Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως προέκυψε η εγκυμοσύνη σας?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 534
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 7 λεπτά , Έσπερος είπε:

κι όμως σκόπιμα το συνέδριο τα συσκότιζε

Ναι το κατάλαβα, γιατί είδα και το πρόγραμμα που ήταν κουκουρούκου. Μόνο ιατρικό δεν ήταν.

Απλά παρεμπιπτόντως είδα και ότι ο κόσμος μπερδεύει τους όρους και μου έκανε εντύπωση.

πρίν από 15 λεπτά , λουκουμαδάκι είπε:

Βάλτε και λίγη 'πυρηνική οικογένεια ενωρίς', βάλτε και τα 200 χρόνια από την επανάσταση, βάλτε και το εξωσωματικές μόνο σε όσους έχουν πρόβλημα και όχι σε όσους 'αργησαν' (ή έχουν κάνει διακοπή κύησης, πολύ συγκαλυμμένα..) και βάλτε και ένα σποτ σαν κερασάκι στην τούρτα μαύρο σκοτεινό με μια τύπισσα μονάχη και βουαλά! :angry: 

Πόσα χρόνια πίσω; Πραγματικά ποσα χρόνια πίσω; Τόσος συντηρητισμός…. 

πρίν από 2 λεπτά , little lamb είπε:

Ναι το κατάλαβα, γιατί είδα και το πρόγραμμα που ήταν κουκουρούκου. Μόνο ιατρικό δεν ήταν.

Απλά παρεμπιπτόντως είδα και ότι ο κόσμος μπερδεύει τους όρους και μου έκανε εντύπωση.

Το πρόγραμμα δν ήταν ιατρικό με την έννοια να μαζευτούν να συζητήσουν καινοτομίες κ πρακτικές με πρωτότυπες ανακοινώσεις. σαν σεμινάριο ενημέρωσης για το ευρύ κοινό, προφανώς είχε κρυφές ατζέντες, την κατάψυξη ή δν ξέρω τι άλλο (α κ την προώθηση ιατρικού τουρισμού, εξού κ ο υπουργοσ τουρισμού δικός μας κ της Ρουμανιας, με την οποία έχει συνεργασία ο Παντοσ με παράρτημα εκεί τελείως συμπτωματικά προφανώς). σίγουρα σκοπός είναι να ανοίξει μια συζήτηση από τους συντηρητικούς κύκλους, προς την υπόλοιπη κοινωνία, δν είναι τυχαίο κ το σποτ της τράπεζας γθα το ίδιο θέμα. Δεν θέλω να ξέρω τι θα λενε τα εργαστήρια σεξιυλακικης διαπαιδαγώγησης που θα βάλει στα σχολεία η άλλη θεούσα η υπουργός, με αυτό το κλίμα φοβάμαι ότι θα λενε πώς η μ…. τυφλώνει κ το σεχ εκτός γάμου είναι αμαρτία. 

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , Έσπερος είπε:

κι όμως σκόπιμα το συνέδριο τα συσκότιζε. γιατί στην περιγραφή ελεγε ότι πολλές γυναίκες γίνονται υπογονιμες επειδή άργησαν να προσπαθήσουν κ όχι από οργανικά αιτία. κ κάπου εκεί το μπλέκει με την υπογεννητικότητα. κακές γλώσσες λενε ότι βασικά ήθελαν να προωθήσουν την κατάψυξη ωαρίων— λογικό κίνητρο γιατί κατά τ αλλά είναι σουρεάλ αυτοί που έφτιαξαν καριέρες κ περιουσίες από τις εξωσωματικές, να σου κουνάνε το δάχτυλο για το αν θα τεκνοποιήσεις με φυσικό ή υποβοηθούμενο τροπο. Κ μέσα σ όλα βάζουν κ τους παπάδες, για να γίνει ακόμα πιο σουρεάλ όλο αυτο, επειδή η εκκλησία έχει μια ολίγον χλιαρή έως αρνητική στάση στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή αλλά ταυτόχρονα όλοι αυτοί οι γιατροί είναι πολύ της εκκλησίας κ διατυμπανίζουν τη σχέση τους με τον θεσμό αλλά κ την πίστη τους, κοινώς μας δουλεύουν όλοι. 

Μάλλον κόλπο είναι η εκκλησια για να ξεπερασουν καποιοι τους οποίους ενδοιασμούς.Στο fb κυκλοφορεί μια γελοιογραφία με μια γυναίκα να ρωτάει έναν μητροπολίτη τι σχέση έχει με τη μήτρα της.Και τοτε εκείνος απανταει:μα ειμαι Μητροπολιτης.:-D

Καλά το πε κάποια.Μηπως πρέπει να κράξουν κ τους άντρες?

πρίν από 10 λεπτά , little lamb είπε:

Απορία: πώς γίνεται οι μητροπολίτες να τα έχουν καλά με τους γιατρούς εξωσωματικών, κατάψυξης κλπ, αφού δεν θεωρούν "σωστές" αυτές τις μεθόδους;

Αυτό το έχω κ εγω απορία αλλά οι γιατροί είναι πολύ της εκκλησίας γενικα κ μάλλον κάπου συμπλέκονται τα επιχειρηματικά τους ενδιαφέροντα. Επισήμως η ορθόδοξη εκκλησία έχει κάτ´ οικονομίαν δεχτεί τις πρακτικές υπό ορουποθεσεθς πχ να μην γίνεται θανάτωση εμβρύων (όπως παλιά που εμφύτευαν πολλά κ διέκοπταν κάποια). Ενώ ας πούμε η καθολική εκκλησία την απορρίπτει πλήρως τη μέθοδο. 

πρίν από 40 λεπτά , little lamb είπε:

Εγώ έμαθα κάπως περίεργα για το συνέδριο: πρώτα είδα το μήνυμα της Γαρμπή κ δεν πρόλαβα να το ψάξω περαιτέρω, μετά μου το ανέφερε η μητέρα μου λέγοντας ότι έχει γίνει σάλος χωρίς λόγο και φταίει η Γαρμπή που σιγά το σοβαρό άτομο :-P, εγώ άρχισα να της λέω ότι καλά τα λέει η Γαρμπή χωρίς να έχω δει το σποτ,

Στο μεταξύ η Γαρμπή είναι θεότητα, αν δεις το τουίτερ της θα καταλάβεις. Την αγαπώ. 

πρίν από 10 λεπτά , little lamb είπε:

Εγώ είδα ένα άλλο αστείο που έλεγε "μπαίνει ένας παπάς με κρίνο σε συνέδριο γονιμότητας"

Οι μητροπολίτες ας πούμε ότι θα έδιναν μια γραφική συντηρητική (μην πω τίποτα άλλο) πινελιά για να καθησυχαστεί το κοινό τους, αν ήταν καλεσμένοι σε «κανονικό» συνέδριο. Στο περίπου ξέρεις τι θα πουν, αν θες το ακούς, αν δν θες δν το ακούς. Πιο πολύ εμένα η στάση των επιστημόνων με απογοητεύει. Πέραν του ότι είναι ανήθικο αυτός που πλουτίσει από τις εξωσωματικές να σου λέει να φροντίσεις να κανεις παθδι νωρίτερα (γιατί άραγε; του χαλάς τα στατιστικα αν αποτύχεις; πιάνεις χώρο στα χειρουργεία του; δεν ξέρω τι να πω), είναι δυνατόν να ζουν στο 1821 κ έτσι ξεδιάντροπα να βγαίνουν δήθεν ως επιστήμονες να πουλήσουν το πατρίς θρησκεία οικογένεια;;

Διαφημίσεις

πρίν από 8 λεπτά , Ilaeira είπε:

Στο μεταξύ η Γαρμπή είναι θεότητα, αν δεις το τουίτερ της θα καταλάβεις. Την αγαπώ. 

Χαχα! Δεν έχω twitter, μόνο fb και insta. Θα την ψάξω εκεί!

πρίν από 31 λεπτά , Anna3011 είπε:

Δε νομίζω ότι το point ήταν να κάνεις παιδί νωρίς. Κάνε σου λέει τις σπουδές, την καριέρα σου, τη ζωή σου (τίποτα δεν έκανες λάθος που λέει και το σποτ) αλλά ενημερώσου νωρίς (ήτοι κάνε μια κατάψυξη στα 30 βρε κουτό) και το κάνεις το παιδί μετά όποτε γουστάρεις. Ξεκάθαρη ώθηση προς την κατάψυξη η οποία όπως και να το κάνουμε είναι και η νέα μπίζνα.

ναι το διαβασα από πολλούς σχολιαστές αυτό. Λογικό γιατί δεν γινόταν οι ίδιοι να διώχνουν πελάτες. απλώς στο πλαίσιο αυτής της συντηρητικής στροφής που υπάρχει, αυτό πλαισιώθηκε από τη ρητορική της υπογεννητικότητας κ της πυρηνικής οικογένειας κλπ. κ εκεί κολλαει κ η Εκκλησία. 

1 hour ago, Ilaeira είπε:

Η γαρμπή εχει το γιο της νε εξωσωματικη.Μηπως κ αυτός είναι ένας λόγος.

Δεν είδα να γίνεται καμία επισημη ενημερωση πουθενά για τα δανεικά που ειναι μείζων θεμα.Ουτε καμια νομοθετικη ρύθμιση. 

Αλωνίζουν.Η όλη ενημερωση θα επρεπε να ξεκινάει από ρο σχολειο και να παίζονται παντου σποτάκια σαν και αυτά που βλέπουμε για διάφορες ασθένειες.

πρίν από 21 λεπτά , Έσπερος είπε:

ναι το διαβασα από πολλούς σχολιαστές αυτό. Λογικό γιατί δεν γινόταν οι ίδιοι να διώχνουν πελάτες. απλώς στο πλαίσιο αυτής της συντηρητικής στροφής που υπάρχει, αυτό πλαισιώθηκε από τη ρητορική της υπογεννητικότητας κ της πυρηνικής οικογένειας κλπ. κ εκεί κολλαει κ η Εκκλησία. 

Ο γνωστός γιατρός εξωσωματικής πάντως βγήκε στα κανάλια μιλώντας ξεκάθαρα για την κατάψυξη ωαρίων ως επιλογή σε γυναίκες που θέλουν να σπουδάσουν και να ασχοληθούν με την καριέρα τους, σχολιάζοντας παράλληλα την άγνοια πολλών γυναικών καριέρας 40 + που επισκέπτονται το ιατρείο του και πεφτουν από τα σύννεφα όταν τους ανακοινώνει ότι μετά τα 40 μπαίνεις σιγά σιγά στην εμμηνόπαυση. Κοινώς φιλόδοξα κορίτσια καταψύξτε γιατί χανόμαστε! Για την Εκκλησία συμφωνώ απόλυτα ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς που αναφέρεις. Άτοπο βέβαια στην Ελλάδα του σήμερα να επικαλείται κανείς την παταξη της υπογεννητικότητας ως κίνητρο για τεκνοποίηση αλλά τι να πεις; Ε και φυσικά να μην ξεχάσουμε και τις τηλεπερσόνες που θα ενημέρωναν τον κόσμο για το πως συνδυάζεται η καριέρα με την οικογένεια, έτσι για να εμπνευστεί το πλήθος και να ξεκινήσει την αναπαραγωγή (αφού θα τους λυθεί η απορία πως μπορείς με 2-3 παιδιά να κάνεις παράλληλα πρωινάδικο, διαφημιστικά, give away στο insta - τα βασικά που κάνει η μέση Ελληνίδα σα να λέμε). Κρίμα που ακυρώθηκε το συνέδριο και χάσαμε τέτοια ενημέρωση.

Διαφημίσεις

πρίν από 23 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

γαρμπή εχει το γιο της νε εξωσωματικη.Μηπως κ αυτός είναι ένας λόγος.

Ναι το είπε ότι την κάλεσαν να συμμετάσχει επειδή είχε κάνει με τον συγκεκριμένο γιατρό αλλά μόλις είδε το πρόγραμμα αρνήθηκε. Εγώ από εκεί το έμαθα, δεν ξέρω αν όντως ξεκίνησε από εκείνην.

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Αυτό δεν είναι ακριβώς άγνοια, εννοώ δεν είναι έλλειψη ενημέρωσης, είναι ας πούμε μια επιπόλαιη σκέψη ότι αυτό δεν θα συμβεί σ εσένα. κ επειδή η εξωσωματική μπορεί να έχει και άμεσο αποτέλεσμα αν είναι μια απλή περίπτωση , δεν καταλαβαίνεις κ εύκολα ποιο ζευγάρι έκανε, για να σκεφτείς ότι ίσως είσαι στη θέση τους. Παλιά έβλεπες ζευγάρια πάνω από 5, κοντά 10 χρόνια παντρεμένα, που έκαναν ξαφνικά κ ίσως ήταν κ δίδυμα, κάπου «έβγαζε μάτι». Στο σχολείο μου κάνανε παιδί τα τελευταία χρόνια τρεις καθηγήτριες. Οι δυο άνω των 40, η μια μάλλον κ άνω των 45, εγω 37. παντρευτήκαμε όλες κοντά, γεννήσαμε περίπου 2-2,5 χρόνια μετά τον γάμο. Το ότι εγω έκανα εξωσωματική δεν θα το σκεφτόταν κανεις πιθανότατα, εκτός αν συνδύαζε εκ των υστέρων κάποιες μέρες που είχα λείψει. έχω ενδείξεις ότι η μια  έκανε, όμως δεν είμαι κ σίγουρη, αλλά στερεοτυπικά ο οποιοσδήποτε δν θα σκεφτόταν εμένα, θα σκεφτόταν τις 40ρες. άσε που ένα μιυ έλεγαν όλοι τι εύκολο θα ειναο που είμαι νέα κλπ που ίσχυε, όμως είχα φτωχή απόκριση στη διέγερση κ στη δεύτερη πρισπαθεια φάνηκε από την αμη ότι έχω κ εγω θέμα, άρα τίποτα δν ειναι βέβαιο μόνο κ μόνο λόγω  ηλικίας. 

Καλά εννοείτε ότι μόνο η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Πάντως γενικά οι εξετάσεις που γίνονται από τους γυναικολόγους Κ η ενημέρωση είναι ελλιπής.  Νομίζω από εκεί ξεκινάνε διάφορα Κ όχι ότι οι γυναίκες είναι επιπόλαιες . Όταν δεν θες κάτι κάποια δεδομένη χρονική στιγμή σπάνια ενηρωνεσε για το πως θα το αποκτήσεις στο μέλλον Κ εκεί την πατάνε αρκετές γυναίκες γιατί η ενημέρωση τους είναι τύπου μια γενική απειλή ότι αν δεν κάνεις παιδί μέχρι τότε μετά θα αρχίσουν τα προβλήματα.  Γενικότητες δηλαδή που λίγοι κάθονται να ψάξουν.

8 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Δε νομίζω ότι το point ήταν να κάνεις παιδί νωρίς. Κάνε σου λέει τις σπουδές, την καριέρα σου, τη ζωή σου (τίποτα δεν έκανες λάθος που λέει και το σποτ) αλλά ενημερώσου νωρίς (ήτοι κάνε μια κατάψυξη στα 30 βρε κουτό) και το κάνεις το παιδί μετά όποτε γουστάρεις. Ξεκάθαρη ώθηση προς την κατάψυξη η οποία όπως και να το κάνουμε είναι και η νέα μπίζνα.

Ακριβώς. Καμία σχέση με ενημέρωση, απλά διαφήμιση.

Αν είναι όμως μόνο για την κατάψυξη, τι τους θέλουν τους παπάδες; Είναι υπέρ οι παπάδες σε αυτό; Πιο πιθανό είναι οι παπάδες να μπαίνουν για άλλα θέματα όπως υπογεννητικότητα, "σωστή" οικογένεια κλπ, άλλωστε τέτοιες ήταν οι ομιλίες τους απ'ο,τι είδα

18 hours ago, μαγιοπουλας said:

Εγω δεν καταλαβα που θα κολλούσε στο συνέδριο ο μητροπολίτης.

Να σας πω την αλήθεια όμως δεν με ξένισε η διαφήμιση.θες γιατι δυστυχως εχει η κατασταση?θες γιατι εχω φάει τοσο μπουλιγκ σε αυτο το θέμα που απο το ένα αυτί μπαίνουν και το άλλο βγαινουν?Δεν ξερω.Η αληθεια ειναι σκληρή.Η Σινάτσακη το έθεσε καλυτερα.

Το κράτος που εινσι να στηρίξει ,να ενημερώσει κ να βοηθήσει?

Ο μητροπολίτης?? Πως δεν κολλούσε, και ποιος θα έθιγε το θέμα των αμβλώσεων και την αξία της οικογένειας?? Οι γιατροί??

Η Σινατσάκη θεά....ανώτερη όλων αυτών που θα μιλούσαν εκεί, ξεκάθαρα.

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Αν είναι όμως μόνο για την κατάψυξη, τι τους θέλουν τους παπάδες; Είναι υπέρ οι παπάδες σε αυτό; Πιο πιθανό είναι οι παπάδες να μπαίνουν για άλλα θέματα όπως υπογεννητικότητα, "σωστή" οικογένεια κλπ, άλλωστε τέτοιες ήταν οι ομιλίες τους απ'ο,τι είδα

Προφανώς ήταν η λογική μ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια. 

Πάντως ακόμα κ καλόπιστα να θεωρήσει κανεις ότι απλώς θέλουν να ενημερώσουν για την κρυοσυντηρηση, η όλη επικοινωνία είναι τραγική. παιδιά στα 40 μπορεί να κανεις γιατί δεν ειχες σταθερή δουλειά, δεν ήταν έτοιμος ο σύντροφος, δεν υπήρχε σύντροφος, δεν υπήρχαν οικονομικά…. Δεν έχουν όλες οι γυναίκες τη δυνατότητα αυτή, κ δεν ξέρω κιόλας αν είναι καλό να επιβαρυνθούν προληπτικά με ορμόνες κ τη λοιπή διαδικασια. είναι μια παραπλανητική συζήτηση που απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, που έχει τα χρήματα να το κάνει. άρα για τους υπόλοιπους μένει πάλι το άγχος, η πίεση της εξωσωματικής ενδεχομένως, κ πολλά αλλά προβλήματα. Πολύ άσχημη διαχείριση. 

3 ώρες πρίν, little lamb είπε:

σ αυτό η διαχείριση ήταν εξαιρετη. αντί να έχει την εκκλησία κόντρα κ να μαζευονται γραφικοί να φωνάζουν, την κάνουν σπόνσορα να πει τα δικά της. βήμα για να μιλήσουν υπό την αιγίδα του ιατρικού κόσμου κ προβολή, τι άλλο θέλουν; 

12 hours ago, μαγιοπουλας said:

Η γαρμπή εχει το γιο της νε εξωσωματικη.Μηπως κ αυτός είναι ένας λόγος.

Δεν είδα να γίνεται καμία επισημη ενημερωση πουθενά για τα δανεικά που ειναι μείζων θεμα.Ουτε καμια νομοθετικη ρύθμιση. 

Αλωνίζουν.Η όλη ενημερωση θα επρεπε να ξεκινάει από ρο σχολειο και να παίζονται παντου σποτάκια σαν και αυτά που βλέπουμε για διάφορες ασθένειες.

Συμφωνώ. Θα έπρεπε να υπάρχει ΄πλήρης ενημέρωση τόσο για τα δανεικά όσο και για την υιοθεσία. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να προμοτάρεται η υιοθεσία έναντι των δανεικών, αλλά είναι πολλά τα λεφτά..

πρίν από 10 λεπτά , Έσπερος είπε:

Πάντως ακόμα κ καλόπιστα να θεωρήσει κανεις ότι απλώς θέλουν να ενημερώσουν για την κρυοσυντηρηση, η όλη επικοινωνία είναι τραγική. παιδιά στα 40 μπορεί να κανεις γιατί δεν ειχες σταθερή δουλειά, δεν ήταν έτοιμος ο σύντροφος, δεν υπήρχε σύντροφος, δεν υπήρχαν οικονομικά…. Δεν έχουν όλες οι γυναίκες τη δυνατότητα αυτή, κ δεν ξέρω κιόλας αν είναι καλό να επιβαρυνθούν προληπτικά με ορμόνες κ τη λοιπή διαδικασια. είναι μια παραπλανητική συζήτηση που απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, που έχει τα χρήματα να το κάνει. άρα για τους υπόλοιπους μένει πάλι το άγχος, η πίεση της εξωσωματικής ενδεχομένως, κ πολλά αλλά προβλήματα. Πολύ άσχημη διαχείριση. 

σ αυτό η διαχείριση ήταν εξαιρετη. αντί να έχει την εκκλησία κόντρα κ να μαζευονται γραφικοί να φωνάζουν, την κάνουν σπόνσορα να πει τα δικά της. βήμα για να μιλήσουν υπό την αιγίδα του ιατρικού κόσμου κ προβολή, τι άλλο θέλουν; 

Ε βέβαια είναι τραγική η επικοινωνία το σποτάκι ήταν εντελώς χαζό  αν  θες να ενημερώσεις. Πως προκειπτει ενημερώση με όλα αυτά που είπαν είναι εντελώς παράλογο.  

Οι λόγοι για να μην κάνεις παιδί πιο νωρίς είναι πολλοί Κ είναι όλοι λογικοί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξέρουμε Κ ακριβώς πως θα αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν τελικά αποφασιστεί .

Επίσης εντάξει αν μιλάμε για κατάψυξη πρέπει να ενημερώνονται Κ οι γυναίκες για το κόστος Κ την διαδικασία.  Πολλές νομίζουν ότι θα δώσουν Κ πολλές χιλιάδες ευρώ Κ ότι η διαδικασία θα είναι χειρουργειο Κ δεν το ψάχνουν καν.  

Τέλος πάντων όταν μπλέκει το χρήμα στην μέση χάνετε Κ η ενημέρωση Κ όλα.  

17 hours ago, λουκουμαδάκι said:

Βάλτε και λίγη 'πυρηνική οικογένεια ενωρίς', βάλτε και τα 200 χρόνια από την επανάσταση, βάλτε και το εξωσωματικές μόνο σε όσους έχουν πρόβλημα και όχι σε όσους 'αργησαν' (ή έχουν κάνει διακοπή κύησης, πολύ συγκαλυμμένα..) και βάλτε και ένα σποτ σαν κερασάκι στην τούρτα μαύρο σκοτεινό με μια τύπισσα μονάχη και βουαλά! :angry: 

Βρε λουκουμαδάκι δεν μιλάς πολύ όμως αυτά που λες είναι πάντα τόσο εύστοχα! πραγματικά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...