Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νοσοκομείο και σύνοδος

Recommended Posts

πρίν από 44 λεπτά , Super.mum είπε:

Έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση 

Ισως γι αυτο.ο πατέρας μου κάνει καθημερινά ακτινοθεραπεια κ μπαίνω ελεύθερα με ρο πιστοποιητικό εμβολιασμού.εαν δεν ήμουν εμβομιασ ενη θα έπρεπε να κάνω κάθε εβδομάδα rapid

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 1 λεπτό , μαγιοπουλας είπε:

Ισως γι αυτο.ο πατέρας μου κάνει καθημερινά ακτινοθεραπεια κ μπαίνω ελεύθερα με ρο πιστοποιητικό εμβολιασμού.εαν δεν ήμουν εμβομιασ ενη θα έπρεπε να κάνω κάθε εβδομάδα rapid

Ναι ναι μπορεί. Δεν το σκέφτηκα αυτό 

πρίν από 23 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Ευτυχώς για σένα για να μην χρεωνεσαι εβδομαδιαία rapid αλλά απ' την άλλη με ξεπερνάνε οι οδηγίες που δίνουν, όταν βγαίνουν κ λένε ότι κ οι εμβολιασμενοι μεταδίδουν τον ιό. Για μένα το σωστό θα ήταν να κάνουν κ στους εμβολιασμενους τεστ απλά να ήταν δωρεάν για αυτούς

1 hour ago, mama16 είπε:

Ευτυχώς για σένα για να μην χρεωνεσαι εβδομαδιαία rapid αλλά απ' την άλλη με ξεπερνάνε οι οδηγίες που δίνουν, όταν βγαίνουν κ λένε ότι κ οι εμβολιασμενοι μεταδίδουν τον ιό. Για μένα το σωστό θα ήταν να κάνουν κ στους εμβολιασμενους τεστ απλά να ήταν δωρεάν για αυτούς

Πολυ σωστά.

Τωρα στο μαιευτήριο μου είχε κανει πολύ κακή εντύπωση ότι μου έδιναν υποχρεωτικά το μωρό τις ώρες του επισκεπτηριου για να καθαρίσουν τους χώρους που τα κρατούσαν.Οποτε υποχρεωτικά ερχονταν σε επαφή με τον κόσμο.εντελως παραλογο

πρίν από 33 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Πολυ σωστά.

Τωρα στο μαιευτήριο μου είχε κανει πολύ κακή εντύπωση ότι μου έδιναν υποχρεωτικά το μωρό τις ώρες του επισκεπτηριου για να καθαρίσουν τους χώρους που τα κρατούσαν.Οποτε υποχρεωτικά ερχονταν σε επαφή με τον κόσμο.εντελως παραλογο

Εμάς το αντίθετο .. τις ώρες που είχα επισκεπτήριο έδινα το πρώτο μου γιο θυμάμαι στις νοσοκόμες 

Διαφημίσεις

8 hours ago, Γεωργίαj said:

Κορίτσια να κάνω κ μια άλλη ερώτηση,  είμαι 36 + εβδομάδων και νιώθω τη μπεμπα μου απλά όχι τόσο έντονα πλέον εδώ κ λίγες μέρες, το λέω γιατί ήταν πολυυ δραστήρια.... 

Και κάτι άλλο από χθες ως τώρα 5:30 έχω τρομερή καούρα και δεν μπορώ να κοιμηθώ, πίνω νερό πολύ κ αποφεύγω κάτι που μπορεί να με πειράξει,  περνάει λίγο όταν πίνω γάλα αλλά κ αυτό μετά ξανά με πιάνει.... 

Σας έχει τύχη κάτι από τα δύο..  

Ναι είναι φυσιολογικές οι καουρες στο στάδιο αυτό που το στομάχι σου έχει φτάσει στον οισοφαγο κυριολεκτικά. Επίσης προς το τέλος το μωρό το νιώθουμε λιγότερο και πιο ήπιες κινήσεις γτ απλούστατα δεν έχει χώρο να κουνηθει. Έτοιμη είσαι να γεννήσεις, με το καλό!!

2 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Πλάκα μου κάνεις, την τρίτη ημέρα σας σηκώνουν εκεί μετά την καισαρική? Έχω ακούσει ότι όσο πιο νωρίς τόσο πιο γρήγορη είναι η ανάρρωση. Στο δικό μου νοσοκομείο αν γεννήσεις μέχρι το απόγευμα την επόμενη μέρα το πρωί έρχονται, βγάζουν καθετήρες κ όρο κ σε σηκώνουν. Οπότε στην ουσία την πρώτη μερα βοηθάνε οι μαίες

Έχω ακούσει για γιατρό σε άλλο νοσοκομείο ιδιωτικό όχι σε αυτό που γέννησα εγώ ότι δεν βάζει καν ουροσιλεκτη μετά την καισαρικη και ότι τρως κανονικά όπως τρώνε και όσες πήγαν με φυσιολογικό... το σκεφτόμουν να πάω να μιλήσω με τον συγκεκριμένο .. αλλά είμαι και άτομο που φοβάται τις αλλαγές και όπου συνηθίσω περισσότερο κάθομαι και με τον γιατρό μου τώρα έχω συνηθίσει .. αλλιώς θα το δοκίμαζα 

πρίν από 44 λεπτά , Super.mum είπε:

Έχω ακούσει για γιατρό σε άλλο νοσοκομείο ιδιωτικό όχι σε αυτό που γέννησα εγώ ότι δεν βάζει καν ουροσιλεκτη μετά την καισαρικη και ότι τρως κανονικά όπως τρώνε και όσες πήγαν με φυσιολογικό... το σκεφτόμουν να πάω να μιλήσω με τον συγκεκριμένο .. αλλά είμαι και άτομο που φοβάται τις αλλαγές και όπου συνηθίσω περισσότερο κάθομαι και με τον γιατρό μου τώρα έχω συνηθίσει .. αλλιώς θα το δοκίμαζα 

Κ χωρίς καθετήρα βάζουν απλά πάνα που έτσι κ αλλιώς φοράς κ μετά έρχονται κ σε αλλάζουν μέχρι να σε σηκώσουν?

Δεν το ηξερα οτι σε καποια μαιευτηρια αλλαζεις και πλενεις εσυ το μωρο. Φιλες μου που εκαναν rooming in σε ιδιωτικο, μου ειπαν οτι τα εκαναν οι μαιες αυτα. Δεν ξερω αν ηταν μπροστα τους ή οχι. Εγω που δεν ειχα rooming in δεν ηταν μπροστα μας, μονο φευγοντας το επλυναν μπροστα μας για να μας δείξουν, μεχρι τοτε δεν ειχα δει ποτε το μωρο χωρις ρουχα! Μια φιλη που γεννησε σε ιδιωτικο τον Απριλη μου ειπε οτι ηταν υποχρεωτικο το rooming in λογω covid και μου εκανε μεγαλη εντυπωση. Αλλα ουτε αυτη εκανε πλυσιματα και αλλαγματα. Στα δημοσια γινεται αυτο;

Στο γαλα σε τι να βοηθησει ο συνοδος; Μη μου πεις οτι φτιαχνουν οι λεχωνες και οι συνοδοι γαλα βραζοντας και αναμειγνυοντας σκονη-νερο κλπ; Στο Ρεα που ημουν, οταν χρειαστηκε λιγο ξενο, ηταν κατι ετοιμα μπουκαλακια συσκευασμενα, δεν το ειχαν φτιαξει καν δηλαδη οι μαιες, ηταν ετοιμο απο την εταιρεια.

Παντως αυτο που λετε οτι στον φυσιολογικο τοκετο τα μπορεις ολα μια χαρα, δεν ισχυει. Αν εχεις ραμματα δεν μπορεις. Εγω δεν μπορουσα να σηκωθω να παρω το μωρο απο το κουνακι,μου το εδιναν στα χερια. Και στο σπιτι για κανα μηνα πονουσα οταν ημουν καθιστη. Αυτο που ισχυει ειναι οτι σε σηκωνουν την πρωτη μερα. Ενιωθα φοβο στο περπατημα ομως επι δυο μερες.

Παντως αυτη τη λογικη οτι οι αντρες δεν επιτρεπονται (ή οπου επιτρεπονται δεν τους θελουν οι συγκατοικοι) ποτε δεν την καταλαβα. Ειναι δυνατον να μην ειναι ο αντρας μας και πατερας του παιδιου μας, ο πιο στενος μας ανθρωπος δηλαδη (και του μωρου), και να ειναι φιλες, κουμπαρες, γιαγιαδες και καθε ασχετη; (Αν προκειται και χρειαζεται να ειναι καποιος λογω δυσκολιας της μητερας ή σε περιπτωση rooming in. Αλλιως πιστευω δεν χρειαζεται κανενας.) Η διπλανη μου ειχε μια φιλη, προσωπικη μαια, δεν ξερω τι ηταν, που κοιμηθηκε στις καρεκλες στο δωματιο και δεν μου αρεσε καθολου, ενιωθα οτι ειναι καποιος τριτος στο δωματιο μας κι οταν κοιμομαστε μας παρακολουθει. Αν ηταν ο πατερας του παιδιου δεν θα με πειραζε, πιο λογικο θα μου φαινοταν να βρισκεται κοντα στη γυναικα του και το παιδι αυτος-αν οντως χρειαζοταν να βρισκεται καποιος. (Θα μου πειτε μπορει να μην υπηρχε πατερας. Το λεω για την περιπτωση που υπαρχει επιλογη και πολλες θεωρουν οτι πρεπει να ειναι μονο γυναικες, που το εχω διαβασει παλιοτερα εδω).

πρίν από 6 λεπτά , little lamb είπε:

Δεν το ηξερα οτι σε καποια μαιευτηρια αλλαζεις και πλενεις εσυ το μωρο. Φιλες μου που εκαναν rooming in σε ιδιωτικο, μου ειπαν οτι τα εκαναν οι μαιες αυτα. Δεν ξερω αν ηταν μπροστα τους ή οχι. Εγω που δεν ειχα rooming in δεν ηταν μπροστα μας, μονο φευγοντας το επλυναν μπροστα μας για να μας δείξουν, μεχρι τοτε δεν ειχα δει ποτε το μωρο χωρις ρουχα! Μια φιλη που γεννησε σε ιδιωτικο τον Απριλη μου ειπε οτι ηταν υποχρεωτικο το rooming in λογω covid και μου εκανε μεγαλη εντυπωση. Αλλα ουτε αυτη εκανε πλυσιματα και αλλαγματα. Στα δημοσια γινεται αυτο;

Στο γαλα σε τι να βοηθησει ο συνοδος; Μη μου πεις οτι φτιαχνουν οι λεχωνες και οι συνοδοι γαλα βραζοντας και αναμειγνυοντας σκονη-νερο κλπ; Στο Ρεα που ημουν, οταν χρειαστηκε λιγο ξενο, ηταν κατι ετοιμα μπουκαλακια συσκευασμενα, δεν το ειχαν φτιαξει καν δηλαδη οι μαιες, ηταν ετοιμο απο την εταιρεια.

Ναι, αυτό λέμε τόση ώρα. 

Στα δημόσια γενικά, όχι μόνο της Αττικής αλλά και της επαρχίας, τη φροντίδα του μωρού την αναλαμβάνει η μαμά κι οι συνοδοί. Στα ιδιωτικά σου το φέρνουν πλυμένο και αλλαγμένο.

Προσωπικά δεν με ενόχλησε καθόλου αυτό, καλύτερα κιόλας - όταν πηγαίνεις σπίτι με το μωρό είσαι κάπως εξοικειωμένος με τη φροντίδα. Το πρόβλημά μου, στο Αλεξάνδρα τουλάχιστον, ήταν ότι τα πρωτόκολλα είναι όλα σχεδιασμένα με κύριο γνώμονα τη βολή του νοσοκομείου. Οι ανάγκες του μωρού έρχονται δεύτερες, ενώ για της μητέρας δεν δίνει δεκάρα κανείς. Σε συνδυασμό με τις ειλικρινά τραγικές νοσοκόμες, η εμπειρία ήταν πολύ κακή. Στα ιδιωτικά μπορεί να υπάρχει υπερβολική ιατρικοποίηση, αλλά δεν ξεχνάνε ότι οι γονείς τους πληρώνουν, οπότε φροντίζουν να παρέχουν μια πιο ανθρώπινη εμπειρία και στις μητέρες.

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Επίσης και εγώ με καισαρικη γέννησα. Αλλά δεν είχα πρόβλημα με την φροντίδα του μωρού. Τώρα αν κάποια άλλη δεν μπορεί προφανώς δεν θα το κάνει. Αλλά όχι ότι οποία γυναίκα κάνει ένα τέτοιο χειρουργείο δεν μπορεί. 

Δεν είναι θέμα ποιος μπορεί κ τι δεν μπορεί. Κι εγω καισαρική έκανα, την πρώτη μέρα πονούσα (δν μ είχε αφήσει φάρμακο κ γιατρός) κ δυσκολεύτηκα όταν με σήκωσαν, τη δεύτερη κανονικά περπάτησα κλπ αλλά είχα μια δυσκολία στο να σηκώνομαι γρήγορα ή να βρω ποια θέση με βολεύει να καθίσω. Όμως με ενοχλεί να αντιμετωπίζουμε μια χειρουργημένη γυναίκα σαν ένα κομμάτι κρέας ή μια γαλακτοκομική μηχανή, για να γλιτώνουμε προσωπικό, στο όνομα δήθεν του baby friendly. Είτε ως φορολογούμενος πολίτης είτε ως ιδιώτης που πληρώνει αδρά, δικαιούσαι ιατρική φροντίδα ΚΑΙ για τον εαυτό σου γιατί είσαι άνθρωπος με δικαιώματα. Σε κανέναν άντρα χειρουργημένο και αφαγο δεν θα ελεγε κανεις να σηκωθεί μετά το χειρουργείο κ να φροντίζει ένα μωρό, ενώ υπάρχουν εξειδικευμένα άτομα που είναι η δουλειά τους να το κάνουν. 

Οταν γεννήθηκα εγω, η μαμα μου έμεινε πέντε μέρες (έτσι έμεναν στον φυσιολογικό) κ εμένα με έβλεπε πίσω από το τζαμι του θαλάμου νεογνών, δεν ξέρω καν πόση ώρα άφηναν να κρατάει κάνεις το μωρό του. αυτό ήταν ακραίο και καλώς σταμάτησε. Το λογικό είναι το μωρό κατά βάση να είναι δίπλα στη μητέρα, όσο εκείνη επιθυμεί κ κατά προτίμηση εκτός επισκεπτηρίου. Από αυτό όμως μέχρι την πρακτική να μην ασχολείται κανεις με την φρόντισα του μωρού κ της μητέρας, σε νοσηλευτικό ίδρυμα που συντηρεί ο φορολογούμενος πολίτης, υπάρχει μια τεράστια απόσταση.  Και βέβαια το να σου το λανσάρουν και τα ιδιωτικά που αφήνεις τόσα χιλιάρικα για το τίποτα, είναι το αποκορύφωμα, αλλά εκει βέβαια αν δεν θες, βάζεις τα οριά σου, το να σε αντιμετωπίζει έτσι όμως ένα δημόσιο νοσοκομείο είναι αισχρό. 

πρίν από 5 λεπτά , Ilaeira είπε:

Ναι, αυτό λέμε τόση ώρα. 

Στα δημόσια γενικά, όχι μόνο της Αττικής αλλά και της επαρχίας, τη φροντίδα του μωρού την αναλαμβάνει η μαμά κι οι συνοδοί. Στα ιδιωτικά σου το φέρνουν πλυμένο και αλλαγμένο.

Προσωπικά δεν με ενόχλησε καθόλου αυτό, καλύτερα κιόλας - όταν πηγαίνεις σπίτι με το μωρό είσαι κάπως εξοικειωμένος με τη φροντίδα. Το πρόβλημά μου, στο Αλεξάνδρα τουλάχιστον, ήταν ότι τα πρωτόκολλα είναι όλα σχεδιασμένα με κύριο γνώμονα τη βολή του νοσοκομείου. Οι ανάγκες του μωρού έρχονται δεύτερες, ενώ για της μητέρας δεν δίνει δεκάρα κανείς. Σε συνδυασμό με τις ειλικρινά τραγικές νοσοκόμες, η εμπειρία ήταν πολύ κακή. Στα ιδιωτικά μπορεί να υπάρχει υπερβολική ιατρικοποίηση, αλλά δεν ξεχνάνε ότι οι γονείς τους πληρώνουν, οπότε φροντίζουν να παρέχουν μια πιο ανθρώπινη εμπειρία και στις μητέρες.

Συμφωνω για τη φροντιδα που τη μαθαινεις κλπ, σκεφτομουν κι εγω το rooming in αλλα τελικα δεν το τολμησα (αν και δεν θα εκανα πλυσιματα και αλλαγματα, απλα θα ηταν ολη μερα μαζι μου). Τελικα βεβαια επειδη γεννουσα ολη τη νυχτα και δεν κοιμηθηκα καθολου και ολη την επομενη μερα ημουν ρακος, ισως καλυτερα που εγινε ετσι.

πρίν από 3 λεπτά , Έσπερος είπε:

Δεν είναι θέμα ποιος μπορεί κ τι δεν μπορεί. Κι εγω καισαρική έκανα, την πρώτη μέρα πονούσα (δν μ είχε αφήσει φάρμακο κ γιατρός) κ δυσκολεύτηκα όταν με σήκωσαν, τη δεύτερη κανονικά περπάτησα κλπ αλλά είχα μια δυσκολία στο να σηκώνομαι γρήγορα ή να βρω ποια θέση με βολεύει να καθίσω. Όμως με ενοχλεί να αντιμετωπίζουμε μια χειρουργημένη γυναίκα σαν ένα κομμάτι κρέας ή μια γαλακτοκομική μηχανή, για να γλιτώνουμε προσωπικό, στο όνομα δήθεν του baby friendly. Είτε ως φορολογούμενος πολίτης είτε ως ιδιώτης που πληρώνει αδρά, δικαιούσαι ιατρική φροντίδα ΚΑΙ για τον εαυτό σου γιατί είσαι άνθρωπος με δικαιώματα. Σε κανέναν άντρα χειρουργημένο και αφαγο δεν θα ελεγε κανεις να σηκωθεί μετά το χειρουργείο κ να φροντίζει ένα μωρό, ενώ υπάρχουν εξειδικευμένα άτομα που είναι η δουλειά τους να το κάνουν. 

Έτσι ακριβώς. 

πρίν από 4 λεπτά , Έσπερος είπε:

Οταν γεννήθηκα εγω, η μαμα μου έμεινε πέντε μέρες (έτσι έμεναν στον φυσιολογικό) κ εμένα με έβλεπε πίσω από το τζαμι του θαλάμου νεογνών, δεν ξέρω καν πόση ώρα άφηναν να κρατάει κάνεις το μωρό του. αυτό ήταν ακραίο και καλώς σταμάτησε. Το λογικό είναι το μωρό κατά βάση να είναι δίπλα στη μητέρα, όσο εκείνη επιθυμεί κ κατά προτίμηση εκτός επισκεπτηρίου. Από αυτό όμως μέχρι την πρακτική να μην ασχολείται κανεις με την φρόντισα του μωρού κ της μητέρας, σε νοσηλευτικό ίδρυμα που συντηρεί ο φορολογούμενος πολίτης, υπάρχει μια τεράστια απόσταση.  Και βέβαια το να σου το λανσάρουν και τα ιδιωτικά που αφήνεις τόσα χιλιάρικα για το τίποτα, είναι το αποκορύφωμα, αλλά εκει βέβαια αν δεν θες, βάζεις τα οριά σου, το να σε αντιμετωπίζει έτσι όμως ένα δημόσιο νοσοκομείο είναι αισχρό. 

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ως προς την αντιμετώπιση ας πούμε αυτό που λες ότι σε αντιμετωπίζουν σαν ένα κομμάτι κρέας. Δεν το ένιωσα ποτέ ίσως και να είμαι τυχερή. Για εμένα ήταν πάντως δικιά μου απόφαση όχι ότι σε πιέζει το μαιευτήριο. Το μαιευτήριο σε ρωτάει αν θες  να το κανείς. Δεν σε αναγκάζει κανείς μα το κάνει με το ζόρι από την πρώτη μέρα. Όποτε με αυτή την λογική δεν μπορώ να πω ότι σε βλέπουν σαν κομμάτι κρέας. Είναι καθαρά δικιά σου επιλογή. 

4 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Δεν είπα ότι μου φαίνεται περίεργο για το μωρό ... εγώ είπα απλά επειδή αγχωνόσουν με την σύνοδο περισσότερο ότι αν δεν είναι τόση ανάγκη για συνοδό να μην έπαιρνες ειδικά αν ήταν κάποια που δεν είχατε τόση οικειότητα και να έμενες καλύτερα μόνη εσυ και το μωράκι σου. Αυτό είπα. Τώρα αν δεν μπορείς και υπάρχει και θέμα υγείας και χρειάζεσαι συνοδό δεν το κατάλαβα. Μου φάνηκε περίεργο ότι το νοσοκομείο λέει ότι πρέπει να έχεις αναγκαστικά συνοδό. Δηλαδή αν δεν έχεις τι γίνεται ; Δεν γεννάς εκεί ; Δεν σε δέχονται ; 

Γεννάς εκεί απλά θα είναι αγκαρια απ όσο κατάλαβα κι εγώ για τις νοσοκομες, γιαυτό κ μου είπαν ότι υπάρχουν νοσοκομες επί πληρωμεις!  

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , Ilaeira είπε:

Στα ιδιωτικά μπορεί να υπάρχει υπερβολική ιατρικοποίηση, αλλά δεν ξεχνάνε ότι οι γονείς τους πληρώνουν, οπότε φροντίζουν να παρέχουν μια πιο ανθρώπινη εμπειρία και στις μητέρες.

εγω στο μεγάλο ιδιωτικό της Κηφισιας, δεν θα έλεγα ότι ένιωσα ανθρώπινη εμπειρία. Στο κομμάτι της προσωπικής φροντίδας, ναι ήταν καλά, ήρθαν εγκαίρως να με σηκώσουν κλπ, αν εξαιρέσεις αυτό το βάρβαρο που έρχονται στις 12 το βράδυ κ μετά ξανά στις 5 για ορούς κλπ κ δν μπορείς να κοιμηθείς. Στο κομμάτι των μωρών όμως, δεν έμεινα ικανοποιημένη. Όποτε τις ζητουσα να το πάρουν γιατί έκλαιγε, αργούσαν ή δυσανασχετούσαν, περίμενα ώρες να φέρουν το θήλαστρο ή τις ψευδοθηλες κ τελικά σηκωνόμουν κ πήγαινα εγω κ τετοια (ξεκινώντας βέβαια από την ευκολια με την οποία έδωσαν ψευδοθηλες). Και καμία δν είχε υπομονή να ασχοληθεί με τον θηλασμό ούτε είχαν επιτήρηση στο επισκεπτήριο συν τους πλασιέ και μια ειδικά διαφημιστρια βρεφοζυγών κ θήλαστρων που μπαινόβγαινε με αέρα γιατρού κ γινόταν φορτική. Απαράδεκτη εικόνα έχω από αυτό το μαιευτήριο. 

πρίν από 8 λεπτά , Έσπερος είπε:

Και βέβαια το να σου το λανσάρουν και τα ιδιωτικά που αφήνεις τόσα χιλιάρικα για το τίποτα, είναι το αποκορύφωμα, αλλά εκει βέβαια αν δεν θες, βάζεις τα οριά σου, 

Στα ιδιωτικα ομως απ'ο,τι φαινεται δεν εχει καμια σχεση το rooming in με αυτο που περιγραφουν οι κοπελες. Ουτε πλενεις, ουτε αλλαζεις, ουτε γαλα ετοιμαζεις (σαν ποιημα βγηκε αυτο :-P ) Εκτος αν θες φυσικα να πλυνεις και αλλαξεις που υποθετω δεν σε εμποδιζουν, ειτε εχεις ειτε οχι rooming in.

Εγω ειχα μια εντυπωση οτι στο rooming in, και στα ιδιωτικα και στα δημοσια που ουτως η αλλως ειναι υποχρεωτικο, το μονο που κανεις ειναι οι αλλαγη πανας. Θεωρουσα δεδομενο οτι το μπανιο το κανουν οι μαιες. Προσφατα εμαθα οτι στα ιδιωτικα δεν κανεις αλλαγη πανας,απλως εχεις το μωρο συνεχεια, και οτι στα δημοσια κανεις κι αλλα (μπανιο, βρασιμο γαλακτος)

πρίν από 2 λεπτά , Γεωργίαj είπε:

Γεννάς εκεί απλά θα είναι αγκαρια απ όσο κατάλαβα κι εγώ για τις νοσοκομες, γιαυτό κ μου είπαν ότι υπάρχουν νοσοκομες επί πληρωμεις!  

Αχ απαράδεκτο. Για μένα αυτό είναι απαράδεκτο. Λογικά για να πας σε αυτό το νοσοκομείο δεν θα έχεις και άλλη επιλογή ; Η ήταν επιλογή σου ; 

πρίν από 4 λεπτά , Έσπερος είπε:

εγω στο μεγάλο ιδιωτικό της Κηφισιας, δεν θα έλεγα ότι ένιωσα ανθρώπινη εμπειρία. Στο κομμάτι της προσωπικής φροντίδας, ναι ήταν καλά, ήρθαν εγκαίρως να με σηκώσουν κλπ, αν εξαιρέσεις αυτό το βάρβαρο που έρχονται στις 12 το βράδυ κ μετά ξανά στις 5 για ορούς κλπ κ δν μπορείς να κοιμηθείς. Στο κομμάτι των μωρών όμως, δεν έμεινα ικανοποιημένη. Όποτε τις ζητουσα να το πάρουν γιατί έκλαιγε, αργούσαν ή δυσανασχετούσαν, περίμενα ώρες να φέρουν το θήλαστρο ή τις ψευδοθηλες κ τελικά σηκωνόμουν κ πήγαινα εγω κ τετοια (ξεκινώντας βέβαια από την ευκολια με την οποία έδωσαν ψευδοθηλες). Και καμία δν είχε υπομονή να ασχοληθεί με τον θηλασμό ούτε είχαν επιτήρηση στο επισκεπτήριο συν τους πλασιέ και μια ειδικά διαφημιστρια βρεφοζυγών κ θήλαστρων που μπαινόβγαινε με αέρα γιατρού κ γινόταν φορτική. Απαράδεκτη εικόνα έχω από αυτό το μαιευτήριο. 

Ηηηη απαράδεκτα όλα. Σας δώσαν χαρτί αξιολόγησης στο τέλος πριν βγείτε ; Έπρεπε να τους ξεκάνεις 

4 ώρες πρίν, Ilaeira είπε:

Ρώτα τους αν θα μπορεί να βγαίνει από τον θάλαμο να πηγαίνει μέχρι το κυλικείο. Μου φαίνεται εξωφρενικό να μην αφήνουν ούτε αυτό. Από τη στιγμή που για να μπει κανείς στο νοσοκομείο χρειάζεται τεστ κόβιντ, υποτίθεται ότι όσοι κυκλοφορούν μέσα είναι υγιείς και δεν υπάρχει κίνδυνος. Αν σου πουν ότι δεν επιτρέπεται ούτε αυτό, ρώτα τι πρόβλεψη υπάρχει για τους συνοδούς όταν αυτοί είναι απαραίτητοι όπως στην περίπτωσή σου.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να δεχτείς με το καλό το μωράκι

5 ώρες πρίν, Ilaeira είπε:

Ρώτα τους αν θα μπορεί να βγαίνει από τον θάλαμο να πηγαίνει μέχρι το κυλικείο. Μου φαίνεται εξωφρενικό να μην αφήνουν ούτε αυτό. Από τη στιγμή που για να μπει κανείς στο νοσοκομείο χρειάζεται τεστ κόβιντ, υποτίθεται ότι όσοι κυκλοφορούν μέσα είναι υγιείς και δεν υπάρχει κίνδυνος. Αν σου πουν ότι δεν επιτρέπεται ούτε αυτό, ρώτα τι πρόβλεψη υπάρχει για τους συνοδούς όταν αυτοί είναι απαραίτητοι όπως στην περίπτωσή σου.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να δεχτείς με το καλό το μωράκι σου!

Ευχαριστώ πολύ!!!  Πραγματικά δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να βγει όπως είπες θα κάνουμε 2 μέρες πριν μαζί τεστ κοβιτ...  Η κοπέλα έχει κάνει κ το εμβόλιο 1 δώση και 2 θα πρέπει να γίνει την Τρίτη που θα είναι μέσα μαζί μου... Εκεί στο νοσοκομείο μας θα την κάνει εκεί δλδ θα επιτραπεί να βγει...  Ευχαριστώ πολύ πολύ!!! 

Στο μεταξύ, ήμουν μεγάλη υπέρμαχος του δημόσιου μαιευτηρίου, για ιδεολογικούς λόγους. Ίσως έπεσα στην περίπτωση και δεν είναι όλα έτσι, τι να πω. Αλλά το πρώτο πράγμα που είπα στον σύζυγο μόλις βγήκαμε ήταν "το επόμενο στο Ρέα". Και στο ιδιωτικό rooming in θα έκανα, αλλά τουλάχιστον εκεί δεν θα μου βαρούσαν τις αντιπηκτικές λες και είμαι στον στρατό. Ή, αν μπέρδευαν τις αντιβιώσεις και μου έδιναν αυτή στην οποία είμαι εξαιρετικά αλλεργική, ελπίζω ότι η προϊσταμένη δεν θα μου ελεγε με στόμφο ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ (τι αποκλείεται χριστιανή μου, κρατάω ένα χαπάκι που γράφει το όνομα που σας είπα ότι πρέπει να αποφύγετε) ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ (έχω μερικές ιδέες, αλλά καμία δεν είναι απ' αυτές που τις λες μεγαλόφωνα).

πρίν από 5 λεπτά , little lamb είπε:

Στα ιδιωτικα ομως απ'ο,τι φαινεται δεν εχει καμια σχεση το rooming in με αυτο που περιγραφουν οι κοπελες. Ουτε πλενεις, ουτε αλλαζεις, ουτε γαλα ετοιμαζεις (σαν ποιημα βγηκε αυτο :-P ) Εκτος αν θες φυσικα να πλυνεις και αλλαξεις που υποθετω δεν σε εμποδιζουν, ειτε εχεις ειτε οχι rooming in.

Εγω ειχα μια εντυπωση οτι στο rooming in, και στα ιδιωτικα και στα δημοσια που ουτως η αλλως ειναι υποχρεωτικο, το μονο που κανεις ειναι οι αλλαγη πανας. Θεωρουσα δεδομενο οτι το μπανιο το κανουν οι μαιες. Προσφατα εμαθα οτι στα ιδιωτικα δεν κανεις ουτε αλλαγη πανας και οτι στα δημοσια κανεις κι αλλα (μπανιο, βρασιμο γαλακτος)

Όχι όχι. Σε αυτό που γέννησα εγώ το rooming in σημαίνει ότι από την πρώτη μέρα όλες οι υποχρεώσεις είναι δικές σου. Εγώ το έπλενα το έκανα μπάνιο , εγώ το άλλαζα , εγώ περιποιόμουν τον ομφάλιο λώρο , εγώ το έντυνα κλπ όλα εγώ το μωρό το παίρνανε μόνο για εξετάσεις και το ξανά φέρνανε πίσω μόλις τελείωναν. Τώρα για το φαγητό δεν ξέρω ... γιατί εγώ θήλαζα όποτε και αυτό το έκανα εγώ χαχα ..φαντάσου ότι σου φέρνουν ένα τραπεζάκι που έχει όλα τα απαραίτητα πάνω , πάνες , φορμάκια , φυσιολογικό όρο , γάζες όλα 

1 hour ago, maripoz είπε:

Ναι είναι φυσιολογικές οι καουρες στο στάδιο αυτό που το στομάχι σου έχει φτάσει στον οισοφαγο κυριολεκτικά. Επίσης προς το τέλος το μωρό το νιώθουμε λιγότερο και πιο ήπιες κινήσεις γτ απλούστατα δεν έχει χώρο να κουνηθει. Έτοιμη είσαι να γεννήσεις, με το καλό!!

Την πρώτη μου την ένιωθα μέχρι το τέλος που λέμε γιαυτό κ ρώτησα, αλλά εγκυμοσύνη με εγκυμοσύνη είναι διαφορετικές!!!  

πρίν από 3 λεπτά , Ilaeira είπε:

Στο μεταξύ, για να αποσαφηνίσω: ήμουν μεγάλη υπέρμαχος του δημόσιου μαιευτηρίου, για ιδεολογικούς λόγους. Ίσως έπεσα στην περίπτωση και δεν είναι όλα έτσι, τι να πω. Αλλά το πρώτο πράγμα που είπα στον σύζυγο μόλις βγήκαμε ήταν "το επόμενο στο Ρέα". Και στο ιδιωτικό rooming in θα έκανα, αλλά τουλάχιστον εκεί δεν θα μου βαρούσαν τις αντιπηκτικές λες και είμαι στον στρατό. Ή, αν μπέρδευαν τις αντιβιώσεις και μου έδιναν αυτή στην οποία είμαι εξαιρετικά αλλεργική, ελπίζω ότι η προϊσταμένη δεν θα μου ελεγε με στόμφο ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ (τι αποκλείεται χριστιανή μου, κρατάω ένα χαπάκι που γράφει το όνομα που σας είπα ότι πρέπει να αποφύγετε) ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ (έχω μερικές ιδέες, αλλά καμία δεν είναι απ' αυτές που τις λες μεγαλόφωνα).

Αστα να πάνε. Απογοήτευση 

πρίν από 37 λεπτά , little lamb είπε:

Παντως αυτο που λετε οτι στον φυσιολογικο τοκετο τα μπορεις ολα μια χαρα, δεν ισχυει. Αν εχεις ραμματα δεν μπορεις. Εγω δεν μπορουσα να σηκωθω να παρω το μωρο απο το κουνακι,μου το εδιναν στα χερια. Και στο σπιτι για κανα μηνα πονουσα οταν ημουν καθιστη. Αυτο που ισχυει ειναι οτι σε σηκωνουν την πρωτη μερα. Ενιωθα φοβο στο περπατημα ομως επι δυο μερες.

Παντως αυτη τη λογικη οτι οι αντρες δεν επιτρεπονται (ή οπου επιτρεπονται δεν τους θελουν οι συγκατοικοι) ποτε δεν την καταλαβα. Ειναι δυνατον να μην ειναι ο αντρας μας και πατερας του παιδιου μας, ο πιο στενος μας ανθρωπος δηλαδη (και του μωρου), και να ειναι φιλες, κουμπαρες, γιαγιαδες και καθε ασχετη; (Αν προκειται και χρειαζεται να ειναι καποιος λογω δυσκολιας της μητερας ή σε περιπτωση rooming in. Αλλιως πιστευω δεν χρειαζεται κανενας.) Η διπλανη μου ειχε μια φιλη, προσωπικη μαια, δεν ξερω τι ηταν, που κοιμηθηκε στις καρεκλες στο δωματιο και δεν μου αρεσε καθολου, ενιωθα οτι ειναι καποιος τριτος στο δωματιο μας κι οταν κοιμομαστε μας παρακολουθει. Αν ηταν ο πατερας του παιδιου δεν θα με πειραζε, πιο λογικο θα μου φαινοταν να βρισκεται κοντα στη γυναικα του και το παιδι αυτος-αν οντως χρειαζοταν να βρισκεται καποιος. (Θα μου πειτε μπορει να μην υπηρχε πατερας. Το λεω για την περιπτωση που υπαρχει επιλογη και πολλες θεωρουν οτι πρεπει να ειναι μονο γυναικες, που το εχω διαβασει παλιοτερα εδω).

Σε αυτό που θα μπω εγώ της πόλης μου ναι εμείς τα κάνουμε έχω πάρει βραστήρα αποστυρωτη κτλ, διότι θα θηλασω αλλά όχι αποκλειστικά και μου είπαν επειδή έχουμε ρομα στο νοσοκομείο και αυτές είναι απροσεκτες καλό είναι αυτά να τα έχουμε εμείς...  

πρίν από 40 λεπτά , mama16 είπε:

Κ χωρίς καθετήρα βάζουν απλά πάνα που έτσι κ αλλιώς φοράς κ μετά έρχονται κ σε αλλάζουν μέχρι να σε σηκώσουν?

Καθετήρα ήθελα να πω τι ουροσυλλεκτη είπα :p δεν ξέρω τι κάνουν να ρωτήσω και θα σου πω 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...