Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν μπουσουλάει...

Abbie

Recommended Posts

21 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Καλησπέρα σε όλους. Έχω έναν προβληματισμό, ο μπέμπης σε ελαχιστες μέρες κλείνει τους 11 μήνες κ ακόμα δεν μπουσουλαει. Πιάνεται από το πάρκο βέβαια κ σηκώνεται μόνος του (ακόμα δεν κάνει όμως πλάγια βηματακια). Όταν είναι ξάπλα ανάσκελα σηκώνεται μόνος του σε καθιστή θέση, ακόμα κ ξαπλωμένος μπρούμυτα βάζει δύναμη κ ξανά σηκώνεται σε καθιστή θέση κ γενικά παίρνει τη θέση μπουσουληματος αλλά αντί να μπουσουλησει θα συρθεί βάζοντας τις πατούσες κάτω ώστε να του δώσει ώθηση. Υπάρχει κάποια εδώ που να μην μπουσουλησε το παιδάκι της αλλά να περπατησε κατευθείαν? Κ μετέπειτα στη ζωή του παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στην ομιλία η μαθησιακές δυσκολίες κλπ? Γιατί ενώ δεν θεωρείται αναγκαίο στάδιο για την ανάπτυξη του μωρού απ' τη φυσικοθεραπευρια που πήγαινα την πρώτη μου κόρη μου θυμάμαι να μου λέει ότι είναι σημαντικό στάδιο κ να μην προτρέπουμε το παιδί να περπατήσει χωρίς να έχει μπουσουλησει πριν. Αλλά δεν μπορώ κάθε φορά να τον σταματάω για να μην σηκωθεί, όλη την ώρα βαζει δύναμη στα πόδια κ σηκώνεται.

Η κόρη μου άργησε πολύ στο περπάτημα. Φαντάσου ότι στο έτος όταν ήρθε η γιατρός να μας δει προβληματίστηκε γιατί η μικρή δεν μπουσουλούσε και δεν έκανε καμία προσπάθεια για περπάτημα. Μας είχε πει τότε να την παρακολουθήσουμε και σε ένα μήνα να ξαναβρεθούμε για να δει τι γίνεται. Ως δια μαγείας 10 μέρες μετά από την επίσκεψη της γιατρού ξεκίνησε να μπουσουλάει και να κάνει 2-3 βήματα κρατώντας και τα δύο μας χέρια. Να μη πολυλογώ περπάτησε χωρίς όμως να αφήνει το ένα χέρι γύρω στους 14-15 μήνες και έφυγε πια μόνη λίγο πριν κλείσει τους 17. Είχα διαβάσει διάφορα γιατί προβληματιζόμουν πάρα πολύ, ποτέ όμως δε διάβασα ότι το μπουσούλημα είναι αναγκαίο στάδιο και το ίδιο μου είπε και η γιατρός. Για μαθησιακές δυσκολίες δεν ξέρω αν κάτι θα προκύψει γιατί δεν είναι ούτε 2,5 χρονών ακόμα αλλά η ομιλία ήρθε πολύ νωρίς και αναπτύχθηκε ταχύτατα. Το λεξιλόγιό της σήμερα είναι αρκετά μεγαλύτερου παιδιού.

Διαφημίσεις

21 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Καλησπέρα σε όλους. Έχω έναν προβληματισμό, ο μπέμπης σε ελαχιστες μέρες κλείνει τους 11 μήνες κ ακόμα δεν μπουσουλαει. Πιάνεται από το πάρκο βέβαια κ σηκώνεται μόνος του (ακόμα δεν κάνει όμως πλάγια βηματακια). Όταν είναι ξάπλα ανάσκελα σηκώνεται μόνος του σε καθιστή θέση, ακόμα κ ξαπλωμένος μπρούμυτα βάζει δύναμη κ ξανά σηκώνεται σε καθιστή θέση κ γενικά παίρνει τη θέση μπουσουληματος αλλά αντί να μπουσουλησει θα συρθεί βάζοντας τις πατούσες κάτω ώστε να του δώσει ώθηση. Υπάρχει κάποια εδώ που να μην μπουσουλησε το παιδάκι της αλλά να περπατησε κατευθείαν? Κ μετέπειτα στη ζωή του παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στην ομιλία η μαθησιακές δυσκολίες κλπ? Γιατί ενώ δεν θεωρείται αναγκαίο στάδιο για την ανάπτυξη του μωρού απ' τη φυσικοθεραπευρια που πήγαινα την πρώτη μου κόρη μου θυμάμαι να μου λέει ότι είναι σημαντικό στάδιο κ να μην προτρέπουμε το παιδί να περπατήσει χωρίς να έχει μπουσουλησει πριν. Αλλά δεν μπορώ κάθε φορά να τον σταματάω για να μην σηκωθεί, όλη την ώρα βαζει δύναμη στα πόδια κ σηκώνεται.

Κ εμένα ο μεγάλος μου γιος στην ηλικία σας σερνόταν κάπου στους 13 μήνες μπουσουλησε κ περπάτησε χωρίς βοήθεια λίγο πριν κλείσει τους 19 μήνες..  Κ εγώ γνωρίζω ότι το μπουσουλημα δεν είναι απαραίτητο... 

Αλλά το κάθε παιδί είναι διαφορετικό δλδ κ τα δύο μου παιδιά έκατσαν χωρίς στήριξη όταν έκλεισαν τους 9 μήνες (απλά επειδή έχω σύγκριση το λέω αν κ δεν είναι καλό να συγκρίνουμε τα παιδιά μας) ο μεγάλος λοιπόν μέχρι να κάτσει όπου τον άφηνα τον έβρισκα  ο μικρός από την άλλη πάντα προσπαθούσε να κάτσει δλδ έκανε από 7 μηνών τη κίνηση να γυρίσει από μπρούμυτα κ να κάτσει κ 13 μηνών περπάτησε.. Μίλησε πριν ένα μήνα σε λίγες μέρες κλείνει τα δύο.... Ο μεγάλος μίλησε από νωρίς.. 

Στον μεγάλο μου γιο φάνηκαν κάποιες δυσκολίες κ στη κίνηση κ στον λόγο (παρότι μίλησε νωρίς) κ του παρέχουμε εξωτερική βοήθεια..

Ο μικρός από την άλλη φαίνεται ότι τα πιάνει όλα τόσο εύκολα κ με το παραπάνω που στο τέλος βοήθεια θα χρειαστούμε εμείς :roll: 

Δώσε χρόνο στο παιδάκι σου που όπως φαίνεται μέχρι τώρα τα πάει μια χαρά κ σιγά σιγά θα τον δεις να λύνεται..!!! 

Η δικιά μας γίνεται ενός σε δύο βδομάδες και ούτε μπουσουλαει ούτε κάνει προσπάθεια να σηκωθεί. Δεν πιάνεται από έπιπλα, μόνο αν κάθομαι στο πάτωμα δίπλα της πιάνεται από εμένα κ αν την κρατάω από τα χέρια μπορεί και να σηκωθεί, μόνη της όχι. Αν τη στερεώσουμε στο τραπεζάκι σαλονιού στέκεται ακουμπώντας με την κοιλιά, δεν πιάνεται. Μερικές φορές πάει να πάρει τη στάση μπουσουληματος αλλά πλακώνει το πόδι της κ δεν μπορεί να προχωρήσει και κλαίει. Δοκιμάζουμε να βάζουμε μακριά πράγματα που θέλει αλλά απλώς τεντώνεται και όταν δει ότι δεν φτάνει κλαίει. Αρχές Μαϊου που θα πάμε για εμβόλιο θα ρωτήσουμε την παιδίατρο.

Just now, little lamb είπε:

Η δικιά μας γίνεται ενός σε δύο βδομάδες και ούτε μπουσουλαει ούτε κάνει προσπάθεια να σηκωθεί. Δεν πιάνεται από έπιπλα, μόνο αν κάθομαι στο πάτωμα δίπλα της πιάνεται από εμένα κ αν την κρατάω από τα χέρια μπορεί και να σηκωθεί, μόνη της όχι. Αν τη στερεώσουμε στο τραπεζάκι σαλονιού στέκεται ακουμπώντας με την κοιλιά, δεν πιάνεται. Μερικές φορές πάει να πάρει τη στάση μπουσουληματος αλλά πλακώνει το πόδι της κ δεν μπορεί να προχωρήσει και κλαίει. Δοκιμάζουμε να βάζουμε μακριά πράγματα που θέλει αλλά απλώς τεντώνεται και όταν δει ότι δεν φτάνει κλαίει. Αρχές Μαϊου που θα πάμε για εμβόλιο θα ρωτήσουμε την παιδίατρο.

μηπως δεv τηv βοηθαει ο χωρος κ φοβατε? παρκο εχετε συvηθως εκει vιωθουv ασφαλεια οτι δεv θα χτυπησουv. 

Just now, ninaki80 είπε:

μηπως δεv τηv βοηθαει ο χωρος κ φοβατε? παρκο εχετε συvηθως εκει vιωθουv ασφαλεια οτι δεv θα χτυπησουv. 

Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε να τη βάλουμε στο πάτωμα γιατί είχαμε μετακομίσει κ δεν είχαμε χαλί. Έκατσε συστηματικα στο πάτωμα περίπου 9 μηνών. Δεν φαίνεται να φοβάται κάτι, απλα δεν προσπαθεί. Πάρκο έχουμε αλλά δεν έχει αραιό δίχτυ ώστε να πιαστεί, έχει πυκνό. Λέγαμε να πάρουμε χειρολαβές αλλά μας πρόλαβε ο κορωνοϊός. Αν δούμε ότι αργεί η πρόοδός της θα παραγγείλουμε. 

Ξέχασα να πω ότι το περίεργο είναι που μετακινείται με τον πωπο, δεν ξέρω ακριβώς πώς. Την αφήνουμε κάπου κ μετά τη βρίσκουμε ένα μέτρο πιο πέρα. Γυρνάει κυκλικά κάπως σαν ρολόι.

Διαφημίσεις

15 minutes ago, little lamb said:

Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε να τη βάλουμε στο πάτωμα γιατί είχαμε μετακομίσει κ δεν είχαμε χαλί. Έκατσε συστηματικα στο πάτωμα περίπου 9 μηνών. Δεν φαίνεται να φοβάται κάτι, απλα δεν προσπαθεί. Πάρκο έχουμε αλλά δεν έχει αραιό δίχτυ ώστε να πιαστεί, έχει πυκνό. Λέγαμε να πάρουμε χειρολαβές αλλά μας πρόλαβε ο κορωνοϊός. Αν δούμε ότι αργεί η πρόοδός της θα παραγγείλουμε. 

Ξέχασα να πω ότι το περίεργο είναι που μετακινείται με τον πωπο, δεν ξέρω ακριβώς πώς. Την αφήνουμε κάπου κ μετά τη βρίσκουμε ένα μέτρο πιο πέρα. Γυρνάει κυκλικά κάπως σαν ρολόι.

Σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι δεν έχει περάσει αρκετό χρόνο στο πάτωμα. Αυτό που κάνει τώρα με τον ποπο είναι πολύ χαριτωμένο λέγεται bum shuffling στα αγγλικά και είναι φυσιολογικο το κάνουν τα μωρά αυτής της ηλικίας Λλα συχνά είναι ενδεικτικό ακριβώς του γεγονότος ότι δεν τους έχει δοθεί η ευκαιρία να εξασκησουν τους μυς τους αρκετά στο πάτωμα, δεν έχουν κάνει αρκετό tummy time. Συγγνώμη που τα λέω στα αγγλικά αλλά στα αγγλικά διαβαζω σχετικα θέματα και δεν ξέρω την μετάφραση στα ελληνικά. Να την αφήνετε όσο περισσότερο γίνεται στο πάτωμα να δυναμώσει τους μυς της. Λογικά είναι θέμα έλλειψης εξάσκησης μόνο. 

Καλημέρα,Ο δικός μου σε σε 10 ημέρες θα κλείσει τους 11,ξεκίνησε να μπουσουλαει και να στέκεται όρθιος 8,5 μηνών,θυμάμαι όμως πως η παιδίατρος μου είχε πει ότι πολλά παιδάκια δεν μπουσουλανε,σηκώνονται κατευθείαν,Φυσικά είναι καλό δυναμώνουν οι μύες τούς,όσο για το πάτωμα και εγώ δεν τον έβαζα πολύ γιατί δεν ήθελε τις περισσότερες φορές εκεί που τον άφηνα εκεί τον έβρισκα, Φυσικά τώρα δεν μπουσουλαει γιατι το  ενδιαφέρει να πιάνεται και να κάνει βηματάκια πχ γύρω από το τραπέζι μόνος του δεν περπατάει ακόμη.επισεις μας βοήθησε πολύ το πάρκο το χρησιμοποιούμε από 10 μηνών που φτάνει να πιαστεί και κάνει βόλτες γύρω γύρω 

H κόρη μου δεν μπουσούλησε, ή μάλλον μπουσούλησε μετά που έμαθε να στέκεται, ελάχιστα, σαν για να δει πώς είναι και αυτή η εμπειρία και μετά την απέρριψε. Από όσο λένε οι δικοί μου, εγώ δεν μπουσούλησα ποτέ. Όχι, δεν έχουμε μαθησιακές δυσκολίες.

7 ώρες πρίν, little lamb είπε:

9 μηνών δεν είναι και τόσο αργά για το πάτωμα. Εξάλλου φαντάζομαι ότι και πριν τους εννέα μήνες περνούσε κάποιο χρόνο στο κρεβάτι. Δηλαδή δεν ήταν συνέχεια περιορισμένη σε καρότσι η σε relax. Καλό είναι να θυμόμαστε ότι κάθε παιδάκι έχει το χρόνο του και ένα παιδί που περπάτησε πριν τους 18 μήνες δεν θεωρείται ότι άργησε να περπατήσει. Έχετε ακόμα έξι μήνες μπροστά σας και το πιθανότερο είναι να δείτε θεαματικές αλλαγές μέσα σε αυτούς τους μήνες. Συνεχίζετε να την αφήνετε στο πάτωμα και όταν νιώσει έτοιμη θα σηκωθεί και όταν νιώσει σίγουρη θα περπατήσει:)

On 19/4/2020 at 1:14 ΠΜ, mama16 είπε:

αντί να μπουσουλησει θα συρθεί βάζοντας τις πατούσες κάτω ώστε να του δώσει ώθηση

Ξέχασα το αναφέρω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι μπουσουληματος και ένας από αυτούς είναι να πατάνε τις πατούσες ή ακόμη και τη μία πατούσα. Το κάθε παιδάκι κινείται όπως βολεύεται. 

Κορίτσια βασικά δεν ανησυχώ. Απλά θα το αναφερουμε την παιδίατρο, δεν νομίζω ότι έχει κάτι ούτε με προβληματίζει που πάει λίγο πιο αργά. Τα έγραψα ως απάντηση στη mama16 που θέτει το αρχικό ερώτημα για να δει ότι και το δικό μας αργεί, όχι για να ρωτήσω κάτι! Ευχαριστώ πάντως!

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ πάρα πολύ όλες σας για τις απαντήσεις. @little lamb εμένα με αγχωνε αυτό που μου είχε πει η φυσικοθεραπευρια ότι πρέπει να μπουσουλανε πριν να περπατήσουν οπότε αυτός ήταν ο προβληματισμός μου, αλλά όπως είδα ευτυχώς καμία δεν είχε τέτοιο θέμα. Πάντως κ εμείς πριν 1 μήνα κ λίγες μέρες είχαμε πάει στην παιδίατρο κ δεν πατούσε τα πόδια κάτω. Αυτό που έκανε μόνο είναι να πιάνεται από μένα κ να σηκώνεται μέχρι τα γόνατα οπότε αποφασίσαμε να πάρουμε πάρκο γιατί δεν είχαμε με δίχτυα κ χειρολαβές κ είδαμε θεαματική εξέλιξη. Από την πρώτη κιόλας μέρα που το πήραμε πιάνονταν κ προσπαθούσε να σηκωθεί κ μέσα σε 1 περίπου εβδομάδα τα κατάφερε. Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάρεις κ εσύ

Κορίτσια βασικά δεν ανησυχώ. Απλά θα το αναφερουμε την παιδίατρο, δεν νομίζω ότι έχει κάτι ούτε με προβληματίζει που πάει λίγο πιο αργά. Τα έγραψα ως απάντηση στη mama16 που θέτει το αρχικό ερώτημα για να δει ότι και το δικό μας αργεί, όχι για να ρωτήσω κάτι! Ευχαριστώ πάντως!

στο παρκο θα δεις διαφορα τωρα δεv προσπαθει γιατι ξερει οτι θα τηv βαλεις εσυ επισης το πεσιμο κτο σηκωμα σε ασφαλες μερος δυvαμωvει τα μωρα . αv τηv εχεις κ τηv κρατας δεv γυμvαζετε. γεvικα παιζουv πολλα κ το σωμα του μωρου. Λογικα θα σε ρωτησει κ ο γιατρος αv σηκωvετε μοvη της η εστω με λιγη βοηθεια πχ vα της διvεις τα δακτυλα σου. 

Τι εννοείς δεν πατούσε τα πόδια κάτω; Ούτε αν τον κρατούσατε; Εμάς πατάει από 6 μηνών κρατώντας την από τη μέση κ πλέον κρατώντας την από το χέρι, απλώς τραμπαλιζεται-παει μπρος πίσω ο κορμός της. Μάλλον τον κορμό δεν μπορεί να στηρίξει καλά γιατί και στο τραπεζάκι με την κοιλιά στηρίζεται, όχι με τα χέρια.

Just now, ninaki80 είπε:

Λογικα θα σε ρωτησει κ ο γιατρος αv σηκωvετε μοvη της η εστω με λιγη βοηθεια πχ vα της διvεις τα δακτυλα σου. 

Δίνοντας της το χέρι μου κάπως σηκώνεται αλλά εκεί συμβάλλω κι εγώ (και δεν είμαι και τόσο σταθερή όσο έπιπλο, κουνιεμαι αναγκαστικά!) Από έπιπλα δεν πιάνεται ποτέ.

Τι εννοείς δεν πατούσε τα πόδια κάτω; Ούτε αν τον κρατούσατε; Εμάς πατάει από 6 μηνών κρατώντας την από τη μέση κ πλέον κρατώντας την από το χέρι, απλώς τραμπαλιζεται-παει μπρος πίσω ο κορμός της. Μάλλον τον κορμό δεν μπορεί να στηρίξει καλά γιατί και στο τραπεζάκι με την κοιλιά στηρίζεται, όχι με τα χέρια.

Δίνοντας της το χέρι μου κάπως σηκώνεται αλλά εκεί συμβάλλω κι εγώ (και δεν είμαι και τόσο σταθερή όσο έπιπλο, κουνιεμαι αναγκαστικά!) Από έπιπλα δεν πιάνεται ποτέ.

Αν τον βάζαμε να πατήσει μπορεί κάποιες φορές να πατούσε κανονικά άλλες φορές να σηκωνε τα πόδια κ να μην ήθελε να πατήσει κάτω αλλεε φορές πατούσε στις μύτες κ άλλες φορές τα γύριζε προς τα μέσα κ πατούσε με την άκρη της πατουσας. Κάθε φορά που τον έβαζε η παιδίατρος για να σταθεί όρθιος έκλαιγε γενικά στην παιδίατρο κ δεν το έκανε καν κ μας είπε να τον βάζουμε να πατάει για να μαθαίνει... Εγώ ως τότε δεν τον ωθουσα καθόλου να το κάνει γιατί θυμόμουν τα λόγια της φυσικοθεπευτριας. Αλλά μέσα σε μικρό διάστημα είδα τεράστια διαφορά κ τώρα θέλει συνέχεια να σηκώνεται κ να μένει όρθιος

Διαφημίσεις

1 hour ago, little lamb είπε:

εχει μαθει οτι απτο χερι σου σηκωvετε κ δεv προσπαθει απο αλλου . Καvε της συvεχεια αυτη τηv ασκηση με το χερι. Δηλαδη αφηvε τηv μεσα στο παρκο κ οταv αρχισει vα εκvευριζετε vα της διvεις τα δακτυλα σου μοvο για vα προσπαθει vα σηκωθει . Οσο προσπαθει θα δεις σε μια εβδομαδα δεv θα βαζεις καθολου δυvαμη εσυ. 

Πολλά παιδιά δν μπουσουλανε. Ηανηψια μου είχε περπατήσει κατευθείαν δεν μπουσουλησε.και εγώ μου έχουν πει οι δικοί μου δν μπουσουλησα ποτέ. Το παιδί θα σου δείξει με τον τρόπο του τι προτιμάει. Αν θέλει να σηκωθει να τον αφήνεις.να το χαίρεσαι το παιδάκι σου!!!

Nv4ip3.pngZt1x.png

Εξ όσων ξέρω, αν και το μπουσούλημα έχει κάποια θετικά, δεν είναι αναγκαίο στάδιο και πολλά παιδάκια το προσπερνούν. Από ότι έχω καταλάβει, επειδή κι ο δικός μου για ένα διάστημα (μέχρι να βάλουμε μοκέτα) σερνόταν αντί να μπουσουλαει, πιο σημαντικό σημάδι είναι η κινητικότητα, παρά το πως γίνεται αυτή.

10 ώρες πρίν, Loyloy είπε:

Πολλά παιδιά δν μπουσουλανε. Ηανηψια μου είχε περπατήσει κατευθείαν δεν μπουσουλησε.και εγώ μου έχουν πει οι δικοί μου δν μπουσουλησα ποτέ. Το παιδί θα σου δείξει με τον τρόπο του τι προτιμάει. Αν θέλει να σηκωθει να τον αφήνεις.να το χαίρεσαι το παιδάκι σου!!!

Ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου!!!!!

17 hours ago, mama16 said:

Αν τον βάζαμε να πατήσει μπορεί κάποιες φορές να πατούσε κανονικά άλλες φορές να σηκωνε τα πόδια κ να μην ήθελε να πατήσει κάτω αλλεε φορές πατούσε στις μύτες κ άλλες φορές τα γύριζε προς τα μέσα κ πατούσε με την άκρη της πατουσας. Κάθε φορά που τον έβαζε η παιδίατρος για να σταθεί όρθιος έκλαιγε γενικά στην παιδίατρο κ δεν το έκανε καν κ μας είπε να τον βάζουμε να πατάει για να μαθαίνει... Εγώ ως τότε δεν τον ωθουσα καθόλου να το κάνει γιατί θυμόμουν τα λόγια της φυσικοθεπευτριας. Αλλά μέσα σε μικρό διάστημα είδα τεράστια διαφορά κ τώρα θέλει συνέχεια να σηκώνεται κ να μένει όρθιος

Εμένα ο γιος μου άργησε να μπουσουλίσει, δεν θυμάμαι πόσο ήταν ακριβώς, όμως θυμάμαι που τον πρώτο καιρό δεν μπουσουλούσε αλλά πήγαινε σαν κολυμπάει πάνω στο πλακάκι, και φυσικά αυτό κράτησε αρκετό καιρό.

Μπουσούλισε μεν αργότερα αλλά για πολυ λίγο.

Μαθησιακά για την ώρα δεν έχει φανεί κάτι αλλά είναι στο προνήπιο οπότε είναι νωρίς ακόμα.

πρίν από 29 λεπτά , kotsifikos είπε:

Εμένα ο γιος μου άργησε να μπουσουλίσει, δεν θυμάμαι πόσο ήταν ακριβώς, όμως θυμάμαι που τον πρώτο καιρό δεν μπουσουλούσε αλλά πήγαινε σαν κολυμπάει πάνω στο πλακάκι, και φυσικά αυτό κράτησε αρκετό καιρό.

Μπουσούλισε μεν αργότερα αλλά για πολυ λίγο.

Μαθησιακά για την ώρα δεν έχει φανεί κάτι αλλά είναι στο προνήπιο οπότε είναι νωρίς ακόμα.

Εντάξει πιστεύω θα είχε φανεί κάτι απ' την ομιλία, είτε να είχε αργήσει πολύ να μιλήσει είτε να μην μιλούσε καθαρά... Μου δίνετε κουράγιο πάντως!!

Just now, mama16 said:

Εντάξει πιστεύω θα είχε φανεί κάτι απ' την ομιλία, είτε να είχε αργήσει πολύ να μιλήσει είτε να μην μιλούσε καθαρά... Μου δίνετε κουράγιο πάντως!!

Μην αγχώνεσαι, βλέπεις την εξέλιξη και πράττεις.

3 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Ηρέμησε.το μπουσουλημα κατά καιρούς εκτός από τη δική μου εμπειρία που σου έγραψα έχω ακούσει από πολλές ότι δν μπουσουλησαν τα παιδιά τους.ολα καλά θα είναι.

Nv4ip3.pngZt1x.png

Καλησπερα. Η κορη μ δεν μπουσουλησε ποτέ. Περπατησε κατευθείαν. 12 μηνων ακριβώς δλδ την ημέρα των γενεθλίων της. Τωρα είναι 5. Ο μικρός μ μπουσουλησε κ μετα περπατησε. Πιο νωρίς από την κορη μ δλδ 10 μηνων. Μια διαφορά είδα ομως. Ο μικρός είχε καλύτερη ισορροπία οταν ξεκίνησε να περπατησει.

Επεξεργάστηκαν by inakiagapi

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...