Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το αγαπημένο σας στιλ

Recommended Posts

πρίν από 11 λεπτά , Έσπερος είπε:

Άλλο το να είσαι κοντά στους μαθητες με την έννοια να κατανοείς κ να επικοινωνείς, αυτό βοηθάει, κ δεν έχει ομως σχέση με το ντύσιμο. εγω λέω πιο πολύ για κοινωνικό κύρος. Δεν μ αρέσει να μπαίνει ο γονιός στο σχολείο κ να βλέπει μια εικόνα χαλαρότητας ή μιζέριας, είναι που είναι μίζερα τα κτίρια κ οι συνθήκες έτσι όπως είμαστε χωρίς γραφεία κ χωρίς υπολογιστές, δεν χρειάζεται άλλη κακομοιριά κατά τη γνώμη μου. Γιατι δλδ ο υπάλληλος σε ένα κατάστημα ρούχων πρέπει να είναι φροντισμένος; γιατί ο υπάλληλος στην τράπεζα ή σε ένα γραφείο; να είσαι μια δουλειά χωρίς κόσμο που είναι μόνο οι εργαζόμενοι, το καταλαβαινω, αλλα να είσαι σε δουλειά που σε βλέπουν κ μάλιστα πρέπει να φαίνεσαι σοβαρός, δεν μπορείς να δείχνεις σαν να έριξες πάνω σου κάτι για να πεταχτείς  στον φούρνο.. 

κάποιοι φιλόλογοι είναι πολύ συντηρητικοί κ κάποιες είναι σαν να βρέθηκαν κατά λάθος στη σχολή, σαν να μην έχουν διαβάσει μισό βιβλίο στη ζωή τους κ δυστυχώς είναι τόσο πετυχημένο το όλο σύστημα που κι οι δεύτερες μπορεί να είναι πολύ καλές καθηγήτριες-προπονήτριες πανελληνίων…. γενικα πάντως οι θετικοί κ οι θεωρητικοί στα σχολεία δεν τα βρίσκουν εύκολα. είναι διαφορετικές νοοτροπίες. αλλά κι εγω με πολλούς φιλολόγους δεν συμφωνώ πάντα σε θέματα διδασκαλίας πχ την αποστήθιση. 

Διαβάζω κατά μέσο όρο 100 βιβλία το χρόνο, τι σχέση έχει αυτό με το τι σπούδασα και πώς ντύνομαι;

Το φροντισμένος πάντως είναι διαφορετικό από το συντηριτικά ντυμένος. Και ανάλογα με το κατάστημα θα βρεις και διαφορετικά ντυμένους υπαλλήλους για να ταιριάζουν με το κοινό.

Ελαφρώς σχετικό/άσχετο, δεν ξέρω αν είδατε ένα σχολείο, νομίζω στη Γερμανία, όπου για συμπαράσταση σε κάποιο μαθητή που δέχτηκε bullying μερικοί άντρες καθηγητές άρχισαν να πηγαίνουν στη δουλειά με φούστα. Καταπληκτική πρωτοβουλία.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 156
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 22 λεπτά , Έσπερος είπε:

Άλλο το να είσαι κοντά στους μαθητες με την έννοια να κατανοείς κ να επικοινωνείς, αυτό βοηθάει, κ δεν έχει ομως σχέση με το ντύσιμο. εγω λέω πιο πολύ για κοινωνικό κύρος. Δεν μ αρέσει να μπαίνει ο γονιός στο σχολείο κ να βλέπει μια εικόνα χαλαρότητας ή μιζέριας, είναι που είναι μίζερα τα κτίρια κ οι συνθήκες έτσι όπως είμαστε χωρίς γραφεία κ χωρίς υπολογιστές, δεν χρειάζεται άλλη κακομοιριά κατά τη γνώμη μου. Γιατι δλδ ο υπάλληλος σε ένα κατάστημα ρούχων πρέπει να είναι φροντισμένος; γιατί ο υπάλληλος στην τράπεζα ή σε ένα γραφείο; να είσαι μια δουλειά χωρίς κόσμο που είναι μόνο οι εργαζόμενοι, το καταλαβαινω, αλλα να είσαι σε δουλειά που σε βλέπουν κ μάλιστα πρέπει να φαίνεσαι σοβαρός, δεν μπορείς να δείχνεις σαν να έριξες πάνω σου κάτι για να πεταχτείς  στον φούρνο.. 

κάποιοι φιλόλογοι είναι πολύ συντηρητικοί κ κάποιες είναι σαν να βρέθηκαν κατά λάθος στη σχολή, σαν να μην έχουν διαβάσει μισό βιβλίο στη ζωή τους κ δυστυχώς είναι τόσο πετυχημένο το όλο σύστημα που κι οι δεύτερες μπορεί να είναι πολύ καλές καθηγήτριες-προπονήτριες πανελληνίων…. γενικα πάντως οι θετικοί κ οι θεωρητικοί στα σχολεία δεν τα βρίσκουν εύκολα. είναι διαφορετικές νοοτροπίες. αλλά κι εγω με πολλούς φιλολόγους δεν συμφωνώ πάντα σε θέματα διδασκαλίας πχ την αποστήθιση. 

Αλλο η μιζέρια και η κακομοιριά (κι εμενα δε μου αρέσει) και άλλο το στιλ στο ντύσιμο. Γιατί ένας που ντύνεται πιο σπορ να θεωρείται κακομοίρης; εκει διαφωνώ. Φυσικα και πρέπει να είναι κάποιος περιποιημενος αλλα αυτο δε συνεπάγεται απαραίτητα να είναι κυριλέ. Εγω σήμερα μια χαρα πηγα με το τζινακι μου και το t-shirt αλλά σε καμία περίπτωση δε με λες κακομοίρα. 

Το αστείο της υπόθεσης... σήμερα ήρθε στο σχολείο φωτογράφος για να βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία χωρίς να έχουμε ενημερωθεί. Ψιλογκρινιαξαμε γιατι δε μας το ειπε νωρίτερα να ντυθούμε ανάλογα.

πρίν από 4 λεπτά , MagdaP είπε:

Αλλο η μιζέρια και η κακομοιριά (κι εμενα δε μου αρέσει) και άλλο το στιλ στο ντύσιμο. Γιατί ένας που ντύνεται πιο σπορ να θεωρείται κακομοίρης; εκει διαφωνώ. Φυσικα και πρέπει να είναι κάποιος περιποιημενος αλλα αυτο δε συνεπάγεται απαραίτητα να είναι κυριλέ. Εγω σήμερα μια χαρα πηγα με το τζινακι μου και το t-shirt αλλά σε καμία περίπτωση δε με λες κακομοίρα. 

Το αστείο της υπόθεσης... σήμερα ήρθε στο σχολείο φωτογράφος για να βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία χωρίς να έχουμε ενημερωθεί. Ψιλογκρινιαξαμε γιατι δε μας το ειπε νωρίτερα να ντυθούμε ανάλογα.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα στα ρούχα. Μεταξύ ας πούμε ενός άχρωμου σετ φούστα-πουκάμισο και ενός ιδιαίτερου t-shirt με κολάν, ποιο είναι το πιο μίζερο; 

Και το αντίστροφο προφανώς.

14 minutes ago, MagdaP said:

To σπορ ντύσιμο, όταν ταιριάζει στην περίσταση, δεν είναι καθόλου κακομοίρικο. Το να ντύνεσαι βέβαια είτε σπορ είτε κυριλέ, δεν σημαίνει πως έχεις στυλ. 

Μια χαρά το τζινάκι και το t-shirt αλλά δεν είναι και fashion statement. Είναι ένα άνετο ντύσιμο για μια πρόχειρη περίσταση (σούπερ μάρκετ-κηπουρική-τρέξιμο σε παιδική χαρά με τα κουτσούβελα κτλ.)

10 minutes ago, ΑΡΓΚ said:

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα στα ρούχα. Μεταξύ ας πούμε ενός άχρωμου σετ φούστα-πουκάμισο και ενός ιδιαίτερου t-shirt με κολάν, ποιο είναι το πιο μίζερο; 

Και το αντίστροφο προφανώς.

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δύσκολο στο ίδιο μέρος η μία να φοράει φούστα - πουκάμισο (ένδυση γραφείου-βραδιά θεάτρου κτλ) και η αλλά  κολάν-t-shirt (ένδυση γυμναστηρίου - παιδικής χαράς ,άντε και σούπερ μάρκετ)

πρίν από 8 λεπτά , Yovanna είπε:

To σπορ ντύσιμο, όταν ταιριάζει στην περίσταση, δεν είναι καθόλου κακομοίρικο. Το να ντύνεσαι βέβαια είτε σπορ είτε κυριλέ, δεν σημαίνει πως έχεις στυλ. 

Καλά εγώ έχω και μια προσωπική απέχθεια στο ντύσιμο με αθλητικό παπούτσι σε οποιαδήποτε έξοδο εκτός από περπάτημα και σουπερμάρκετ. Γενικά πάντως δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θεωρούμε λογικό να πηγαίνεις στη δουλειά σου με αθλητικό παπούτσι. Δεν είναι μίζερο ή κακόμοιρο, απλώς δεν ταιριάζει. Κι εγώ πηγαίνω καμιά φορά αλλα μόνο όταν δεν έχουμε μαθητές, ή αν είναι μέρα που ξέρω ότι θα πάμε περίπατο, ή αν έχουμε αθλοπαιδειές. Γενικά πάντως το στιλ τζινάκι κ μακό μπλουζάκι κ αθλητικό παπούτσι, όχι δεν το θεωρώ ντύσιμο εκπαιδευτικού στον χώρο εργασίας, κι ας είναι το πιο ακριβό τζιν και το πιο ακριβό παπούτσι. δεν με απασχολεί που δεν είναι fashion statement, απλώς δεν το θεωρώ ντύσιμο ενήλικα για δουλειά. για καμία δουλειά βασικά. έτσι κ αλλιώς σε ιδιωτικούς χώρους εργασίς (τράπεζες, δικαστήρια κλπ) που έχεις επαφή με το κοινό, δεν μπορείς να εμφανιστείς έτσι. δεν καταλαβαίνω για΄τι θεωρούμε ότι μπορείς να εμφανίζεσαι έτσι σε σχολείο ή σε άλλη δημόσια υπηρεσία που σε βλέπει κόσμος. 

πρίν από 8 λεπτά , Yovanna είπε:

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δύσκολο στο ίδιο μέρος η μία να φοράει φούστα - πουκάμισο (ένδυση γραφείου-βραδιά θεάτρου κτλ) και η αλλά  κολάν-t-shirt (ένδυση γυμναστηρίου - παιδικής χαράς ,άντε και σούπερ μάρκετ)

στο σχολείο άνετα βλέπεις μία με φούστα - μπλούζα (΄όχι γραφείου με την αυστηρή έννοια,κάτι πιο απλό) και άλλη με t-shirt και τζιν. 

πρίν από 22 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Διαβάζω κατά μέσο όρο 100 βιβλία το χρόνο, τι σχέση έχει αυτό με το τι σπούδασα και πώς ντύνομαι;

λέω για φιλολόγους που δεν διαβάζουν βιβλία. γίνετια να είσαι φιλόλογος και να μη διαβάζεις βιβλία; πολλοί υπάρχουν βέβαια και μπορεί να είναι και πολύ καλοί στο να προπονούν μαθητές για να γράψουν καλά στις εξετάσεις - γιατί αυτό δεν το ονομάζω μάθημα, είναι απλώς προγύμναση. 

Διαφημίσεις

εγώ το χειμώνα φοράω πολλά φορέματα με χοντρό καλσον, συνήθως κοντά (με χοντρό καλσόν), με μπότε ή μποτάκι , στενά τζιν με πουκάμισο και μποτάκι, τώρα το καλοκαίρ φοράω ψηλόμεσες παντελόνες και φορέματα, δεν φοράω καθόλου κοντά (ανασφάλεια με τα πόδια μου που δεν θέλω να φαίνοντα-για αυτό και τον χειμώνα το καλσόν που φοράω είναι 100 ντεν). Παρόλο που το σώμα μου βοηθάει στο να φορέσω ότι θέλω και ότι μου αρέσει πλεόν λόγω ηλικίας δεν φοράω τα πάντα, δεν νιώθω καλά!

Στην δουλειά μου δεν θα ντυθώ κυριλέ όμως δεν θα πάω και με φόρμα ή κολάν.

Επίσης τον χειμώνα φοράω συχνά κολάν με αθλητικό παπούτσι στις κυριακάτικες βόλτες μας.

7 minutes ago, Έσπερος said:

Καλά εγώ έχω και μια προσωπική απέχθεια στο ντύσιμο με αθλητικό παπούτσι σε οποιαδήποτε έξοδο εκτός από περπάτημα και σουπερμάρκετ. Γενικά πάντως δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θεωρούμε λογικό να πηγαίνεις στη δουλειά σου με αθλητικό παπούτσι. Δεν είναι μίζερο ή κακόμοιρο, απλώς δεν ταιριάζει. Κι εγώ πηγαίνω καμιά φορά αλλα μόνο όταν δεν έχουμε μαθητές, ή αν είναι μέρα που ξέρω ότι θα πάμε περίπατο, ή αν έχουμε αθλοπαιδειές. Γενικά πάντως το στιλ τζινάκι κ μακό μπλουζάκι κ αθλητικό παπούτσι, όχι δεν το θεωρώ ντύσιμο εκπαιδευτικού στον χώρο εργασίας, κι ας είναι το πιο ακριβό τζιν και το πιο ακριβό παπούτσι. δεν με απασχολεί που δεν είναι fashion statement, απλώς δεν το θεωρώ ντύσιμο ενήλικα για δουλειά. 

Όταν ήμουν μαθήτρια εγώ πάντως, καμία καθηγήτρια δεν ερχόταν με κολάν και αθλητικά! Φορούσαν ωραία ρούχα, υφασμάτινα παντελόνια με πουκάμισα και χαμηλές γόβες, φορέματα, φούστες, κομψά ταγιέρ οι μεγαλύτερες (φιλόλογοι!). Ούτε οι άντρες έρχονταν με αθλητικά! Όταν έγιναν μόδα τα all star άρχισαν οι άντρες να χαλαρώνουν το look τους και να τα φοράνε ακόμη και με κουστούμι. Το κολάν για μένα, είναι σαν να φοράς φόρμα. Καθαρά αθλητικό ρούχο.

8 minutes ago, Έσπερος said:

Καλά εγώ έχω και μια προσωπική απέχθεια στο ντύσιμο με αθλητικό παπούτσι σε οποιαδήποτε έξοδο εκτός από περπάτημα και σουπερμάρκετ. Γενικά πάντως δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θεωρούμε λογικό να πηγαίνεις στη δουλειά σου με αθλητικό παπούτσι.

Αλήθεια λες??εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ πως στην παπουτσοθήκη μου δεν θα υπάρχει ένα ''καλό'' ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για τις φορές που θέλω να πάω βόλτα και να ντυθώ πιο αθλητικά..μπορεί να δώσω πολλά περισσότερα χρήματα για ένα παπούτσι αθλητικό σε σχέση με ένα ζευγάρι μπότες.

3 minutes ago, Yovanna said:

Όταν ήμουν μαθήτρια εγώ πάντως, καμία καθηγήτρια δεν ερχόταν με κολάν και αθλητικά! Φορούσαν ωραία ρούχα, υφασμάτινα παντελόνια με πουκάμισα και χαμηλές γόβες, φορέματα, φούστες, κομψά ταγιέρ οι μεγαλύτερες (φιλόλογοι!). Ούτε οι άντρες έρχονταν με αθλητικά! Όταν έγιναν μόδα τα all star άρχισαν οι άντρες να χαλαρώνουν το look τους και να τα φοράνε ακόμη και με κουστούμι. Το κολάν για μένα, είναι σαν να φοράς φόρμα. Καθαρά αθλητικό ρούχο.

μα πόσο μου αρέσουν τα ολσταρ !!!! και από αυτά έχω στην παπουτσοθήκη μου, όχι όμως απλά μονόχρωμα, έχω με διάφορους ήρωες ...πωπω τρελαίνομαι για τέτοια...μπορώ να δώσω όλα μου τα λεφτά σε αυτά!!!

8 ώρες πρίν, Ilaeira είπε:

Τα παντελόνια γενικά τα αποφεύγω κι εγώ, δεν με βολεύουν ιδιαίτερα. Συνήθως φοράω φορέματα σε κάθε πιθανό μήκος και στυλ, τον χειμώνα πολύ κολάν και το καλοκαίρι σορτσάκια. 

Τα τακούνια μου αρέσουν, αλλά δεν τα αντέχω για πολλή ώρα όρθια. Απεχθάνομαι τα ογκώδη αθλητικά που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, προτιμώ τα κλασικά Στάνσμιθ και Σούπερσταρ. Επίσης φέτος για πρώτη φορά αγόρασα Μπίρκενστοκ και εντάξει, μιλάμε για αποκάλυψη. Επίσης το καλοκαίρι κλασικά φλατ σανδάλια, τον χειμώνα αγαπώ πολύ τις μπαλαρίνες. 

Συμφωνώ για τα παντελόνια και για τα αθλητικά! Τα παντελόνια και ειδικα τα τζιν απορώ πώς καθιερωθηκαν ως άνετο ρούχο. Καμία σχέση με κολάν, φόρμα ή πανταλονα. Τα παπούτσια μου αρέσουν όσο πιο λεπτά γίνεται, να αγκαλιάζουν ίσα ίσα το ποδι, γι'αυτο και δεν μου αρέσουν οι πλατφόρμες, οι γόβες με χοντρή σόλα, οι μπότες ugg, τ αθλητικά με αεροσολα... Ίσως είναι απωθημένο επειδή έχω χοντρό κουντεπιέ και ζηλεύω όσες έχουν λεπτό ποδαράκι! Χαχα! Τα αθλητικά βέβαια τα συνήθισα μιας που έχουν καθιερωθεί πολύ πλέον -στην αρχή δεν μου άρεσαν και τα έντονα χρώματά τους,τώρα έχω πάρει κατι φούξια!! Δεν θα το πίστευα πριν χρόνια, επαιρνα μόνο αυτά με τη λεπτή σόλα που έχουν σχήμα σαν ποδοσφαιρικό (δεν ξέρω αν έχουν όνομα) και σε χρώματα μαύρο ή μπλε, γενικώς να μοιάζει όσο λιγότερο με αθλητικό. Και τώρα που έχω χοντρά όμως δεν μου αρέσουν με τζιν ας πούμε, μόνο με φόρμα. Απλά πλέον φοράω πολυ περισσοτερο φόρμες λόγω καραντίνων οπότε τα φοράω πολύ.

9 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Στους "προδότες" :grin:

Τον ρώτησα :-P Για τους διοικητικούς λέει δεν ξέρει αλλά για τους πωλητές (όπως ο ίδιος) υπάρχει μια κόντρα επειδή πολλοί πωλητές είτε σκόπιμα είτε κατόπιν πίεσης από τη διοίκηση τάζουν στον πελάτη λαγούς με πετραχήλια για να κλείσει η συμφωνία και πολλές φορές είναι πράγματα που δεν γίνονται και τρέχουν μετά οι τεχνικοί να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τα φτιάξουν...

πρίν από 5 λεπτά , Yovanna είπε:

Ίσως κάποιες συναδελφοι άνω των 55 στην Αθήνα ντύνονται έτσι ακόμα. Χαμηλές γόβες δεν έχω δει καμία να φοράει παρά μόνο στον αγιασμό, τους βαθμούς ή τις γιορτές. μποτες με λίγο τακούνι ή πλατφόρμες, στην καλύτερη. εντάξει ούτε κολάν φοράνε, εκτός αν είναι κολάν με μάλλινο φόρεμα και μπότες, που κ εγώ φορούσα όταν ήμουν λίγο πιο αδύνατη. 

Διαφημίσεις

5 minutes ago, kotsifikos said:

μα πόσο μου αρέσουν τα ολσταρ !!!! και από αυτά έχω στην παπουτσοθήκη μου, όχι όμως απλά μονόχρωμα, έχω με διάφορους ήρωες ...πωπω τρελαίνομαι για τέτοια...μπορώ να δώσω όλα μου τα λεφτά σε αυτά!!!

Τα all star συγκεκριμένα , δεν μου πολυαρέσουν και δεν τα βρίσκω άνετα. Τα sneakers γενκά όμως τα λατρέυω και δίνω και εγώ περισσότερα χρήματα απ'ότι για γόβες ή μποτάκια! Έχω πάνω απο 10 ζευγάρια. Χώρια τα αθλητικά που τα φοράω μόνο σε παιδική χαρά και για περπάτημα.

Παντως εγω εχω κανει κι βραδινη έξοδο με αθλητικό παπούτσι και πιο καλό ντύσιμο απο πάνω. Μου αρέσει πολύ! 

πρίν από 9 λεπτά , Yovanna είπε:

Οταν ήμασταν εμεις μαθήτριες ετσι κι αλλιως η μόδα ηταν τελείως διαφορετική. Τωρα εχουν απλοποιηθεί τελείως τα πράγματα. Εγω θεωρώ τελείως λάθος να δίνουμε τοσο έμφαση στο ντύσιμο και οχι στην ουσία. Μια χαρά περιποιημενος μπορει να είναι κάποιος με πιο σπορ εμφανιση. Επίσης, απο τη στιγμή που η δουλειά μου δεν είναι μοντελινγκ, δε βρίσκω το λόγο να είναι το ντύσιμό μου fashion statement. Εξάλλου, όπως λέει και ο σοφός λαός, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. 

3 minutes ago, MagdaP said:

Οταν ήμασταν εμεις μαθήτριες ετσι κι αλλιως η μόδα ηταν τελείως διαφορετική. Τωρα εχουν απλοποιηθεί τελείως τα πράγματα. Εγω θεωρώ τελείως λάθος να δίνουμε τοσο έμφαση στο ντύσιμο και οχι στην ουσία. Μια χαρά περιποιημενος μπορει να είναι κάποιος με πιο σπορ εμφανιση. Επίσης, απο τη στιγμή που η δουλειά μου δεν είναι μοντελινγκ, δε βρίσκω το λόγο να είναι το ντύσιμό μου fashion statement. Εξάλλου, όπως λέει και ο σοφός λαός, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. 

Καλά , εννοείται αυτό. Δεν λέμε ότι η ουσία είναι στο ντύσιμο, απλά εδώ μιλάμε για στυλ.

πρίν από 13 λεπτά , kotsifikos είπε:

Αλήθεια λες??εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ πως στην παπουτσοθήκη μου δεν θα υπάρχει ένα ''καλό'' ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για τις φορές που θέλω να πά

κι εγω έχω αλλά το σκέφτομαι κάθε φορά γιατί αναρψτιεμαι τι να βαλω από πάνω, το τσάντα, αν θα βαφτώ, αν θα βαλω σκουλαρίκια, τίποτα δεν μιυ ταιριάζει με τα αθλητικά. αν δεν είχα παιδί δεν θα φορούσα ποτέ!!

πρίν από 24 λεπτά , Yovanna είπε:

Μια χαρά το τζινάκι και το t-shirt αλλά δεν είναι και fashion statement. Είναι ένα άνετο ντύσιμο για μια πρόχειρη περίσταση (σούπερ μάρκετ-κηπουρική-τρέξιμο σε παιδική χαρά με τα κουτσούβελα κτλ.)

Ναι καλή μου, αλλά το ίδιο λέμε, περί ορέξεως. Με κολάν και ένα ωραio t-shirt μια γυναίκα μου αρέσει, με σοβαρή φούστα μπλούζα όχι. Και τα δύο, ανάλογα το στυλ, μπορούν να φορεθούν σε όλες τις περιστάσεις από άλλους ανθρώπους. Η ένδυση γραφείου για εμένα είναι το t-shirt, όπως και στο γυμναστήριο, απλά άλλο t-shirt. Για τη μάνα μου η φούστα-μπλούζα είναι και για τη λαϊκή και για τη δουλειά, απλά άλλη φούστα-μπλούζα. 

Και ναι, σαφώς για εμένα το t-shirt είναι fashion statement, και το πουκάμισο δεν είναι ;) 

Διαφημίσεις

πρίν από 2 λεπτά , Yovanna είπε:

Καλά , εννοείται αυτό. Δεν λέμε ότι η ουσία είναι στο ντύσιμο, απλά εδώ μιλάμε για στυλ.

Ναι απλως σχολιάστηκε απο την Έσπερος οτι θεωρει οτι υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός σε καθηγητη ή καθηγήτρια αν είναι πιο κυριλέ ντυμένος. Σε αυτό απάντησα. 

πρίν από 18 λεπτά , Yovanna είπε:

Το κολάν για μένα, είναι σαν να φοράς φόρμα. Καθαρά αθλητικό ρούχο.

Εξαρτάται όμως από το κολάν. Εγώ που δεν είμαι του αθλητικού, εχω δύο ωραία κολάν λουλουδατα καλοκαιρινά που το καλοκαίρι τα φοράω παντού αν θέλω μακρύ παντελόνι. Όχι σε γαμο ας πούμε αλλά σε δουλειά, θερινό θέατρο, επίσκεψη, καφέ τα φοράω, δεν τα θεωρώ αθλητικά. Με μακριά μπλούζα όμως και πεδιλακι ή μπαλαρίνα. Σαν οποιοδήποτε στενό παντελόνι. Και το χειμώνα το κολάν με φόρεμα/μπλουζοφορεμα και μπότα/μποτάκι δεν είναι αθλητικό. Αθλητικό είναι αν το φοράς σαν κανονικό παντελόνι, με κοντή μπλούζα και αθλητικό παπούτσι. (Έτσι δεν έχω φορέσει ποτέ κολάν)

πρίν από 17 λεπτά , Yovanna είπε:

Να είδες; Αυτό το ντύσιμο εγώ το θεωρώ κακομοίρικο :) (ταγιέρ, υφασμάτινο παντελόνι) Περί ορέξεως που έλεγα :)

πρίν από 2 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Να είδες; Αυτό το ντύσιμο εγώ το θεωρώ κακομοίρικο :) (ταγιέρ, υφασμάτινο παντελόνι) Περί ορέξεως που έλεγα :)

Ποσο συμφωνώ!!! Δικιά μου είσαι εσύ!!! :)

Μου φαίνεται επίσης πολύ αστείο όταν βλέπω κυριλέ ντύσιμο και τακούνι στις παιδικές χαρές. Κάποιοι άνθρωποι ντύνονται χωρίς να έχουν συναίσθηση του πού βρίσκονται. 

Πάντως υπάρχουν τόσα ωραία καλοραμμένα ρούχα για να βάλει μια γυναίκα, είναι κρίμα να περνάμε τη ζωή μας μέσα σε σκισμένα τζιν (ίου) και κολάν. Μου αρέσει πολύ οι άνθρωποι να είναι κομψοί και να μοσχοβολάνε! Μου φτιάχνει τη διάθεση!

πρίν από 21 λεπτά , Yovanna είπε:

. Το κολάν για μένα, είναι σαν να φοράς φόρμα. Καθαρά αθλητικό ρούχο.

Έχω καμιά δεκαριά κολάν στην ντουλάπα. 2 είναι για άθληση. Τα υπόλοιπα δεν κάνουν για σοβαρή προπόνηση λόγω υφάσματος, 1-2 δεν κάνουν παρά μόνο για βραδνινή έξοδο (δέρμα κλπ)

πρίν από 3 λεπτά , Yovanna είπε:

Μου φαίνεται επίσης πολύ αστείο όταν βλέπω κυριλέ ντύσιμο και τακούνι στις παιδικές χαρές. Κάποιοι άνθρωποι ντύνονται χωρίς να έχουν συναίσθηση του πού βρίσκονται. 

Πάντως υπάρχουν τόσα ωραία καλοραμμένα ρούχα για να βάλει μια γυναίκα, είναι κρίμα να περνάμε τη ζωή μας μέσα σε σκισμένα τζιν (ίου) και κολάν. Μου αρέσει πολύ οι άνθρωποι να είναι κομψοί και να μοσχοβολάνε! Μου φτιάχνει τη διάθεση!

Τι σχέση έχει το μοσχοβολάνε με τα ρούχα;

Δε σχολιάζω ότι το σκισμένο τζην παραμένει fashion statement επί δεκαετίες και πληρώνεται ανάλογα ;) 

πρίν από 3 λεπτά , Yovanna είπε:

Ε καλά δεν ξέρεις πού ήταν πριν την παιδική χαρά ή πού πάνε μετά!

Εχουμε κάνει κάτι απίθανες συναντήσεις παιδική χαρά με φίλες, με τη μία να έρχεται από δουλειά , η άλλη ιδρωμένη από την προπόνηση και η τρίτη έτοιμη για τη βραδυνή έξοδο μετά :) Για γέλια η ομάδα

πρίν από 6 λεπτά , MagdaP είπε:

Ναι απλως σχολιάστηκε απο την Έσπερος οτι θεωρει οτι υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός σε καθηγητη ή καθηγήτρια αν είναι πιο κυριλέ ντυμένος. Σε αυτό απάντησα. 

ο χι δεν είπα αυτό. γενικα θεωρώ ότι αν είχαμε μια εμφάνιση όπως πχ στην τράπεζα ο κόσμος θα μας θεωρούσε πιο σοβαρούς κ ίσως μας σεβόταν περισσότερο κοινωνικά  κ ότι γενικα τα παιδιά θα καταλάβαιναν ότι το σχολείο δεν είναι χαβαλές αλλά ένας σοβαρός χώρος που υπάρχουν κάποιοι κανόνες. 

δεν το βλέπω σαν θέμα στιλ ή fashion statement. σαν στολή εργασίας το βλεπω. 

εχω μια φίλη δικηγόρο που ντύνεται σαν φοιτήτρια στα εαακ (βασικά σε αυτόν τον χώρο είναι). συο γραφείο της όμως, που είναι δικό της γραφείο, ντύνεται όπως όλοι οι δικηγόροι. δλδ τη βλέπω στο δρόμο κ δεν τη γνωριζω, τέτοια φάση. η κοπέλα το fashion statement το κάνει στην ιδιωτική της προφανώς· στη δουλειά της ντύνεται όπως αναμένεται για τον χώρο της. 

πρίν από 5 λεπτά , Έσπερος είπε:

ο χι δεν είπα αυτό. γενικα θεωρώ ότι αν είχαμε μια εμφάνιση όπως πχ στην τράπεζα ο κόσμος θα μας θεωρούσε πιο σοβαρούς κ ίσως μας σεβόταν περισσότερο κοινωνικά  κ ότι γενικα τα παιδιά θα καταλάβαιναν ότι το σχολείο δεν είναι χαβαλές αλλά ένας σοβαρός χώρος που υπάρχουν κάποιοι κανόνες. 

δεν το βλέπω σαν θέμα στιλ ή fashion statement. σαν στολή εργασίας το βλεπω. 

εχω μια φίλη δικηγόρο που ντύνεται σαν φοιτήτρια στα εαακ (βασικά σε αυτόν τον χώρο είναι). συο γραφείο της όμως, που είναι δικό της γραφείο, ντύνεται όπως όλοι οι δικηγόροι. δλδ τη βλέπω στο δρόμο κ δεν τη γνωριζω, τέτοια φάση. η κοπέλα το fashion statement το κάνει στην ιδιωτική της προφανώς· στη δουλειά της ντύνεται όπως αναμένεται για τον χώρο της. 

Σε διαβεβαιώ ότι ποτέ δεν πέρασε από κανένα μυαλό να κρίνει τον καθηγητή από το ντύσιμο.

Αν δηλαδή η άλλη τις μισές μέρες είναι σε φάση "έχω φοβερό πονοκέφαλο, ανοίξτε κανένα κινητό ή βγείτε έξω ήσυχα", πιστεύεις ότι θα τη σεβαστούν τα παιδιά επειδή θα φοράει ταγιέρ; Ή ότι η καθηγήτρια που φέρνει σημειώσεις, βίντεο, κάνει πρότζεκτ κλπ θα χάσει το σεβασμό και με τα ρούχα του κήπου να εμφανιστεί;

Το δικαστήριο έχει στολή εργασίας, όπως και η τράπεζα. Το σχολείο, γιατί;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...