Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρούχα second hand για παιδια

Recommended Posts

Για να μην χαλασω την αναρτηση της @Sentir...natureza με τα παιχνιδιαρικα σχεδια στα ρουχα, ανοιγω μια καινουργια καθως πραγματικα διαβαζοντας την μου γεννηθηκε η απορια: Ειμαι η μονη που εχω second hand ρουχα στα παιδια μου; Πραγματικα δεν θυμαμαι ποτε αγορασα τελευταια φορα καινουργια ρουχα. Τι θελω να πω; Ερχονται οι ξαδερφες τους καθε τρεις και λιγο να σου μια σακουλα ρουχα και δεν μιλαω μονο για βρεφικα ρουχα, αλλα ακομη και για την μεγαλη που σε λιγο θα μπει στην νηπιακη ηλικια. Το ιδιο και μια οικογενεια που μενει διπλα μας. Επισης το ιδιο θα κανω και εγω οταν μεγαλωσουν τα παιδια μου με οσα ρουχα ειναι σε καλη κατασταση, θα τα δωσω σε αλλα παιδακια (ή στον ερυθρο σταυρο πχ). Επισης οτι τους λειπει και δεν το εχουν, το παιρνω second hand (ειναι μεγαλη η αγορα σε second hand ρουχα γενικα, αλλα τα παιρνω απο μια γνωστη μου που η κορη της ειναι 1 χρονο μεγαλυτερη απο την δικη μου και εκεινη τα αγοραζει καινουργια, οτι μπορω λοιπον το πλενω στους 90, αλλιως 60 και μετα το φερνω στην δουλεια μου που εχουμε ειδικους καταψυκτες με -80 βαθμους Κελσιου και υποθετω οτι αν υπαρχει κατι εχει σκοτωθει υπο αυτες τις συνθηκες). Η μαμα μου οταν της το ειπα φρικαρε και αρχισε να μου λεει να μου στειλει λεφτα για να τους παρω καινουργια, αλλα εγω βρε παιδια δεν καταλαβαινω, ειναι οντως τοσο τραγικο; περα απο το καθαρα οικονομικο του θεματος, πχ τα ολοσωμα μπουφαν που φορανε τον χειμωνα κανουν καινουργια 120 ευρω, second hand τα βρισκεις 20 και θελεις 3 μεσα στην χρονια, το βλεπω και ως ασκοπη σπαταληση πορων, δηλαδη απλα να πετιουνται ρουχα που εχουν φορεθει 10 φορες απο ενα παιδακι και μονο. 

Ρουχα που δεν μπορω να πλυνω σε υψηλες θερμοκρασιες, οπως τα μαλλινα, τα παιρνω καινουργια. 

Διαφημίσεις

Εγώ μέχρι να πάει παιδικό σταθμό δεν είχα αγοράσει τίποτα από ρούχα. Τα είχα όλα από την αδερφή μου. Ειδικά τα βρεφικά που μπορεί να προλάβουν να τα φορέσουν 1-2 φορές ή και καμία. Μου είχε δώσει αρκετά βρεφικά η αδερφή μου με τα καρτελακια που δεν είχε προλάβει να τα φορέσει στα παιδιά. Τώρα που πάει σχολείο αγοράζουμε καμία φόρμα γιατί φθείρονται πιο εύκολα. Και η αδερφή μου πια μου δίνει μόνο όσα είναι σε καλή κατάσταση, κυρίως πιο "καλα" ρούχα και όχι καθημερινά. Πάντως θεωρώ πεταμένα λεφτά να αγοράζεις καινούρια ρούχα, ειδικά όταν είναι πολύ μωρά, γιατί τα φοράνε ελάχιστα. Πραγματικά δε βρίσκω το λόγο να μην πάρεις second hand ρούχα αν έχεις την επιλογή. 

Εγώ δυστυχώς στο συγκεκριμένο θέμα είμαι άτυχη, καθώς υπήρξα η πρώτη στην παρέα και στην στενή οικογένεια που έκανα παιδιά (έχω στην ευρύτερη οικογένεια κάτι μεγαλύτερα ξαδέρφια με παιδιά, αλλά με μεγάλη διαφορά ηλικίας από τα δικά μου), τα παιδιά μου δε είναι διαφορετικού φύλου, οπότε κατά κανόνα φοράνε καινούρια ρούχα. Φυσικά κάποια ουδέτερα ρούχα (βρεφικά φορμάκια, βρεφικά εσώρουχα, ακόμα και κάποια μπουφάν ή αθλητικά παπούτσια) τα φόρεσε η κόρη μου (μικρότερο παιδί), αλλά η ανάπτυξή της είναι πολύ γρήγορη και πολλά φτάνει να τα φοράει εντέλει ελάχιστα.

Κατά τα άλλα, εγώ ρούχα δίνω φουλ και συνέχεια στα δύο μικρότερα ξαδέρφια μας (αγόρι-κορίτσι), ειδικά ρούχα μικρότερων ηλικιών φορέθηκαν άνετα από 3-4 παιδιά.

Αυτό που έχω διαπιστώσει ωστόσο είναι όσο μεγαλώνει το παιδί είναι πιο δύσκολο να δώσεις ρούχο σε καλή κατάσταση. Παλιά τις φόρμες και τα κολλάν τα έδινα αβέρτα σαν ολοκαίνουρια, τώρα πια, ιδίως από το νηπιαγωγείο και μετά, είναι πια τόσο φθαρμένα τα ρούχα που νιώθω ότι δεν έχει νόημα να τα δώσω. Εξαιρούνται φυσικά μπουφάν, παλτά, φορεματάκια, πουκάμισα κλπ.

Δυστυχώς η αγορά second hand στην Ελλάδα, όσον αφορά στο παιδικό ρούχο τουλάχιστον, δεν έχει προχωρήσει.

Πρόσφατα ήμουν στα h&m και είδα ότι μπορείς να πας παλιά ρούχα για ανακύκλωση ή για να προωθηθούν σε αγορές second hand.

Hμουν κι εγω απο τις πρωτες στον κυκλο μου που εκαναν παιδι, αλλα οσες κανανε αργοτερα εκαναν κοριτσια! Μεχρι περυσι τον χειμωνα τα περισσοτερα που ειχα μου τα ειχανε δωσει (μια φιλη μεσω μιας αλλης φιλης κλπ), οποτε αυτα χρησιμοποιησα στον πρωτο και τωρα και στον δευτερο αλλα τωρα εχουν πιο κοντινο τους ατομο να τα δινουν οποτε σταματησαν να ερχονται σε μενα :-D Ευτυχως οι δικοι μου περα το οτι εχουν το ιδιο φυλο, γεννηθηκαν την ιδια εποχη και ειναι και οι δυο μεγαλοσωμοι οποτε ειμαι full καλυμμενη για τον δευτερο. Αλλα απο το καλοκαιρι και μετα ψωνιζω για τον μεγαλο μου, τουλαχιστον θα μεινουν για τον επομενο :wink:

Eshop για second hand στην Ελλαδα γνωριζω ενα αλλα ειναι μονο για επωνυμες μαρκες...οποτε ουτε να δωσω τα δικα μου μπορω ουτε και θελω να παρω.

Ξεχασα να γραψω το xariseto! Ακομη δεν το εχω χρησιμοποιησει ομως οποτε δεν ξερω αν ισχυει κατι αλλο περα απο το απλα να επικοινωνησεις με αυτον που τα χαριζει και να στα στειλει.

Κ εγώ κυρίως καινούρια έχω. Όλοι οι φίλοι έχουν αγόρια, δεν ξέρω πως έχει γίνει, πλην της βαφτιστηρας μου που όμως φόραγε η ίδια second hand από ξαδέρφια της οπότε δύσκολα για τρίτο χέρι. Η κουνιάδα μου μας έχει δώσει όσες φόρμες δεν είναι πολύ αγοριστικες αλλά γενικά όλα τα ρούχα της δικής μου είναι καινούρια. Προσπαθώ να τα παιρνω λίγο μεγαλύτερα για να βγάζει ανοιξη-φθινοπωρο. Πχ την άνοιξη που ήταν 2 κ κάτι δεν της πήρα το 2-3 αλλά το 3-4 για να της κάνουν κ αρχές φθινοπωρου, γιατί είναι κ ψηλή σχετικά. 

Πάντως δεν έχω κανένα πρβλ με τα second hand αν είναι από κάποιον που γνωρίζω, από κατάστημα δε θα αγόραζα όμως. Κ εγώ ανταλλάζω ρούχα που είναι καινούρια αλλά δεν τα φοραω με την κουνιάδα μου, πόσο μαλλον για το παιδί που τα βάζουμε για μια σεζόν κ μετά τέλος. Κ στην εγκυμοσύνη μου είχε δώσει μια γειτόνισσα παντελόνια κ κάνα δυο φορέματα, μια χαρά. Αν έχεις κάποιον να σε εφοδιάζει γιατί όχι; Κ εγώ δίνω πολλα κάθε σεζόν που κάνω εκκαθάριση.

Διαφημίσεις

Just now, Chrysoum είπε:

Για να μην χαλασω την αναρτηση της @Sentir...natureza με τα παιχνιδιαρικα σχεδια στα ρουχα, ανοιγω μια καινουργια καθως πραγματικα διαβαζοντας την μου γεννηθηκε η απορια: Ειμαι η μονη που εχω second hand ρουχα στα παιδια μου; Πραγματικα δεν θυμαμαι ποτε αγορασα τελευταια φορα καινουργια ρουχα. Τι θελω να πω; Ερχονται οι ξαδερφες τους καθε τρεις και λιγο να σου μια σακουλα ρουχα και δεν μιλαω μονο για βρεφικα ρουχα, αλλα ακομη και για την μεγαλη που σε λιγο θα μπει στην νηπιακη ηλικια. Το ιδιο και μια οικογενεια που μενει διπλα μας. Επισης το ιδιο θα κανω και εγω οταν μεγαλωσουν τα παιδια μου με οσα ρουχα ειναι σε καλη κατασταση, θα τα δωσω σε αλλα παιδακια (ή στον ερυθρο σταυρο πχ). Επισης οτι τους λειπει και δεν το εχουν, το παιρνω second hand (ειναι μεγαλη η αγορα σε second hand ρουχα γενικα, αλλα τα παιρνω απο μια γνωστη μου που η κορη της ειναι 1 χρονο μεγαλυτερη απο την δικη μου και εκεινη τα αγοραζει καινουργια, οτι μπορω λοιπον το πλενω στους 90, αλλιως 60 και μετα το φερνω στην δουλεια μου που εχουμε ειδικους καταψυκτες με -80 βαθμους Κελσιου και υποθετω οτι αν υπαρχει κατι εχει σκοτωθει υπο αυτες τις συνθηκες). Η μαμα μου οταν της το ειπα φρικαρε και αρχισε να μου λεει να μου στειλει λεφτα για να τους παρω καινουργια, αλλα εγω βρε παιδια δεν καταλαβαινω, ειναι οντως τοσο τραγικο; περα απο το καθαρα οικονομικο του θεματος, πχ τα ολοσωμα μπουφαν που φορανε τον χειμωνα κανουν καινουργια 120 ευρω, second hand τα βρισκεις 20 και θελεις 3 μεσα στην χρονια, το βλεπω και ως ασκοπη σπαταληση πορων, δηλαδη απλα να πετιουνται ρουχα που εχουν φορεθει 10 φορες απο ενα παιδακι και μονο. 

Ρουχα που δεν μπορω να πλυνω σε υψηλες θερμοκρασιες, οπως τα μαλλινα, τα παιρνω καινουργια. 

Τα μισά ρούχα των παιδιών μου ήταν από φίλους και συγγενείς και αρκετά αγορασμένα από το ebay. Ούτε τα έβρασα, ούτε τίποτα.Δεν καταλαβαινω τι θα μπορούσε ποτέ να έχει το μεταχειρισμένο από μικρόβιο που δεν το έχει η αποθήκη και το εργοστάσιο στην τριτοκοσμική χώρα όπου παράγονται όλα τα ρούχα, ή στο πλοίο και το φορτηγό που το μετέφερε εδώ.

Από καταστήματα δ ειναι διαδεδομένο Ελλάδα να ψωνίζεις από δεύτερο χερι

Όσοι είναι τυχεροί κ εχουν γνωστούς όμως, οι περισσότεροι παίρνουν ρουχα

Κ εμενα μου δώσανε βρεφικα κ στα δυο παιδια(διαφορετικού φύλου), κ εγω ότι μπορούσα στην αδερφη μου ουδέτερο. Αλλα μεχρι που έφτασε η κορη μου 3δ χρειάστηκε να ψωνισω γτ ειχε δώρα από γεννα-βαφτιση κλπ

Ακομη όμως, επειδή τα γενεθλια της είναι 1/9 συνηθως στα γενεθλια, κ με τα δώρα της υπόλοιπης χρονιάς, φτιάχνουμε γκαρνταρόμπα κ συμπληρώνω με κανένα καλό παπούτσι, εσωρουχα κλπ

Για τον μικρο παρόλο που μου δίνει η αδερφη μου, λόγω διαφορετικής ανάπτυξης δ του στρωνουν κ πολυ καλα οπότε ψώνισα κυρίως φέτος φόρμες, εσωρουχα(παει κ παιδικο) 

Από κατάστημα δεν θα αγόραζα second hand για να πω την αληθεια. ουτε για μενα. παντως ο μικρος εβαλε πολλα απο δευτερο χέρι από τον ανιψιό μου που είχε γεννηθεί περίπου ίδια εποχή. ήταν κάτι φάσεις που δεν ειχα αγορασει τπτ σχεδον, εκτος αν κατι μου αρεσε πολυ. κ δεν ντράπηκα καθολου να ρωτησω κιολας αν εχουν κι αλλα ρουχα τωρα που μεγαλωσε. και απο αλλους γνωστους πηρα λιγα ρουχαλακια. το θεωρω αυτονοητο βασικα. κ στις ανιψιές μου εδωσα ολα μας τα βρεφικα, μηπως τους βολεψουν κ καποια αγοριστικα για το σπίτι μεσα ή για καμια έκτακτη φαση. και τωρα που εχουν μικρύνει τα πρωτα πιο παιδικα σετ, εχω πει οτι θα δωσω τα λερωμένα (δλδ με λαδιές) για να τα εχουν προχειρα, κ να κρατησουν για εξω οσα τους κανουν δωρα ή αγοράσουν. Επισης κυνηγαω μια συναδελφο που θα κανει αγορι να της δωσω καποια αφορετα σχεδον γιατι θεωρω κριμα να μενουν αφορετα τα ρουχαλακια, κ η κοπελα μαλλον ντρέπεται!!!! 

Ήμουν κ εγώ άτυχη στα βρεφικά, καθώς ήμουν η πρώτη που έκανα παιδί και αναγκάστηκα να αγοράσω τα πάντα. Από 2 ετών όμως βρέθηκε μια κυρία γνωστή συγγενή μου η οποία είχε ένα σωρό ρουχαλάκια και τη βγαλαμε λάδι! Ευχαρίστως δέχομαι ρούχα δεύτερο χέρι, αφού τα σκίζουν, τα λαδωνουν, ρίχνουν μπογιές και μαρκαδόρους που δεν βγαίνουν στο πλύσιμο, οπότε γιατί να τα φοράνε καινούρια; Ένα δύο πιο καινουρια ρουχαλάκια αν πρέπει να πάνε κάπου πιο καλά και όλα τα άλλα πρόχειρα. Δεν προλαβαίνουν και να τα βάλουν και πολύ άλλωστε έτσι που μεγαλώνουν. 

Το κακο είναι ότι ο μεγάλος τα φορούσε ήδη δεύτερο χέρι και ουσιαστικά αχρηστευτηκαν πια και ο μικρός μου δεν έχει να φοράει από το μεγάλο. Ειδικά παντελόνια έλιωσαν στα γόνατα εντελώς. Τωρα αρχισα να αγοραζω παλι καινουρια στο μικρό γι αυτό το λόγο. 

Εδω η αγορά στα second hand στα φρεβικα - παιδικά είναι τόσο μεγάλη που υπάρχει ομάδα στο fb αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Και όχι μόνο για ρούχα, για οτιδήποτε παιδικό. Είτε τα χαρίζουν είτε τα πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές μαμάδες προς άλλες μαμάδες. Κούνιες, καρότσια, αλλαξιερες, τα παντα. Μέχρι και πάνες που λέει ο λόγος δίνουν (δωρεάν φυσικά). 

Είναι κρίμα που δεν έχουμε και εμείς στην Ελλάδα κάτι αναλογο. 

Διαφημίσεις

Έχω κι εγώ κάποια κομμάτια δεύτερο χερι  από ξαδέλφια και από μία πολύ στενή μου φίλη. Από κατάστημα όμως δεν θα αγόραζα, προτιμώ το καινούργιο και ας είναι λίγο ακριβότερο απ το second hand.

Πάντως έχω διαπιστώσει κι εγώ πως όσο το παιδί μεγαλώνει και κυλιεται παντού τόσο μεγαλύτερη φθορά υπάρχει στα ρούχα.  

Επίσης εχω κρατήσει τα περισσότερα βρεφικα, σετ σεντόνια κούνιας, πανες αγκαλιά, κουβέρτες για πορτ μπεμπε κ κούνια κ ένα σωρό άλλα που γεμίζουν την μισή ντουλαπα. Εσείς τα κρατήσετε για το δεύτερο ή τα χαρισατε?

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Έχω κι εγώ κάποια κομμάτια δεύτερο χερι  από ξαδέλφια και από μία πολύ στενή μου φίλη. Από κατάστημα όμως δεν θα αγόραζα, προτιμώ το καινούργιο και ας είναι λίγο ακριβότερο απ το second hand.

Πάντως έχω διαπιστώσει κι εγώ πως όσο το παιδί μεγαλώνει και κυλιεται παντού τόσο μεγαλύτερη φθορά υπάρχει στα ρούχα.  

Επίσης εχω κρατήσει τα περισσότερα βρεφικα, σετ σεντόνια κούνιας, πανες αγκαλιά, κουβέρτες για πορτ μπεμπε κ κούνια κ ένα σωρό άλλα που γεμίζουν την μισή ντουλαπα. Εσείς τα κρατήσετε για το δεύτερο ή τα χαρισατε?

Χα χα χα!!! Εγώ τα κράτησα για το δεύτερο (τρομάρα μου) αλλά δεύτερο δεν έρχεται!!! Εσένα γεμίζουν τη μισή ντουλάπα κι εμένα μισό δωμάτιο!!! Παρόλα αυτά δε χαμπαριαζω... Τα κρατάω με την ελπίδα... Ίσως κάποια στιγμή το πάρω απόφαση και τα δώσω... :)

Εγώ έχω αγοράσει τα πάντα καθώς δεν είχαμε αλλά μωρά γύρω μας, ήμουν η πρώτη από τις φίλες που έκανε παιδιά, η πρώτη στο συγγενικά περιβάλλον. Και όσα πλέον δε θέλω τα πουλάω second. Έχω δώσει πολλά κι έχω βαλίτσες ολόκληρες και έχουμε μέλλον ακόμα... 

Φυσικά τα κράτησα και τα χρησιμοποίησα και τα χρησιμοποιώ. Αλλά δε μου πάει καρδιά να ψωνίζω για το μεγάλο και να αφήνω το μικρό στην απέξω. Πάλι λεφτά δίνω.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Εγώ τα κρατάω να σου πω την αλήθεια για το δεύτερο με το καλό.

Γενικά μου έχουν δώσει κι εμένα πολλά ρουχαλακια αλλά όλο κ κάτι θα αγορασω.Και προς το παρόν όσα της μίκρυναν δεν τα έχω δώσει γιατί δεν έχω κάποια στο στενό κύκλο με νεογέννητο.Απλα σεντονακια,προίκες,κουβέρτες κλπ λέω να τα κρατησω

Διαφημίσεις

Αυτά δεν σκοπεύω να τα δώσω κάπου στο άμεσο μελλον. ηταν τελειως αλλης εποχης (περαν των χρωμάτων) για τις ανιψιές μου, αλλα μπορει να κανουμε κι αλλο παιδακι (Καπωσ απιθανο αλλα οχι απολυτα) ή να κανει αγορακι η αδερφη μου. Κατι σεντονια φανελενια που δεν καταλαβα τη χρησιμότητα τους, οπως κ τις ελάχιστες πανες αγκαλιας που ειχα κ επισης δεν χρησιμοποιησα σχεδον καθολου,  ίσως τα δώσω στη συνάδελφο που έλεγα. τα αλλα σεντονακια του πορτ μπεμπέ τα χρησιμοποιώ ακομα, στο καροτσι, στο καρεκλακι φαγητου για να μην ιδρώνει, τα απλώνω στα καθίσματα στο καραβι κλπ. 

Γενικα μάζεψα αρκετα μεταχειρισμένα ειδη οπως μαξιλαρι θηλασμου (που δεν χρησιμοποιησα), πορτ μπεμπε, ριλαξ (που έλιωσε κυριολεκτικα), μεγαλο καρεκλακι φαγητου που δεν βόλεψε λόγω χώρου, μαρσιπο συμβατικό που βόλεψε για τις πρώτες δοκιμές γιατί μετά πήρα υφασμάτινο, πολλά παιχνίδια και γυμναστήρια που επαιξε παρα πολυ. Ομως δεν θα επαιρνα ποτε μεταχειρισμενο καροτσι ή κουνια, εκτος αν ηταν για εφεδρικό. δεν θα τα εμπιστευόμουν δλδ. 

Ρούχα εγκυμοσύνης δεύτερο χέρι από μια φίλη (κάποια επίσης δεύτερο χερι απο δικη της φιλη) πηρα με μεγαλη ευχαριστηση κ τα εδωσα κ στην αδερφη μου.

6 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Οπως εγραψα τα πρωτα τα κρατησα για τον δευτερο. Ο,τι ειχε ο δευτερος και δεν του κανουν (0-6) τα εχω δωσει ηδη στην κουμπαρα μου, ειναι τα πρωτα βρεφικα που δεν ειναι πολυ αγοριστικα οποτε μπορει να τα φοραει στην μικρη της αλλα και τα επομενα θα της τα δωσω κι ας τα φορανε για προχειρα. Φυσικα της ειπα να τα κρατησει σε περιπτωση που κανω τριτο :wink: Εχθες, με πηρε η γυναικολογος μου που εχουμε πλεον σχεδον φιλικη σχεση και μου ειπε να μου δωσει ο,τι εχει κρατημενο απο τον μεγαλο της (10χρ). Αντε παλι μου 'φεξε :D

Εγώ και δίνω και παίρνω ρούχα για τα παιδιά μου από/σε συγγενείς πλην εσώρουχων και παπουτσιών. Εκτός από λόγους υγιεινής, τα παπούτσια καλό είναι να μην είναι δεύτερο χέρι, καθώς έχουν ήδη πάρει την φόρμα του ποδιού του παιδιού που τα έβαλε καινούρια (δεν μιλάμε για παπουτσάκια αγκαλιάς, εννοείται). 

Just now, annoulen είπε:

Εκτός από λόγους υγιεινής, τα παπούτσια καλό είναι να μην είναι δεύτερο χέρι, καθώς έχουν ήδη πάρει την φόρμα του ποδιού του παιδιού που τα έβαλε καινούρια (δεν μιλάμε για παπουτσάκια αγκαλιάς, εννοείται). 

Παπουτσια μου εχουν δωσει αλλα εβαλα μονο το ενα ζευγαρι που φαινοταν σαν αφορετο (ηταν και σταρακι οποτε δυσκολα να παρει την φορμα του ποδιου σε 4-5 μηνες) αλλα αν ειχα μεγαλη αναγκη και δεν μπορουσα να αγορασω θα του τα φορουσα, γι'αυτο και τα εδωσα σε συλλογο για παιδια. Προσωπικα, αγοραζω μονο παπουτσια barefoot στα παιδια οποτε λογω του οτι ειναι πολυ μαλακα και αγκαλιαζουν το ποδι σα καλτσα δεν παιρνουν συγκεκριμενο σχημα, οποτε αν συμπεφτουν τα νουμερα θα τα φορεσει και ο μικρουλης μου!

Εγώ δίνω ρούχα των δικών μου παιδιών σε άλλους, αλλά ποτέ μου δεν έχω πάρει χρησιμοποιημένα να τους βάλω. Αν είχα βέβαια ανάγκη θα το έκανα, αλλά δεν είναι κάτι που μου αρέσει. 

Να αγοράσω από second hand καταστήματα, επίσης με τίποτα, ούτε για τον εαυτό μου. Δεν μου αρέσει η ιδέα...

20 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

οτι μπορω λοιπον το πλενω στους 90, αλλιως 60 και μετα το φερνω στην δουλεια μου που εχουμε ειδικους καταψυκτες με -80 βαθμους Κελσιου και υποθετω οτι αν υπαρχει κατι εχει σκοτωθει υπο αυτες τις συνθηκες)

Από όσο ξέρω τα μικρόβια δεν σκοτώνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Απλώς δεν πολλαπλασιάζονται.

Εμένα δεν με ανησυχούν τόσο τα μικρόβια στα μεταχειρισμένα, όσο το ψυχολογικό κομμάτι...

Just now, erin0000 said:

Από όσο ξέρω τα μικρόβια δεν σκοτώνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Απλώς δεν πολλαπλασιάζονται.

Εμένα δεν με ανησυχούν τόσο τα μικρόβια στα μεταχειρισμένα, όσο το ψυχολογικό κομμάτι...

Δεν ισχυει, οταν αποθηκευονται σε τοσο χαμηλες θερμοκρασιες υποβαλλονται σε θερμικο σοκ και καταστρεφονται τμηματα του κυτταρικου τοιχωματος! Γι αυτο και οντως θελεις να καταψυξεις βακτηρια και να τα κρατησεις ζωντανα τοτε θα πρεπει να χρησιμοποιησεις ειδικες ουσιες ακριβως για να αποφυγεις την ρηξη του κυτταρικου τοιχωματος.

Όταν γέννησα την μικρή στον κύκλο μας είτε δεν υπήρχαν άλλα παιδιά, είτε ήταν πολύ μεγάλα, και τα λίγα κοντινά ήταν αγόρια! Οπότε ειδικά βρεφικά αγόρασα καινούρια. Έχω συνάδελφο ωστόσο που η δική της είναι λίγο μεγαλύτερη αλλά πολύ πιο μεγαλόσωμη από τη δική μου και μου δίνει ότι δεν τους κάνει ή τους στενεύει. Ένα καλοκαίρι δε είχε τόσα ρούχα μαζεμένα και από άλλα ανίψια της, που σχεδόν δεν χρειάστηκε να αγοράσω. Τα παιδικά φοριούνται τόσο λίγο και αν είναι και ποιοτικά, είναι σαν καινούρια. Παπούτσια δίνω σε μια οικογένεια με μικρά κορίτσια που έχουν όντως μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Ο ποδιάτρος πάντως που είχα ρωτήσει, μου είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στα παιδικά ακόμα και αν είναι φορεμένα. 

Ρούχα δίνω ότι δεν μας κάνει πια, κυρίως σε συναδέλφους πλέον που έχουν μικρότερα. Κρατάω μόνο λίγα που μου αρέσουν πάρα πολύ, μήπως και αποκτήσω ανιψούλα! Αλλιώς θα μείνουν ως ενθύμιο. Αντίστοιχα, είχα κρατήσει κάποια λίγα από την μεγάλη τα οποία φοράει τώρα η μικρή. Επίσης δίνω και παίρνω ρούχα από συγγενείς και φίλες, που δεν μου ταιριάζουν, κάνουν ή έχω βαρεθεί. Πλέον αν κάτι δεν το φοράω 2 χρόνια, το δίνω. Ρούχα εγκυμοσύνης αγόρασα ελάχιστα, τα περισσότερα μου τα έδωσε ξαδέλφη μου.

Δεν έχω λοιπόν θέμα, ούτε να πάρω, ούτε να δώσω ρούχα. Έχω αγοράσει second hand στο εξωτερικό (το ωραιότερο και φθηνότερο παλτό που πήρα ever, στην τιμή των 5 λιρών!) αλλά και Ελλάδα, ένα ελαφρύ μπουφάν για τη μικρή (μάρκας next μάλιστα!). Το τελευταίο απλά έτυχε να περνάω έξω από το κατάστημα, αλλά δεν νομίζω ότι θα ξαναπάω. Όχι ότι υπήρξε πρόβλημα, κάθε άλλο, ήταν σε άριστη κατάσταση, απλά δε θα πήγαινα ξανά γιατί... δεν ξέρω. Δε μου κάθεται. Τα μαγαζιά second hand στην Ελλάδα φέρνουν αποκλειστικά ρούχα εισαγωγής. Πριν χρόνια θυμάμαι ότι μου είχαν πει ότι δεν μπορεί να γίνει επίσημα με ελληνικά ρούχα γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο σχετικά με την απεντόμωση και την αποστείρωση τους, ότι δεν έχουμε κλιβάνους, κάτι τέτοιο...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...