Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια από γονείς

anemoni1989

Recommended Posts

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν έχεις ιδιαίτερο παράπονο απ' τη μαμά σου  (διόρθωσε με αν κάνω λάθος). Απ' τη στιγμή που δουλεύει κιόλας είναι λογικό να μην μπορεί παραπάνω από 2 ώρες την ημέρα γιατί όσο να ναι δεν έχει την ηλικία την δικιά σου, είναι μεγαλύτερη.. Άσε που αφού έκανε τόσο μικρή παιδιά κ δουλεύει σωματικά δεν αντέχει κ πολλά, οπότε να μην την παρεξηγείς που δεν προσφέρει περισσότερα... Όσο για τον πατέρα σου, ναι θα μπορούσε αλλά η πατεράδες μας είναι μιας άλλης γενιάς οι περισσότεροι.. που έφερναν τα λεφτά απλά στο σπίτι κ τα υπόλοιπα περνούσαν απ' τη γυναίκα. Οπότε αν δεν πρόσφερε ουσιαστική βοήθεια στο μεγάλωμα των παιδιών του πως να το κάνει για τα εγγόνια του? Εγώ δεν θ μπορούσα να φανταστώ ότι θα περιμένα την παραμικρή βοήθεια από τον πατέρα μου η τον πεθερό μου κ όσες φορές είδαν την μικρή μπορεί να "έπαιζαν" για λίγο μαζί της κ αυτό... Αλλά δεν περιμένω κάτι άλλο κ δεν το παρεξηγώ κιόλας γιατί έτσι είναι μαθημενοι!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 333
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, mama16 said:

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν έχεις ιδιαίτερο παράπονο απ' τη μαμά σου  (διόρθωσε με αν κάνω λάθος). Απ' τη στιγμή που δουλεύει κιόλας είναι λογικό να μην μπορεί παραπάνω από 2 ώρες την ημέρα γιατί όσο να ναι δεν έχει την ηλικία την δικιά σου, είναι μεγαλύτερη.. Άσε που αφού έκανε τόσο μικρή παιδιά κ δουλεύει σωματικά δεν αντέχει κ πολλά, οπότε να μην την παρεξηγείς που δεν προσφέρει περισσότερα... Όσο για τον πατέρα σου, ναι θα μπορούσε αλλά η πατεράδες μας είναι μιας άλλης γενιάς οι περισσότεροι.. που έφερναν τα λεφτά απλά στο σπίτι κ τα υπόλοιπα περνούσαν απ' τη γυναίκα. Οπότε αν δεν πρόσφερε ουσιαστική βοήθεια στο μεγάλωμα των παιδιών του πως να το κάνει για τα εγγόνια του? Εγώ δεν θ μπορούσα να φανταστώ ότι θα περιμένα την παραμικρή βοήθεια από τον πατέρα μου η τον πεθερό μου κ όσες φορές είδαν την μικρή μπορεί να "έπαιζαν" για λίγο μαζί της κ αυτό... Αλλά δεν περιμένω κάτι άλλο κ δεν το παρεξηγώ κιόλας γιατί έτσι είναι μαθημενοι!

Ούτε εμένα ο μπαμπάς μου ασχολιόταν ιδιαίτερα μαζί μας όταν είμασταν μικρές η αδερφή μου και εγώ, γιατί δούλευε πολλές ώρες ο άνθρωπος, ενώ η μαμά μου όχι. Όταν όμως γεννήθηκε ο ανιψιός μου, έφαγε τρελό κόλλημα και έλεγε στην μαμά μου ότι στενοχωριέται για όλα όσα έχασε όσο είμασταν μικρές. Ο πεθερός μου επίσης δεν είχε αναλάβει και πολλά στο μεγάλωμα των παιδιών του, όμως μεγαλώνοντας, ήθελε τόσο πολύ εγγόνι (δεν πρόλαβε δυστυχώς), που έπαιρνε το γειτονάκι και το πήγαινε παιδική χαρά, ζωολογικό κήπο, έπαιζε ώρες μαζί του κτλ. Ο αδερφός της μαμάς μου όλη μέρα στο ιατρείο του και στα βιβλία του όταν ήταν μικρά τα παιδιά του, και όταν ήρθε η εγγονή του, χάζεψε τελείως και έλεγε στον μπαμπά μου πόσο απολαμβάνει να την αλλάζει από τα κακάκια της!:lol:. Θέλω να πω, το έτσι έμαθαν , δεν σημαίνει κάτι. Είναι αν σου βγαίνει ή όχι. Και αν είσαι άνθρωπος που θέλει να προσφέρει, ή είσαι παρτάκιας μεριά.

Just now, Yovanna είπε:

Ούτε εμένα ο μπαμπάς μου ασχολιόταν ιδιαίτερα μαζί μας όταν είμασταν μικρές η αδερφή μου και εγώ, γιατί δούλευε πολλές ώρες ο άνθρωπος, ενώ η μαμά μου όχι. Όταν όμως γεννήθηκε ο ανιψιός μου, έφαγε τρελό κόλλημα και έλεγε στην μαμά μου ότι στενοχωριέται για όλα όσα έχασε όσο είμασταν μικρές. Ο πεθερός μου επίσης δεν είχε αναλάβει και πολλά στο μεγάλωμα των παιδιών του, όμως μεγαλώνοντας, ήθελε τόσο πολύ εγγόνι (δεν πρόλαβε δυστυχώς), που έπαιρνε το γειτονάκι και το πήγαινε παιδική χαρά, ζωολογικό κήπο, έπαιζε ώρες μαζί του κτλ. Ο αδερφός της μαμάς μου όλη μέρα στο ιατρείο του και στα βιβλία του όταν ήταν μικρά τα παιδιά του, και όταν ήρθε η εγγονή του, χάζεψε τελείως και έλεγε στον μπαμπά μου πόσο απολαμβάνει να την αλλάζει από τα κακάκια της!:lol:. Θέλω να πω, το έτσι έμαθαν , δεν σημαίνει κάτι. Είναι αν σου βγαίνει ή όχι. Και αν είσαι άνθρωπος που θέλει να προσφέρει, ή είσαι παρτάκιας μεριά.

Καλά εννοείται ότι υπάρχουν κ αυτές οι περιπτώσεις κ καλά κάνουν που φροντίζουν τα εγγόνια τους αλλά μάλλον δυστυχώς η Ανεμώνη δεν έτυχε σε κάτι τέτοιο. Κ μπορώ να καταλάβω την πικρία της γιατί κ εγώ σκέφτομαι ότι όταν γίνω γιαγιά θα θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ το παιδί μου οπότε κάπως έτσι θα σκέφτεται κ εκείνη. Για μένα βέβαια 2 ωρες καθημερινά κ από άτομο που δουλεύει είναι αρκετή βοήθεια αλλά ο καθενας την βοήθεια την έχει στο νου του διαφορετικά. Τώρα οσον αφορά το άλλο που είπε ότι χτύπησαν το παιδί της στον παιδικό κ δεν ηθελαν να βοηθήσουν στο να την κρατήσουν κάποιες μέρες το θεωρώ τραγικό!

1 ώρα πρίν, anemoni1989 είπε:

Νομίζω ότι μπλεκομαστε στις λέξεις και την ερμηνεία τους! Στην προκειμένη πχ θεωρώ ότι δεν είναι πιο επιβαρυντικό το να κρατήσεις το εγγόνι σου, όσο το να πληρώνεις κάποια έξοδα ή να κάνεις επιπλέον δουλειές.

Χωρίς να έχω προλάβει να διαβάσω όλα τα σχόλια πάνω σε αυτό μόνο να σου πω ότι  τα παιδιά ειδικά νηπιακης ηλικίας είναι πολύ  πιο απαιτητικό   τα σκ από τα υπόλοιπα  που αναφέρεις γιατί  χρειάζεται ψυχικα αποθεμάτα...υπομονή διάλογο επιμονή προσοχή να μην πάθουν κάτι χωρια  τα παιχνίδια που παίζει μαζί τους. ..όποτε μήπως ο πατέρας σου προφανώς δεν τα έχει?  Μόνη σου μας είπες  ότι παίρνει αντικαταθλιπτικα και αυτό από μόνο του δείχνει ότι δεν είναι καλά...Μήπως απλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και δεν έχει την ψυχολογία να αφιερώθει στοεγγονι παραπάνω? 

Just now, mama16 said:

Καλά εννοείται ότι υπάρχουν κ αυτές οι περιπτώσεις κ καλά κάνουν που φροντίζουν τα εγγόνια τους αλλά μάλλον δυστυχώς η Ανεμώνη δεν έτυχε σε κάτι τέτοιο. Κ μπορώ να καταλάβω την πικρία της γιατί κ εγώ σκέφτομαι ότι όταν γίνω γιαγιά θα θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ το παιδί μου οπότε κάπως έτσι θα σκέφτεται κ εκείνη. Για μένα βέβαια 2 ωρες καθημερινά κ από άτομο που δουλεύει είναι αρκετή βοήθεια αλλά ο καθενας την βοήθεια την έχει στο νου του διαφορετικά. Τώρα οσον αφορά το άλλο που είπε ότι χτύπησαν το παιδί της στον παιδικό κ δεν ηθελαν να βοηθήσουν στο να την κρατήσουν κάποιες μέρες το θεωρώ τραγικό!

Α καλά.. εγώ έκανα παιδί στα γεράματα ( στα 40), οπότε θα είναι θαύμα, αν προλάβω να δω εγγόνι, πόσο μάλλον και να βοηθήσω! Διαβάζω τις κοπέλες που λένε οτι όταν τα παιδιά τους θα είναι έφηβα, θα είναι ελεύθερες να ζήσουν την ζωή τους, και σκέφτομαι ότι εγώ τότε στην καλύτερη να πηγαίνω για ιαματικά με τα Καπή!

Επεξεργάστηκαν by Yovanna

Διαφημίσεις

Just now, Yovanna είπε:

Α καλά.. εγώ έκανα παιδί στα γεράματα ( στα 40), οπότε θα είναι θαύμα, αν προλάβω να δω εγγόνι, πόσο μάλλον και να βοηθήσω! Διαβάζω τις κοπέλες που λένε οτι όταν τα παιδιά τους θα είναι έφηβα, θα είναι ελεύθερες να ζήσουν την ζωή τους, και σκέφτομαι ότι εγώ τότε στην καλύτερη να πηγαίνω για ιαματικά με τα Καπή!

Αααα οι καλύτερες διακοπές είναι αυτές!!!! :grin:

5 ώρες πρίν, Fenia27 είπε:

. ..όποτε μήπως ο πατέρας σου προφανώς δεν τα έχει? 

Μήπωςαπλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και δεν έχει την ψυχολογία να αφιερώθει στοεγγονι παραπάνω? 

Προφανώς και τα έχω σκεφτεί όλα αυτά! Αλλά ξαναλέω, ούτε ψυχίατρος είμαι, ούτε χαρτορίχτρα να μπορώ να μαντέψω...

8 ώρες πρίν, anemoni1989 είπε:

Δηλαδή το να θες βοηθεια (ή όπως αλλιώς μπορεί κάποιος να το ονομάσει) κι να νιώθεις παράπονο όταν δεν είναι στο βαθμό που θα ήθελες είναι δείγμα αχαριστιας??? Και στις γιαγιάδες κι τους παππούδες που την προσφέρουν και με το παραπάνω, θα έπρεπε τα παιδιά να νιώθουν ότι έχουν υποχρέωση??? Στο δικό μου μυαλό αυτά δεν μπαίνουν στο ζυγι... Όταν αγαπάς τον άλλο, θες το καλό του και άρα το να βοηθήσεις είναι ένδειξη αγάπης και όχι κάποιου είδους συμβολαίου ή υποχρέωσης...

Νομίζω πως ναι, το να θς βοήθεια και να έχεις παράπονο γιατί έχεις βοήθεια, αλλά δεν είναι ακριβώς όπως τη θες, είναι ο ορισμός της αχαριστίας. Γιατί υπονοεί ότι νιώθεις ότι κάπου σου τη χρωστάνε αυτή την ακόμη περισσότερη βοήθεια. Είναι αλλο το να έρθειη γιαγιά ή ο παππούς ή η αδερφή και να προσφερθεί να κάνει κάτι για τα παιδιά, και άλλο να νιώθεις ότι σου το χρωστάνε. Είναι ωραίο να υπάρχει μεγάλη και δεμένη οικογένεια, αλλά δεν είναι υποχρέωση. 

Λες ότι νιώθεις ότι θες να ξεκουραστείς, γιατί έχεις ένα μωρό και μάλιστα δε δουλεύεις κιόλας τώρα. Πώς νιώθει άραγε η γιαγιά που δουλεύει, μεγάλωσε εσένα και πάλι "πρέπει" να αναλάβει και το εγγόνι; Μην πεις ότι δεν το νιώθει ότι το "απαιτείς", κανείς δεν κρύβει τέτοια πράγματα από την ίδια του τη μάνα.

6 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

καλα κ εσυ 65 χροvωv θα πηγαιvεις με τα καπη το παρακαvες ! εχεις δει 65 αρες μια χαρα ειvαι κ αθλητικοτατες !! μηv το καvεις σαv το αλλο θεμα που ειχαμε κ λεγαμε οτι απο τα 70 θα σκεφτομαστε οτι μαλλοv απο κατι θα πεθαvουμε οποτε δεv πειραζει!! μια χαρα θα εισαι το παιδι σπουδες κ εσυ διακοπες!

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, anemoni1989 είπε:

Αλλα, ναι, θεωρώ πως το να κάθεσαι σε έναν καναπέ, δεν είναι αρκετά καλή δικαιολογία

Έχω μία γειτόνισσα και φίλη, μεγαλύτερη από εμένα, που μεγάλωσε τρία παιδιά, και μάλιστα ήταν από τους πάρα πολύ ενεργούς γονείς, κυρίως αυτήκαι όχι ο άντρας της. Δηλαδή αυτό το στα όρια της κινηματογραφικής ταινίας, του ιδανικού σπιτιού, με κάθε μέρα τρία γεύματα φρεσκομαγειρεμένα, το σπίτι ανοιχτό σε φίλους των παιδιών κάθε ώρα, όλα τους τα χόμπυ και άπειρες εξωσχολικές δρασηριότητες, συμμετοχή σε συλλόγους γονέων, αθλητικά σωματεία κλπ, υποστήριξη οικονομική στα πρώτα βήμτα των παιδιών, γιατί ο ένας διάλεξε και το δύσκολο επάγγελμα του καλλιτέχνη κλπ. Τώρα έχει μείνει στο σπίτι το ένα παιδιί που σπουδάζει, τα άλλα δύο είναι 25 και 28 αν θυμάμαι καλά. Όταν λοιπόν τέθηκε το θέμα του γάμου του μεγαλύτερου και του baysitting, η γυναίκα κόντεψε να πέσει από την καρέκλα από τα γέλια, και του είπε ευθέως ότι αν μεν κάνει παιδί σε δέκα χρόνια, μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση, αλλά έχει περάσει 30 χρόνια με εγκυμοσύνες και παιδιά και τώρα θα ασχοληθεί με τη γιόγκα, τις βόλτες και τον πολιστιστικό σύλλογο της περιοχής και σε καμία περίπτωση δε θα είναι κάτι παραπάνω από τη διασκεδαστική γιαγιά του Σαββατοκύριακου. Λογικό δεν είναι να έρχεται η ώρα που μία σχετικά νέα γιαγιά θέλει να πάψει να έχει οικογενειακές υποχρεώσεις και ναι, να κάτσει στον καναπέ επιτέλους;

Just now, ninaki80 said:

καλα κ εσυ 65 χροvωv θα πηγαιvεις με τα καπη το παρακαvες ! εχεις δει 65 αρες μια χαρα ειvαι κ αθλητικοτατες !! μηv το καvεις σαv το αλλο θεμα που ειχαμε κ λεγαμε οτι απο τα 70 θα σκεφτομαστε οτι μαλλοv απο κατι θα πεθαvουμε οποτε δεv πειραζει!! μια χαρα θα εισαι το παιδι σπουδες κ εσυ διακοπες!

Ε καλά, ελπίζω να έχω το ελευθέρας πριν πάει 25 ο μικρός! 

Παντως οι δικοι μου γονεις,67 ετων, μονο στα ΚΑΠΗ δεν ειναι. Τρελαινονται για τα εγγονια,που και που τα κρατανε,αλλα αν βεβαια δεν ειναι καλεσμενοι,αν δεν εχουν να πανε σε καποια ξεναγηση,σινεμα,παρουσιαση βιβλιου,ακομα και για ποτο... οποτε αυτα βλεπω και λεω μακαρι οταν θα ειμαστε ελευθεροι απο υποχρεωσεις μικρων παιδιων να εχουμε τοση ενεργεια!

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Έχω μία γειτόνισσα και φίλη, μεγαλύτερη από εμένα, που μεγάλωσε τρία παιδιά, και μάλιστα ήταν από τους πάρα πολύ ενεργούς γονείς, κυρίως αυτήκαι όχι ο άντρας της. Δηλαδή αυτό το στα όρια της κινηματογραφικής ταινίας, του ιδανικού σπιτιού, με κάθε μέρα τρία γεύματα φρεσκομαγειρεμένα, το σπίτι ανοιχτό σε φίλους των παιδιών κάθε ώρα, όλα τους τα χόμπυ και άπειρες εξωσχολικές δρασηριότητες, συμμετοχή σε συλλόγους γονέων, αθλητικά σωματεία κλπ, υποστήριξη οικονομική στα πρώτα βήμτα των παιδιών, γιατί ο ένας διάλεξε και το δύσκολο επάγγελμα του καλλιτέχνη κλπ. Τώρα έχει μείνει στο σπίτι το ένα παιδιί που σπουδάζει, τα άλλα δύο είναι 25 και 28 αν θυμάμαι καλά. Όταν λοιπόν τέθηκε το θέμα του γάμου του μεγαλύτερου και του baysitting, η γυναίκα κόντεψε να πέσει από την καρέκλα από τα γέλια, και του είπε ευθέως ότι αν μεν κάνει παιδί σε δέκα χρόνια, μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση, αλλά έχει περάσει 30 χρόνια με εγκυμοσύνες και παιδιά και τώρα θα ασχοληθεί με τη γιόγκα, τις βόλτες και τον πολιστιστικό σύλλογο της περιοχής και σε καμία περίπτωση δε θα είναι κάτι παραπάνω από τη διασκεδαστική γιαγιά του Σαββατοκύριακου. Λογικό δεν είναι να έρχεται η ώρα που μία σχετικά νέα γιαγιά θέλει να πάψει να έχει οικογενειακές υποχρεώσεις και ναι, να κάτσει στον καναπέ επιτέλους;

Έτσι ακριβώς είναι ... οι γονοις μας την υποχρέωση που είχαν να μας μεγαλώσουν με όλες τις δυσκολίες που σίγουρα θα είχαν και εμεισ δεν αντιλαμβανόμαστε (γιατί πάντα θεωρούμε την δίκη μας κατάσταση πιο δύσκολη) αλλά ξέρω ας πούμε στην δίκη μου περίπτωση που η μητέρα μου ήταν μικρό κοριτσάκι ότι  θυσιάσε Ένα τεράστιο μέρος της ζωής της (από σπουδεσ Που μπορούσε να κάνει αλλά δεν έκανε γιατί αφοσιώθηκε σε εμάς , σε εμένα και τα αδέρφια μου) όποτε κατά κάποιο τρόπο σκέφτομαι ότι έχει δώσει τόσα πολλά και θέλω τώρα να ασχοληθεί και με το δικό μου το μωρό ; Το δικό μου το μωρό είναι δίκη μου υποχρέωση ... και όποτε εκείνη μπορεί και έχει την δυνατότητα να δώσει κάτι παραπάνω ας το δώσει. Δουλεύει μεν .... δεν έχω κάποια βοήθεια ούτε εβδομαδιαίος , ούτε καν Μηνιαίως χαχα αλλά οκ ναι δεν θα απαιτώ. Ας περάσουμε όσα περάσανε και ας φτάσουμε στην δίκη τους φάση και θα δούμε ποσό θα ασχοληθούμε και εμείς με τα δικά μας εγγόνια. 

Just now, Irina095 said:

Έτσι ακριβώς είναι ... οι γονοις μας την υποχρέωση που είχαν να μας μεγαλώσουν με όλες τις δυσκολίες που σίγουρα θα είχαν και εμεισ δεν αντιλαμβανόμαστε (γιατί πάντα θεωρούμε την δίκη μας κατάσταση πιο δύσκολη) αλλά ξέρω ας πούμε στην δίκη μου περίπτωση που η μητέρα μου ήταν μικρό κοριτσάκι ότι  θυσιάσε Ένα τεράστιο μέρος της ζωής της (από σπουδεσ Που μπορούσε να κάνει αλλά δεν έκανε γιατί αφοσιώθηκε σε εμάς , σε εμένα και τα αδέρφια μου) όποτε κατά κάποιο τρόπο σκέφτομαι ότι έχει δώσει τόσα πολλά και θέλω τώρα να ασχοληθεί και με το δικό μου το μωρό ; Το δικό μου το μωρό είναι δίκη μου υποχρέωση ... και όποτε εκείνη μπορεί και έχει την δυνατότητα να δώσει κάτι παραπάνω ας το δώσει. Δουλεύει μεν .... δεν έχω κάποια βοήθεια ούτε εβδομαδιαίος , ούτε καν Μηνιαίως χαχα αλλά οκ ναι δεν θα απαιτώ. Ας περάσουμε όσα περάσανε και ας φτάσουμε στην δίκη τους φάση και θα δούμε ποσό θα ασχοληθούμε και εμείς με τα δικά μας εγγόνια. 

Δεν θυσίασε κάτι . Επιλογή της ήταν. Επίσης προσωπικά γελάω όταν ακούω γονείς να λένε τι θα είχαν κάνει αν δεν είχαν τα παιδιά τους. Τίποτα δεν θα είχαν κάνει, και βρίσκουν πρόφαση τα παιδιά τους για να μην το παραδεχτούν ούτε στους ίδιους. Τα παιδιά είναι επιλογή μας. εκτός αν είναι κάποιος ψυχαναγκαστικός. Ας σταματήσουν οι γονείς να δημιουργούν ενοχές στα παιδιά τους για δήθεν θυσίες και υποτιθέμενα  ταλέντα και όνειρα που έμειναν αναξιοποίητα. 

Διαφημίσεις

Θεωρώ πως ότι κάνεις για τα παιδιά είτε όταν είναι μικρά είτε όταν μεγαλώνουν δεν θα έπρεπε να θεωρηθεί"θυσία"... Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να κάνει κάτι... Διαφορετικα όταν περνάνε τα χρόνια βγαινει και το ανάλογο παραπονο που πολλοί κακά τα ψέματα εκδηλώνουν "ξέρεις τι έκανα/στερήθηκαν εγώ για σένα"... Ότι κάνει ένας γονιός το κάνει από την καρδιά του. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε...

Εν τω μεταξύ, διαβάζω αυτά που γράφετε για τα ΚΑΠΗ και γελάω... Μια χαρά περνάνε στα ΚΑΠΗ και πλέον καμία σχέση δεν έχουν με τα ΚΑΠΗ στα οποία πήγαιναν οι παππούδες μας, με πρέφα, κολιτσινα κλπ... Στη γειτονιά μου, μια χαρά εκδρομές πάνε συνέχεια και ταξίδια στο εξωτερικό και χορούς και τραγούδια και σεμινάρια ντεκουπαζ, κατασκευών, ζωγραφικής και κατασκευής κοσμημάτων κλπ... Εν ολίγοις, καλύτερα περνάνε από εμάς τους νέους που δεν έχουμε ούτε χρόνο ούτε λεφτά και τρέχουμε για να προλάβουμε!!! Μακάρι να βγω στη σύνταξη και εγώ όπως βγαίναν οι τωρινοί παππούδες από τα 55-60 και θα είμαι ευτυχισμένη να πηγαίνω στο ΚΑΠΗ!!!! 

Just now, Έσπερος είπε:

Μόνο μη σου πει τότε η κόρη σου ότι αντί να τη βοηθάς τρεχεις στις χειροτεχνίες κ τα ταξιδάκια! :razz:

Αν έχω τα μυαλά που έχω τώρα, μια χαρά θα τη βοηθάω και θα κάνω και τα ταξίδια μου. Γιατί πρέπει να πιάνουμε ή το ένα άκρο ή το άλλο???

Just now, little lamb said:

Με αυτή τη λογική και το να στερηθεί η Ανεμώνη (και κάθε μαμά) το κρασί, τις διακοπές μόνο με σύζυγο κλπ επιλογή της είναι. Δεν γίνεται να λες δεν θέλω να στερηθω το τάδε οπότε δίνω το παιδί αλλού για να το κάνω, αλλά ο άλλος που στερήθηκε κάτι άλλο "ήταν επιλογή του". Αντίστοιχα, η μαμά που δεν έκανε σπουδές δεν είχε βοήθεια για να τις κάνει.

Είναι προφανές ότι δεν κατάλαβες τι έγραψα. Όταν καταλάβετε ότι ούτε η @anemoni1989, ούτε κάποιος άλλος είπε ή υποννόησε, οτι οι παππούδες είναι υποχρεωμένοι για κάτι, αλλά περιμένεις από τους πιό δικούς σου ανθρώπους να νοιαστούν για την σωματική και ψυχική σου υγεία, εφόσον μπορούν, τότε ίσως μπορούμε να κάνουμε συζήτηση που να βγάζει κάποιο νόημα. επίσης η κοπέλα δεν είπε ποτέ ότι την έχουν κάθε μέρα 2 ώρες. Αν δεν θέλουν καλώς, όμως μην λέμε για θυσίες και πράσινα άλογα που έκαναν όταν είμασταν μικρά, οπότε τώρα απλά καμαρώνουν από μακριά, οπότε είσαι αχάριστη που περίμενες ότι θα αναλάβουν κάποιο ρόλο ως μέλη της οικογένειας. 

@anemoni1989 Μπορεί να μην της φτάνει και να θεωρει ότι μπορούσες κι αλλο. Δεν ειρωνευομαι, το λέω απλά για να δεις πόσο υποκειμενικά είναι κάποια πράγματα. Κι εσένα σε βοηθάει αλλά θεωρείς ότι μπορούσε κι άλλο. Για τη μαμά σου το λέω, ο μπαμπάς σου είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.

Just now, Yovanna είπε:

Είναι προφανές ότι δεν κατάλαβες τι έγραψα. Όταν καταλάβετε ότι ούτε η @anemoni1989, ούτε κάποιος άλλος είπε ή υποννόησε, οτι οι παππούδες είναι υποχρεωμένοι για κάτι, αλλά περιμένεις από τους πιό δικούς σου ανθρώπους να νοιαστούν για την σωματική και ψυχική σου υγεία, εφόσον μπορούν, τότε ίσως μπορούμε να κάνουμε συζήτηση που να βγάζει κάποιο νόημα. επίσης η κοπέλα δεν είπε ποτέ ότι την έχουν κάθε μέρα 2 ώρες. Αν δεν θέλουν καλώς, όμως μην λέμε για θυσίες και πράσινα άλογα που έκαναν όταν είμασταν μικρά, οπότε τώρα απλά καμαρώνουν από μακριά, οπότε είσαι αχάριστη που περίμενες ότι θα αναλάβουν κάποιο ρόλο ως μέλη της οικογένειας. 

Ούτε κανείς είπε ότι δεν χρειάζεται να βοηθάνε. Αλλά όπως κανεις δεν νοιάστηκε να βοηθήσει την τάδε μητέρα να κάνει σπουδές κ λέμε "το επέλεξε να μην σπουδασει" έτσι μπορεί και κάποιος να μη βοηθήσει την τάδε μητέρα να πίνει κρασάκι κ να χαλαρώνει αλλά εκεί δεν λέμε "το επέλεξε να τα στερηθεί" αλλά "έπρεπε να νοιάζονται να την ξαλαφρωσουν". Είναι λίγο ανακόλουθο. Άρα έπρεπε και κάποιος να βοηθήσει την τωρινή γιαγιά να σπουδάσει, δεν ήταν επιλογή της.

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Just now, little lamb είπε:

@anemoni1989 Μπορεί να μην της φτάνει και να θεωρει ότι μπορούσες κι αλλο. Δεν ειρωνευομαι, το λέω απλά για να δεις πόσο υποκειμενικά είναι κάποια πράγματα. Κι εσένα σε βοηθάει αλλά θεωρείς ότι μπορούσε κι άλλο. Για τη μαμά σου το λέω, ο μπαμπάς σου είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.

Μα αν διαβάσεις τι έχω γράψει παραπάνω θα δεις ότι το λέω ξεκάθαρα: τρέμω πως η κόρη μου μπορεί όντως να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Και δεν θα ήθελα να το σκεφτεί, διότι θεωρώ πως θα έχω κάνει τα μέγιστα για να τη "βοηθήσω". Προφανώς, αν γυρίσω και της πω "ααααα εγώ σε μεγάλωσα, σε σπούδασα, τώρα θα κάνω τη ζωαρα μου με γιόγκα και διαλογισμους και κόψε το σβέρκο σου", θα έχει κάθε δικαίωμα να παραπονιέται. Μπορεί και να μην παραπονεθεί βέβαια και να το θεωρήσει λογικό, όπως εσείς ... Γιατί, ναι, δεν αντιλέγω, θα έχω κάθε δικαίωμα να το πω. Στην τελική δημοκρατία έχουμε, ο καθένας κάνει ότι πιστεύει και θέλει  Αλλά για το δικό μου το μυαλό και όπως βλέπω εγώ τη ζωή, θα είμαι εγώ φάουλ.

Just now, little lamb said:

Ούτε κανείς είπε ότι δεν χρειάζεται να βοηθάνε. Αλλά όπως κανεις δεν νοιάστηκε να βοηθήσει την τάδε μητέρα να κάνει σπουδές κ λέμε "το επέλεξε να μην σπουδασει" έτσι μπορεί και κάποιος να μη βοηθήσει την τάδε μητέρα να πίνει κρασάκι κ να χαλαρώνει αλλά εκεί δεν λέμε "το επέλεξε να τα στερηθεί" αλλά "έπρεπε να νοιάζονται να την ξαλαφρωσουν". Είναι λίγο ανακόλουθο. Άρα έπρεπε και κάποιος να βοηθήσει την τωρινή γιαγιά να σπουδάσει, δεν ήταν επιλογή της.

Κοιτά, δεν μιλάμε για τις προγιαγιάδες που δεν ήξεραν τι θα πει αντισύλληψη και γκαστρωνόντουσαν από τα 16. Οι μαμάδες μας μια χαρά ήξεραν. Αν ήθελαν να σπουδάσουν, θα σπούδαζαν και θα παντρευόντουσαν μετά. Οι σπουδές απαιτούν χρόνια επένδυσης σε διάβασμα , παρακολούθηση μαθημάτων κτλ. Δεν είναι εύκολο αν η μητέρα εργάζεται κιόλας και έχει βοήθεια και για κάποιες από τις ώρες αυτές, να έχει και για τις σπουδές. εκτός αν κάνει κάποιο μεταπτυχιακό, οπότε εκεί διαβάζει το βράδυ, και κάποιες ώρες που τα απασχολεί ο μπαμπάς. Δεν είναι το ίδιο με "το κρασάκι" που το αναφέρετε λες και λέει ότι θέλει χρόνο να βλέπει και τον γκόμενο. ένα παράδειγμα είναι. Να δουν λίγο τους φίλους τους χωρίς να κυνηγάνε τα παιδιά από πίσω. Να κάνουν πράγματα που κάνουν οι ενήλικες. Τόσο κακό είναι? Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι επιλογή τους να κάνουν παιδιά . Ούτε ότι είναι υποχρεωμένοι οι παππούδες. Εδώ εγώ που δουλεύω και έχω και νήπιο, κάποιες φορε΄ς λέω στην αδερφή μου όταν μου λέει να έρθουν με τον μικρό, φέρτε τον και φύγετε. Πηγαίντε για καφέ ή ξαπλώστε και κοιτάξτε το ταβάνι σας. Τους σκέφτομαι!

Δεν είπε κανείς ότι είναι τοσο κακό, αλλά αντίστοιχα δεν είναι και τόσο φοβερο να το στερηθεις για κάποια χρόνια. Βασικά η διαφωνία δεν έγκειται στο αν είναι καλό να βοηθάνε οι παππούδες, προφανώς και αν το κάνουν είναι καλοδεχούμενο κ προφανώς δεν είναι υποχρεωμένοι, νομίζω συμφώνησαν όλοι σε αυτά. Η διαφωνία έγκειται στο ότι οι περισσότερες θεωρουμε πως ήδη έχει βοήθεια η Ανεμώνη. Αυτό που την καταλαβαίνω όμως είναι το αυθόρμητο που θα ήθελε περισσότερο επειδή είναι στο ίδιο κτήριο. Δηλαδή όχι ακριβώς περισσότερες ώρες, αλλά το να πουν οι παππούδες "μας τη φέρνετε τώρα λίγο;", ή η ανεμωνη "να τη φέρω λίγο τώρα" που αντίστοιχα όμως πρέπει να ισχύει και για τους παππούδες έτσι αυθόρμητα όλες τις ώρες, να λενε δηλαδή τα παιδιά "ελάτε να κάτσουμε να πιούμε έναν καφε" κ να είναι καλοδεχούμενοι αν πουν από μόνοι τους "να έρθουμε τώρα να κάτσουμε". Κι επίσης να πηγαίνουν και οι γονείς να κάθονται στους παππούδες για παρεα, όχι μόνο να αφήνουν το παιδί. Δεν λέω ότι δεν τα κάνουν, λέω απλά πώς θα μου φαινόταν ισότιμο ώστε να νιώθει και ο παππούς ότι τον νοιάζεσαι και όχι απλά ότι περιμένεις εκείνος να σε νοιάζεται.

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Just now, Yovanna είπε:

Εννοείς να σκεφτούν οι γονεις της ανεμώνης ότι κουραζεται κυρίως ψυχολογικά με ένα νηπιο όλη μέρα σπίτι σωστά; 

Δ το λέω ειρωνικά. Ξέρω από πρώτο χέρι πως ειναι να είσαι σπίτι όλη μέρα κ με νηπιο κ νεογεννητο μάλιστα. Απλά θέλω να δω αν κατάλαβα καλα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...