Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

ειναι επισης πολυ σημαντικο να διαχωριστει το τικ,

απο τον ινιδισμο μυϊκης ινας.

ινιδισμος ειναι αυτο:

https://bioneurologics.gr/astheneies/nevriko-sistima/kinisi/inidismos-kai-muikh-ina/

upd22

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κ τα τρια παιδια μας εχουν κληρονομησει ινιδισμο σε μυ στο πιγουνι (ενα εξαιρετικα γρηγορο τρεμουλιασμα) οταν κανουν φοκους σε κατι. σε εκμαθηση δηλ.

ο γιατρος βλεποντας το, μας ειπε οτι δεν ειναι τπτ το ανησυχητικο.

απλα.... κατι θυμαται κ ο συζυγος. ενας ελαφρυς στιγματισμος στο σχολειο, που με τον καιρο ξεπερνιεται.

(ο συζυγος τωρα το παθαινει οταν παιζει πλαυ στατιον, ή οταα βλεπει εναν αγωνα ποδοσφαιρου. ο καθενας με τον πονο του!!!:lol:)

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Καλησπέρα… έψαξα μήπως υπάρχει παρόμοιο θέμα αλλά δεν βρήκα κάτι….

Θέλω τη βοήθεια σας… ο μικρός μου είναι 3 ½ ετών και έχω καταλάβει ότι έχει τικ… :( στην αρχή ανοιγόκλεινε τα ματάκια του μόνο, αλλά τώρα κάνει και γκριμάτσα με το στόμα του!! Θα σκάσω… και το θέμα είναι ότι δεν ξέρω που να απευθυνθώ!!!! Εντωμεταξύ όταν ήταν μικρούλης είχε κάνει πυρετικούς σπασμούς…. Λέτε να παίζει ρόλο??? Μπορείτε να με βοηθήσετε…???

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

ενας γνωστος μου που ειχε τικ εκανε καποια θεραπεια δεν ξερω που σε νευρολογο μαλλον κ εγινε καλα.ακομη ξερω οτι υπαρχει ενα κεντρο νευροαναδρασης!οπου θεραπευει χωρις φαρμακα πολλες παθησεις μεχρι καικαταθλιψη,αγχος.βουλιμια ανορεξια κλπ βασιζονται στο οτι ολα αυτα ειναι αγχος και εχουν μια μεθοδο που χαλαρωνει τον εγκεφαλο.κ στην συνεχεια αυτος μονος του μαθαινει να δουλευει με σωστο τροπο!βρες στο ιντερνετ κανενα τηλ.απλα νομιζω στη νευροαναδραση χρειαζονατι πολλες επισκεψεις γυρω στις 50 η κ λιγοτερες και κοστιζουν κανενα 20ευρω η επισκεψη,μαθε λεπτομερειες κ για τα δυο που σου ειπα.σιγουρα θα του περασει!

Διαφημίσεις

Γειά σου Goblin .

όταν εργαζόμουν πριν χρόνια σε παιδικό είχαμε αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο σε κάποιο παιδάκι.

δώσε πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και εξάντλησε όλες τις δυνατότητες σου για γνωματεύσεις -

όμως ο μόνος τρόπος για να πετύχεις γνωμάτευση σωστή ,είναι να κάνεις λεπτομερή καταγραφή, (την οποία θα παραδώσεις στον ειδικό/στους ειδικούς)

του πότε ακριβώς συμβαίνει, το τικ,

πόσες φορές επαναλαμβάνεται μέσα στην ημέρα,

και κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια - αυτό ξεκίνησε να το κάνεις άμεσα.

εάν δείς ότι το τικ συμβαίνει σε στιγμές έντασης είναι απαραίτητο να μιλήσεις και σε παιδοψυχολόγο γιατί πιθανώς για λόγους που μπορεί σε εσάς να μην είναι ορατοί το παιδάκι σου να εκλαμβάνει μεγάλο φόρτο συναισθηματικό απο κάτι/κάπου.

στην περίπτωση που είχαμε αντιμετωπίσει τότε υπήρχε τέτοιο θέμα - δεν υπήρχε κάποιο άλλο θέμα υγείας αν θυμάμαι καλά.

το πρόβλημα που θυμάμαι ότι είχε συζητηθεί είναι ότι τέτοιο τικ εάν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση/στρατηγική, ότι μπορεί να παγιωθεί, με δυσάρεστα αποτελέσματα για το παιδί.

όπως και να έχει μην το αφήσεις καθόλου και πήγαινε σε περισσότερους απο έναν ειδικό για την κάθε γνωμάτευση, δεν αρκεί μια μόνο γνώμη απο κάθε ειδικότητα, τις περισσότερες φορές όταν θέλει κάποιος να είναι σίγουρος για το πώς προχωρά.

το πιο βασικό και αυτό που μπορείς και πρέπει να κάνεις είναι η καταγραφή

πόσες φορές την ημέρα πόσες την εβδομάδα και ακριβώς τι έχει προηγηθεί, τι ειπώθηκε απο εσάς, τι συνέβη, τι του είπαν τι είπε, τι άλλα χαρακτηριστικά μπορείς να καταγράψεις ,

και αυτά για να πας σε ειδικό πρέπει να τα καταγράψεις για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορείς και με όση μεγαλύτερη συστηματικότητα.

μερικές εβδομάδες θα μπορέσουν να δώσουν μια εικόνα στον ειδικό. γιατί όπως κατάλαβες μια επίσκεψη απλώς δεν είναι αρκετή για να έχει ο οποιοσδήποτε ειδικός αυτή την εικόνα. εάν πηγαίνει παιδικό,

ζήτησε απο την δασκάλα αυτό ακριβώς το πράγμα να σου κάνει κάποια καταγραφή του πότε συμβαίνει αυτό, και σε πόσο μεγάλη ένταση κιόλας ε - λίγο ή πολύ, επανειλλημένα ή μια φορά,

(πχ σε μια κλίμακα λίγο μέτρια πολύ!) -και οι δυο σας αυτό - και να το κανει όποιος έχει επαφή με το παιδί.

γράφω ξανά αυτά που πρέπει να καταγράψεις κάθε μέρα

- πόσο συχνά (καταγραφή μια μια τις φορές!)

- πόσο έντονα (καταγραφή κλίμακα απο λίγο μετρια πολύ κ επεξηγηση του πόσο είναι αυτό)

- τι προηγήθηκε

το τι προηγήθηκε είναι πολύ σημαντικό για να δείτε τί ειναι αυτό που πιθανώς , κάνει αυτά τα συμπτώματα πιο έντονα,

και εάν υπάρχει κάτι που κάνει αυτά τα συμπτώματα πιο έντονα.

δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι γιατρός τα όσα γράφω προκύπτουν απο την παρακολούθηση και συμμετοχή στην καταγραφή της περίπτωσης που αναφέρω και συνεργασία με την τότε υπευθυνη ψυχολόγο του σταθμού. δυστυχώς δεν θυμάμαι περισσότερα. εάν όμως επιθυμείς μπορώ να σου συστήσω την ψυχολόγο η οποία έχει εργαστεί στο παρελθόν και σε ΚΕΔΔΥ και έχει πολυ εμπειρία στην πράξη με τα παιδιά όχι μόνο στην θεωρία.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

να συμπληρώσω ότι η καταγραφή αυτή θα πρέπει απαραιτήτως να γίνεται διακριτικά με τρόπο που να μήν καταλάβει το παιδί οτι "παρακολουθείται" και αυτό θα πρέπει να το ξέρουν όλοι όσοι κάνουν αυτή τη καταγραφή.

εάν σας ρωτήσει θα πρέπει να πείτε οτι γράφετε κάτι που σκέφτεστε ή ένα τραγούδι ή ένα ποίημα ή κάτι άλλο που παρατηρείτε κ θυμηθήκατε.

αν "ζηλέψει" κ θελει να γράψει και εκείνο κάτι στο σημειοματάριο μην αρνηθείτε - καθώς δεν ξέρει περι τινός πρόκειται, - εσείς μετά μπορείτε να τα καθαρογράψετε αλλού. όπως και να έχει μήν το κάνετε θέμα μπροστά του.

και σίγουρα μην το ρωτάτε τι έχει ή γιατί το κάνει ,ε .. ? :-) (δεν θέλετε να το αγχώσετε επουδενί)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Κυρία Στυλιαννάκη, σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και τον χρόνο σας… Δεν είχα σκεφτεί καθόλου να καταγράφω την συχνότητα και την ένταση τους… και θα το κάνω άμεσα έτσι ώστε να έχουμε καθαρή εικόνα του προβλήματος!!! Αν έχετε την καλοσύνη στείλτε μου σε πμ τα στοιχεία της ψυχολόγου που συστήνετε έτσι ώστε όταν συγκεντρώσω τα στοιχεία να κάνουμε ένα ραντεβού… Σας ευχαριστώ!!!

Να συμπληρώσω ότι δεν έχουμε προβλήματα σαν οικογένεια… είμαστε ήρεμοι σαν χαρακτήρες και εγώ και ο σύζυγος… υπάρχει βέβαια και ένας μεγαλύτερος αδελφός, κατά 1 ½ χρόνο, που βλέπω (φυσικά) ανταγωνιστικότητα… ότι κάνει ο μεγάλος προσπαθεί να το κάνει και εκείνος… και πολλές φορές δεν το καταφέρνει, λόγο ηλικίας…. !!!!

Το κακό είναι ότι εγώ το είχα παρατηρήσει αρκετό καιρό και το είχα αναφέρει (εκτός από τον σύζυγο) στην αδερφή μου στον πατέρα μου… αλλά με καθησύχαζαν (κακός) ότι δεν έχει τίποτα το παιδί…!!!!

μανουλα-ελενη είπε:
ο γιος μου τωρα τελευταια κανει ενα νευρικο κλεισιμο των ματιων κατι που αποτι ρωτησα και τις αλλες μητερες στο σχολειο κανουν πολλα παιδια τωρα τελευταια ...τωρα ξεκινησε κι εναν νευρικο βηχαλακι

αγχωνομαι κι εγω πολυ με αυτο που συμβαινει στο παιδι

ομως κι εγω και ο μπαμπας του οταν ειμασταν μικροι ειχαμε αντιστοιχα τικ τα οποια αποτι θυμαμαι με δικη μου προσπαθεια ξεπερασα αφου αρχισαν να με ενοχλουν...

κι εμεις και το παιδι τα τελευταια 2 χρονια περασαμε μια περιοδο εντονου στρες και τωρα πριν ενα μηνα που ηρεμησαμε αρχισαν αυτα τα τικ...

θα ηθελα πολυ τη γνωμη σας

Αυτο με το ματακι το εκανε και ο δικος μου και αρχικα μου ειχε πει τικ ο γιατρος αλλα τελικα καταληξαμε φωτοευαισθησια η οποια με την χρηση γυαλιων ηλιου και αποφυγη λευκου φωτισμου ελαχιστοποιηθηκε. Επισης και η κουραση απο την τηλεοραση παιζει μεγαλο ρολο.

Δεν λεω οτι ειναι αυτο απλα επειδη μου το θυμισες τωρα ειπα να σου πω και αυτη την εκδοχη.

(τοτε ειχαμε βρει ακρη με το πειραμα της Μαριας οπως θα δεις )

Το βηχαλακι σχεδον ολα παντως το εχουν τωρα και δεν ειναι τικ αλλα η βαρια ατμοσφαιρα (ντιγκα στην υγρασια ειναι ρε γμτ ο καιρος)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Καλημέρα… να σας ενημερώσω λοιπόν… έκλεισα ραντεβού με παιδοψυχολόγο… της είπα τον λόγο που θέλω να δει το παιδί… με ρώτησε πέντε πράγματα από το τηλέφωνο (της έκανε εντύπωση ότι ο μικρός δεν πηγαίνει παιδικό σταθμό) και μου είπε ότι σε πρώτη φάση θέλει να δει μόνο το παιδί και μετά να κάνουμε ένα ραντεβού χωρίς το παιδί!!!! Παρακολούθησα τον μικρό όπως μου είπε η κυρία Στυλιανάκη και είδα ότι το κάνει πολύυυυυ στην τηλεόραση… Εκτός τηλεόρασης απειροελάχιστες φορές, κυρίως όταν ρωτάει κάτι και περιμένει ʽʼόχιʼʼ για απάντηση…!!! Έχω στεναχωρηθεί πολύ και περιμένω με αγονία τι θα μου πει η παιδοψυχολόγος!!!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Επαναφέρω το θέμα για να σας ενημερώσω για την εξέλιξη…. Πήγαμε στην παιδοψυχολόγο και έφυγα κλαίγοντας… Ας τα πάρω από την αρχή…

Πήγαμε στο ιατρείο της (πρώτα μου έκανε παρατήρηση γιατί είχα και τον μεγάλο μου γιο μαζί) πήρε τον μικρό στο μέσα δωμάτιο και μετά από μισή ώρα βγαίνει με το παιδί και μπαίνω εγώ….

Και μου λέει…

-‘’χμ… ο μικρός έχει νοητική στέρηση!!!’’

- :shock: :shock: Από πού το καταλάβατε αυτό?

- Δεν ξέρει τα σχήματα (Μα δεν του τα έχω μάθει), Τα χρώματα τα λέει με εικόνες πχ το κόκκινο το λέει φωτιά (το ξέρω αλλά δεν το θεώρησα σημαντικό)… και δεν ξέρει να κάνει παζλ (ναι δεν του έχω πάρει ακόμα παζλ) ααααα και δεν κόβει με ψαλίδι (επίσης δεν του είχα δώσει ψαλίδι) [για τις λεπτές κινήσεις]

Αφού της τα είπα όλα αυτά επέμενε στην νοητική στέρηση και εκτός από αυτό άρχισε επίθεση σε μένα ότι το έχω παρατήσει το παιδί και δεν ασχολούμαι μαζί του και μπορεί να έχω κουραστεί με δύο παιδιά αλλά αφού έχω κουραστεί θα έπρεπε να τον στείλω παιδικό και άλλα τέτοια!!!!

Περιττό να σας πω ότι δεν άρθρωσα λέξη είχα μείνει κόκαλο!!!!!

Για το τικ μου είπε ότι δεν είναι νευρολογικής φύσης αλλά ας επισκεφτούμε ένα νευρολόγο (μου έδωσε και κάρτα του)

Μετά από μερικές μέρες πάω τον μεγάλο λογοθεραπία και (σκέψου πόσο χάλια ήμουνα) με ρωτάει τι έχω… της εξηγώ τι έχει γίνει… και μου λέει… Σε παρακαλώ φέρε το παιδί να το δει η δικιά μας ψυχολόγος!!!!

Όντος τον πάω… και μου λέει… πρώτον δεν κάνουμε διάγνωση για νοητική στέρηση μέσα σε μισή ώρα… δεύτερον το πρώτο που κοιτάμε είναι οπτική επαφή που ο μικρός έχει…. Πιάνει τέλεια τους μαρκαδόρους [για τις λεπτές κινήσεις]

Μου είπε πολλά, μη σας τα πολυλογώ δεν τίθεται θέμα νοητικής στέρησης και όσο αφορά το τικ μου είπε να μη του δίνουμε σημασία ΚΑΘΟΛΟΥ και θα φύγει μόνο του!!!!

Όντος τώρα πια.. μετά από 1 ½ μήνα το τικ δεν υπάρχει…. ο μικρός ξέρει τα χρώματα (με τα σχήματα το παλεύουμε) και έχει κατακόψει όλα τα μπλοκ με το ψαλίδι

Δικό μου συμπέρασμα μετά από όλα αυτά… ψάξτε πολύ πριν πάτε το παιδί σας σε παιδοψυχολόγο… και κάντε το πρώτο ραντεβού μόνοι σας (χωρίς το παιδί)!!!!

Σόρυ για το σεντόνι… ήθελα καιρό να τα γράψω, με πόνεσε πολύ!!!

στη θεση σου θα ξαναπηγαινα στην πρωτη "παιδοψυχολογο" για επανεκτιμηση και μολις θα ξεκινουσε να τα μασαει θα της εριχνα ενα ξεγυρισμενο μπινελικι να καταλαβει οτι αλλος εχει τη νοητικη στερηση εκει μεσα, κι ας εχει και διπλωμα.

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Αχ Taz το ίδιο μου είπε και η αδερφή μου… μέχρι χθες δεν ήθελα να το σκέφτομαι καν… τώρα μπορώ και το συζητάω πιο άνετα… κατάλαβα αυτό που λένε ‘’έπαθα σοκ’’ Πάντως θα της άξιζε ένα μπινελίκι… μας τρέλανε χρονιάρες μέρες!!!!

Το είχα πει και σε μία φίλη μου τότε γιατί εγώ μάνα είμαι…. Σκέφτηκα μήπως έχει κάτι το παιδί και σαν ‘’κουκουβάγια’’ δεν το έχω προσέξει (αλλά δεν είμαι έτσι ρε κορίτσια) και μου λέει… ‘’ποιος ο ‘’Σ’’…. ρε πάτε καλά… αυτός σε πουλάει και σε αγοράζει’’ ουφ

Αχ Taz το ίδιο μου είπε και η αδερφή μου… μέχρι χθες δεν ήθελα να το σκέφτομαι καν… τώρα μπορώ και το συζητάω πιο άνετα… κατάλαβα αυτό που λένε ʽʼέπαθα σοκʼʼ Πάντως θα της άξιζε ένα μπινελίκι… μας τρέλανε χρονιάρες μέρες!!!!

Το είχα πει και σε μία φίλη μου τότε γιατί εγώ μάνα είμαι…. Σκέφτηκα μήπως έχει κάτι το παιδί και σαν ʽʼκουκουβάγιαʼʼ δεν το έχω προσέξει (αλλά δεν είμαι έτσι ρε κορίτσια) και μου λέει… ʽʼποιος ο ʽʼΣʼʼ…. ρε πάτε καλά… αυτός σε πουλάει και σε αγοράζειʼʼ ουφ

Φαντάζομαι πόσο πολύ πρέπει να τα έχασες όταν σου είπε όλα αυτά. Θα έφυγε η γη κάτω από τα πόδια σου! Να σου πω... μην ασχοληθείς περισσότερο μαζί του (πρωτου γιατρού). Δεν αξίζει. Να ευχαριστείς το Θεό που το παιδάκι σου είναι μια χαρά, να το χαίρεσαι και κάποιος άλλος θα βρεθεί να του τα πει ενα χεράκι.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως ο συγκεκριμένος γιατρός είναι και ψυχολόγος. Φαντασου τι θα σου έλεγε αν δεν ήταν!!!:confused:

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Νικουδάκι, άστα… βούιζε το κεφάλι μου… πραγματικά βούιζε…!!! Ερχόντουσαν στο μυαλό μου οι φράσεις της, η μία μετά την άλλη… ʽʼνοητική στέρηση/το έχεις παρατήσει το παιδί/κρίμα/δεν ασχολείσαι μαζί τουʼʼ ξανά και ξανά και ξανά!!!! Εφιάλτης :(

Διαφημίσεις

Το ποσο σε νοιωθω δεν λεγεται ! Το χω δειξει το χω ξαναδειξει αλλα ειναι ο μονος τροπος να καταλαβεις και να εμπεδωσεις οτι το παιδι σου ειναι καλα απλα ετυχες σε μια ηληθια. Προσεξε μην σε σημαδεψει, μην σε αγχωσει, μην σε κανει να ψυριζεις πραγματα που δεν υπαρχουν!!1

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

Πως δεν εγκληματισα τοτε ... απορω. Πραγματικα απορω!!

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Elenik Έχεις δίκιο… Περάσαμε τα ίδια, μόνο που εμένα δεν με έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο για να δει την εξέλιξη μας… Δεν θα σου πω ψέματα… μπορεί ακόμα να είναι νωρίς αλλά και με έχει σημαδέψει και με αγχώνει και (μερικές φορές) πιάνω τον εαυτό μου να ψειρίζει πράγματα…!!!! Ξέρεις εκεί στο πίσω μέρος του μυαλού μου… μπααααα είναι νωρίς ακόμα θα μου περάσει….!!!

Σκέψου ότι εμένα με έβγαλε και άχρηστη μάνα… Μα παίζουμε, της είπα , συνέχεια… αλλά με στρατιωτάκια/αυτοκινητάκια/μπάλα, πάμε στις κούνιες, διαβάζουμε παραμύθια… και αν έβλεπες το ύφος της… με ένα ειρωνικό χαμόγελο και να επιμένει ‘’έχετε δει άλλα παιδάκια τις ηλικίας του (μου έλεγε)… κρίμα!!!!! Τι κρίμα…. Τα θυμάμαι και φουντώνω!!!!

Εγώ ήμουνα πάντα της λογικής ότι κάθε πράγμα στον καιρό του… θα πάει σχολείο θα μάθει… και να γράφει και να διαβάζει… γιατί να το πιέσω εγώ από τα τρία… θεωρούσα αυτή την ηλικία ανέμελη… για παιχνίδι!!!! Τόσο λάθος έκανα, άφησα τα παιχνίδια και περάσαμε στο μάθημα…

Δύο/τρις εβδομάδες μετά την διάγνωση της, τον άφησα στο νήπιο του μεγάλου μου (έπρεπε να πάω κάπου και δεν είχα που να το αφήσω) Σκέψου ότι έμεινε εκεί από τις 8 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι, και από ότι μου είπε η δασκάλα ούτε που με ζήτησε, ήταν κοινωνικό, εντάχτηκε στο περιβάλλον, όοοολα καλά!!!!

Για αυτό πρέπει να το αφήσεις πίσω σου όλο αυτό! Αφού βλέπεις πως το παιδάκι σου είναι μια χαρά, απόλαυσέ το και μην αφήνεις να δηλητηριάζονται έτσι οι στιγμές σας... για μια ανίκανη ψυχολόγο... για έναν ανεύθυνο άνθρωπο.

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

• 7 months later...

θα ηθελα να μου πειτε μετα απο τοσο καιρο πώς ειναι η κατασταση με τα τικς των παιδιων , γιατι μιας ξαδελφης μου εχει εμφανισει ενα κινητικο τικσ και θα ηθελε την συμβουλή σας ευχαριστω πολύ

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα. Ήθελα να σε ρωτήσω για το πρόβλημα που αντιμετώπισες με το γιο σου. Έχω ένα κοριτσάκι 5 χρονών και αντιμετωπίζω το ίδιο πράγμα εδώ και 2 βδομάδες. Σήμερα την είδε και ωριλά μήπως υπάρχει ξένο σώμα στη μύτη αλλά τίποτα. Πώς λύθηκε τελικά σε εσάς; Κράτησε καιρό;Συγγνώμη για την ενόχληση και να ξέρεις ότι περιμένω με αγωνία την απάντησή σου.

• 7 χρόνια μετά...

Καλησπέρα κορίτσια... Πείτε μου εάν θέλετε πως εξελίχθηκαν τα τικ των μικρών σας.... Η κορούλα μου όταν βλέπει τηλεόραση τη τελευταία βδομαδα γλύφει τα χέρια της κ κάνει διάσπαρτα μέσα στη μέρα έναν αναστεναγμό... Στην αρχή νόμιζα ότι κατι την απασχολεί κ τη ρώτησα, μου είπε ότι παίζει με την ανάσα της, ότι δροσίζει το λαιμό της... Αλλά εγώ θεωρώ πως είναι τικ... Πριν δύο μήνες απέκτησε αδερφάκι κ ο σύζυγος λείπει συχνά ταξίδι για δουλειές κ την πίεσαν όλα αυτά νομίζω.... Δεν έχω αναφέρει ξανά τπτ για τον αναστεναγμό, αλλά την ακούω να το κάνει κ ματώνει η καρδιά μου.... 

On 10/4/2021 at 5:59 ΠΜ, marerg είπε:

Καλησπέρα κορίτσια... Πείτε μου εάν θέλετε πως εξελίχθηκαν τα τικ των μικρών σας.... Η κορούλα μου όταν βλέπει τηλεόραση τη τελευταία βδομαδα γλύφει τα χέρια της κ κάνει διάσπαρτα μέσα στη μέρα έναν αναστεναγμό... Στην αρχή νόμιζα ότι κατι την απασχολεί κ τη ρώτησα, μου είπε ότι παίζει με την ανάσα της, ότι δροσίζει το λαιμό της... Αλλά εγώ θεωρώ πως είναι τικ... Πριν δύο μήνες απέκτησε αδερφάκι κ ο σύζυγος λείπει συχνά ταξίδι για δουλειές κ την πίεσαν όλα αυτά νομίζω.... Δεν έχω αναφέρει ξανά τπτ για τον αναστεναγμό, αλλά την ακούω να το κάνει κ ματώνει η καρδιά μου.... 

Δεν μπορείς να λες για τικ αν δε στο χει πει κάποιος ειδικός. Άλλο τικ άλλο μια προσωρινη συνήθεια που αποκτουν πολλα παιδακια κ μετα τους φευγει... Δηλαδή όσα πιπιλανε το δαχτυλο τους λες έχουν τικ? Όσα τρώνε τα νυχια τους έχουν τικ? Το τικ είναι κάτι χρόνιο νομίζω και πιο σοβαρό... 

Ο παιδιατρος σας τι λεει? 

Έχει επηρρεαστει ψυχολογικά, δεν είναι κάτι αυτό, με αγαπη και υπομονή θα της πέρασει.. Έτσι λέω εγώ... Δε μου φαίνεται σοβαρό δηλαδή εμένα... Αλλά μήπως να μιλήσεις με παιδιατρο να σου πει κι αυτός? Κι εσυ με μωρό δυο μηνών κι ένα μεγάλο παιδι κ με άντρα που λείπει δεν θα σαι κι εσυ στα καλυτερα σου οπότε κάνε ένα ζύγισμα της σοβαρότητας... Όσο γίνεται δηλαδή... 

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα σας!!Θα ήθελα να μου πείτε αν τα παιδιά σας ανέπτυξαν κάποια στιγμή τικ και αν το ξεπέρασαν και πότε..έχω ένα αγόρι 13 χρόνων και απ' όταν απόκτησε αδερφάκι ενώ το ήθελε πολύ ,μου έβγαλε πολλά θέματα!!έχει βγάλει τικ(κουνάει τον αυχένα,γουρλωνει μάτια και μορφασμό στα χείλη)είναι πάρα πολύ έντονο!!και πραγματικά χαμηλώνω τι βλέμμα να μην το βλέπω αλλά πολλές φορές εκνευρίζομαι...δεν μπορώ να κρατηθώ είναι λες και παθαίνει εγκεφαλικό ένα πράγμα...σίγουρα στο σχολείο θα τον κοροϊδεύουν...προσπαθώ με συζήτηση πολλές φορές,μιλάμε,για διάφορα θέματα,για τους φίλους,το σχολείο..δεν βλέπω να τον ενοχλεί κάτι από κει...έχω καταλήξει ότι παραγκωνιστηκε νομίζει από τον ερχομό του μωρού,μιας και δώδεκα χρόνια ήταν μοναχοπαίδι και δεύτερον δεν του αρέσει η εξωτερική του εμφάνιση(είναι μικροκαμωμένος). Ο ειδικός φοβάμαι μην δώσει φάρμακα είμαι πολύ κατα...είμαι πολύ στεναχωρημένη με όλη αυτή την κατάσταση!!απεκτησα με πολύ κόπο δεύτερο παιδάκι και δεν Μ έχει αφήσει να το χαρώ!!αισθάνομαι ενοχές κι ότι κάτι έχω κάνει λάθος...πως ν αφήσω το μωρό μόνο και ν ασχολουμε με το μεγάλο γιο συνέχεια..παλιά κάναμε πολλά πράγματα μαζί που τώρα δυστυχώς δεν μπορούμε όπως πχ να πάμε μια βόλτα με τα ποδήλατα..δεν έχω βοήθεια από κανέναν..να πω να τη κρατήσει να πάω εγώ με το γιο μου..του μιλάω συνέχεια ,του εξηγώ την κατάσταση,τον αγκαλιάζω,τον φιλάω..είμαι σε απόγνωση !!Σπαραζει η καρδιά μου να τον βλέπω έτσι...το κάνει συνέχεια!!

12 ώρες πρίν, Valentina23 είπε:

Καλησπέρα σας!!Θα ήθελα να μου πείτε αν τα παιδιά σας ανέπτυξαν κάποια στιγμή τικ και αν το ξεπέρασαν και πότε..έχω ένα αγόρι 13 χρόνων και απ' όταν απόκτησε αδερφάκι ενώ το ήθελε πολύ ,μου έβγαλε πολλά θέματα!!έχει βγάλει τικ(κουνάει τον αυχένα,γουρλωνει μάτια και μορφασμό στα χείλη)είναι πάρα πολύ έντονο!!και πραγματικά χαμηλώνω τι βλέμμα να μην το βλέπω αλλά πολλές φορές εκνευρίζομαι...δεν μπορώ να κρατηθώ είναι λες και παθαίνει εγκεφαλικό ένα πράγμα...σίγουρα στο σχολείο θα τον κοροϊδεύουν...προσπαθώ με συζήτηση πολλές φορές,μιλάμε,για διάφορα θέματα,για τους φίλους,το σχολείο..δεν βλέπω να τον ενοχλεί κάτι από κει...έχω καταλήξει ότι παραγκωνιστηκε νομίζει από τον ερχομό του μωρού,μιας και δώδεκα χρόνια ήταν μοναχοπαίδι και δεύτερον δεν του αρέσει η εξωτερική του εμφάνιση(είναι μικροκαμωμένος). Ο ειδικός φοβάμαι μην δώσει φάρμακα είμαι πολύ κατα...είμαι πολύ στεναχωρημένη με όλη αυτή την κατάσταση!!απεκτησα με πολύ κόπο δεύτερο παιδάκι και δεν Μ έχει αφήσει να το χαρώ!!αισθάνομαι ενοχές κι ότι κάτι έχω κάνει λάθος...πως ν αφήσω το μωρό μόνο και ν ασχολουμε με το μεγάλο γιο συνέχεια..παλιά κάναμε πολλά πράγματα μαζί που τώρα δυστυχώς δεν μπορούμε όπως πχ να πάμε μια βόλτα με τα ποδήλατα..δεν έχω βοήθεια από κανέναν..να πω να τη κρατήσει να πάω εγώ με το γιο μου..του μιλάω συνέχεια ,του εξηγώ την κατάσταση,τον αγκαλιάζω,τον φιλάω..είμαι σε απόγνωση !!Σπαραζει η καρδιά μου να τον βλέπω έτσι...το κάνει συνέχεια!!

δεν εχω εμπειρια για να σου απαντησω

εχεις μιλησει εσυ με ειδικο;να πας εσυ να μιλησεις με παιδοψυχολογο,να σου δωσει συμβουλες;

μετα σε δευτερη φαση ειναι να δει το παιδι,κυριως σε μικροτερη ηλικια που ξερω

δ ειναι απαραιτητο οτι θα χρειαστει φαρμακα

13 ώρες πρίν, Valentina23 είπε:

έχω ένα αγόρι 13 χρόνων και απ' όταν απόκτησε αδερφάκι ενώ το ήθελε πολύ ,μου έβγαλε πολλά θέματα!!

Αν κατάλαβα καλά όταν διάβασα και τα άλλα post σας, το παιδί είχε δώσει κάποια δείγματα και πιο πριν (9-10ετών αναφέρετε).

13 ώρες πρίν, Valentina23 είπε:

Ο ειδικός φοβάμαι μην δώσει φάρμακα είμαι πολύ κατα...είμαι πολύ στεναχωρημένη με όλη αυτή την κατάσταση!!(...) είμαι σε απόγνωση !!Σπαραζει η καρδιά μου να τον βλέπω έτσι...

Όπως και να έχει πάντως αρχικά θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε εσείς-οι γονείς δηλαδή σε έναν ειδικό, να του δώσετε το πλήρες ιστορικό του παιδιού και να σας ενημερώσει-ευαισθητοποιήσει σχετικά με αυτό που συμβαίνει. Να σας προτείνει βιβλιογραφία να μελετήσετε σχετικά. Να γνωρίσετε τι είναι αυτό που συμβαίνει στο παιδί, να πάψει να σας τρομοκρατεί. Να σας εξηγήσει τρόπους υγιούς διαχείρισης της κατάστασης για εσάς, κλπ. Διότι καταλαβαίνετε πως εάν εσείς είσαστε σε συνεχές στρες και διαρκή θλίψη, δεν μπορείτε να υποστηρίξετε και να ενδυναμώσετε το παιδί. Κι έπειτα να δείτε και να κρίνετε για την επίσκεψη του ίδιου του παιδιού. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...