Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετά από πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?  

2.440

1. 1. Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

• σχεδόν αμέσως
      1017
    • μετά από έξι μήνες εώς ένα χρόνο
      490
    • μετά από ένα χρόνο εώς δύο χρόνια
      296
    • μετά από δύο εώς τρία χρόνια
      317
    • μετά από περισσότερα χρόνια
      11

Recommended Posts

Προσωπικά, μου έρχονται σάλια στο στόμα που προηγούνται συνήθως του εμετού. Κι αυτή η λεγόμενη μεταλλική γεύση. Και βασικά για να εκφραστώ περισσότερο μια αηδία κατευθείαν από το στομάχι.

η αλήθεια είναι οτι ούτε στον γιό μου είχα νοιώσει τίποτα...έτρεχα τον γάμο μου και ήμουν σαν να μην τρέχει τίποτα...λίγο η μέση μου με έπιασε στον τρίτο. Το στήθος δεν θυμάμαι...πονάκια για το άνοιγα της μήτρας είχα...όχι και πολύ συχνά..μέχρι τώρα είχα δυο φορές και είχα και κάτι πονακια το Σάββατο αλλά λίγο περίεργα...ευτυχώς σταμάτησαν νωρίς.

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στην παλίνδρομη απέβαλα ακριβώς 6 με αιμοραγία. Είχα δει λίγο αιματάκι 1-2 μέρες πριν και εκείνη τη μέρα κανονικό αίμα αρκετό. Στον υπέρηχο φαινόταν ένα φτωχό ενδομήτριο και φαινόταν δεν φαινόταν σάκος...ήταν πολύ πρώιμο...από το τεστ σε 10 μέρες δηλαδή. είχα λίγη συχνοουρία που είχε σταματήσει και στο στήθος δεν είχα δώσει βάση...έκανα και μπάνια ήταν καλοκαίρι....είχα μια πτώση βέβαια 2-3 μέρες πριν αλλά δεν έπαιξε ρόλο. Δεν υπήρχαν εμβρυιακά στοιχεία.

Ορίστε, είχες ενδείξεις τότε. Όλα καλά πάνε και θα πάνε τώρα! ;)

Προσωπικά δεν θα με πείραζε αν δεν είχα συμπτώματα, ειδικά τις αναγούλες! Οκ, αν τώρα κόβονταν ξαφνικά θα παραξενευόμουν, αν όμως δεν είχα από την αρχή θα έλεγα μόνο γιούπιιιιι! :mrgreen: Εδώ ένα πεϊνιρλί έφαγα χθες που το λαχταρούσα μέρες και μου βγήκε ξινό γιατί μου έκατσε βαρύ!

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Ορίστε, είχες ενδείξεις τότε. Όλα καλά πάνε και θα πάνε τώρα! ;)

Προσωπικά δεν θα με πείραζε αν δεν είχα συμπτώματα, ειδικά τις αναγούλες! Οκ, αν τώρα κόβονταν ξαφνικά θα παραξενευόμουν, αν όμως δεν είχα από την αρχή θα έλεγα μόνο γιούπιιιιι! :mrgreen: Εδώ ένα πεϊνιρλί έφαγα χθες που το λαχταρούσα μέρες και μου βγήκε ξινό γιατί μου έκατσε βαρύ!

βαρυστομαχιά έχω...προσπαθώ πάντως να τρώω σπιτικά. Να μην πολύ σαβουρώνων κτλ...Σήμερα το πρωί είδα ότι είμαι στο +1 κιλό...παίζω 1-1,5 ανάλογα αλλά προσπαθώ να κάνω το πρωινό του διαβήτη (γάλα φέτα ψωμί ολικής με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών, να τρώω σνακ ενδιάμεσα και φρούτα όσο μπορώ...και να αποφεύγω τα απέξω γιατί συνήθως ειναι τίγκα στους υδατάνθρακες και τα λιπαρά και γενικά παχαίνουν...Το πεινιρλί είναι πολύ ψωμούμπα τυριά με λιπαρά και αλλαντικά..βαρύ πράγμα ούτως ή άλλως...Σήμερα το βράδυ το μενού έχει ψάρι!

bA9gp3.png

βαρυστομαχιά έχω...προσπαθώ πάντως να τρώω σπιτικά. Να μην πολύ σαβουρώνων κτλ...Σήμερα το πρωί είδα ότι είμαι στο +1 κιλό...παίζω 1-1,5 ανάλογα αλλά προσπαθώ να κάνω το πρωινό του διαβήτη (γάλα φέτα ψωμί ολικής με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών, να τρώω σνακ ενδιάμεσα και φρούτα όσο μπορώ...και να αποφεύγω τα απέξω γιατί συνήθως ειναι τίγκα στους υδατάνθρακες και τα λιπαρά και γενικά παχαίνουν...Το πεινιρλί είναι πολύ ψωμούμπα τυριά με λιπαρά και αλλαντικά..βαρύ πράγμα ούτως ή άλλως...Σήμερα το βράδυ το μενού έχει ψάρι!

Α καλά κι εγώ όλη την εβδομάδα τρώω πολύ υγιεινά, είπα να φάω κάτι πιτσοειδές που το λαχτάρησα!! Πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό που τρώω έξω και φαντάσου πεινιρλί από πιτσαρία με φούρνο χωρίς πολλά λάδια και μόνο τυρί-γαλοπουλα , μουφα πεινιρλι δηλαδή.

Α καλά κι εγώ όλη την εβδομάδα τρώω πολύ υγιεινά, είπα να φάω κάτι πιτσοειδές που το λαχτάρησα!! Πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό που τρώω έξω και φαντάσου πεινιρλί από πιτσαρία με φούρνο χωρίς πολλά λάδια και μόνο τυρί-γαλοπουλα , μουφα πεινιρλι δηλαδή.

Εγώ με βλέπω αν όλα πάνε καλά σε λίγο καιρό να αρχίσω πάλι το γνωστό δυο μπιφτεκάκια μια μικρή ντοματούλα και δυο κουταλιές αρακά....πως να μην πάρεις μόνο 9 κιλά στην εγκυμοσύνη!

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

Κι εμένα μια χαρά με πονούσε από την αρχή, βασικά με πονούσε όπως πάντα όταν περίμενα περίοδο απλά δεν ξεπρήστηκε όπως ξεπρηζόταν συνήθως μια μέρα πριν τελικά αδιαθετήσω. Αναγουλίτσες άρχισα να έχω στην 6η εβδομάδα και καλά κρατούν μέχρι τώρα στην 8η. Όταν τρώω το κυρίως γεύμα ισιώνω πολύ αλλά παθαίνω βαρυστομαχιά, πουθενά δεν με βρίσκω! :mrgreen::lol:

Αχ σε καταλαβαινω!!! Εγω ακομα και με αδειο στομαχι νιωθω λιγες αναγουλες αλλα ευτυχως οχι εντονες!!!!!!! Εγω σημερα πηρα τις αιματολογικες εξετασεις και μου εδειξε tsh 4,9 και ειμαι να σκασω ολη μερα απο τη στεναχωρια μου! Περιμενω να παρω τον γιατρο τηλ!!!! Αλλα ευτυχως το στηθος τουμπανο ποναει το ιδιο και η κοιλια που και που και εκει καταλαβαινω μαλλον παει καλα το θεμα!!!

M2gwp2.png

Βρε κορίτσια εξηγήστε μου λίγο τις αναγούλες; σας έρχονται γουλιές εμετού στο στόμα; τι εννοείτε με αναγούλες;

Νομιζω πως αν ειχα γουλιες εμετου θα ειχα κανει εμετο επιτοπου!! Εγω νιωθω φουσκωμενη την κοιλια μου και μια περιεργη αισθηση οτι το στομαχι μου δεν χωραει τιποτα αλλο αλλιως θα το βγαλω! Αυτο το νιωθω ακομα και το πρωι με.αδειο στομαχι!!!!!!!

M2gwp2.png

Νομιζω πως αν ειχα γουλιες εμετου θα ειχα κανει εμετο επιτοπου!! Εγω νιωθω φουσκωμενη την κοιλια μου και μια περιεργη αισθηση οτι το στομαχι μου δεν χωραει τιποτα αλλο αλλιως θα το βγαλω! Αυτο το νιωθω ακομα και το πρωι με.αδειο στομαχι!!!!!!!

Κι όμως Άννα όσο είναι γεμάτο το στομάχι, καλύτερα είναι! Εγώ αναγκαστικά τσιμπάω κάτι ανα δυο ώρες (κρακεράκι, φρούτα-μπανάνα κυρίως) γιατί όσο μένει άδειο χειρότερο είναι! Δοκίμασε να τρως κανα δυο κρακεράκια πριν σηκωθείς από το κρεβάτι να δεις που θα μειωθεί αυτή η αίσθηση!

zadige μου δυστυχώς για εμάς τα ελικόπτερα είναι μέσα στο παιχνίδι. πιάνεται η καρδιά μου όποτε ακούω να έρχονται ειδικά το βράδυ. περνάνε και από πάνω μου και λέω "ωχ τι έγινε πάλι".

για τις αναγούλες εγώ που δεν είχα είχα φροντίσει να έχω φρυγανιές μέσα στην τσάντα μου. δεν άντεχα το άδειο στομάχι.

Δήμητρα περαστικά. Κορίτσια έχετε ρωτήσει τους γιατρούς σας για το εμβόλιο για το Η1Ν1; Εγώ δεν τα πάω καλά μ αυτά και δεν τον ρώτησα γιατί φοβάμαι τα εμβόλια. Θα τον ρωτήσω τώρα που θα πάω. Εδώ προσέχω πολύ αλλά στην Αθήνα αναγκαστικά θα μπαίνω σε μέσα και σκέφτομαι τη λύση της μάσκας. Από τώρα προβληματίζομαι για το μωρό αν και ο παιδίατρος που θα πάμε είναι φουλ υπέρ. Την Πέμπτη επιτέλους θα δούμε το μωράκι. Φτιάχνω βαλίτσες για Αθήνα!

3CnWp2.png

S28jp3.png

zadige μου δυστυχώς για εμάς τα ελικόπτερα είναι μέσα στο παιχνίδι. πιάνεται η καρδιά μου όποτε ακούω να έρχονται ειδικά το βράδυ. περνάνε και από πάνω μου και λέω "ωχ τι έγινε πάλι".

για τις αναγούλες εγώ που δεν είχα είχα φροντίσει να έχω φρυγανιές μέσα στην τσάντα μου. δεν άντεχα το άδειο στομάχι.

Δήμητρα περαστικά. Κορίτσια έχετε ρωτήσει τους γιατρούς σας για το εμβόλιο για το Η1Ν1; Εγώ δεν τα πάω καλά μ αυτά και δεν τον ρώτησα γιατί φοβάμαι τα εμβόλια. Θα τον ρωτήσω τώρα που θα πάω. Εδώ προσέχω πολύ αλλά στην Αθήνα αναγκαστικά θα μπαίνω σε μέσα και σκέφτομαι τη λύση της μάσκας. Από τώρα προβληματίζομαι για το μωρό αν και ο παιδίατρος που θα πάμε είναι φουλ υπέρ. Την Πέμπτη επιτέλους θα δούμε το μωράκι. Φτιάχνω βαλίτσες για Αθήνα!

Δεν έχω ρωτήσει για το εμβόλιο, θα ρωτήσω στο επόμενο ραντεβού. Δεν έχω καταλήξει αν είμαι υπέρ ή κατά των προαιρετικών εμβολιων.. Τώρα για τη μάσκα, ίσως κάποιοι σε πουν υπερβολική αλλά να σου πω κάτι? Χ@στηκες! Να τη φοράς αν μπάινεις σε μμμ, η υγεία του μωρού σου πάνω από όλα! Νομίζω πως αν χρειαζόταν να τα χρησιμοποιήσω, θα φορούσα κι εγώ αυτή την εποχή. Οι ιώσεις σαρώνουν!! Λίγη υπομονή θα κάνουμε, ο καιρός θα ανοίξει σιγά σιγά.

Διαφημίσεις

Κοριτσια εγω ουτε αναγοες ειχα, ουτε εμμετους τους πρωτους μηνες. Το μονο που ενιωθα ηταν γεματο το στομαχι μου. Αυτο το ενιωθα και νηστικη και φαγωμενη. Τωρα ειμαι 22 και 6 ημερων, αλλα εχω καουρες!!!! Πωπωπωπω.... Αλλα δε με νοιαζει καθολου, ας πανε ολα καλα και ας καθγεται το στομαχι μοτ!!! Χιχιχι

Κοριτσια εγω ουτε αναγοες ειχα, ουτε εμμετους τους πρωτους μηνες. Το μονο που ενιωθα ηταν γεματο το στομαχι μου. Αυτο το ενιωθα και νηστικη και φαγωμενη. Τωρα ειμαι 22 και 6 ημερων, αλλα εχω καουρες!!!! Πωπωπωπω.... Αλλα δε με νοιαζει καθολου, ας πανε ολα καλα και ας καθγεται το στομαχι μοτ!!! Χιχιχι

όλα στο πρόγραμμα είναι!έχεις δει φύλο;

3CnWp2.png

S28jp3.png

Αληθεια; Εμενα με ποναει πολυ!!!! Και αρχιζει και πρηζεται!! Και ο πονος ξεκινησε ξαφνικα μετα την καθυστερηση!!! Και εχουν ξεκινησει και καποιες ηπιες αναγουλες εδω και 2 μερουλες!!!

Ναι κοριτσάκι αλήθεια! Αφού το ΠΑ στο γιατρό κ μέχρι να πάω γ τον πρώτο υπερηχο έσκασα!!

Ναι κοριτσάκι αλήθεια! Αφού το ΠΑ στο γιατρό κ μέχρι να πάω γ τον πρώτο υπερηχο έσκασα!!

εμένα πρήστηκε κάπου στην 8η με 9η εβδομάδα. στην αρχή τα έψαχνα να δω αν μεγάλωσαν. τώρα είναι 2 κιλά το καθένα!!!

3CnWp2.png

S28jp3.png

Αχ σε καταλαβαινω!!! Εγω ακομα και με αδειο στομαχι νιωθω λιγες αναγουλες αλλα ευτυχως οχι εντονες!!!!!!! Εγω σημερα πηρα τις αιματολογικες εξετασεις και μου εδειξε tsh 4,9 και ειμαι να σκασω ολη μερα απο τη στεναχωρια μου! Περιμενω να παρω τον γιατρο τηλ!!!! Αλλα ευτυχως το στηθος τουμπανο ποναει το ιδιο και η κοιλια που και που και εκει καταλαβαινω μαλλον παει καλα το θεμα!!!

Κούκλα δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά πρέπει να μιλήσεις άμεσα με ενδοκρινολόγο! Το 4,9 είναι πολύ υψηλό για εγκυμοσύνη και γενικά ευθύνεται για για αποβολές. Πρέπει να ξεκινήσεις άμεσα χάπι να το ρίξεις. Στην εγκυμοσύνη η τιμή πρέπει να είναι 1-2! Μη το αμελήσεις. Ειδικά σε πρώιμα στάδια υψηλός θυροειδής ευθύνεται για για αναπτυξιακές βλάβες. Εντάξει δεν έχεις 10 αλλά πρέπει να μιλήσεις άμεσα και να κλείσεις ραντεβού με ενδοκρινολόγο και ειδικά κάποιον που να έχει ειδίκευση σε εγκύους. Επίσης καμιά φορά αυτό σχετίζεται και με ζάχαρο, να παρακολουθήσεις και τα ζάχαρα σου. Παθούσα!

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

Δεν έχω ρωτήσει για το εμβόλιο, θα ρωτήσω στο επόμενο ραντεβού. Δεν έχω καταλήξει αν είμαι υπέρ ή κατά των προαιρετικών εμβολιων.. Τώρα για τη μάσκα, ίσως κάποιοι σε πουν υπερβολική αλλά να σου πω κάτι? Χ@στηκες! Να τη φοράς αν μπάινεις σε μμμ, η υγεία του μωρού σου πάνω από όλα! Νομίζω πως αν χρειαζόταν να τα χρησιμοποιήσω, θα φορούσα κι εγώ αυτή την εποχή. Οι ιώσεις σαρώνουν!! Λίγη υπομονή θα κάνουμε, ο καιρός θα ανοίξει σιγά σιγά.

Δεν έχω ρωτήσει αλλά από όσο ξέρω από φίλες πέρσι οι έγκυες δεν εμβολιάζονται αλλά ο περίγυρος..εμένα το έκανε και ο γιος και ο άντρας μου. Το έχουν κάνει και οι δικοί μου και τα πεθερικά μου...σε μέσα δεν μπαίνω και προσπαθώ να προσέχω...Εγώ ήταν να ξεκινήσω τον γιό μου παιδικό και το καθυστερώ τώρα...βέβαια πρέπει να πάει οπωσδήποτε πριν έρθει νέο μέλος..να μην αισθανθεί μετά οτι τον διώχνω από το σπίτι....

bA9gp3.png

Κοριτσάκι μου ευχαριστώ...Οσο για τη μάσκα μην τι σκέφτεσαι καν... Εννοείται να βάλεις..μακάρι κ εγώ να έβαζα μάσκα κ να μην περνουσα όλα αυτά που πέρασα ..πιο μεγάλη η αγωνία κ το άγχος για το μωρό να είναι καλά να μην το νιώθει αυτό που περναω κ όλα τα σχετικά... Να να ζετέ μάσκες σε πολύκοσμια η πρόληψη είναι η καλυτερη μέθοδος

Κορίτσια να ρωτήσω εσάς που είστε στην 8+ έχετε παρατηρήσει καμία αλλαγή στο σώμα εκτός του στήθους; δηλαδή στα παντελόνια χωράτε ακόμα; εγώ χωράω και αυτό με προβληματίζει....θυμάμαι στον γιό μου από πολύ νωρίς τα έκοψα...αλλά δεν θυμάμαι πότε ακριβώς...

bA9gp3.png

zadige εγω απο την αρχη δεν χωραγα στα παντελονια μου και σκεψου οτι τωρα που ειμαι στην 23 βδομαδα εχω παρει 6 κιλα. Στην αρχη δεν ειχα παρει κανενα κιλο, αλλα και παλι δεν μου εκαναν... Βεβαια τα χειμωνιατικα τζιν μου ειναι στενωτερα απο τα καλοκαιρινα...

fot30 εχουμε δει φυλο, μας εχουν πει αγορι. Την παρασκευη θα παω για την β επιπεδου να μας πουν και αν ολα ειναι καλα.

Γενικα κοριτσια με τα συμπτωματα, εγω ουτε πρησμενο στηθος ουτε πονο ειχα. Σκεφτητε οτι το στηθος μου εχει μαγαλωσει αλλα δεν ειναι σκληρο... Βεβαια απο την αρχη ηταν ετσι και ουτε στην περιοδο ειχα σκληρο στηθος... Οποτε ολα ειναι σχετικα...

zadige εγω απο την αρχη δεν χωραγα στα παντελονια μου και σκεψου οτι τωρα που ειμαι στην 23 βδομαδα εχω παρει 6 κιλα. Στην αρχη δεν ειχα παρει κανενα κιλο, αλλα και παλι δεν μου εκαναν... Βεβαια τα χειμωνιατικα τζιν μου ειναι στενωτερα απο τα καλοκαιρινα...

.

αυτό με προβληματίζει και εμένα...μιας και είμαι μόνο στον πρώτο υπέρηχο και φοβάμαι μήπως δεν εξελίσσεται...και στον γιό μου νομίζω σχεδόν μετά το τεστ δεν χώραγα...τώρα χωράω άρα δεν έχει ανοίξει η μέση πολύ...Από κιλά είμαι στο +1-1,5. Τα 6 μίζω στην 23 είναι πολλά...εγώ είχα πάει β επιπέδου με +5 με 5,5 και τελικά κατέληξα με διαβήτη στην 25 που έκανα καμπύλη...μετά την 25 έπεσε πείνα μέχρι την 38+5 που γέννησα...Από την καμπύλη μέχρι την 38,5 πήρα μόλις 3-3,5. Σύνολο 9!

bA9gp3.png

Κορίτσια να ρωτήσω εσάς που είστε στην 8+ έχετε παρατηρήσει καμία αλλαγή στο σώμα εκτός του στήθους; δηλαδή στα παντελόνια χωράτε ακόμα; εγώ χωράω και αυτό με προβληματίζει....θυμάμαι στον γιό μου από πολύ νωρίς τα έκοψα...αλλά δεν θυμάμαι πότε ακριβώς...

Εμένα η κοιλίτσα έχει κάνει μια μικρή γκουρμπίτσα, δεν φαίνομαι ως έγκυος, μάλλον ως παραφαγωμένη θα έλεγα περισσότερο! Κιλό δεν έχω πάρει ακόμα, μισό κιλό είναι που ανεβοκατεβαίνει. Φοράω κολάν και φόρμες οπότε παντελόνι δεν έχω βάλει ακόμα, όλο λέω να βάλω για να δω αν φάρδυνα :mrgreen: αλλά τελικά το ξεχνάω! 6 κιλά που πήρε η mar85 δεν είναι και τόοοοσο πολλά! Απλά πρέπει να προσέχει αν τρώει πολύ για να μην παραπάρει άλλα. Εσύ που πήρες 9 μόνο είναι και με αυστηρή δίαιτα! Εγώ έχω βάλει στόχο μέχρι 10-12 κιλά, ελπίζω να τα καταφέρω!! Μόλις περάσει πρώτο τρίμηνο θα αρχίσω και κάποια ελαφριά άσκηση, οπότε είδωμεν!

Εμένα η κοιλίτσα έχει κάνει μια μικρή γκουρμπίτσα, δεν φαίνομαι ως έγκυος, μάλλον ως παραφαγωμένη θα έλεγα περισσότερο! Κιλό δεν έχω πάρει ακόμα, μισό κιλό είναι που ανεβοκατεβαίνει. Φοράω κολάν και φόρμες οπότε παντελόνι δεν έχω βάλει ακόμα, όλο λέω να βάλω για να δω αν φάρδυνα :mrgreen: αλλά τελικά το ξεχνάω! 6 κιλά που πήρε η mar85 δεν είναι και τόοοοσο πολλά! Απλά πρέπει να προσέχει αν τρώει πολύ για να μην παραπάρει άλλα. Εσύ που πήρες 9 μόνο είναι και με αυστηρή δίαιτα! Εγώ έχω βάλει στόχο μέχρι 10-12 κιλά, ελπίζω να τα καταφέρω!! Μόλις περάσει πρώτο τρίμηνο θα αρχίσω και κάποια ελαφριά άσκηση, οπότε είδωμεν!

Αν δεν είχα κάνει την δαίτα θα είχα ξεφύγει εντελώς...Αν σκεφτείς οτι στην β επιπέδου το παιδί ήταν 450 γραμμάρια στην 22 και στην 38+5 ήταν 3300 και ουσιαστικά ήταν πάνω κάτω τα κιλά που πήρα από την 25+μετά... Σημαίνει οτι έχασα δικά μου.....Η μάνα μου που ήταν σαν και εμένα σε σουλούπι και κιλά είχε βάλει 25-30 κιλά σε κάθε παιδί...τώρα είναι πάλι 50 αλλά το να ξεφύγεις είναι πολύ εύκολο. Έχω μια συνάδελφο που είναι τώρα στην 18 και έχει δεν έχει πάρει 3 κιλά...οπότε τα 6 πολλά μου φαίνονται! Η δίαιτα πάντως ήταν 1800 θερμίδων...που για τα κιλά μου θα το αποκαλούσα διατροφή και όχι διαίτα...

Επεξεργάστηκαν by zadige
typo
bA9gp3.png

Η δίαιτα πάντως ήταν 1800 θερμίδων...που για τα κιλά μου θα το αποκαλούσα διατροφή και όχι διαίτα...

Κι εγώ στα 56-59 που είμαι χρόνια τώρα, όταν θέλω να κάνω δίαιτα παίζω το πολύ μέχρι 1400 θερμίδες (μαζί με άσκηση) κι όταν θέλω να κάνω συντήρηση το κρατάω στις 1800. Ωστόσο μια έγκυος πρέπει να καταναλώνει περίπου 300 θερμίδες παραπάνω. Οι 300 αυτές θερμίδες μπορεί να είναι φρούτα, ή γιαούρτια, μπορεί να είναι και μισή πάστα, έχει διαφορά.

Εγώ τώρα καταναλώνω περίπου 1800-1900 θερμίδες την ημέρα όμως ότι κι αν τρώω είναι υγιεινό, η διατροφή μου δεν περιλαμβάνει κακές θερμίδες. Εξαιρούμε φυσικά το Σάββατο ή την Κυριακή που όλο και κάτι θα φάω παραπάνω-άνθρωπος είμαι κι εγώ και μάλιστα έγκυος! :mrgreen:

Το ίδιο συνέβαινε φαντάζομαι και με τη δίαιτα που σου είχαν δώσει λόγω διαβήτη κύησης, δεν θα μπορούσε να είναι ολιγοθερμιδική (δεν κάνει φυσικά για μια έγκυο) αλλά κάλυπτε τις βασικές σου ανάγκες περιορίζοντας το πρόβλημα του διαβήτη.

Κι εγώ στα 56-59 που είμαι χρόνια τώρα, όταν θέλω να κάνω δίαιτα παίζω το πολύ μέχρι 1400 θερμίδες (μαζί με άσκηση) κι όταν θέλω να κάνω συντήρηση το κρατάω στις 1800. Ωστόσο μια έγκυος πρέπει να καταναλώνει περίπου 300 θερμίδες παραπάνω. Οι 300 αυτές θερμίδες μπορεί να είναι φρούτα, ή γιαούρτια, μπορεί να είναι και μισή πάστα, έχει διαφορά.

Εγώ τώρα καταναλώνω περίπου 1800-1900 θερμίδες την ημέρα όμως ότι κι αν τρώω είναι υγιεινό, η διατροφή μου δεν περιλαμβάνει κακές θερμίδες. Εξαιρούμε φυσικά το Σάββατο ή την Κυριακή που όλο και κάτι θα φάω παραπάνω-άνθρωπος είμαι κι εγώ και μάλιστα έγκυος! :mrgreen:

Το ίδιο συνέβαινε φαντάζομαι και με τη δίαιτα που σου είχαν δώσει λόγω διαβήτη κύησης, δεν θα μπορούσε να είναι ολιγοθερμιδική (δεν κάνει φυσικά για μια έγκυο) αλλά κάλυπτε τις βασικές σου ανάγκες περιορίζοντας το πρόβλημα του διαβήτη.

οι θερμίδες πάνε με τα κιλά...δηλαδή για συντήρξση παίζεις 30 θερμίδες ανά κιλό. Οπότε πχ στα 52 κιλά για συντήρηση πρέπει να τρώς 1560...το ότι είχα 1800 ήταν εγκύου συντηρηση...εσύ πχ για συντήρηση στα κιλά σου θα έπρεπε να παίρνεις 1800 περίπου...άρα τώρα έγκυος να παίζεις στα 2000-2100! Βέβαια να σου πω οτι την διατροφή την έκανα πολύ ευλαβικά και θεωρώ οτι παρόλο που έτρωγα 5 φέτες ολικής ψωμί την ημέρα και 2 ποτήρια γάλα (ήταν και οι μόνοι σχετικά υδατάνθρακες) έβγαλα στα ούρα οξόνη που σημαίνει οτι έτρωγα λίγο. Με τα φρούτα είχα θέμα...το πορτοκάλι και η μπανάνα μου ανέβαζαν τρελλά το ζάχαρο. Η σωματική άσκηση παίζει το ρόλο της επίσης...εγώ έκανα αρκετό περπάτημα στο τέλος της κύησης και ανηφόρες...Εσύ γιατί φοράς κολάν και φόρμες...? Δεν εργάζεσαι;

bA9gp3.png

οι θερμίδες πάνε με τα κιλά...δηλαδή για συντήρξση παίζεις 30 θερμίδες ανά κιλό. Οπότε πχ στα 52 κιλά για συντήρηση πρέπει να τρώς 1560...το ότι είχα 1800 ήταν εγκύου συντηρηση...εσύ πχ για συντήρηση στα κιλά σου θα έπρεπε να παίρνεις 1800 περίπου...άρα τώρα έγκυος να παίζεις στα 2000-2100! Βέβαια να σου πω οτι την διατροφή την έκανα πολύ ευλαβικά και θεωρώ οτι παρόλο που έτρωγα 5 φέτες ολικής ψωμί την ημέρα και 2 ποτήρια γάλα (ήταν και οι μόνοι σχετικά υδατάνθρακες) έβγαλα στα ούρα οξόνη που σημαίνει οτι έτρωγα λίγο. Με τα φρούτα είχα θέμα...το πορτοκάλι και η μπανάνα μου ανέβαζαν τρελλά το ζάχαρο. Η σωματική άσκηση παίζει το ρόλο της επίσης...εγώ έκανα αρκετό περπάτημα στο τέλος της κύησης και ανηφόρες...Εσύ γιατί φοράς κολάν και φόρμες...? Δεν εργάζεσαι;

Οι θερμίδες πάνε και με τα κιλά και με την άσκηση, την ενέργεια που καταναλώνεις και με το μεταβολισμό σου. Άλλα κιλά πχ έχανα όταν έκανα διατροφή με 1500 θερμίδες και χωρίς να κάνω καθόλου άσκηση, άλλα αν πήγαινα 2 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο κι άλλες αν πήγαινα 5 φορές την εβδομάδα!

Φόρμες φοράω στο σπίτι και κολάν παντού έξω, με μπλούζες, φούστες, μπλουζοφορέματα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...