Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Χθές πήγαμε στη θάλασσα. Η μικρή ξετρελάθηκε στην αρχή μόνο τρεμούλιασε λίγο μετά δεν την κάναμε καλά. Τσίριζε από χαρά, πλατσούριζε, χαιρετούσε τα άλλα παιδάκια, έσκυβε κι έγλυφε το νερό πάνω από το σωσίβιό της. Μέχρι και βουτιά έκανε. Έπαιξε και με την άμμο και όταν ήταν να φύγουμε πήγαμε να την ξεπλύνουμε και προσπαθούσε να μπεί μέσα στη θάλασσα πάλι. Ούτε το κυματάκι φοβόταν ούτε τίποτα. Νεροφίδα κανονική. Συγκινήθηκα πολύ. Κι εγώ δίπλα στη θάλασσα έχω μεγαλώσει και ήθελα να της αρέσει. Είχα μια φοβία μήπως φοβηθεί ή αδιαφορήσει αλλά ευτυχώς.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 230
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τί ωραία ...

Μια χαρά περάσατε δλδ...

Για πές κ σε μάς που δεν πήγαμε θάλασσα ακόμα...

Αντηλιακό βάλατε?

Την ξέπλυνες με νεράκι μετά κ την έβαλες πάμπερς?

Τί ώρα πήγατε κ πόση ώρα κάτσατε?

Σόρυ για τις ερωτήσεις, αλλά...θέλω να ακούσω γνώμες...

για να δούμε, εμείς πότε θα καταφέρουμε να κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο???!!!!!!!!!!!!

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Τί ωραία ...

Μια χαρά περάσατε δλδ...

Για πές κ σε μάς που δεν πήγαμε θάλασσα ακόμα...

Αντηλιακό βάλατε?

Την ξέπλυνες με νεράκι μετά κ την έβαλες πάμπερς?

Τί ώρα πήγατε κ πόση ώρα κάτσατε?

Σόρυ για τις ερωτήσεις, αλλά...θέλω να ακούσω γνώμες...

Είμαι από τις τυχερές γιατί οι γονείς μου έχουν εξοχικό δίπλα στην παραλία. Οπότε βάλαμε αντηλιακό παχύ στρώμα παντού στο σπίτι βάλαμε το φόρεμα του μπάνιου (έχουμε και τέτοιο βλέπεις) καπέλο και τα συναφή και κατεβήκαμε στην παραλία. Πήγαμε κατά τις 12 το μεσημέρι αλλά κάτσαμε μόνο 5 λεπτά γιατί ο ήλιος ήταν ντάλα. Το απόγευμα πήγαμε κατά τις 6 και κάτσαμε ένα μισάωρο. Τότε παίξαμε πολύ. πάμπερς δεν της έβαλα μετά α΄φού σου είπα ότι το σπίτι είναι δίπλα στη θάλασσα. Την πήγα κατευθείαν με το μαγιώ σπίτι και την έπλυνα κανονικά στη μπανιέρα. Αν εσύ πάς μακρυά φρόντισε να μάθεις αν έχει ντους η παραλία, αλλιώς βάλε μια εξάδα εμφιαλωμένο στο αυτοκίνητο. Ξέπλυνε το και βάλε μετά την πάνα.Ζεσταίνεται κιόλας και έιναι ότι πρέπει για ξέπλυμα. Α και να κρατάς πάνες γιατί ποτέ δεν ξέρεις .....Αν πας μακρυα φυσικά δεν μπορείς να κάτσεις τόσο λίγο, αλλά φρόντισε να έχεις ομπρέλα και 1-2 στεγνές αλλαξιές για το μωρό (πάντα λερωνονται η βρέχονται κατά λάθος) Επίσης καλό είναι να πας κάπου που να έχει μια ταβέρνα ή καφετέρια ώστε αν δεις το μικρό να ζορίζεται από τη ζέστη ή να μην του αρέσει να μπορείς να καθήσεις κάπου. Π.χ. ενώ εμένα ξετρελάθηκε με την άμμο και έπαιξε πολύ της κουμπάρας μου με το που την ακουμπάει κλαίει και τινάζει τα χεράκια της να φύγει. Αν έχεις σκοπό να νοικιάσεις κάπου και να πας για λίγες μέρες φρόντισε να είναι πάνω στο κύμα που λέμε. Να μη θες μεταφορικό. Α, και να κρατάς μαζί σου πάντα κάτι που να τρώγεται και νεράκι. Επλίζω να σε βοήθησα!Γράψε εντυπώσεις μόλις δοκιμάσετε κι εσείς τη νέα εμπειρία.

Τι σωσιβιο ειχατε? Εμεις καναμε μπανιο χθες και πηραμε ενα σωσιβιο απο αυτα με την κουλουρα αλλα δεν τον στηριζε καλα και ετσι τον πηρε ο μπαμπας αγκαλια για να κανει μπανιο αλλα δεν ενιωθα οτι ειναι ασφαλης.

Επισης ξερει κανεις αν ειναι κακο να κανει μπανιο σε πισινα σπιτιου μια στις τοσες. Το ξερω οτι το χλωριο δεν ειναι καλο αλλα μηπως ειναι και τα κωλοβακτηριδια στις θαλασσες της Αττικης?

Διαφημίσεις

Πηγαμε κοριτσια και μεις για μπανιο χτες !!!μολις μπηκαμε μεσα αρχισαμε τα κλαμματα σηκωσαμε στο ποδι ολη τη παραλια μολις περασε λιγη ωρα δεν θελαμε να βγουμε απο το νερο ,ξετρελαθηκε !!!!γελουσε συνεχως απο τη χαρα της ,ηταν τελεια ,δεν το περιμενα επειδη ειναι πολυ μικρη ακομα!!!!! δεν εχουμε κολλημα τωρα το ξανακανουμε και θα το ξανακανουμε και θα ξανακανουμε .......!!!!

b7INp3.pngE8hQp3.png

***ΜΙΧΑΛΗΣ****** ******** ΜΑΡΙΑ*******

το σήμερα είναι το σκαλοπάτι του αύριο..Κάνε σήμερα, οτι αύριο θα ονειρέυόσουν να είχες.....

mamakoula, έχουμε σπίτι στην Χαλκιδική κ η παραλία είναι 10 λεπτά με το αυτοκίνητο...Απλά, για να κάτσουμε αν θέλει κ η μικρή λίγο παραπάνω, λέω να την ξεπλύνω κ να την βάλω πάμπερς, να παίξει κ να φύγουμε λίγο αργότερα...οκ δεν θα κάτσω κ 1 ώρα αλλά ούτε 10 λεπτά...κάτι ενδιάμεσο είχα στο νού μου...όπως κ να΄'ναι όμως, την βάζω στο τουτούτι αν δεν της αρέσει κ σε 10 λεπτά είμαστε σπίτι...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...

Τι σωσιβιο ειχατε? Εμεις καναμε μπανιο χθες και πηραμε ενα σωσιβιο απο αυτα με την κουλουρα αλλα δεν τον στηριζε καλα και ετσι τον πηρε ο μπαμπας αγκαλια για να κανει μπανιο αλλα δεν ενιωθα οτι ειναι ασφαλης.

Επισης ξερει κανεις αν ειναι κακο να κανει μπανιο σε πισινα σπιτιου μια στις τοσες. Το ξερω οτι το χλωριο δεν ειναι καλο αλλα μηπως ειναι και τα κωλοβακτηριδια στις θαλασσες της Αττικης?

Καλημέρα!!!Πήραμε ένα από το Τζαμπο. Είναι κουλούρα και μέσα έχει ενσωματωμένη μία μικρότερη κουλούρα με τρύπες για τα ποδαράκια.Είναι το νούμερο ένα και κάνει για παιδάκια από 11 κιλά και πάνω. Είχε και το 2 και το 3 για μεγαλύτερα παιδιά. στην αρχή δεν το ήθελα αλλά τελικά αποδείχθηκε απόλυτα σταθερό. Η μικρή μου μόνο κωλοτούμπα που δεν έκανε μέσα στη θάλασσα, είχε και ψιλοκυματάκι και αυτό αγέρωχο στη θέση του.

σε ποιο μηνα μπορουν να ξεκινησουν τα μωρα μπανιο? ο μικρος μου δηλ. 2-3 μηνων ή νωριτερα θα μπορει?

Καλύτερα να ρωτήσεις τον παιδίατρο. Ας πούμε η δικιά μου μου είχε πει μετά τον 3ο μήνα. Αλλοι λένε μετά τον 6ο. Πάντως ξέρω και 2 μωρά που τα βάλανε πρώτη φορά στη θάλασσα 40 ημερών. Νομίζω ότι έχει να κάνει και με το πόσο καθαρή είναι η θάλασσα σε κάθε περιοχή. Εμένα θυμάμαι μου είχε πει μετά τον 3ο ώστε να έχει αναπτύξει κάποια αντίσταση στα μικρόβια, όμως μένω σε νησί με πολλές επιλογές για παραλία. Ισως αν ήμουν αλλού να μου έλεγε κάτι διαφορετικό.

Διαφημίσεις

αρχισαμε και εμεις τα μπανια...παμε καθε απογευμα κατα τις 5,30 και καθομαστε ως τις 7..το μπεμπακι ειναι ξετρελαμενο...βλεπω να γινεται κολυμβητρια...βαζουμε 2-3 φορες αντιλιακο με δεικτη προστασιας 50, καπελακι υποχρεωτικα πηραμε και σωσιβιο κουλουρα με ελεφαντακι, κουβαλαμε 2 πετσετουλες,pampers,μπισκοτακια ,παιχνιδακια λες και μετακομζουμε...ειναι υπεροχο να βλεπεις το παιδι σου χαρουμενο

σε ποιο μηνα μπορουν να ξεκινησουν τα μωρα μπανιο? ο μικρος μου δηλ. 2-3 μηνων ή νωριτερα θα μπορει?

εγω ξερω οτι αν ειναι κοριτσακι απαγορευται κατω των 5-6 μηνων γιατι φοβουνται για ουρολοιμωξεις!!!!!αλλα κανονικα οταν ειναι αγορι απο 2 μηνων και μετα .τοσο ηταν ο ανηψιος μου οταν πρωτοεκανε!!και την μικρη μου θα μπορουσα νατην παω νωριτερα αλλα το αποφυγα γι αυτο το λογο

b7INp3.pngE8hQp3.png

το σήμερα είναι το σκαλοπάτι του αύριο..Κάνε σήμερα, οτι αύριο θα ονειρέυόσουν να είχες.....

Κορίτσια, για να πω την αλήθεια αυτά που μας λένε οι μαμάδες/ γιαγιάδες κτλ. ότι τα κοριτσάκια είναι πιο ευαίσθητα, τα θεωρώ τελείως αντιεπιστημονικά και δεν έχω διαβάσει πουθενά καμμία τεκμηρίωση. Είναι απλώς κατάλοιπα μιας εποχής που θεωρούσε ότι οι περιορισμοί στη γυναίκα γίνονται για να την προστατέψουν.

Καλά μπάνια στα κοριτσάκια και τα αγοράκια μας!

καναμε κι εμεις το πρωτο μας μπανιο!! αλλα κατσαμε πολυ λιγο στο νερό. Γιατι ειχε κυμματακι και φοβομουν. Ουτε κρυο , ουτε ζεστη. Καθοταν ηρεμα στην αγκαλια μου και κοιτουσε τα παιδια διπλα που παιζαν μπαλα και χαμογελουσε... Καποια στιγμη που πηγα να την απομακρυνω λιγο απο το στηθος μου, γουρλωσε τα ματια και ψιλογριλλισε λιγο. Αλλα δεν επεμενα. το πρωτο μπανιο ηταν αλλωστε...

Ενθουσιαστηκε ομως με την αμμο. Την επιανε την επαιζε στα δαχτυλα της, προσπαθουσε να τη βαλει στο στομα.

το μονο που με ενησυχει ειναι οτι απο την κυριακη τριβει λιγο τα ματια της. Λετε να της μπηκε αμμος? κανω κομπρεσες με χαμομηλι....

καναμε κι εμεις το πρωτο μας μπανιο!! αλλα κατσαμε πολυ λιγο στο νερό. Γιατι ειχε κυμματακι και φοβομουν. Ουτε κρυο , ουτε ζεστη. Καθοταν ηρεμα στην αγκαλια μου και κοιτουσε τα παιδια διπλα που παιζαν μπαλα και χαμογελουσε... Καποια στιγμη που πηγα να την απομακρυνω λιγο απο το στηθος μου, γουρλωσε τα ματια και ψιλογριλλισε λιγο. Αλλα δεν επεμενα. το πρωτο μπανιο ηταν αλλωστε...

Ενθουσιαστηκε ομως με την αμμο. Την επιανε την επαιζε στα δαχτυλα της, προσπαθουσε να τη βαλει στο στομα.

το μονο που με ενησυχει ειναι οτι απο την κυριακη τριβει λιγο τα ματια της. Λετε να της μπηκε αμμος? κανω κομπρεσες με χαμομηλι....

αν ειναι κοκκινα τα ματακια της ισως να εχει πευκιτιδα ,για κοιταξε το γιατι ετσι την επαθα και εγω και μου συστησε ο γιατρος TOBREX,δεν τον ρωτας καλυτερα????

b7INp3.pngE8hQp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα σε ολες τις τρελομαμαδες και τους τρελομπαμπαδες. Χθες καναμε το πρωτο μας μπανακι στην θαλασσα. Ειχα μεγαλη αγωνια για τον αν θα της αρεσει και απ οτι φανηκε ξετρελαθηκε. Την βουτηξα και ουτε κιχ δεν εβγαλε. Της εχουμε παρει και ενα σοσιβιακι και το βολευτηκε μια χαρουλα. Χαρηκα παρα πολυ που στο λουλουδακι μου αρεσε πολυ το μπανιο. Τα δικα σας πως αντεδρασαν την πρωτη φορα?

Εγω εχω ενα αγορακι 9 μηνων κι εχουμε κανει 7 μπανια μεχρι στιγμης.Η αληθεια ειναι οτι του αρεσει πολυ το νερο αφου στη βαφτιση του δεν εκλαψε καθολου να φανταστεις .στη θαλασσα τρελαινεται!!!βουτηξες και το κεφαλι?

εμεις ειμαστε 10 μηνων κ εχουμε κανει 4 μπανια...αλλα φοβαται απιστευτα το νερο...γαντζωνεται επανω μου κ δεν ξεκολλαει,εγω βεβαια επιμενω κ καθομαστε καθε φορα κ λιγο παραπανω μεσα!!!το μπανιο στο σπιτι που κανουμε του αρεσει πολλυ κ στην βαπτιση δεν εκλαιγε αλλα την θαλασσα την φοβαται...τι να πω!σιγα-σιγα θα την συνηθισει...εγω τον βουταω κ το κεφαλι κατα την εξοδο ομως κ πνιγεται ο καημενος λιγο...:-(

Καλησπερα σε ολες τις τρελομαμαδες και τους τρελομπαμπαδες. Χθες καναμε το πρωτο μας μπανακι στην θαλασσα. Ειχα μεγαλη αγωνια για τον αν θα της αρεσει και απ οτι φανηκε ξετρελαθηκε. Την βουτηξα και ουτε κιχ δεν εβγαλε. Της εχουμε παρει και ενα σοσιβιακι και το βολευτηκε μια χαρουλα. Χαρηκα παρα πολυ που στο λουλουδακι μου αρεσε πολυ το μπανιο. Τα δικα σας πως αντεδρασαν την πρωτη φορα?

Καλή αρχή για τα μπάνια σας!Καλά έκανες και την βούτηξες γιατί είδα πως στην αρχή είχες αμφιβολία για το τι να κάνεις.

Εμάς ο πιτσιρικάς τρελλαίνεται για το νερό!Η καλύτερή του!

Σκέψου πως και στη βάφτιση σταμάταγε να ψευτοκλαίει με το που τον έβαζε ο παπάς μέσα στο νερό...όταν τον σήκωνε,ξανάρχιζε!

Άντε,καλά μπάνια!!

Γιατί βουτάτε τα κεφάλια των παιδιών μέσα;

Αυτό είναι βασανιστήριο για τα τρομοκρατημένα παιδάκια. Αν θέλουν να το βουτήξουν θα το βουτήξουν μόνα τους όταν χαλαρώσουν.

Ο σκοπός των πρώτων μπάνιων είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τη θάλασσα(περιλαμβάνεται και η παραλία), να νοιώσουν όμορφα για να παίξουν. Όχι να γίνουν δύτες.

Για όποιον ενδιαφέρεται συμβουλή από παιδίατρο που ρώτησα:

Την πρώτη φορά θα πάμε με παιδική βαρκούλα στη θάλασσα, έτσι ώστε να μη βραχεί αμέσως το μωρό και τρομάξει. Σιγά σιγά του ρίχνουμε νεράκι στα ποδαράκια μετά χεράκια και μετά στο σωματάκι. Αν δούμε ότι δεν του αρέσει το βγάζουμε στην παραλία και παίζουμε με τα κουβαδάκια μας. Αν του αρέσει περνάμε στη δεύτερη φάση που είναι με σωσίβιο για βρέφη απ'αυτά που έχουν το καθισματάκι μέσα. Και πάλι μόνο αν του αρέσει. Το κάθε παιδάκι θέλει το χρόνο του μέχρι να συνηθίσει κάτι νέο, όπως η θάλασσα.

Η παιδιατρος μου ειπε να της βουτηξω το κεφαλι γιατι εχουμε πολλες μυξουλες και ετσι θα βοηθηθει να της αποβαλλει!!! Παντως η δικια μου δεν δειχνει να χαλιιεται με αυτο,

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΥ ΓΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 3 ΧΡΟΝΩΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ 5 ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΣΑ ΔΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟ 7 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΤΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΒΟΥΤΗΞΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΜΕΝΑ ΚΙΟΛΑΣ.ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια τι αντηλιακό χρησιμοποιείτε στα μωράκια σας?Την Κυριακή θα πάμε μάλλον μπανάκι και δεν ξέρω καθόλου τι να του πάρω.....Αχ ας με βοηθήσει κάποιος να ξεμπερδευτώ!!!!

Κορίτσια τι αντηλιακό χρησιμοποιείτε στα μωράκια σας?Την Κυριακή θα πάμε μάλλον μπανάκι και δεν ξέρω καθόλου τι να του πάρω.....Αχ ας με βοηθήσει κάποιος να ξεμπερδευτώ!!!!

Εγώ πήρα το Carroten Kids με 50 βαθμούς προστασία...

Μπορείς να πάρεις όποια μάρκα θέλεις, απλά να έχει υψηλή προστασία...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...