Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καισαρική η φυσιολογικός τοκετός;


Recommended Posts

γεια σας!

είμαι 28 εβδοάδων και έχει αρχίσει να με τρομάζει λίγο η γέννα!!

φοβάμαι και την καισαρική ,φοβάμαι και το φυσιολογικό!!

δεν με τρομάζουν τόσο οι πόνοι αλλά το κόψιμο μετα που έχω ακούσει ότι κάνει ο γιατρός προκειμένου να χωρέσει το μωρό για να βγει!!!

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εχουν υπαρξει πολλα θεματα με αυτην την ερωτηση

Ο φυσιολογικος τοκετος ειναι φυσιολογικος

Η καισαρικη ειναι χειρουργειο κ θα επρεπε να γινεται σε περιπτωση που χρειαζεται,δ τιθεται θεμα επιλογης

Μακαρι να ειχα το κουραγιο να προσπαθησω περισσοτερο για φυσιολογικο στην πρωτη να μην εκανα τζαμπα κ τη δευτερη(στο νοσοκομειο δ κανουν vbac)

Να μην χρειαζεται να σκεφτομαι οτι ισως μετα απο τριτη καισαρικη στο μελλον να μην μ αφησει ο γιατρος να κανω αλλο

Αλλα ευτυχως που υπαρχει γτ σωθηκε η αδερφη μου κ ο ανηψιος μου

Παρολα αυτα ειχα πολυ καλη αναρρωση

Κ στην καισαρικη σε κοβουν κ μαλιστα στο ιδιο σημειο πολλες φορες οπως ειπε κ ο γιατρος μου(σε δευτερη κλπ).κ οπως μετα απο καθε χειρουργειο πρεπει να προσεχεις για αρκετο καιρο

Να παρακολουθησεις μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα sweety...

Αρχικα σου ευχομαι να εχεις μια ευκολη γεννα.Κ εγω οπως φανταζομαι και ολες η οι περισσοτερεα γυναικες την πρωτη φορα και οσο πλησιαζει η ωρα φοβουνται.ειναι λογικο γιατι ειναι κατι αγνωστο,κατι για το οποιο εχεις ακουσει διαφορα απο γνωστες και φιλες που γεννησαν πριν απο σενα.Εγω προσωπικα φοβομουν πολυ ...πααααρα πολυ!!!!Καθ ολη τη διαρκεια της εγκυμισυνης μου δεν ηθελα να ακουσω καμια εμπειρια..δεν ηθελα να ξερω τιποτα.Καθε γυναικα το περναει διαφορετικα και καθε γεννα ειναι διαφορετικη.Εγω μετα απο πολλες ωρες αναμονης εκανα καισαρικη.Σου προτεινω να μην αγχωνεσαι οσο μπορεις.Οταν ερθει η ωρα της γεννας με το καλο το μονο που θα θελεις ειναι να τελειωσει και να δεις το μωρο σου και τελικα θα δεις οτι δε φοβασαι οσο νομιζες....

Link to comment
Share on other sites

Μαθήματα που σε προετοιμαζουν για τον τοκετό. Αν είσαι Αθήνα μπορείς να τα κάνεις χωρίς κόστος στο Έλενα, στη Φαιναρετη αλλά τα κάνουν και κάποιοι δήμοι και τοπικοί σταθμοί προστασίας μάνας παιδιού. 

Εγώ τα έκανα στο Έλενα και ήταν πραγματικά πολύ βοηθητικά. 

Το κόψιμο που λες λέγεται περινεοτομη. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει, ειδικά  αν υπάρχει προετοιμασία και συμφωνεί ο γιατρός σου. 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Για τα μαθηματα με καλυψε η vtgian,σχεδον παντου κανουν.κ σε νοσοκομεια επαρχιας,ολα τα ιδιωτικα,πολλα καταστηματα με βρεφικα,κ πολλα απο αυτα δωρεαν

Εγω ειμαι διαφορετικη περιπτωση σαν control freak,ηθελα να διαβασω τα παντα κ οσο γινεται να ελεγχω την κατασταση,φυσικα δ γινεται

Αλλα ενω πριν μεινω εγκυος ελεγα μονο με το γιατρο μου σε ιδιωτικο κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης ενιωθα πιο σιγουρη για μενα κ το σωμα μου,σε σημειο να σκεφτομαι,χωρις επισκληρηδιο,με τον εφημερευοντα γιατρο κλπ

Η περινεοτομη ισως κ μπορει να μη γινει,εξαρταται κ αν ερχεται καλα το μωρο η βγαζει κανενα χερι,υπαρχουν κ λαδακια για μασαζ στην περιοχη.αλλα ξερω κ για ραμματα στον κολπο.οταν σου τα κανουν δ πονας σου βαζουν τοπικο αναισθητικο,τις επομενες μερες ισως μια μικρη ενοχληση,αλλα ειναι απορροφησημα κ συνηθως σε 3μερες εισαι μια χαρα.αυτα απο φιλες

Για την τομη της καισαρικης θα νιωθεις πιθανον μουδιασμα για καιρο,ισως ενοχλει λιγο στην αλλαγη του καιρου,κ φυσικα το πρωτο 24ωρο τουλ ειναι δυσκολο εως αδυνατο(αναλογα την αναισθησια)να κουνηθεις.δ το συζητω για το πρωτο φτερνισμα η γελιο

Link to comment
Share on other sites

Για να αποφύγεις την περινεοτομή πρέπει α) να μιλήσεις με το γιατρό σου και να ρωτήσεις αν το κάνει σε όλους τους τοκετούς, ως πρακτική ρουτίνας. Οι περισσότεροι το κάνουν και έχω γνωρίσει άπειρες γυναίκες που νομίζουν ότι, ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ και δεν έχουν ιδέα! Οντως πονάει και δεν μπορείς να κάτσεις μετά και δυσκολεύεσαι μέχρι να αναρρώσεις (εξαρτάται και την τομή και τον οργανισμό φυσικά).

 

Λοιπόν, εγώ είχα ρωτήσει τη γιατρό μου και δεν χρησιμοποιούσε αυτή την πρακτική, εκτός κι αν υπήρχε σοβαρός λόγος. Μετά ρώτησα και τις μαίες (με τις οποίες τελικά γέννησα) και μου είπαν κι αυτές, ότι σε έναν φυσικό τοκετό, δεν χρειάζεται τίποτα τέτοιο - απλά δεν χρειάζεται! Αν όμως κατά την στιγμή που βγαίνει το κεφαλάκι, υπάρχει κάποια δυσκολία μπορεί να κάνουν μια μικρή τομή. Κάτι το οποίο, μου είπαν ότι είναι ΣΠΑΝΙΟ, αν έχουν γίνει όλα ομαλά και έχει προετοιμαστεί και η μαμά.

 

Δες τα μαθήματα που σου είπαν. Μπες στη σελίδα της ΕΥΤΟΚΙΑς και διάβασε ότι σε ενδιαφέρει για να καταλάβεις λίγο, πως είναι ένας κανονικός τοκετός, χωρίς προβλήματα (δεν είναι τόσο χάλια όσο φαντάζεσαι). Αν είσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις και πολλά που μπορείς να μάθεις και να προετοιμαστείς, προκειμένου, να μην υποστείς αναίτιες παρεμβάσεις, όπως την περινεοτομή.

 

Εγώ δεν χρειάστηκα τελικά και αμέσως μετά την γέννα ήμουν περδίκι. 

Οτι θέλεις, ρώτα να μάθεις. Μην ντρέπεσαι, μην διστάζεις, μην το αφήσεις στην τύχη. 

 

Με το καλό.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, sweety** said:

όσες πάντως ακούω έχουν ράματα μετά!ποναει όταν γίνεται αυτό?

ποια είναι η προετοιμασία για να μην γίνει?

 

Εμενα ο γιος μου κατεβαινε με στραβα το κεφαλι και παρα τις οποιες προσπάθειες της μαιας δεν καταφερε να το γυρισει.Σα να εγερνε σκεψου το κεφαλακι δεξια.Επισης ο γιατρος μου ελειπε και με ξεγεννησε ενας άλλος γιατρος ο οποιος ουτε με ηξερε,ουτε με ειχε ξαναδει...ηρθε 5 λεπτα στο τελος ο ανθρωπος να με βοηθησει γιατι καποιος επρεπε να με ξεγεννησει.ο συνδυασμος αυτων τον δυο ειχαν ως αποτέλεσμα ο γιατρος να με κοψει ασχημα για να καταφερει να βγει το παιδι.Εκεινη τη στιγμη δεν καταλαβα τπτ απολυτως..ουτε τα ραμματα καταλαβα ουτε τπτ.βασικα οσο ο γιατρος με εραβε εγω ασχολιομουν με το μωρακι που ειχα στην αγκαλια μου.ουτε καν μου ειπαν ότι μου κανουν ραμματα.Οταν γυρισα στο δωματιο και αρχισα να συνερχομαι αρχισα να ποναω από κατω..δε μπορουσα να κατσω καλα και τοτε η μαια ου μου ειπε ότι ο γιατρος αναγκαστηκε να μου κοψει και γιναν πολλα ραμματα γι αυτό και είμαι ετσι.Οκ δυσκολευτηκα λιγο 1-2 μερες...επαιρνα παυσίπονα.αλλα οκ.Μη φοβάσαι δλδ ότι εκεινη τη στιγμη θ ακαταλαβεις αν ο γιατρος σε κοβει και αν γινονται ραμματα...τπτ δεν καταλαβαίνεις.

 

Με το καλο το μωρακι σου.προσωπικα ευχομαι να εχεις ένα φυσιολογικο τοκετο!Να μη φοβάσαι καθολου.να σκέφτεσαι μονο ότι στο τελος του τοκετου θα εχει το παιδακι σου αγκαλια!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

σε ευχαριστω πολύ! να σαι καλα!!και να χαιρεσαι το παιδκάκι σου!!επίσης εχω ακούσει περιεργα πραγματα ότι μετα απο κοψιμο η γενικα φυσιολογικο τοκετο δεν εχω καταλαβει...για ακρατεια ούρων,κοπράνων..επίσης έχω ακούσει ότι ο κόλπος δεν επανερχεσαι στο πως ήταν πριν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον ευχαριστηση στο επαφές ούτε για την γυναίκα ούτε για τον άντρα

Επεξεργάστηκαν by sweety**
Link to comment
Share on other sites

Ακρατεια ουρων ναι εχεις για 1-2 μηνες.Οταν λεμε ακρατεια εννοουμε να θελεις να πας τουαλετα και να μην κρατιεσαι να πρεπει να πας αμεσως.Τα υπολοιπα που λες δεν ισχυουν.

 

Ότι και να ακουσεις για το φυσιολογικο τοκετο μην αγχωνεσαι...καμια συγκριση.Η καισαρικη είναι χειρουργιο.

Επεξεργάστηκαν by Niki81
Link to comment
Share on other sites

@sweety**, περινεοτομή ρουτίνας δεν χρειάζεται να γίνει. Στον γιο μου δεν έγινε και ερχόταν με το χεράκι κολλημένο στο σαγόνι του. Τον γέννησα φυσιολογικά, περινεοτομή δεν μου έκανε ο γιατρός ούτε και σκίστηκα κατά τον τοκετό, επομένως δεν είχα κανένα ράμμα και καμιά ενόχληση. Την ώρα του τοκετού πίεζε το περίνεο για να υποστηρίξει την περιοχή και έκανε η μαία ένα σχετικό μασάζ με λάδι, αλλά κατά βάση η πίεση με έσωσε. Επίσης, το μωρό μου γεννήθηκε 2.800, πιθανόν έπαιξε κι αυτό μεγάλο ρόλο. Επομένως, όλα σχετικά είναι και θα τα δεις όταν έρθει η ώρα. Φυσικά καλύτερα να έχεις 5 ράμματα από περινεοτομή παρά μια τομή επιφανειακή και μια στη μήτρα από καισαρική. Στα μαθήματα αλλά και μόνη σου θα καταλάβεις τις διαφορές. 

Η ακράτεια τόσο πριν τον τοκετό όσο και μετά είναι θέμα ορμονικό και όχι φυσιολογίας ή τομής. Κρατάει όσο σου έγραψαν παραπάνω και λιγότερο κατά περίπτωση, κάποιες δεν έχουν και καθόλου. Ο κολπικός τοκετός έχει πλήρη επαναφορά του κόλπου μετά από μερικούς μήνες και η απόλαυση των επαφών συν την ξηρότητα της περιοχής πάλι είναι ζήτημα ορμονικό και μετά από μερικούς μήνες περνάει. Θα βρεις πολλές πληροφορίες στην ιστοσελ. της ευτοκίας που σου έγραψαν παραπάνω. Μη σε αγχώνουν αυτά όμως, αν θες ενημερώσου θα έλεγα γιατί η γνώση είναι δύναμη και θα ξέρεις τι να περιμένεις, αλλά κατά βάση αυτά δεν σχετίζονται με τον κολπικό τοκετό αλλά με τις ορμονικές αλλαγές της εγκυμοσύνης. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή sweety**μπορώ να καταλάβω τον φόβο σου, γιατί τον ίδιο έζησα κι εγώ, καθώς δεν είχα φανταστεί ποτέ στη ζωή μου ότι θα κάνω παιδί και "συστήθηκα" λίγο απότομα με όλα αυτά, καθώς έμεινα έγκυος με την πρώτη προσπάθεια, πριν καλά καλά συνειδητοποιήσω το τι μέλλει γενέσθαι. 

Πάραυτα, είχα επιλέξει φυσιολογικό τοκετό για να μπορέσει να είναι στην αίθουσα και ο σύζυγος, για να ζήσει αυτό το υπέροχο θαύμα. 

 

Στην περίπτωσή μας βέβαια, δεν πήγαν όλα όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Το παιδί έπρεπε να βγει γιατί φαινόταν από τον καρδιοτοκογράφο ότι είχε πιεστεί πολύ κι εγώ ακόμα είχα σχεδόν μηδενική διαστολή στις 38,5 εβδομάδες. Μπαίνοντας στην 39η, με έβαλαν για τεχνητούς πόνους και σπάσιμο νερών και όλα πήγαιναν ρολόι μέχρι που άρχισα να νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά. Για να μη μακρηγορώ, με έβαλαν άρον άρον για καισαρική με επισκληρίδιο και γέννησα έναν υπέροχο μπόμπιρα "κοκορέτσι", 3 φορές τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο... Ευτυχώς, αυτό που δεν είδε ο γιατρός το "είδε" το ένστικτο της μάνας και η Παναγίτσα!

 

Όσον αφορά τους πόνους; Κατά τη διάρκεια της καισαρικής δεν πονάς, αλλά καταλαβαίνεις απλά ότι κάτι συμβαίνει στην κοιλιά σου και νιώθεις το τράβηγμα όταν βγαίνει το παιδί. Μετά, οι 2-3 πρώτες μέρες είναι πολύ δύσκολες από πλευράς πόνου. Την πρώτη μέρα απαγορεύεται να σηκωθείς και είσαι με καθετήρα για τα ούρα, μετά σε προτρέπουν να σηκωθείς και να περπατήσεις, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Προσωπικά μόνο με τα υπόθετα voltaren κατάφερα να νιώσω καλά και να σηκωθώ, τα λοιπά παυσίπονα δεν μου έκαναν τίποτα. Την 5η μέρα που γυρίσαμε σπίτι, έκανα φασίνα την κρεβατοκάμαρα, οπότε καταλαβαίνεις ότι ένιωθα μακράν καλύτερα :)

 

Τώρα που έχουν περάσει όλα, ομολογώ ότι αν είχα ξανά την επιλογή, θα ήθελα φυσιολογικό τοκετό, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα κινδύνευε το παιδί. Το ότι έστω και 3 μέρες ήμουν σε "κακή" κατάσταση σωματικά, με απέτρεψε από το να χαρώ και να φροντίσω το μωράκι μου όσο θα ήθελα. 

9maTp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα έχω κανει και τα δύο! 

Τον γιό μου το 15 με ΚΤομή και την κόρη μου τον Απρίλιο 17 με ΦΤοκετό (vbac).

Επιλέγω φυσιολογικό τοκετό γιατί είναι η απόλυτη συναισθηματική εμπειρία!

Με την καισαρική ένιωσα "κομπάρσος" "δευτερος ρόλος" στη γεννηση του παιδιού. Γεννήθηκε και μου το πεταξανε στη μουρη για ένα λεπτό και δε μπορεσα καν να το αγγίξω γιατι τα χερια ήτανε δεμένα με ορούς κλπ...μετά το πήρανε και αφού το δειξανε στους συγγενείς έχασα τα ίχνη του για περίπου 2-3ώρες. Στην ανάνιψη ήμουν μόνη μου και ετρεμα σα το ψαρι απο παρενέργεια της επισληριδίου. Όταν εφτασα στο δωματιο εξαντλημένη και χειρουργημένη πιά μου εφεραν κ το παιδάκι να το θηλάσω. Μέσα στη ζαλάδα και το μούδιασμα λίγο μπορεσα να αφοσιωθώ στα συναισθήματα και στο δεσιμο με το μωρό. Φαγητό σουπίτσες και  γενικά διατροφή για αρρωστους! Δυσκολευόμουν κ για τις πιό απλές κινήσεις.

Ενιωθα αδύναμη και ανίκανη να φροντίσω μόνη το μωρό μου.

Οι πόνοι λόγω της τομής ήταν όπως περιέγραψαν τα κορίτσια πιό πάνω.

 

Στο φυσιολογικό τοκετό καμία σχέση! Δεν εκανα επισκληρίδιο, πόνεσα πολύ προς το τέλος αλλα μολις γεννήθηκε το παιδακι μου τα ξέχασα ολα! Μου το δωσανε αγκαλιά και το ειχα εκεί μέχρι να γεννηθεί κ ο πλακούντας. Εκανα περινεοτομή δεν κατάλαβα καθόλου πόνο. Στην ανάνιψη επιασα κουβέντα με τις διπλανές μου κ θήλασα το κοριτσακι μου 45 λεπτά. Ανέβηκα στο δωμάτιο, εφαγα πρωινό κομπλέ και σηκώθηκα αμέσως! Ήμουν εγώ με το μωράκι μου κ δε χρειαζόμουν τη βοήθεια κανενός! Ενιωθα δυνατή και ικανή!

 

Αν η καισαρική ή μη ειναι θέμα επιλογής, μήν την επιλέξετε!

 

Όπως και να 'χει, ο φυσιολογικός τοκετός ή η καισαρική δε μας κάνει καλύτερες ή χειρότερες. Είμαστε όλες ΜΑΝΟΥΛΕΣ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

On 30/9/2017 at 3:15 ΜΜ, Niki81 είπε:

Ακρατεια ουρων ναι εχεις για 1-2 μηνες.Οταν λεμε ακρατεια εννοουμε να θελεις να πας τουαλετα και να μην κρατιεσαι να πρεπει να πας αμεσως.Τα υπολοιπα που λες δεν ισχυουν.

 

Ότι και να ακουσεις για το φυσιολογικο τοκετο μην αγχωνεσαι...καμια συγκριση.Η καισαρικη είναι χειρουργιο.

Εγώ πάντως που ήμουν γεμάτη ράμματα από κάτω δεν είχα ακράτεια

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω εμπειρία από φυσιολογικό τοκετό μόνο από καισαρική αλλά αυτό που έχω διαπιστώσει από συζητήσεις είναι ότι στο φυσιολογικό πονάς πολύ κατά τη διάρκεια της γέννας κ μετά είσαι μια χαρά ενώ στην καισαρική εκείνη την ώρα δεν πονάς αλλά πονάς αργότερα.. Είναι βέβαια κ τον κάθε οργανισμό, έχω ακούσει κοπέλες που πονουσαν για 4-5 μέρες κ μετά ήταν καλά. Εγώ από την άλλη την ημέρα της καισαρικής λόγω των φαρμάκων δεν πονουσα καθόλου αλλά από την δεύτερη μέρα κ μετά κ μέχρι να φύγω άπ το νοσοκομείο πονουσα τόσο που περπατουσα σαν "χεσ..νη"!! Κ όταν πήγα στο σπίτι κ για 23 μέρες μετά που πήρα την μπεμπα απ τη θερμοκοιτιδα στο κρεβάτι δεν μπορούσα να γυρίσω πλευρό απ τον πόνο, μετά συνηλθα! Αλλά είχα έντονο μούδιασμα στην περιοχή της τομής κ δεν μπορούσα καν να το ακουμπαω για 1 εξάμηνο κ 11 μήνες μετά μπορώ να πω ότι σχεδόν έφυγε! Οπότε κατά την γνώμη μου ένας φυσιολογικός τοκετός ίσως είναι καλύτερος δεδομένου ότι πονάς συνήθως μόνο την ώρα πριν κ κατά τη διάρκεια της γέννας

Link to comment
Share on other sites

Εχω γεννήσει μονο με ΦΤ και έτσι δεν εχω άποψη για την καισαρική. Για μένα ο ΦΤ, αν και ηταν δύσκολος και πολυωρος, με ενα μεγάλο παιδι (4.400) που μάλιστα έβγαινε με πλάγια προβολή (άρα ακομα πιο ζόρι) ηταν μια πολυ θετική εμπειρία. 

Με την επισκληριδιο δεν πόνεσα καθόλου,  και ενώ μου κάνανε περινοιοτομη δεν ένιωσα τίποτα (ουτε και στα ραματα). Την ιδια μερα ειχα σηκωθεί και ειχα κάνει και μπανιο μονη μου, γενικά αισθανόμουν μια χαρα. Σε 4 μερες οδηγούσα. Κάποια παρενέργεια (ακράτεια ή κάποια άλλη αλλοίωση του κόλπου) δεν ειχα, αντίθετα στο 6μηνο είχαν επανέλθει ολα πλήρως (τοτε πήγα στον γυναικολόγο γί´αυτο στο θέτω ως χρονικό σημείο). Τωρα κοντεύω να γεννήσω το δευτερο, το οποίο ηταν ισχιακο και φοβόμουν οτι θα αναγκαστούμε για ΚΤ. Ευτυχώς γύρισε και ελπίζω οτι θα τα καταφέρω και αυτή τη φορά με ΦΤ. 

Επεξεργάστηκαν by less_serious
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κορίτσια και εγώ με καισαρική γεννησα αλλά αν μπορούσα να επιλέξω τώρα θα πίεζα τον γιατρό για φυσιολογικό τοκετό. Με την καισαρικη μπήκα βγήκα χωρίς να καταλάβω τι συνέβαινε με φόβο περισσότερο παρά την αίσθηση ότι θα γεννήσω το μωρό μου. Άλλοι αναλαμβάνουν για εσένα και δεν είναι ωραία εμπειρία. Μετά πονούσα, ήμουν με καθετήρα και όρο σαν άρρωστη. Θηλασα αμέσως μετά που γεννησα φυσικά.

τωρα έχω μείνει με την τομή που ούτε και γω ξέρω πότε θα φύγει.

Φίλες μου που γέννησαν με φυσιολογικό σηκώθηκαν αμέσως μετά και ήταν άνετες και χαλαρες.

Επεξεργάστηκαν by Elena2015
Link to comment
Share on other sites

εγω τελικα γεννησα με καισαρικη αν κα ξεκινησαμε για φυσιολογικα αλλα τελικα δεν εξελιχτηκε(ετσι μου ειπαν ,αλλα πιστευω οτι λογω του οτι ειχαν περασει 10 ωρες και δεν ειχε γρηγορη εξελιξη δεεν ειχαν τη  ορεξη να με περιμενουν δεδομενου οτι ο γιατρος μου δεν εμφανιστηκε ολο το σκ να με δει μετα το χειρουργειο)οποτε ειδα και τους πονους του φτ και της καισαρικης!!να πω @Elena2015 οτι αν και για φτ η ολη διαδικασια μου φανηκε οτι ημουν επισης σαν αρρωστη αφου παλι ημουν με ορο 10 ωρες καθως μου επερναν τα ουρα με καθετηρα γιατι δεν με αφηναν να σηκωθω(λογω σπασμενων νερων μου ελεγαν)ενωψ εγω τους ελεγα οτι μπορω να περπατησω!!και με μετεφεραν στν αιθοθυσα ωδινων με αναπηρικο καροτσακι που δεν μ αρεσε καθοολου!!!μετα απο την καισαρικη εχεις πονους τουλαχιστον τα 2 πρψτα 24ωρα ειναι πολυ ζορικα. τωρα μετα απο 20 μερες θεωρω οτι εχω αναρωσει,εχω καποιους ελαχιστους πονους!η περιοχη της τομης ναι ειναι μουδιασμενη και ειναι ενοχλητικο αλλα υποχωρει σιγα σιγα! εγω τον καθετηρα τον εβγαλα τω επομενη ακριβως ημερα γιατι σηκωθηκα την επομενη μερα μονο και μονο για να απαλαχτω απο τον καθετηρα!οι πονοι του καθε τοκετου ειναι διαφορετικοι θεωρω οποτε και τωρα να γεννουσα παλι δεν θα ηξερα τι να επιλεξω!!η αληθεια ειναι οτι στενοωρηθηκα που δεν γεννησα φυσιολογικα γιατι ηθελα πολυ να ακουσω το κλαμα του μωρου την ωρα που βγαινει!!!και οχι μετα απο μια ωρα ....

Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πρίν, sweety** είπε:

εγω τελικα γεννησα με καισαρικη αν κα ξεκινησαμε για φυσιολογικα αλλα τελικα δεν εξελιχτηκε(ετσι μου ειπαν ,αλλα πιστευω οτι λογω του οτι ειχαν περασει 10 ωρες και δεν ειχε γρηγορη εξελιξη δεεν ειχαν τη  ορεξη να με περιμενουν δεδομενου οτι ο γιατρος μου δεν εμφανιστηκε ολο το σκ να με δει μετα το χειρουργειο)οποτε ειδα και τους πονους του φτ και της καισαρικης!!να πω @Elena2015 οτι αν και για φτ η ολη διαδικασια μου φανηκε οτι ημουν επισης σαν αρρωστη αφου παλι ημουν με ορο 10 ωρες καθως μου επερναν τα ουρα με καθετηρα γιατι δεν με αφηναν να σηκωθω(λογω σπασμενων νερων μου ελεγαν)ενωψ εγω τους ελεγα οτι μπορω να περπατησω!!και με μετεφεραν στν αιθοθυσα ωδινων με αναπηρικο καροτσακι που δεν μ αρεσε καθοολου!!!μετα απο την καισαρικη εχεις πονους τουλαχιστον τα 2 πρψτα 24ωρα ειναι πολυ ζορικα. τωρα μετα απο 20 μερες θεωρω οτι εχω αναρωσει,εχω καποιους ελαχιστους πονους!η περιοχη της τομης ναι ειναι μουδιασμενη και ειναι ενοχλητικο αλλα υποχωρει σιγα σιγα! εγω τον καθετηρα τον εβγαλα τω επομενη ακριβως ημερα γιατι σηκωθηκα την επομενη μερα μονο και μονο για να απαλαχτω απο τον καθετηρα!οι πονοι του καθε τοκετου ειναι διαφορετικοι θεωρω οποτε και τωρα να γεννουσα παλι δεν θα ηξερα τι να επιλεξω!!η αληθεια ειναι οτι στενοωρηθηκα που δεν γεννησα φυσιολογικα γιατι ηθελα πολυ να ακουσω το κλαμα του μωρου την ωρα που βγαινει!!!και οχι μετα απο μια ωρα ....

Γιατί σε έκαναν ολική νάρκωση κ δεν ακουσες το κλάμα του μωρού??? Αυτο που πέρασες εσύ για μένα ήταν χειρότερο, γιατί ένιωσες κ τους πόνους του ΦΤ κ της καισαρικής.. Βέβαια όπως κ να γεννήσεις αφού έρχεται στον κοσμο το μωρό σ κ είναι υγιές τα ξεχνάς όλα!! Να σου ζησει!! :)

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mama16 είπε:

Γιατί σε έκαναν ολική νάρκωση κ δεν ακουσες το κλάμα του μωρού??? Αυτο που πέρασες εσύ για μένα ήταν χειρότερο, γιατί ένιωσες κ τους πόνους του ΦΤ κ της καισαρικής.. Βέβαια όπως κ να γεννήσεις αφού έρχεται στον κοσμο το μωρό σ κ είναι υγιές τα ξεχνάς όλα!! Να σου ζησει!! :)

Γεννησε σε δημοσιο νοσοκομειο η sweety νομιζω δεν κανουν επισκληριδιο. Κ εγω με φυσιολογικο τοκετο γεννησα αλλα πιστευω οτι εκεινη τη στιγμη δε θα με ενοιαζε αν μου ελεγε η γιατρος μου οτι χρειαζεται καισαρικη. Αλλα αυτο ειναι σε εμενα γιατι εχω απολυτη εμπιστοσυνη στη γιατρο μου κ ηξερα οτι δεν θα το κανει χωρις λογο!! Κ αυτο λεω σε οποια γνωστη μου μου κουβεντιαζει οτι φοβαται οτι ο γιατρος της θα τη παει για καισαρικη. Να βρουνε γιατρους να τους εμπιστευονται!! Δεν ειναι αναγκη να ειναι το πρωτο ονομα του νοσοκομειου ο αλλος! αρκει να εχεις καλη σχεση οικειοτητα κ εμπιστοσυνη. Ειχα τη δυνατοτητα να με παρακολουθησει κ να με ξεγεννησει μεγαλογιατρος της Πατρας ιδιοκτητης κλινικης κ μαλιστα το ελεγε κ ο ιδιος καθως εχουμε σχεσεις αλλα τη γιατρο μου δεν την αλλαζα με τιποτα!!

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 31 λεπτά , balletina είπε:

Γεννησε σε δημοσιο νοσοκομειο η sweety νομιζω δεν κανουν επισκληριδιο. Κ εγω με φυσιολογικο τοκετο γεννησα αλλα πιστευω οτι εκεινη τη στιγμη δε θα με ενοιαζε αν μου ελεγε η γιατρος μου οτι χρειαζεται καισαρικη. Αλλα αυτο ειναι σε εμενα γιατι εχω απολυτη εμπιστοσυνη στη γιατρο μου κ ηξερα οτι δεν θα το κανει χωρις λογο!! Κ αυτο λεω σε οποια γνωστη μου μου κουβεντιαζει οτι φοβαται οτι ο γιατρος της θα τη παει για καισαρικη. Να βρουνε γιατρους να τους εμπιστευονται!! Δεν ειναι αναγκη να ειναι το πρωτο ονομα του νοσοκομειου ο αλλος! αρκει να εχεις καλη σχεση οικειοτητα κ εμπιστοσυνη. Ειχα τη δυνατοτητα να με παρακολουθησει κ να με ξεγεννησει μεγαλογιατρος της Πατρας ιδιοκτητης κλινικης κ μαλιστα το ελεγε κ ο ιδιος καθως εχουμε σχεσεις αλλα τη γιατρο μου δεν την αλλαζα με τιποτα!!

Φυσικά και κανουνε επισκληρίδιο σε δημόσια νοσοκομεια. Αναλόγως σε ποιο νοσοκομείο θα πάς. Εγω γέννησα εκτάκτως σε δημοσιο νοσοκομειο (Αρεταιειο) στις 01:30 το βράδυ με καισαρική και μου κάναν κανονικά επισκληρίδιο. Εάν πήγαινα π.χ. στο Έλενα θα με κοίμιζαν σίγουρα, το έχουν σύστημα εκεί.

Επεξεργάστηκαν by elemaxi
Link to comment
Share on other sites

πρίν από 48 λεπτά , elemaxi είπε:

Φυσικά και κανουνε επισκληρίδιο σε δημόσια νοσοκομεια. Αναλόγως σε ποιο νοσοκομείο θα πάς. Εγω γέννησα εκτάκτως σε δημοσιο νοσοκομειο (Αρεταιειο) στις 01:30 το βράδυ με καισαρική και μου κάναν κανονικά επισκληρίδιο. Εάν πήγαινα π.χ. στο Έλενα θα με κοίμιζαν σίγουρα, το έχουν σύστημα εκεί.

Για αυτο ειπα "νομιζω" !!!! Δεν το εχω ψαξει προσφατα γιατι εγω γεννησα σε ιδιωτικη. Παλαιοτερα δεν κανανε τουλαχιστον σε φυσιολογικους τοκετους επισκληριδιο στο συγκεκρυμμενο νοσοκομειο. Στο Ριο γεννησε η sweety. Παντως επειδη προσφατα γεννησαν 2 γνωστες μου με καισαρικη εκει τους κανανε ολικη ναρκωση :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω τι κάνει το Αρεταιειο ή το Έλενα στην περίπτωση του φυσιολογικού τοκετού. Μπορεί όντως να μην κάνουν καν επισκληρίδιο. Στην περίπτωση της καισαρικής πάντως το Αρεταίειο δεν σου κάνει ολική (και έχω γεννήσει δυο φορές εκει) αλλά επισκληρίδιο. Και γω με την σειρά μου έχω γνωστές που γέννησαν στο Έλενα με ολική νάρκωση λόγω καισαρικής. :roll: 

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...