Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

1 hour ago, Astrien είπε:

Κι εγώ θα ήθελα να βάλω ενα πρόγραμμα αλλά δεν μπορώ να το συνδυασω με τα γευματα της. Δλδ αμα στις 9 θηλάζει για να κοιμηθεί μετά μπορεί να θέλει κι οταν ξυπνήσει κι ετσι κατα τις 12 δεν πεινάει ιδιαιτερα για να φάει γεύμα. Μπορείς να μου περιγράψεις 1 ημερησιο προγραμμα (φαγητού και ύπνου)που κανατε οταν ο μικρός σου ήταν στην ηλικία της δικιας μου δλδ 8 μηνών;

Κοίτα έχουν περάσει πολύ μήνες κ δεν μπορώ να θυμηθω ακριβώς τι κάναμε. Νομίζω ξυπνούσε κατά τις 7 έτρωγε φρούτα πριν κοιμηθεί στις 10 και μετά ξανακοιμοταν στις 2 με 3. Εγώ για αρκετούς μήνες έδινα μεσημεριανό μετά τον ύπνο γιατί ήθελα να τρώμε όλοι μαζί. Το βράδυ κοιμόταν στις 8 αλλά τότε είχα τελείως λάθος ρουτίνα (μπάνιο κ νανούρισμα με περπάτημα κ θηλασμό ακούγοντας τον απορροφητηρα) κ ταλαιπωρουμασταν για ώρα. Όπως σου έγραψα παραπάνω όταν έγινε εννιά μηνών σταμάτησε τον ένα ημερησιο, κοιμόταν μία φορά στις 12 για δύο-τρεις ώρες κ αλλαξα ρουτίνα (μπάνιο, θηλασμός στο δωμάτιο καθιστή) κ έτσι βρήκαμε μια σειρα. 

Το πρόγραμμα μπήκε μετά τον χρόνο. Τότε κατάλαβα κι εγώ καλύτερα πως λειτουργεί το παιδί στον ύπνο(πχ ποτέ νυσταζει, ποτέ έχει υπερενταση) και μου έδειξε τον τρόπο. Δηλαδή, ξανα αλλαγή ρουτίνας με μπάνιο και πλέον θηλασμό ξαπλωμένοι και ύπνο με ωράριο, δηλαδή τον κοιμιζω στις 5 πχ ώρες που είναι ξύπνιος πριν να νυσταξει υπερβολικά. Ο χρόνος  βέβαια μεγαλώνοντας μεταβάλλεται αλλά βλέποντας και κάνοντας. 

Καταλαβαίνω το άγχος σου και τον προβληματισμό σου αλλά είναι μία δύσκολη φάση που θα περάσει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

9 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Δλδ από νεογέννητο όταν ξυπνούσε το βραδυ της έδινες πιπίλα ή από πότε άρχισες να το εφαρμόζεις αυτό; ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει να βρω την κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο.

Εγώ της έδινα πιπίλα απο νωρίς,νεογέννητη που ήταν.Βέβαια λόγω θηλασμού την έπαιρνε μόνο το βράδυ αν ξυπνούσε αφού τις υπόλοιπες ώρες είχε το στήθος. Όταν σταματήσαμε το θηλασμό εξακολουθούσε να την παίρνει μόνο βράδυ. Στην ηλικία σας ξεκίνησε να βγάζει δόντια και απο τότε την παίρνει και μέσα στην ημέρα για να την δαγκώνει. Δεν την πιπιλαει δλδ,πιο πολύ παίζει.

*διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη ότι πληγές στο στήθος πρίν την εδραίωση του θηλασμού μπορεί να οφείλονται στην ταυτόχρονη χρήση πιπίλας,δλδ πριν το μωρό μάθει τι είναι τι.

14 ώρες πρίν, Elfer είπε:

Όσον αφορά το τελευταίο,σίγουρα το δέσιμο μωρού-μαμάς είναι διαφορετικό στο θηλασμό,όμως επειδή τα έχω κάνει και τα δυο νομίζω ότι εξαρτάται καθαρά από το παιδί. Η δική μου ας πούμε και που θηλαζε και ήταν όλη μέρα στο στήθος,το έπαιρνε σερί απο τις 22:00-6:00. Όμως για να γίνει αυτό το βράδυ που ξυπνούσε στάνταρ ώρα (σα ρολόι ενα πράγμα) δεν της έδινα στήθος αλλα της έδινα πιπίλα. Παίζει ρόλο σίγουρα αυτό που λες ότι θα πρέπει να γίνει αποσύνδεση ύπνου με στήθος αλλιώς το παιδάκι θα ψάξει το στήθος για να κοιμηθεί και γενικά συμφωνώ έτσι όπως τα γράφεις.

Τι ευτυχία αυτό το πράγμα να κοιμούνται σερί! Φυσικά έχεις δίκιο, πρώτα από όλα παίζει ρόλο και το ίδιο το παιδί. Έχω και εγώ φίλη που θηλάζει αποκλειστικά και η κόρη της κοιμόταν σερί από νεογέννητο ένα πράγμα! Ούτε ξυπνήματα, ούτε πετάγματα, μόνο αν ήταν αρρωστούλι. Το κακό είναι μωρέ ότι οι περισσότερες νέες μαμάδες έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι το συνηθισμένο είναι να κοιμούνται σερί ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η πιπίλα βοηθά πολλά παιδιά στον ύπνο, αν το παιδί τη δεχτεί. Εμάς για παράδειγμα ούτε η μεγάλη, ούτε η μικρή ήθελαν πιπίλα. Βέβαια μετά διαβάζοντας πολλές μαμάδες να έχουν πρόβλημα για το πως να την κόψουν, είπα ίσως καλύτερα που δεν πήραν! Πάντως σίγουρα πολλές μαμάδες την βρήκαν βολική.

8 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Κι εγώ θα ήθελα να βάλω ενα πρόγραμμα αλλά δεν μπορώ να το συνδυασω με τα γευματα της. Δλδ αμα στις 9 θηλάζει για να κοιμηθεί μετά μπορεί να θέλει κι οταν ξυπνήσει κι ετσι κατα τις 12 δεν πεινάει ιδιαιτερα για να φάει γεύμα. Μπορείς να μου περιγράψεις 1 ημερησιο προγραμμα (φαγητού και ύπνου)που κανατε οταν ο μικρός σου ήταν στην ηλικία της δικιας μου δλδ 8 μηνών;

Καταλαβαίνω την ανάγκη σου για πρόγραμμα, προσωπικά βρήκα πιο ευέλικτο και εύκολο να εφαρμόσω ρουτίνες και όχι πρόγραμμα. Δεν έδινα τόσο βάση στο τι ώρα θα γίνει κάτι (φαγητό, μπάνιο, έξοδος κλπ) αλλά στο να έχουν μια σειρά, επαναλαμβανόμενη καθημερινά. Αυτό με βοήθησε να καταλαβαίνω καλύτερα τις προτιμήσεις του μωρού, πχ πότε σταμάτησε να  θέλει κάποιον ενδιάμεσο ύπνο και να δημιουργεί μόνη της το πρόγραμμά της. Ίσως επειδή μεγάλωσα με αυστηρότατο πρόγραμμα και ένιωσα πολύ καταπιεσμένη από αυτό, ήθελα η σχέση μου με το μωρό να είναι απαλλαγμένη από αυτό το βάσανο. Περιπου μέχρι τα 2 έτη, αλλάζουν συνέχεια τα μωρά και πραγματικά το βρίσκω πολύ δύσκολο να έχουν σταθερό προγραμμα. Η τουλάχιστον αυτό ένιωθα έγω. 

8 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Κι εγώ νομίζω πως τελικά είναι μία δεξιότητα που θα την αποκτήσει με τον καιρο. Ήδη βλέπω διαφορά χωρίς να προσπαθήσω να τον εκπαίδευσω, δηλαδή σε κάποια ξυπνήματα ξανακοιμαται μόνος του. 

Το ξέρω πως τα μωρά ψάχνουν τον τρόπο που αποκοιμήθηκαν για να ξανακοιμηθουν. Έχει τυχει πολλές φορές να πιπιλα ένα λεπτό χωρίς να πίνει, αλλά να σου πω την αλήθεια το προτιμώ απ το να κουναω, να τραγουδαω ή να τον περπατάω αγκαλιά μέσ στην νύχτα! Προσπαθω την "απαλη απομάκρυνση" της Pantley και  κάπου κάπου βλέπω πως πιάνει. Είναι φορές που αφήνει το στήθος για να κοιμηθεί ή δεν θέλει να θηλασει καθόλου.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Μωρέ και εγώ το ίδιο έκανα, από το να περπατάω, κουνάω, μιλάω, ένιωθα καλύτερα να είμαι εγώ πιπίλα για λίγο αφού έτσι κοιμόταν ευκολότερα. Και σταδιακά έφτασε να κοιμάται μόνη της. Όταν όμως βάραγε το agitation ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα, ήταν αν όχι ό,τι χειρότερο έχω νιώσει σίγουρα πάρα πολύ άσχημο. Ευτυχώς δεν κρατούσε πάνω από 1-2 μέρες αλλιώς ειλικρινά δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. 

9 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Δλδ από νεογέννητο όταν ξυπνούσε το βραδυ της έδινες πιπίλα ή από πότε άρχισες να το εφαρμόζεις αυτό; ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει να βρω την κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο.

Κοιμόταν μόνος του δλδ χωρίς να θηλάσει; γτ η δικη μου οσο νυσταγμένη και να ναι αμα δεν τη βαλω στο στήθος δε θα κοιμηθεί. Εκτός αν είμαστε έξω και κοιμηθεί στο καρότσι ή στο αμάξι αλλά κι αυτό με δυσκολία. Μου λενε οι δικοί μου οτι μπορεί να αρχίσει να κοιμάται κι εκεί που παίζει αμα κουραστεί αλλα νομίζω πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί! Πρεπει να την παω στο κρεβάτι και να θηλάσει αλλιώς τα μάτια της δεν κλείνουν!

Εγώ δε θήλασα τον γιο μου κ σαν βρέφος κ μέχρι τα 2 του χρόνια ήταν πολύ καλουπνος τον ύπνο τον είχε στο τσεπακι του που λένε ..!!!πάντως σύμφωνο με την vtgian .. κ εγώ προτιμώ να ακολουθώ μια ρουτίνα αποτι πρόγραμμα έτσι κ αλλιώς τα μωρά αλλάζουν συνέχεια ..!!!!!

Ωραίο αυτό με την ρουτίνα...θα το προσπαθήσω. Απλά με μπερδεύει με το θέμα του ύπνου γτ και μες στη μέρα ξυπνάει και θέλει το στήθος για να ξανακοιμηθεί αλλά μερικές φορές το μαιμουνι αντί να κοιμηθεί ξανα τρώει και μετα σηκώνεται.. να σας ρωτήσω και κατι αλλο. Μες τη μέρα όταν κοιμούνται κλείνετε πατζούρια/συσκοτίζετε το δωμάτιο; έχω παρατηρήσει πως κοιμάται καλύτερα έτσι αλλά το αποφεύγω για να μάθει όπως είπε η vtgian να ξεχωρίζει τη μέρα από τη νύχτα. Αλλά ίσως βοηθάει να κοιμηθει πιο πολλή ωρα

Διαφημίσεις

Εμείς όχι, ποτέ δεν κλείσαμε πατζούρια και έχουμε αρκετά φωτεινό σπίτι. Αν κρίνω από εμένα που αν κλείσω πατζούρια το βράδυ, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να ξυπνήσω το πρωί (ενώ είμαι πρωινός τύπος), δεν το βρίσκω σωστό. Αντίθετα σε πολυήμερες διακοπές που λειτουργώ με φυσικό φως κοιμάμαι πολύ νωρίς και ξυπνάω χορτάτη πολύ νωρίς το πρωί.

Θα σε βοηθήσει να μη μετράς πόσο πολύ κοιμάται ανά ύπνο αλλά συνολικά πόσες ώρες κοιμάται μέσα στην ημέρα για να ξέρεις αν κοιμάται ικανοποιητικά. Αυτός είναι ένας καλός οδηγός ανά ηλικία:

STREPchanges_1.png

Δεν βοηθάει στην αυτορύθμιση του ύπνου η τεχνητή συσκότιση. Προσωπικά την αποφεύγω. Αν βοηθάει στην έλευση μπορείς να τα κλείνεις, όμως να τα ανοίγεις μετά. Είναι πολύ μικρό το παιδάκι σου για να έχει καλό ύπνο, τα περισσότερα μωρά έτσι είναι, τα υπόλοιπα που είναι καλόυπνα είναι απλά τυχερά αυτά (και πρώτα από όλα οι μητέρες τους). Θα σε βοηθήσουν όμως οι καλές συνήθειες και μια ωραία τρυφερή ρουτίνα. Καλές ιδέες υπάρχουν όντως στο βιβλίο No cry solution και έχω ανοίξει ένα σχετικό θέμα αν θες να σε κάνω ταγκ. Σχετικά με την αποσύνδεση του στήθους από τον ύπνο είμαι πολύ υπέρ για μετά το χρόνο όπως και το έχω κάνει άλλωστε. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

3 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Εμείς όχι, ποτέ δεν κλείσαμε πατζούρια και έχουμε αρκετά φωτεινό σπίτι. Αν κρίνω από εμένα που αν κλείσω πατζούρια το βράδυ, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να ξυπνήσω το πρωί (ενώ είμαι πρωινός τύπος), δεν το βρίσκω σωστό. Αντίθετα σε πολυήμερες διακοπές που λειτουργώ με φυσικό φως κοιμάμαι πολύ νωρίς και ξυπνάω χορτάτη πολύ νωρίς το πρωί.

Θα σε βοηθήσει να μη μετράς πόσο πολύ κοιμάται ανά ύπνο αλλά συνολικά πόσες ώρες κοιμάται μέσα στην ημέρα για να ξέρεις αν κοιμάται ικανοποιητικά. Αυτός είναι ένας καλός οδηγός ανά ηλικία:

STREPchanges_1.png

Μα αυτο μετράω και καταλήγω οτι κοιμάται λιγότερο(περίπου 10,5-11,5 ωρες)και αυτό όχι τωρα αλλά από τον 3ο μήνα και μετά. Όσο για τα πατζούρια νύχτα τα κλείνω πάντα γιατί ο ανδρας μου δεν μπορεί να κοιμηθεί αλλιώς και έτσι ςχει μάθει και η μικρή και περιμένει να τα κλείσω. Αλλιώς κοιταει προς το παράθυρο σαν να λέει ακόμα δε νυχτωσε γτ πάω για ύπνο (για τωρα το καλοκαιρι μιλάω). Μες στη μέρα όμως το αποφεύγω απλα μερικές φορες αν τυχει και κανει ζέστη επειδή χτυπαει ο ηλιος στο δωματιο τα κατεβάζω. Έτσι εκανα και τη διαπιστωση οτι αν ξυπνησει και είναι σκοτεινά ξανακοιμαται πιο εύκολα 

5 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Ωραίο αυτό με την ρουτίνα...θα το προσπαθήσω. Απλά με μπερδεύει με το θέμα του ύπνου γτ και μες στη μέρα ξυπνάει και θέλει το στήθος για να ξανακοιμηθεί αλλά μερικές φορές το μαιμουνι αντί να κοιμηθεί ξανα τρώει και μετα σηκώνεται.. να σας ρωτήσω και κατι αλλο. Μες τη μέρα όταν κοιμούνται κλείνετε πατζούρια/συσκοτίζετε το δωμάτιο; έχω παρατηρήσει πως κοιμάται καλύτερα έτσι αλλά το αποφεύγω για να μάθει όπως είπε η vtgian να ξεχωρίζει τη μέρα από τη νύχτα. Αλλά ίσως βοηθάει να κοιμηθει πιο πολλή ωρα

Μέχρι έξι μηνών τον κοιμιζα στο σαλόνι στην καλαθουνα με το φως της μέρας. Επειδή δεν χωρούσε πια τον έβαλα στην κούνια στο δωμάτιο και συνειδητοποίησα πως έπρεπε ήδη να το έχω κάνει και τόσους μήνες ήταν λάθος μου να τον κοιμιζω αλλού την μέρα κ αλλού την νύχτα. Τον μπερδευα και δεν  συνήθιζε την κούνια-χωρο του.

Χαμηλωνω έκτοτε το ρόλο αφήνοντας λίγο φως να μπαινει γιατί διαφορετικά νομίζει πως θα παίξουμε κ δεν χαλαρώνει. Οι ρυθμοί του σπιτιού δεν ησυχάζουν όπως την νύχτα. Δηλαδή, αφήνω τηλεόραση στο σαλονι, βάζω σκούπα ή μαγειρευω αλλά έχω κλειστη την πόρτα της κρεβατοκάμαρας.

Πιστεύω πως δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την διαφορά τα μικροτερα μωρά που δεν έχουν ρυθμίσει ακόμα το βιολογικο τους ρολόι. Ή συγκεκριμένη ρουτίνα το βράδυ νομίζω βοηθάει στο διαχωρισμό.

Αυτό που αναφέρεις για τον διεκοπτομενο ύπνο την μέρα ο δικός μου το κάνει ακόμα και έμαθα πια να είμαι σε επαγρύπνηση. Αν θηλάζει έχοντας κλειστά τα μάτια ξέρω πως θα ξανακοιμηθει. Αν τα ανοίξει πάει ξύπνησε κι ας έχει κοιμηθεί μόνο μισή ωρα! 

4 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Δεν βοηθάει στην αυτορύθμιση του ύπνου η τεχνητή συσκότιση. Προσωπικά την αποφεύγω. Αν βοηθάει στην έλευση μπορείς να τα κλείνεις, όμως να τα ανοίγεις μετά. Είναι πολύ μικρό το παιδάκι σου για να έχει καλό ύπνο, τα περισσότερα μωρά έτσι είναι, τα υπόλοιπα που είναι καλόυπνα είναι απλά τυχερά αυτά (και πρώτα από όλα οι μητέρες τους). Θα σε βοηθήσουν όμως οι καλές συνήθειες και μια ωραία τρυφερή ρουτίνα. Καλές ιδέες υπάρχουν όντως στο βιβλίο No cry solution και έχω ανοίξει ένα σχετικό θέμα αν θες να σε κάνω ταγκ. Σχετικά με την αποσύνδεση του στήθους από τον ύπνο είμαι πολύ υπέρ για μετά το χρόνο όπως και το έχω κάνει άλλωστε. 

Ναι το βρήκα το θέμα. Σε ευχαριστώ θα το κοιτάξω. Οι προτάσεις που μετεφρασες είναι και για παιδια μικρότερα του ετους; όντως πολύ τυχερές οι μανούλες.  Μια ρουτίνα ακολουθω εν μέρει. Αλλά πχ τα σκ που ο ανδρας μου ειναι σπιτι η ρουτινα αυτη αλλάζει. Αλλά θα προσπαθήσω να την εφαρμόσω πιο αυστηρά για ένα διάστημα.

Διαφημίσεις

Κοριτσια κ εγω εχω προβλημα με τον ύπνο.. πριν λιγες μερες εγινε 7 μηνων κ ολο πετάγεται μια για φαγητο μια για πιπιλα κ απλα για κλαμα.. δεν ξερω τι να κανω εχω απελπιστεί.. δεν εχω κοιμηθει σερι ουτε μια μερα απο την ημερα που γεννησα..  κ εντωμεταξύ ξυπναει κ τσιριζει δεν ειναι οτι απλα ξυπναει κ γκρινιαζει λιγο ..

8 ώρες πρίν, Stefania221217 είπε:

Κοριτσια κ εγω εχω προβλημα με τον ύπνο.. πριν λιγες μερες εγινε 7 μηνων κ ολο πετάγεται μια για φαγητο μια για πιπιλα κ απλα για κλαμα.. δεν ξερω τι να κανω εχω απελπιστεί.. δεν εχω κοιμηθει σερι ουτε μια μερα απο την ημερα που γεννησα..  κ εντωμεταξύ ξυπναει κ τσιριζει δεν ειναι οτι απλα ξυπναει κ γκρινιαζει λιγο ..

Καλως ηρθες στο κλαμπ ;-)  Υπομονη και θα περασουν τα χρονια :-P Διαβασε και τις προηγουμενες αναρτησεις (οσο αντεχεις γιατι ειναι και πολλες) και θα βρεις αρκετες απαντησεις που ισως σε βοηθησουν ή απλα σε κανουν να αποδεχτεις την κατασταση, καθως τα ξυπνηματα ειναι φυσιολογικα στα μωρα και στην ηλικια σας αρχιζουν να αυξανονται οι αιτιες γιατι ξεκινανε τα δοντια, οι ανασφαλειες και τα αγχη αποχωρισμου και ο καλυτερος τροπος αντιμετωπισης αυτων ειναι η αναταποκριση με αγαπη, κατανοηση και υπομονη.

2 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Καλως ηρθες στο κλαμπ ;-)  Υπομονη και θα περασουν τα χρονια :-P Διαβασε και τις προηγουμενες αναρτησεις (οσο αντεχεις γιατι ειναι και πολλες) και θα βρεις αρκετες απαντησεις που ισως σε βοηθησουν ή απλα σε κανουν να αποδεχτεις την κατασταση, καθως τα ξυπνηματα ειναι φυσιολογικα στα μωρα και στην ηλικια σας αρχιζουν να αυξανονται οι αιτιες γιατι ξεκινανε τα δοντια, οι ανασφαλειες και τα αγχη αποχωρισμου και ο καλυτερος τροπος αντιμετωπισης αυτων ειναι η αναταποκριση με αγαπη, κατανοηση και υπομονη.

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ?χαχαχ θα κανει ετσι για χρονια? Μην με τρομαζεις!! Χθες κοιμηθηκε καλυτερα 1 ηπιε γαλα κ 5 ξανα ξυπνησε του εβαλα πιπιλα κ τον χαιδεψα λιγακι κ κοιμηθηκε ξανα μεχρι τις 7 οπου αρχισε η γκρινια του έδωσα ξανα γαλατακι κ κοιμηθηκαμε μεχρι τις 9μιση στο κρεβατι μου! Μακαρι να πηγαινε ετσι τουλαχιστον πιο ηρεμα.. 

πρίν από 40 λεπτά , Stefania221217 είπε:

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ?χαχαχ θα κανει ετσι για χρονια? Μην με τρομαζεις!! Χθες κοιμηθηκε καλυτερα 1 ηπιε γαλα κ 5 ξανα ξυπνησε του εβαλα πιπιλα κ τον χαιδεψα λιγακι κ κοιμηθηκε ξανα μεχρι τις 7 οπου αρχισε η γκρινια του έδωσα ξανα γαλατακι κ κοιμηθηκαμε μεχρι τις 9μιση στο κρεβατι μου! Μακαρι να πηγαινε ετσι τουλαχιστον πιο ηρεμα.. 

Eισαι τυχερη, ο δικος μου ειναι σχεδον 2,5 και μολις πριν 2 μηνες αρχισε να ξυπναει μονο 1-2 φορες την νυχτα! Ειδικα μεταξυ νεογεννητο και 1,5 χρονων ξυπνουσε στανταρ καθε 2 ωρες, μετα αρχισε να ξυπναει πιο αραια (3 φορες στην καλυτερη) και πλεον μπορω να πω οτι "μεγαλωνει" χαχα. Στα γραφω αυτα γιατι εγραψες

11 ώρες πρίν, Stefania221217 είπε:

δεν εχω κοιμηθει σερι ουτε μια μερα απο την ημερα που γεννησα.. 

Θα δεις οτι υπαρχουν πολλες μητερες (δεν ειμαι μονη μου) που το εχουν γραψει και θα συνεχιζουν να το γραφουν εις τους αιωνες, γιατι πολυ απλα τα μωρα δεν ειναι σχεδιασμενα για να κοιμουνται σερι (σερι μεχρι την προνηπιακη ηλικια εννουμε τις 5 ωρες, οχι το 8ωρο ή το 9ωρο που εννουν οι ενηλικες). Το να κοιμουνται "σερι" ειναι κατι που γινεται με την παροδο τουλαχιστον 2 χρονων. Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις μωρων που κοιμουνται αρκετες συνεχομενες ωρες απο ημερων, ομως σιγουρα δεν ειναι ο κανονας.  Μεγαλο ρολο παιζουν και τα δοντια και στην ηλικια που ειστε ξεκινανε συνηθως. Να του δινεις κρυα μασητικα (χωρις το υγρο) μεσα στην μερα για να ανακουφιζεται. 

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

3 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Eισαι τυχερη, ο δικος μου ειναι σχεδον 2,5 και μολις πριν 2 μηνες αρχισε να ξυπναει μονο 1-2 φορες την νυχτα! Ειδικα μεταξυ νεογεννητο και 1,5 χρονων ξυπνουσε στανταρ καθε 2 ωρες, μετα αρχισε να ξυπναει πιο αραια (3 φορες στην καλυτερη) και πλεον μπορω να πω οτι "μεγαλωνει" χαχα. Στα γραφω αυτα γιατι εγραψες

Θα δεις οτι υπαρχουν πολλες μητερες (δεν ειμαι μονη μου) που το εχουν γραψει και θα συνεχιζουν να το γραφουν εις τους αιωνες, γιατι πολυ απλα τα μωρα δεν ειναι σχεδιασμενα για να κοιμουνται σερι (σερι μεχρι την προνηπιακη ηλικια εννουμε τις 5 ωρες, οχι το 8ωρο ή το 9ωρο που εννουν οι ενηλικες). Το να κοιμουνται "σερι" ειναι κατι που γινεται με την παροδο τουλαχιστον 2 χρονων. Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις μωρων που κοιμουνται αρκετες συνεχομενες ωρες απο ημερων, ομως σιγουρα δεν ειναι ο κανονας.  Μεγαλο ρολο παιζουν και τα δοντια και στην ηλικια που ειστε ξεκινανε συνηθως. Να του δινεις κρυα μασητικα (χωρις το υγρο) μεσα στην μερα για να ανακουφιζεται. 

Δοντια βγαζει ειναι η αληθεια ..βγαινει το δευτερο τωρα σιγουρα παιζει κ αυτο ρολο,του δινω μασητικα μεσα στην ημερα δεν τρελαινεται κ ιδιαιτερα. Κ να ξυπναει κ να τσιριζει σαν να επαθε κατι ειναι φυσιλογικο δηλαδη? Δεν ξερω τι να κανω..Επίσης το γνωριζω οτι το σερι για τα μωρα ειναι ενα 5ωρο και σημερα π κοιμηθηκε 4ωρο σερι ημουν υπερ ευχαριστημένη χαχαχ ενιωσα σαν να ελιωσα στο κρεβατι!

Διαφημίσεις

15 ώρες πρίν, Stefania221217 είπε:

Ειναι εντελώς φυσιολογικό, ειδικά στην ηλικία που είστε. Υπομονή. 

πρίν από 38 λεπτά , Stefania221217 είπε:

Κ να ξυπναει κ να τσιριζει σαν να επαθε κατι ειναι φυσιλογικο δηλαδη?

Kοιταξε ο δικος μου γενικως δεν τσιριζε, ξυπνουσε και εκλαιγε μεχρι που αρχισε να λεει "μαμα". Καποιες λιγες φορες που ξυπνησε και φωναζε ή ειχε δει ονειρο ή του πονουσαν τα δοντια. Γενικως, δεν τσιριζε καθε φορα που εβγαζε δοντι, αλλα περασε καποια βραδυα που τον ενοχλουσαν περισσοτερο. Επισης, το βραδυ λενε συνηθως οτι τους πονανε πιο πολυ, λογω της στασης του σωματος και της γενικης αδρανειας.

8 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Kοιταξε ο δικος μου γενικως δεν τσιριζε, ξυπνουσε και εκλαιγε μεχρι που αρχισε να λεει "μαμα". Καποιες λιγες φορες που ξυπνησε και φωναζε ή ειχε δει ονειρο ή του πονουσαν τα δοντια. Γενικως, δεν τσιριζε καθε φορα που εβγαζε δοντι, αλλα περασε καποια βραδυα που τον ενοχλουσαν περισσοτερο. Επισης, το βραδυ λενε συνηθως οτι τους πονανε πιο πολυ, λογω της στασης του σωματος και της γενικης αδρανειας.

Λοιπον σημερα κοιμηθηκε κανενα 20 λεπτο μετα απτα φρουτα και το απογευμα κατα τις 6μιση, μιση ωρα.. μετα 9 πηγαμε βολτα κ στο καροτσι ολο καθιστος να βλεπει να μιλαει κτλ.. απτις 9 παρα γυρισαμε τωρα 12 το βραδυ και κοιμηθηκε τωρα 12 μιση!! αμα δεν κοιμηθει κ σημερα με τοση κουραση θα χτυπήσω το κεφαλι μ στον τοιχο!!!χαχαχ γενικα μεσα στην ημερα δεν κοιμαται πολυ δεν ειναι πολυ του υπνου.. το περισσότερο που θα κοιμηθει μπορει να ναι καμια ωρα το μεσημερι! 

7 ώρες πρίν, Stefania221217 είπε:

γενικα μεσα στην ημερα δεν κοιμαται πολυ δεν ειναι πολυ του υπνου.. το περισσότερο που θα κοιμηθει μπορει να ναι καμια ωρα το μεσημερι! 

Καλα κι εμενα 1-1,5 ωρα και σε καποιες εξαιρεσεις 2 ωρες κοιμοταν. Εδω και 2 μηνες ομως εχει αυξησει πολυ τη διαρκεια του ημερησιου. Πλεον κοιμαται τουλαχιστον 2ωρο, συνηθως 3ωρο και πιο σπανια 4ωρο! Μιλαμε για θεαματικες αλλαγες! :grin: 

On 28/7/2018 at 3:52 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Ειναι εντελώς φυσιολογικό, ειδικά στην ηλικία που είστε. Υπομονή. 

Κ χθες που ηταν κουρασμενος ξυπνησε 2 φορες με κλαμα..κ στις 5μιση για γαλα(νορμαλ) απλα αυτο με το πολυ κλαμα με τρομαζει! Ειναι δλδ.φυσιολογικο αυτο?

7 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Καλα κι εμενα 1-1,5 ωρα και σε καποιες εξαιρεσεις 2 ωρες κοιμοταν. Εδω και 2 μηνες ομως εχει αυξησει πολυ τη διαρκεια του ημερησιου. Πλεον κοιμαται τουλαχιστον 2ωρο, συνηθως 3ωρο και πιο σπανια 4ωρο! Μιλαμε για θεαματικες αλλαγες! :grin: 

Χαχαχ ενταξει το μεσα στην ημερα οκ αλλα εμενα δν ξεκουραζεται ουτε τη νυχτ ρε παιδακι μου.. δν ξερω!ποσο ειναι το παιδακι σου??

πρίν από 24 λεπτά , Stefania221217 είπε:

Χαχαχ ενταξει το μεσα στην ημερα οκ αλλα εμενα δν ξεκουραζεται ουτε τη νυχτ ρε παιδακι μου.. δν ξερω!ποσο ειναι το παιδακι σου??

Tωρα ειναι 2,5 χρ. Γιατι πιστευεις δεν ξεκουραζεται το βραδυ; Επισης, μπορεις να γραψεις λιγο την ρουτινα υπνου που ακολουθειτε, γιατι αν τον κοιμιζεις στα χερια και ξυπναει στο κρεβατι του, μπορει να τρομαζει.

πρίν από 11 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Tωρα ειναι 2,5 χρ. Γιατι πιστευεις δεν ξεκουραζεται το βραδυ; Επισης, μπορεις να γραψεις λιγο την ρουτινα υπνου που ακολουθειτε, γιατι αν τον κοιμιζεις στα χερια και ξυπναει στο κρεβατι του, μπορει να τρομαζει.

Νομιζω πως επειδη ξυπνάει συχνα κ επειδη δεν κοιμαται ολη την ημερα γενικα δν ξεκουραζεται!! Δν κοιμαται στα χερια πια.. πολυ σπανια.. καποιες φορες παιζουμε χαλαρα στο κρεβάτι κ μετα του χαιδευω το  κωλαρακι κ κοιμαται.. αλλες φορες τον εχω στο παρκο παιζει κ εγω απο πανω του κ κουραζεται κ κοιμαται.. αλλα παντα ειμαι εκει ώσπου να κοιμηθει.. δν ξερω αν μπορει να ναι αυτο π λες διότι κ στο κρεβατι το εχει κανει αρκετες φορες κ με μενα διπλα..

Κι εμένα κορίτσια ο δικός μου από 6-7 μηνών μέχρι σήμερα 19 μηνών (εννοείται πως ξυπνά την νύχτα από νεογέννητο!)  κάποιες φορές ξυπνά κ κλαίει χωρίς να σταματά οταν τον σηκωσω, γαντζώνεται πανω μου κ λέει συνέχεια "μαμά μαμά"! Εγώ πιστεύω πως βλέπει κάποιο ονειρο κ τρομάζει. Ηρεμεί μόνο αν ανοίγω φως τον κάνω μία γύρα στο σπίτι να δει πως όλα είναι εντάξει και  αποκοιμιεται πάνω μου.

Στεφανια, ο δικός μου όσο λιγότερο κοιμόταν μέσα στη μέρα τόσο ανήσυχο ύπνο είχε το βράδυ, σαν να ήταν συνεχως στην τσίτα, σαν να μην αφηνοταν.  

Τα πράγματα βελτιώθηκαν όταν μεγάλωσαν σε διάρκεια οι ημερησιοι. Ημουν από πάνω του κ τον ξανακοιμιζα πριν ξύπνησει για τα καλά αλλά και με τον καιρό από μόνος του αύξησε το μισαωρο σε μία, δύο ακόμα και τρεις ώρες. Έτσι το βράδυ ξυπνάει μεν αλλά όχι κάθε μία και δυο ώρες όπως παλιά.  

Θα συμφωνησω με @Mama_Anesti_ πως αν δεν κοιμαται καλα την ημερα, θα ειναι πιο κουρασμενος και ανησυχος το βραδυ. Παντως, τα νυχτερινα ξυπνηματα δεν επηρεαζουν την ποιοτητα του υπνου (ειδικα αν μιλαμε για 2, οπως ισχυει στην περιπτωση σας). Σιγουρα θα ηταν κουρασμενος αν ξυπνουσε καθε 20-30 λεπτα (περιμενε και θα τα βιωσεις κι αυτα :razz:), αλλα τα ξυπνηματα (συνηθως το λιγοτερο ανα 2ωρο) δεν κατηγορουνται για κουραση μιας που οπως σου ειπα εχουν να κανουν με την φυσιολογια του υπνου σε αυτες τις ηλικιες. Απ'οτι καταλαβα παντως, δεν σε ανησυχει το οτι ξυπναει, αλλα ο τροπος που ξυπναει. Νομιζω οτι δεν χρειαζεται να ανησυχεις, δεν ειναι τρομος, μπορει απλα να βλεπει ονειρο, μπορει απλα να θελει την αγκαλια σου, μπορει να πονανε τα δοντια του...πολλα περνανε τα μικρα μας!

12 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Θα συμφωνησω με @Mama_Anesti_ πως αν δεν κοιμαται καλα την ημερα, θα ειναι πιο κουρασμενος και ανησυχος το βραδυ. Παντως, τα νυχτερινα ξυπνηματα δεν επηρεαζουν την ποιοτητα του υπνου (ειδικα αν μιλαμε για 2, οπως ισχυει στην περιπτωση σας). Σιγουρα θα ηταν κουρασμενος αν ξυπνουσε καθε 20-30 λεπτα (περιμενε και θα τα βιωσεις κι αυτα :razz:), αλλα τα ξυπνηματα (συνηθως το λιγοτερο ανα 2ωρο) δεν κατηγορουνται για κουραση μιας που οπως σου ειπα εχουν να κανουν με την φυσιολογια του υπνου σε αυτες τις ηλικιες. Απ'οτι καταλαβα παντως, δεν σε ανησυχει το οτι ξυπναει, αλλα ο τροπος που ξυπναει. Νομιζω οτι δεν χρειαζεται να ανησυχεις, δεν ειναι τρομος, μπορει απλα να βλεπει ονειρο, μπορει απλα να θελει την αγκαλια σου, μπορει να πονανε τα δοντια του...πολλα περνανε τα μικρα μας!

Ευχαριστω πολυ κοριτσια!!! Το γνωριζω οτι αν δεν ξεκουραζεται την ημερα το βραδυ θα υπαρχει προβλημα αλλα δεν το κανω επιτηδες δλδ δεν τον κραταω ξύπνιο με το ζορι.. απλα εχω καταλαβει οτι δεν ειναι πολυ του υπνου γενικα.. εγω προσπαθω κ μετα απο τα φρουτα κ μετα απτο φαγητο εστω λιγο να κοιμαται.. αλλα ματαιααα.. μετα απο τα φρουτα μονο το ποολυ κανενα μισαωρο υπνάκο κ μετα απο το φαγητο στις αρχες συνήθιζε να κοιμαται τωρα πλεον το εκοψε κ αυτο κ αν τύχει κ κοιμηθει να ναι το πολυ για κανενα μισαωρο!!

12 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Κι εμένα κορίτσια ο δικός μου από 6-7 μηνών μέχρι σήμερα 19 μηνών (εννοείται πως ξυπνά την νύχτα από νεογέννητο!)  κάποιες φορές ξυπνά κ κλαίει χωρίς να σταματά οταν τον σηκωσω, γαντζώνεται πανω μου κ λέει συνέχεια "μαμά μαμά"! Εγώ πιστεύω πως βλέπει κάποιο ονειρο κ τρομάζει. Ηρεμεί μόνο αν ανοίγω φως τον κάνω μία γύρα στο σπίτι να δει πως όλα είναι εντάξει και  αποκοιμιεται πάνω μου.

Στεφανια, ο δικός μου όσο λιγότερο κοιμόταν μέσα στη μέρα τόσο ανήσυχο ύπνο είχε το βράδυ, σαν να ήταν συνεχως στην τσίτα, σαν να μην αφηνοταν.  

Τα πράγματα βελτιώθηκαν όταν μεγάλωσαν σε διάρκεια οι ημερησιοι. Ημουν από πάνω του κ τον ξανακοιμιζα πριν ξύπνησει για τα καλά αλλά και με τον καιρό από μόνος του αύξησε το μισαωρο σε μία, δύο ακόμα και τρεις ώρες. Έτσι το βράδυ ξυπνάει μεν αλλά όχι κάθε μία και δυο ώρες όπως παλιά.  

Καλημερα!! Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις !! Ποτε ξεκινησε να κοιμαται περισσοτερο μεσα στην ημερα?? Θεωρειται φυσιολογικο το οτι δεν κοιμαται αρκετα μεσα στην ημερα δλδ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...