επίσημα της εταιρείας για να τον δένω σε ελάχιστο χρόνο. 

Από άλλα προϊόντα που θεωρώ απαραίτητα: μαξιλάρι θηλασμού boppy (σκληρό πέταλο), άπειρες ώρες θηλασμού και άνεσης παράλληλα για τα χέρια μου, όπου μέχρι και βιβλίο διαβάζω, τρώω ή βλέπουμε καμιά σειρά και ο μπεμπάκος ανενόχλητος τρώει, κοιμάται μετά και τον κρατάω επάνω μου μέχρι να πέσει σε βαθύ ύπνο και να τον ακουμπήσω. Το χρησιμοποιώ και στους 2 γιους, ήδη από το μαιευτήριο. Επίσης, κοιμάται πάνω σε αυτό πολλές φορές στον μπαμπά ή στις γιαγιάδες χωρίς να ξεραίνονται τα χέρια τους. Πλένεται και το κάλυμμα και είναι τέλεια αγορά. 

Άλλες τέλειες αγορές στα γρήγορα: ελαφρύ καρότσι chicco simplicity, πανεύκολο στο άνοιγμα-κλείσιμο με το ένα χέρι, γερές αναρτήσεις, από νεογέννητο, πανάλαφρο, όχι ογκώδες, το χρησιμοποιεί άνετα μια μαμά μικροκαμωμένη που θέλει να κινείται μόνη με το αυτοκίνητο, σε πόλη με στενά πεζοδρόμια. Και κάθισμα αυτοκινήτου joie stages 0-25 κιλά, υπερευχαριστημένη, αν και φαντάζομαι θα υπάρχουν πια και βελτιωμένες εκδόσεις. 

Αγορές που θεωρώ τελικά άχρηστες: το λίκνο μας (chicco next2me), που πια είναι ωραιότατο κομοδίνο και προστατευτικό για το κρεβάτι μας, εκεί έχουμε ακουμπήσει πετσετάκια για τον θηλασμό, βιβλία να διαβάζω με τον μεγάλο μου γιο κι ένα σωρό πράγματα. Χρησίμευσε μόνο για τις διακοπές μας (με μωράκι κάτω των 6 μηνών, είναι αρκετά μεγάλο λίκνο) και είναι όντως πανεύκολο να στηθεί, αλλά και να μεταφερθεί σε άλλα δωμάτια του σπιτιού εύκολα. Αυτά είναι τα θετικά. Πάντως δεν θηλάζεις πολύ άνετα με το μωρό να κοιμάται μέσα στο λίκνο και εσύ στο κρεβάτι σου και ας κολλάει δίπλα δίπλα. 

H κούνια, ψιλοάχρηστη κι αυτή, αφού κάνουμε συγκοίμηση. Καλύτερα κατευθείαν κρεβάτι για μεγάλα παιδιά, όπου άνετα κοιμάσαι και με το παιδί και θηλάζεις και το μωρό (με ένα προστατευτικό πάντα). 

Αμφιλεγόμενες αγορές: ριλάξ και πάρκο (όχι παρκοκρέβατο). Το ριλάξ εντάξει στον πρώτο γιο με τον άπλετο χώρο που είχαμε το είχαμε κι αυτό τριγύρω και ακουμπούσαμε τον μπέμπη για μερικά λεπτά (χίλιες φορές καλύτερο το γυμναστήριο). Είχαμε και κουνιστή κούνια με μουσική που κουνιέται μόνη της (το γράφω έτσι για να μην μπερδευτεί κανείς με την κούνια που κοιμάται το μωρό) στο μπαλκόνι, χρήσιμη κι αυτή για να τον παίρνει ο ύπνος στο 10 λ. και για να καθίσει και κανένα 10λ. Φυσικά καθόλου απαραίτητη, αλλά βοηθούσε να εναλλάσσουμε στάσεις όταν έγινε πια μωρό 5 μηνών και έπρεπε να απασχολείται και ήθελε συνέχεια αγκαλιές και περπάτημα να χαζεύει τριγύρω. Το πάρκο το χρησιμοποίησα λίγο γιατί άργησα να το αγοράσω, του άρεσε να μπαίνει και να χαζεύει τα παιχνίδια που είχε εκεί μέσα, αλλά πάλι για 10λεπτα μιλάμε. Επίσης, χρησίμευσε όταν άρχισε να σκαρφαλώνει και να σηκώνεται για τις στιγμές που πεταγόμουν στην τουαλέτα για να χω ήσυχο το κεφάλι μου. Τώρα όμως με τα δύο παιδιά, μωρό και νήπιο, νομίζω ότι κάποια στιγμή θα ακουμπάω μέσα το μωρό μπας και γλυτώσει από τον μεγάλο όση ώρα θα 'μαι στην τουαλέτα π.χ. ή θα μαγειρέψω κάτι. Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να θυσιάσει κανείς τον χώρο, όταν δεν τον έχει άφθονο. Και μια κούνια βαθιά κάνει την ίδια δουλειά, με παιχνιδάκια μέσα. Απ' την άλλη, το πάρκο ωραιότατα πάει στους παππούδες με το κατάλληλο στρωματάκι μέσα και γίνεται μια κούνια για να κοιμάται το μωρό μέσα, που κλείνει και δεν πιάνει χώρο και είναι ελαφριά στη μεταφορά της. 

Το παρκοκρέβατο όταν λειτουργεί σαν πάρκο δεν μου αρέσει, γενικώς είναι ασταθές και στενό. Για τις διακοπές είναι σωτήριο, οπότε θεωρώ δεν γίνεται να κάνει και για τις δύο χρήσεις (δηλ. και ως πάρκο και ως κρεβάτι διακοπών). Για κρεβάτι μόνιμο δεν το θεωρώ κατάλληλο. 

εγω πηρα τον ergo cool mesh γιατι σκεφτηκαμε οτι βολευει καλυτερα στην ελλαδα λογω ζεστης.

επισης πολυ με εχει βολεψει το ριλαξ nuna.κανει απο νεογεννητο κ ειναι φτιαγμενο απο οργανικο βαμβακι.

• 3 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια Χριστος Ανεστη!

Εσπερος απο το στομα μου το πηρες.αυτο θα ρωτουσα κ εγω τωρα.θελω να της δωσω νωριτερα κουταλακια κ μπολακια να παιζει για να τα οικιοποιηθει περισσοτερο.Μου αρεσουν τα Munckin. εχετε γνωμη η αλλες προτασεις?

Επισης εδω κ καιρο εχω αγορασει ενα μηχανημα για την παρασκευη φαγητου της philips avent

Κουταλακια να παρετε στην αρχη σιλικονης που ειναι πιο μαλακα. Μπολακι ειχα παρει της mam για αρχη που βεντουζαρει πανω στο τραπεζι γιατι με τις αποτομες κινησεις πολκες φορες της ειχε ερθει καπελο. Στη συνεχεια που εξοικειωθηκε λιγο πηρα πιο σκληρα κουταλακια, παλι της mam που αλλαζουν χρωμα αν το φαγητο ειναι πολυ ζεστο. Μπολακια ομως jumbo οτι να ναι.

Διαφημίσεις

@μαγιοπουλας καλη η ιδεα για την εξοικειωση. Εμεις ειμαστε 3,5 μηνων, σε ενα μηνα το νωριτερο θα τα χρειαστουμε, αλλα κανω μια ηλεκτρονικη παραγγελια με διαφορα κ ειπα να βαλω κ τα μπωλακια για να μην ξαναπαραγγελνω. αλλα μου δινεις ενα κινητρο παραπανω!

ναι.νομιζω καλο θα ηταν να τα περιεργαστουν πιο πριν.προσωπικα οταν θα ερθει η ωρα της στερεας πριν το δοκιμασει θα το αφησω να το περιεργαστει με τα χερια πρωτα κ γιατι οχι κ να το γλυψει.ετσι κ αλλιως ολα στο στομα τα βαζει.

Αληθεια Εσπερος...γιατι να μπειτε στις στερεες απο 4.5 μηνων?

Αν καταλαβα καλα τι μου ειπε η γιατρος, εκεινη στον 5ο ξεκιναει τις κρεμες αλλα κι αυτο αναλογως το παιδι. γί αυτο λεω οτι αν ειναι να τα δει κ νωριτερα, θα τα χρειαστω σε κανενα μηνα περιπου.

Μπολακια και εγώ από jumbo.Κουταλακι για αρχή είχα αυτό της nuk αλλά επειδή ήταν μικρο,τώρα ταιζω τον μπεμπουλη μου με κουταλάκι του γλυκού.Επισης ποτηράκι για νερό Philips Avent.

Είχα πάρει της munchkin τα 4 μπωλακια με το καπάκι κ κουταλάκια σιλικόνης που αλλάζουν χρώμα αν είναι πολύ ζεστό το φαγητό. Μια χαρα με βολεψαν για κανένα 3-4μηνο, μετά δικά μας μπωλ κ κουταλακια γλυκού γιατί τα άλλα παίρνουν μικρή ποσότητα. Μη δώσετε λεφτά σε τετοια, εγώ τώρα μόνο κουταλάκια θα έπαιρνα οπωσδήποτε για να είναι μαλακά με τα ουλακια τους κ τπτ άλλο. Ποτηράκια philips avent δαγκωτο.

Διαφημίσεις

Eγω να πω την αληθεια το μονο που πηρα ηταν ενα κουταλακι σιλικονης της Αnent, κι αυτο βολεψε περισσοτερο για τις πρωτες προσπαθειες χρησης κουταλιου απο μερους του, οχι να τον ταϊζω εγω. Γενικως, αν το φαγητο ηταν σουπα ή φρουτοκρεμα το του εδινα εγω απο μπολ που χρησιμοποιουμε ολοι μας με κανονικο κουταλακι και του εδινα φυσικα και μια ποσοτητα στο τραπεζακι του να την επεξεργαζεται. Αν η τροφη ηταν στερεη απλα του εβαζα μια ποσοτητα στο τραπεζακι να το φαει μονος του και αργοτερα που μεγαλωσε κι αλλο και ηταν προσεκτικος (γυρω στους 12- 15 μηνες αν θυμαμαι καλα) κανονικο πιατακι, μπολακι που τρωμε κι εμεις.

Κ γω θεωρω περιττα τα πολλα κουζινικα

Αν καποιος αλεθει προσωπικα το ραβδομπλεντερ με βολεψε πιο πολυ απο μουλτι

Πιατακια κουταλακια δικα μας.για παιχνιδι απλα μπωλακια τυπου τζαμπο.2κουταλακια σιλικονης για τον πρωτο καιρο

Ειχα εκπαιδευτικο ποτηρακι της avent,μια χαρα

Πολυ βολικα με καλαμακι σιλικονης,καποια απο 7μηνων,τα καλυτερα για μενα b.box 

Γενικα ηθελα τουλ με το νερο να ειναι ανεξαρτητα να μπορουν να το πιασουν κ να πιουν μονα.κ χωρις ιδιαιτερα ποτηρια,οποτε απο πολυ μικρα μαθαμε σε ποτηρακια δικα μας,καλαμακι,μπουκαλακι για εξω

Αρξετες εταιριες εχουν πλεον ποτηρακια,νομιζω οχι για 6μ αλλα λιγο πιο μετα,με το χειλος να τρεχει νερο αφου ακουμπανε στα χειλη,οποτε μαθαινουν να σηκωνουν το ποτηρι,κ να κανουν την κινηση

Εχει η avent,η nuk η munchkin miracle cup η 360 τα λενε

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Κι εγώ συμφωνώ με την @Sentir...natureza, στην αρχή έτσι κι αλλιώς δε θα άφηνα μπωλ σε μωρό ούτε θα περίμενα πριν το χρόνο να φάει σούπα μόνο, υπάρχουν άλλα φαγητά για πειραματισμό. Επίσης προσωπικά δεν θα έδινα σκέυη φαγητού σαν παιχνίδι. Ισα ίσα, δε θα ήθελα να συνδέσουν το παιδί το κουτάλι με κάτι που χρησιμοποιούμε για να πασαλείψουμε το κεφάλι μας, ούτε το μπωλάκι να βουτάμε τα χεράκια μέσα.

Παραγγειλα τελικα 2 κουταλακια κ 2 μπολακια της nuk. ραβδομπλεντερ ειχα παρει ενα προσφατα, δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομα σε κατι. Αυτα τα διχτακια τροφοδοτες τα εχετε χρησιμοποιησει;

πρίν από 4 λεπτά , Έσπερος είπε:

Παραγγειλα τελικα 2 κουταλακια κ 2 μπολακια της nuk. ραβδομπλεντερ ειχα παρει ενα προσφατα, δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομα σε κατι. Αυτα τα διχτακια τροφοδοτες τα εχετε χρησιμοποιησει;

Ναι ειχα παρει κ τετοιο,δ το χρησιμοποιησαμε πολυ γτ φαγανε σχεδον αμεσως κομματια,αλλα αν φοβασαι ειναι καλη λυση

Ειχα με δυχτακι,νομιζω της σιλικονης θα καθαριζεται πιο ευκολα ομως

Διαφημίσεις

Μπλέντερ απλό χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ ακόμη, κουταλακια munchkin και πιατακια nuk. Για τις βόλτες γυάλινα μπολακια, εμπιστεύομαι το γυαλί, εκτός αν είναι κάπου μακρινά οπότε θερμός κικο. Σαλιαρες πλαστικές.

2 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Μπλέντερ απλό χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ ακόμη, κουταλακια munchkin και πιατακια nuk. Για τις βόλτες γυάλινα μπολακια, εμπιστεύομαι το γυαλί, εκτός αν είναι κάπου μακρινά οπότε θερμός κικο. Σαλιαρες πλαστικές.

το γυαλι ειναι το καλυτερο υλικο αλλα σπαει.δεν ειναι επικυνδινο?

On 9/4/2018 at 10:36 ΜΜ, μαγιοπουλας είπε:

Κοριτσια Χριστος Ανεστη!

Εσπερος απο το στομα μου το πηρες.αυτο θα ρωτουσα κ εγω τωρα.θελω να της δωσω νωριτερα κουταλακια κ μπολακια να παιζει για να τα οικιοποιηθει περισσοτερο.Μου αρεσουν τα Munckin. εχετε γνωμη η αλλες προτασεις?

Επισης εδω κ καιρο εχω αγορασει ενα μηχανημα για την παρασκευη φαγητου της philips avent

Έχω πάρει διάφορα της munckin και τα έχω βολευτεί όλα πάρα πολύ. Είναι καλαίσθητα, λειτουργικά και bpa free, ένας από τους βασικούς λόγους που έχω στο παιδί ξεχωριστά σκεύη φαγητού.

Πολύ βολικά επίσης κάποια δοχεία φαγητού brother max που βγαίνουν σε δύο μεγέθη.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 13 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

μπηκα κ ειδα τα brother max.εργονομικα φαινονται.τα ηρα λητω τα εχουν?

επισης κοριτσια γνωμη για δοχεια μεταφορας εκτος σπιτιου?

Εμενα η κορη μου περασε τη φαση των αλεσμενων χειμωνα οποτε ειχα απλο μπολακι της nuk με καπακι για μεραφορα. Οταν ηταν ωρα φρουτοκρεμας επαιρνα ολοκληρα τα φρουτα μαζι μου και επειδη συνηθως θα ημασταν σε καποιο καφε ή εστιατοριο τα καθαριζα και τους τα εδινα να μου τα αλεσουν! Οποτε δεν χρειαστηκα κατι σε θερμος.

πρίν από 9 λεπτά , CMES είπε:

Εμενα η κορη μου περασε τη φαση των αλεσμενων χειμωνα οποτε ειχα απλο μπολακι της nuk με καπακι για μεραφορα. Οταν ηταν ωρα φρουτοκρεμας επαιρνα ολοκληρα τα φρουτα μαζι μου και επειδη συνηθως θα ημασταν σε καποιο καφε ή εστιατοριο τα καθαριζα και τους τα εδινα να μου τα αλεσουν! Οποτε δεν χρειαστηκα κατι σε θερμος.

Αυτο ομως μπορει να μην το κανουν παντου κ να παρει κ ωρα κ το παιδι να πειναει.το πιο σοβαρο σε αυτο ομως ειναι οτι δεν ξερεις αν τηρουν τις συνθηκες υγιεινης.αυτοι στα μιξερ που κανουν τους χυμους βαζουν πολλες φορες φρουτα με τη φλυδα κ αμφιβαλω αν τα πλενουν.χωρια που μπορει να υπαρχουν κ υπολειματα απο ακτινιδιο κ φραουλα που μου ειπε ο γιατρος οτι τον πρωτο χρονο δεν επιτρεπονται .

πρίν από 14 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Αυτο ομως μπορει να μην το κανουν παντου κ να παρει κ ωρα κ το παιδι να πειναει.το πιο σοβαρο σε αυτο ομως ειναι οτι δεν ξερεις αν τηρουν τις συνθηκες υγιεινης.αυτοι στα μιξερ που κανουν τους χυμους βαζουν πολλες φορες φρουτα με τη φλυδα κ αμφιβαλω αν τα πλενουν.χωρια που μπορει να υπαρχουν κ υπολειματα απο ακτινιδιο κ φραουλα που μου ειπε ο γιατρος οτι τον πρωτο χρονο δεν επιτρεπονται .

Απο το να παρω εξω ετοιμη αλεσμενη τη φρουτοκρεμα το προτιμουσα. Αν αφησεις τη φρουτοκρεμα μαυριζει και χανει πολλες βιταμινες. Εναλλακτικα, αν δεν εβρισκα καπου να τα αλεσω ειχα στα φρουτα μια μπανανα και ενα μανταρινι. Παταγα τη μπανανα με το πιρουνι και προσθετα το χυμο απο το μανταρινι για να γινει λιγο πιο ζουμερο και της εδινα αυτο.

12 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

το γυαλι ειναι το καλυτερο υλικο αλλα σπαει.δεν ειναι επικυνδινο?

Χοντρό γυαλί σε ισοθερμικο τσαντακι. Όταν λέω χοντρό εννοώ όπως τα μπιμπερο της avent. Με προσοχή στην μεταφορά και για κοντινές βόλτες η σε σπίτι φίλων.Ειναι φυσικά πιο βαριά αλλά τα προτιμώ. Το πλαστικό αν μείνει κάποια ώρα μου βρωμάει.

Κατά βάση δικά μας κουζινικά, όλα τα άλλα μόνο ντιζάιν για όποιον θέλει (κι εγώ το ήθελα ορισμένες φορές), αλλά κατά βάση γυάλινα μπολάκια που κλείνουν καλά, με αυτά βολευτήκαμε. Επίσης τα παρακάτω δύο μας ήταν πολύ πολύ βολικά! 

Tι μας βόλεψε πολύ από κουζινικά:

Αυτό το πιατάκι που κολλάει στο τραπέζι, φυσικά έμαθε να το ξεκολλάει αργότερα:

Image result for elephant silicone plate

Και το tidy tot για το blw

Image result for tidy tot

Επεξεργάστηκαν by Josephine

GCqDp3.png qpsdp2.png

πρίν από 52 λεπτά , Josephine είπε:

Κατά βάση δικά μας κουζινικά, όλα τα άλλα μόνο ντιζάιν για όποιον θέλει (κι εγώ το ήθελα ορισμένες φορές), αλλά κατά βάση γυάλινα μπολάκια που κλείνουν καλά, με αυτά βολευτήκαμε. Επίσης τα παρακάτω δύο μας ήταν πολύ πολύ βολικά! 

Tι μας βόλεψε πολύ από κουζινικά:

Αυτό το πιατάκι που κολλάει στο τραπέζι, φυσικά έμαθε να το ξεκολλάει αργότερα:

Image result for elephant silicone plate

Και το tidy tot για το blw

Image result for tidy tot

Βασικά τα μωράκια είναι αξιαγάπητα! 

Και το ευρύχωρα τραπεζάκια είναι αυτα! Εγώ έχω ένα καρέκλακι με μικρότερο δίσκο. Θ το προτιμησω στο επόμενο παιδάκι μπας και γλιτωσω λίγο χαμό!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...