Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γειά σας κ από εμένα!

Γίναμε ενός έτους κ περπατήσαμε!!

Κ εμείς δεν τα πάμε καλά με τον ύπνο.

Συνήθως θα κοιμηθεί 2 φορές μεστην μέρα από μια ώρα πάνω κάτω.

Το βράδυ είναι τα ζόρια.οσο κουρασμένη κ νυσταγμενη να είναι κάνει γύρω στην μισή ώρα να κοιμηθεί.μεχρι πριν 2μηνες θηλαζαμε ξάπλα άφηνε το στήθος γυρνούσε την πλάτη της κ κοιμόταν.

Τώρα αφήνει το στήθος στριφογυρίζει, σηκώνεται κάνει πάνω κάτω,κουτουλαει(κυριολεκτικά)απτην νυστα

Τραβάει τα μαλλιά της,τα μαλλιά μου,αρχίζει την μουρμούρα κλαουριζει μέχρι που τελικά αποκοιμιεται.

Αν καμιά φορά αργήσω στην δουλειά την κοιμιζει ο άντρας μου στα χέρια μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Γιατί συμβαίνει αυτό;; είναι υπερένταση;;την βάζω νωρίς για ύπνο.με τα πρώτα σημάδια νυστας.

Ειναι κ φαση που θα περασει

Εκει στο χρονο τα περισσοτερα το κανουν. Θελουν να σηκωθουν, να περπατησουν, να παιξουν

Εσυ θα συνεχισεις οτι εκανες μεχρι τωρα, κ θα επανελθει

Κουραγιο

Καλησπέρα!!! Τεράστιο πρόβλημα με τον ύπνο αντιμετωπιζουμε και εμεις με τη μπεμπα μας, που είναι 5 μηνων και 5 ημερών!!! 

Γενικά απο τη μερα ππυ γεννήθηκε δεν ηταν παιδι του υπνου, με εξαίρεση την 1η εβδομάδα που ηταν υπνηλικη λογω ικτερου... Απο κει και περα, το θεμα ειναι ενα δραμα!!! Πιο μικρη βεβαια ηταν καπως καλυτερα τα οραγματα αφου κοιμοταν 10-12 ωρες τη μερα, έστω και σπαστα!!! Απο οταν εκλεισε τον 4ο μηνα η κατασταση εχει ξεφύγει, με αποκορύφωμα τις τελευταίες 2 εβδομάδες που πραγματικά ΔΕΝ ΚΟΙΜΆΤΑΙ σχεδόν καθολου!!!! Ο συνολικός 24ωρος υπνος της ειναι ζητημα να ειναι 6-7 ωρες, εκ των οποιων ζητημα οι 3-4 να ειναι συνεχομενες!!!! Συνηθως κοιμαται 10λεπτα-20λεπτα και ξυπναει μετα ουρλιαζοντας, ενώ αν τύχει και κοιμηθει μια ωρα συνεχόμενα κάνουμε παρτυ!!!! Εχω εξαντληθει πλεον!!! Αφου νιωθω σαν να βγαινω στα μπουζουκια καθημερινά, αφου εχει τυχει πολλές φορές να κοιμηθεί για βράδυ 7μιση το πρωι!!!! Επιπλέον, συνηθως κοιμαται χαλαρη μονο επανω μου, οποτε για να μην ξυπναει καθε φορα που την ακουμπαω κατω και να μην υπάρχει και κίνδυνος να μου πεσει (πολλες φορες με παίρνει ο υπνος κρατωντας την σ καναπε) ο μαρσιπος εχει γινει 2ο πετσι μου!!!! 

Οι γονεις μου λενε πως τα ιδια και χειρότερα εκανα και εγω, οποτε μαλλον ειναι κληρονομικο, αλλα ειλικρινά δεν ξερω!!! Παιδιατρο έχουμε μεθαύριο οποτε και θα τη ρωτησω, αλλα ειλικρινά υπάρχει ελπίδα!!! Νιωθω εξάντληση φουλ και δεν εχω κουράγιο φια τίποτα αλλο ολη μερα!!! Διαβαζω και τις ιστορίες των κοριτσιών με μεγαλύτερα παιδιά και η απελπισια μου μεγαλώνει, αφου ηλπιζα πως μετα τ χρονο ολα γίνονται πιο ευκολα!!! 

Και ειλικρινά, απορω και εγω: Πως γίνεται να κουτουλαει απο τη νυστα και να αρνείται να κοιμηθεί τοσο μωρο παιδι???? 

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Άμα βρει κανείς την απάντηση ας την πει κ σε μενα. 

Μια απορία έχω: θηλαζετε και εσείς @anemoni1989;

Οχι αποκλειστικά... Αλλα ουτε με το ξενο κοιμαται (γτ σκέφτηκα και υο ενδεχόμενο να πειναει και για αυτο να γκρινιαζει...)... Βεβαια, για να ειμαι ειλικρινής, οσες φορες της εχω δωσει ξενο κατευθείαν, κοιμαται ισως λιιιγο καλύτερα, αλλα νορμαλ σε καμια περίπτωση!!! 

Πάντως 6-7 ώρες είναι πάρα πολύ λίγες για αυτή την ηλικία.
Γενικότερα υπάρχουν τα καλόυπνα μωρα/νήπια και τα κακόυπνα.
Ειδικότερα, με αποδοχή και διαμόρφωση καλών συνθηκών μπορούμε να  τα βοηθήσουμε.
Η ρουτίνα, η μη έκθεση σε οθόνες, το να τα βάζουμε έγκαιρα για ύπνο πριν περάσει η στιγμή της νύστας και περάσει στην υπερένταση, είναι κάποια από αυτά.

Θα σου πρότεινα @anemoni1989 να ρίξεις μια ματιά στο θέμα με τις ιδέες από το No cry sleep solution, μπορείς να βρεις αρκετές βοηθητικές ιδέες και πληροφορίες. Θα κοιτάξω να σε κάνω ταγκ.

Της @Lenia16 δεν το υπολογίζουμε γιατι είναι μια κατηγορία όλη δικιά της.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Οι συχνές αφυπνίσεις στα μωρά είναι κάτι το σύνηθες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να ενοχλήσουν τον ύπνο ενός μωρού. Κοιλιακά/εντερικά πονάκια, ούλα, δόντια, σάλια, μπούκωμα, έντονα ερεθίσματα, ένταση λόγω προηγηθέντος κλάματος, ανάγκη για στήθος/αγκαλιά, κρύο/ζέστη, ήχοι, οθόνες, συχνότητες συσκευών πχ wifi/κινητό τηλέφωνο, ασύρματο τηλέφωνο, κλπ.

@anemoni1989 Αφού ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙΣ την πείνα και τον πόνο, μην ανησυχείς ιδιαίτερα που το παιδί ξυπνάει συχνά, ακόμη και με κλάματα.  Σημαντικό όμως είναι, να δεις, όταν το παίρνεις αγκαλιά ηρεμεί; Σχετικά εύκολα ή με κόπο; Εάν ηρεμεί εύκολα και αρχίζει να ασχολείται με εσένα πχ μιλώντας σου (πρωτοκουβέντα) και με το περιβάλλον παρατηρώντας-αγγίζοντας-αρπάζοντας το παιχνίδι του-κλπ, τότε δε θα ανησυχούσα. Εάν όμως όχι, τότε θα ξανασκεφτόμουν τους παράγοντες πείνα, πόνο και όλους τους παραπάνω. Επίσης το ότι κάνει μεικτή διατροφή, δε σημαίνει ότι δεν επιθυμεί περισσότερο στήθος. Τουναντίον μάλιστα. Οπότε σκέψου και αυτό. Σε αυτά θα σε κατατοπίσει καταλληλότερα η παιδίατρος σας.

Εάν λοιπόν υποθέσουμε πως έχουμε ένα παιδί «χορτάτο» από φαγητό, από επαφή/αγκαλιά, από κατάλληλα ερεθίσματα, ευδιάθετο, χαρούμενο, ήρεμο, που δεν ενοχλείται από κάποιον εξωτερικό παράγοντα και «απλώς» (δεν είναι απλό το ξέρω, εξου και τα εισαγωγικά) δεν κοιμάται πολύ. Τότε θα προσπαθούσα να μην μου γίνεται εμμονή ο ύπνος του παιδιού (έχει αναφερθεί και παραπάνω από @ΑΡΓΚ για παιδί μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά το σκεπτικό είναι το ίδιο). Δηλαδή, όσο μπορείς έχε το παιδί μαζί σου σε ότι κάνεις στην καθημερινότητα σου, τις δουλειές του σπιτιού (ο κάδος του πλυντηρίου που γυρίζει είναι άριστος αντικαταστάτης της οθόνης της τηλεόρασης  :), ο απορροφητήρας της κουζίνας για πολλά μωρά χαλαρωτικός), την βόλτα σας (εφόσον έχεις βολευτεί τον μάρσιπο διευκολύνεσαι στη μεταφορά) και άσε το να παρατηρεί, μίλα του όσο μπορείς πιο πολύ, παρότρυνε το να σου απαντάει, κάντε «διάλογο», δώσε του να αγγίξει υφές, πρόσφερε του ήχους κατάλληλους, παίξτε όσο μπορείτε περισσότερο. Και όταν είναι ώρα ύπνου τότε κάνε το μπάνιο-μασάζ (εάν αυτό το ηρεμεί), ρίξε ρυθμούς, χαμήλωσε φωτισμό, δημιούργησε κλίμα ηρεμίας στο σπίτι και κυρίως χαλάρωσε εσύ. Απομάκρυνε το από πολλά ερεθίσματα, μην του πολύ μιλάς και παρατήρησε το. Λογικά θα έχει κουραστεί. Μια κούραση γλυκιά από τις εικόνες, το παιχνίδι, την κουβέντα, την βόλτα. Λογικά θα κοιμηθεί ήρεμα. Μπορεί όμως και όχι. Και ναι μπορεί και να ξυπνήσει και πάλι μετά από λίγο. Πάρε το αγκαλιά, έσο ήρεμη όσο μπορείς και υπομονή! Το πρόβλημα τελικά δεν είναι ο ύπνος του παιδιού μας, αλλά η έλλειψη ύπνου η δικιά μας. Ζήτα βοήθεια, ένα ζευγάρι χέρια που με αγάπη θα σε αντικαταστήσουν όσο εσύ παίρνεις ένα υπνάκο να συνέλθεις.

5 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Πάντως 6-7 ώρες είναι πάρα πολύ λίγες για αυτή την ηλικία.
Γενικότερα υπάρχουν τα καλόυπνα μωρα/νήπια και τα κακόυπνα.
Ειδικότερα, με αποδοχή και διαμόρφωση καλών συνθηκών μπορούμε να  τα βοηθήσουμε.
Η ρουτίνα, η μη έκθεση σε οθόνες, το να τα βάζουμε έγκαιρα για ύπνο πριν περάσει η στιγμή της νύστας και περάσει στην υπερένταση, είναι κάποια από αυτά.

Θα σου πρότεινα @anemoni1989 να ρίξεις μια ματιά στο θέμα με τις ιδέες από το No cry sleep solution, μπορείς να βρεις αρκετές βοηθητικές ιδέες και πληροφορίες. Θα κοιτάξω να σε κάνω ταγκ.

Της @Lenia16 δεν το υπολογίζουμε γιατι είναι μια κατηγορία όλη δικιά της.

Εχω δοκιμάσει τα παντα πιστευω!!! Ρουτινα, μπανιο αργα για να χαλαρωνει, μπανιο νωρις μηπως το μπανιο αργα την ξυπναει, απόλυτο σκοταδι αλλα ουρλιαζει γτ καταλαβαίνει οτι την παω για υπνο ή φοβαται, φωτακι για να μην ειναι απολυτο σκοταδι, δοκιμασα να την παρω σ κρεβάτι μας και απλα κανει σα δαιμονισμενο (δε γουσταρει καθολου), τραγουδακια αλλα ξεσινεριζεται και αρχιζει να παιζει, μαρσιπο ο οποιος μοιαζει να ειναι ο μονος που δουλεύει σαν λύση ακομα, αλλα οχι παντα! Τηλεόραση κλπ δεν παίζει καθόλου μεσα σ σπιτι διοτι ειναι ικανη να ξεριζωσει το κεφαλι της για να δει την οθονη, οποτε απλα την εχω κλειστη ολη μερα... Γενικα νομιζω ειμαι ενα τσακ πριν το φρενοκομειο, αφου περιμενω να κοιμηθεί λίγο για να χαλαρωσω με ενα βιβλιο ή μια βλακεια σ τηλεόραση ετσι για το γ@μ#το και η μπεμπα μου απλα αρνειται πεισματικα να κοιμηθεί... 

Συν ολων των αλλων αγχωνομαι και για την ανάπτυξη λογω τ λιγου υπνου, αλλα δεν μπορώ να κανω κατι αλλο!!! Εκτος αν αρχίσω εγω της βαλεριανες και προσευχηθω να περασει η επιδραση σ γαλα μπας και κοιμηθει!!!! (αστεακι, μην πεσετε να με φατε, δεν το εννοω)!!! 

17 hours ago, anemoni1989 said:

Καλησπέρα!!! Τεράστιο πρόβλημα με τον ύπνο αντιμετωπιζουμε και εμεις με τη μπεμπα μας, που είναι 5 μηνων και 5 ημερών!!! 

Γενικά απο τη μερα ππυ γεννήθηκε δεν ηταν παιδι του υπνου, με εξαίρεση την 1η εβδομάδα που ηταν υπνηλικη λογω ικτερου... Απο κει και περα, το θεμα ειναι ενα δραμα!!! Πιο μικρη βεβαια ηταν καπως καλυτερα τα οραγματα αφου κοιμοταν 10-12 ωρες τη μερα, έστω και σπαστα!!! Απο οταν εκλεισε τον 4ο μηνα η κατασταση εχει ξεφύγει, με αποκορύφωμα τις τελευταίες 2 εβδομάδες που πραγματικά ΔΕΝ ΚΟΙΜΆΤΑΙ σχεδόν καθολου!!!! Ο συνολικός 24ωρος υπνος της ειναι ζητημα να ειναι 6-7 ωρες, εκ των οποιων ζητημα οι 3-4 να ειναι συνεχομενες!!!! Συνηθως κοιμαται 10λεπτα-20λεπτα και ξυπναει μετα ουρλιαζοντας, ενώ αν τύχει και κοιμηθει μια ωρα συνεχόμενα κάνουμε παρτυ!!!! Εχω εξαντληθει πλεον!!! Αφου νιωθω σαν να βγαινω στα μπουζουκια καθημερινά, αφου εχει τυχει πολλές φορές να κοιμηθεί για βράδυ 7μιση το πρωι!!!! Επιπλέον, συνηθως κοιμαται χαλαρη μονο επανω μου, οποτε για να μην ξυπναει καθε φορα που την ακουμπαω κατω και να μην υπάρχει και κίνδυνος να μου πεσει (πολλες φορες με παίρνει ο υπνος κρατωντας την σ καναπε) ο μαρσιπος εχει γινει 2ο πετσι μου!!!! 

Οι γονεις μου λενε πως τα ιδια και χειρότερα εκανα και εγω, οποτε μαλλον ειναι κληρονομικο, αλλα ειλικρινά δεν ξερω!!! Παιδιατρο έχουμε μεθαύριο οποτε και θα τη ρωτησω, αλλα ειλικρινά υπάρχει ελπίδα!!! Νιωθω εξάντληση φουλ και δεν εχω κουράγιο φια τίποτα αλλο ολη μερα!!! Διαβαζω και τις ιστορίες των κοριτσιών με μεγαλύτερα παιδιά και η απελπισια μου μεγαλώνει, αφου ηλπιζα πως μετα τ χρονο ολα γίνονται πιο ευκολα!!! 

Και ειλικρινά, απορω και εγω: Πως γίνεται να κουτουλαει απο τη νυστα και να αρνείται να κοιμηθεί τοσο μωρο παιδι???? 

κ γω ετσι νομιζα οτι μετα τον χρονο ολα θα ειναι καλυτερα και περιμενα τους 12 μηνες πως και πως....δεν θελω να σε στενοχωρησω αλλα τωρα ο δικος μου ειναι 15 μηνων και στον υπνο εχουμε μεγαλο προβλημα ,εχω γραψει και πιο πανω τις αποριες μου!!οσο μεγαλωνει τοσο δυσκολευει...απο την ηλικια των 4 μηνων θυμαμαι αυτο το 7μιση που λες οτι κοιμηθηκε για βραδυ το εκανε και ο δικος μου!!ειλικρινα δεν εχω ξεκουραστει καθολου και δεν μπορω να ανταπεξελθω ακομα και στην δουλεια μου δυσκολευομαι πλεον και εχ ω σκεφτει πολλες φορες να σταματησω...

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια διαβάζοντας τις ιστορίες σας πραγματικά νιώθω αχάριστη όταν παραπονιομουν που στις άσχημες μέρες η κόρη μου κοιμόταν συνολικα 10 ώρες όλο το 24ωρο. 

@sweety** όπως σου είπα και πριν η μόνη λύση που σκέφτομαι ως πιθανή στην περίπτωση σας είναι να κοιμάστε μαζί.

@anemoni1989 σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Κουράγιο κορίτσια 

9 ώρες πρίν, anemoni1989 είπε:

Οχι αποκλειστικά... Αλλα ουτε με το ξενο κοιμαται (γτ σκέφτηκα και υο ενδεχόμενο να πειναει και για αυτο να γκρινιαζει...)... Βεβαια, για να ειμαι ειλικρινής, οσες φορες της εχω δωσει ξενο κατευθείαν, κοιμαται ισως λιιιγο καλύτερα, αλλα νορμαλ σε καμια περίπτωση!!! 

Κοιμάται θηλάζοντας; Η δυσανασχετεί ενώ θηλάζει;

Το ξένο είναι σίγουρο ότι δεν την πειράζει; Επειδή λες ότι ξυπνάει ουρλιάζοντας. Εχετε δοκιμάσει να σταματήσετε; Η υποαλλεργικό γάλα;

20 ώρες πρίν, Lele_ είπε:

Γειά σας κ από εμένα!

Γίναμε ενός έτους κ περπατήσαμε!!

Κ εμείς δεν τα πάμε καλά με τον ύπνο.

Συνήθως θα κοιμηθεί 2 φορές μεστην μέρα από μια ώρα πάνω κάτω.

Το βράδυ είναι τα ζόρια.οσο κουρασμένη κ νυσταγμενη να είναι κάνει γύρω στην μισή ώρα να κοιμηθεί.μεχρι πριν 2μηνες θηλαζαμε ξάπλα άφηνε το στήθος γυρνούσε την πλάτη της κ κοιμόταν.

Τώρα αφήνει το στήθος στριφογυρίζει, σηκώνεται κάνει πάνω κάτω,κουτουλαει(κυριολεκτικά)απτην νυστα

Τραβάει τα μαλλιά της,τα μαλλιά μου,αρχίζει την μουρμούρα κλαουριζει μέχρι που τελικά αποκοιμιεται.

Αν καμιά φορά αργήσω στην δουλειά την κοιμιζει ο άντρας μου στα χέρια μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Γιατί συμβαίνει αυτό;; είναι υπερένταση;;την βάζω νωρίς για ύπνο.με τα πρώτα σημάδια νυστας.

Mισή ώρα, φυσιολογικό είναι. Απλά προσπάθησε να την αγνοείς, το πιο πιθανό είναι ότι ο άντρας χωρίς να το πολυσκέφτεται αυτό κάνει, δεν αντιδρά.

Just now, Chrysoum said:

Ρε κορίτσια διαβάζοντας τις ιστορίες σας πραγματικά νιώθω αχάριστη όταν παραπονιομουν που στις άσχημες μέρες η κόρη μου κοιμόταν συνολικα 10 ώρες όλο το 24ωρο. 

@sweety** όπως σου είπα και πριν η μόνη λύση που σκέφτομαι ως πιθανή στην περίπτωση σας είναι να κοιμάστε μαζί.

@anemoni1989 σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Κουράγιο κορίτσια 

μαζι κοιμομαστε στην πραγματικοτητα και τωρα τα τελευταια βραδυα δεν τον εχω βαλει καν στην κουνια του οπως μου ειπατε...μενω ανυπνη διοτι στον υπνο του κινειται σαν να μπουσουλαει δεν βολευεται πουθενα...επισης το βραδυ που περασε κοιμηθηκαμε ολοι μαζι κατω οπως μου ειπατε και το αποτελεσμα ηταν οτι ξυπνησε καποια στιγμη μεσ το βραδυ ,τον καταλαβα δεν του εδωσα σημασια να δωτι θα κανει...και εκοβε βολτες στο δωματιο και μετα ανοιγε τα συρταρια απο τα κωμωδινα...και οκ τον ειχα δει...αν τυχει και κοιμηθω βαρια κανα βραδυ και δεν τον καταλαβω??βασικα το μεγαλο προβλημα δεν ειναι τοσο κατα την διαρκεια της νυχτας αλλα μεχρι να κοιμηθει.. 

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Κοιμάται θηλάζοντας; Η δυσανασχετεί ενώ θηλάζει;

Το ξένο είναι σίγουρο ότι δεν την πειράζει; Επειδή λες ότι ξυπνάει ουρλιάζοντας. Εχετε δοκιμάσει να σταματήσετε; Η υποαλλεργικό γάλα;

Όταν πινει ξενο ειναι καπως καλύτερα... Αφου πλέον τα βράδια αποφευγω να τη θηλαζω μπας και κοιμηθει πιο γρήγορα... Εχει πολυ καιρο που σταμάτησε να κοιμαται θηλαζοντας... Ουσιαστικά με αυτό με βοηθαει κιολας γτ ηθελα να αποθηλασω σιγα σιγα, οποτε μ εδωσε και πατημα! 

πρίν από 4 λεπτά , sweety** είπε:

κ γω ετσι νομιζα οτι μετα τον χρονο ολα θα ειναι καλυτερα και περιμενα τους 12 μηνες πως και πως....δεν θελω να σε στενοχωρησω αλλα τωρα ο δικος μου ειναι 15 μηνων και στον υπνο εχουμε μεγαλο προβλημα ,εχω γραψει και πιο πανω τις αποριες μου!!οσο μεγαλωνει τοσο δυσκολευει...απο την ηλικια των 4 μηνων θυμαμαι αυτο το 7μιση που λες οτι κοιμηθηκε για βραδυ το εκανε και ο δικος μου!!ειλικρινα δεν εχω ξεκουραστει καθολου και δεν μπορω να ανταπεξελθω ακομα και στην δουλεια μου δυσκολευομαι πλεον και εχ ω σκεφτει πολλες φορες να σταματησω...

Τον πηγαινεις εξω για παιχνίδι καθημερινα, μηπως ετσι κουραζεται και κοιμαται πιο ευκολα το βράδυ??? Πζ καθε απογευμα σε κανα παρκο να παιζει μέχρι τελικης πτωσεως.... Εμενα οι δικοι μ με ειχα γράψει κολυμβητηριο για να κουραζομαι και να κοιμάμαι 

Διαφημίσεις

Just now, anemoni1989 είπε:

Όταν πινει ξενο ειναι καπως καλύτερα... Αφου πλέον τα βράδια αποφευγω να τη θηλαζω μπας και κοιμηθει πιο γρήγορα... Εχει πολυ καιρο που σταμάτησε να κοιμαται θηλαζοντας... Ουσιαστικά με αυτό με βοηθαει κιολας γτ ηθελα να αποθηλασω σιγα σιγα, οποτε μ εδωσε και πατημα! 

Τον πηγαινεις εξω για παιχνίδι καθημερινα, μηπως ετσι κουραζεται και κοιμαται πιο ευκολα το βράδυ??? Πζ καθε απογευμα σε κανα παρκο να παιζει μέχρι τελικης πτωσεως.... Εμενα οι δικοι μ με ειχα γράψει κολυμβητηριο για να κουραζομαι και να κοιμάμαι 

Mε τι αντικαταστήσατε το θηλασμό; Τα μωρά που θηλάζουν, κοιμούνται στο στήθος και ηρεμούν στο στήθος. Για να αποθηλάσεις με δική σου πρωτοβουλία, όταν το μωρό δεν είναι έτοιμο, πρέπει να αντικαταστήσεις όχι μόνο το φαγητό, αλλά και τη χαλάρωση, με κάτι άλλο. Πιπιλά το δάχτυλο; Εχει πιπίλα;

3 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Οι συχνές αφυπνίσεις στα μωρά είναι κάτι το σύνηθες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να ενοχλήσουν τον ύπνο ενός μωρού. Κοιλιακά/εντερικά πονάκια, ούλα, δόντια, σάλια, μπούκωμα, έντονα ερεθίσματα, ένταση λόγω προηγηθέντος κλάματος, ανάγκη για στήθος/αγκαλιά, κρύο/ζέστη, ήχοι, οθόνες, συχνότητες συσκευών πχ wifi/κινητό τηλέφωνο, ασύρματο τηλέφωνο, κλπ.

@anemoni1989 Αφού ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙΣ την πείνα και τον πόνο, μην ανησυχείς ιδιαίτερα που το παιδί ξυπνάει συχνά, ακόμη και με κλάματα.  Σημαντικό όμως είναι, να δεις, όταν το παίρνεις αγκαλιά ηρεμεί; Σχετικά εύκολα ή με κόπο; Εάν ηρεμεί εύκολα και αρχίζει να ασχολείται με εσένα πχ μιλώντας σου (πρωτοκουβέντα) και με το περιβάλλον παρατηρώντας-αγγίζοντας-αρπάζοντας το παιχνίδι του-κλπ, τότε δε θα ανησυχούσα. Εάν όμως όχι, τότε θα ξανασκεφτόμουν τους παράγοντες πείνα, πόνο και όλους τους παραπάνω. Επίσης το ότι κάνει μεικτή διατροφή, δε σημαίνει ότι δεν επιθυμεί περισσότερο στήθος. Τουναντίον μάλιστα. Οπότε σκέψου και αυτό. Σε αυτά θα σε κατατοπίσει καταλληλότερα η παιδίατρος σας.

Εάν λοιπόν υποθέσουμε πως έχουμε ένα παιδί «χορτάτο» από φαγητό, από επαφή/αγκαλιά, από κατάλληλα ερεθίσματα, ευδιάθετο, χαρούμενο, ήρεμο, που δεν ενοχλείται από κάποιον εξωτερικό παράγοντα και «απλώς» (δεν είναι απλό το ξέρω, εξου και τα εισαγωγικά) δεν κοιμάται πολύ. Τότε θα προσπαθούσα να μην μου γίνεται εμμονή ο ύπνος του παιδιού (έχει αναφερθεί και παραπάνω από @ΑΡΓΚ για παιδί μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά το σκεπτικό είναι το ίδιο). Δηλαδή, όσο μπορείς έχε το παιδί μαζί σου σε ότι κάνεις στην καθημερινότητα σου, τις δουλειές του σπιτιού (ο κάδος του πλυντηρίου που γυρίζει είναι άριστος αντικαταστάτης της οθόνης της τηλεόρασης  :), ο απορροφητήρας της κουζίνας για πολλά μωρά χαλαρωτικός), την βόλτα σας (εφόσον έχεις βολευτεί τον μάρσιπο διευκολύνεσαι στη μεταφορά) και άσε το να παρατηρεί, μίλα του όσο μπορείς πιο πολύ, παρότρυνε το να σου απαντάει, κάντε «διάλογο», δώσε του να αγγίξει υφές, πρόσφερε του ήχους κατάλληλους, παίξτε όσο μπορείτε περισσότερο. Και όταν είναι ώρα ύπνου τότε κάνε το μπάνιο-μασάζ (εάν αυτό το ηρεμεί), ρίξε ρυθμούς, χαμήλωσε φωτισμό, δημιούργησε κλίμα ηρεμίας στο σπίτι και κυρίως χαλάρωσε εσύ. Απομάκρυνε το από πολλά ερεθίσματα, μην του πολύ μιλάς και παρατήρησε το. Λογικά θα έχει κουραστεί. Μια κούραση γλυκιά από τις εικόνες, το παιχνίδι, την κουβέντα, την βόλτα. Λογικά θα κοιμηθεί ήρεμα. Μπορεί όμως και όχι. Και ναι μπορεί και να ξυπνήσει και πάλι μετά από λίγο. Πάρε το αγκαλιά, έσο ήρεμη όσο μπορείς και υπομονή! Το πρόβλημα τελικά δεν είναι ο ύπνος του παιδιού μας, αλλά η έλλειψη ύπνου η δικιά μας. Ζήτα βοήθεια, ένα ζευγάρι χέρια που με αγάπη θα σε αντικαταστήσουν όσο εσύ παίρνεις ένα υπνάκο να συνέλθεις.

Μολις την παιρνω αγκαλια ηρεμει, αν ηταν μεγαλύτερη θα ελεγα πως ειναι σαν να βλεπει εφιαλτη και να τρομαζει... Εχω σκεφτει το ενδεχόμενο να εινσι δόντια αλλα και παλι 2 μηνες τωρα, θα ειχε σκασει καποιο δοντι!!! Ηρεμη ειμαι, γενικά δεν ταρασσομαι ευκολα, αλλα οταν εισαι με 3 ωρες υπνο το 24ωρο δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να κοβεις βολτες ενα μωρο πανω κατω... Αν ειναι ηρεμη την παιρνω σ κρεβατι ή ξαπλωνουμε σ καναπε και τς δινω παιχνιδαμια μπας και ηρεμησει, αλλα η γενική ιδέα ειναι οτι ηρεμει μονο οταν ειμαι ορθια και οερπαταω ή κοιμαται μονο πανω μου (ουτε διπλα μου, ουτε μαζι μας στο κρεβάτι) και για αυτο ακριβως τ λόγο εχω παντρευτεί το μαρσιπο, ωστε τουλάχιστον να μην εχω το αγχος πως θα αποκοιμηθω και θα μου πεσει... Βοήθεια γενικα εχω και απο το σύζυγο και απο τς γονεις μου μες στη μερα, αλλα το βραδυ δε γινεται να ξυπνήσω τον αντρα μ αφου πρέπει το πρωί να παω σ δουλειά... Επιπλέον, ειμαι και εγω περιεργη σ θεμα τ υπνου, δεν μπορώ να κοιμηθω μετα τς 10 το πρωι και δεν κοομαμαι ποτε μεσημέρι (δεν μπορώ οσο κι αν προσπαθησω)  οποτε ηρθε και εδεσε η ολη κατασταση!!! 

9 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Mε τι αντικαταστήσατε το θηλασμό; Τα μωρά που θηλάζουν, κοιμούνται στο στήθος και ηρεμούν στο στήθος. Για να αποθηλάσεις με δική σου πρωτοβουλία, όταν το μωρό δεν είναι έτοιμο, πρέπει να αντικαταστήσεις όχι μόνο το φαγητό, αλλά και τη χαλάρωση, με κάτι άλλο. Πιπιλά το δάχτυλο; Εχει πιπίλα;

Οχι, πιπιλα δεν πηρε ποτε απο μονη της... Στο στήθος τη βαζω ακομα αφού δεν εχω αποθηλασει ακομα.. Απλα βλεποντας πως με το στηθος δεν ηρεμει και αντιθετα εκνευριζεται αφου προφανως δεν εχω γαλα (γενικα ειχα εξαρχης θεμα με την παραγωγη μου και το οτι φτασαμε μέχρι εδω εστω και με μικτή διατροφή ηταν ενας άθλος απο μεριας μου) της φτιαχνω ξενο και ηρεμει αφου προφανως χορταινει... Το πρόβλημα μ δεν ειναι αυτο... Το πρόβλημα είναι ότι ξυπναει πολυ σύντομα... Σημερα πχ κοιμηθηκε επιτέλους σερί ολο το βράδυ, με μια μονο αφυπνιση σ 3 οπου τηννταισα και ξανακοιμηθηκε, αλλα ηταν λογικο αφου ειχε 5 μερες που δεν κοιμοταν.. Αυτό γίνεται παντα.. 5 μερες δεν κοιμάται, 1 μερα κοιμαται ολη μερα. Αυτό ομως δεν ειναι λυση, να κοιμάται δηλαδή απο την εξάντληση... Δεν με ενδιαφέρει ουτε να διατηρησω/επαναφερω το θηλασμο, ουτε να μην της δωσω πιπιλα, ουτε τιποτα, δεν εχω τετοια κολλήματα ουτε τετοιες αξιωσεις. Με νοιάζει απλα να αρχίσει να κοιμάται εστω λίγο περισσότερο και για την ανάπτυξη της (αν και μια χαρα ειναι ως τωρα) αλλα και για εμενα.. Δε γινεται να βγει με την αυπνια για πολύ ακομα και δεν ειμαι της αποψης "υπομονη, το μωρο σκουλαρικι κλπ κλπ κλπ"... Ουτε εχω την πολυτελεια να μην κοιμαται... Σε λιγους μηνες επιστρεφω σ δουλειά, σε νοσοκομείο, εχω ευθυνη πανω σε ανθρώπινες ζωες και δεν με παιρνει να ειμαι αυπνη και κουρασμενη...

11 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Mισή ώρα, φυσιολογικό είναι. Απλά προσπάθησε να την αγνοείς, το πιο πιθανό είναι ότι ο άντρας χωρίς να το πολυσκέφτεται αυτό κάνει, δεν αντιδρά.

Αυτό κάνω.ειμαι δίπλα της κ κάνω την κοιμισμένη.χθες πχ κοιμήθηκε μόνο 1μιση ώρα από νωρίς κ έτσι νυσταζε κ είχε γκρίνια απτις 6.στις 7μιση άρχισα την καθημερινή ρουτίνα στις 8 κοιμόταν.

15 hours ago, anemoni1989 said:

τα πρωινα τον εχει η μητερα μου τον βγαζει εξω στην αυλη να παιξει,αφου γυρισω απο την δουλεια πηγαινουμε βολτες σε παιδικη χαρα η απλα για περπατημα, του περνω και την μπαλα του μαζι παιζει...το βραδυ ομως δεν εχει κοραστει,νυσταζει,αλλα σωματικα δεν εχει κουραστει γτ δεν μπορει να κατσει κατω να χαλαρωσει..και στο σπιτι δλδ να τον αφησω οτι κανει εξω θα το κανει και στο σπιτι..αφου δεν τον βλεπω και πολλες στιγμες μεσ την μερα να κατσει κατω στον ποπο του να παιξει με κανα παιχνιδι,θα παιζει η κρυφτο η κυνηγητο...!!!

7 ώρες πρίν, anemoni1989 είπε:

Οχι, πιπιλα δεν πηρε ποτε απο μονη της... Στο στήθος τη βαζω ακομα αφού δεν εχω αποθηλασει ακομα.. Απλα βλεποντας πως με το στηθος δεν ηρεμει και αντιθετα εκνευριζεται αφου προφανως δεν εχω γαλα (γενικα ειχα εξαρχης θεμα με την παραγωγη μου και το οτι φτασαμε μέχρι εδω εστω και με μικτή διατροφή ηταν ενας άθλος απο μεριας μου) της φτιαχνω ξενο και ηρεμει αφου προφανως χορταινει... Το πρόβλημα μ δεν ειναι αυτο... Το πρόβλημα είναι ότι ξυπναει πολυ σύντομα... Σημερα πχ κοιμηθηκε επιτέλους σερί ολο το βράδυ, με μια μονο αφυπνιση σ 3 οπου τηννταισα και ξανακοιμηθηκε, αλλα ηταν λογικο αφου ειχε 5 μερες που δεν κοιμοταν.. Αυτό γίνεται παντα.. 5 μερες δεν κοιμάται, 1 μερα κοιμαται ολη μερα. Αυτό ομως δεν ειναι λυση, να κοιμάται δηλαδή απο την εξάντληση... Δεν με ενδιαφέρει ουτε να διατηρησω/επαναφερω το θηλασμο, ουτε να μην της δωσω πιπιλα, ουτε τιποτα, δεν εχω τετοια κολλήματα ουτε τετοιες αξιωσεις. Με νοιάζει απλα να αρχίσει να κοιμάται εστω λίγο περισσότερο και για την ανάπτυξη της (αν και μια χαρα ειναι ως τωρα) αλλα και για εμενα.. Δε γινεται να βγει με την αυπνια για πολύ ακομα και δεν ειμαι της αποψης "υπομονη, το μωρο σκουλαρικι κλπ κλπ κλπ"... Ουτε εχω την πολυτελεια να μην κοιμαται... Σε λιγους μηνες επιστρεφω σ δουλειά, σε νοσοκομείο, εχω ευθυνη πανω σε ανθρώπινες ζωες και δεν με παιρνει να ειμαι αυπνη και κουρασμενη...

Αν κάτι στο γάλα την ενοχλεί, είναι λογικό να ξυπνάει σύντομα και συχνά, οπότε ίσως θα άξιζε να το δοκιμάσετε.

Από τη στιγμή που δε σε πειράζει να διακοπεί ο θηλασμός, ίσως αν πειραματιστείτε με πιπίλα να τη βοηθήσει. Έχει βέβαια και αυτό τα προβλήματά του αργότερα, αλλά αν τώρα βοηθήσει, ίσως αξίζει τον κόπο.

• 1 month later...

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες..Ειμαι καινούρια στο φορουμ κ ειμαι πολυ χαρούμενη που μπορω να μοιραστω τους προβληματισμούς μου μαζι σας..Εχω μια μπεμπα 3 μηνων ειναι ενα πολυ καλο μωρακι αλλα εχω τεραστιο προβλημα καθε φορα που ειναι να την κοιμησω ειτε αυτο ειναι πρωι μεσημερι βραδυ ..Νυσταζει τριβει τα ματια της κ χασμουριεται .Δεν την παίρνει ο υπνος πουθενα ουτε αγκαλια μου νανουριζοντας την ουτε στο ριλαξ ουτε στο καροτσι κ εκει ειναι που την πιανει ενα κλαμα ανεξέλεγκτο κ δεν ηρεμει καθολου μεχρι να εξαντληθεί κ την παρει ο υπνος.Ειναι καθαρη ταισμενη δεν την ενοχλει κατι γιατι μολις την ξεγελασω με ενα παιχνιδι σταματαει..Σημερα την πηρε ο ύπνοςστο στηθος μου κ ηταν η μονη φορα που δεν εκλαψε αλλα πολυ φοβαμαι οτι απλα ετυχε γιατι συνηθως δεν κοιμαται ουτε εκει .Και δεν με πειραζει η κούραση ολη της ημερας ουτε να ασχολουμαι απο το πρωι μεχρι το βραδυ μαζι της αυτο που με ενοχλει ειναι το ανεξέλεγκτο κλαμα καθε φορα που θελει να κοιμηθει 

Καλημέρα, έχω έναν μπέμπη 15 μηνών ο οποίος ακόμα θηλάζει. Συγκοίμηση την κόψαμε εδώ και 1.5 μήνα και πλέον πηγαινοέρχομαι στο δωμάτιό του για να τον θηλάσω όταν ξυπνάει το βράδυ (μέσο όρο 3 φορές). Προσπαθώ να επιστρέφω στο κρεβάτι μας, αλλά καμιά φορά με παίρνει ο ύπνος μαζί με το μωρό στο μονό κρεβάτι που ξαπλώνω για να τον θηλάσω. Αυτό που με δυσκολεύει τον τελευταίο καιρό είναι τα πρωινά του  ξυπνήματα. Μέχρι να αλλάξει η ώρα κομόταν γύρω στις 8 και ξύπναγε μέσο όρο γύρω στις 6.45. Με τη θερινή ώρα μετακινήθηκε η ώρα ύπνου του (εμείς δεν το προσέξαμε κακώς) στις 9 και άρχισε να ξυπνάει πιο κοντά στις 6 το πρωί με αποκορύφωμα το τελευταίο 10ήμερο που ξυπνάει ανάμεσα 5-6 και δεν ξανακοιμάται παρά όταν είναι να κάνει τον πρωινό του ύπνο, μετά από 3.5 ώρες περίπου. Τα πολύ πρωινά ξυπνήματα σε συνδυασμό με τα νυχτερινά που ακόμη δεν έχουν κοπεί με κουράζουν πολύ και μου σπάνε το ηθικό...Μέσα στη μέρα κοιμάται ικανοποιητικά: κάνει πρωινό ύπνο γύρω στα 30', αλλά αν έχει ξυπνήσει πολύ νωρίς τον αφήνω και παραπάνω, μπορεί και 1.5 ώρα και το μεσημέρι κοιμάται 1.5-2 ώρες. 

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει γενικότερη ανησυχία και μαμακίαση, οπότε έχω όλη μέρα μια ουρίτσα από πίσω μου να με ακολουθεί, γκρίνια για το ντύσιμο, γδύσιμο, αλλαγή της πάνας, πλύσιμο των δοντιών...2 εβδομάδες τώρα αρνείται να φάει το κρέας (οποιοδήποτε κρέας, ενώ μέχρι πρόσφατα το έτρωγε πολυ ικανοποιητικά) παρά μόνο μέσα σε ομελέτα. Βάλε και τό ότι περπατάει εδώ και 4 μήνες, τώρα έχει αρχίσει τη σοβαρή εξερεύνηση του σπιτιού και τα σκαρφαλώματα, οπότε όλη μέρα είμαι "πρόσεχε μη πέσεις, μη το ένα, μη το άλλο, κλείσε το συρτάρι" κλπ...

Δεν δουλεύω μεν προς το παρόν αλλά είμαι όλη μέρα με το μωρό μόνη μου. Έχω βοήθεια από τη μαμά μου- όχι καθημερινά- και από τον άντρα μου όταν γυρνάει από τη δουλειά, αλλά τουλάχιστον το νυχτερινό πέφτει αναγκαστικά όλο πάνω μου λόγω θηλασμού. Τα έχω φτύσει και ονειρεύομαι να επιστρέψω στη δουλειά γιατί θέλω την ανατροφοδότηση από κάτι άλλο εκτός σπιτιού...

Γιατί άρχισε να ξυπνάει τόσο νωρίς το πρωί;Ψάχνω τι μπορώ να κάνω για να τον επαναφέρω στα προηγούμενα ωράρια, για τα οποία παραπονιόμουνα αλλά τώρα το ξύπνημα στις 6.30 το πρωί μου φαίνεται παράδεισος...

Μήπως φταίνε τα δόντια; κι εμένα η δική μου 18 μηνών κάθε φορά που βγάζει δόντι τρώει λιγότερο, κοιμάται χειρότερα και είναι ιδιαίτερα εξαρτημένη και γκρινιάρα..  

On 14/5/2019 at 6:56 ΜΜ, Δεσποινα20022019 είπε:

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες..Ειμαι καινούρια στο φορουμ κ ειμαι πολυ χαρούμενη που μπορω να μοιραστω τους προβληματισμούς μου μαζι σας..Εχω μια μπεμπα 3 μηνων ειναι ενα πολυ καλο μωρακι αλλα εχω τεραστιο προβλημα καθε φορα που ειναι να την κοιμησω ειτε αυτο ειναι πρωι μεσημερι βραδυ ..Νυσταζει τριβει τα ματια της κ χασμουριεται .Δεν την παίρνει ο υπνος πουθενα ουτε αγκαλια μου νανουριζοντας την ουτε στο ριλαξ ουτε στο καροτσι κ εκει ειναι που την πιανει ενα κλαμα ανεξέλεγκτο κ δεν ηρεμει καθολου μεχρι να εξαντληθεί κ την παρει ο υπνος.Ειναι καθαρη ταισμενη δεν την ενοχλει κατι γιατι μολις την ξεγελασω με ενα παιχνιδι σταματαει..Σημερα την πηρε ο ύπνοςστο στηθος μου κ ηταν η μονη φορα που δεν εκλαψε αλλα πολυ φοβαμαι οτι απλα ετυχε γιατι συνηθως δεν κοιμαται ουτε εκει .Και δεν με πειραζει η κούραση ολη της ημερας ουτε να ασχολουμαι απο το πρωι μεχρι το βραδυ μαζι της αυτο που με ενοχλει ειναι το ανεξέλεγκτο κλαμα καθε φορα που θελει να κοιμηθει 

Πως τα πατε; Βελτιωθηκε καθολου ο υπνος της; Μηπως εχετε ανοιχτη την τηλεοραση κατα τη διαρκεια της ημερας; Μηπως "υπερφορτωνεται" με ερεθισματα (πχ πολυχρωμα μομπιλ, παιχνιδια κλπ) και δυσκολευεται να ηρεμησει; Ισως ητανε το αλμα αναπτυξης των 12 εβδομαδων που την επηρεασε. Εχεις δοκιμασει μαρσιπο αγκαλιας;

On 19/5/2019 at 1:56 ΜΜ, alikaki1984 είπε:

Καλημέρα, έχω έναν μπέμπη 15 μηνών ο οποίος ακόμα θηλάζει. Συγκοίμηση την κόψαμε εδώ και 1.5 μήνα και πλέον πηγαινοέρχομαι στο δωμάτιό του για να τον θηλάσω όταν ξυπνάει το βράδυ (μέσο όρο 3 φορές). Προσπαθώ να επιστρέφω στο κρεβάτι μας, αλλά καμιά φορά με παίρνει ο ύπνος μαζί με το μωρό στο μονό κρεβάτι που ξαπλώνω για να τον θηλάσω. Αυτό που με δυσκολεύει τον τελευταίο καιρό είναι τα πρωινά του  ξυπνήματα. Μέχρι να αλλάξει η ώρα κομόταν γύρω στις 8 και ξύπναγε μέσο όρο γύρω στις 6.45. Με τη θερινή ώρα μετακινήθηκε η ώρα ύπνου του (εμείς δεν το προσέξαμε κακώς) στις 9 και άρχισε να ξυπνάει πιο κοντά στις 6 το πρωί με αποκορύφωμα το τελευταίο 10ήμερο που ξυπνάει ανάμεσα 5-6 και δεν ξανακοιμάται παρά όταν είναι να κάνει τον πρωινό του ύπνο, μετά από 3.5 ώρες περίπου. Τα πολύ πρωινά ξυπνήματα σε συνδυασμό με τα νυχτερινά που ακόμη δεν έχουν κοπεί με κουράζουν πολύ και μου σπάνε το ηθικό...Μέσα στη μέρα κοιμάται ικανοποιητικά: κάνει πρωινό ύπνο γύρω στα 30', αλλά αν έχει ξυπνήσει πολύ νωρίς τον αφήνω και παραπάνω, μπορεί και 1.5 ώρα και το μεσημέρι κοιμάται 1.5-2 ώρες. Δεν δουλεύω μεν προς το παρόν αλλά είμαι όλη μέρα με το μωρό μόνη μου. Έχω βοήθεια από τη μαμά μου- όχι καθημερινά- και από τον άντρα μου όταν γυρνάει από τη δουλειά, αλλά τουλάχιστον το νυχτερινό πέφτει αναγκαστικά όλο πάνω μου λόγω θηλασμού. Τα έχω φτύσει και ονειρεύομαι να επιστρέψω στη δουλειά γιατί θέλω την ανατροφοδότηση από κάτι άλλο εκτός σπιτιού...

Γιατί άρχισε να ξυπνάει τόσο νωρίς το πρωί;Ψάχνω τι μπορώ να κάνω για να τον επαναφέρω στα προηγούμενα ωράρια, για τα οποία παραπονιόμουνα αλλά τώρα το ξύπνημα στις 6.30 το πρωί μου φαίνεται παράδεισος...

Τα εχω περασει κι εγω...πρωινος τυπος ο πρωτος μου...5, 5.30, 6. Ξυπναει 7 και κανω παρτι! Φυσικα και πολλα ξυπνηματα κατα τη διαρκεια της νυχτας. Μεχρι τα 2 χρ σιγουρα 3 φορες την νυχτα, μετα 1-2 ή και κανενα. Αυτο που ειδα οτι βοηθησε καποιες φορες ειναι να κοιμαται λιγο πιο αργα για βραδυ, αλλα δεν υπαρχει εγγυηση οτι θα πετυχει γιατι μπορει να φερει τα αντιθετα αποτελεσματα λογω μη επαρκους ξεκουρασης. Εδω και καποιες μερες αρχισα να κατεβαζω λιγο τα πατζουρια για να μην ξυπναει με το πρωτο φως της ημερας και προς το παρον πιανει. Αλλα ακομη και τωρα 3 χρονων ξυπναει νωρις. Οποτε ισως πρεπει να αποδεχτεις οτι ειναι στην ιδιοσυγκρασια του μικρου σου και να κανεις λιγο υπομονη...φυσικα θα κοιμασαι μαζι του στον πρωινο του υπνο για να ανακτας δυναμεις. Εχω και ενα βρεφος 3 μηνων...οποτε καταλαβαινεις οτι αν δεν κοιμηθω καλα και ξυπνησω και χαραματα ειμαι σαν ζομπι. Γι'αυτο για να νιωσεις καλυτερα...απολαυσε οσο υπνο μπορεις που εχεις μονο ενα να ξυπναει (και οχι αλλο ενα που ξυπναει μολις κοιμηθει τελικα ο πρωτος :grin:) και κοιμησου οποτε βρισκεις ευκαιρια! Καλη δυναμη!

Επισης, βρες κατι να κανεις για τον εαυτο σου.. πανε μια βολτα μονη σου να χαλαρωσεις.

Παράθεση

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει γενικότερη ανησυχία και μαμακίαση, οπότε έχω όλη μέρα μια ουρίτσα από πίσω μου να με ακολουθεί, γκρίνια για το ντύσιμο, γδύσιμο, αλλαγή της πάνας, πλύσιμο των δοντιών...2 εβδομάδες τώρα αρνείται να φάει το κρέας (οποιοδήποτε κρέας, ενώ μέχρι πρόσφατα το έτρωγε πολυ ικανοποιητικά) παρά μόνο μέσα σε ομελέτα. Βάλε και τό ότι περπατάει εδώ και 4 μήνες, τώρα έχει αρχίσει τη σοβαρή εξερεύνηση του σπιτιού και τα σκαρφαλώματα, οπότε όλη μέρα είμαι "πρόσεχε μη πέσεις, μη το ένα, μη το άλλο, κλείσε το συρτάρι" κλπ...

Γενικως, προσπαθησε να αποφευγεις τις πολλες απαγορευσεις. Φτιαξε το σπιτι σου "φιλικο προς τα παιδια" για να μπορει να εξερευνει με την ησυχια της κι εσυ να μην εισαι συνεχεια απο πισω της. Ειστε σε ηλικια που κορυφωνεται το αγχος αποχωρισμου...και πολλα αλλα μπορει να συμβαινουν παραλληλα και ταυτοχρονα (δοντια, ανασφαλειες, καινουρια κατορθωματα) και φυσικα επηρεαζεται και ο υπνος. Ειναι λογικο να ειναι "ουριτσα" γιατι θελει συνεχως επιβεβαιωση για να μαθει τον κοσμο με την ασφαλεια της μαμας. Οσον αφορα το φαγητο φυσικα επηρεαζεται απο τα δοντια (δινε της σκληρες τροφες για να ανακουφιζεται, αγγουρι, φρυγανιες, μηλο κα), αλλα και οι προτιμησεις τους αλλαζουν συνεχως. Μπορει να σταματησει να τρωει κρεας και μια μερα ξαφνικα να αρχισει παλι να το τρωει..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...