Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετά από πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?  

2.440

1. 1. Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

• σχεδόν αμέσως
      1017
    • μετά από έξι μήνες εώς ένα χρόνο
      490
    • μετά από ένα χρόνο εώς δύο χρόνια
      296
    • μετά από δύο εώς τρία χρόνια
      317
    • μετά από περισσότερα χρόνια
      11

Recommended Posts

Φυσικά και είναι να μην σου τύχουν κάποια πράγματα, όμως η κυστική είναι το ίδιο σημαντική και συχνή ως γενετική και θανατηφόρα ασθένεια όσο κι η μεσογειακή, οπότε είναι φάουλ των γιατρών που δεν την προτείνουν. 1-2 παιδιά γεννιούνται κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα μόνο.. Δεν θα κάνω εξετάσεις για χίλια πράγματα, για τα πιο σοβαρά και συχνά όμως θα κάνω.

εάν ίσχυει αυτό τότε θα ήταν ενταγμένο στο εοπυύ όπως η μεσογειακή....εγώ πάντως που έκανε για μεσογειακή με έβγαλε απροσδιόριστο και έκανε και ο άντρας μου και ο μπαμπάς μου για το σίγουρα.

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι το ξέρω!απλά θέλω να είμαι ήρεμη προσπτοπαρον κ δεν ασχολούμαι!zadige μ πως είσαι Εσύ?

Εγώ είμαι στο κενό...αν εξαιρέσεις το στήθος που είναι πρησμένο αλλά δεν πονάει και πάντα τίποτα...ούτε ιδιαίτερη υπνηλία, αν και κοιμάμαι νωρίς, αλλά ακόμα ξυπνάω 2-3 φορές για κατούρημα. Από βάρος έχω τσιμπήσει 1 περίπου προς 1,5 αλλά τα παντελόνια ακόμα χωράνε...(περίεργο)...το καλό ειναι οτι βάζω τον γιό μου στην κοιλιά να μου πει τι κάνει το ανθρωπάκι μέσα και τις προηγούμενες μέρες μου λέει "χάλασε" και σήμερα μου λέει "πέθανε" ....ελπίζω να μην έχει τόση διαισθηση!

bA9gp3.png

εάν ίσχυει αυτό τότε θα ήταν ενταγμένο στο εοπυύ όπως η μεσογειακή....εγώ πάντως που έκανε για μεσογειακή με έβγαλε απροσδιόριστο και έκανε και ο άντρας μου και ο μπαμπάς μου για το σίγουρα.

Ισχύει και δυστυχώς αυτή είναι η απάντηση των γιατρών που δεν τη συστήνουν.. ότι δεν είναι ενταγμένη στον ΕΟΠΥΥ... Ένα απλό γκουκλάρισμα να κάνεις θα δεις ότι η κυστική αναφέρεται ως η ΠΡΩΤΗ θανατηφόρος νόσος στη λευκή φυλή (και όχι η μεσογειακή)... Απλά είναι πιο πρόσφατα αναλυμένη.. Έχω το βαφτιστήρι μου (οι γονείς του δεν είχανε κανένα ιστορικό-πρόσφατο) και δυστυχώς τα ξέρω από πρώτο χέρι.

Για τη μεσογειακή κι εμάς έτσι έγινε, βγήκα εγώ απροσδιόριστο και έκανε κι ο άντρας μου κ ήταν οκ.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Ισχύει και δυστυχώς αυτή είναι η απάντηση των γιατρών που δεν τη συστήνουν.. ότι δεν είναι ενταγμένη στον ΕΟΠΥΥ... Ένα απλό γκουκλάρισμα να κάνεις θα δεις ότι η κυστική αναφέρεται ως η ΠΡΩΤΗ θανατηφόρος νόσος στη λευκή φυλή (και όχι η μεσογειακή)... Απλά είναι πιο πρόσφατα αναλυμένη.. Έχω το βαφτιστήρι μου (οι γονείς του δεν είχανε κανένα ιστορικό-πρόσφατο) και δυστυχώς τα ξέρω από πρώτο χέρι.

Για τη μεσογειακή κι εμάς έτσι έγινε, βγήκα εγώ απροσδιόριστο και έκανε κι ο άντρας μου κ ήταν οκ.

Από περιέργεια, οι γονείς του είχαν αδέρφια; Τι να σου πω πάντως εγώ και με τις εξετάσεις που κάναμε με το 85% πάλι δεν θεωρώ οτι ξέρουμε...αλλά αμνιοπαρακέντηση λίγοι κάνουν...

bA9gp3.png

Από περιέργεια, οι γονείς του είχαν αδέρφια; Τι να σου πω πάντως εγώ και με τις εξετάσεις που κάναμε με το 85% πάλι δεν θεωρώ οτι ξέρουμε...αλλά αμνιοπαρακέντηση λίγοι κάνουν...

3 αδέρφια ο ένας και ένα ο άλλος... Υγειεστατοι όλοι.. Και με παιδιά όλοι! Υγειέστατα κι αυτά! μπορεί να είναι φορείς απλά και θα το κοιτάξουν μεγαλώνοντας.

Με το 85% που έκανε ο άντρας σου είστε καλυμμένοι για τις πιο συνηθισμένες. Τόσο άτυχοι να είστε πια? ΚΑΙ να ανήκει ο άντρας σου στο 15% ΚΑΙ να είσαι κι εσύ φορέας ΚΑΙ να πετύχετε και το 25%? Γιατί αν οι δυο γονείς είναι φορείς υπάρχει 25% πιθανότητα να νοσήσει το παιδί, 50% να βγει απλά φορέας και 25% να μην βγει καν φορέας.

Οι περισσότεροι γιατροί έχουν αρχίσει να τη συστήνουν στον προγεννητικό μαζί με τις εξετάσεις αίματος/ούρων. Το κακό είναι που μερικοί σε αποτρέπουν κιόλας!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια μου καλησπέρα!! Το μπεμπάκι μας έκανε πρόοδο και είμαι πολύ χαρούμενη!! Από 94 η χοριακή πήγε 217!!!!!!!!! Αύριο θα μιλήσω με τον γιατρό μου και λογικά προς το τέλος της άλλης εβδομάδας θα μου κλέισει ραντεβού!!!!!!!!!!

OFubp3.png

TyB7p3.png

Κορίτσια μου καλησπέρα!! Το μπεμπάκι μας έκανε πρόοδο και είμαι πολύ χαρούμενη!! Από 94 η χοριακή πήγε 217!!!!!!!!! Αύριο θα μιλήσω με τον γιατρό μου και λογικά προς το τέλος της άλλης εβδομάδας θα μου κλέισει ραντεβού!!!!!!!!!!

Μπραβο κοριτσι μ.ειδες που πηγαν ολα καλα???πολυ χαιρομαι γ σενα!!ευχομαι ολα να σ πανε κατ ευχην!

Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!! Χαίρομαι πολύ πολύ για σένα!!! :):):)

Καλημερα!!!! Ειδες βρε που αγχωνωσουν... Ακριβως ετσι ηταν και σε μενα.... Καλη συνεχεια!!!:)

Μπράβο!Να έχεις μία καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!πρώτο παιδάκι;

3CnWp2.png

S28jp3.png

Διαφημίσεις

Φυσικά και είναι να μην σου τύχουν κάποια πράγματα, όμως η κυστική είναι το ίδιο σημαντική και συχνή ως γενετική και θανατηφόρα ασθένεια όσο κι η μεσογειακή, οπότε είναι φάουλ των γιατρών που δεν την προτείνουν. 1-2 παιδιά γεννιούνται κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα μόνο.. Δεν θα κάνω εξετάσεις για χίλια πράγματα, για τα πιο σοβαρά και συχνά όμως θα κάνω.

Ισχύει!Πάντως γίνεται προσπάθεια να γίνει μέρος του προγεννητικού ελέγχου. Εμείς κάναμε και οι δύο το πιο απλό δεν θυμάμαι πως λέγεται και βγήκε αρνητικό. Γνωστή μου σε άλλο γιατρό της είπε ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει άτομο στην οικογένεια να μην την κάνει που δεν το βρίσκω λογικό γιατί πχ αν είχε κάποιος αδερφός του παππού και πέθανε νέος και η ιστορία ξεχάστηκε με τα χρόνια πως το ξέρουμε. Εγώ έχω στίγμα μεσογ.αναιμίας, ήξερα ότι ο άντρας μου δεν έχει. Ο γιατρός δεν θυμόταν ότι έχω και το ξέρω και μόλις είδε τις εξετάσεις με πήρε τηλ. και υποχρέωσε και τον άντρα μου να πάει να κάνει για να έχουμε επίσημο χαρτί ότι δεν έχει και αυτός.

3CnWp2.png

S28jp3.png

Ισχύει!Πάντως γίνεται προσπάθεια να γίνει μέρος του προγεννητικού ελέγχου. Εμείς κάναμε και οι δύο το πιο απλό δεν θυμάμαι πως λέγεται και βγήκε αρνητικό.

Θα κάνατε μάλλον για το 75% των μεταλλάξεων, αλλά αφού κάνατε κι οι δυο μπορεί να είναι και καλύτερο πχ από εμένα που έκανα το 98% μεν αλλά μόνο εγώ! Ή ίσως κάνατε για τη πιο συχνή μετάλλαξη την 508.

Γνωστή μου σε άλλο γιατρό της είπε ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει άτομο στην οικογένεια να μην την κάνει που δεν το βρίσκω λογικό γιατί πχ αν είχε κάποιος αδερφός του παππού και πέθανε νέος και η ιστορία ξεχάστηκε με τα χρόνια πως το ξέρουμε. .

Συμφωνώ! Καθόλου λογικό! Δεν μπορεί να ξέρει κανείς το πλήρες ιστορικό του αφού η κυστική ίνωση ανακαλύφθηκε "προσφατα" ως ασθένεια, άρα αν κάποιος είχε πεθάνει 30 ή 50 χρόνια πριν από την κυστική ίνωση, δεν θα ξέρανε καν τότε ότι ήταν από κυστική!! Το ότι κάποιος γιατρός δεν το προτείνει, αλλά αποθαρρύνει κιόλας το ζευγάρι να την κάνει, είναι απλά τραγικό!!

Ο γιατρός σου πολύ σωστά σας είπε να έχετε επίσημο χαρτί για τον άντρα σου εφόσον εσύ έχεις σίγουρα μεσογειακή!

Θα κάνατε μάλλον για το 75% των μεταλλάξεων, αλλά αφού κάνατε κι οι δυο μπορεί να είναι και καλύτερο πχ από εμένα που έκανα το 98% μεν αλλά μόνο εγώ! Ή ίσως κάνατε για τη πιο συχνή μετάλλαξη την 508.

Συμφωνώ! Καθόλου λογικό! Δεν μπορεί να ξέρει κανείς το πλήρες ιστορικό του αφού η κυστική ίνωση ανακαλύφθηκε "προσφατα" ως ασθένεια, άρα αν κάποιος είχε πεθάνει 30 ή 50 χρόνια πριν από την κυστική ίνωση, δεν θα ξέρανε καν τότε ότι ήταν από κυστική!! Το ότι κάποιος γιατρός δεν το προτείνει, αλλά αποθαρρύνει κιόλας το ζευγάρι να την κάνει, είναι απλά τραγικό!!

Ο γιατρός σου πολύ σωστά σας είπε να έχετε επίσημο χαρτί για τον άντρα σου εφόσον εσύ έχεις σίγουρα μεσογειακή!

Εγώ την φίλη μου την έχασα πριν από 20 χρόνια είχε γεννηθει το 80, οι γονείς της κάναν και άλλο παιδί και ευτυχώς ήταν υγιείς. Αυτός όμως θα ξέρει οτι είναι φορέας ενδεχομένως.

bA9gp3.png

Πάντως κορίτσια δεν ξέρω αν ειναι λόγω καιρού αλλά σήμερα η ψυχολογία στα πατώματα. Το στήθος δεν πονάει...μια πονάει μια δεν πονάει...όταν δεν πονάει όμως αγχώνομαι...Εχτές βέβαια είχα τα πονάκια της μήτρας...παρατήρησα οτι και τα προηγούμενα ήταν πριν μια βδομάδα...Όμως δεν αισθάνομαι να έχω ανοίξει ούτε βάρος ιδιαίτερο έχω...θα περίμενα κάτι παραπάνω για 8 εβδομάδες που είμαι....

bA9gp3.png

Εγώ την φίλη μου την έχασα πριν από 20 χρόνια είχε γεννηθει το 80, οι γονείς της κάναν και άλλο παιδί και ευτυχώς ήταν υγιείς. Αυτός όμως θα ξέρει οτι είναι φορέας ενδεχομένως.

Ε λογικά θα το ξέρει και θα κάνει εξετάσεις για να το δει όπως κι όταν είναι να κάνει παιδί θα κάνει κι η σύντροφός τους εφόσον το έχει.

Διαφημίσεις

Πάντως κορίτσια δεν ξέρω αν ειναι λόγω καιρού αλλά σήμερα η ψυχολογία στα πατώματα. Το στήθος δεν πονάει...μια πονάει μια δεν πονάει...όταν δεν πονάει όμως αγχώνομαι...Εχτές βέβαια είχα τα πονάκια της μήτρας...παρατήρησα οτι και τα προηγούμενα ήταν πριν μια βδομάδα...Όμως δεν αισθάνομαι να έχω ανοίξει ούτε βάρος ιδιαίτερο έχω...θα περίμενα κάτι παραπάνω για 8 εβδομάδες που είμαι....

Έχεις ήρεμη εγκυμοσύνη χωρίς πολλά συμπτώματα.. Αυτό είναι καλό αν το σκεφτείς, απλά έχεις το βραχνά του παρελθόν κι αγχώνεσαι.. Κι εμένα τα πονάκια δεν έχουν στάνταρ ώρα/μέρα, έρχονται όποτε θέλουν! Επίσης κιλό, δεν έχω βάλει ούτε μισό! Μην στεναχωριέσαι! Ο γιατρός στις έστειλε τις γνωματεύσεις?

Έχεις ήρεμη εγκυμοσύνη χωρίς πολλά συμπτώματα.. Αυτό είναι καλό αν το σκεφτείς, απλά έχεις το βραχνά του παρελθόν κι αγχώνεσαι.. Κι εμένα τα πονάκια δεν έχουν στάνταρ ώρα/μέρα, έρχονται όποτε θέλουν! Επίσης κιλό, δεν έχω βάλει ούτε μισό! Μην στεναχωριέσαι! Ο γιατρός στις έστειλε τις γνωματεύσεις?

Μπα ακόμα δεν έχω λάβει κάτι, ξέρεις τώρα...ελληνικά ταχυδρομεία. Θα τους πάρω σήμερα το απόγευμα να δω πότε τα ταχυδρόμησαν...υπολογίζω την άλλη εβδομάδα...όχι τίποτα αλλά πρέπει να κλείσω ραντεβού με την ενδοκρινολόγω και να δω την TSH μου...μη σου πω και το ζάχαρο...μου είπε ούτως ή άλλως οτι θα πρέπει να ελεγχθώ νωρίς αυτή τη φορά. Και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη δεν είχα κάτι ιδαιτερο...είχα όμως υπνηλία και είχε φουσκώσει γρήγορα...

bA9gp3.png

Μπα ακόμα δεν έχω λάβει κάτι, ξέρεις τώρα...ελληνικά ταχυδρομεία. Θα τους πάρω σήμερα το απόγευμα να δω πότε τα ταχυδρόμησαν...υπολογίζω την άλλη εβδομάδα...όχι τίποτα αλλά πρέπει να κλείσω ραντεβού με την ενδοκρινολόγω και να δω την TSH μου...μη σου πω και το ζάχαρο...μου είπε ούτως ή άλλως οτι θα πρέπει να ελεγχθώ νωρίς αυτή τη φορά. Και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη δεν είχα κάτι ιδαιτερο...είχα όμως υπνηλία και είχε φουσκώσει γρήγορα...

Υπνηλία που να έχεις μάνα μου αφού είσαι στην τσίτα! :lol::lol:

Χαχα! Πλάκα κάνω σε πειράζω!! Εγώ μόνο χθες δεν είχα υπνηλία, μάλλον παρακοιμήθηκα τις προηγούμενες μέρες! Κι επειδή κοιμήθηκα αργά (1 αλλά αργά είναι πλέον για μένα:mrgreen:) σήμερα κουτουλάω! :rolleyes:

Καλημέρα σε όλες!! Ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σας τα νέα!!! Μίλησα και με την γιατρο και θα πάω την άλλη Πέμπτη!! Ελπίζουμε για κανένα τόσο δα σακουλίνι!! χαχαχαχα!!! zadige Όντως χάλια σήμερα ο καιρός!!! Τα καλοριφέρ είναι στο φούλ!!! Κορίτσια εργάζεστε κάπου??

OFubp3.png

TyB7p3.png

Καλημέρα σε όλες!! Ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σας τα νέα!!! Μίλησα και με την γιατρο και θα πάω την άλλη Πέμπτη!! Ελπίζουμε για κανένα τόσο δα σακουλίνι!! χαχαχαχα!!! zadige Όντως χάλια σήμερα ο καιρός!!! Τα καλοριφέρ είναι στο φούλ!!! Κορίτσια εργάζεστε κάπου??

Με το καλό μαράκι, είδες που τελικά ο διπλασιασμός είναι πιο σημαντικός! Προφανώς είχε αργά ωορρηξία και όχι τότε που νόμιζες. Εγώ δουλεύω ναι, σπίτι δεν θα την πάλευα μια!

bA9gp3.png

Μάλλον το 508 κάναμε. Θεωρώ ότι αν ο γιατρός πίστευε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι ακόμα θα μου το είχε πει. Εμείς έχουμε οικογενειακώς στίγμα όλες οι γυναίκες (γιαγιά, μαμά, η αδερφή μου και εγώ) οπότε το θεωρούμε φυσιολογικό. Το πρόβλημα είναι ο αιματοκρίτης που πέφτει κατακόρυφα. Εγώ ξεκίνησα με 34 και πριν ένα μήνα ήταν 31,8 τώρα θα δούμε στην επόμενη εξέταση.

3CnWp2.png

S28jp3.png

Μάλλον το 508 κάναμε. Θεωρώ ότι αν ο γιατρός πίστευε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι ακόμα θα μου το είχε πει. Εμείς έχουμε οικογενειακώς στίγμα όλες οι γυναίκες (γιαγιά, μαμά, η αδερφή μου και εγώ) οπότε το θεωρούμε φυσιολογικό. Το πρόβλημα είναι ο αιματοκρίτης που πέφτει κατακόρυφα. Εγώ ξεκίνησα με 34 και πριν ένα μήνα ήταν 31,8 τώρα θα δούμε στην επόμενη εξέταση.

Ωχ τόσο χαμηλό ε? Εγώ έχω 35,7 κι ενώ έπαιρνα ήδη σίδηρο ένα χαπάκι/ημέρα. Φαντάζομαι θα παίρνεις κι εσύ σίδηρο ε?

Ωχ τόσο χαμηλό ε? Εγώ έχω 35,7 κι ενώ έπαιρνα ήδη σίδηρο ένα χαπάκι/ημέρα. Φαντάζομαι θα παίρνεις κι εσύ σίδηρο ε?

και σίδηρο και filicine πρωί και βράδυ!στην 6η εβδομάδα είχε πάει 35,1 και είχα χαρεί αλλά μετά έπεσε!επίσης τρώω μοσχάρι σε όλες τις μορφές συνέχεια!ευτυχώς που δεν εχω αναγούλες κλπ.

3CnWp2.png

S28jp3.png

και σίδηρο και filicine πρωί και βράδυ!στην 6η εβδομάδα είχε πάει 35,1 και είχα χαρεί αλλά μετά έπεσε!επίσης τρώω μοσχάρι σε όλες τις μορφές συνέχεια!ευτυχώς που δεν εχω αναγούλες κλπ.

Ναι κι εγώ παίρνω φυλλικό οξύ αλλά και τα 2 μόνο πρωί. Να τα συνδιάζεις με φυσικό χυμό πορτοκαλιού, γίνεται ακόμα καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου!

Αναγούλες όχι ε? Σούπερ!! Εμένα με έχει τσακίσει λίγο τις τελευταίες δυο βδομάδες αλλά τι να κάνουμε, υπομονή! Θύμησε μου σε ποια εβδομάδα είσαι?

Ναι κι εγώ παίρνω φυλλικό οξύ αλλά και τα 2 μόνο πρωί. Να τα συνδιάζεις με φυσικό χυμό πορτοκαλιού, γίνεται ακόμα καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου!

Αναγούλες όχι ε? Σούπερ!! Εμένα με έχει τσακίσει λίγο τις τελευταίες δυο βδομάδες αλλά τι να κάνουμε, υπομονή! Θύμησε μου σε ποια εβδομάδα είσαι?

18η εβδομάδα...εγώ στην 9η μία μέρα έκανα συνέχεια εμετό και στην 14η είχα αναγούλες με το φαγητό αλλά όχι πολλές. Εσύ σε ποια εβδομάδα;

3CnWp2.png

S28jp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...