Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεταφορά φωτογραφιών-βιντεο από σπασμένο κινητό στον υπολογιστή

mama16

Recommended Posts

Ελπίζω να ανοίγω σωστά το θέμα. Χθες έπεσε το κινητό του άντρα μου, έκλεισε κ έσπασε η οθόνη. Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να μεταφέρω τις φωτό κλπ στον υπολογιστή απ' τη στιγμή που όταν το ανοίγω απλά φωτίζει? Δεν μπορώ να βάλω ούτε pin ούτε τπτ. Δοκίμασα να το συνδέσω στον υπολογιστή αλλά δεν έβγαλα άκρη, έλεγε μόνο εγκατάσταση android νομίζω, πάτησα οκ, φάνηκε ότι φόρτωνε κ ολοκληρώθηκε επιτυχώς αλλά μετα δεν έβγαζε κάτι άλλο ώστε να ανοίξω τα αρχεία..

Διαφημίσεις

Just now, mama16 είπε:

Ελπίζω να ανοίγω σωστά το θέμα. Χθες έπεσε το κινητό του άντρα μου, έκλεισε κ έσπασε η οθόνη. Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να μεταφέρω τις φωτό κλπ στον υπολογιστή απ' τη στιγμή που όταν το ανοίγω απλά φωτίζει? Δεν μπορώ να βάλω ούτε pin ούτε τπτ. Δοκίμασα να το συνδέσω στον υπολογιστή αλλά δεν έβγαλα άκρη, έλεγε μόνο εγκατάσταση android νομίζω, πάτησα οκ, φάνηκε ότι φόρτωνε κ ολοκληρώθηκε επιτυχώς αλλά μετα δεν έβγαζε κάτι άλλο ώστε να ανοίξω τα αρχεία..

Ή κάρτα μνήμης φαντάζομαι βγαίνει από το κινητό. Μπορεις να την βάλεις σε άλλο κινητό ή να την βάλεις σε card reader (αν δεν κάνω λάθος την ονομασία). Είναι υποδοχές που δέχονται την κάρτα ώστε να "μεγαλώσει" και να χωράει στην καταλληλη θύρα του υπολογιστή. Λογικά στην συσκευασία της κάρτας όταν την αγορασατε πρέπει να είχε. 

Αν οι φωτογραφίες είναι αποθηκευμένες στην μνήμη του τηλεφώνου δεν ξέρω να σε βοηθήσω. Ίσως να απευθυνοσουν σε κάποιο σχετικό κατάστημα. 

Just now, mama16 said:

Αν όπως λέει και η Μαμά Ανέστη είναι αποθηκευμένες στο κινητό, πρέπει να αντικαταστήσεις την οθόνη (150-200Ε συνήθως). Έχει συμβεί και σε μένα και στον άντρα μου και φυσικά τις χάσαμε. Όλες οι φώτο από το honeymoon στην Βενετία βρίσκονται σε ένα κινητό με σπασμένη οθόνη.

Αν πάτε σε ένα κατάστημα να τις μεταφέρουν σε ένα στικάκι??

Εγώ πάντως τις φώτο όλες τις περνάω σε πισι , λαπ τοπ, κινητό, σκληρό,  και έχω περάσει και κάποιες στο ps. Μόνο έτσι δεν τις χάνω!!!

Ελπίζω να τις έχει αποθηκευμένες σε κάρτα μνήμης κ όχι στο κινητό γιατί κ εμείς την έχουμε ξανά πατήσει έτσι κ μυαλό δεν βάλαμε να τις αποθηκεύουμε σε διάφορες χρονικές περιόδους στον υπολογιστή κ σε φλασάκια!

Just now, kotsifikos είπε:

Αν πάτε σε ένα κατάστημα να τις μεταφέρουν σε ένα στικάκι??

Εγώ πάντως τις φώτο όλες τις περνάω σε πισι , λαπ τοπ, κινητό, σκληρό,  και έχω περάσει και κάποιες στο ps. Μόνο έτσι δεν τις χάνω!!!

Κ πολύ καλά κάνεις! Θα του πω να πάει σε κατάστημα. Σε προηγούμενο πάντως κινητό δεν μπορούσαν να το κάνουν κ του είχαν πει αν ηταν άλλης μάρκας ακόμη κ κλειστό να ήταν το κινητό θα γίνονταν μεταφορά σε στικάκι. Κ σκεφτόμουν μήπως ξέρει καμία πως γίνεται

Διαφημίσεις

Αν συνδέσεις το κινητό με το πισι σου και πας ''συσκευές εκτυπωτές'' λογικά θα βγάλει και το κινητό , κάνε δεξί κλικ και επέλεξε αναζήτηση αρχείων, λογικά έτσι θα μπορείς.

υγ: άκυρο...είδα τώρα ότι δεν μπορείς να βάλεις ούτε πιν.

Just now, mama16 said:

Γίνεται να κανεις μεταφορά αρχείων αλλά για εναν αρχάριο είναι δύσκολο δηλαδή και να σου εξηγήσω δεν θα το κανεις

πρίν από 31 λεπτά , Penny89p είπε:

Γίνεται να κανεις μεταφορά αρχείων αλλά για εναν αρχάριο είναι δύσκολο δηλαδή και να σου εξηγήσω δεν θα το κανεις

Πληροφοριακά, επειδη με ενδιαφερει να ξέρω τι μπορώ να κάνω σε αντίστοιχη περίπτωση, μπορείς να αναφερεις επιγραμματικά την διαδικασία? 

Τα περισσότερα android κινητά έχουν από μόνα τους την εφαρμογή Google photos χωρίς να χρειάζεται να την κατεβάσεις, και εκεί αποθηκεύονται αυτόματα οι φωτογραφίες του κινητού και συνδέεσαι σε αυτές μέσω του μέιλ σου( αν έχεις gmail) σε οποιαδήποτε συσκευή. Παίζει να την είχατε; Εγώ σε αυτήν την εφαρμογή έχω άπειρες φωτογραφίες όσα κινητά κι αν έχω αλλάξει. 

5 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Αν όπως λέει και η Μαμά Ανέστη είναι αποθηκευμένες στο κινητό, πρέπει να αντικαταστήσεις την οθόνη (150-200Ε συνήθως). Έχει συμβεί και σε μένα και στον άντρα μου και φυσικά τις χάσαμε. Όλες οι φώτο από το honeymoon στην Βενετία βρίσκονται σε ένα κινητό με σπασμένη οθόνη.

Σιγα καλε 150 με 200...

Απο 50 ξεκίνανε... εξαρτάται και το κινητό.. το galaxy και iPhone και βρίσκεις με 80..

Τιποτα δε χανεται απο δεδομενα,  απλα πρεπει να το πας σε ενα τεχνικό ειδεμι μονη σου δε θα μπορέσεις. Εμενα δυαλυθηκε η οθονη, (μαυρη) , ηχεία και πειραχτηκε η μητρικη, τα αλλαξα ολα με 90 ευρω (περιμενα βεβαια 5 μηνες να ρθει η μητρικη μαλλον απο κινα για να εκανε τοσο καιρο )και εχω ενα νεο κινητο. (Iphone). Ειναι που θα το πας..να χεις κανει και μια ερευνα μη σε πιάσουν και κότσο...

Αν ειναι αποθηκευμένες σε καρτα μνήμης, ακομα πιο ευκολο οπως ειπε η μαμα ανεστη με card reader 

Just now, Annitamik είπε:

Τα περισσότερα android κινητά έχουν από μόνα τους την εφαρμογή Google photos χωρίς να χρειάζεται να την κατεβάσεις, και εκεί αποθηκεύονται αυτόματα οι φωτογραφίες του κινητού και συνδέεσαι σε αυτές μέσω του μέιλ σου( αν έχεις gmail) σε οποιαδήποτε συσκευή. Παίζει να την είχατε; Εγώ σε αυτήν την εφαρμογή έχω άπειρες φωτογραφίες όσα κινητά κι αν έχω αλλάξει. 

Για να γίνει αυτο θα έπρεπε να το έχει ενεργοποιησει, δε γίνεται αυτόματα..πρεπει.να εχει επιτρέψει προσβαση. Εγω ας πουμε δεν εχω επιτρέψει αυτοβουλως. Μόνο τις επαφες ανεβάζω ανα διαστηματα στο cloud

Εγω παντως τις αποθηκευω σε σκληρο και καθε χρονο κανω εκτύπωση και τις σβήνω δηλαδη σπανια κρατώ αρχεία. Και τις αρχειοθέτω σε κουτια με ημερομηνίες 

Διαφημίσεις

Just now, diane2020 said:

Σιγα καλε 150 με 200...

Απο 50 ξεκίνανε... εξαρτάται και το κινητό.. το galaxy και iPhone και βρίσκεις με 80..

Τιποτα δε χανεται απο δεδομενα,  απλα πρεπει να το πας σε ενα τεχνικό ειδεμι μονη σου δε θα μπορέσεις. Εμενα δυαλυθηκε η οθονη, (μαυρη) , ηχεία και πειραχτηκε η μητρικη, τα αλλαξα ολα με 50 ευρω και εχω ενα νεο κινητο. (Iphone). Ειναι που θα το πας..να χεις κανει και μια ερευνα μη σε πιάσουν και κότσο...

Αν ειναι αποθηκευμένες σε καρτα μνήμης, ακομα πιο ευκολο οπως ειπε η μαμα ανεστη με card reader 

Kαι το δικό μου και του άντρα μου, i phone και τα 2, 150 ευρώ και τα 2 για κουνούρια οθόνη όπου και αν είχαμε ρωτήσει. Του ξάδερφου μου, samsung , το τελευταίο μοντέλο τότε , 180 ευρώ. Και φυσικά το ψάξαμε πολύ μήπως και φτιάχνεται αλλά δεν. Ακόμη το έχω το παλιό. Αν θέλεις δώσε μου τα στοιχεία γαι να έχω και εγώ καινούριο i phone με 50 ευρώ και τα αρχεία μου πίσω. Ευχαριστώ.

Just now, Yovanna είπε:

Kαι το δικό μου και του άντρα μου, i phone και τα 2, 150 ευρώ και τα 2 για κουνούρια οθόνη όπου και αν είχαμε ρωτήσει. Του ξάδερφου μου, samsung , το τελευταίο μοντέλο τότε , 180 ευρώ. Και φυσικά το ψάξαμε πολύ μήπως και φτιάχνεται αλλά δεν. Ακόμη το έχω το παλιό. Αν θέλεις δώσε μου τα στοιχεία γαι να έχω και εγώ καινούριο i phone με 50 ευρώ και τα αρχεία μου πίσω. Ευχαριστώ.

Φιλενάδα σε εκλεψαν...

Που το πηγες?

Τα αρχεία σχεδόν πάντα ανακτωνται αρκεί να δεχτεί καλα η μητρικη . Αν αλλαξεις μητρικη ειναι σα να χεις νεο κινητο. Χρειάζεται καλος μάστορας,  εγω το πηγα κεντρο στα αδυτα ..εκει εχει πολλα τετοια μαγαζιά που ξερουν πολυ καλα τη δουλειά. Αν το πήγαινα σε συνοικιακα τα ίδια με σενα 6α εδινα γτ τοσα μου λέγαν. Δεν εχασα τιποτα! Και όχι απλα οθονη εγω... μιλαμε ηταν για πεταμα κανονικα. Είχε πεσει στην λεκάνη της τουαλέτας. 90 εδωσα οχι 50. 90 για οθονη ηχεία και νεα μητρικη! Iphone6, δεν ειναι νεο μοντέλο αλλα ειναι iphone και τσιμπάνε.  Για galaxy περσυνο μοντελο 40 για οθονη μου ζητησαν 80.

Αν το χεις ακομα φυσικα και μπορω να σου πω που θα πας να το δουν

Just now, Yovanna είπε:

Vodafone, Γερμανό, σε i phone repair κτλ. Και της μαμάς μου που ήταν sony ericsson τόσο της είχαν πει.

Εεεεεμ.

Γι'αυτό. 

Καταρχας μονο που πες γερμανό μου σηκωθηκε η τριχα. Απορώ πως δουλεύουν ακομα. Δουλειά ποτε δε μου χουν κανει και ειναι πανακριβοι.

Δε θα πηγαίνεις σε τετοια μαγαζια....

Προσθεσα κι αλλα πιο πανω 

Επισης sony Ericsson οχι δα! Καμμια 30αρια το πολυ η οθονη! Το παρα πολυ!!!

Καταρχας με 150 και 200 παίρνεις νεο κινητο... για ποιο λογο να τα δωσεις για επισκευασμενο... εγω δλδ δε θα τα εδινα. Γιατί οσο ακριβο κι αν ειναι το μοντέλο που αγοράζεις με το που το αγοραζεις χανει αμεσως την αξια του...

4 ώρες πρίν, Penny89p είπε:

Με μαυρη οθονη χωρις να ανοιγει?  Θα ηθελα κι εγω αυτο να το μάθω! 

8 hours ago, diane2020 said:

Εεεεεμ.

Γι'αυτό. 

Καταρχας μονο που πες γερμανό μου σηκωθηκε η τριχα. Απορώ πως δουλεύουν ακομα. Δουλειά ποτε δε μου χουν κανει και ειναι πανακριβοι.

Δε θα πηγαίνεις σε τετοια μαγαζια....

Προσθεσα κι αλλα πιο πανω 

Επισης sony Ericsson οχι δα! Καμμια 30αρια το πολυ η οθονη! Το παρα πολυ!!!

Καταρχας με 150 και 200 παίρνεις νεο κινητο... για ποιο λογο να τα δωσεις για επισκευασμενο... εγω δλδ δε θα τα εδινα. Γιατί οσο ακριβο κι αν ειναι το μοντέλο που αγοράζεις με το που το αγοραζεις χανει αμεσως την αξια του...

Με μαυρη οθονη χωρις να ανοιγει?  Θα ηθελα κι εγω αυτο να το μάθω! 

Ναι και με μαύρη οθόνη απλα η διακικασια είναι παρα πολύ περίπλοκη 

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Για να γίνει αυτο θα έπρεπε να το έχει ενεργοποιησει, δε γίνεται αυτόματα..πρεπει.να εχει επιτρέψει προσβαση. Εγω ας πουμε δεν εχω επιτρέψει αυτοβουλως. Μόνο τις επαφες ανεβάζω ανα διαστηματα στο cloud

Εγω παντως τις αποθηκευω σε σκληρο και καθε χρονο κανω εκτύπωση και τις σβήνω δηλαδη σπανια κρατώ αρχεία. Και τις αρχειοθέτω σε κουτια με ημερομηνίες 

Εμένα το είχαν αυτόματα ενεργοποιημένο όλα μου τα smartphone, αλλά είχα λογαριασμό Google-gmail . Το ίδιο και σε άλλα κινητά από την οικογένεια. Είναι αυτές οι εφαρμογές που αποθηκεύουν στοιχεία σου με τη δική σου συναίνεση να είναι λίγο γκρίζα γιατί όταν εσύ κάνεις το μέιλ συναινείς μεν να επεξεργάζονται τα δεδομένα σου, ταυτόχρονα όμως αν έχεις και άλλες εφαρμογές της Google αποθηκεύονται αυτόματα και εκεί. Όταν το ανακάλυψα δε με πείραξε,  γιατί από τη μια καλό γιατί δε χάνεις ποτέ τίποτα, από την άλλη όμωςπρέπει να έχει κάποιος στο νου του που δίνει συναίνεση να επεξεργάζονται τα προσωπικά του δεδομένα .  Για τη συγκεκριμένη εφαρμογή ποτέ δεν ενεργοποίησα τίποτα, το έκανε αυτόματα μόνη της, αλλά όπως είπα είχα λογαριασμό gmail.  Απλώς αναφέρω τι συνέβη σε εμένα γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να μην αποθηκεύονται τα προσωπικά του δεδομένα σε εφαρμογές εν άγνοια του, άλλος μπορεί να θέλει να βρει έναν τρόπο να αποθηκεύσει τα δεδομένα του σε ηλεκτρονική ψηφιακή μορφή χωρις να έχει κάποιο δίσκο εξωτερικό υλικό γιατί αυτά χαλάνε.Υπάρχουν βέβαια άπειρες εφαρμογές που μπορείς να το κάνεις αυτό, μια από αυτές είναι το dropbox αν θυμάμαι καλά.

πρίν από 36 λεπτά , Penny89p είπε:

Ναι και με μαύρη οθόνη απλα η διακικασια είναι παρα πολύ περίπλοκη 

Χρειάζεται να έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, εξοπλισμό? Αν δεν θες να το αναλύσεις οκ. Αλλά επειδή το ανεφερες σημαίνει πως υπάρχει λύση και εστω εγκυκλοπαιδικά είναι καλό να την ξέρουμε κι ας μην μπορούμε να την υλοποιήσουμε. 

πρίν από 36 λεπτά , Penny89p είπε:

αν συνδέσετε τη συσκευή με usb στον υπολογιστή, δεν τη διαβάζει σαν εξωτερική συσκευή αποθήκευσης; αν δεν υπάρχει βλάβη σε κάτι πέρα από την οθόνη, λογικά ο υπολογιστής θα το αναγνωρίσει κ θα το διαβάσει σαν να είναι στικάκι κ θα εμφανίσει τουλάχιστον τις φωτογραφίες. αν το συνδέσεις κ πας στο ο υπολογιστής μου, δεν φαίνεται να αναγνωρίζει μια συσκευή αποθήκευσης συνδεδεμένη; 

Just now, Έσπερος είπε:

αν συνδέσετε τη συσκευή με usb στον υπολογιστή, δεν τη διαβάζει σαν εξωτερική συσκευή αποθήκευσης; αν δεν υπάρχει βλάβη σε κάτι πέρα από την οθόνη, λογικά ο υπολογιστής θα το αναγνωρίσει κ θα το διαβάσει σαν να είναι στικάκι κ θα εμφανίσει τουλάχιστον τις φωτογραφίες. αν το συνδέσεις κ πας στο ο υπολογιστής μου, δεν φαίνεται να αναγνωρίζει μια συσκευή αποθήκευσης συνδεδεμένη; 

@Έσπερος αν δεν κάνω λάθος για να διαβάσει ο υπολογιστής την συσκευή πρέπει να είναι ανοιχτή. Αν δεν μπορεί κάποιος να πληκτρολογησει το Pin, να βαλει το μοτιβο η να το ανοίξει μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος θα πρέπει να το ψάξει μεσώ σχετικού φόρουμ η να το πάει σε ένα κατάστημα.

Έχω την εξής απορία και αν γνωρίζει κάποιος ας με βοηθήσει.. Εχω ενα κινητό και δεν μπορώ να το ανοίξω γιατι ξέχασα το μοτίβο, πως μπορώ να παρω τα δεδομένα απο μέσα?Υ παρχει google gmail αλλα δεν θυμαμαι αν ειχα ενεργοποιησει την αποθήκευση των αρχείων κλπ. Υπαρχει τρόπος να το μαθω ?Εχει τύχει σε κάποια κοπέλα?

Just now, student είπε:

ος αν δεν κάνω λάθος για να διαβάσει ο υπολογιστής την συσκευή πρέπει να είναι ανοιχτή. Αν δεν μπορεί κάποιος να πληκτρολογησει το Pin, να βαλει το μοτιβο η να το ανοίξει μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος θα πρέπει να το ψάξει μεσώ σχετικού φόρουμ η να το πάει σε ένα κατάστημα.

χμ δεν είχα καταλάβει ότι η συσκευή είναι κλειστή. νόμιζα απλα ότι η οθόνη είχε χαλάσει. 

Εχω την αίσθηση οτι αν το κινητό εχει μοτίβο και κλείνει η οθόνη μετα απο λίγα λεπτά θα πρέπει με κάποιον τρόπο να πληκτρολογησεις το μοτίβο για να εμφανιστεί το κινητο στον υπολογιστή.

Just now, student είπε:

Εχω την αίσθηση οτι αν το κινητό εχει μοτίβο και κλείνει η οθόνη μετα απο λίγα λεπτά θα πρέπει με κάποιον τρόπο να πληκτρολογησεις το μοτίβο για να εμφανιστεί το κινητο στον υπολογιστή.

όταν είχα android δεν κλείδωνα ποτέ την οθόνη, οπότε δεν το γνωρίζω αυτό καθολου. 

Just now, Έσπερος είπε:

όταν είχα android δεν κλείδωνα ποτέ την οθόνη, οπότε δεν το γνωρίζω αυτό καθολου. 

Εαν δεν κλείδωνε η οθόνη τότε νομίζω οτι θα έπρεπε ο υπολογιστής να βλέπει το κινητό σου.

@Penny89pοντως κ εγώ θα ήθελα να μάθω, ανίδεη τελείως δεν είμαι, όταν ξέρω διαδικασία εύκολα την κάνω, αρκεί να ακολουθώ βήματα, στα τυφλά δεν μπορώ. 

Τώρα γράψατε πολλά μνμ οπότε δεν θα απαντήσω σε κάθε μία ξεχωριστά. Το κινητό είναι κλειστό οπότε δεν ανοίγει για να εμφανιστεί το μνμ για άνοιγμα/αποθήκευση αρχείων στον υπολογιστή. Έσπερος πόσες ευκαιρίες έχεις για να βρεις το μοτίβο? Δεν υπάρχουν κ απεριόριστες κινήσεις για να κάνεις οπότε κάποια στιγμή θα το βρεις! Δεν ξέρω αν έχεις το puk για να το βάλεις μήπως ανοίξει έτσι το κινητό σε περίπτωση που κλειδωθεί. 

Δεν είχε συνδεθεί με το gmail ούτε εγώ συνδεομαι έτσι γιατί δεν θέλω να βλεπουν τα παιδιά μου κ άλλοι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...