Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετά από πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?  

2.440

1. 1. Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

• σχεδόν αμέσως
      1017
    • μετά από έξι μήνες εώς ένα χρόνο
      490
    • μετά από ένα χρόνο εώς δύο χρόνια
      296
    • μετά από δύο εώς τρία χρόνια
      317
    • μετά από περισσότερα χρόνια
      11

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια!!

Mar85, συγχαρητήρια!! Εύχομαι μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη κι ένα γερό μωράκι στην αγκαλιά σου!!

Εγώ σπίτι ήρεμα, αύριο θα είμαι 10 εβδομάδων και σε 2 βδομάδες (να είμαστε καλά!) πάω για αυχενική, papp a & λήψη τροφοβλάστη!! Ελπίζω να πάνε όλα καλά & το μωράκι μου να είναι γερό & υγιέστατο!!

Athanasia & Ioio πότε πάτε για αυχενική??

Ακόμα δεν έχω κλείσει ραντεβού για την αυχενική διαφάνεια, μου είπε ότι γίνεται την 12 βδομάδα. Υπολογίζω ότι θα πάω μετά την 25η Οκτωβρίου. Θα πάω μέσα Οκτωβρίου στο γιατρούλη και θα τα κανονίσω τότε. :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα κοριτσια!

Θάλεια μου, πέτρα στα νεφρά ήταν....μάλλον, αφού δεν ήταν κάτι άλλο....τωρα ομως ειμαι μια χαρα...ταλαιπωρουμαι ομως απο συναχι:twisted:....μη τα θελουμε κι ολα δικα μας...κατα τα αλλα καλα. κοριτσια μ' εφερε χθες ο αντρουλης μου μολις τελειωσα με τα μαθηματα μακαροναδα που τη λιμπιστηκα...ε μαλλον δεν αρεσε στο μικρο μου γιατι μολις την εφαγα....την εβγαλα....3ος εμετός, εως τωρα...δε βαριεσαι...θα περασει ο καιρος....

Αναστασια μου εκλεισα αυχενικη 26 Οκτωβριου... ανημερα του Αγιου Δημητριου...ας βαλει το χερακι του να παν ολα καλα...τοτε θα ειμαι ακριβως 13 εβδομαδων. μεχρι τοτε δε θα το δω ομως το βλασταρι μου! Θ' αντεξω άραγε? Ἀντε να περάσει ο καιρός...26 μερούλες είναι....:P

0g1Ip2.png

Καλημέρα κορίτσια μου!

Athanasia εγώ θα πάω για αυχενική στις 11/10 δευτέρα θα είμαι 11w5d για να κάνω στο καπάκι και το papp a & στη συνέχεια να ακολουθήσει η λήψη τροφοβλαστη. Όλα καλά να μας πάνε Athanasia & Ioio με τις εξετάσεις!

l1ITp3.png HDApp3.png

Αχ μπράβο mar μου, υπέροχα νέα! Να παν όλα τέλεια και να χεις σε λίγους μήνες ένα γερό μπεμπάκι στην αγκαλιά σου! Άντε κορίτσια, Αγγελική, Μαρκέλλα, Ρίτα, Μαρούσκα και όποια άλλη ίσως ξεχνάω και στα δικά μας!

Αναστασία και αθανασία περάσατε λαχτάρα μωρέ,αλλά όλα καλά τώρα. Εύχομαι μια ήρεμη εγκυμοσύνη από δω και πέρα. Καλά αποτελέσματα στην αυχενική!

Εγώ χάθηκα λίγο, προσπάθησα να ξεχαστώ, άρχισα γυμναστήριο... μπορώ να πω ότι πέρασαν οι μέρες και δεν το πολυσκέφτηκα. Βέβαια όσο πλησιάζει το ΣΚ κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα. Μέχρι τη Δευτέρα περιμένω.

Marouska σχετικά με την προγεστερόνη, κοίτα λίγο σε τι μονάδες την μέτρησαν. Εμένα το εργαστήριο μου έδωσε το αποτέλεσμα σε nmol/L και έδινε φυσιολογικές τιμές 1.2-15.9 για την ωχρινική φάση. Άρα σε αυτή την περίπτωση είναι τέλεια η προγεστερόνη σου! Επειδή μου έκαναν εντύπωση κάτι 30αρια που άκουσα (διάβασα), κοίταξα και στο άλλο κέντρο που έκανα τις ορμονικές την 3η μέρα του κύκλου και εκεί όντως μετρούσαν με άλλες μονάδες και έδιναν φ.τ. μέχρι 30. Μια χαρά είμαστε! Κι εγώ 12 είχα.

nhZg.png

Αχ μπράβο mar μου, υπέροχα νέα! Να παν όλα τέλεια και να χεις σε λίγους μήνες ένα γερό μπεμπάκι στην αγκαλιά σου! Άντε κορίτσια, Αγγελική, Μαρκέλλα, Ρίτα, Μαρούσκα και όποια άλλη ίσως ξεχνάω και στα δικά μας!

Αναστασία και αθανασία περάσατε λαχτάρα μωρέ,αλλά όλα καλά τώρα. Εύχομαι μια ήρεμη εγκυμοσύνη από δω και πέρα. Καλά αποτελέσματα στην αυχενική!

Εγώ χάθηκα λίγο, προσπάθησα να ξεχαστώ, άρχισα γυμναστήριο... μπορώ να πω ότι πέρασαν οι μέρες και δεν το πολυσκέφτηκα. Βέβαια όσο πλησιάζει το ΣΚ κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα. Μέχρι τη Δευτέρα περιμένω.

Marouska σχετικά με την προγεστερόνη, κοίτα λίγο σε τι μονάδες την μέτρησαν. Εμένα τγο εργαστήριο μου έδωσε το αποτέλεσμα σε nmol/L και έδινε φυσιολογικές τιμές 1.2-15.9 για την ωχρινική φάση. Άρα σε αυτή την περίπτωση είναι τέλεια η προγεστερόνη σου! Επειδή μου έκαναν εντύπωση κάτι 30αρια που άκουσα (διάβασα), κοίταξα και στο άλλο κέντρο που έκανα τις ορμονικές την 3η μέρα του κύκλου και εκεί όντως μετρούσαν με άλλες μονάδες και έδιναν φ.τ. μέχρι 30. Μια χαρά είμαστε! Κι εγώ 12 είχα.

Σ' ευχαριστω μελιτινι... Ευχαμαι και σε σενα καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου!!!

Εγω αυριο θα κανω μια χοριακη ακομα να δω οτι αυξανεται φυσιολογικα :):)

Τα υπολοιπα κοριτσια, ειναι σε φαση προσπαθειας τι κανουν;;

Καλη επιτυχια σε ολες μας (εγκυμονουσες και λιθανες εγκυμονουσες:D

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια!

Θάλεια μου, πέτρα στα νεφρά ήταν....μάλλον, αφού δεν ήταν κάτι άλλο....τωρα ομως ειμαι μια χαρα...ταλαιπωρουμαι ομως απο συναχι:twisted:....μη τα θελουμε κι ολα δικα μας...κατα τα αλλα καλα. κοριτσια μ' εφερε χθες ο αντρουλης μου μολις τελειωσα με τα μαθηματα μακαροναδα που τη λιμπιστηκα...ε μαλλον δεν αρεσε στο μικρο μου γιατι μολις την εφαγα....την εβγαλα....3ος εμετός, εως τωρα...δε βαριεσαι...θα περασει ο καιρος....

Αναστασια μου εκλεισα αυχενικη 26 Οκτωβριου... ανημερα του Αγιου Δημητριου...ας βαλει το χερακι του να παν ολα καλα...τοτε θα ειμαι ακριβως 13 εβδομαδων. μεχρι τοτε δε θα το δω ομως το βλασταρι μου! Θ' αντεξω άραγε? Ἀντε να περάσει ο καιρός...26 μερούλες είναι....:P

μπράβο βρε κορίτσι μου!!!τέλεια νέα..ευτυχώς είναι κάτι που θα περάσει!!!!

κορίτσια βγήκαν κ τα αποτελέσματα μου.0,24 πήγε ο θυροειδης μου Ε λίγο πιο κάτω από το όριο.αλλά πιστεύω ότι είναι καλός,τεσπα αύριο το πρωί έχω ενδοκρινολογο κ θα σας πω τα νέα μου.

hiEW.pngpFRip3.png

Καλημερα κοριτσια... Εγω σημερα πηγα να κανω και την δευτερη χοριακη να δω οτι αλλα πανε καλα....

Θαλεια περιμενουμε αυριο να μας πεις τα νεα απο τον ενδοκρινολογο... Ολα καλα θα πανε.

Οι υπολοιπες τι κανετε; πως ειστε;;

Κοριτσια πηρα τα αποτελεσματα της χοριακης. Πηγα στο 240.. Καλο μου ακουγεται... Ε; διπλασιαζεται οποτε ολα φανταζομαι πηγαινουν καλα...

Μαρκελλα, ριτα, αγγελικη μαρουσκα, και στα δικα σας!!!

καλσπέρα κορίτσια όμορφα! τι καλά νέα μάς φέρνεις Μαργαρίτα! Μπραβο, συγχαρητήρια, ε, ναι τώρα την σιγουρέψαμε την εγκυμοσύνη! Ποτε θα πας στον γιατρό σου;;; άντε, καλή μου ξεκίνησε και για σένα το πολυπόθητο ταξίδι! Παρεμπιπτόντως, πόσο καιρό προσπαθούσες;;; ουφ, ανακούφιση, έτσι;;; όλα καλά θα σου πάνε από εδώ και στο εξής!

Ιοιο πράγματι στην εγκυμοσύνη τα δόντια είναι πολύ ευαισθητα και ματώνουν εύκολα. απλά εγω αποδίδω και την έλλειψη ασβετίου όχι σε ευαισθησίες αλλά σε φθορα και μάλιστα σε σημείο φλεγμονής. μια γιατρός μού είχε πει, πως ένα δόντι που είναι να χαλάσει θα χαλάσει έτσι κι αλλιώς. πάντως, τώρα που το σκέφτομαι, η ενδοκρινολόγος μού σύστησε και μια εξέταση που σχετίζεται με το πόσο ασβέστιο απορροφα ο οργανισμός μου και θα δείξει και τις ανάγκες του οργανισμού μου. την ξέρει κάποια κοπέλα αυτή;;; Αρκετα, όμως, μ' αυτά άλλωστε κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εσάς και τον γιατρό σας!

Θαλεια πόσο ήταν αρχικά ο θυροειδής σου;;; μπράβο σου, έπεσε αρκετά! να δω εμένα πότε θα πέσει από το 5..

Μαρούσκα τελικά τί σου είπε ο γιατρός;;; πώς πας;;;

Η Ζουζου πού εξαφανίστηκε;; η Νικολίτσα;; εύχομαι να είστε καλά..

Μελιτινη μακάρι να είσαι η επόμενη, άντε λίγο έμενε..

Κοριτσια πηρα τα αποτελεσματα της χοριακης. Πηγα στο 240.. Καλο μου ακουγεται... Ε; διπλασιαζεται οποτε ολα φανταζομαι πηγαινουν καλα...

Συγχαρητήρια! Συγχαρητήρια! Πότε θα πας στο γιατρό σου; όλα καλά θα πάνε!

Και τα υπόλοιπα κορίτσια θα ακολουθήσετε!

Διαφημίσεις

Κοριτσάκια μου καλησπέρα!

Τελικά μετά την εξέταση προγεστερόνης και εφόσον πλέον την άλλη εβδομάδα μπαίνουμε στον 7ο μήνα προσπαθειών αποφασίσαμε με το σύζυγο πως ήρθε η ώρα να το ψάξουμε το θέμα σοβαρά.. Σκέφτηκα πως αν πάω πάλι σε γυναικολόγο θα ακούσω τα κλασικά πως το ενδομήτριο είναι μια χαρά, πως έχω σταθερό κύκλο αλλά αγχώνομαι πολύ και δεν έχει περάσει ακόμα ένας χρόνος προσπαθειών κτλ Έριξα την ιδέα στο σύζυγο να πάμε σε κέντρο γονιμότητας. Αρχικά αντιστάθηκε σθεναρά μπορώ να πω γιατί είχε την άποψη πως εκεί θα μας βρουν σίγουρα κάποιο θέμα για να μας υποβάλουν σε θεραπεία κτλ Τελικά πιστικέ και πήγαμε. Μπορώ να πω πως και οι δυο ενθουσιαστήκαμε με το γυναικολόγο. Φανταστείτε πως όταν γυρίσαμε σπίτι με ρώτησε ο σύζυγος αν ο γυναικολόγος αυτός μπορεί να με αναλάβει και όταν με το καλό μείνω έγκυος (χαχαχα). Ήταν πολύ επικοινωνιακός, πολύ άμεσος. Μας είπε πως το 6μηνο αναμονής δεν είναι ανησυχητικό αλλα αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε κάποιες εξετάσεις εφόσον είμαι και 33 ετών. Μας είπε ότι βάση και του ιστορικού μας πιστεύει πως δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα αλλά ακόμα και να βρεθεί κάτι υπάρχουν θεραπείες και λύσεις. Μας εξήγησε αναλυτικότατα το χρονοδιάγραμμα, το πλάνο ας πούμε των εξετάσεων και με πολύ μεγάλη προθυμία απανταγε εκτενέστατα σε ότι και να ρωτάγαμε. Για τη προγεστερόνη μου είπε πως είναι φυσιολογική αλλα θα κάνουμε ένα υπέρηχο στη μέση του κύκλου και μπορούμε αν θέλουμε να την ενισχύσουμε λίγο (θα δείξει). Δεν μας πήραν χρήματα και οχι μόνο αυτό αλλα προσπαθούσε να βρει και λύσεις για να γλυτώσουμε χρήματα απο τις εξετάσεις. Έφυγα από εκει πολύ ανακουφισμένη πρώτη φορα ένιωσα πως κάποιος γυναικολόγος με καταλαβαίνει, πως είναι μεσα στο μυαλό μου. Καλά ουσιαστικά το ένιωσα αυτό γιατι ο άνθρωπος ξέρει τη δουλεία του και αντιμετωπίζει καθημερινά περιστατικά σαν και εμας σε αντίθεση με τους γυναικολόγους που έχω πάει όλο αυτό το διάστημα που με ξεπέταξαν πολύ γρήγορα έχοντας τόσες εγκύους να περιμένουν στη αίθουσα αναμονής. Ήθελα να μοιραστώ αυτή την εμπειρία μαζί σας γιατί ένα 6μηνο τώρα πρώτη φορά είδα φως στο τούνελ και ξέρω πόσο αγχωμένες είστε και σεις και ψάχνετε να βρείτε άκρη.. τώρα ξεκινάμε εξετάσεις με τη βοήθεια του θεού και βλέπουμε.. :-)

Τελειαααα!μπράβο κοριτσαρα μου!!κοίτα να χαρεις αυτη την υπέροχη περίοδο της ζωής σου!! σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου!!

Βρε κοριτσια, καλο μηνα σε ολες μας. Ξεχασα να ευχηθω το πρωι...

Ριτα προσπαθουσαμε εναν χρονο. Δεν ειχαμε καταφερει κατι και αρχιζα να αγχωνομαι. Οποτε αποφασισα να κανω εξετσεις αιματος, ορμονικες. Βγηκαν μια χαρα και ειπα στον αντρα μου να κανει και ο ιδιος. Το δεχτηκε αμεσως, πραγμα που με ενθουσιασε γιατι συνηθως οι αντρες φοβουντε κατι τετοια. Με τα πολλα και τα λιγα ειδαμε καποια προβληματα με σπερ. Και κηλη:-( ....

Απο την στιγμη που ειπαμε οτι μπαινουμε σε διαδικασια υποβοηθουμενης μας πηρε ενα εξαμηνο λογο εξετασεων και επιτροπων... Αυτααα

Στον γιατρο θα παω σε 2 βδομαδες.

Εκανα δυο προσπαθειες, αυτη ηταν η δευτερη... Ελπιζω να πανε ολα καλα και να εχουμε το αγγελουδι μας σε λιγους μηνες :D

Ευχομαι για ολες μας οι μηνες που θα ακολουθησουν να μας δωσουν οτι ονειρευομαστε!!!

Βρε κοριτσια, καλο μηνα σε ολες μας. Ξεχασα να ευχηθω το πρωι...

Ριτα προσπαθουσαμε εναν χρονο. Δεν ειχαμε καταφερει κατι και αρχιζα να αγχωνομαι. Οποτε αποφασισα να κανω εξετσεις αιματος, ορμονικες. Βγηκαν μια χαρα και ειπα στον αντρα μου να κανει και ο ιδιος. Το δεχτηκε αμεσως, πραγμα που με ενθουσιασε γιατι συνηθως οι αντρες φοβουντε κατι τετοια. Με τα πολλα και τα λιγα ειδαμε καποια προβληματα με σπερ. Και κηλη:-( ....

Απο την στιγμη που ειπαμε οτι μπαινουμε σε διαδικασια υποβοηθουμενης μας πηρε ενα εξαμηνο λογο εξετασεων και επιτροπων... Αυτααα

Στον γιατρο θα παω σε 2 βδομαδες.

Εκανα δυο προσπαθειες, αυτη ηταν η δευτερη... Ελπιζω να πανε ολα καλα και να εχουμε το αγγελουδι μας σε λιγους μηνες :D

Ευχομαι για ολες μας οι μηνες που θα ακολουθησουν να μας δωσουν οτι ονειρευομαστε!!!

ολα καλα θα πανε κοριτσακι μου..σε μερικους μηνες θα κρατατε στην αγκαλιa σας το ονειρο σας..περασες πολλα για αυτο σου εξιζουν πολλα πολλα συγχαρητήρια!! οταν μαθατε πως υπαρχει θεμα με το σπερμα κτλ προxωρισατε αμέσως σε υποβοηθουμενη?προσπαθησατε περετερω φυσικα?ελπιζω να μη σε φερνω σε δυσκολη θεση καταλαβαινεις οτι δεν σε ρωταω απο περιεργια ε? :-)

ολα καλα θα πανε κοριτσακι μου..σε μερικους μηνες θα κρατατε στην αγκαλιa σας το ονειρο σας..περασες πολλα για αυτο σου εξιζουν πολλα πολλα συγχαρητήρια!! οταν μαθατε πως υπαρχει θεμα με το σπερμα κτλ προxωρισατε αμέσως σε υποβοηθουμενη?προσπαθησατε περετερω φυσικα?ελπιζω να μη σε φερνω σε δυσκολη θεση καταλαβαινεις οτι δεν σε ρωταω απο περιεργια ε? :-)

Απο τη στιγμη που βρηκαμε το προβλημα πηραμε τεστ που υπογιζουν τις γονιμες μερες και για εξι μηνες ( παραλληλα καναμε και εξετασεις απαραιτητες στην επιτροπη εξωσ) προσπαθουσαμε.... Αλλα τζιφος...

Δεν με φερνεις σε δυσκολη θεση μη φοβασαι. Προσπαθησε να εισαι οσο πιο χαλαρη γινεται, δυσκολο αν βοηθαει.

Νομιζω οτι σε ολες τις γυναικες που πραγματικα αγαπαμε τα παιδια τους αξιζει το θαυμα... Ευχομαι να μην ταλαιπωρηθουμε ποτε ξανα στην ζωη μας...

Διαφημίσεις

αχ Μαρούσκα πολύ χαίρομαι, που όπως φαίνεται, βρήκες τον σωστό άνθρωπο για το θέμα σου. Λοιπόν αυτοί που εξειδικεύονται σε ζητήματα υπογονιμοτητας είναι πολύ πιο έμπειροι και καταρτισμένοι από τους απλούς μαιευτήρες γυναικολόγους, που αναλαμβάνουν ως επι τω πλείστον εγκύους κυρίως σε νοσοκομεία. εσύ, Μαρούσκα, μένεις Αθηνα ή Θεσ/νικη;; τελικα η προγεστερόνη σου ήταν μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια;; δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, στο είπα και εγώ, που ξέρω ελάχιστα από αυτά τα θέματα. από μια εξέταση δεν μπορείς να εξάγεις ασφαλές συμπέρασμα. πάντως, χαίρομαι που την έκανες αυτή την εξέταση γιατί σε ώθησε να απευθυνθείς στο κατάλληλο άτομο και να σου λύσει τις απορίες σου με επιστημονικό τρόπο και όχι με το κλασικό και ολίγον απαξιωτικό "έλα δεν προσπαθείς πολύ καιρό". και είναι επίσης σημαντικό που σας αντιμετώπισε ανθρώπινα και όχι σαν πορτοφόλια..

Μαργαρίτα τελικά έπειτα από ενάμισι χρόνο έμεινες έγκυος; η έγκριση από την επιτροπή σχετίζεται με το εισόδημα που δηλώνεις;; εμένα ο σύζυγός μου καμαρώνει, που όπως έδειξαν οι εξετάσεις, είναι καρπερός. μέχρι και στην μητέρα του είπε χαριτολογώντας (εγώ δεν το βρήκα καθόλου χαριτωμένο σχόλιο): μαμά μην με ακουμπάς γιατί θα σε αφήσω έγκυο!. όταν μου το μετέφερε, γιατί δεν ήμουν παρούσα στην σκηνή αυτή, του απάντησα ας αφήσει εμένα πρώτα και βλέπουμε και για τις άλλες. και μου ανταπαντάει χαιρέκακα, "δεν φταίω εγώ που δεν έχεις μείνει έγκυος". ναι, του λέω, μα εμείς πρέπει να κάνουμε 500 εξετάσεις που δεν σχετίζονται άμεσα με την γονιμότητά μας, ενώ εσείς κάνετε μόνο μια και βγάζετε συμπέρασμα.

Ο σύζυγός σου πώς ένιωσε Μαργαρίτα μετά την εξέταση;;

αχ Μαρούσκα πολύ χαίρομαι, που όπως φαίνεται, βρήκες τον σωστό άνθρωπο για το θέμα σου. Λοιπόν αυτοί που εξειδικεύονται σε ζητήματα υπογονιμοτητας είναι πολύ πιο έμπειροι και καταρτισμένοι από τους απλούς μαιευτήρες γυναικολόγους, που αναλαμβάνουν ως επι τω πλείστον εγκύους κυρίως σε νοσοκομεία. εσύ, Μαρούσκα, μένεις Αθηνα ή Θεσ/νικη;; τελικα η προγεστερόνη σου ήταν μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια;; δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, στο είπα και εγώ, που ξέρω ελάχιστα από αυτά τα θέματα. από μια εξέταση δεν μπορείς να εξάγεις ασφαλές συμπέρασμα. πάντως, χαίρομαι που την έκανες αυτή την εξέταση γιατί σε ώθησε να απευθυνθείς στο κατάλληλο άτομο και να σου λύσει τις απορίες σου με επιστημονικό τρόπο και όχι με το κλασικό και ολίγον απαξιωτικό "έλα δεν προσπαθείς πολύ καιρό". και είναι επίσης σημαντικό που σας αντιμετώπισε ανθρώπινα και όχι σαν πορτοφόλια..

Μαργαρίτα τελικά έπειτα από ενάμισι χρόνο έμεινες έγκυος; η έγκριση από την επιτροπή σχετίζεται με το εισόδημα που δηλώνεις;; εμένα ο σύζυγός μου καμαρώνει, που όπως έδειξαν οι εξετάσεις, είναι καρπερός. μέχρι και στην μητέρα του είπε χαριτολογώντας (εγώ δεν το βρήκα καθόλου χαριτωμένο σχόλιο): μαμά μην με ακουμπάς γιατί θα σε αφήσω έγκυο!. όταν μου το μετέφερε, γιατί δεν ήμουν παρούσα στην σκηνή αυτή, του απάντησα ας αφήσει εμένα πρώτα και βλέπουμε και για τις άλλες. και μου ανταπαντάει χαιρέκακα, "δεν φταίω εγώ που δεν έχεις μείνει έγκυος". ναι, του λέω, μα εμείς πρέπει να κάνουμε 500 εξετάσεις που δεν σχετίζονται άμεσα με την γονιμότητά μας, ενώ εσείς κάνετε μόνο μια και βγάζετε συμπέρασμα.

Ο σύζυγός σου πώς ένιωσε Μαργαρίτα μετά την εξέταση;;

Η εγκριση δεν σχετιζεται με το εισοδημα.. Την αιτηση στην δινουν οταν στις εξετασεις υπαρχει καποιο προβλημα ή αν προσπαθουν πολυ καιρο χωρις αποτελεσμα, ακομα και αν δεν υπαρχει προβλημα.

Ο συζυγος .ου στεναχωρηθηκε στην αρχη, αλλα εμεις ειχαμε και αλλα σοβαροτερα προβληματα.. Μας ειπαν οτι η κηλη μπορει να οφειλεται και σε καρκινο ( μακρια απο δω). Οποτε μεχρι να δουμε οτι ολα καλα, ειχαμε δρομο...

Κατα τ αλλα στεναχωρηθηκε γιατι ηξερε οτι ηθελα πολυ ενα παιδι... Του ειπα οτι υπαρχουν λυσεις πλεον και στην χειροτερη περιπτωση θα υιοθετησουμε... Δεν θα παιθανουμε κιολας...

Ευτυχως τα πραγματα μας ηρθαν καλα κ ετχομαι να συνεχισουν...

Μαρ συγχαρητήρια και πάλι! Είσαι και επίσημα έγκυος!! Όλα καλά θα πάνε από δω και πέρα!! :)

Ρίτα εμείς μοιάζουμε πολύ. Κι εμένα ο άντρας μου σούπερ γόνιμος μας βγήκε. Τέλειο το σπερματοδιάγραμμα. Ο γιατρός μου είπε με τέτοιες τιμές να κάνουμε σεξ κάθε μέρα στις γόνιμες, το μέρα παραμέρα το λεν για να έχει χρόνο το σπέρμα να πάρει τα πάνω του, κάτι που σε μας δε χρειάζεται. Ίσα ίσα αυξάνονται οι πιθανότητες με το κάθε μέρα. Στο λέω μήπως το δοκιμάσεις κι εσύ. Έχω επίσης κι εγώ μια κύστη που δε ξέρουμε αν επηρεάζει κάπου ή όχι, προς το παρόν την αφήνουμε στην ησυχία της. Και τέλος, έχω και χασιμότο. Επόμενο βήμα για μένα η σαλπιγγογραφία, άντε έλα να την κάνουμε κι αυτή παρέα :)

Μαρούσκα μπορείς να μας πεις τι εξετάσεις θα κάνεις; Έτσι να δω αν μου ξέφυγε τίποτα :lol::lol:

Έχω αυτά τα καταραμένα τεστάκια εγκυμοσύνης της hometest και κάθε φορά δεν κρατιέμαι και τα ξεκινάω 3-4 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο. Μεγάλος μαζοχισμός να βλέπεις κάθε μέρα το αρνητικό. Προς το παρόν έχω κρατηθεί αλλά σαν να με τρώει το χέρι ρε παιδί μου, ουφ!

nhZg.png

Καλημέρα Ρίτα μου!και γω αυτη την αισθηση αποκόμισα πως τελικα ειναι χαμενος χρόνος οταν εισαι στη φαση που διερευνας τη γονιμοτητα σου να εμπιστευεσαι εναν απλο μαευτηρα- γυναικολογο. Φυσικα και δεν ειναι ολοι ετσι αλλα εγω μαλλον επεσα και στη περιπτωση..αυτός ο άνθρωπος προχτές ομως κατάλαβε ακριβως τι νιωθω και τι θέλω (για αυτο ήταν και αναλυτικοτατος σχετικα εμ τα βηματα που θα ακολουθησουμε). Ειμαι απο Κρητη-δοξα το θεο πλέον εχουμε και εδω πολυ καλα κεντρα γονιμότητας- η προγεστερόνη ειναι καπως χμαμηλη αλλα εντός φυσιολογικού. Εσυ εισαι από Αθήνα?

Μαρούσκα μπορείς να μας πεις τι εξετάσεις θα κάνεις; Έτσι να δω αν μου ξέφυγε τίποτα :lol::lol:

Καλημέρα Μελιτίνη μου!

Αυριο (3η μερα περιοδου) θα κανω ορμονικες TSH, FSH, E2, PRL, PG, LH, AMH και ο συζηγος σπερμοδιαγραμμα και καλλιέργεια μετα απο 3-5 μέρες αποχή :o . Τη 10η μερα του κυκλου θα ξαναπάμε με αυτες τις εξετάσεις και θα κάνουμε ένα υπέρηχο να δουμε ενδομήτριο κτλ. Αν δεν προκύψει εγκυμοσύνη τον επομενο μηνα την 8η μερα θα κανω υσεροσαλπιγγογραφια. Απο εκει και περα αναλογα με τα αποτελέσματα των εξετασεων προχωράμε ή αν ολα ειναι καλα παμε σπιτι μας και συνεχίζουμε κανονικα.. ;) εσυ ποιες εξετάσεις έχεις κάνει αν θυμάμαι καλα προσπαθεις 7-8 μηνες? ποσο χρονων εισαι?

καλησπέρα κορίτσια! τί κάνετε;; όντως Μελιτίνη έχουμε πολλά κοινά. Εμένα βγήκαν τα αποτελέσματα που σχετίζονται με την κύστη μου. και ενώ νόμιζα πως είναι φυσιολογικά, με ρώτησε από το τηλ ο γιατρός τί τιμή έχει η CA 125 και του λέω 26,07. τα φυσιολογικά όρια είναι μεχρι 35, αλλά ο γιατρός είπε πως είναι αυξημένη και σημαίνει μάλλον πως έχω ελαφρα ενδομητρίωση (;). Δεν είναι και σιγουρο θα πάω το απόγευμα να με εξετάσει. και το πιθανότερο ειναι ότι θα μου συστήσει να την αφαιρέσω. οικονομικα δεν βγαινω, ψυχολογικα δεν είμαι καθόλου έτοιμη. όμως δεν μπορεί συνεχώς να είναι η ψυχολογια μου πεσμένη από αυτή την κύστη που έχει δαιμονοποιηθεί από όλους τους γιατρούς που επισκέφτηκα παρόλο που την έχω 12 και πλέον χρόνια και δεν μ εμπόδισε να μείνω έγκυος τρεις φορές. τώρα ξαφνικα τους φταίει. Ευτυχώς Μελιτίνη εσένα ο γιατρός σου δεν σε έχει παροτρύνει να την αφαιρέσεις. την έχεις καιρό;; πού βρίσκεται;;;; και δεν μπορώ και αυτή την ολική νάρκωση.. μου ρχεται να βάλω τα κλάμματα..

κατα τ άλλα, κορίτσια, πώς πάτε;;; ευτυχώς δεν έχετε κύστες οπότε όλα καλά. θα ρθει και το παιδάκι..

κατα τ άλλα, κορίτσια, πώς πάτε;;; ευτυχώς δεν έχετε κύστες οπότε όλα καλά. θα ρθει και το παιδάκι..

χαχα αχ βρε ρίτα με κάνεις και γελάω με τα χάλια μας :) Κι εμένα αιμορραγική είναι η κύστη (δηλ. ενδομητρίωση πιθανότατα) στην αριστερή ωοθήκη. Περίπου 2cm. Εμένα τώρα εμφανίστηκε η σκασμένη στον ετήσιο έλεγχο. Από τα 20 κάνω κάθε χρόνο υπέρηχο και δεν είχα ποτέ! Μα τώρα που θέλω να μείνω έγκυος;; Λοιπόν εμένα ο γιατρός μου είπε να προσπαθήσω λίγο ακόμα, αλλά αν δεν μείνω σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να τη βγάλουμε, οπότε δεν μου τα 'πε και πολύ διαφορετικά. Βέβαια αυτός πιστεύει ότι θα μείνω. Εγώ πάλι όχι.. Α, και το εύλογο χρονικό διάστημα που μου πρότεινε φτάνει του χρόνου το καλοκαίρι:!::!::!::!: αχαχα, θα έχω πάθει κατάθλιψη μέχρι τότε!

Μαρούσκα μου καλησπέρα. Εντάξει, κι εγώ αυτά έκανα, είδαμε και ενδομήτριο και ωορρηξία, μέτρησα και προγεστερόνη, και μου μένει τώρα η σαλπιγγογραφία που περιμένω να αδιαθετήσω για να την κλείσω. Ορμονικές τέλειες και σπέρμα τέλειο. Τι να πω, υπάρχει και η πιθανότητα απλά να μην έτυχε.. Από τα Χριστούγεννα περίπου προσπαθώ, τι 7-8? Τους 10 μήνες κλείνω! Τόση γκαντεμιά? Και βαδίζω αισίως προς τα 35.... Ουφ και πάλι ουφ!

nhZg.png

Μαρούσκα μου καλησπέρα. Εντάξει, κι εγώ αυτά έκανα, είδαμε και ενδομήτριο και ωορρηξία, μέτρησα και προγεστερόνη, και μου μένει τώρα η σαλπιγγογραφία που περιμένω να αδιαθετήσω για να την κλείσω. Ορμονικές τέλειες και σπέρμα τέλειο. Τι να πω, υπάρχει και η πιθανότητα απλά να μην έτυχε.. Από τα Χριστούγεννα περίπου προσπαθώ, τι 7-8? Τους 10 μήνες κλείνω! Τόση γκαντεμιά? Και βαδίζω αισίως προς τα 35.... Ουφ και πάλι ουφ!

Και γω Μελιτίνη μου βαδιζω στα 34 οποτε σε νιωθωω..προσπαθείτε παντα στις γονιμες? δυστυχώς δεν ειναι για ολες τοσο ευκολο, εμεις μαλλον δεν ειμαστε απο τις τυχερες..αλλα μερικες φορες σκεφτομαι πως για κάποιο λόγο γινεται αυτο..ελπιζω για καλο (φαντάσου τη χαρα μας οταν θα τα καταφερουμε και ποσο αφοσιομενες μητερες θα γινουμε, ποσο θα εκτιμήσουμε τα βλασταρια μας..) Ο γυναικολογος πάντως μου ειπε σχετικα με τη σαλπιγγογραφια οτι μετα απο αυτη για 3-4 μηνες έχεις αυξημένες πιθανοτητες να μείνεις έγκυος..οι σαλπιγγες λεει ειναι πολυ ιδιόρρυθμα όργανα μπορει απλη βλεννη να εχει ''εγκλιβιστει'' εκει και να καθηστα δυσκολη τη συλληψη, με την σαλπιγγογραφια οι σάλπιγγες υποβάλλονται σε καλο καθαρισμο..οπότε μετα τη σαλπιγγογραφια βουρρρ!!

θα πάω το απόγευμα να με εξετάσει. και το πιθανότερο ειναι ότι θα μου συστήσει να την αφαιρέσω. οικονομικα δεν βγαινω, ψυχολογικα δεν είμαι καθόλου έτοιμη. όμως δεν μπορεί συνεχώς να είναι η ψυχολογια μου πεσμένη από αυτή την κύστη που έχει δαιμονοποιηθεί από όλους τους γιατρούς που επισκέφτηκα παρόλο που την έχω 12 και πλέον χρόνια και δεν μ εμπόδισε να μείνω έγκυος τρεις φορές. τώρα ξαφνικα τους φταίει. Ευτυχώς Μελιτίνη εσένα ο γιατρός σου δεν σε έχει παροτρύνει να την αφαιρέσεις. την έχεις καιρό;; πού βρίσκεται;;;; και δεν μπορώ και αυτή την ολική νάρκωση.. μου ρχεται να βάλω τα κλάμματα..

Καλησπέρα Ρίτα μου ελπιζω να πανε όλα καλα με την επισκεψη σου στο γιατρο απόψε!! δεν μπορω να καταλάβω πως σου λενε πως τώρα η κύστη εμποδίζει, ενω έχοντας την έκανες 3 παιδιά!μεγάλωσε?περιμένουμε να μας πεις νεότερα απο το γιατρό σου

Ριτα τι εγινε; πηγες στον γιατρο;; εχεις κανενα νεο;

Μαρουσκα και την PRL σημερα θα την κανεις; εγω θυμαμαι οταν την εκανα η ενδοκρινολογος μου ειχε πει να την κανω καπου στα μεσα του κυκλου.. Δεν θυμαμαι ακριβως ποτε...

Καλα αποτελεσματα σε ολες!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...