Lotus flower Valley

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  8
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

3 Neutral

1 ακόλουθος

Profile Information

 • Gender
  Female

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.


 1. Διαφημίσεις


 2. Όλα είναι οκ. Κάθε απάντηση είναι μορφή ενδιαφέροντος και φυσικά τονίζω πως ο γραπτός λόγος όταν διαβάζεται για παράδειγμα από εμένα ανάλογα με την φόρτιση της δεδομένης στιγμης φιλτραρεται. Στην προσωπική μας επαφή μπορεί να γίνει το ίδιο αλλά μας δίνεται η ευκαιρία να ξανά αναλύσουμε με τον εκάστοτε άνθρωπο τι καταλαβαμε τι νιώσαμε και να το βρούμε. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθω για το μωράκι εφόσον θα το γεννήσω. Ευχαριστώ για κάθε απάντηση για κάθε γυναίκα ξεχωριστά που αφιέρωσε χρόνο. Να ευχηθώ σε ετοιμογεννες αλλά και μανούλες που αγωνίστηκαν ήδη σκληρά μονο το καλύτερο.
 3. 1600 βάρος. Συν τους παράγοντες που έγραψα πιο πάνω. Μακάρι να πάνε όλα καλά κορίτσια. Σας ευχαριστώ για την ενθάρρυνση και την θετική ενέργεια. Μετράω αντίστροφα για το ραντεβού πλέον. Προσέχω πίεση σάκχαρο κάνω εργαστηριακες εξετάσεις γενικώς ότι μπορούσα και μπορώ από πλευράς μου για καλύτερη εξέλιξη το έκανα. Τώρα μου έχει μείνει η ανακοίνωση καισαρικης και φυσικά να πάνε όλα καλά με το παιδί. Ευχαριστώ για όλα!!!
 4. Κατανοώ ότι σε ένα φορουμ μπορεί να μπαίνουν άνθρωποι με κακές προθέσεις και είναι αναμενόμενες οι ερωτήσεις. Απλά επουδενι σε ένα τόσο λεπτό ευάλωτο Ιερό ζήτημα σαν της κύησης και τα παιδιά δε θα έκανα κάτι τόσο ανάρμοστο και ας συμβαίνει δυστυχώς λόγω άγνοιας ( γιατί ποιος τολμά να βασανίζει έναν ήδη βασανισμένο άνθρωπο; . Belle η υποστήριξη που χρειάζομαι δυστυχώς συνεπάγεται με χρήμα το οποίο δεν έχω. Είμαι ευγνώμων για όσα έχω ακόμα και εάν για τη δική μου περίπτωση δεν βοηθούν (δεν ευθύνονται οι άλλοι επειδή εγώ χρίζω ειδικής στήριξης). Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι ακόμα πιο δύσκολα!!! Παλεύω μόνη μου να μου δίνω δυναμη να προχωρώ να μην εγκαταλείπω και να μην λυγιζω. Το οφείλω στο παιδί που εχω μέσα μου να σταθώ όρθια να ακολουθώ τις οδηγίες ιατρών μέχρι να αναλάβουν εκείνοι( χειρουργείο θερμοκοιτιδα). Στο μονο που προσδοκώ και ελπίζω είναι η καλή έκβαση της υγείας του παιδιού. Σέβομαι κάθε Μανα για ο,τι μπόρεσε να κάνει και κάνει σε αυτή τη ζωή. Εγώ κατάφερα να φτάσω σε αυτές τις εβδομάδες και ας με είχαν για περίπτωση με το ζόρι 30. Πιστεύω πως εδώ μέσα καταλαβαίνει πολύ καλά κάθε μανούλα τι θα πει βγάλαμε ημέρα όχι κερδίσαμε ολόκληρη εβδομάδα. Εμένα το παιδάκι μου μπορεί να λέει η ημερομηνία πως έφτασε στις τόσες εβδομάδες αλλά η ανάπτυξη του είναι ένα μήνα πίσω ( λογική λοιπόν η ανησυχία αν θα ανταπεξελθει ). Ο γραπτός λόγος πολλές φορές παρερμηνευεται. Δεν μπήκα με κακή πρόθεση εύχομαι μονο το καλύτερο για κάθε μάνα που παλεύει με όποιο θέμα και αν αντιμετωπίζει. Όπως εύχομαι και ελπίζω ισως με αφέλεια πως κάθε μωράκι έχει φύλακα άγγελο που το προσέχει. Υπάρχουν μανούλες με καισαρική πολύ νωρίς με παιδάκια Θαύματα που τα κατάφεραν και αγώνες ασυλληπτους. Μόνο άξιοι θαυμασμου. Να αποσαφηνισω λοιπόν πως μπορεί να μην μοιάζει σοβαρή περίπτωση η δική μου και δεν μπήκα για να στεναχωρήσω καμιά μαμά. Μπήκα μόνο για να ενημερωθώ και αν κάποια μαμά το νιώθει να έχω την τύχη να μοιραστώ αυτό που ζω.
 5. Οι πρώτες ενδείξεις σοβαρής ανησυχίας ήταν Α) οι αντιστάσεις των αρτηριων μου Β) το πολύ χαμηλό βάρος Γ) συγκεκριμένη μέτρηση οστου. Σε κάθε τσεκ απ με βάση την αντοχή του πλακούντα και τελικά ( τη καλή λειτουργεια των αρτηριων) πήρα παράταση χρόνου. Κάθε εβδομάδα και έλεγχος. Στους λόγους για τους οποίους το παιδί εμφανίζει υπολειπομενη ενδομητρια ανάπτυξη υποψιάζομαι ότι κατά 80% η ευθύνη είναι δική μου γιατί έχω πάθηση απλά δεν την ανέλυσα. Όλα φαινονταν φυσιολογικά μέχρι την 25η μετά ήρθαν όλα ανάποδα. Πρώτα δεν άρεσαν οι αντιστάσεις ο πλακούντας η ανάπτυξη του. Μετά κάνοντας ντοπλερ επαναληπτικό στο δημόσιο ακούω οκ δεν είναι τόσο χάλια οι αρτηρίες σου αλλά το οστο έχει θέμα. Τι θέμα; για ποιο λόγο; τι σημαινει αυτό; Το έψαξα διάβασα μελετησα εκείνοι μου είπαν το αναμενόμενο ή εσύ ή θα βγει μικροκαμωμένο. Αν λοιπόν φέρω την ευθύνη εγώ πιστέψτε με από υποφέρει αρκετά από τύψεις πως η ίδια λόγω πάθησης ίσως έχω κάνει ζημια σε ένα αθώο πλάσμα. Αν είναι απλά μικρόσωμο θα το μάθω μόνο μετά. Σε αυτό λοιπόν το πέλαγος ανησυχιων έχω παλέψει πολλές εβδομάδες. Έχω πάρει απόφαση πως αν το παιδάκι μου έχει πρόβλημα υγείας θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να το βοηθήσω. Έγραψα στην ενότητα τι συμβαίνει (συνοπτικά) και για τι πρέπει να είμαι προετοιμασμένη μετά την καισαρικη. Φυσικά και ένας γιατρός δεν θέλει να πανικοβαλει ή να δίνει τελεσιδικες απαντήσεις όταν έχει ζήσει πολλές περιπτώσεις που οι μετρήσεις ήταν χάλια αλλά το παιδί τα καταφερε. Το ότι γνωρίζω τις μετρήσεις ανάπτυξης δεν με παρηγορεί σε κάτι belleblue μιας και η γενική ταμπέλα είναι " ανάπτυξη κάτω του φυσιολογικού ορίου". Σε κάθε ντοπλερ κάποια μέτρηση εδειχνε ανισομερη ανάπτυξη εμβρύου. Σε κάθε περίπτωση δεν μπήκα για να γκρινιαξω αλλά για να με προετοιμασω για το ακριβως επόμενο βήμα. Έγραψα συγκεκριμένα τι πρέπει να κάνω ως μαμά αν μου κρατήσουν το μωρό μεγάλο διάστημα σε θερμοκοιτιδα ή εμφανίσει σοβαρό πρόβλημα ( διότι έχω ενημερωθεί πως ίσως εμφανίσει αναπνευστικό πρόβλημα). Δεν είμαι τρολ. Είμαι πρωτοτοκος αγχώδης που δεν είχα την ευχέρεια να απευθυνθώ σε ιδιώτη γιατρό γυναικολόγο σε δεύτερο γενετιστη ( όταν πήρα τα πρώτα δυσάρεστα νέα και την αίσθηση πως το παιδί δεν είναι καθόλου καλά) και να έχω άμεση πρόσβαση για πιο συχνό ντοπλερ. Είμαι άνθρωπος με αδυναμίες. Η ανησυχία τους μέσα μου έγινε τριπλή ( δικο μου πρόβλημα αυτό) . Ήδη το μέλος άνθρωπος μανούλα samsympan μου έγραψε τι να κάνω ( για το επόμενο βήμα) . Εγώ σας ευχαριστώ όλες για καθετί που γράψατε. Μια πανικοβλημένη και κουρασμένη ( κυρίως ψυχολογικά) έγκυος είμαι, διότι σωματικα ότι και αν έχω περάσει το θεωρώ μικρό μπροστά στη γέννηση του μωρού. Αν διάλεξα την λάθος ενότητα ζητώ συγνωμη. Να έχετε Υγεία και να είναι γερά και καλότυχα τα παιδάκια σας.
 6. Ninika84 δεν ξέρω τι βλέπουν στις μετρήσεις του αλλά η γυναικολόγος μου ειχε αναφέρει ότι ίσως μείνει πάνω από 20 μέρες τουλάχιστον μέσα. Το μωράκι μπορεί να είναι στη μήτρα μου 34 εβδομάδες αλλά κρίνουν ότι σαν ανάπτυξη είναι 31ενος. Είναι ιατρικοι οι λόγοι υποθέτω που μου ξεκοψαν την πιθανότητα να το πάρω σύντομα στην αγκαλιά μου. Το μόνο που εχω ακούσει είναι πως θα ξέρουν όταν το βγάλουν από μέσα μου. Τίποτε άλλο.
 7. Με καθησυχαζετε αρκετά με τις απαντήσεις σας. Μακάρι να είχα γραφτεί νωρίτερα στο φόρουμ. Ναι είμαι τρομαγμένη και όσο περνάνε οι μέρες το άγχος μου αυξάνεται. Mama 16 μου εκαναν κορτιζόνη μια φορά μόνο. Ρώτησα αν θα μου ξανά έκαναν για να αυξηθούν οι καλές πιθανότητες του μωρού και η απάντηση ήταν ίσως ναι ίσως όχι. Ή θα με βάλουν για καισαρική στις 35 ή 36. Δεν είμαι κοντά Αθήνα και μόνο από τις κινήσεις του μωρού μπορώ να καταλάβω αν είναι καλά. Βιώνω τεράστια αβεβαιότητα με όσα έχω ακούσει για αυτό και απευθύνθηκα εδώ. Όσον αφορά κάποια χρωμοσωμικη ανωμαλία την έχουν αναφέρει πολλές φορές ως πιθανή αλλά μετά κατέληγαν στο " θα μάθεις όταν το βγάλουμε ". Αναρωτιέμαι μήπως με βάλουν για νοσηλεία με κορτιζόνη και στα καπάκια καισαρική ( ανάλογα το κενό τους φυσικά). Αγόρασα τα πρώτα του ρούχα και μέσα μου είχα ένα κόμπο ( άραγε θα τα καταφέρει το πλασματακι μου;; ) εντελώς ψαρακας νιώθω. Πρώτο παιδί και από 5μηνων πολλά θέματα. Σχεδόν έφτασα στο τέλος και νιωθω πλεον περισσότερο αδύναμη. Λες και ξόδεψα όσο πείσμα είχα για να φτάσουμε εδώ. Σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου όλες που μου γράψατε. Δεν είχα καμία ενημέρωση πληροφόρηση για ΜΕΝΝ παρά μόνο κάθε εβδομάδα και άγχος αν θα με χειρουργησουν ή όχι. Δεν άκουσα ποτέ " μην ανησυχεις θα είναι καλά το μωράκι θα τα καταφέρει " άκουγα " ας δούμε πρώτα αν θα αντέξει στη μήτρα σου να γεννήσεις έστω στις 34 εβδομάδες ( είναι παρά πολύ δύσκολο) !!! Από τις 30 εβδομάδες απλά άκουσα " θα μπει θερμοκοιτιδα τέλος όταν γεννήσεις ". Έναν τρόμο λοιπόν τον έχω περάσει με όλα τα παραπάνω.
 8. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Λόγω δικού μου προβλήματος υγείας το μωράκι με έχουν ενημερώσει πως θα χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη κατά πάσα πιθανότητα,έχει λίγο βάρος κάτω από 2000 συν ότι δε θα μπορώ να το θηλασω. Μπορεί να το πάνε παίδων Αλεξάνδρας ή Νικαιας. Επίσης είναι στα κατώτερα όρια φυσιολογικά η ανάπτυξη του. Για αυτούς τους λόγους ανησυχώ μήπως το μικρό μου αντί για καλύτερα πάθει κατι. Η καισαρικη είναι σίγουρη και πιο ασφαλής από ότι μου είπαν για να μη ταλαιπωρηθει το μωρό. Λόγω των παραπάνω παραγόντων ανησυχώ αν θα τα καταφέρει όταν μου το πάρουν από τη μήτρα. Είναι αυτό που λένε "όταν η μήτρα δεν είναι φιλική το βγάζουμε για να αντεξει". Πέρασα πάρα πολύ δύσκολες εβδομάδες προσευχομενη να καταφέρει το παιδί να πάρει ανάπτυξη. Τώρα που πλησιάζει η θερμοκοιτιδα και ισως ΜΕΝΝ προσεύχομαι να αντέξει και να μην τύχει κάποιος αδιάφορος άνθρωπος στην φροντίδα του. Έχω διαβάσει παρα πολλά στο φόρουμ και να πω ότι έχω πάρει δύναμη από όλες τις Μανούλες που έχουν μοιραστεί τις στιγμές τους. * Θα γεννήσω στο Έλενας και με ενημέρωσαν ότι αν δεν έχει χωρο θα το στείλουν στα παραπάνω ( όπως καταλαβαίνετε είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Δεν με βοηθάει αυτό).
 9. Οποια μπορεί να με βοηθήσει θα της είμαι ευγνώμων. Από την 28η εβδομάδα ακούω μόνο δυσάρεστα για το μωρό μου. Είναι το πρώτο. Γνωρίζω ότι θα μπει θερμοκοιτιδα ήδη θα είναι σε δημόσιο ( δεν μου έχουν πει σε ποιο ακριβώς γιατί είναι ανάλογα με το ποιο θα έχει χωρο). Εκτός από τις εκατομμύρια ανησυχίες μου δεν ξέρω αν πρέπει ή δεν πρέπει να έχω κάτι για το μωρό μαζί. Φοβάμαι ακόμα και μπιμπερό να αγοράσω γιατί δεν μου επιβεβαιώνει κανείς τη δυνατότητα επιβίωσης του. Έχω φτασει την 33η και δεν έχω ιδέα αν θα μου το πάρουν με καισαρικη στην 34η. Δυστυχώς ζω επαρχία και δεν εχω άμεση πρόσβαση στο μαιευτήριο.