Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Mombie.

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 83
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

21 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Κορίτσια πέρα από την αυπνια που πλέον φαντάζει αμελητέο μπροστά σε αυτά που περνάω αυτές τις ημέρες μιας και είμαστε νοσοκομείο με τον μικρό θέλω να αναφερθώ στο κομμάτι του άγχους. Το μωράκι μου είναι 2 μηνών και έχω τρελό άγχος μην πάθει κάτι. Και αφού λοιπόν έπαθε έχω πεθάνει από τη στενοχώρια. Θα ακουστεί πολύ εγωιστικό αυτό που θα πω αλλά δεν αντέχω να νιώθω έτσι. Είναι μεγάλη ευλογία να έχεις παιδιά αλλά πλέον δεν θέλω να κάνω άλλο γιατί δεν μπορώ να το αντέξω αυτο το άγχος και τη στενοχώρια. Δεν ξέρω εσείς τι λέτε; πως το βλέπετε αυτό το θέμα; 

Εύχομαι σύντομα να επιστρέψετε σπίτι σας. Είναι δύσκολο αυτό που περνάς μα θα περάσει ο καιρός και θα γίνει μία ανάμνηση. Περαστικά! Όλα να είναι περαστικά!

Just now, little lamb είπε:

Η απορία μου, που δεν την έχω εκφράσει πολύ καλά, είναι αν αυτός ο ύπνος είναι "νυχτερινός"με την έννοια ότι διαρκεί κιόλας πιο πολύ, ή είναι κι αυτός μία-μιάμιση ώρα όπως οι υπόλοιποι ύπνοι. Αυτό εννοώ αν υπάρχει διαφορά μέρας και νύχτας.

Κοίταξε, εγώ δεν το αντιλαμβανομουν με την έννοια της διάρκειας ύπνου. Ετρωγε καθε δύο ώρες την νύχτα (την μέρα μία ωρα). Ή διαφοροποίηση της μέρας με την νύχτα ήταν πως συνήθως μετά τους θηλασμους ξανακοιμοταν αμέσως. Εντάξει υπήρχαν και φορές που έκανε ενα δίωρο να κοιμηθεί αλλά με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα. Ενώ την μέρα κυριως  μετά το τρίμηνο έμενε  ξυπνιος μετά το γεύμα.

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Κοίταξε, εγώ δεν το αντιλαμβανομουν με την έννοια της διάρκειας ύπνου. Ετρωγε καθε δύο ώρες την νύχτα (την μέρα μία ωρα). Ή διαφοροποίηση της μέρας με την νύχτα ήταν πως συνήθως μετά τους θηλασμους ξανακοιμοταν αμέσως. Εντάξει υπήρχαν και φορές που έκανε ενα δίωρο να κοιμηθεί αλλά με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα. Ενώ την μέρα κυριως  μετά το τρίμηνο έμενε  ξυπνιος μετά το γεύμα.

Α οκ! Εμάς δεν ισχύει αυτό, κοιμάται τυχαία. Ίσως κοιμάται και ευκολότερα τη μέρα, ειδικά όταν μας ακούει να μιλάμε, παρά τη νύχτα. Γι'αυτό απορούσα, αφού δεν διαρκεί παραπάνω, γιατί τον ξεχωρίζουμε από τους άλλους ύπνους και κάνουμε μπάνιο ειδικά πριν από αυτόν κλπ. Ίσως είναι μικρό ακόμα το δικό μας.

On 11/6/2019 at 2:11 ΠΜ, little lamb είπε:

Α οκ! Εμάς δεν ισχύει αυτό, κοιμάται τυχαία. Ίσως κοιμάται και ευκολότερα τη μέρα, ειδικά όταν μας ακούει να μιλάμε, παρά τη νύχτα. Γι'αυτό απορούσα, αφού δεν διαρκεί παραπάνω, γιατί τον ξεχωρίζουμε από τους άλλους ύπνους και κάνουμε μπάνιο ειδικά πριν από αυτόν κλπ. Ίσως είναι μικρό ακόμα το δικό μας.

Κάνουμε μπάνιο πριν για να χαλαρώσει, για να μάθει να ξεχωρίζει πως έρχεται ή ώρα του βραδυνου ύπνου αφού το μπάνιο αποτελεί μέρος μιας συγκεκριμένης ρουτίνας. Το μπάνιο βέβαια  δεν είναι απαραιτητο, είναι μία συνήθεια, σε άλλα μωρακια κάνουν μασάζ ή βάζουν μουσική ότι χαλαρώνει το καθένα.

Το βράδυ επισης μπορούμε να μην αναβουμε φώτα για να μην ξεσηκώνεται και να συνεχίζει τον ύπνο του.

Αυτά θα τα διαπιστώσεις στην πορεία είναι μικρουλι ακόμα το μωρό σου!

Ναι τα ξέρω αυτά αλλά μάλλον είναι για αργότερα. Ξέρω ότι γίνονται για να χαλαρώσει εν όψει του βραδινού ύνπου, απλά δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αφού ο βραδινός ύπνος δεν έχει κάτι διαφορετικό από τους ημερήσιους, πάλι για 1-1μιση ώρα είναι. Μάλλον αυτά είναι για αργότερα που ο βραδινός θα διαρκεί παραπάνω. Επίσης αυτό που λένε να μην ανάβουμε φώτα κλπ για να μην ξεσηκώνεται και να μην ξυπνάει προϋποθέτει ότι ήδη έχει κοιμηθεί, που σε εμάς δεν συμβαίνει. Το πάει σερί ξύπνια μέχρι τις 3, καμιά φορά και μέχρι τις 6, οπότε από τι να μην ξεσηκωθεί; Χαχα! :smile:

Διαφημίσεις

Καλησπερα!! 

Εχω και εγω ενα μωρακι που γινεται 6 μηνων σε μια εβδομαδα. 6 μηνες αυπνιας και συνεχιζουμε. Παντα ξυπνουσε πολλες φορες το βραδυ, καθε 2 ωρες. Εχει εδω και 3 μερες ομως που δυσκολευεται ακομα κ να κοιμηθει. Μολις τον αφηνω στην κουνια, ξυπναει και κλαιει (ενω δεν μου το εκανε αυτο), δεν θελει καθολου τον μπαμπα του για να τον νανουρισει, και επισης δεν θελει την κουνια του. Στριφογυριζει σαν κατι να τον ενοχλει μεχρι που τον παιρνουμε στο κρεβατι και εκει καποια στιγμη κοιμαται, αλλα δεν κοιμομαστε εμεις, καθως κανει πολυ αναστατο υπνο, κουνιεται διαρκως, κολλαει πανω μου με αποτελεσμα να μην μπορω να κουνηθω. Υπεθεσα οτι ειναι η ζεστη και βαζω κλιματισμο αλλα δεν βλεπω βελτιωση. Υποφερω απο πονοκεφαλους μεσα στη μερα εξαιτιας της αυπνιας. Δεν ξερω τι να κανω, αλλα απο την αλλη μηπως εχω πολλες προσδοκιες για ενα μωρακι 6 μηνων?? Φταιει που μπαινω κ στο τρυπακι της συγκρισης με αλλα μωρακια, που ειναι πιο καλοβολα, ενω γνωριζω πως το καθε παιδι ειναι διαφορετικο. Υποψιν θηλαζουμε, αλλα δεν ξερω αν ευθυνεται ο θηλασμος που δεν μπορουμε να μπουμε σε μια εστω υποτυπωδη σειρα. 

Ναι τα ξέρω αυτά αλλά μάλλον είναι για αργότερα. Ξέρω ότι γίνονται για να χαλαρώσει εν όψει του βραδινού ύνπου, απλά δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αφού ο βραδινός ύπνος δεν έχει κάτι διαφορετικό από τους ημερήσιους, πάλι για 1-1μιση ώρα είναι. Μάλλον αυτά είναι για αργότερα που ο βραδινός θα διαρκεί παραπάνω. Επίσης αυτό που λένε να μην ανάβουμε φώτα κλπ για να μην ξεσηκώνεται και να μην ξυπνάει προϋποθέτει ότι ήδη έχει κοιμηθεί, που σε εμάς δεν συμβαίνει. Το πάει σερί ξύπνια μέχρι τις 3, καμιά φορά και μέχρι τις 6, οπότε από τι να μην ξεσηκωθεί; Χαχα! :smile:

Μην θεωρείς και δεδομένο ότι  ο νυχτερινός ύπνος θα είναι παραπάνω από 1,5 ώρα, σε κάποια μωρά μάλλον δεν είναι! Όχι το δικό μου αλλά τα έχω ακούσει και θα σου τα επιβεβαιώσουν. Οπότε θα πρέπει εσύ να ορίσεις τι θεωρείς ως ώρα ύπνου. Όταν λες είναι ξύπνια μέχρι τις 3, από ποια ώρα κ μετά; Πχ τις 11; Τότε ξεκίνα όλη τη χαλάρωση από πιο πριν, κι ας είναι και στις 8. Θεώρησέ το τότε βραδυνό ύπνο, κάνε πριν μπάνιο και τα σχετικά, κι έτσι όταν ξυπνήσει στις 11, κράτα όσο μπορείς χαμηλούς τόνους. Εγώ το μπανιο άργησα να το βαλω στο προγραμμα κ επισης ηταν κ χειμωνας κ ολα σκοτεινά ετσι κι αλλιως οποτε δεν μπορω να βοηθησω σ αυτο. Εξαλλου ειναι κ θεμα ρυθμών της καθε οικογενειας. Αν γενικα πχ βγαινετε αργα το απογευμα κ ακουει πολλη δραστηριοτητα, μου φαινεται απιθανο να χαλαρωνει απο μονη της στις 8 κ μαλιστα με φως εξω. Γενικα το πρωινο φως βοηθα στην αυτορρύθμιση κ επειδη ειπες οτι αναπληρωσεις τπ ο το πρωι, σκεψου μηπως το αλλαξεις λιγο κ βαλεις λιγη δεαστηριοτητα το πρωί  με εξοδο απαραιτητα κ να χαλαρώνεις σε καποιον απο τους μεσημεριανούς-  απογευματινούς υπνους του μωρου ετσι ωστε κ στο σπίτι γενικα το απογευμα να υπαρχει ηρεμια. Δεν ξέρω όμως, μπορεί να είναι νωρίς ακόμα για να εχεις προσδοκιες. Απο την αλλη αν γενικα ειστε του αργα κ ειναι κ καλοκαιρι κ θες να ειστε πιο άνετοι, μπορεις να το αφησεις λιγο χυμα μεχρι το τριμηνο. 

Επεξεργάστηκαν by Έσπερος
  • Μου αρέσει 1

Δεν έχω παρατηρήσει ακριβώς, νομίζω τρώει από το στήθος μία ώρα, μετά παίρνει συμπλήρωμα, αντλώ κλπ (2 ώρες παίρνουν αυτά) κ λίγο μετά τις 11 κανονικά θα κοιμόταν (τη μέρα έτσι γίνεται δηλαδή, μόλις τελειώσουν αυτά την παίρνει ο ύπνος). Το κακό είναι ότι ενώ γενικά στο στήθος την παίρνει ο ύπνος, με το συμπλήρωμα ξεσηκώνεται (ελπίζω να το κόψουμε σύντομα -υποτίθεται έτσι θα γίνει τώρα που παίρνει σιγά σιγά βάρος) Τέλος πάντων αν κοιμηθεί τότε κοιμάται ελάχιστα, κανα μισάωρο το πολύ και ξαφνικά ξυπνάει και κλαίει πολύ κ τη βάζω στο στήθος. Μπορεί να κάτσει εκεί 12 παρά με 1.15 (το ενώνει ουσιαστικά με το επόμενο γεύμα και κλαίει αν τη σταματήσω). Και μετά πάλι μπορεί (όχι πάντα) να μην κοιμάται και να καταφέρουμε να την κοιμήσουμε κατά τις 3. Ή κι αν δεν θέλει στήθος κάθεται απλά αγκαλιά και κοιταζόμαστε επ'αόριστον. Και βασικά δεν είναι πάντα ότι δεν κοιμάται, μερικές φορές κοιμάται αλλά μόλις την ακουμπήσουμε σε οποιοδήποτε κρεβάτι πάλι κλαίει (και δίπλα μας δηλαδή, όχι μόνο στο κρεβατάκι της). Μπορεί να γίνει 5 φορές αυτό μέχρι να κοιμηθεί τελικά. Μόνο τη νύχτα όμως αυτά. Τη μέρα κοιμάται σχεδόν συνέχεια όταν δεν τρώει (κυρίως στο ριλάξ και στην αλλαξιέρα ακουμπισμένη στο κρεβάτι) , οπότε ίσως γι'αυτό δεν νυστάζει. Το απόγευμα θα προσπαθούμε σιγά σιγά να την κρατάμε ξύπνια, αν και δεν ξέρω πώς. Ακόμα και οι κουδουνίστρες την υπνωτίζουν! Το πρωί μἐχρι το μεσημέρι όμως δεν επιδιώκω να είναι ξὐπνια, κοιμάμαι κι εγώ μεταξύ των γευμάτων, επειδή έχει προηγηθεί η νύχτα χωρίς ύπνο. Επίσης δεν κάνουμε ακόμα μπάνιο σε μπανάκι, μόνο την πλένουμε στον νιπτήρα στις αλλαγές πάνας. Πότε ξεκινάει το κανονικό μπάνιο; Είναι πολύ μικρή...

Τα έγραψα λίγο μπερδεμένα, αλλά είναι επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Το καλό είναι ότι αντέχω, δηλαδή δεν νιώθω ζόμπι όπως λέει το θέμα, απλά είδα τα περί προγράμματος και χαλάρωσης και αναρωτήθηκα πότε ξεκινούν.

Και βασικά δεν ξέρω γιατί τη μέρα κοιμάται μια χαρά χωρίς να χρειάζεται χαλάρωση κλπ και τη νύχτα όχι. Φοβάται το σκοτάδι; Την ησυχία; Ποιος ξέρει...

Επίσης αν κοιμηθεί μπορεί να ακούσει έναν θόρυβο και να ξυπνήσει και να μην ηρεμεί, οπότε εκεί δεν βοηθάει η ρουτίνα χαλάρωσης που είχε πριν.

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Δεν ξέρω αν είναι ηλικία για να επιδιώκεις να κρατάς ξύπνιο το μωρό κάποια στιγμή να κοιμηθεί το βράδυ. Γενικά πάντως πρώτα τους απογευματινούς ύπνους κόβουν και μετά τους πρωινούς άρα δεν είναι παράλογο που κοιμάται το πρωί. Απλώς θα έπρεπε να επιδιώκεις να την βγάζεις έξω το πρωί κι ας χάσεις τον ύπνο. Θα αναπληρώσεις σε κάποιον άλλον ύπνο. 

Κανονικό μπάνιο κάποιοι κάνουν σε νεογέννητα. Εμείς το καθιερώσαμε πιο αργά. Γύρω στο τρίμηνο μάλλον. Αλλά ο δικός μου δεν χαλαρώνει με το μπανιο. Του αρέσει και παίζει οπότε το κάνω βράδυ αλλά όχι πολύ κοντά στην ώρα που περιμένω να κοιμηθεί. 

Αν αρχίσεις να κόβεις συμπληρώματα τότε να κόψεις πρώτα αυτό το βραδυνό. Αφού την ξεσηκώνει. Από συμπεριφορά θηλαζόντων δεν ξέρω αλλά αυτά που περιγράφεις δεν είναι ασυνήθιστα απ' όσο διαβάζω. Μια λύση είναι ο ξαπλωτός θηλασμός κ η συγκοίμηση αλλά για να παίρνετε ακόμα συμπλήρωμα μάλλον δεν είστε για πολλά πειράματα με στάσεις θηλασμού. Να κοιτάξεις πρώτα αν εκείνη την ώρα κλαίει από κάποια αναστάτωση πχ εντερικά να δεις μήπως την πείραξε κάτι που έφαγες. Αλλιώς μπορεί απλά να θέλει το χρόνο της. 

Ναι βασικά νομίζω είναι απλά μικρή. Τον θηλασμό ξαπλωτή τον κάνω κάποιες φορές αν δεν αντέχω καθόλου και φυσικά με παίρνει ο ύπνος (οκ ως εδώ) αλλά όταν ξυπνήσω μπορεί να της έχει βγει η θηλή από το στόμα κ δεν ξέρω πότε βγήκε. Μπορεί να έφαγε μόνο 10 λεπτά ας πούμε. Και δεν είμαστε ακόμα σε φάση "τρώει όσο θέλει", πρέπει μία ώρα με το ρολόι.

Όταν είπα στο γιατρό για το κλάμμα μεταξύ 11-3 είπε απλά ότι είναι συνηθισμένο και να βάζουμε εκείνη την ώρα λευκούς ήχους (δεν το έχουμε κάνει όμως) Και όντως δεν νομίζω ότι υποφέρει από κάτι, γιατί δεν κλαίει σσυνεχόμενα ούτε σπαραχτικά, απλά σαν να θελει να δηλώσει την παρουσία της. Και με αγκαλιά και ακόμα καλύτερα περπάτημα σταματάει. Έχει τύχει βέβαια και σπαραχτικό κλάμμα για ώρα αλλά όχι συχνά. Και σταματάει βάζοντάς τη στο στήθος.

Διαφημίσεις

Ναι βασικά νομίζω είναι απλά μικρή. Τον θηλασμό ξαπλωτή τον κάνω κάποιες φορές αν δεν αντέχω καθόλου και φυσικά με παίρνει ο ύπνος (οκ ως εδώ) αλλά όταν ξυπνήσω μπορεί να της έχει βγει η θηλή από το στόμα κ δεν ξέρω πότε βγήκε. Μπορεί να έφαγε μόνο 10 λεπτά ας πούμε. Και δεν είμαστε ακόμα σε φάση "τρώει όσο θέλει", πρέπει μία ώρα με το ρολόι.

Όταν είπα στο γιατρό για το κλάμμα μεταξύ 11-3 είπε απλά ότι είναι συνηθισμένο και να βάζουμε εκείνη την ώρα λευκούς ήχους (δεν το έχουμε κάνει όμως) Και όντως δεν νομίζω ότι υποφέρει από κάτι, γιατί δεν κλαίει σσυνεχόμενα ούτε σπαραχτικά, απλά σαν να θελει να δηλώσει την παρουσία της. Και με αγκαλιά και ακόμα καλύτερα περπάτημα σταματάει. Έχει τύχει βέβαια και σπαραχτικό κλάμμα για ώρα αλλά όχι συχνά. Και σταματάει βάζοντάς τη στο στήθος.

Όχι, δεν πρέπει να τρώει μία ώρα με το ρολόι. Πρέπει τη μέρα να τρώει ένα τέταρτο ανά στήθος, χωρίς άνω όριο (μπορεί να τρώει και 5 ώρες που λέει ο λόγος αν η ίδια θέλει), αλλά αν κοιμηθείτε στο κρεβάτι ξαπλωτές με το θηλασμό για ένα-δύο γεύματα το βράδυ και δεν ξυπνήσει ουρλιάζοντας από την πείνα σε 10 λεπτά, δεν τρέχει απολύτως τίποτα. Άλλο να τρώει 10 λεπτά 5 φορές τη μέρα και την υπολοιπη ώρα να κοιμάται, άλλο να μην επιμείνεις σε 1-2 νυχτερινα γεύματα και να έχει περάσει συνολικά τη μέρα 10 και βάλε ώρες θηλάζοντας. 

Εννοείται ότι πάντα όταν κλαίει τόσο μικρή, ούτε βόλτες ούτε τίποτα άλλο: πρώτα δοκιμάζεις στήθος και μόνο αν αυτό δεν πιάσει, σκέφτεσαι άλλα πράγματα.

On 11/6/2019 at 1:36 ΠΜ, anemoni1989 είπε:

Ενδιαφεροντα οσα λετε... Εμενα 7μιση μηνων και για ύπνο ουτε λόγος!!! 

Να είναι αυτος ο λόγος που μολις το διαβασα αρχικα νομιζα οτι εβλεπα zombie??? :P

Πραγματι είναι λογοπαίγνιο του zombie. Εμένα αλλάζει το πρόγραμμα του αλλά τα θεωρώ φυσικό μιας και μεγαλώνει. Πακέτο μεν αλλά και τι να γίνει.

Αχ ζόμπι ναι καλά τα λες :mrgreen:

Βασικά το πρώτο δίμηνο που δεν αντλούσα όταν ήταν ξύπνια αλλά όταν κοιμόταν με αποτέλεσμα να χάνω ωρες ύπνου που δεν μπορούσα να αναπληρώσω. Κάπου στις 50 μέρες κράσαρα και άλλαξα τροπάριο. Ευτυχώς. Αν και έστρωσε σιγά σιγά και ο υπνος της με τρίωρα τετράωρα γεμάτα. Μετά το εξάμηνο δεν μπορώ να πω, κοιμάμαι. Άλλες μέρες σπαστά αλλά άλλες μέρες εχουμε εξάωρο εφτάωρο άνετα. Κοιμάται και νωρίς. Είμαστε οκ. Αλλά ναι, ζόμπι. Ήταν και οι ορμόνες. Σώμα και εγκεφαλος ήθελαν να πατήσουν το οφ τοσες πολλες φορές. Αλλά αλλάζουν όλα. Οπότε μόμπι ζόμπι λίγη υπομονή ακόμα! :lol::wub:

• Ευχαριστώ! 1
  • Χαχαχα 1

Κράτα το

Κράτα το

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Πρωτα θα καθιερωσεις κτ σαν ρουτινα κ μετα θα αρχισει να κοιμαται καλυτερα για βραδυ

Δ εννοω απαραιτητα μπανιο γτ κυριως η μεγαλη μου, οπως κ εγω, με το μπανιο ξυπναμε κ εχουμε ενεργεια

Βασικά νόμιζα πως η ρουτίνα καθιερώνεται όταν σταματά το νυχτερινό γεύμα, οπότε ο νυχτερινός ύπνος είναι μεγαλύτερος. Αλλιώς δεν μου φαίνεται να έχει και πολύ νόημα, και να κοιμηθεί έτσι κι αλλιώς για μία ώρα θα είναι οπότε σε αυτή τη φάση δεν θα αλλάξει και κάτι φοβερό! Γιατἰ όμως τη μέρα κοιμούνται χωρίς ρουτίνες κλπ; Ξέρει κανείς;

Διαφημίσεις

Βασικά νόμιζα πως η ρουτίνα καθιερώνεται όταν σταματά το νυχτερινό γεύμα, οπότε ο νυχτερινός ύπνος είναι μεγαλύτερος. Αλλιώς δεν μου φαίνεται να έχει και πολύ νόημα, και να κοιμηθεί έτσι κι αλλιώς για μία ώρα θα είναι οπότε σε αυτή τη φάση δεν θα αλλάξει και κάτι φοβερό! Γιατἰ όμως τη μέρα κοιμούνται χωρίς ρουτίνες κλπ; Ξέρει κανείς;

Γτ ευελπιστεις καποια στιγμη με τις συνθηκες που δημιουργεις να βοηθησεις να κοιμηθει παραπανω απο μια ωρα

Πολλα μωρακια δυσκολευονται ακομη κ στους ημερησιους, κ θελουν τις ιδιες συνθηκες. Πχ απολυτο σκοταδι, ησυχια

Την ημερα περιμενεις να κοιμηθει 1-2ωριτσες οποτε κοιμαται "καλα", το βραδυ υποτιθεται θα επρεπε να κοιμαται περισσοτερο

Σε τοσο μικρα μωρα σε πρωτη φαση απλα ξεχωριζεις την ημερα με την νυχτα, τα υπολοιπα θα ερθουν αργοτερα

Επισης αν εχουν πονακια κλπ, συνηθως εντεινονται το βραδυ. Οπως κ με τα δοντια αργοτερα. Μεσα στην ημερα ειναι μια χαρα, αλλα το βραδυ πεταγονται ουρλιαζοντας απο τον πονο η οι αναπτυξιακοι πονοι..

• Μου αρέσει 1

Το νυχτερινό γεύμα δεν ξέρεις αν κ πότε θα σταματήσει. Η ρουτίνα βοηθάει στο να μπαίνει η ιδέα σιγά σιγά ότι είναι νύχτα κ έχει διαφορά απο τη μερα. Ακομα κ αν σε 5-6 μηνες ή κ σε ενα χρονο εξακολουθει να κανει δυο θηλασμους το βραδυ, οπως κανουν πολλα (ευτυχως οχι ολα, υπαρχει ελπίδα), εσυ θα εχεις μια ρουτινα που θα θεωρεις οτι σηματοδοτεί την ωρα υπνου. Απο κει κ μετα σκοτάδι, ησυχια, λιγα αλλαγματα χωρις πολλα πολλα πλυσιματα, ουτε μουσικές κουκλακια κλπ. κ οσο γινεται κ πιο αποδοτικός ο θηλασμος κανεις κ συγκοιμηση αν θες. 

Εγω χωρις θηλασμο γυρω στους 3 μηνες εδινα γαλα γυρω στις 8.30 που θεωρουσα τελευταιο της ημερας κ 9 κοιμοταν κ μετα στις 12 επαιρνε ενα φαρμακο κ μετα γευμα ξανα. Νυχτερινο υπνο ομως θεωρουσα το 9. Στις 12 ουτε καν αλλαζα κ συχνα ταιζα κοιμισμενο. Αλλη περιπτωση εγω βεβαια με μπουκαλι κ παιδι που κοιμοταν αρκετα το βεαδυ. Αλλα κ πιο πριν που ηταν λιγο άστατο κ αλλαζε κ η ωρα του φαρμακου, ειχα πει οτι ο υπνος εκει γυρω στις 9 ειναι ο νυχτερινός. Ενω πιο πριν γταν το πορτ μπεμπε στο καθιστικο κ κοιμοταν κ με φως, τοτε το πηγαιναμε στο δωματιο. 

• Μου αρέσει 1

Ή ρουτίνα (δηλαδή μία διαδικασία με συγκεκριμένα βήματα πχ μπάνιο, μασάζ, θηλασμός, νανουρισμα, ύπνος) γίνεται για να μάθει το μωρό να χαλαρώνει, να ξεχωρίζει πως τώρα έρχεται ή ώρα του βραδυνου ύπνου που και να ξυπνήσουμε στην μία ώρα τρώμε και ξανακοιμομαστε. 

Τώρα ίσως δεν σου φαινεται εφαρμοσιμη ή χωρις ιδιαίτερο νόημα αλλά αργότερα θα σε βοηθήσει. 

Επίσης το μωρό σου δεν είναι ούτε δύο μηνών για να ακολουθεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κι ο δικός μου ήταν ξύπνιος απ τις έντεκα μέχρι τις δύο λόγο κολικων. Όταν οι κολικοι πέρασαν μετά το τρίμηνο συνέχισε να κοιμάται μία χαρά την μέρα και την νύχτα το μάτι γαρίδα! Δεν ήταν όμως αυτό το πρόγραμμα σωστο! Αλλαξα τακτική, έβαλα συγκεκριμένα βήματα, δεν άναβα φώτα κτλ. Συνέχισε για λίγο να ξυπνά και να μένει ξύπνιος ώσπου ρυθμίστηκε το βιολογικό του ρολόι. Δεν λέω πως δεν ξυπνουσε. Ξυπνούσε έτρωγε και πάλι νανι! Μία φορά στις τόσες σηκωνοταν και κάτι ακυρες ώρες πχ τέσσερεις με έξι αλλά και αυτό στο πρόγραμμα είναι! 

Πάντως για την ερώτηση σου γιατί την μέρα κοιμούνται χωρίς ρουτίνες θέλω να πω εμπειρικά πως δεν είναι απόλυτο. Υπήρξε ένα διάστημα μετά το χρονο που για να καταφέρω να κοιμησω τον μικρό μου εφάρμοζα την ίδια ρουτίνα (μπάνιο, κλείσιμο ρολων, λευκοί ήχοι, θηλασμός) και στον μεσημεριανό ύπνο. Οπότε ότι βολευει την κάθε δυάδα. 

Just now, vicky86 είπε:

Γτ ευελπιστεις καποια στιγμη με τις συνθηκες που δημιουργεις να βοηθησεις να κοιμηθει παραπανω απο μια ωρα

Πολλα μωρακια δυσκολευονται ακομη κ στους ημερησιους, κ θελουν τις ιδιες συνθηκες. Πχ απολυτο σκοταδι, ησυχια

Την ημερα περιμενεις να κοιμηθει 1-2ωριτσες οποτε κοιμαται "καλα", το βραδυ υποτιθεται θα επρεπε να κοιμαται περισσοτερο

Εμάς αν την πάρει ο ύπνος κοιμάται, έχει τύχει και 6 ώρες να κοιμηθεί αν δεν ακούσω το ξυπνητήρι. Το ότι κοιμάται για μία ώρα το λέω επειδή πρέπει εμείς να την ξυπνήσουμε με το ζόρι. Δηλαδή πολλές φορές που είναι ξύπνια και γλαρώνει αλλά κοντεύει η ώρα του επόμενου γεύματος δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί αν κοιμηθεί τη λυπάμαι να την ξυπνήσω σε μισή ώρα ενώ κοιμάται μια χαρά η καημένη, οπότε ταΐζω νωρίτερα κ το πάμε σερί για να κοιμηθεί υποτίθεται μετά. Περνάνε έτσι 2 ώρες πάλι κι αν αργήσει να γλαρώσει κοντεύει πάλι το επόμενο και ξαναταΐζω νωρίτερα για να κοιμηθεί υποτίθεται μετά. Ε μια φορά λοιπόν δεν πέτυχε ούτε με τη δεύτερη κ πήγε 6 το πρωί! Κάπως έτσι μπλέκω, δεν μου φταίει το μωρό δηλαδή που μπορεί και να κοιμηθεί μια χαρά, αλλά το πρόγραμμα! Γιατί πάνω που κοιμήθηκε πρέπει να το ξυπνήσω ίσως και σε λιγότερο από ώρα. Γι'αυτό λέω πως όταν κόψω το συμπλήρωμα θα λυθούν κάποια θέματα, θα θηλάζει όποτε θέλει και όσο θέλει!

Ή ρουτίνα (δηλαδή μία διαδικασία με συγκεκριμένα βήματα πχ μπάνιο, μασάζ, θηλασμός, νανουρισμα, ύπνος) γίνεται για να μάθει το μωρό να χαλαρώνει, να ξεχωρίζει πως τώρα έρχεται ή ώρα του βραδυνου ύπνου που και να ξυπνήσουμε στην μία ώρα τρώμε και ξανακοιμομαστε. 

Τώρα ίσως δεν σου φαινεται εφαρμοσιμη ή χωρις ιδιαίτερο νόημα αλλά αργότερα θα σε βοηθήσει. 

Επίσης το μωρό σου δεν είναι ούτε δύο μηνών για να ακολουθεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ναι αυτό είπα εξ αρχής, είναι για αργότερα αυτά και είναι μικρό ακόμα. Αυτό ρωτούσα βασικά,  πότε αρχίζει το πρόγραμμα, δεν έλεγα να το εφαρμόσω από τώρα. Γιατί όντως μου φαίνεται μη εφαρμόσιμο. Εξάλλου αυτό που λες "στον βραδινό ύπνο και να ξυπνήσουμε στη μία ώρα τρώμε και ξανακοιμόμαστε" εμάς το κάνει τη μέρα! Υποθέτω πως η διαφορά θα φανεί όταν αρχίσει να μένει ξύπνιο τη μέρα, τώρα που κοιμάται σχεδόν συνέχεια είναι αλλιώς. Ούτε ο "μεσημεριανός ύπνος" που λες υπάρχει ακόμα, μάλλον είναι αργότερα αυτά. Μπερδεύτηκα επειδή η συζήτηση ήταν για το πρώτο τρίμηνο και έχει περάσει το μισό (ενάμισης μήνας) αλλά μάλλον όλα αυτά είναι προς το τέλος του τριμήνου.

Υπήρξε ένα διάστημα μετά το χρονο που για να καταφέρω να κοιμησω τον μικρό μου εφάρμοζα την ίδια ρουτίνα (μπάνιο, κλείσιμο ρολων, λευκοί ήχοι, θηλασμός) και στον μεσημεριανό ύπνο.

Γι'αυτό λέω πως όταν κόψω το συμπλήρωμα θα λυθούν κάποια θέματα, θα θηλάζει όποτε θέλει και όσο θέλει!

Πόσο συμπλήρωμα παίρνει? Σε πόσα γεύματα δίνεις συμπληρωμα? Το βάρος της?

Φυσικά το λόγο έχει ο παιδίατρος αλλά ρωταω επειδή βλέπω πως θέλεις να θηλασεις αποκλειστικα. 

Ναι και η γιατρός θέλει να θηλάσουμε αποκλειστικά, είναι και σύμβουλος. Ήδη μειώσαμε το συμπλήρωμα. Απλά το μωρό ήταν πολύ μικρό και μάλιστα για πολύ καιρό έχανε βάρος. Τώρα είναι 3300 και είναι 45 ημερών. Στην αρχή έπαιρνε 180 μλ συμπλήρωμα, δεν έπαιρνε βάρος και το κάναμε 250. Πάλι δεν έπαιρνε και το κάναμε 300. Τώρα παίρνει και το κατεβάσαμε πάλι στα 250 με στόχο αν έχει πάρει βάρος να μειωθεί κι άλλο.

4 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Μα σημερα δεν ειναι διαφορετικος ο βραδινος απο τους υπολοιπους,γιαυτο θα ακολουθεις τη ρουτινα του βραδινου υπνου για να αρχισει μεγαλωνοντας να τα ξεχωριζει και σιγα σιγα θα αυξηθουν και οι ωρες!

Το mombie - zombie δεν το είχα καταλάβει!!! Βλέπετε μετά από 1,5 χρόνο πᾶραμένει μια δυσλειτουργία στον εγκέφαλο!!!!!

Μια συμβουλή έχω να δώσω: να ξεκουράζεστε όποτε μπορείτε γιατί δεν ξέρετε μετά πότε θα μπορείτε. Εγώ ακόμα μετανιώνω για κάτι φορές που ήμουν ξύπνια για να σιδερώσω (η μόνη δουλειά που έκανα, τα άλλα τα έκανε ο άντρας μου) γιατί μετά κόπηκε σχεδόν ο ημερήσιος ύπνος και όσο κοιμόταν ίσα ίσα να αντλήσω προλάβαινα και δεν κοιμόμουν!!!!! 

Επίσης γενικά να απολαμβάνετε όποια μέρα σας προσφέρει μια ευκαιρία παραπάνω ξεκούρασης επείδή έτσι έτυχε, και μη σκέφτεστε πώς θα είναι η επόμενη. Γιατί εγώ το έκανα αυτό το χαζό, μια μέρα αν κοιμόταν ή δεν είχε κολικούς κ ξεκουραζόμουν, τελικά δεν το απολάμβανα για΄τι μετά σκεφτόμουν ότι μπορεί η επόμενη να μην είναι έτσι και αντί να χαρώ αγχωνόμουν!!!!!

• Μου αρέσει 1

17 ώρες πρίν, Nanoula90 είπε:

Καλησπερα!! 

Εχω και εγω ενα μωρακι που γινεται 6 μηνων σε μια εβδομαδα. 6 μηνες αυπνιας και συνεχιζουμε. Παντα ξυπνουσε πολλες φορες το βραδυ, καθε 2 ωρες. Εχει εδω και 3 μερες ομως που δυσκολευεται ακομα κ να κοιμηθει. Μολις τον αφηνω στην κουνια, ξυπναει και κλαιει (ενω δεν μου το εκανε αυτο), δεν θελει καθολου τον μπαμπα του για να τον νανουρισει, και επισης δεν θελει την κουνια του. Στριφογυριζει σαν κατι να τον ενοχλει μεχρι που τον παιρνουμε στο κρεβατι και εκει καποια στιγμη κοιμαται, αλλα δεν κοιμομαστε εμεις, καθως κανει πολυ αναστατο υπνο, κουνιεται διαρκως, κολλαει πανω μου με αποτελεσμα να μην μπορω να κουνηθω. Υπεθεσα οτι ειναι η ζεστη και βαζω κλιματισμο αλλα δεν βλεπω βελτιωση. Υποφερω απο πονοκεφαλους μεσα στη μερα εξαιτιας της αυπνιας. Δεν ξερω τι να κανω, αλλα απο την αλλη μηπως εχω πολλες προσδοκιες για ενα μωρακι 6 μηνων?? Φταιει που μπαινω κ στο τρυπακι της συγκρισης με αλλα μωρακια, που ειναι πιο καλοβολα, ενω γνωριζω πως το καθε παιδι ειναι διαφορετικο. Υποψιν θηλαζουμε, αλλα δεν ξερω αν ευθυνεται ο θηλασμος που δεν μπορουμε να μπουμε σε μια εστω υποτυπωδη σειρα. 

Θα περναει φασεις που ο υπνος του θα αναστατωνεται για λιγες μερες/εβδομαδες και θα σε θελει συνεχεια διπλα του. Μπορει να ενοχλειται απο τα δοντια, μπορει να περναει φαση αναπτυξης μιας καινουριας δεξιοτητας και να νιωθει ανασφαλεια (για την κατακτηση της) ή/και ο εγκεφαλος να βρισκεται σε υπερδιεγερση. Εμενα ο πρωτος μου γιος μεχρι 15 μηνων περιπου ξυπνουσε καθε 2 ωρες, μετα σιγουρα 3 φορες την νυχτα μεχρι τα δυο οποτε και αραιωσαν πολυ (ένα ή κανενα ξυπνημα). Αλλα ακομη και τωρα που ειναι σχεδον 3,5 (και στο δωματιο του εδω και καποιους μηνες) σχεδον παντα θα ξυπνησει μια φορα και υπαρχουν και πιο ανησυχα βραδια με 2 και 3 αφυπνησεις, συνηθως για νερο ή ονειρο ή απλα να δει οτι ειμαστε εκει. Υπομονη...θα μεγαλωσουν και θα κοιμομαστε σερι.... 

• Δημιουργία νέου...