Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιχνίδια ρόλων / επιτραπέζια - ποιά είναι τα αγαπημένα σας;

Recommended Posts

Just now, little lamb είπε:

Αυτό δεν το κατάλαβα. Αν σ'το στείλουν δηλαδή και είσαι στη δουλειά πώς θα το κάνεις αυτό; Ή αν το μαγαζί είναι μία ώρα μακριά; 

Σήμερα πήρα τηλέφωνο σε μια Alouette που έχω σε απόσταση 5' από το σπίτι μου. Είχα βρει τους κωδικούς που θέλω από το site, τους ειπα στην υπάλληλο και με ρώτησε τί ώρες με βολεύουν. Περιμένω να με ενημερώσει για την διαθεσιμότητα και μετά θα κανονίσουμε την ώρα. Ύστερα φαντάζομαι θα μου στείλει το sms.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αφού λένε και τηλεφωνικώς παραγγέλνεις; Τι πλατφόρμα; Μήπως ο καταστηματάρχης το στέλνει μέσω πλατφόρμας;

Αυτό δεν το κατάλαβα. Αν σ'το στείλουν δηλαδή και είσαι στη δουλειά πώς θα το κάνεις αυτό; Ή αν το μαγαζί είναι μία ώρα μακριά; 

Εμένα μου φαίνονται αστεία διαδικασία, λίγο σαν παιχνίδι. Αστεια για τους καταναλωτές, όχι για τους καταστηματάρχες προφανώς. Αλλά εμείς εδώ που μένουμε χρειαζόμαστε αυτοκίνητο για οτιδήποτε μαγαζί (ούτε περίπτερο) κι εγώ δεν οδηγώ οπότε ήταν ούτως η άλλως λίγο επιχείρηση κάθε μετακίνηση και προ κορωνοϊου και ίσως γι'αυτό δεν μου φαίνονται τόσο εξωπραγματικά. Απλά φοβάμαι μην ξεχάσω το SMS και την ταυτότητα (πολλές φορές βγήκα για το 6 χωρίς ταυτότητα). Τη μάσκα πλέον νιώθω σαν να τη φόραγα από πάντα, νομίζω όταν πουν ότι μπορούμε πλέον χωρίς μάσκα θα μου φανεί περίεργο.

Νομιζω πρέπει εκεί που θα σε πετύχουν να ισχύει το τελευταίο που έστειλες. Όχι να τα έχεις στείλει γενικώς. Πχ θες να πας τράπεζα, γιατρό και γυρνώντας να περάσεις από το σούπερ μάρκετ; Πρέπει να στείλεις το 3, μόλις τελειώσεις από την τράπεζα το 1 και μόλις τελειώσεις από το γιατρό το 2. Όχι όλα μαζί.

Δεν το έχω ακούσει αυτό. Όλα από την αρχή μαζί τα έστελνα. Βγαίνω από το σπίτι μου για αυτές τις δουλειές. Τι τους νοιάζει η σειρά. Δεν με έχουν ρωτήσει και ποτέ είναι η αλήθεια. Δυστοπικα όλα και άχρηστα κατά εμέ τα μηνύματα. 

Κράτα το

Κράτα το

Τι να σου πω, μπορεί να κάνω και λάθος. Πιο βολικό πάντως μου φαίνεται να τα στέλνουμε σταδιακά γιατί κερδίζουμε και περισσότερο χρόνο έξω, μήπως μας πουν ότι το έχουμε στείλει από τόσο νωρίς και πώς ακόμα σουλατσαρουμε.

Στο μεταξυ παρήγγειλα παιχνίδια από δύο καταστήματα της περιοχής (όχι αλυσίδες). Στο ένα πλήρωσα διαδικτυακά, στο άλλο έχει πληρωμή επί τόπου με κάρτα. Μίλησα τηλεφωνικά για να συνεννοηθώ, με ρώτησαν τι ώρα παραλαβής να βάλουν στο σύστημα και μου έστειλαν ο ένας sms και ο άλλος email. Παραλαβή έξω από το κατάστημα. Είναι κλειστοί για το κοινό, βγαίνουν απλά έξω να σου τα δώσουν. Στην πλατφόρμα δηλαδή εγώ δεν έκανα τίποτα. 

Στα βιβλιοπωλεία μπορείς να μπεις. Πραγματικά νομίζω ότι αν σου κόψουν πρόστιμο επειδή εκτός από βιβλία πήρες και χαρτί κανσόν, αξίζει καταγγελία. 

Αφού λένε και τηλεφωνικώς παραγγέλνεις; Τι πλατφόρμα; Μήπως ο καταστηματάρχης το στέλνει μέσω πλατφόρμας;

Εμένα μου φαίνονται αστεία διαδικασία, λίγο σαν παιχνίδι. Αστεια για τους καταναλωτές, όχι για τους καταστηματάρχες προφανώς. Αλλά εμείς εδώ που μένουμε χρειαζόμαστε αυτοκίνητο για οτιδήποτε μαγαζί (ούτε περίπτερο) κι εγώ δεν οδηγώ οπότε ήταν ούτως η άλλως λίγο επιχείρηση κάθε μετακίνηση και προ κορωνοϊου και ίσως γι'αυτό δεν μου φαίνονται τόσο εξωπραγματικά. Απλά φοβάμαι μην ξεχάσω το SMS και την ταυτότητα (πολλές φορές βγήκα για το 6 χωρίς ταυτότητα). Τη μάσκα πλέον νιώθω σαν να τη φόραγα από πάντα, νομίζω όταν πουν ότι μπορούμε πλέον χωρίς μάσκα θα μου φανεί περίεργο.

Νομιζω πρέπει εκεί που θα σε πετύχουν να ισχύει το τελευταίο που έστειλες. Όχι να τα έχεις στείλει γενικώς. Πχ θες να πας τράπεζα, γιατρό και γυρνώντας να περάσεις από το σούπερ μάρκετ; Πρέπει να στείλεις το 3, μόλις τελειώσεις από την τράπεζα το 1 και μόλις τελειώσεις από το γιατρό το 2. Όχι όλα μαζί.

Ο ιδιοκτήτης προφανώς μπαίνει σε ένα είδος πλατφόρμας.Απο το Μουστακα μας ήρθε μην αλλα δεν ήταν από το οποιοδήποτε κινητό.Ηραν επίσημο.

Διαφημίσεις

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Ο ιδιοκτήτης προφανώς μπαίνει σε ένα είδος πλατφόρμας.Απο το Μουστακα μας ήρθε μην αλλα δεν ήταν από το οποιοδήποτε κινητό.Ηραν επίσημο.

Λοιπόν πήρα τηλέφωνο από περιέργεια στην Alouette και ρώτησα γιατί και μένα μου ήρθε ένα τυποποιημένο/επίσημο μήνυμα ενώ την παραγγελία μου την έκανα τηλεφωνικά και μου είπαν ότι βάζουν τα στοιχεία (όνομα πελάτη, τηλέφωνο, μέρα και ώρα παράδοσης, επωνυμία και διεύθυνση καταστήματος) στην εφαρμογή e-Καταναλωτής και από εκεί φεύγει το μήνυμα.

Η εφαρμογή είναι εφαρμογή κινητού, την κατεβάζει ο οποιοσδήποτε δωρέαν, την κατέβασα κι εγώ :-D Βασικά πρόκειται για εφαρμογή μέσω της οποίας κάνεις σύγκριση τιμών προϊόντων και καυσίμων, τώρα βάλανε και section για το click away.

Just now, Ilaeira είπε:

Στα βιβλιοπωλεία μπορείς να μπεις. Πραγματικά νομίζω ότι αν σου κόψουν πρόστιμο επειδή εκτός από βιβλία πήρες και χαρτί κανσόν, αξίζει καταγγελία. 

Οι φίλοι που έχουν βιβλιοχαρτοπωλειο μου είπαν ότι ο καταστηματάρχης βρίσκει τον μπελά του και είναι υποχρεωμένος να σου πει να βγεις λίγο έξω, να σου στείλει το SMS κ να πας σε 5 λεπτά να το πάρεις. Ρισκάρει παρά πολύ λέει οποιος καταστηματάρχης δεν το κάνει. Για τον πελάτη δεν ξέρω.

Οι φίλοι που έχουν βιβλιοχαρτοπωλειο μου είπαν ότι ο καταστηματάρχης βρίσκει τον μπελά του και είναι υποχρεωμένος να σου πει να βγεις λίγο έξω, να σου στείλει το SMS κ να πας σε 5 λεπτά να το πάρεις. Ρισκάρει παρά πολύ λέει οποιος καταστηματάρχης δεν το κάνει. Για τον πελάτη δεν ξέρω.

Ο αντρας μου λεγε οτο είναι 350 το προστιμο για τον πελάτη λ το πρόστιμο ισως 5 χιλ

ναι αυτό. το e commerce. κ πρέπει λέει να μπεις κι εσυ να γίνει κάποια ταυτοποίηση. 

Νομίζω πως έχει όντως να κάνει με τους ΚΑΔ. Τα βιβλιοπωλεία ανοίγουν με όριο 4 πελάτες σε καταστήματα μικρότερα από 100 τμ. Δηλαδή μπορείς να πας στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς και να μπεις κανονικά να ψάξεις βιβλία, εφόσον ο κύριος ΚΑΔ είναι τα βιβλία κι όχι τα χαρτικά. Αν τώρα αυτός πουλάει και χαρτικά, έστω και σαν δευτερεύοντα ΚΑΔ, δεν μπορείς να τα ψωνίσεις; Θα μπεις, θα βρεις τα βιβλία, και μετά θα βγεις και θα περιμένεις απέξω να σου φέρει τα στυλό; Φαντάζομαι πως όχι, δεν έχει λογική αυτό το πράγμα. Αν τώρα ο κύριος ΚΑΔ είναι τα χαρτικά, τότε δεν πρέπει να είναι ανοιχτά για το κοινό και πρέπει να λειτουργεί με click away, τόσο για τα χαρτικά όσο και για τα βιβλία. 

Τι ζούμε, Θεέ μου...

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

ναι αυτό. το e commerce. κ πρέπει λέει να μπεις κι εσυ να γίνει κάποια ταυτοποίηση. 

To e-Καταναλωτής είναι. Γίνεται και χωρίς να μπεις εσύ, με το όνομα και το τηλέφωνό σου τα κάνει όλα το μαγαζί.

Just now, Έσπερος είπε:

Οχι δεν μπηκα να κάνω τίποτα δεν μου ειπαν κατι τετοιο

Just now, Ilaeira είπε:

Νομίζω πως έχει όντως να κάνει με τους ΚΑΔ. Τα βιβλιοπωλεία ανοίγουν με όριο 4 πελάτες σε καταστήματα μικρότερα από 100 τμ. Δηλαδή μπορείς να πας στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς και να μπεις κανονικά να ψάξεις βιβλία, εφόσον ο κύριος ΚΑΔ είναι τα βιβλία κι όχι τα χαρτικά. Αν τώρα αυτός πουλάει και χαρτικά, έστω και σαν δευτερεύοντα ΚΑΔ, δεν μπορείς να τα ψωνίσεις; Θα μπεις, θα βρεις τα βιβλία, και μετά θα βγεις και θα περιμένεις απέξω να σου φέρει τα στυλό; Φαντάζομαι πως όχι, δεν έχει λογική αυτό το πράγμα. Αν τώρα ο κύριος ΚΑΔ είναι τα χαρτικά, τότε δεν πρέπει να είναι ανοιχτά για το κοινό και πρέπει να λειτουργεί με click away, τόσο για τα χαρτικά όσο και για τα βιβλία. 

Τι ζούμε, Θεέ μου...

Ναι αν στην εφορία είναι πρώτα τα βιβλία, παίρνεις τα βιβλία κανονικά και για οτιδήποτε άλλο πρέπει να βγεις, να σου στείλει SMS και να πας να τα πάρεις. (Σε δύο λεπτά, δεν χρειάζεται να πας άλλη φορά) Αν στην εφορία είναι πρώτα τα χαρτικά, δεν έχουν ανοίξει, είναι click away για τα πάντα, και για τα βιβλία δηλαδή.

5 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Αχ βρε αχάριστες, αντί να λέτε και ευχαριστώ στα ωραία καινούργια αυτά μέτρα, κοροϊδεύετε κιόλας. Διότι τι ιστορίες θα λέτε αύριο μεθαύριο στα εγγόνια που ο μπαμπάς ή μαμά είχαν ξεμείνει από μαρκαδόρους και έπρεπε η γιαγιά να βγει στην ζούλα, καμουφλαρισμενη, να αποφυγει τα μπλόκα, να πάει κρυφά μέσα στον βιβλιοπώλη να τα πάρει και μετά να πρέπει να επιστρέψει σπίτι χωρίς να την καταλάβει κανείς με φόβο μήπως πέσει σε μπλοκο και η αστυνομία δώσει πρόστιμο σε όλη την πολυκατοικία για αντίποινα; εμάς μας λέγαν για την κατοχή, εσείς θα λέτε για το click away. 

Πάντως σοβαρά, τα διαβάζω και είναι εντελως εκτός πραγματικότητας, σαν να διαβάζω μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. 

αυτο ηταν που περιμεναμε σε ολη την καραντινα,κτ να απασχολουμε το μυαλο μας

μεχρι να το ξεδιαλυνουμε,μπορει κ να τελειωσει:-D

φαντασου εμεις που τα ζουμε...

κ οχι μονο επ.φαντασια.κτ σε κωμωδια,τραγωδια,θριλερ,περιπετεια,ολα μαζι.ακομη κ σατιρα

ετσι για το σασπενς

αλλος ενας λογος να θες να μενεις σε αλλη χωρα

πως να πειστεις να ακολουθησεις αυτες τις παραλογες οδηγιες;...

της β.ελλαδας μην ετοιμαζεστε,ουτε 9ατομα για ρεβεγιον

πρίν από 54 λεπτά , vicky86 είπε:

αυτο ηταν που περιμεναμε σε ολη την καραντινα,κτ να απασχολουμε το μυαλο μας

μεχρι να το ξεδιαλυνουμε,μπορει κ να τελειωσει:-D

φαντασου εμεις που τα ζουμε...

κ οχι μονο επ.φαντασια.κτ σε κωμωδια,τραγωδια,θριλερ,περιπετεια,ολα μαζι.ακομη κ σατιρα

ετσι για το σασπενς

αλλος ενας λογος να θες να μενεις σε αλλη χωρα

πως να πειστεις να ακολουθησεις αυτες τις παραλογες οδηγιες;...

της β.ελλαδας μην ετοιμαζεστε,ουτε 9ατομα για ρεβεγιον

Εμένα τώρα άρχισε να με απασχολεί το μενού και το κρασί και η βασιλόπιτα :lol:

Ούτε 9 λες; Μόνοι μας ντιπ; 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

Just now, λουκουμαδάκι είπε:

Καταλαβαίνω την ανάγκη σου αλλα αντικειμενικά στο μέρος που ζεις η υπόθεση δεν σηκώνει παρέα.Ομως ξεκαθάρισαν αν θα επιτρέψουν τις μετακινήσεις εκεινη τη μέρα?

Το Πάσχα ο χαρδσλιας ειπε οτι θα μας περιμένει στη γωνία αν βγούμε.

Just now, λουκουμαδάκι είπε:

δ θα σου χρειαστουν:P

συνεδριαζει η επιτροπη για πιο αυστηρο lockdown σε 10περιοχες

μαλλον για τις γιορτες ειδικα

μεχρι ρεβεγιον σε τηλεδιασκεψη μας κοβω:razz:

Καταλαβαίνω την ανάγκη σου αλλα αντικειμενικά στο μέρος που ζεις η υπόθεση δεν σηκώνει παρέα.Ομως ξεκαθάρισαν αν θα επιτρέψουν τις μετακινήσεις εκεινη τη μέρα?

αν αυτους που ειχες για ρεβεγιον ειναι ενας συναδελφος με την οικογενεια του που τον βλεπεις καθε μερα ετσι κ αλλιως

οι γονεις σου που σου κρατανε το παιδι

η ο αδερφος σου με την κοπελα του που βλεπεστε γενικως

θα κανει διαφορα αν αλλαξετε μαζι χρονο;

κ προσωπικα δ με απασχολει γτ ετσι κ αλλιως οι 4μας θα ειμαστε

μην μου λετε απο τωρα για το πασχα,με το ζορι κραταω το πνευμα των χριστουγεννων:sad:

κ δ εννοω κ ο συναδελφος,κ οι παππουδες κ οι θειοι,εννοω καποιος απο αυτους

Just now, vicky86 είπε:

Το ειπαν ?πότε ανακοινώνουν?

Το ειπαν ?πότε ανακοινώνουν?

οχι,ακομη ακουγεται.σε αρθρα.κυριως δικαιολογητικα.που νομιζω πεφτουν μεσα

αναλογα ποσο θελουν να μας στεναχωρησουν

κ που θα καταληξουν.αυστηρο απο τωρα;μονο για τις γιορτες;

κ μπορει να εχουν την εισηγηση αλλα να ανακοινωθει απο βδομαδα

για ασπροπυργο ακουγεται προς το παρον

(καλα ειμαι τελειως εκτος θεματος:Pσορρυ)

Just now, vicky86 είπε:

αν αυτους που ειχες για ρεβεγιον ειναι ενας συναδελφος με την οικογενεια του που τον βλεπεις καθε μερα ετσι κ αλλιως

οι γονεις σου που σου κρατανε το παιδι

η ο αδερφος σου με την κοπελα του που βλεπεστε γενικως

θα κανει διαφορα αν αλλαξετε μαζι χρονο;

κ προσωπικα δ με απασχολει γτ ετσι κ αλλιως οι 4μας θα ειμαστε

μην μου λετε απο τωρα για το πασχα,με το ζορι κραταω το πνευμα των χριστουγεννων:sad:

κ δ εννοω κ ο συναδελφος,κ οι παππουδες κ οι θειοι,εννοω καποιος απο αυτους

Θα τα πιω μόνη μου τα κρασιά :lol: 

Κράτα το

Κράτα το

Ναι ρε συ.βγαλε τα κρασιά τα φαγητά κ τα κριστοφ λ βάλτους σε zoom να συνφαγετε.

Εμένα το lidl με απασχολεί περισσοτερο.Αυριο θα πάω εκτός του Δήμου μου να παραλάβω την παντόφλα κ πολυ έχω χαρει για την εκδρομή.

Ομως δεν εχω καταλαβει.Τα Χριστούγεννα θα μπορούμε να πάμε κάπου? 

Τι ζούμε.. να φοβόμαστε μην μας πιάσουν με την πλαστελινη στο χέρι...Πολυ σουρεαλ δεν είναι?Είδα χτες στον ύπνο μου ότι ήμουν στα Βριλήσσια κβειχε μαζευτεί πολύς κόσμος στα καφέ.Επαιρνα το 100 για καταγγελία κ δεν το σηκώναν.Και μετα μας πλησίασε κάποιος χωρις μασκα.

Τί λες? Χωρίς μάσκα? Μιλάμε για θρίλερ! :razz:

Ναι ρε συ.βγαλε τα κρασιά τα φαγητά κ τα κριστοφ λ βάλτους σε zoom να συνφαγετε.

Εμένα το lidl με απασχολεί περισσοτερο.Αυριο θα πάω εκτός του Δήμου μου να παραλάβω την παντόφλα κ πολυ έχω χαρει για την εκδρομή.

Ομως δεν εχω καταλαβει.Τα Χριστούγεννα θα μπορούμε να πάμε κάπου? 

Τι ζούμε.. να φοβόμαστε μην μας πιάσουν με την πλαστελινη στο χέρι...Πολυ σουρεαλ δεν είναι?Είδα χτες στον ύπνο μου ότι ήμουν στα Βριλήσσια κβειχε μαζευτεί πολύς κόσμος στα καφέ.Επαιρνα το 100 για καταγγελία κ δεν το σηκώναν.Και μετα μας πλησίασε κάποιος χωρις μασκα.

300€ η πλαστελίνη :lol:

Ρε ναι πάμε μάρκετ και έχω μια χαρά μα μια χαραα που βγαίνω έξω! Σόρυ στο όνειρο εσύ θα εκανες την καταγγελία; :lol:

Είδατε σήμερα Ευαγγελάτο έχει ρεπορτάζ σε κατάστημα να δοκιμάζουν απ'έξω και παρεμβαίνει μπουμπούκος και λέει τώρα στέλνω κλιμάκιο για πρόστιμα ευχαριστώ για την απευθείας σύνδεση δεν ήξερε πού να κρυφτεί ο Ευαγγελάτος :lol: 

Κράτα το

Κράτα το

Έχω μία απορία: τα χριστούγεννα θα χαλαρώσουν τα μέτρα? Δεν θα έχουμε lockdown? Δεν θα μετακινουμαστε με sms? Γιατί λένε για ρεβεγιόν με 9 άτομα ή δύο οικογένειες? 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...