Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μάρσιπος - ερωτήσεις και διάφορα μοντέλα

Recommended Posts

Just now, vicky86 είπε:

Με εναν σωστο εργονομικο, πιστοππιημενο μαρσιππ, αν τον βαλεις σωστα το μωρο θα ειναι ανετα κ δ θα πονεσει η μεση σου

Το μαι ται ειναι ειδος οχι μαρκα, εχεις καππιον κατα νου; ειναι ευκολος κ γρηγορος. Λιγο ζεστος γι αυτο θα προτεινα ραπ ται, με κουκουλα, πιο δροσερο υφασμα κ φαρδιες τιραντες

Το κιμπι ειναι για λιγο μεγαλυτερα μωρακια, δ θυμαμαι απο ποσο. Αν θελεις με κλιπ υπαρχουν απειρες εταιριες κ υφασματα.υπαρχουν κ με μες υφασμα για πιο δροσερα. 

Οι στοκκε δ ειναι κ η καλυτερη επιλογη, ειδικα σε αυτα τα χρηματα

Σε ποια περιοχη μενετε; 

Δυστυχώς μένω στην επαρχία και δεν έχω την δυνατότητα να τα δω από κοντά σε φυσικό κατάστημα και μόλις τις τελευταίες μέρες ξεκίνησα να ψάχνω και να ενημερώνομαι. 

Το mei Tai από αστεράκια μου φάνηκε μια καλή επιλογή αλλά κολλάω λίγο στο ύφασμα και στο δέσιμο. Ενώ το kibi μου φαίνεται πιο εύκολο με τα κλιπς για να το φοράει αργότερα και ο μπαμπάς 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 239
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

15 ώρες πρίν, MommyMar είπε:

Δυστυχώς μένω στην επαρχία και δεν έχω την δυνατότητα να τα δω από κοντά σε φυσικό κατάστημα και μόλις τις τελευταίες μέρες ξεκίνησα να ψάχνω και να ενημερώνομαι. 

Το mei Tai από αστεράκια μου φάνηκε μια καλή επιλογή αλλά κολλάω λίγο στο ύφασμα και στο δέσιμο. Ενώ το kibi μου φαίνεται πιο εύκολο με τα κλιπς για να το φοράει αργότερα και ο μπαμπάς 

Υπαρχει δανειστικη μαρσιποθηκη

Να σου πω οτι κ εγω εχω ρινγκ σλινγκ κ μαι ται απο αστερακι, αλλα αν γυριζα τον χρονο πισω θα προτιμουσα αλλη εταιρια, λογω ποιοτητας υφασματος

Παντως κ επαρχια υπαρχουν καποια λιγα καταστηματα με πιστοποιημενους. Πχ λητω εχει μαρκα αμαζονας που εχει κ μαι ται κ με κλιπς, je port mon bebe, ergobaby

Το μαι ται για μενα ειναι ζεστο, αλλα ειναι ευκολο κ γρηγορο, γι αυτο θα προτιμουσα ραπ ται, εχουν πιο λεπτο υφασμα. Της λιμας για παραδειγμα με αρκετα δροσερο υφασμα. Εκτος αν σε ενοχλουν οι ραντες. Παντως εχει κ με κλιπ στη μεση κ μακριες ραντες, τα half buckle

Ο κιμπι ειναι full buckle, και η κατηγορια ειναι soft structured carrier. Απλα ειναι απο 4μ κ μετα

16 ώρες πρίν, MommyMar είπε:

Συμφωνω με @vicky86. Δες κι αλλες μαρκες, αν κοιταξεις τις προηγουμενες σελιδες του θεματος θα βρεις πληροφοριες, μην τα ξαναγραφω ;-) Παντως, αν θελεις κατι ευκολο και για τον μπαμπα κι εγω προτεινω full buckle ή half buckle. Και τα meh tai ειναι ευκολα αλλα το αστερακι ειναι πολυ ζεστο για καλοκαιρι, παρε καλυτερα απ'εξω πιο λεπτο ή ακομη wrap tai οπως ειπωθηκε. Γενικως, προτεινω να παραγγειλεις απο εξωτερικο γιατι εχει πολυ καλους ποιοτικους μαρσιπους στα λεφτα που θελεις να διαθεσεις και εχει μεγαλυτερη ποικιλια ή απο ελληνικο καταστημα αλλα ξενες μαρκες (πχ ecoslings).

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για την βοήθεια! 

Μετά από την έρευνα μου παρήγγειλα από σαιτ του εξωτερικού έναν της εταιρείας beco σε πολύ καλή τιμή με ύφασμα μες, κλιπς και δυνατότητα 4 θέσεων. Ελπίζω να είναι καλό και να μας βολέψει 

Ευχομαι να σας βολεψει, καλες βολτες! 

Απλα η θεση το μωρο να κοιταει προς τα εξω δ ειναι κ οτι καλυτερο. Ουτε για την πλατη του, ουτε για τα ποδια του, δεχεται πολλα ερεθισματα. Κ γενικα ακομη κ σε μαρσιπους που το προτεινουν ειναι για 10-15'

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Κορίτσια τη βοήθεια σας. Πριν ψαχτω στο θέμα μαρσιπο χρησιμοποιουσα έναν συμβατικό για να πάω 2 τετράγωνα μακριά στη μαμά μου, 5 λεπτά απόσταση δλδ, και πρώτον μέχρι να φτάσω με πονούσε το σώμα μου και δεύτερον παρατήρησα τα γεννητικά οργανα του μικρού να συμπιεζονται. Οπότε άρχισα να ψάχνομαι και βρήκα όλα αυτά για τη σωστή στάση σώματος του μωρού στο μαρσιπο. Πιστεύω στην Ελλάδα δεν είμαστε πολύ ενημερωμένοι γι αυτό το θέμα. Η μόνο ο περίγυρος μου δεν είναι; τελοσπαντων, ενώ δεν ήθελα να ξοδέψω πολλά για να αγοράσω μαρσιπο τελικά αποφάσισα να επενδύσω ένα ποσό των 120 περίπου αρκεί να βολεύει εμένα κ το μωρό. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια από τις εξής μάρκες στις οποίες έχω καταλήξει ergobaby adapt, physiocarrier, Amazonas, manduca,je porte mon bebe, infantino. Ξέρει κανείς αν όλες αυτές οι εταιρείες πληρούν τις προδιαγραφές της σωστής στάσης σώματος μωρού; Επίσης οποιαδήποτε πρόταση δεκτή. Να σημειώσω ότι προτιμω με κλιπς και όχι τύπου αστεράκια γιατί μου φαίνονται πιο εύκολα στην χρήση. 

Ολες οσες λες ειναι καλες μαρκες κ το μωρο θα εχει σωστη θεση

Ο αμαζονας πχ ειναι πολυ καλος για τα λεφτα του αλλα επειδη εχει σχετικα μικρο πανελ κ λεπτες τιραντες ισως μετα τον χρονο δ ειναι τοσο ανετος

Απο αυτους που λες προσωπικα θα προτιμουσα physiocarrier της love radious(πρωην je port mon bebe), που εχει κ μες υφασμα,κατω απο 4μ εχει μαξιλαρακια, κ υπαρχει σε καταστηματα να δοκιμασεις

Που μενετε; ποσο ειναι το μωρο σου; 

Just now, maria_tweety είπε:

Κορίτσια τη βοήθεια σας. Πριν ψαχτω στο θέμα μαρσιπο χρησιμοποιουσα έναν συμβατικό για να πάω 2 τετράγωνα μακριά στη μαμά μου, 5 λεπτά απόσταση δλδ, και πρώτον μέχρι να φτάσω με πονούσε το σώμα μου και δεύτερον παρατήρησα τα γεννητικά οργανα του μικρού να συμπιεζονται. Οπότε άρχισα να ψάχνομαι και βρήκα όλα αυτά για τη σωστή στάση σώματος του μωρού στο μαρσιπο. Πιστεύω στην Ελλάδα δεν είμαστε πολύ ενημερωμένοι γι αυτό το θέμα. Η μόνο ο περίγυρος μου δεν είναι; τελοσπαντων, ενώ δεν ήθελα να ξοδέψω πολλά για να αγοράσω μαρσιπο τελικά αποφάσισα να επενδύσω ένα ποσό των 120 περίπου αρκεί να βολεύει εμένα κ το μωρό. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια από τις εξής μάρκες στις οποίες έχω καταλήξει ergobaby adapt, physiocarrier, Amazonas, manduca,je porte mon bebe, infantino. Ξέρει κανείς αν όλες αυτές οι εταιρείες πληρούν τις προδιαγραφές της σωστής στάσης σώματος μωρού; Επίσης οποιαδήποτε πρόταση δεκτή. Να σημειώσω ότι προτιμω με κλιπς και όχι τύπου αστεράκια γιατί μου φαίνονται πιο εύκολα στην χρήση. 

Καλησπερα! Εγώ έχω της εταιρείας Baby Björn και εκτός του ότι είναι πανεύκολος στη χρήση (έχει κλιπς), το χρησιμοποιώ χειμώνα και καλοκαίρι γιατί αφήνει το δέρμα του μωρού να αναπνέει! Προτού το ψάξω είχα δοκιμάσει στα μαγαζιά διάφορα, και μου ήταν πολύ δύσκολα στη χρήση. Επίσης μου είχαν πει ότι κάποια υφάσματα ζεσταίνουν το μωρό πολύ το καλοκαίρι. Οπότε κατέληξα σε αυτό και μου έχει λύσει τα χέρια :  https://www.babybjorn.eu/baby-carriers/baby-carrier-one-air/

Just now, vicky86 είπε:

Ολες οσες λες ειναι καλες μαρκες κ το μωρο θα εχει σωστη θεση

Ο αμαζονας πχ ειναι πολυ καλος για τα λεφτα του αλλα επειδη εχει σχετικα μικρο πανελ κ λεπτες τιραντες ισως μετα τον χρονο δ ειναι τοσο ανετος

Απο αυτους που λες προσωπικα θα προτιμουσα physiocarrier της love radious(πρωην je port mon bebe), που εχει κ μες υφασμα,κατω απο 4μ εχει μαξιλαρακια, κ υπαρχει σε καταστηματα να δοκιμασεις

Που μενετε; ποσο ειναι το μωρο σου; 

Αθήνα μένουμε. Ο μικρός μου είναι 4,5 μηνών αλλά θέλω ο μάρσιπος να είναι από νεογέννητο σε περίπτωση που κάνω δεύτερο παιδί. Είδα και τους beco στο ίντερνετ κ μου άρεσαν. Δεν ξέρω με τι κριτήριο να διαλέξω μου φαίνονται όλοι ίδιοι. Θα ήθελα να είναι άνετος κ στο σώμα το δικό μου. Και γενικά να φοριέται εύκολα χωρίς βοήθεια από δεύτερο άτομο. Αλήθεια, το παιδί στην πλάτη πως το βάζουμε; οπότε εσύ προτείνεις physio carrier? 

Διαφημίσεις

Ναι. Τέλειος σε όλα.. Σχεδόν δύο κ τον χρησιμοποιούμε ακόμη. Χθες βράδυ φθάσαμε χάρις σε αυτόν στην κορυφή της χώρας σε κυκλαδονησι. Έχω τον cool Air mesh. Αν ζεις Αθήνα πάρε τον καλοκαιρινό. 

Λητω εχει amazonas, ergobaby k je port mon bebe για να δοκιμασεις κιολας

Αλλιως εχει κ καταστημα κ με αλλες μαρκες στην ν. Ιωνια

Για εργκο εχω ακουσει καλα σχολια, προσωπικα δ μου αρεσουν σαν εμφανιση, αλλα γουστα ειναι αυτα

Με τα κλιπς καλο ειναι να δοκιμασεις για να δεις ακριβως εφαρμογη στο σωμα σου

Κ οι beco καλοι

Απλα πριν βιαστικα δ σχολιασα οτι για infantino δεν ξερω, δ ειμαι σιγουρη οτι ειναι πολυ καλος κ θα σχηματιζουν Μ τα ποδια σε μεγαλη ηλικια

2 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Ψηφιζω manduca, για ergo εχω ακουσει καλα σχολια και προτεινω να δεις και isara, θεωρουνται κορυφη και μπορεις να βρεις με 110 ευρω απο babyslings.eu, οπως και boba ακομη πιο οικονομικοι. Οι amazonas θεωρω οτι εχουνε λεπτη ραντα και δεν ξερω αν θα ειναι πολυ βολικοι.

Διαφημίσεις

Δ εχω προσωπική εμπειρία, από όσα έχω διαβάσει, η LIMAS για βαμβακερό είναι αρκετά δροσερο. Η natibaby πιο ζεστη εκτός αν δεις κάποιο μοντέλο με συνδυασμό υλικού πχ βαμβάκι με λινο. Η tula έχει μοντέλα με mesh υφασμα νομιζω, που όσο να ναι θα είναι πιο δροσερή η πλάτη του μωρου. Αλλα γενικα η επαφή θα ζεσταίνει, αναμεσα σε σένα κ το μωρο ένα βαμβακερό πανακι βοηθαει. Να σκεφτεσαι οτι ο μαρσιπος λειτουργεί σαν άλλη μια στρώση ρουχου

Το λιμας πολύ μου αρέσει, αν λέμε το ίδιο, γτ γίνεται κ ονμπουχιμο, που όταν θα το βάζεις πλάτη θα γλιτώνεις κ την ζωνη

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω μάρσιπο για το δεύτερο μωρό. Στο πρώτο μου είχαν δανείσει ένα μει ται αλλά δεν το χρησιμοποίησα γιατί δε με βόλευε στο δέσιμο κ δεν καθόταν κ το μωρό. Τώρα όμως θα μου είναι απαραίτητος, καθώς θα πρέπει να πηγαινοφερνω το μεγάλο παιδί στο σχολείο κ θα ήθελα να αποφεύγω το καρότσι πέρα δώθε συνέχεια. Έχω σχεδόν καταλήξει στον ΒabyΒjorn mini 3D mesh. Υπάρχει κάποια κοπέλα που έχει χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη εταιρεία και μπορεί να μου πει την εμπειρία της; Ή αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη, πολύ ευχαρίστως.

1 hour ago, Lenia16 είπε:

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω μάρσιπο για το δεύτερο μωρό. Στο πρώτο μου είχαν δανείσει ένα μει ται αλλά δεν το χρησιμοποίησα γιατί δε με βόλευε στο δέσιμο κ δεν καθόταν κ το μωρό. Τώρα όμως θα μου είναι απαραίτητος, καθώς θα πρέπει να πηγαινοφερνω το μεγάλο παιδί στο σχολείο κ θα ήθελα να αποφεύγω το καρότσι πέρα δώθε συνέχεια. Έχω σχεδόν καταλήξει στον ΒabyΒjorn mini 3D mesh. Υπάρχει κάποια κοπέλα που έχει χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη εταιρεία και μπορεί να μου πει την εμπειρία της; Ή αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη, πολύ ευχαρίστως.

Να σου ζήσει.ergo baby.οι καλύτεροι.τον είχαμε παραγγείλει από το εξωτερικό.νομιζω τώρα τους.εχσι  το λητω.

2 ώρες πρίν, Ilaeira είπε:

Λένια γέννησες; Όλα καλά; Να σου ζήσει!

(Δεν μπορώ να βοηθήσω, κι εγώ mai tai είχα κι έμεινα πολύ ευχαριστημένη, δεν εχω δοκιμάσει άλλο.)

Όλα καλά, σε ευχαριστώ πολύ! 

1 hour ago, μαγιοπουλας είπε:

Να σου ζήσει.ergo baby.οι καλύτεροι.τον είχαμε παραγγείλει από το εξωτερικό.νομιζω τώρα τους.εχσι  το λητω.

Σε ευχαριστώ! Τους είδα τώρα στο google, δεν υπάρχει διαθεσιμος ούτε στο Σκρουτζ ούτε σε κάποιο κατάστημα όμως. Επίσης, το κλείσιμο στην πλάτη βόλευε; Μου φαίνεται αρκετά χαμηλά για να το κουμπώνεις μόνη σου. Έχω δει ένα ωραίο Μέι ται amazonas που είναι κ στη μισή τιμη αλλά κουμπώνει κ αυτό έτσι κ προβληματίζομαι. 

Βλέπω τώρα έναν ergobaby embrace newborn, μήπως εννοείς αυτόν; Φαίνεται πολύ πιο εύκολα διαχειρισιμος στο βάλε βγάλε. Αλλά είναι μέχρι 11 κιλά κ εμένα είναι ήδη 4μιση. Δε θυμάμαι κ πως πάει το βάρος.

Άκυρο, είδα ότι μπαίνει κ χιαστί στην πλάτη. Μόνο σε amazon κ ebay τον βρίσκω όμως. Είναι όντως τόσο βολικος, τα αξίζει τα λεφτά του;

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

3 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Λενια να σου ζήσει το μωράκι σου!!!!! Δεν έχω να σου προτείνω κάποιο μάρσιπο αλλά ίσως ξέρει κάτι παραπάνω η @vicky86

1 ώρα πρίν, Lenia16 είπε:

Σε ευχαριστώ! Τους είδα τώρα στο google, δεν υπάρχει διαθεσιμος ούτε στο Σκρουτζ ούτε σε κάποιο κατάστημα όμως. Επίσης, το κλείσιμο στην πλάτη βόλευε; Μου φαίνεται αρκετά χαμηλά για να το κουμπώνεις μόνη σου. Έχω δει ένα ωραίο Μέι ται amazonas που είναι κ στη μισή τιμη αλλά κουμπώνει κ αυτό έτσι κ προβληματίζομαι. 

Βλέπω τώρα έναν ergobaby embrace newborn, μήπως εννοείς αυτόν; Φαίνεται πολύ πιο εύκολα διαχειρισιμος στο βάλε βγάλε. Αλλά είναι μέχρι 11 κιλά κ εμένα είναι ήδη 4μιση. Δε θυμάμαι κ πως πάει το βάρος.

Άκυρο, είδα ότι μπαίνει κ χιαστί στην πλάτη. Μόνο σε amazon κ ebay τον βρίσκω όμως. Είναι όντως τόσο βολικος, τα αξίζει τα λεφτά του;

Συνήθεια είναι το κούμπωμα.για τα νεογεννητα παίρνει μαξιλαράκι.μπες να δεις τις προδιαγραφες

πρίν από 3 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Συνήθεια είναι το κούμπωμα.για τα νεογεννητα παίρνει μαξιλαράκι.μπες να δεις τις προδιαγραφες

Έχει κέντρο παραγγελιών στην Ευρώπη.ετσι παρακάμπτει το τελωνειο

1 ώρα πρίν, Lenia16 είπε:

οχι babybjorn,εχει σωστη σταση το μωρο για μικρο χρονικο διαστημα ηλικιας

ο αμαζονας για τα λεφτα του ειναι καλος,αλλα δ ειναι για πολυ

οι ergobaby ειναι σωστοι.προσωπικα δ τρελαινομαι

ποσα λεφτα θες να ξοδεψεις;

fidella ειναι πολυ καλοι

στην ομαδα στο φβ δ εισαι;εχει κ ενα καταστημα στην αθηνα που μπορεις να πας να δεις

1 hour ago, vicky86 είπε:

οχι babybjorn,εχει σωστη σταση το μωρο για μικρο χρονικο διαστημα ηλικιας

ο αμαζονας για τα λεφτα του ειναι καλος,αλλα δ ειναι για πολυ

οι ergobaby ειναι σωστοι.προσωπικα δ τρελαινομαι

ποσα λεφτα θες να ξοδεψεις;

fidella ειναι πολυ καλοι

στην ομαδα στο φβ δ εισαι;εχει κ ενα καταστημα στην αθηνα που μπορεις να πας να δεις

Ναι το είδα σε βίντεο παρουσίασης αυτό που λες για τους babybjorn έχεις δίκιο. Δεν έχω φβ. Ποιο κατάστημα είναι; 

πρίν από 16 λεπτά , Lenia16 είπε:

Ναι το είδα σε βίντεο παρουσίασης αυτό που λες για τους babybjorn έχεις δίκιο. Δεν έχω φβ. Ποιο κατάστημα είναι; 

το ecoslings

σιγουρα μπορεις να βρεις κ σε αλλα μαγαζια.πχ λητω ειχε καποιους καλους.στα αστερακια κυριως ο kinderhop

απλα το συγκεκριμενο εχει καλη ποικιλια να χαζεψεις κ ηλεκτρονικα τι σε ενδιαφερει

θεωρω με κλιπς θα ειναι πολυ βολικο ειδικα για δευτερο παιδι,αν κ προσωπικα ειχα βολευτει ρινγκ,κ μου αρεσουν κ οι ραντες

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...