Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

22 minutes ago, Yovanna said:

Έχει πλάκα που έχουμε το βίντεο από τη γιορτή για την 28η, ευτυχώς στο βίντεο έχουν κολλήσει και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων Βριλησσίων, όπου συμμετείχε και επειδή 'ηταν σε όλες τις πρόβες (θέλει να βλέπει το βίντεο κάθε μέρα), δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι δεν είναι και με ρωτάει κάθε φορά "σίγουρα δεν είμαι εκεί"?

Κάνανε και thaksgiving day, (είχαν και στο χωριό τους thanksgiving :mrgreen:) και πέρασαν πολύ ωραία ! Είδα το βίντεο και έκαναν πολλά παιχνίδια, έκαναν όλοι μαζί (όλο το νηπιαγωγείο) πικ νικ με γαλοπούλα κτλ.. Χτίζουν αναμνήσεις από όμορφες στιγμές. Αυτό δεν είναι και το ζητούμενο?

έλα μωρέ!!! πρέπει να ήταν πολυ ωραία!! Εγώ περίμενα λέει γιορτή Χριστουγέννων γιατί στο σχολείο που πήγαινε μέχρι πέρυσι δεν έκαναν ανοιχτή γιορτή τα Χριστούγεννα και το είχα παράπονο...μάλλον ούτε φέτος θα κάνουμε...κρίμα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 23 λεπτά , Yovanna είπε:

Έχει πλάκα που έχουμε το βίντεο από τη γιορτή για την 28η, ευτυχώς στο βίντεο έχουν κολλήσει και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων Βριλησσίων, όπου συμμετείχε και επειδή 'ηταν σε όλες τις πρόβες (θέλει να βλέπει το βίντεο κάθε μέρα), δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι δεν είναι και με ρωτάει κάθε φορά "σίγουρα δεν είμαι εκεί"?

Κάνανε και thaksgiving day, (είχαν και στο χωριό τους thanksgiving :mrgreen:) και πέρασαν πολύ ωραία ! Είδα το βίντεο και έκαναν πολλά παιχνίδια, έκαναν όλοι μαζί (όλο το νηπιαγωγείο) πικ νικ με γαλοπούλα κτλ.. Χτίζουν αναμνήσεις από όμορφες στιγμές. Αυτό δεν είναι και το ζητούμενο?

Αχ τι ωραίες εκδηλώσεις, αυτό το καλό έχουν τα ιδιωτικά και οι φίλοι μας που στέλνουν σε ιδιωτικά έχουν βίντεο πολλά φωτογραφίες εκδηλώσεις ενώ τα δικά μας στο δημόσιο έχουν το πρόγραμμα το κλασικό! Για φωτό και βίντεο φέτος μας είπαν μόνο Χριστούγεννα και στο τέλος της χρονιάς! Ναι φαίνεται να περνάνε φανταστικά με αναμνήσεις και δέσιμο με το σχολείο και τους συμμαθητές αυτό είναι το θέμα! 

Κράτα το

Κράτα το

πρίν από 17 λεπτά , kotsifikos είπε:

έλα μωρέ!!! πρέπει να ήταν πολυ ωραία!! Εγώ περίμενα λέει γιορτή Χριστουγέννων γιατί στο σχολείο που πήγαινε μέχρι πέρυσι δεν έκαναν ανοιχτή γιορτή τα Χριστούγεννα και το είχα παράπονο...μάλλον ούτε φέτος θα κάνουμε...κρίμα!

αχ ασε..εμας πιθανον να μην κανουν ουτε μεταξυ τους

δυστυχως τα σχολεια μας,φανηκε σαν να βολευτηκαν με την πανδημια

καμια σχεση με το νηπιο της κορης

πρίν από 17 λεπτά , λουκουμαδάκι είπε:

Αχ τι ωραίες εκδηλώσεις, αυτό το καλό έχουν τα ιδιωτικά και οι φίλοι μας που στέλνουν σε ιδιωτικά έχουν βίντεο πολλά φωτογραφίες εκδηλώσεις ενώ τα δικά μας στο δημόσιο έχουν το πρόγραμμα το κλασικό! Για φωτό και βίντεο φέτος μας είπαν μόνο Χριστούγεννα και στο τέλος της χρονιάς! Ναι φαίνεται να περνάνε φανταστικά με αναμνήσεις και δέσιμο με το σχολείο και τους συμμαθητές αυτό είναι το θέμα! 

μακαρι να κανουν κ αυτο εμας,αλλα δ ξερω..:sad:

16 minutes ago, vicky86 said:

αχ ασε..εμας πιθανον να μην κανουν ουτε μεταξυ τους

δυστυχως τα σχολεια μας,φανηκε σαν να βολευτηκαν με την πανδημια

καμια σχεση με το νηπιο της κορης

Κρίμα μωρε...ελπιζω τουλάχιστον να φτιάξουν δώρα στην τάξη και να τα ανταλλάξουν μεταξύ τους!

Εμείς πήγαμε και τα δώρα στις δασκάλες και έχει τρελαθεί ήδη από την χαρά του!!

23 minutes ago, μαγιοπουλας said:

Εγώ έχω εκφράσει την αποψηωμου κ παλαιότερα. 

Και έχεις κατηγορηθεί γι'αυτή..

21 minutes ago, kotsifikos said:

Αχ τα πήγατε? Εκείνος τα έδωσε?

Διαφημίσεις

πρίν από 29 λεπτά , kotsifikos είπε:

Κρίμα μωρε...ελπιζω τουλάχιστον να φτιάξουν δώρα στην τάξη και να τα ανταλλάξουν μεταξύ τους!

αποκλειεται...

ασε δυστυχως σε αυτο το θεμα πασχουμε

καμια ζωγραφια μπορει

24 minutes ago, Yovanna said:

Και έχεις κατηγορηθεί γι'αυτή..

Αχ τα πήγατε? Εκείνος τα έδωσε?

Στην δασκάλα του Δημοτικού ναι!!! τρελαθήκε, το πρωί πήρε το δώρο το έβαλε στην τσάντα του και περίμενε πως και πως να πάει να της το δώσει!Η αλήθεια είναι πως και εκείνη χάρηκε πολυ με την κίνηση, τη συγκίνησε.

Στη μελέτη το άφησα χθες γιατί δεν την πρόλαβα είχε φύγει όταν πήγα,  θα της το δώσουν σήμερα, του έιπα όμως πως το έχουμε αφήσει και να θυμιθεί να της το πει!Χάρηκε πολύ και με αυτό! θέλω να μαθαίνει πως έστω κάτι συμβολικό παίρνουμε στους ανθρώπους γύρω μας, πόσο μάλλον σε άτομα που φροντίζουν τόσο πολυ για εμάς. 

Εγγ κορίτσια δεν μπορώ να χαρώ καθολου με το σχολείο. Αυτοί οι τρεις μήνες ήταν για μένα χειρότεροι κ από το πρώτο τρίμηνο με το νεογεννητο. Πρώτα απ όλα πέρα από το ότι του αρέσει κ είμαι ευχαριστημένη με τη δασκάλα, δεν έχω δει κάτι θεαματικό στην εξέλιξη του. Μας στελνει κατά καιρούς η δασκάλα τι κάνουν, κυριωσ τη θεματική που ασχολούνται, ρωτάω κ δεν μου λέει τίποτα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνει. Δεν ξέρω αν μαθαίνει. Δεν έχει βελτιωθεί καθολου στη ζωγραφική κ τη χαρτοκοπτική, δεν έχει κάνει φίλους, δεν έχει αποκτήσει κοινωνικές δεξιότητες. Μόνο στη διαδικασια της ανάγνωσης  έχει μπει χωρίς να το θέλω και χωρίς να με απασχολεί η συγκεκριμένη δεξιότητα. Όλα αυτά που μου λέγαν ότι θα δω ένα παιδί αγνώριστο όταν πάει σχολείο, δεν τα βλέπω. Ή μάλλον βλέπω. Ότι βαριέται τα παιχνίδια του, δεν παίζει μόνος του και αν δεν πάει σχολείο είναι θηρίο στο κλουβί. Κάθε μέρα αναρψτιεμαι αν θα πάω στη δουλειά την επόμενη, βλέπω μήνυμα στην ομαδική κ σκέφτομαι ότι ήταν κρουσμα στην τάξη του, εδώ κ δυο μήνες βλέπω το παιδί μου να βασανίζεται από τον καθαρισμο της μυτης και ώρες ώρες νομίζω ότι εχει χαλάσει κ η σχέση μου μαζί του, κι έχουμε ακόμα έξι μήνες μπροστά μας. Οπότε οι γιορτές κ τα ποιηματάκια κ όλα αυτά μου φαίνονται μεγάλες πολυτέλειες. Ίσως γι αυτό αντιδρώ έτσι. 

1 hour ago, kotsifikos είπε:

Ναι έσπερος το παιδί μου γύρισε κλαίγοντας επειδή δεν ήταν εκεί στον στολισμό και μου το είπε, ξέρεις γιατί? γιατί έχει μάθει να τον ακούνε όταν μιλάει για αυτό! Δεν θα ασχοληθώ όμως περισσότερο γιατί δεν θέλω να μου χαλάσει η ημέρα ειλικρινά!

Παντως κ μενα ελειπε οταν στολισαν και προχτες που πηγαμε και τα ειδε εβαλε τα κλαματα. Μαμα ηθελα να βαλω και γω ενα αστερακι!!

Της ειπα μην αγχωνεσαι, θα πεις στη δασκαλα να σου δωσει στολιδακια να βαλεις κ συ.

πρίν από 19 λεπτά , Έσπερος είπε:

Εγγ κορίτσια δεν μπορώ να χαρώ καθολου με το σχολείο. Αυτοί οι τρεις μήνες ήταν για μένα χειρότεροι κ από το πρώτο τρίμηνο με το νεογεννητο. Πρώτα απ όλα πέρα από το ότι του αρέσει κ είμαι ευχαριστημένη με τη δασκάλα, δεν έχω δει κάτι θεαματικό στην εξέλιξη του. Μας στελνει κατά καιρούς η δασκάλα τι κάνουν, κυριωσ τη θεματική που ασχολούνται, ρωτάω κ δεν μου λέει τίποτα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνει. Δεν ξέρω αν μαθαίνει. Δεν έχει βελτιωθεί καθολου στη ζωγραφική κ τη χαρτοκοπτική, δεν έχει κάνει φίλους, δεν έχει αποκτήσει κοινωνικές δεξιότητες. Μόνο στη διαδικασια της ανάγνωσης  έχει μπει χωρίς να το θέλω και χωρίς να με απασχολεί η συγκεκριμένη δεξιότητα. Όλα αυτά που μου λέγαν ότι θα δω ένα παιδί αγνώριστο όταν πάει σχολείο, δεν τα βλέπω. Ή μάλλον βλέπω. Ότι βαριέται τα παιχνίδια του, δεν παίζει μόνος του και αν δεν πάει σχολείο είναι θηρίο στο κλουβί. Κάθε μέρα αναρψτιεμαι αν θα πάω στη δουλειά την επόμενη, βλέπω μήνυμα στην ομαδική κ σκέφτομαι ότι ήταν κρουσμα στην τάξη του, εδώ κ δυο μήνες βλέπω το παιδί μου να βασανίζεται από τον καθαρισμο της μυτης και ώρες ώρες νομίζω ότι εχει χαλάσει κ η σχέση μου μαζί του, κι έχουμε ακόμα έξι μήνες μπροστά μας. Οπότε οι γιορτές κ τα ποιηματάκια κ όλα αυτά μου φαίνονται μεγάλες πολυτέλειες. Ίσως γι αυτό αντιδρώ έτσι. 

να πουμε αλλη μια φορα τα ιδια;

για ολα τα αρνητικα που λες,δ φταιει ουτε το σχολειο,ουτε το παιδι.αλλα το αγχος σου

δ ξερω ποσο ρεαλιστικες ειναι οι προσδοκιες σας.ναι υπαρχει εξελιξη συνηθως στη χρηση μολυβιου,ψαλιδιου κλπ.αλλα καθε παιδι εχει τον χρονο του.ο δικος σου μπορει να ειναι ετοιμος του χρονου.κ θα ειναι απολυτα νορμαλ αυτο

αφου αυτα σε απασχολουν τα δουλευετε καθολου σπιτι;του τυπωσες κανενα χριστουγεννιατικο σχεδιο να βαψει;να κανετε καμια ζωγραφια να χαρισει σε καποιον;μια ευκολη χειροτεχνια να στολισετε στο σπιτι;

δ λεω τωρα που ειναι αρρωστος.αλλα δ βρισκετε χρονο;

πιθανον απλα δ θελει να σου πει,οχι οτι δ καταλαβαινει

βλεπεις αλλαγες,αλλα οχι αυτα που θες εσυ

πως τεσταρες τις φιλιες κ τις κοινωνικες δεξιοτητες;βρεθηκατε με καποιον φιλο;συμμαθητη;

ε σταματα να τον βασανιζεις με την μυτη.ας ασχοληθει ο αντρας σου κ ας μην το κανει επαρκως απο το να χαλασεις την σχεση με το παιδι

στην ομαδικη δ λενε μονο για κρουσματα.δ σου φταιει κανεις που το πρωτο που σκεφτεσαι εσυ ειναι αυτο.πιστευω αν υπαρξει θα ακολουθησετε τις οδηγιες οπως κανουν ολοι οι γονεις.να φρικαρεις προκαταβολικα,τι βοηθαει;

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

στο βελγιο ειχαν θυμάμαι στον παιδικό γωνία μεταμφίεσης.

Φοβερο!

καλα ναι η ντουλαπα εχει γινει βεστιαριο. Τωρα θελει να της παρω στολη Κακοφονιξ, πού να βρω δλδ ημαρτον

πρίν από 20 λεπτά , λουκουμαδάκι είπε:

Ξέρω δεν θα απαντήσεις. Αν ήσασταν άθεοι (που μπορεί και να είσαστε δεν στέκομαι εκεί) να δεχτώ ότι σαν οικογένεια δεν θέλετε να παρασυρθείτε και να παρασύρετε το παιδί σε εορταστικές εκδηλώσεις, είναι σωστό και πολλοί το κάνουν. Να δεχτώ και το εμπορικό του θέματος και την πίεση του ουάου όλα σούπερ στις γιορτές τι χαρά τι ευτυχία ότι δεν σας εκφράζουν οπότε δεν δίνετε παρά πάνω σημασία και κάνετε απλά τα τυπικά και αν. Όμως αυτό το τους μαθαίνουμε με τι να χαίρονται τι φάση; Δεν βλέπει το παιδί τι γίνεται γύρω του; Δεν μαγεύεται πχ από τους στολισμούς; Δεν ξέρει ότι στολίζουμε δέντρο; Γιατί από ότι κατάλαβα στολίσατε. Στο ντούκου πέρασε; Α έλα βάλε ένα στολίδι και εσύ καλά και να μην έβαζες δεν έγινε και τίποτα;  Δεν ξέρει ότι λέμε πχ κάλαντα; Ότι έρχεται ο άι Βασίλης η έστω ανταλλάσσουμε δώρα τις γιορτές; Δεν ξέρει ότι στέλνετε δώρα σε άλλους; Βιβλία τηλεόραση για το θέμα; Δεν αντλεί δική του χαρά ενθουσιασμό από το μηδέν; Έχετε την εντύπωση ότι είναι κατευθυνόμενο; Γενέθλια δεν βρίσκεις λόγο να κάνεις γιατί δεν τα ξέρει. Γιορτές το ίδιο. Φίλους το ίδιο. Παιδική χαρά το ίδιο. Ενθουσιασμός για τίποτα; Σχέδια για τίποτα; Όνειρα για τίποτα;  Δεν θα του πω για τις γιορτές στο σχολείο μη και χάσει τη γιορτή και τι θα γίνει; Μην αναπτύξει προσδοκίες και αλλάξει κάτι; Που ζει αυτό το παιδί απορώ. Στην χώρα της μη απογοήτευσης; Φοβάστε το παιδί σας; Φοβάστε να κλάψει; Να χαίρεται μόνο με ότι θα του πεις εσύ να χαίρεται να μη μαθαίνει για τίποτα και να αναρωτιόμαστε αν ένα τετράχρονο μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει γιορτή και τι κάνει όλος αυτός ο κόσμος γύρω του στο σχολείο! 

Μα φυσικά στολίσαμε. Και το δέντρο το στολίζει μόνος του με ο,τι θέλει κι ας μην είναι ακριβώς ωραία η διακοσμηση. Και οπότε θέλει το ξεστολιζει κ το ξαναστολίζει. και κάρτες έχουμε φτιάξει κ δωρα έχει πάρει, φυσικά. Αυτά όμως από εμάς τα έμαθε ότι υπάρχουν. Αν δεν τα κάναμε, δεν θα τα ήξερε. 

Ειπα εγω ότι φοβάμαι να κλάψει το παιδι; Καμία σχέση. Απλώς δεν θέλω να αγχώνομαι για πράγματα που είναι επιθυμίες των μεγάλων κ όχι των

παιδιων. 

πρίν από 19 λεπτά , λουκουμαδάκι είπε:

Ξέρω δεν θα απαντήσεις. Αν ήσασταν άθεοι (που μπορεί και να είσαστε δεν στέκομαι εκεί) να δεχτώ ότι σαν οικογένεια δεν θέλετε να παρασυρθείτε και να παρασύρετε το παιδί σε εορταστικές εκδηλώσεις, είναι σωστό και πολλοί το κάνουν. Να δεχτώ και το εμπορικό του θέματος και την πίεση του ουάου όλα σούπερ στις γιορτές τι χαρά τι ευτυχία ότι δεν σας εκφράζουν οπότε δεν δίνετε παρά πάνω σημασία και κάνετε απλά τα τυπικά και αν. Όμως αυτό το τους μαθαίνουμε με τι να χαίρονται τι φάση; Δεν βλέπει το παιδί τι γίνεται γύρω του; Δεν μαγεύεται πχ από τους στολισμούς; Δεν ξέρει ότι στολίζουμε δέντρο; Γιατί από ότι κατάλαβα στολίσατε. Στο ντούκου πέρασε; Α έλα βάλε ένα στολίδι και εσύ καλά και να μην έβαζες δεν έγινε και τίποτα;  Δεν ξέρει ότι λέμε πχ κάλαντα; Ότι έρχεται ο άι Βασίλης η έστω ανταλλάσσουμε δώρα τις γιορτές; Δεν ξέρει ότι στέλνετε δώρα σε άλλους; Βιβλία τηλεόραση για το θέμα; Δεν αντλεί δική του χαρά ενθουσιασμό από το μηδέν; Έχετε την εντύπωση ότι είναι κατευθυνόμενο; Γενέθλια δεν βρίσκεις λόγο να κάνεις γιατί δεν τα ξέρει. Γιορτές το ίδιο. Φίλους το ίδιο. Παιδική χαρά το ίδιο. Ενθουσιασμός για τίποτα; Σχέδια για τίποτα; Όνειρα για τίποτα;  Δεν θα του πω για τις γιορτές στο σχολείο μη και χάσει τη γιορτή και τι θα γίνει; Μην αναπτύξει προσδοκίες και αλλάξει κάτι; Που ζει αυτό το παιδί απορώ. Στην χώρα της μη απογοήτευσης; Φοβάστε το παιδί σας; Φοβάστε να κλάψει; Να χαίρεται μόνο με ότι θα του πεις εσύ να χαίρεται να μη μαθαίνει για τίποτα και να αναρωτιόμαστε αν ένα τετράχρονο μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει γιορτή και τι κάνει όλος αυτός ο κόσμος γύρω του στο σχολείο! 

το εχω ξαναπει.μενουμε σε περιοχη με παρα πολλους μουσουλμανους.αλλοι δ συμμετεχουν σε τπτ,αλλοι εχουν προσαρμοστει στα πιο ευρωπαικα εθιμα.ειναι παρα πολυ ωραια αφορμη για μενα να συζητησουμε γι αυτα.πχ ανεφερε η κορη μου για τα παιδια που δ στολιζουν δεντρο

οκ ειναι καταναλωτικη γιορτη,μην θυμομαστε την προσφορα μονο στις γιορτες,ο αγ.βασιλης ειναι παραμυθι κλπ αλλα μην περασουμε στο αλλο ακρο

φανταζομαι την εσπερος να τον κατευθυνει για το που θα μπει το στολιδι,μην χαλασει η συμμετρια:-P(σορρυ εσπερος,κανω πλακα)

νομιζω φοβαται οποιαδηποτε αντιδραση δ μπορει να προβλεψει.κ απλα αποφευγει καταστασεις,μην τυχον κ στραβωσει κτ,που καλλιστα μπορει κ οχι

κ μου δινει την αισθηση οτι δ θα επαιρνε καποιο βιβλιο που δ εχει κτ να του μαθει,κ ο αγ.βασιλης δ ειναι ενα θεμα που θελουν να αναπτυξουν.αντιστοιχα η τηλεοραση κλπ

πρίν από 25 λεπτά , vicky86 είπε:

αφου αυτα σε απασχολουν τα δουλευετε καθολου σπιτι;του τυπωσες κανενα χριστουγεννιατικο σχεδιο να βαψει;να κανετε καμια ζωγραφια να χαρισει σε καποιον;μια ευκολη χειροτεχνια να στολισετε στο σπιτι;

δ λεω τωρα που ειναι αρρωστος.αλλα δ βρισκετε χρονο;

πιθανον απλα δ θελει να σου πει,οχι οτι δ καταλαβαινει

ναι φτιάχνουμε κ στολίδια, εκεί τ αρέσει να ασχολείται πχ με την κόλλα. κ να χρωματιζουμε ζωγραφιές αλλά δεν θέλει μόνος του γιατί στενοχωριέται αν βγει απ έξω. έτσι τα βάφω εγω γύρω γύρω κ εκείνος γεμίζει μέσα. χρώματα διαλέγει ο ίδιος. 

Το ξέρω ότι μπορεί να μην θέλει να μου πει, εμένα όμως αυτό δεν με βοηθάει στο να καταλάβω τι γίνεται κ αν εξελίσσεται. 

Διαφημίσεις

πρίν από 16 λεπτά , Έσπερος είπε:

Αυτά όμως από εμάς τα έμαθε ότι υπάρχουν. Αν δεν τα κάναμε, δεν θα τα ήξερε. 

Ειπα εγω ότι φοβάμαι να κλάψει το παιδι; Καμία σχέση. Απλώς δεν θέλω να αγχώνομαι για πράγματα που είναι επιθυμίες των μεγάλων κ όχι των

παιδιων. 

οποτε θα προτιμουσες να μην τα κανετε για να μην τα μαθει;

κ να μιλανε δ ξερουν,εμεις τους μαθαινουμε.εχω μπερδευτει λιγο

ναι αλλα εσυ αγχωνεσαι.οι περισσοτεροι δ το βλεπουν ετσι.προσωπικα δ βρισκω λογο να αγχωθεις.κ υποτιθεται κανουμε κ πραγματα που ευχαριστουν τους αλλους.δ εννοω με το ζορι,οτι αντεχουμε να κανουμε

πχ εμενα δ μου αρεζε να λεω καλαντα.το εκανα ελαχιστες φορες σαν παιδι.δ θα παω τα παιδια μου,επειδη δ αρεσε σε μενα;

εγω το βλεπω αλλιως.θα τα παω,κ αν θελουν να το συνεχισουν μονα καλως,αν οχι κανενα προβλμ.αν αντιδρουν παρα πολυ κ δ θελουν δ θα τα παω με το ζορι

δ ειναι επιθυμια μονο των μεγαλων.κ στα παιδια αρεσει ενα στολισμενο σπιτι.η ανταλλαγη δωρων κλπ

πρίν από 28 λεπτά , vicky86 είπε:

πως τεσταρες τις φιλιες κ τις κοινωνικες δεξιοτητες;βρεθηκατε με καποιον φιλο;συμμαθητη;

μου το έχουν πει στο σχολείο. είναι πιο άνετος με τις δασκάλες κ δεν πειρεζει πια τα παιδάκια αλλά δεν έχει κ θέμα να παίζει μόνος του. δεν έχουμε γνωρίσει γονείς. συναντιόμασταν πόσες φορές για τα ραπιντ τότε που είχαμε κρουσματα, δεν έδειξε κανεις ενδιαφέρον παρολο που είχαμε μιλήσει κ προσωπικά με κάποιες. 

28 minutes ago, HopeA said:

Φοβερο!

καλα ναι η ντουλαπα εχει γινει βεστιαριο. Τωρα θελει να της παρω στολη Κακοφονιξ, πού να βρω δλδ ημαρτον

Κακοφονιξ!!!!!!!!!ουαου!!! φοβερή ιδέα!!!

ναι φτιάχνουμε κ στολίδια, εκεί τ αρέσει να ασχολείται πχ με την κόλλα. κ να χρωματιζουμε ζωγραφιές αλλά δεν θέλει μόνος του γιατί στενοχωριέται αν βγει απ έξω. έτσι τα βάφω εγω γύρω γύρω κ εκείνος γεμίζει μέσα. χρώματα διαλέγει ο ίδιος. 

Το ξέρω ότι μπορεί να μην θέλει να μου πει, εμένα όμως αυτό δεν με βοηθάει στο να καταλάβω τι γίνεται κ αν εξελίσσεται. 

θα ρωτησεις την δασκαλα αν εχει εξελιξη κ αρκει

για μενα,ειναι λαθος που του βαφεις το γυρω.αλλα δ ειναι κτ που θα σταματησεις τωρα αμεσα εφοσον το παιρνει ετσι

απο τις αρχες εγω ελεγα παντα οτι ο καθενας βαφει οπως μπορει,δ πειραζει αν βγει εξω,μου αρεσει πολυ η ζωγραφια του κλπ.δ ξερω εσυ τι αντιδραση ειχες.κ μενα απογοητευοταν επειδη η αδερφη του ζωγραφιζει ωραια για 7χρ,αλλα του λεω τα θετικα.δ το κανω εγω γι αυτον

πρίν από 17 λεπτά , vicky86 είπε:

οποτε θα προτιμουσες να μην τα κανετε για να μην τα μαθει;

κ να μιλανε δ ξερουν,εμεις τους μαθαινουμε.εχω μπερδευτει λιγο

ναι αλλα εσυ αγχωνεσαι.οι περισσοτεροι δ το βλεπουν ετσι.προσωπικα δ βρισκω λογο να αγχωθεις.κ υποτιθεται κανουμε κ πραγματα που ευχαριστουν τους αλλους.δ εννοω με το ζορι,οτι αντεχουμε να κανουμε

πχ εμενα δ μου αρεζε να λεω καλαντα.το εκανα ελαχιστες φορες σαν παιδι.δ θα παω τα παιδια μου,επειδη δ αρεσε σε μενα;

εγω το βλεπω αλλιως.θα τα παω,κ αν θελουν να το συνεχισουν μονα καλως,αν οχι κανενα προβλμ.αν αντιδρουν παρα πολυ κ δ θελουν δ θα τα παω με το ζορι

δ ειναι επιθυμια μονο των μεγαλων.κ στα παιδια αρεσει ενα στολισμενο σπιτι.η ανταλλαγη δωρων κλπ

δεν είπα να μην τα κάνουμε. αλλά αν τύχει κ δεν γίνει κάτι που το παιδί δεν ηερει ή δεν έχει καταλάβει μόνο του αν είναι σημαντικό, ειναο δίκη μας στενοχώρια. εμείς πχ ξέρουμε ότι παλιά γίνονταν ανοιχτές γιορτές στα σχολεία κ στενοχωριόμαστε που τώρα δεν επιτρέπονται. τα παιδιά δεν το έχουν ζησει, άρα δεν τους λειπει. Επομένως δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι υα στενοχωρηθούν αφού δεν γνωρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Αυτό εννοώ. κι εγω φέτος ήθελα να κάνουμε πάρτι αλλά φαίνεται ότι δεν θα γίνει. Δεν του το είχα πει όμως, δεν το περιμένει, δεν θε στενοχωρηθεί. θα σβήσει τα κεράκια που είναι το μόνο που ξέρει κ θα είναι ευχαριστημένος γιατί δεν θα γνωρίζει ότι του λειπει κάτι. εγγ θα είμαι στενοχωρημένη, αλλά αν δεν του το δείξω δεν θα το καταλάβει. 

πρίν από 18 λεπτά , Έσπερος είπε:

μου το έχουν πει στο σχολείο. είναι πιο άνετος με τις δασκάλες κ δεν πειρεζει πια τα παιδάκια αλλά δεν έχει κ θέμα να παίζει μόνος του. δεν έχουμε γνωρίσει γονείς. συναντιόμασταν πόσες φορές για τα ραπιντ τότε που είχαμε κρουσματα, δεν έδειξε κανεις ενδιαφέρον παρολο που είχαμε μιλήσει κ προσωπικά με κάποιες. 

ετσι ειναι στο σχολειο.δες κ πως ειναι εκτος.τι εννοεις δ ενδιαφερθηκε κανενας;εκανες συγκεκριμενη προταση σε καποιον κ αρνηθηκε;

καιρος να γνωρισετε.αφου θα μεινετε κ στο νησι για γιορτες

πρίν από 19 λεπτά , vicky86 είπε:

θα ρωτησεις την δασκαλα αν εχει εξελιξη κ αρκει

για μενα,ειναι λαθος που του βαφεις το γυρω.αλλα δ ειναι κτ που θα σταματησεις τωρα αμεσα εφοσον το παιρνει ετσι

απο τις αρχες εγω ελεγα παντα οτι ο καθενας βαφει οπως μπορει,δ πειραζει αν βγει εξω,μου αρεσει πολυ η ζωγραφια του κλπ.δ ξερω εσυ τι αντιδραση ειχες.κ μενα απογοητευοταν επειδη η αδερφη του ζωγραφιζει ωραια για 7χρ,αλλα του λεω τα θετικα.δ το κανω εγω γι αυτον

εγω του λέω ότι το κάνει ωραία αλλά αν δεν το βάψω εγω, απλώς θα το αφήσει ή θα το μουντζουρώσει τελείως άκυρα. δεν ξέρω αν αυτό τον αποθάρρυνε, που στην αρχή πήρε κ απλώς μουτζουρωνε ασχέτως σχεδίου. δεν το είχα σκεφτεί. απλώς ήθελα να του εξηγήσω ότι άλλο η αυτοσχέδια ζωγραφιά κ άλλο το χρωματισμα εικόνας. να αυτά με μπερδεύουν ποτέ πρέπει να λέμε τι ειναοι σωστό κ πότε όχι. γιατί σε πράγματα που λέω ότι δεν θέλω να πιέσω μου λετε ότι δεν είναι πίεση ενώ σε άλλα που πιεζω μου λετε να μην πιεζω. 

πρίν από 19 λεπτά , vicky86 είπε:

ετσι ειναι στο σχολειο.δες κ πως ειναι εκτος.τι εννοεις δ ενδιαφερθηκε κανενας;εκανες συγκεκριμενη προταση σε καποιον κ αρνηθηκε;

καιρος να γνωρισετε.αφου θα μεινετε κ στο νησι για γιορτες

όχι δεν έκανα πρόταση. πλησίασα να χαιρετήσω κ δεν συγκινήθηκαν ούτε ονόματα να ανταλλάξουμε. 

δεν είπα να μην τα κάνουμε. αλλά αν τύχει κ δεν γίνει κάτι που το παιδί δεν ηερει ή δεν έχει καταλάβει μόνο του αν είναι σημαντικό, ειναο δίκη μας στενοχώρια. εμείς πχ ξέρουμε ότι παλιά γίνονταν ανοιχτές γιορτές στα σχολεία κ στενοχωριόμαστε που τώρα δεν επιτρέπονται. τα παιδιά δεν το έχουν ζησει, άρα δεν τους λειπει. Επομένως δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι υα στενοχωρηθούν αφού δεν γνωρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Αυτό εννοώ. κι εγω φέτος ήθελα να κάνουμε πάρτι αλλά φαίνεται ότι δεν θα γίνει. Δεν του το είχα πει όμως, δεν το περιμένει, δεν θε στενοχωρηθεί. θα σβήσει τα κεράκια που είναι το μόνο που ξέρει κ θα είναι ευχαριστημένος γιατί δεν θα γνωρίζει ότι του λειπει κάτι. εγγ θα είμαι στενοχωρημένη, αλλά αν δεν του το δείξω δεν θα το καταλάβει. 

οκ,ας φυγουμε απο την γιορτη του σχολειου.αυτο ειναι κτ που θα το γνωρισει πιστευω στο μελλον κ δ θα ειμαστε μονιμα σε πανδημια

ολα τα αλλα ομως που συνηθως πλαισιωνουν τις γιορτες,γτ οχι;η καθε οικογενεια εχεις τις δικες της παραδοσεις

εκεινος λεει τπτ για τα γενεθλια του;

πρίν από 17 λεπτά , Έσπερος είπε:

εγω του λέω ότι το κάνει ωραία αλλά αν δεν το βάψω εγω, απλώς θα το αφήσει ή θα το μουντζουρώσει τελείως άκυρα. δεν ξέρω αν αυτό τον αποθάρρυνε, που στην αρχή πήρε κ απλώς μουτζουρωνε ασχέτως σχεδίου. δεν το είχα σκεφτεί. απλώς ήθελα να του εξηγήσω ότι άλλο η αυτοσχέδια ζωγραφιά κ άλλο το χρωματισμα εικόνας. να αυτά με μπερδεύουν ποτέ πρέπει να λέμε τι ειναοι σωστό κ πότε όχι. γιατί σε πράγματα που λέω ότι δεν θέλω να πιέσω μου λετε ότι δεν είναι πίεση ενώ σε άλλα που πιεζω μου λετε να μην πιεζω. 

όχι δεν έκανα πρόταση. πλησίασα να χαιρετήσω κ δεν συγκινήθηκαν ούτε ονόματα να ανταλλάξουμε. 

ε ρωτα εσυ.ειμαι η εσπερος η μαμα του θοδωρη,εσεις;ποιο ειναι το παιδακι σας;α ο ταδε,μου εχει πει κανουν παρεα

σου εχει αναφερει κανενα παιδακι;

εγω ιδια αντιμετωπιση ειχα στα σχεδια κ στα λευκα χαρτια.τα αφηνα μονα.οταν μου ζητουσαν,τους εκανα οτι μπορουσα κ συνηθως το βαφανε μουτζουρωνωντας

δ εννοω αυτο.αφησε τον να μουτζουρωσει.σιγα σιγα εμενα απο μονα προσπαθησαν να μην βγουν απο τις γραμμες.εγω δ εκανα μαθημα σε τετοια.πχ να δειξω πως κανουμε σπιτακια,δεντρακια,παιδακια κλπ

τωρα πχ ηταν να φτιαξουμε καρτες,κ μου λεει θα κανω ενα ηφαιστειο.του λεω δ κανεις κτ χριστουγεννιατικο καλυτερα;τι να κανω;δ ξερω,του εδειξα 2-3ευκολα πραγματα κ οπως μπορει

ξερεις ποσες μουτζουρες εχει χαρισει;αφου αυτο κανει,αυτο δινει

πρίν από 20 λεπτά , vicky86 είπε:

οκ,ας φυγουμε απο την γιορτη του σχολειου.αυτο ειναι κτ που θα το γνωρισει πιστευω στο μελλον κ δ θα ειμαστε μονιμα σε πανδημια

ολα τα αλλα ομως που συνηθως πλαισιωνουν τις γιορτες,γτ οχι;η καθε οικογενεια εχεις τις δικες της παραδοσεις

εκεινος λεει τπτ για τα γενεθλια του;

Όχι δεν λέει. Γιατί δεν είχε γίνει κάποια συζήτηση οπότε δεν έχει προσδοκίες. Ξέρει ότι θα πούμε τραγούδι, θα σβήσει το κεράκι κ θα κάνουμε βιντεοκληση. α κ έχουμε πει ότι πριν κλείσει το σχολείο θα κερασουμε κ θα γιορτάσει στο σχολείο ομωσ γιορτάζουν για όλα τα παιδθα (που δεν έχω καταλάβει τι κάνουν, νομίζω φτιάχνουν ζωγραφιά όλοι κ βάζουν τραγούδια να χορέψουν). Ακόμα δεν έχω καταλήξει τι μπορούμε να κάνουμε κ αν μπορούμε. Μόνο αν τελείως αυτοσχέδια δούμε ποτέ θα έχει καλό καιρό να κάτσουμε έξω κ φωνάξω τελευταία στιγμή τους συναδέλφους με τα  παιδιά τους, όσους δεν έχουν φύγει. Αλλά με αγχώνει κ το να βασίζομαι στον καιρό και μπορεί να μην ασχοληθώ καθολου. 

ναι κτ τετοιο κανουν.κερναει το παιδακι κ του χαριζουν ζωγραφιες.για τραγουδια δ ξερω

ε ναι αλλα επειδη αγχωνεσαι εσυ,κριμα ειναι να ειστε παλι οι 3σας στα γενεθλια

απο ποια αποψη το λεω το κριμα.ο ανθρωπος ειναι κοινωνικο ον.θελει παρεα,φιλους.εσυ δ νιωθεις την αναγκη οχι οπωσδηποτε στα γενεθλια σου,αλλα να δεις εναν ανθρωπο,να μιλησετε;σου αρκει ο συζηγος κ οι συναδελφοι την ωρα σχολειου;

ετσι κ το παιδι,ακομη κ χωρις να το ξερει,σαν αναγκη μεσα του υπαρχει η διαθεση να βρεθει με συνομηλικους.κ εκτος σχολειου

δλδ εσυ που ξερεις τι ειναι τα γενεθλια,γτ το παιδι δ ξερει,δ θελεις να κανετε κτ διαφορετικο εκεινη τη μερα;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...