Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα πιο υγιεινά σνακ για μεγάλους και παιδιά!

xena

Recommended Posts

13 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Μιας που ειναι καλοκαιρακι σκεφτηκα να προτεινω υγιεινες γρανιτες με φρουτα :

1 κουπα οτι φρουτο θελουμε: βερικοκα, φρουτα του δασους, φραουλες, ροδακινα κα

2 κουπες στραγγιστο γιαουρτι

1-2 κουτ σουπας μελι (προαιρετικα και αναλογως την γλυκυτητα των φρουτων)

Τα βαζουμε ολα στο μπλεντερ και σε ειδικες θηκες για γρανιτες. Ετοιμο το σπιτικο παγωτακι μας :wink:

Κυκλοφορουν πολλες συνταγες στο διαδικτυο με απειρους συνδυασμους.

Εγώ κάνω φρούτοκρέμα με ότι φρούτο έχω βάζω κ στο τέλος δύο κουταλιές γιαούρτι κ το βάζω σε συσκευασίες από γιαουρτακια(γιατί έτσι μόνο το τρώει ο μικρος) και τα βαζω καταψυξη. Είναι πολύ δροσιστικα πραγματι. 

13 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Είναι όντως πολύ ωραίο! Το έφτιαξα πριν καμιά βδομάδα με ροδάκινο και μπανάνα, το έβαλα σε ξυλάκια, αλλά δυστυχώς το έφαγα μόνη μου, η μικρή δε δέχτηκε καν να το βάλει στο στόμα, απλά το περιεργαζόταν. Δεν ξέρει τι χάνει :)

Και ο δικός μου δεν το τρώει παγωμένο αλλά μόλις λιώσει λίγο το δίνω με το κουτάλι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 78
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

16 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Μιας που ειναι καλοκαιρακι σκεφτηκα να προτεινω υγιεινες γρανιτες με φρουτα :

1 κουπα οτι φρουτο θελουμε: βερικοκα, φρουτα του δασους, φραουλες, ροδακινα κα

2 κουπες στραγγιστο γιαουρτι

1-2 κουτ σουπας μελι (προαιρετικα και αναλογως την γλυκυτητα των φρουτων)

Τα βαζουμε ολα στο μπλεντερ και σε ειδικες θηκες για γρανιτες. Ετοιμο το σπιτικο παγωτακι μας :wink:

Κυκλοφορουν πολλες συνταγες στο διαδικτυο με απειρους συνδυασμους.

Είναι πολύ καλύτερο αν παγώσεις τα φρούτα σε φέτες και μετά τα πολτοποιήσεις σε μπλέντερ που σπάει πάγο. Καταναλώνεται αμέσως σαν γρανίτα, και είναι αφράτο.

13 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Είναι πολύ καλύτερο αν παγώσεις τα φρούτα σε φέτες και μετά τα πολτοποιήσεις σε μπλέντερ που σπάει πάγο. Καταναλώνεται αμέσως σαν γρανίτα, και είναι αφράτο.

Δεν εχω τετοιο μπλεντερ :-? Αυτο που λες το γνωριζω για την μπανανα και το καρπουζι, απλα εμενα μου αρεσει να ειναι πιο "γεματο", οχι σαν νερο και αυτο επιτυγχανεται με το γιαουρτι. Βεβαια, ξεχασα να συμπληρωσω οτι και η αναλογια γιαουρτιου-φρουτου ειναι θεμα γουστου. Προσωπικα βαζω συνηθως ιδια αναλογια (1:1 οπως η συνταγη του Jamie Οliver) αλλα η συνταγη σε ελληνικο σαίτ ηταν η παραπανω, που την εχω δοκιμασει, ειναι εξισου ωραια απλα μου ερχεται πιο εντονο το γιαουρτι σε καποιους συνδυασμους φρουτων (πχ με τη φραουλα) οποτε το προσαρμοζω.

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα!

Ξεκίνησα να φτιάχνω πίτες, όταν πήγε η μεγάλη σχολείο, για να της δίνω μαζί. Και φυσικά τρώμε κι όλοι. Μέχρι τώρα βολεύομαι με την έτοιμη ζύμη κουρού. Μας αρέσει σας γεύση (την προτιμάμε από το φύλλο) αλλά είναι μια έτοιμη ζύμη με ότι αυτό συνεπάγεται για τα συστατικά. Και θα ήθελα να την αντικαταστήσω με σπιτική. 

Έχετε να προτείνετε συνταγή για εύκολη-γρήγορη-νόστιμη ζύμη για πίτα (και για πίτσα εάν έχετε); Ευχαριστώ πολύ!

πρίν από 9 λεπτά , samsympan είπε:

Καλημέρα!

Ξεκίνησα να φτιάχνω πίτες, όταν πήγε η μεγάλη σχολείο, για να της δίνω μαζί. Και φυσικά τρώμε κι όλοι. Μέχρι τώρα βολεύομαι με την έτοιμη ζύμη κουρού. Μας αρέσει σας γεύση (την προτιμάμε από το φύλλο) αλλά είναι μια έτοιμη ζύμη με ότι αυτό συνεπάγεται για τα συστατικά. Και θα ήθελα να την αντικαταστήσω με σπιτική. 

Έχετε να προτείνετε συνταγή για εύκολη-γρήγορη-νόστιμη ζύμη για πίτα (και για πίτσα εάν έχετε); Ευχαριστώ πολύ!

Για ζυμη κουρου, κανω την παραδοσιακη συνταγη: ενας κεσες γιαουρτι (οτιδηποτε αλλα οχι 0%), ο ιδιος κεσες λαδι (η λιωμενο βουτυρο) και οσο αλευρι τραβηξει μεχρι να γινει μια ζυμη που να πλαθεται.

Για πιτσα: 

1 φλυτζανι νερο χλιαρο

1 φακελακι μαγια διαλυμενη στο νερο

1 πρεζα αλατι

λιγη ζαχαρη

περιπου μισο κιλο αλευρι, σκληρο η ακομη καλυτερα ειδικο για πιτσα

Βαζεις περιπου τα 400 γραμμαρια αλευρι και ζυμωνεις, προσθετοντας στο τελος οσο αλευρι τραβηξει μεχρι να εχεις μια ελαστικη ζυμη να μην κολλαει πολυ αλλα και να μην ειναι σκληρη. Ιδανικα με μιξερ και γαντζο, αλλιως θα παρει λιγη ωρα αλλα γινεται. 

Στο τελος προσθετεις 2-3 κουταλιες λαδι και κανεις ενα τελευταιο ζυμωμα.

Αφηνεις σκεπασμενη να φουσκωσει καλα, 1-2 ωρες, σκεπασμενη με υγρη πετσετα.

Πατας, ανοιγεις με τη βοηθεια αλευριου η ψιλου σιμιγδαλιου και πλαστη,  και στρωνεις σε ταψι. Οσο πιο λεπτη τοσο πιο καλα για εμενα, αλλα γουστα ειναι αυτα. Με αυτη την ποσοτητα κανεις το μεγαλο ταψι του φουρνου η δυο πιο μικρα. Αν θες, πριν φουσκωσει, φυλας τη μιση στο ψυγειο για την αλλη μερα, διτηρειται μια χαρα, απλα σκεπασμενη με μεμβρανη η υγρη πεστσετα.

Προσθετεις σαλτσα της αρεσκειας σου, ο,τι τυρι σου αρεσει (εγω βαζω μειγμα μοτσαρελα και τσενταρ μετα απο πολλα πειραματα), αλλαντικα, λαχανικα κλπ κατα βουληση και ψηνεις σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στον αερα για περιπου 10 λεπτα.

Με την ιδια ζυμη και ψησιμο, μπορεις να κανεις μικρα ψωμακια.

Διαφημίσεις

Τώρα που καλοκαιριάζει, πείτε καμιά συνταγή με λαχανικά πέρα από τα συνηθισμένα! Εννοώ πλήρες γεύμα, όχι γαρνιτούρα, σαλάτα κλπ.

Για εμένα συνηθισμένα είναι αρακάς, φασολάκια, μπάμιες, μπριάμ, παπουτσάκια, ιμάμ, γεμιστα. Άντε και σπανακόρυζο, που δεν το τρώει κανείς όμως :( 

Και σούπες, που τις θεωρώ πιο χειμωνιάτικες. 

Πείτε τίποτα διαφορετικό.

πρίν από 15 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Τώρα που καλοκαιριάζει, πείτε καμιά συνταγή με λαχανικά πέρα από τα συνηθισμένα! Εννοώ πλήρες γεύμα, όχι γαρνιτούρα, σαλάτα κλπ.

Για εμένα συνηθισμένα είναι αρακάς, φασολάκια, μπάμιες, μπριάμ, παπουτσάκια, ιμάμ, γεμιστα. Άντε και σπανακόρυζο, που δεν το τρώει κανείς όμως :( 

Αυτά που μου έρχονται στο νου είναι κολοκυθάκια γεμιστά με άσπρη σαλτσουλα από πάνω, μπιφτέκια λαχανικών (αν το θεωρείς φαγητό) κ λαχανορυζο που είναι χειμωνιάτικο. Α κ μουσακά

πρίν από 36 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

οτιδηποτε σε μπιφτεκια η τυπου πιτα

δλδ στους κολοκυθοκεφτεδες θα βαλω λιγο παραπανω αυγο,κ αλευρι κ θα το κανω σαν πιτα στο φουρνο.αυτο μπορεις να το κανεις με τα παντα σχεδον.μελιτζανες,σπανακι.κτ σαν σουφλε

λαχανορυζο,πρασορυζο

ψητα λαχανικα,μελιτζανες,κολοκυθακια,πιπεριες

εμενα το τουρλου πχ δ μου αρεζε,προτιμουσα να τα βαζω φουρνο κ με λιγο πιο ιδιαιτερη γευση.να βαζω γλυκοπατατα αντι κλασικης,κολοκυθα,αντι για σαλτσα λεμονατα η με πιο ασιατικη γευση(τζιντζερ-καρυ που γενικα τα βαζω σχεδον παντου)

μπροκολο-κουνουπιδι-παντζαρι σε συνταγες οπως μπιφτεκια λαχανικων

γενικα το κουνουπιδι παιζει πολυ σε χορτοφαγικο καρυ.κ προσφατα το ειδα σε τυπου sepherds pie αλλα δ θα το φανε τα δικα μου.γενικα γινεται με λαχανικα αλλα την προτιμαμε με κρεας

εχει κ καποιες κρυες σουπες αλλα δ ειμαι φαν

γενικα αν δ χρησιμοποιω κρεας μου αρεσει να εχει κ μανιταρια

αν γκουγκλαρεις θα βρεις παρα πολλες συνταγες,κ χωρις οσπρια.με αυγο κ χωρις.με αυγο γινονται πιο δεμενα

μου αρεσουν συνταγες του πετρετζικη κ του ολιβερ.αν κ συνηθως τα κανω με το ματι

μ αρεσει επισης με αρακα κ καλαμποκι που μπορεις να τα αφησεις μεσα ολοκληρα

7 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Καλημέρα!

Μόλις σήμερα δοκίμασα μια συνταγή που μου έδωσαν, για τυρόπιτα χωρίς φύλλο. 

Μισό κιλό φέτα

2 κεσεδακια γιαούρτι στραγγιστό 

Τριμμένο τυρί 

3-4 αυγά 

250 γρ. λιωμένο βούτυρο 

Μισό κιλό φαρίνα

Αλάτι, πιπέρι

Ανακατεύουμε τα υλικά, βουτυρώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε τριμμένη φρυγανιά και προσθέτουμε το μείγμα. Από πάνω ρίχνουμε σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 για μισή ώρα. 

Αυτά τα υλικά είναι υπολογισμένα για ένα μεγάλο πυρέξ, και βγαίνει σχετικά παχιά. Επειδή δεν έχω πυρέξ και την έφτιαξα σε μεγάλο ρηχό ταψί (σαν της πίτσας), βγήκε λεπτή όπως βγαίνει η μπατζίνα κι η αλευρόπιτα. Μπορώ να πω ότι μου άρεσε καλύτερα έτσι. 

Ο μικρός περνάει τη φάση που δεν θέλει τη φέτα, οπότε έτσι ελπίζω να τη φάει.

Διαφημίσεις

Παιδιά εμείς τώρα περνάμε φάση δεν ξέρω τι τον έπιασε. Δεν τρώει το μεσημεριανό εδώ και 4 μέρες. Ούτε τραχανά , ούτε κοτόσουπα , ούτε χιλοπιτακι τίποτα. Ενώ όταν έρχεται η ώρα της φρουτόκρεμας και του γιαουρτιού τα τρώει στο μεσημεριανό έχουμε θέμα. Δεν ανοίγει καν το στόμα ... κοιτάει το πιάτο βλέπει τι έχει μέσα και δεν ανοίγει στόμα. Ενώ όλα αυτά τα έτρωγε ... με ευχαρίστηση μπορώ να πω. Μήπως είναι και η ζέστη ; :/ 

πρίν από 39 λεπτά , Super.mum είπε:

Παιδιά εμείς τώρα περνάμε φάση δεν ξέρω τι τον έπιασε. Δεν τρώει το μεσημεριανό εδώ και 4 μέρες. Ούτε τραχανά , ούτε κοτόσουπα , ούτε χιλοπιτακι τίποτα. Ενώ όταν έρχεται η ώρα της φρουτόκρεμας και του γιαουρτιού τα τρώει στο μεσημεριανό έχουμε θέμα. Δεν ανοίγει καν το στόμα ... κοιτάει το πιάτο βλέπει τι έχει μέσα και δεν ανοίγει στόμα. Ενώ όλα αυτά τα έτρωγε ... με ευχαρίστηση μπορώ να πω. Μήπως είναι και η ζέστη ; :/ 

Ποιο από τα 2 παιδάκια σου? Το μικρούλη? Μήπως βγάζει δοντακια κ ενοχλείται? Κ για αυτό το λόγο τρώει το γιαούρτι κ τα φρουτάκια που είναι κρύα? Φάση είναι κ θα περάσει..

12 ώρες πρίν, Ilaeira είπε:

Μόλις σήμερα δοκίμασα μια συνταγή που μου έδωσαν, για τυρόπιτα χωρίς φύλλο. 

Μισό κιλό φέτα

2 κεσεδακια γιαούρτι στραγγιστό 

Τριμμένο τυρί 

3-4 αυγά 

250 γρ. λιωμένο βούτυρο 

Μισό κιλό φαρίνα

Αλάτι, πιπέρι

Ανακατεύουμε τα υλικά, βουτυρώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε τριμμένη φρυγανιά και προσθέτουμε το μείγμα. Από πάνω ρίχνουμε σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 για μισή ώρα. 

Αυτά τα υλικά είναι υπολογισμένα για ένα μεγάλο πυρέξ, και βγαίνει σχετικά παχιά. Επειδή δεν έχω πυρέξ και την έφτιαξα σε μεγάλο ρηχό ταψί (σαν της πίτσας), βγήκε λεπτή όπως βγαίνει η μπατζίνα κι η αλευρόπιτα. Μπορώ να πω ότι μου άρεσε καλύτερα έτσι. 

Ο μικρός περνάει τη φάση που δεν θέλει τη φέτα, οπότε έτσι ελπίζω να τη φάει.

Κλασική συνταγή αυτή.

Εγώ κάνω μια παραλλαγή φέτα-γιαούρτι-αυγό-λάδι-τριμμένα τυριά και τα πλάθω σε μπαλάκια ή σε μαφιν για σχολικό κολατσιό ή για γρήγορο βραδυνο.

3 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

λογικα για τιν μεγαλο θα λες

πιθανον κ η ζεστη

δοκιμασε με κτ πιο στερεο κ κρυο.μακαρονια με κιμα,κεφτεδακια με πατατες

πρίν από 23 λεπτά , vicky86 είπε:

πιθανον κ η ζεστη

Λες για τον μεγάλο να λέει? Εγώ είδα για φρουτοκρεμα που έλεγε κ σκέφτηκα τον μικρό. Δεν είναι σε ηλικία ακόμα που τρώει?

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Ποιο από τα 2 παιδάκια σου? Το μικρούλη? Μήπως βγάζει δοντακια κ ενοχλείται? Κ για αυτό το λόγο τρώει το γιαούρτι κ τα φρουτάκια που είναι κρύα? Φάση είναι κ θα περάσει..

Όχι όχι το μικρούλη ο «μεγάλος» που είναι σχεδόν 2 χρόνων. Προσπαθώ να θυμηθώ και νομίζω και το προηγούμενο καλοκαίρι είχα κάτι τέτοια θέματα ... δεν έτρωγε καλά ... τι άλλο μπορεί να φταίει .. ας πούμε χθες δοκίμασα να δώσω σκέτο στεγνό το κοτόπουλο με πατατούλες στο φούρνο και από μένα δεν τρώγε .. του το άφησα στο τραπέζι να φάει μόνος και έφαγε λιγάκι κρέας ... φαντάσου ότι του έβαλα και λίγο κέτσαπ μήπως τον ξεγελασω και το φάει 

1 hour ago, vicky86 είπε:

πιθανον κ η ζεστη

Ναι για τον μεγάλο λέω .. ευχαριστω θα δοκιμάσω ... με τα μακαρονια έχει φάει ένα κόλλημα τελευταία αλλά δεν γίνεται να τρώει συνέχεια μακαρονια 

πρίν από 52 λεπτά , mama16 είπε:

Λες για τον μεγάλο να λέει? Εγώ είδα για φρουτοκρεμα που έλεγε κ σκέφτηκα τον μικρό. Δεν είναι σε ηλικία ακόμα που τρώει?

Για τον μεγάλο λέω , ο μικρός τρώει φρουτοκρεμα και χόρτο σούπα και σε λίγο θα αρχίσω να κάνω την χόρτο σούπα κρεατοσουπα. Ο μεγάλος πίνει γάλα το πρωί η τρώει δημητριακα με γάλα , μετά τρώει φρουτοκρεμα η σκέτη μπανάνα μόνος του , μετά τρώει το μεσημεριανό (που τώρα δεν το τρώει :mellow:) μετά τρώει κάνα αυγό (μόνο το ασπράδι έχει φάει κόλλημα και εκεί) μετά κάνα γιαουρτι με μελι η ότι είχαμε και για μεσημεριανό και μετά πάλι γάλα πριν τον ύπνο. 

πρίν από 20 λεπτά , Super.mum είπε:

Όχι όχι το μικρούλη ο «μεγάλος» που είναι σχεδόν 2 χρόνων. Προσπαθώ να θυμηθώ και νομίζω και το προηγούμενο καλοκαίρι είχα κάτι τέτοια θέματα ... δεν έτρωγε καλά ... τι άλλο μπορεί να φταίει .. ας πούμε χθες δοκίμασα να δώσω σκέτο στεγνό το κοτόπουλο με πατατούλες στο φούρνο και από μένα δεν τρώγε .. του το άφησα στο τραπέζι να φάει μόνος και έφαγε λιγάκι κρέας ... φαντάσου ότι του έβαλα και λίγο κέτσαπ μήπως τον ξεγελασω και το φάει 

Ναι για τον μεγάλο λέω .. ευχαριστω θα δοκιμάσω ... με τα μακαρονια έχει φάει ένα κόλλημα τελευταία αλλά δεν γίνεται να τρώει συνέχεια μακαρονια 

Για τον μεγάλο λέω , ο μικρός τρώει φρουτοκρεμα και χόρτο σούπα και σε λίγο θα αρχίσω να κάνω την χόρτο σούπα κρεατοσουπα. Ο μεγάλος πίνει γάλα το πρωί η τρώει δημητριακα με γάλα , μετά τρώει φρουτοκρεμα η σκέτη μπανάνα μόνος του , μετά τρώει το μεσημεριανό (που τώρα δεν το τρώει :mellow:) μετά τρώει κάνα αυγό (μόνο το ασπράδι έχει φάει κόλλημα και εκεί) μετά κάνα γιαουρτι με μελι η ότι είχαμε και για μεσημεριανό και μετά πάλι γάλα πριν τον ύπνο. 

Για αρχή θα έλεγα να δοκιμασεις να περάσεις σε πράγματα που τρώει μόνος (και αν χρειαστεί βοηθάς). Γενικά φαγητό κανονικά μαγειρεμένο, αλλα΄χωρίς πολλές σάλτσες κλπ, που να μπορεί να φάει μόνος: κοτόπουλο, μπιφτέκια και κεφτεδάκια, μαλακό κρέας σε μπουκίτσες, πατάτες και λαχανικά ωμά ή ψητά κλπ. Αφού τρώει μπανάνα μόνος, λογικά είναι στη φάση που αρχίζει να γίνεται πιο ανεξάρτητος.

1 hour ago, ΑΡΓΚ είπε:

Για αρχή θα έλεγα να δοκιμασεις να περάσεις σε πράγματα που τρώει μόνος (και αν χρειαστεί βοηθάς). Γενικά φαγητό κανονικά μαγειρεμένο, αλλα΄χωρίς πολλές σάλτσες κλπ, που να μπορεί να φάει μόνος: κοτόπουλο, μπιφτέκια και κεφτεδάκια, μαλακό κρέας σε μπουκίτσες, πατάτες και λαχανικά ωμά ή ψητά κλπ. Αφού τρώει μπανάνα μόνος, λογικά είναι στη φάση που αρχίζει να γίνεται πιο ανεξάρτητος.

Ουυυ μπανάνα τρώει μόνος από 7 μηνών χαχα είναι ανεξάρτητο παιδί ... προσπαθεί γενικά από ότι έχω πολύ καταλάβει δεν θέλει να τον ταΐζω προτιμάει μόνος του .. να τον ντύνω δεν πολύ θέλει .. θέλει και αυτό μόνος του 

οι πίτες χωρίς φύλλο είναι μεγάλη εφεύρεση. εμένα βέβαια δαν σουφλέ μοιάζουν πιο πολύ. έτσι πρέπει να είναι η γεύση;;

εχετε καμία συνταγή για παγωμένο τσάι χωρίς ζαχαρη; λέω να κόψω τον έναν καφέ γιατί βάζω δυο κουταλιές ζαχαρη κ τρώω άλλη μια κ είναι μια αρχή για αδυνάτισμα...

πρίν από 18 λεπτά , Έσπερος είπε:

οι πίτες χωρίς φύλλο είναι μεγάλη εφεύρεση. εμένα βέβαια δαν σουφλέ μοιάζουν πιο πολύ. έτσι πρέπει να είναι η γεύση;;

εχετε καμία συνταγή για παγωμένο τσάι χωρίς ζαχαρη; λέω να κόψω τον έναν καφέ γιατί βάζω δυο κουταλιές ζαχαρη κ τρώω άλλη μια κ είναι μια αρχή για αδυνάτισμα...

Βαλε στεβια στον καφε!

επισης,εγω φτιαχνω ζεστο τσαϊ και μερα βαζω μεσα παγακια

πρίν από 52 λεπτά , Έσπερος είπε:

Εγώ μεγάλη τις έμαθα, όταν κατέβηκα Αθήνα. Στη Βόρεια Ελλάδα η πίτα πρέπει να έχει καμιά δεκαριά φύλλα, αλλιώς δεν έχει πρόσωπο στην κοινωνία. Η γιαγιά μου τις έφτιαχνε με 11...

Για το τσάι, δοκίμασε λουίζα. Τη βράζεις και τη βάζεις στο ψυγείο μόλις κρυώσει. Έχει και υπόξινη γεύση, οπότε πίνεται ευχάριστα χωρίς ζάχαρη. Μπορείς να αφήσεις και μερικά φυλλαράκια στο μπουκάλι για να διατηρηθεί καλύτερα το άρωμά της.

1 hour ago, irin είπε:

Βαλε στεβια στον καφε!

επισης,εγω φτιαχνω ζεστο τσαϊ και μερα βαζω μεσα παγακια

Επίσης τσάι με φρούτα ζεστό, και το αφήνεις να παγώσει. Υπάρχουν πολλά έτοιμα μίγματα 

Ευχαριστώ για τις ιδέες! Δεν θέλω όμως ούτε στέβια ούτε έτοιμα τσαγια εννοώ φακελάκια που δεν ξέρω τι συντηρητικά,  γλυκαντικά κ τετοια έχουν, αν είναι να την κάνω τη δουλειά κ να ταλαιπωρηθώ για να αδυνατίσω, να την κάνω σωστά. Σκεφτόμουν κάτι σε τσάι ή πράσινο τσάι με λεμόνι. 

6 ώρες πρίν, Ilaeira είπε:

τη Βόρεια Ελλάδα η πίτα πρέπει να έχει καμιά δεκαριά φύλλα, αλλιώς δεν έχει πρόσωπο στην κοινωνία.

μου το εξήγησε μια βορειοελλαδίτισσα γειτόνισσα που βρέθηκε κ εκείνη κατά τύχη στο νησί. αφού απορούσα γιατί δεν βάζει πιο έντονη γέμιση κ τη ρώτησα, μου είπε ότι το όλο θέμα είναι το φύλλο!!! 

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Ευχαριστώ για τις ιδέες! Δεν θέλω όμως ούτε στέβια ούτε έτοιμα τσαγια εννοώ φακελάκια που δεν ξέρω τι συντηρητικά,  γλυκαντικά κ τετοια έχουν, αν είναι να την κάνω τη δουλειά κ να ταλαιπωρηθώ για να αδυνατίσω, να την κάνω σωστά. Σκεφτόμουν κάτι σε τσάι ή πράσινο τσάι με λεμόνι. 

Δεν μπορεις να κρυωσεις οποιοδηποτε ζεστο τσαι;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...