Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετά από πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?  

2.440

1. 1. Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

• σχεδόν αμέσως
      1017
    • μετά από έξι μήνες εώς ένα χρόνο
      490
    • μετά από ένα χρόνο εώς δύο χρόνια
      296
    • μετά από δύο εώς τρία χρόνια
      317
    • μετά από περισσότερα χρόνια
      11

Recommended Posts

Συνοπτικά, οι λίστες που έχω βάλει με τους πιστοποιημένους γιατρούς είναι από το κέντρο πιστοποίησης FMF στο οποίο ιδρυτής και επικεφαλής είναι ο Κύπρος Νικολαίδης "πατέρας" της αυχενικής διαφάνειας, αυτός δηλαδή που τη δημιούργησε. Όλοι οι γιατροί που είναι πιστοποιημένοι έχουν εκπαιδευτεί στο κέντρο αυτό (από όλο τον κόσμο, από Περού μέχρι και Αυστραλία) κι οι πιστοποιήσεις τους (για την κάθε εξέταση ξεχωριστά, δεν είναι όλοι πιστοποιημένοι για όλες) ανανεώνονται ΚΑΘΕ χρόνο. Δηλαδή μπορεί κάποιος γιατρός να ήταν πιστοποιημένος το πχ 2012 αλλά να μην είναι τώρα, να μην έχει εκπαιδευτεί με τα καινούρια ή να μην έχει περάσει τις εξετάσεις που χρειάζεται για το 2016-δεν ξέρω και ακριβώς πως γίνεται αλλά θα κατάλαβες την ουσία. Κάποιος που αναλαμβάνει να κάνει την αυχενική διαφάνεια μιας εγκύου που δεν είναι πιστοποιημένος, που δεν έχει δηλαδή τις απαραίτητες γνώσεις για να διαβάσει σωστά την αυχενική διαφάνεια και που δεν έχει τα κατάλληλα μηχανήματα, είναι να το πω κομψά κομματάκι εγκληματικός..

Διάβασε και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Νικολαίδη, πάντα επίκαιρη κι ας είναι από το 2003.

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=150640

θα διαβάσω μετά την συνέντεξη γιατί έχω δουλειά...αυτό που είδα συνοπτικά οτι παρακολουθούν κάποιο course οnline και στέλνουν 3 υπερήχους για να λάβουν την πιστοποίηση....φαντάζομαι οτι θα δίνουν και χρήμα όπως γίνεται και σε άλλου είδους ινστιτούτα για να διατηρείς και καλά μια πιστοιποίηση..η εξέταση όμως Α δεν έχει μόνο την αυχενική διαφάνεια...έχει και ένα σωρό άλλα πράγματα εκτός από την πτυχή....Και επίσης δεν καταλαβαίνω πχ αυτό το ίδρυμα που ίδρυσε όπως λες ο νικολαίδης έχει σχέση με την Β επιπέδου ας πούμε που κοιτάει άλλα πράγματα...μια φίλη μου πήγε προχτές στι ιασώ για β' και ο γιατρός της δεν ηταν στην λίστα..η κοπέλα στεναχωρέθηκε αλλά μάλλον κακώς...γιατί δεν νομίζω οτι ιδρύματα τύπου ιασώ θα κάναν β έτσι στον βρόντο... μάλλον είναι και θέμα οικονομικό η πιστοποίηση...προσπωπικά ο δικός μου στην αυχενική και ρινικό έχει την πιστοποίηση αλλά το πιο σημαντικό είναι οτι δύο γυναικολόγοι (η θεός συγχώρεσέ την) και ο τωρινός μου τον θεωρούν έκγριτο επαγγελματία και έχουν εμπιστοσύνη...στην β δεν τον βλέπω στην λίστα...θα δω τι θα κάνω σχετικά με αυτό...Ας μην ξεχνάμε όμως οτι κυρίως στην αυχενική μιλάμε μόνο για πιθανότητες και νούμερα και συγκερκιμένα σύνδρομα...Σαν την άμνιο δεν έχει...όπως είπε και ο δικός μου όταν τον ρώτησα είναι άπειρα αυτά που υπάρχουν με πιθανότητα 1 προς 300 που δεν φαίνονται σε καννέναν υπέρηχο...

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σε κάποια άλλη συνέντευξη του είχα διαβάσει πως η εκπαίδευση στους γιατρούς γίνεται δωρεάν για την αποφυγή τέτοιων αμφισβητήσεων αλλά δεν έχω εγώ κάποιο όφελος από το κέντρο για να το αναλύσω περισσότερο, υπερασπιστώ κλπ κλπ. Το ότι εκπαιδεύονται γιατροί δίπλα σε αυτόν που έχει ανακαλύψει την αυχενική (μπορεί και η σημαντικότερη εξέταση), προσωπικά για μένα είναι τεράστιας σημασίας και δεν θα πήγαινα σε καμιά περίπτωση σε μη πιστοποιημένο γιατρό. Ο καθένας φυσικά διαβάζει, ενημερώνεται κι αξιολογεί τι είναι καλύτερο για τον ίδιο και το παιδί του.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Καλημέρα κορίτσια! τί κάνετε;; ναι θα συμφωνήσω όχι υπερβολές στα βρεφικά ρουχαλάκια. και εγω μέσα στον ενθουσιασμό μου είχα πάρει άλλοτε ένα σωρό ρούχα που μίκρυναν χωρίς να προλάβουμε να τα βαλουμε ούτε μια φορά. το κακο με μενα είναι ότι τα έδωσα τα ρουχαλάκια αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναψωνίσω πλην ελαχίστων αφού δεν έχω καμια κοπέλα που να προσφέρθηκε να μου δανείσει ρουχαλάκια. εσείς είστε τυχερές που εξοικονομήσατε ήδη ρούχα. Φωτεινούλα το καλοκαίρι μόνο ζιπουνάκια θα βάζεις στο μωρό και από τον Ιούλιο μόνο με την πάνα θα το έχεις. ξέρω από την αδελφή μου γιατί εμενα τα μωρά μού βγήκαν το φθινόπωρο. τα τζιν και τα μπλουζάκια δύσκολα μπαίνουν και τα καημένα κλαίνε και είναι για λύπηση. εγω προσωπικά βολεύομαι μόνο τις ολόσωμες φορμούλες γιατί είναι άνετες. είχαπάρει και κάτι μπουφανακια χειμωνιατικα αλλά ούτε μια φορά δεν τα έβαλα γιατι το μωρό καθόταν σαν σκιάχτρο με τα χέρια σηκωμένα.

ξέρετε τί διάβαζα χθες για το διδακτορικό μου που σχετίζεται με την υιοθεσία (το διδακτορικό σχετίζεται με την υιοθεσία όχι αυτά που διάβαζα). ότι οι Ελληνίδες έχουν μια τοκοφοβία και θεωρούν την εγκυμοσύνη τους συλλήβδην ως υψηλού κινδύνου άσχετα αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. αυτό το γράφω σε συνάρτηση με αυτα που εγραψε η zadige και συμφωνω απόλυτα. εγω αν μπορούσα θα γεννούσα και στο σπίτι με μια μαία. και πιστεψτε με πέρασα πολλά στους τοκετούς μου. εκείνο που θέλω να πω είναι ότι όλα θα πάνε καλά και η εγκυμοσύνη και ο τοκετός. ειδικά αν είστε σε πολύ νεαρή ηλικία δεν έχετε τπτ να φοβάστε. εγω θυμαμαι στον πρωτο μου γιο που ήμουν μόλις 21 ετών, αυχενική δεν έκανα. ενταξει β και γ επιπένου έκανα, αλλά όχι αυχενική.

να σας ρωτήσω κάτι;; έχετε καθόλου συσπάσεις;; εμενα ήδη ξεκίνησαν, ξέρετε αυτά τα πετρώματα που συνοδεύονται και από ταχυπαλμία. μου είπε ο γιατρός να παίρνω μαγνήσιο τρεις φορές την ημέρα. δεν λέω ότι προμηνύει κάτι, αλλά απλώς προκαλέι πόνο.

zadige σε ευχαριστώ που έγραψες ότι υπάρχουν κοπέλες με δίδυμα που γεννησαν στον 9ο. θα δούμε και εγω. εσύ στο πρωτο σου παιδί πήρες παράταση;

Ριτάκι τα περισσότερα μωρά μπορούν να γεννηθούν υγιέστατα και χωρίς καν τις στάνταρ εξετάσεις, άλλωστε πως γεννιούνται ένα σωρό μωρά στην Αφρική που δεν υπάρχει καν γιατρός? Εφόσον όμως η επιστήμη έχει προχωρήσει, ζούμε σε χώρα που την υποστηρίζει και μπορούμε να ξέρουμε αν τα μωρά μας είναι υγιή νομίζω πως είναι το πλέον λογικό να κάνουμε ότι μπορούμε. Χωρίς άγχος και εμμονές φυσικά,αν όμως μπορείς να είσαι τυπικός γιατί να μην το κάνεις? Εγώ έτσι κι αλλιώς έτσι πράττω με την υγεία μου.

Καλημέρα κορίτσια! τί κάνετε;; ναι θα συμφωνήσω όχι υπερβολές στα βρεφικά ρουχαλάκια. και εγω μέσα στον ενθουσιασμό μου είχα πάρει άλλοτε ένα σωρό ρούχα που μίκρυναν χωρίς να προλάβουμε να τα βαλουμε ούτε μια φορά. το κακο με μενα είναι ότι τα έδωσα τα ρουχαλάκια αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναψωνίσω πλην ελαχίστων αφού δεν έχω καμια κοπέλα που να προσφέρθηκε να μου δανείσει ρουχαλάκια. εσείς είστε τυχερές που εξοικονομήσατε ήδη ρούχα. Φωτεινούλα το καλοκαίρι μόνο ζιπουνάκια θα βάζεις στο μωρό και από τον Ιούλιο μόνο με την πάνα θα το έχεις. ξέρω από την αδελφή μου γιατί εμενα τα μωρά μού βγήκαν το φθινόπωρο. τα τζιν και τα μπλουζάκια δύσκολα μπαίνουν και τα καημένα κλαίνε και είναι για λύπηση. εγω προσωπικά βολεύομαι μόνο τις ολόσωμες φορμούλες γιατί είναι άνετες. είχαπάρει και κάτι μπουφανακια χειμωνιατικα αλλά ούτε μια φορά δεν τα έβαλα γιατι το μωρό καθόταν σαν σκιάχτρο με τα χέρια σηκωμένα.

ξέρετε τί διάβαζα χθες για το διδακτορικό μου που σχετίζεται με την υιοθεσία (το διδακτορικό σχετίζεται με την υιοθεσία όχι αυτά που διάβαζα). ότι οι Ελληνίδες έχουν μια τοκοφοβία και θεωρούν την εγκυμοσύνη τους συλλήβδην ως υψηλού κινδύνου άσχετα αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. αυτό το γράφω σε συνάρτηση με αυτα που εγραψε η zadige και συμφωνω απόλυτα. εγω αν μπορούσα θα γεννούσα και στο σπίτι με μια μαία. και πιστεψτε με πέρασα πολλά στους τοκετούς μου. εκείνο που θέλω να πω είναι ότι όλα θα πάνε καλά και η εγκυμοσύνη και ο τοκετός. ειδικά αν είστε σε πολύ νεαρή ηλικία δεν έχετε τπτ να φοβάστε. εγω θυμαμαι στον πρωτο μου γιο που ήμουν μόλις 21 ετών, αυχενική δεν έκανα. ενταξει β και γ επιπένου έκανα, αλλά όχι αυχενική.

να σας ρωτήσω κάτι;; έχετε καθόλου συσπάσεις;; εμενα ήδη ξεκίνησαν, ξέρετε αυτά τα πετρώματα που συνοδεύονται και από ταχυπαλμία. μου είπε ο γιατρός να παίρνω μαγνήσιο τρεις φορές την ημέρα. δεν λέω ότι προμηνύει κάτι, αλλά απλώς προκαλέι πόνο.

zadige σε ευχαριστώ που έγραψες ότι υπάρχουν κοπέλες με δίδυμα που γεννησαν στον 9ο. θα δούμε και εγω. εσύ στο πρωτο σου παιδί πήρες παράταση;

Εγώ πετρώματα δεν είχα στην πρώτη εγκυμοσύνη ούτε τώρα έχω...τότε είχα ξεκινήσει μαγνήσιο από τον 4. Επειδή είχα τον γάμο και ήμουν κάπως πεσμένη ψυχολογικά μου το έδωσε...το έπαιρνα μέχρι τέλους..τώρα δεν μου είπε για μαγνήσιο...μια συνάδελφος μου ξεκίνησε και αυτή μαγνήσιο στον 5.... λόγω συσπάσεων...εγώ πήγα 10 μέρες νωρίτερα δηλαδή 38+5 με πρόκληση λόγω διαβήτη κύησης...γέννησα εύκολα και φυσιολογικά...έχω να θυμάμαι τα ράμματα βέβαια και τον πόνο γιατί η επισκλειρίδιος νομίζω οτι ήταν πολύ Light. Οι φίλες μου στα ιδιωτικα τους λέγαν να σπρώξουν...εγώ τους έλεγα...ΠΑΜΕ...έρχεται...δεν με είχαν σε μηχάνημα στην εξώθηση...εγώ καταλάβαινα την σύσπαση..επίσης δεν κατάφερνα να κάνω παραπάνω από 2 σπρωξίματα στην σύσπαση....και συνέχεια τους ρωτούσα..αν το κάνω καλά...χαχα...μετά στα ράμματα ούρλιαζα...ενώ στην γέννα κυρία ήμουν...

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

Σε κάποια άλλη συνέντευξη του είχα διαβάσει πως η εκπαίδευση στους γιατρούς γίνεται δωρεάν για την αποφυγή τέτοιων αμφισβητήσεων αλλά δεν έχω εγώ κάποιο όφελος από το κέντρο για να το αναλύσω περισσότερο, υπερασπιστώ κλπ κλπ. Το ότι εκπαιδεύονται γιατροί δίπλα σε αυτόν που έχει ανακαλύψει την αυχενική (μπορεί και η σημαντικότερη εξέταση), προσωπικά για μένα είναι τεράστιας σημασίας και δεν θα πήγαινα σε καμιά περίπτωση σε μη πιστοποιημένο γιατρό. Ο καθένας φυσικά διαβάζει, ενημερώνεται κι αξιολογεί τι είναι καλύτερο για τον ίδιο και το παιδί του.

Συμφωνώ σε όλα όσα λες αλλά έχω ενδιασμούς για τις άλλες εξετάσεις όπως β και εμβρυοκαρδιογραφήματα κατά πόσο το κέντρο νικολαίδη είναι πιο έγκριτο να πιστοποιεί...

bA9gp3.png

αν υπάρχει κάποια κοπέλα που να μας διαβάζει και να κυοφορεί δίδυμα, θα ήθελα να μου πει και αυτή πώς νιώθει.

Γεια σας κοριτσια! Ρίτα, γέννησα δίδυμα από ξεχωριστούς σάκους πριν 53 ημερες. Έφτασα χαλαρά στον ένατο, 36+3 και πιστεύω θα πήγαινα και παραπέρα, αν δε με είχε τσακίσει μια ίωση, οπότε τα μωρά βαρέθηκαν και σπασαν τα νερά... Έκανα προληπτικά περίδεση τραχήλου στις 17 εβδ, δούλευα μεχρι μεσα έκτου με πολλα χλμ οδήγησης την ημέρα, με τπτ δεν άντεχα δουλειές σπιτιού (με την ηλεκτρική είχα αίμα) ουτε ορθοστασία ούτε περπάτημα -είτε για βόλτα είτε σε μαγαζιά (επίσης αιμα). Όσο ήμουν σπίτι μετα τη δουλειά και απο τα μεσα έκτου και πέρα ήμουν μεταξύ καναπέ και κρεβατιού και εξω μόνο για καφέ-φαί-γιατρό, πάντα καθιστή και χωρίς περπάτημα. Νομίζω αυτό βοήθησε πολύ, δεν πιεζόταν τόσο ο τράχηλος από τη βαρύτητα λογω όρθιας στάσης. Και πίστη ότι θα πάνε όλα καλά, η οπτική μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πώς εξελίσσεται η πραγματικότητα μας. Ό,τι άλλο σε προβληματίζει ρώτα με, τα έχω πρόσφατα :D

8sLrp2.png

Ρε κορίτσια, οι συσπάσεις δεν έχω καταλάβει ακόμα πως είναι. Τι νιώθεις δλδ??

Η συσπαση ειναι οταν η κοιλια σου πετρωνει, σκληραινει. Δεν πονας σ αυτη τη φαση απλα καταλαβαινεις οτι πετρωσε. Ειναι προετοιμασια για τον τοκετο. Γυρω στο εβδομο ειναι πιο συχνες. Η διαρκεια τους ειναι μικρη, λιγοτερο απο λεπτο!!

Αυτα!!!

Γεια σας κοριτσια! Ρίτα, γέννησα δίδυμα από ξεχωριστούς σάκους πριν 53 ημερες. Έφτασα χαλαρά στον ένατο, 36+3 και πιστεύω θα πήγαινα και παραπέρα, αν δε με είχε τσακίσει μια ίωση, οπότε τα μωρά βαρέθηκαν και σπασαν τα νερά... Έκανα προληπτικά περίδεση τραχήλου στις 17 εβδ, δούλευα μεχρι μεσα έκτου με πολλα χλμ οδήγησης την ημέρα, με τπτ δεν άντεχα δουλειές σπιτιού (με την ηλεκτρική είχα αίμα) ουτε ορθοστασία ούτε περπάτημα -είτε για βόλτα είτε σε μαγαζιά (επίσης αιμα). Όσο ήμουν σπίτι μετα τη δουλειά και απο τα μεσα έκτου και πέρα ήμουν μεταξύ καναπέ και κρεβατιού και εξω μόνο για καφέ-φαί-γιατρό, πάντα καθιστή και χωρίς περπάτημα. Νομίζω αυτό βοήθησε πολύ, δεν πιεζόταν τόσο ο τράχηλος από τη βαρύτητα λογω όρθιας στάσης. Και πίστη ότι θα πάνε όλα καλά, η οπτική μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πώς εξελίσσεται η πραγματικότητα μας. Ό,τι άλλο σε προβληματίζει ρώτα με, τα έχω πρόσφατα :D

Αχ σε ευχαριστώ που απάντησες! γέννησες διδυμα εε;; και διζυγωτικά; τί είναι;; είναι τα πρωτα σου παιδάκια;; μπράβο σου! συγχαρητήρια και καλή ανατροφη! τώρα έχεις βοήθεια; δηλ εχεις κάποιον δικό σου άνθρωπο οικότροφο;; πώς τα βγάζεις πέρα;; εγω ήδη έχω πελαγώσει γιατι δεν έχω κανεναν συγγενή κοντά μου και για να αλλάξουμε σπίτι μάλλον το αποκλείω. μπράβο σου! με καισαρική γέννησες; εγω τώρα κάνω σχεδόν όλες τις δουλειές του σπιτιού αλλά όταν φτασω εκεί γύρω στον 8ο δεν θα κάνω πολλά πράγματα από φόβο μην γεννήσω. βρε θηρίο πώς τα κατάφερες και σου ήρθαν δύο;; εμένα έτυχε.. κλαίνε πολύ;; ουφ τωρα στους πρώτους μήνες της ζωής τους είναι λιγάκι δύσκολα μετά είναι πιο εύκολα τα πράγματα..Να σου ζησουν, σου ευχήθηκα;;;!

Διαφημίσεις

Marakiz οι συσπάσεις προκαλούν μια ενόχληση και δυσφορία. πετρώνει η κοιλιά όπως είπαν και τα υπόλοιπα κορίτσια και έχεις ταχυπαλμία. ευτυχώς εσύ δεν γνωρίζεις γιατι δεν έχεις. είναι ό,τι καλύτερο. βεβαια και εγω που είχα ειδικά στο τρίτο μου παιδί συσπάσεις από νωρίς μια χαρα στον 9ο γέννησα. μην τα συνδέουμε δηλ με πρόωρο τοκετό. και θα το επαναλαβώ και πάλι. ξέρετε πόσες κοπέλες γνωρίζω, που είχαν δύσκολη εγκυμοσύνη και φοβόντουσαν για πρόωρο τοκετό με αποτέλεσμα να γκρινιάζουν διαρκώς αλλα μην σας πω ότι γέννησαν αφού πήραν και ξαναπήραν μέρες επιπλέον;; οπότε μην ανησυχείτε καθόλου. όλα καλά θα πάνε!! και εννοείτε πως την επιστήμη την χρησιμοποιούμε προς όφελός μας και κάνουμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

σου ζησουν, σου ευχήθηκα;;;!

:) ευχαριστούμε, ευχαριστούμε, με το καλό τα δικά σας! Λοιπόν απαντώ, 2 αγόρια, διζυγωτικά, πολλή κληρονομικότητα διδύμων, καισαρική (ειναι πρωτόκολλο σε δημόσια κ ιδιωτικά μαιευτήρια, σπανίζουν οι γιατροί που αναλαμβάνουν φτ), είναι όντως δύσκολα μετα- κοίτα να κάνουν άλλοι τις δουλειές και το φαί (απενοχοποίησα το ντιλιβερι κ τα κατεψυγμένα) δε θα προλαβαίνεις ή δε θα αντέχεις. Χρειαζεται να εισαι επινοητική και ευέλικτη για να καλύψεις την έλλειψη 4 χεριών και να μην πολυκλαινε, θα τα βρεις στην πορεία...

Επίσης σημαντικό, έπινα πάνω από 4 λίτρα νερό την ημέρα που πρεπει να βοηθούσε ωστε να μην έχω συσπασεις (και μαγνήσιο) προσοχή με τα γλυκά για το φόβο του διαβήτη κύησης και προς το τέλος έλεγχος της πίεσης και του ουρικού οξέως- είναι δείκτης προεκλαμψίας. Επίσης με την περίδεση είχα το κεφαλι μου ήσυχο για τυχόν πρόωρο τοκετό σε μεγάλο βαθμό.

Εύχομαι όλα καλά να σου πάνε και το ευχαριστηθείς, παρά τις όποιες δυσκολίες- μου λείπει η κοιλιά μου!!!

8sLrp2.png

Η συσπαση ειναι οταν η κοιλια σου πετρωνει, σκληραινει. Δεν πονας σ αυτη τη φαση απλα καταλαβαινεις οτι πετρωσε. Ειναι προετοιμασια για τον τοκετο. Γυρω στο εβδομο ειναι πιο συχνες. Η διαρκεια τους ειναι μικρη, λιγοτερο απο λεπτο!!

Αυτα!!!

Marakiz οι συσπάσεις προκαλούν μια ενόχληση και δυσφορία. πετρώνει η κοιλιά όπως είπαν και τα υπόλοιπα κορίτσια και έχεις ταχυπαλμία. ευτυχώς εσύ δεν γνωρίζεις γιατι δεν έχεις..

Δεν καταλαβαίνω πως είναι το να πετρώνει η κοιλιά, μάλλον όταν μου συμβεί θα το καταλάβω μια και καλή! :mrgreen: Από ενοχλήσεις στην κοιλιά έχω κάποια πονάκια περιόδου από την αρχή συν κάποια νευροπονάκια που κρατάνε δευτερόλεπτα.

Ρίτα το πιστεύω κι εγώ πως κάποιες κοπέλες που έχουν περισσότερες πιθανότητες για πρόωρο, πολλές φορές φτάνουν να χρειαστούν μέχρι και πρόκληση. Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Απλά προσέχεις έτσι κι αλλιώς κι αν έχεις και πιθανότητες για πρόωρο, προσέχεις πιο πολύ ακόμα. Επίσης το άγχος παίζει μεγάλο ρόλο, όσο πιο χαλαρές είμαστε τόσο καλύτερα είναι το μπεμπέ μας!

Viiv να σου ζήσουν τα αγοράκια σου!!!

Καλημέρα είπαμε??? Καλημέραααααα! Πεμπτιάτικη Παρασκευή σήμερα!!! :mrgreen:

Καλημερα! Πεμπτιάτικη Παρασκευή μ αρέσει!!!

Ευχαριστώ για τις ευχες!

Πέτρωμα ποτέ δεν κατάλαβα, ακόμα κι οταν είχα συσπάσεις ανά 5λεπτο λίγο πριν γεννήσω. Αυτό που αισθανόμουν ήταν τέντωμα στην κοιλιά χωρις πόνο και ως εκεί. Ο καρδιοτοκογραφος μου έδειξε ποιες ήταν οι συσπάσεις...

Για το άγχος μεγάλη αλήθεια, το βλέπω έντονα τωρα με τα μωρά. Αν είμαι στρεσαρισμένη τους φταίνε τα πάντα και γκρινιάζουν συνέχεια. Αν είμαι χαλαρή, δεν καταλαβαίνεις οτι υπαρχουν μωρα στο σπίτι. Σα να ειναι ο καθρέφτης της διάθεσης μου!!

8sLrp2.png

. Σα να ειναι ο καθρέφτης της διάθεσης μου!!

Αχ νομίζω πως είναι τόσο μεγάλη αλήθεια αυτό!! Και πιστεύω πως ξεκινάει από την κοιλιά ακόμα! Όποτε είμαι στεναχωρημένη με κάτι ή συγκινούμαι (γιατί σαν να συγκινούμαι με τα πάντα πλέον :rolleyes:) χαϊδεύω την κοιλίτσα και του μιλάω, του λέω πράγματα όπως καλά είναι η μανούλα μωράκι μου, δεν είναι στεναχωρημένη απλά συγκινήθηκε και άλλα τέτοια μέχρι που συνεχίζω με γλυκόλογα. Χαχα, είναι λίγο χαζό το ξέρω αλλά αν δεν το μοιραστώ με εσάς, τότε με ποιον? :mrgreen::mrgreen:

Πως πάει η φροντίδα ΔΥΟ μωρών ταυτόχρονα?? Πρέπει να είναι λίγο ζόρικο ε? Ήθελα κι εγώ να κάνω δίδυμα να "ξεμπερδεύω" :lol: αλλά δεν μας έκατσε!

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια όμορφα!! Βιβ να σου ζήσουν τα μικράκια!!!! Αντε και στα δικά μας!!! χιχιχι!!!!

Εγω σπιτάκι είμαι.. ετοιμάζομαι γιατι το βραδάκι θα φύγουμε ως την Κυριακή και πρέπει να φτιάξω πράγματα!!!

Πήγα στη γιατρό μου σήμερα και μου έδωσε παραπεμπτικό για την Pap-A και μου έδωσε και γενική αίματος, ούρων και τα σχετικά που κάνω τον μήνα..... Μου έγραψε και σίδηρο και μαγνήσιο τα οποία θα τα ξεκινήσω απο Τετάρτη (δλδ αν όλα είναι οκ με την αυχενική)!!!

Εσείς τι πέρνετε??? Ν'ομιζα ότι θα μου εγραφε και ασβέστιο αλλά μάλλον πιο μετά!!!

Πέφτουν πια οι χτυποι μας.. 165 σμρ....Λέτε να είναι αγοράκι??? χαχαχαχα!!!

Πως ειστε εσείς?? Τι σχεδιάζετε για τριήμερο???

OFubp3.png

TyB7p3.png

Καλώς την! Θα φύγετε 3ημέρακι ε?? Τι ωραία ζηλέυω λίγο χιχι! Που καλά θα πάτε?? Εμείς ξάπλες, φαί και ταινίες! Μου έχει καθίσει όλη την εβδομάδα να φάω κρέπα οπότε μάλλον θα την τιμήσω το ΣΚ! :mrgreen:

Εγώ πέρα από μια προγεστερόνη για τον τραχήλο, παίρνω σίδηρο και φυλλικό οξύ, μάλιστα σίδηρο σε διπλή δόση πλέον γιατί κατέβηκε λίγο ο αιματοκρίτης μου. Ασβέστιο κι οτιδήποτε άλλο θα σου δώσει ΑΝ το χρειάζεσαι, αν δεν το χρειάζεσαι δεν χρειάζεται να το παίρνεις ως συμπλήρωμα. Μαγνήσιο γιατί θα ξεκινήσεις, έχεις συσπάσεις ή προληπτικά??

Θα πάμε στην Ξανθη!!! Είμαστε με τον σύζηγο εκπαιδευτες ενηλίκων στο Σωμα Ελλήνων Προσκόπων (Εθελοντικό τελειως) και θα πάμε σε μια εκπαίδευση!! Πάντα περνάμε πολύ καλά γιατί συναντάμε πολυ αγαπημένους φίλους!! Και όλες οι δραστηριότητες είναι σαν ένα παραμύθι!!(πχ αυτη η εκπαίδευση έχει θέμα τον αστεριξ)

Μου είπε ότι το μαγνήσιο κάνει πολύ καλό στο παιδί καθ΄ως βοηθά στη δόμηση των ιστων, τα κόκκαλα και τα δοντάκια του και θα με γλιτώσει και από τις κράμπες στα πόδια.... Φολικο έπαιρνα και εγώ αλλά τωρα το έχει μέσα στο σίδηρο που μου έγραψε οπότε θα το σταματήσω!!!

Το μόνο που σκέφτομαι με το μαγνήσιο είναι ότι θα χαλαρώνει τους μυς και για να πω την αλήθεια θέλω να είμαι λίγο σε εγρήγορση!!! Ελπίζω να μην έχει συμπτώματα!!!

μαράκιζ κρέπα εεε???? Εγώ πάντως έχω αρκετές σκέψεις για φαγητα και ενδειδω σε όλες!!χαχαχαχα

Αχ κορίτσια μου ανυπομονώ να περάσουν οι μερούλες(ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ) και να έχουμε τα πλασματάκια!!!!!

OFubp3.png

TyB7p3.png

Θα πάμε στην Ξανθη!!! Είμαστε με τον σύζηγο εκπαιδευτες ενηλίκων στο Σωμα Ελλήνων Προσκόπων (Εθελοντικό τελειως) και θα πάμε σε μια εκπαίδευση!! Πάντα περνάμε πολύ καλά γιατί συναντάμε πολυ αγαπημένους φίλους!! Και όλες οι δραστηριότητες είναι σαν ένα παραμύθι!!(πχ αυτη η εκπαίδευση έχει θέμα τον αστεριξ)

Μου είπε ότι το μαγνήσιο κάνει πολύ καλό στο παιδί καθ΄ως βοηθά στη δόμηση των ιστων, τα κόκκαλα και τα δοντάκια του και θα με γλιτώσει και από τις κράμπες στα πόδια.... Φολικο έπαιρνα και εγώ αλλά τωρα το έχει μέσα στο σίδηρο που μου έγραψε οπότε θα το σταματήσω!!!

Το μόνο που σκέφτομαι με το μαγνήσιο είναι ότι θα χαλαρώνει τους μυς και για να πω την αλήθεια θέλω να είμαι λίγο σε εγρήγορση!!! Ελπίζω να μην έχει συμπτώματα!!!

μαράκιζ κρέπα εεε???? Εγώ πάντως έχω αρκετές σκέψεις για φαγητα και ενδειδω σε όλες!!χαχαχαχα

Αχ κορίτσια μου ανυπομονώ να περάσουν οι μερούλες(ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ) και να έχουμε τα πλασματάκια!!!!!

Πολύ ωραίο όλο αυτό με το προσκοπικό, μου αρέσουν πάααρα πολύ όλα αυτά!

Πήγαινα για χρόνια κατασκήνωση ως παιδί και ήταν το καλύτερο μου όταν πήγαινα!

Το φυλλικό να το σταματήσεις μόνο αν στο είπε γιατί έχει μεν το σίδηρο μέσα αλλά όχι την ποσότητα που έχει ένα χαπάκι φυλλικό οξύ από μόνο του.

Όσο για τις λιγούρες κι εγώ ενδίδω, αλλά προσπαθώ όσο γίνεται να ενδίδω τα ΣΚ γιατί αν το κάνω και μεσοβδόμαδα, καήκαμε!!

Αλήθεια πως πάτε από κιλά? Εγώ είμαι στα 2-2,5 κιλά πάνω και οδεύω προς τα 3 μου φαίνεται ολοταχώς!!

Marakiz το μονο που μπορω να πω ειναι οτι το να φροντίζεις ενα μωρό ειναι ευκολάκι!!!

Παρόλα αυτά μ αρέσει που έχω δυο μαζί, ειναι έτοιμη οικογενεια! Και δεν ειναι χαζό μωρέ, καταλαβαίνουν τα πάντα ενστικτωδώς τα πουλάκια μου.

Marakinlove ευχαριστώ, κι εσυ με το καλό! Το μαγνήσιο εμενα καμια παρενέργεια δε μου έκανε, ουτε χαλάρωση οπως την περιγράφεις. Μου περνούσαν όμως οι κράμπες από χέρια και πόδια.

Καλα μα περασετε ΠΣΚ κοριτσια, σύντομα βόλτες με γερά μωρά!

8sLrp2.png

Κορίτσια και εγώ συσπάσεις δεν ένοιωσα ιδιαίτερα...έως καθόλου...δεν ξέρω αν έφταιγε το μαγνήσιο...ακόμα και στον 9 όταν πήγαινα για καρδιοτοκογράφημα τις συσπάσεις των 20 δεν της αντιλαμβανόμουν καθόλου..αλλά και όταν είχα μπει στην αίθουσα τοκετού μέχρι το 60 ήταν πολύ υποφερτές...στο 80 τα είδα όλα και ζήτησα επισκλειρίδιο....ξέρω κοπέλες που είχαν από νωρίς συσπασεις...και βαριές κιόλας...δεν σημαίνει κάτι απαραιτητα...

Όσο για τα κιλά...σήμερα το πρωί ημουν στα 1,6... είδα κάτι τιμές ζαχάρου παλαβές...και είπα να μαζευτώ...προσπαθώ να κάνω τη διατροφή των 2000 χωρίς μεγάλη ιεροτελεστεία βέβαια..και τρυπιέμαι πιο συχνά...έτσι όπως το πάω ούτε τα 9 δεν θα πάρω...η κοιλιά όμως τούμπανο

bA9gp3.png

Καλησπερα κοριτσια,

viivνα σου ζησουν τα διδυμα!!! Με το καλο σε ολες μας.

zadige μπορει το ζαχαρο να θελει προσοχη στην εγκυμοσυνη, αλλα βλεπω να βγαινεις ετοιμη στην παραλια... Χαχαχα... Εγω το μετραω που και που μετα το φαγητο και κυριως μετα απο γευματα υδατανθρακων και ολα κομπλε. Παλι καλα. Απο κιλα εχω να παρω εδω και 1.5 μηνα. Η κοιλια φουσκωνει τα κιλα μενουν στασιμα. Παλι καλα!! Βεβαια ζαχαρο δεν ειχα, αλλα προσεχω..

marakiinlove καλα να περασετε στο ταξιδι σας. Ωραια θα ειναι, ζουζουνιαρικα!!!

marakiz δε χανεις και τιποτα που δεν νοιωθεις τις συσπασεις, θα τις καταλαβεις αργοτερα...:P

Ριτα ειδες υπαρχουν γυναικες με διδυμα που γεννησαν στην ωρα τους. Προσωπικη συμβουλη, να ξεκουραζεσαι πριν τον εβδομο. Η μητρα θελει ηρεμια σε ολες τις εγκυμοσυνες. Εκπαιδευσαι απο τωρα τον αντρα σου σε δουλειες σπιτιου..

Εγω κοριτσια ανεβασα απο την αποθηκη ενα σωρο πραγματα που μου ειχαν δωσει. Καθισματακια αυτοκινητου, κουνια, μπανιερες, ρουχα, παιχνιδια, στρατα, κλπ κλπ. Θα κατσω να ξεχωρισω ποια θελω και θα τα πλυνω. Θα δω τι χρειαζομαι και βλεπουμε. Λετε να ειναι νωρις να τα φτιαξω απο τωρα;;;

Όχι καλέ τι πολύ νωρίς, αφού θα φύγεις και νωρίτερα να έρθεις Αθήνα, φτιάξτα εκεί με το πάσο σου να τα έχεις έτοιμα.

Έχεις να πάρεις κιλό εδώ κι 1,5 μήνα?? Πως τα κατάφερες παιδί μου στο μήνα που είσαι κιόλας?? Εγώ καλά πήγαινα, από τότε με τη ξάπλα άρχισαν την ανοδική πορεία! Προσπαθώ να το πάρω ψύχραιμα! :mrgreen:

Zadige όντως έτοιμη για παραλία θα είσαι χαχα! Κι εγώ στις 2000 θερμίδες παίζω πάντως που για τα δικά μου δεδομένα είναι πιο πολλές από ποτέ!

Όχι καλέ τι πολύ νωρίς, αφού θα φύγεις και νωρίτερα να έρθεις Αθήνα, φτιάξτα εκεί με το πάσο σου να τα έχεις έτοιμα.

Έχεις να πάρεις κιλό εδώ κι 1,5 μήνα?? Πως τα κατάφερες παιδί μου στο μήνα που είσαι κιόλας?? Εγώ καλά πήγαινα, από τότε με τη ξάπλα άρχισαν την ανοδική πορεία! Προσπαθώ να το πάρω ψύχραιμα! :mrgreen:

Zadige όντως έτοιμη για παραλία θα είσαι χαχα! Κι εγώ στις 2000 θερμίδες παίζω πάντως που για τα δικά μου δεδομένα είναι πιο πολλές από ποτέ!

Οτι κιλα πηρα, τα πηρα οσο ημουν ξαπλα. Απο τον φλεβαρη και μετα σταματησα να παιρνω. Μπορω να πω οτι τρωω κανονικα. Μεγαλες πεινες ειχα οταν ημουν ξαπλα. Στην ουσια ετρωγα απο βαρεμερα, οχι απο αναγκη!!!

Υπαρχουν τρεις κατηγοριες γυναικων. Αυτες που παιρνουν κιλα το τελευταιο τριμηνο, αυτες που τα παιρνουν στο πρωτο τριμηνο και αυτες που τα παιρνουν ισοποσα στους εννεα μηνες.... Τι να πω δε ξερω

Καλησπερα ειμαι καινουργια στ φορουμ κ επειδη ειμαι λιγο αρρωστοφοβικη τον τελευταιο καιρο θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση. Ειμαι 22 χρονων κ δν εχω σεξουαλικες επαφες υπαρχει περιπτωση ν εχω τν καρκινο του τραχηλου της μητρας? Τν προηγούμενο μηνα δεν μου σταματουσε το αιμα μετα τν περιοδο για 20 μερες κ πηγα στο γυναικολογο κ μ εδωσε προγεστερονη σ χαπια με την οποια μου σταματησε τ αιμα ομως εγω ακομα ανησυχω μηπως ηταν κατι πθο σοβαρο κ μηπως το ξαναπαθω στην επομενη περιοδο. Εχω ψαξει στ ιντερνετ και εχω βρει ολα τα κακα του κόσμου πειτε μου μια γνωμη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...