Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠαιδοΟδοντιατρος από πότε;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!!

Δε βρήκα κάποια παρόμοια αναφορά για αυτό και άνοιξα νέο θέμα.Αν υπάρχει και δεν το βρήκα ζητώ συγνώμη από τους διαχειριστές.

Η μικρή μου κοντεύει 13 μηνών και έχει βγάλει ήδη 4 δοντακια πάνω,3 κάτω και έχουν σκάσει ήδη και κατεβαίνουν και οι 2 πρώτοι γομφίοι της άνω γνάθου.

Είναι αρκετά δοντακια για την ηλικία της,ίσως λίγο πάνω από το μ.ο. και θα ήθελα να μου πείτε πότε ξεκινήσατε να πηγαίνετε οδοντίατρο τα αγγελούδια σας, ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Εμάς η παιδίατρος στο check up των τριών ετών μας παρέπεμψε πρώτη φορά για προληπτικό έλεγχο σε παιδοδοντίατρο (και παιδοφθαλμίατρο). Σου στέλνω και το post μου σε ένα σχετικό θέμα, που ίσως σου δώσει κάποιες από τις πληροφορίες που ψάχνεις :).

Τυπικά λένε λίγο μετά τα 2 χρόνια η πρώτη επίσκεψη. Το ίδιο για παιδοφθαλμιατρο. Εμένα θα κλείσει τα 3 σε 3 μήνες κ δεν τον έχω πάει ακόμα σκέψου, το έχω όμως στο άμεσο πρόγραμμα . Αν σε ανησυχεί κάτι παρόλαυτα θεωρώ ότι μπορείς και να το πας και νωρίτερα.

Δεν εχω ρωτησει τη γιατρο, ισως μας πει τωρα που κοντεύουμε τα δυο. Σε παιδ οφθαλμίατρο εχουμε παει λογω ιστορικού, απο πολυ νωρις και κανονικα επρεπε ηδη να εχουμε επανεξεταστεί αλλα ειναι σε δημοσιο στην Αθηνα κ εχω αργησει να κλεισω ραντεβου για Χριστουγεννα, βλακεια μου. Μια φιλη ρωτησε οδοντίατρο ενηλικων κ της ειπε να μη σκαει για τα δοντια μεχρι τα 3-4 (ουτε καν για πλυσιμο) κ μου ρκανε εντυπωση γιατι η παιδίατρος μας ειπε το πλυσιμο να το φροντίσουμε απο την αρχη.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια γιατί η αλήθεια είναι ότι νόμιζα πως έπρεπε να πάμε σιγά σιγά αλλά απ' ότι κατάλαβα είναι μικρούλα ακόμη η δικιά μου.

@Έσπερος κι εμένα περίεργο μου ακούγεται να μην σκας ούτε για το βούρτσισμα γιατί διαβάζω ακριβώς τα αντίθετα.Εδω να φανταστείς όταν η μικρή ήταν 6 μηνών και είχε μόνο τα 2 κάτω δόντια,είχα πάει στον οδοντίατρο μου για απονεύρωση και μου είπε να της βουδτσιζω τα δόντια οπωσδήποτε κάθε βράδυ για να μην μένει το γάλα-κατι το οποίο φυσικά δεν γινόταν διοττ θήλαζε και κοιμόταν κατά το θηλασμό.και μάλιστα επέμενε για το πόσο απαραίτητο είναι αλλά από την άλλη το θεώρησα υπερβολή.Τι να έκανα δηλαδή;Να το έπαιρνε ο ύπνος στο στήθος και να το ξυπνούσα να βουρτσισω τα δοντακια του;Ε θα με σκότωνε το μπεμπακι και θα είχε και δίκιο!

Διαφημίσεις

Just now, vanessaki4 είπε:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια γιατί η αλήθεια είναι ότι νόμιζα πως έπρεπε να πάμε σιγά σιγά αλλά απ' ότι κατάλαβα είναι μικρούλα ακόμη η δικιά μου.

@Έσπερος κι εμένα περίεργο μου ακούγεται να μην σκας ούτε για το βούρτσισμα γιατί διαβάζω ακριβώς τα αντίθετα.Εδω να φανταστείς όταν η μικρή ήταν 6 μηνών και είχε μόνο τα 2 κάτω δόντια,είχα πάει στον οδοντίατρο μου για απονεύρωση και μου είπε να της βουδτσιζω τα δόντια οπωσδήποτε κάθε βράδυ για να μην μένει το γάλα-κατι το οποίο φυσικά δεν γινόταν διοττ θήλαζε και κοιμόταν κατά το θηλασμό.και μάλιστα επέμενε για το πόσο απαραίτητο είναι αλλά από την άλλη το θεώρησα υπερβολή.Τι να έκανα δηλαδή;Να το έπαιρνε ο ύπνος στο στήθος και να το ξυπνούσα να βουρτσισω τα δοντακια του;Ε θα με σκότωνε το μπεμπακι και θα είχε και δίκιο!

Έχω ακούσει από άλλη φίλη παιδίατρο που της είπε να μην ανησυχεί για δοντια. Αλλα ειναι μεμονωμένες περιπτωσεις πιστευω. Για τον θηλασμο ξερβ οτι οι ειδικευμένοι σε αυτο λενε οτι δεν δημιουργει θεμα στα δοντια αλλα εχω διαβασει σε συζητησεις οτι υπαρχει κ τερηδόνα θηλασμου, που το λενε ως οδοντθατροι κ οχι παιδιατροι που υποστηρίζουν θηλασμο. για γαλα απο μπιμπερο ομως σιγουρα ολοι δεν κανει να μενει στα δοντια. 

3 ώρες πρίν, Sunshine8 είπε:

Κι εμένα η απάντηση τού παιδιάτρου μου όταν ήταν ενός έτους περίπου και ρώτησα εάν πρέπει να τα πλένει ηταν: Αφού έχει δόντια,πρέπει να τα πλένει!

Αυτό λέει και η δική μου λογική!

Μου φαίνεται περίεργο να συστήνουν παιδίατροι την αγνοηση των δοντιών γιατί διάβασα ότι η υγεία των νεογιλων δοντιών επηρεάζει και την υγεία των μόνιμων

Εγώ την πήγα στα 2 και τώρα ξαναεχουμε ραντεβού στα 4. Θα μου πουν ποτέ πρέπει μετά να ξαναπάμε. Προληπτικα την είχα πάει αλλά μου χε πει ειναι νωρίς. Και παιδοοφθαλμιατρο τα ίδια. 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...