Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δώρο στον νονο για το πασχα (καλάθι ;)

Recommended Posts

Ελπιζω να εβαλα το θεμα στην σωστη ενοτητα...Ηθελα να ρωτησω κοριτσια μιας και πλησιαζει το πασχα...κανετε καλαθι ή καποιο δωρο τους νονους για το πασχα?

Εγω κανω παντα ενα καλαθι με διαφορα καλουδια και καποιες φορες αντι για καλαθι μπορει να παρω καποιο πιο προσωπικο δωρο...

Φετος στην μια νονα θα φτιαξω ενα καλαθι που θα περιεχει φρεσκα αυγουλακια απο το χωριο μας, κοκκινη βαφη αυγων και χαλκομανιες για διακοσμηση, ενα κρασακι, σοκολατενια αυγουλακια, μια πετσετα κουζινας πασχαλινη, ενα πασχαλινο στεφανι διακοσμητικο, χαλβα αντι για πασχαλινα κουλουρακια (επειδη νηστευει) και ενα βαζακι σπιτικη λεμοναδα. Στον νονο μας που ειναι παιδακι (δημοτικο) θα του παρουμε ενα αρωμα.

Στην αλλη μας νονα θα κανουμε μαλλον δωρο κατι σε ρουχο γιατι δεν μενει ελλαδα και ειναι δυσκολο να παρει μαζι της κρασια κτλ...

Εχετε καποια ιδεα? Τι δωρακια κανετε (αν κανετε) στους νονους σας?

Διαφημίσεις

Εγώ θα πάρω δώρο στα παιδιά της, και αυτό πολύ είναι γιατί πλέον οι σχέσεις μας δυστυχώς είναι τόσο άσχημες που και αυτό δεν το κάνω με την καρδιά μου, το κάνω γιατί δεν θέλω να νιώθω πως έχω υποχρέωση για αυτά που παίρνει στο παιδί μου...αν δεν ήταν στην μέση ο γιος μου δεν θα δεχόμουν τίποτα.

Just now, kotsifikos είπε:

Εγώ θα πάρω δώρο στα παιδιά της, και αυτό πολύ είναι γιατί πλέον οι σχέσεις μας δυστυχώς είναι τόσο άσχημες που και αυτό δεν το κάνω με την καρδιά μου, το κάνω γιατί δεν θέλω να νιώθω πως έχω υποχρέωση για αυτά που παίρνει στο παιδί μου...αν δεν ήταν στην μέση ο γιος μου δεν θα δεχόμουν τίποτα.

Λυπαμαι που η σχεση σας δεν ειναι καλη...Σαν παιδι ειχα μεγαλη αδυναμια στην νονα μου...Η σχεση βεβαια με τους γονεις μου και εκεινη καποια στιγμη χαλασε και τοτε επαψε και εκεινη να ερχεται να με βλεπει..Με ειχε στεναχωρησει γιατι ημουν μικρη και δεν καταλαβαινα πως και γιατι οι σχεσεις μπορουν να χαλασουν...

Πρώτη φορά έχουμε νονό εμείς και η αλήθεια έιναι ότι δεν το είχα σκεφτέι το θέμα, οπότε το παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Είχαμε σκεφτεί, ο άντρας μου δηλαδή, να έκανε κάποια χειροτεχνία για τους συγγενείς γενικά, συμπεριλαμβανομένων και των κουμπάρων, αλλά δεν πρόλαβε τελικά κι έτσι δεν προχωρήσαμε τη σκέψη. Η νονά περιμένει μωρό κάπου μετά το Πάσχα οπότε ούτως ή άλλως θα πάρει μεγάλο δώρο για το μωρό της (είμαστε στενοί συγγενείς έτσι κι αλλιώς, γι αυτό αναφέρω και το μεγάλο δώρο) το Πάσχα που θα τη δούμε, Τώρα προβληματίστηκα για κάτι πιο προσωπικό που να δείχνει τη σχέση, παράλληλα με το δώρο για το μωρό της. Κάποιο ενθύμιο από το βαφτιστήρι ή κάτι τέτοιο. Σαν μια φωτογραφία ή μια κάρτα. 

Όχι, δεν έχουμε ποτέ ανταλλάξει δώρα με νονούς και νονές το Πάσχα μόνο με όσους έχουν παιδιά, σε μικρές ηλικίες, όπως θα πηγαίναμε και σε οποιοδήποτε παιδάκι φίλων τέτοιες μέρες. Μόνο καμιά φορά συμβολικά δώρα αν το προτείνουν τα ίδια τα παιδιά. Έχει τύχει π.χ. χρονιά το ένα παιδί να αποφασίσει ότι πρέπει και αυτό να κάνει δώρο πασχαλινό αυγό στο νονό ή άλλη φορά να φτιάξει το καθένα μία κάρτα κλπ. Αντιθέτως τα Χριστούγεννα όντως πηγαίνουμε διάφορα, ανάλογα με τα γούστα του καθενός, βιβλία, ρούχα, κοσμήματα κλπ

Διαφημίσεις

Ναι εννοειται καθε χρονο θα κανω τσουρεκι(μια φορα πηρα ετοιμο), κ θα βαψω αυγα.σε κανενα καλαθακι η κεραμικο. Ισως κανενα μπισκοτακι κ καμια χειροτεχνια η μεγαλη στην νονα της. Ακομη δ εχω κανει τα ψωνια μου. Καθε φορα εξαρταται κ απο το αν θα ερθουν η θα πρεπει να το στειλω

Επισης η μια νονα απεκτησε μωρο οποτε σιγουρα θα παρουμε κτ κ για κεινον

Καλή ιδέα το τσουρέκι κι αυτά!  Εμείς τη νονά θα τη δούμε σε καμιά 15αριά μέρες, υποθέτω τότε θα μας δώσει τη λαμπάδα, γιατί μετα θα πάμε στην Αθήνα μετά την Κυριακή του Πάσχα. όμως δεν είναι λίγο νωρίς να της κάνω τσουρέκι και κουλούρια; Θα είναι τελείως άκαιρο να της τα δώσω μετά; Γενικά το σκεφτόμουν και για τους συγγενείς αυτό, να πάω κάτι χειροποίητο, απλώς δεν θα το έχουν ανήμερα Πάσχα, αλλά λίγες μέρες μετά. 

Φέτος είναι το δεύτερο πασχα που θα ανταλλάξουμε δώρα με την κουμπάρα μου και δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι θα φτιαξω. Περσυ επειδή δεν προλάβαινα ειχα αγοράσει δύο πολύ όμορφα στολισμενα καλάθια με κρασιά, γλυκά και τσουρέκι. 

Διαφημίσεις

13 hours ago, Fenia27 said:

Λυπαμαι που η σχεση σας δεν ειναι καλη...Σαν παιδι ειχα μεγαλη αδυναμια στην νονα μου...Η σχεση βεβαια με τους γονεις μου και εκεινη καποια στιγμη χαλασε και τοτε επαψε και εκεινη να ερχεται να με βλεπει..Με ειχε στεναχωρησει γιατι ημουν μικρη και δεν καταλαβαινα πως και γιατι οι σχεσεις μπορουν να χαλασουν...

Για αυτόν τον λόγο εξακολουθώ να δέχομαι τα δώρα της, γιατί οφείλω να ομολογήσω πως τουλάχιστον αυτό ακόμα το κάνει,βέβαια δεν ξέρω για πόσο...

Τέλος πάντων για να μην φεύγουμε εκτός, εγώ θα  πάρω δώρο στα παιδιά της όπως κάνω κάθε χρόνο χριστούγεννα και πάσχα. Αυτό με το καλάθι πάντως πολυ καλή ιδέα.

Εγώ ως νονά δεν έχω πάρει ποτέ συμβολικό δώρο το πάσχα και για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν μου φάνηκε κάπως, τώρα όμως που έχω παιδί η μαμά του βαφτιστήρα μου παίρνει δώρο στον γιο μου.  Όταν ήταν μικρότερος ο βαφτιστήρας μου και έφτιαχναν σχολείο του λαμπάδες κάρτες κτλ πάντα μου έφτιαχνε κάτι....αχ τι συγκίνηση.

Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, γενικά το Πάσχα προσφέρετε κάτι σε φαγώσιμο / πόσιμο / εορταστικό και το συνοδεύετε με κάτι συμβολικό αν είναι το παιδί σε ηλικία να το φτιάξει; Ενω τα Χριστούγεννα παίρνετε κανονικό δώρο; 

Εμείς τα Χριστούγεννα δεν πήραμε δώρο στους νονούς... Προσφέραμε κάτι χειροποίητο που είχα ετοιμάσει για όλους τους στενούς συγγενείς, και τους δώσαμε και λίγο καθυστερημένο το δώρο της βάφτισης, που δεν είχαμε πάρει στη βάφτιση. 

11 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Καλή ιδέα το τσουρέκι κι αυτά!  Εμείς τη νονά θα τη δούμε σε καμιά 15αριά μέρες, υποθέτω τότε θα μας δώσει τη λαμπάδα, γιατί μετα θα πάμε στην Αθήνα μετά την Κυριακή του Πάσχα. όμως δεν είναι λίγο νωρίς να της κάνω τσουρέκι και κουλούρια; Θα είναι τελείως άκαιρο να της τα δώσω μετά; Γενικά το σκεφτόμουν και για τους συγγενείς αυτό, να πάω κάτι χειροποίητο, απλώς δεν θα το έχουν ανήμερα Πάσχα, αλλά λίγες μέρες μετά. 

Και την επομενη εβδομαδα να τα πας δεν πειραζει...ακομη ευχες και χρονια πολλα λεμε...εξαρταται ποτε θα τους δεις...Εγω μαλλον θα το παω το καλαθι μετατην αλλη εβδομαδα...

11 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Καλά δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα για το νηστίσιμο ή μη. Απλώς για το τυπικό του πράγματος, ότι είναι για το Πάσχα και όχι για να το φάει τώρα! 

Εγω της παω νηστισιμα γιατι νηστευει οποτε κατι αρτησιμο θα μπαγιατεψει...Αν δεν νηστευε θα της πηγαινα και κουλουρακια και τσουρεκι..(μπορει να βαλω και ενα τσουρεκι τωρα που το σκεφτομαι...κραταει)

Just now, Έσπερος είπε:

Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, γενικά το Πάσχα προσφέρετε κάτι σε φαγώσιμο / πόσιμο / εορταστικό και το συνοδεύετε με κάτι συμβολικό αν είναι το παιδί σε ηλικία να το φτιάξει; Ενω τα Χριστούγεννα παίρνετε κανονικό δώρο; 

Εμείς τα Χριστούγεννα δεν πήραμε δώρο στους νονούς... Προσφέραμε κάτι χειροποίητο που είχα ετοιμάσει για όλους τους στενούς συγγενείς, και τους δώσαμε και λίγο καθυστερημένο το δώρο της βάφτισης, που δεν είχαμε πάρει στη βάφτιση. 

Εμενα  μου αρεσει πολυ να φτιαχνω καλαθια...Ακομη και τα χριστουγεννα...Τα χριστουγεννα πχ πηρα μια μεγαλη γκαμα με μπαχαρικα (κανελα, μοσχοκαρυδο, μειγμα 7 μπαχαρικων,μουσταρδα, ντοματα καπνιστη, παπρικα γλυκια κ.α..) και εβαλα και ενα χριστουγενιατικο στολιδι...Προσπαθω να το προσαρμοσω στα γουστα της νονας...Για τα παιδια μπορει να παρω ρουχαλακια ή να τους φτιαξω ατομικα σακουλακια με γλυκα (εξαρταται τα οικονομικα μας...)...Στις εορταστικες γιορτες θα παρω σιγουρα ενα δωρακι αλλα ακομη και για πασχα στην μια νονα μπορει να παρω ενα φουτερ (ειναι η αδερφη μου οποτε την ρωταω τι προτιμαει)...

Νομιζω η κινηση ειναι αυτο που μετραει και να δειχνεις την εκτιμηση σου ειτε με κατι μικρο ή πιο μεγαλο...

Just now, Fenia27 είπε:

ομιζω η κινηση ειναι αυτο που μετραει και να δειχνεις την εκτιμηση σου ειτε με κατι μικρο ή πιο μεγαλο...

Κι εγώ σε αυτή τη φάση πιο πολύ της συμβολικής κίνησης είμαι, για οικονομικούς λόγους. Εξάλλου προτιμώ να διαθέσω περισσότερα για το δώρο για το μωρό της, που είναι πιο αναγκαίο αυτή τη στιγμή, παρά για κάτι προσωπικό. Και γενικά με τους συγγενείς συμβολικά δώρα ανταλλάσσουμε στις γιορτές, είτε πάμε κάποιο τοπικό προϊόν, είτε κάποια κατασκευή του άντρα μου, ή κάτι φαγώσιμο από εμένα, για κάποια χρόνια έπαιρνα γούρια για τα Χριστούγεννα αλλά το σταμάτησα προσωρινά γιατί επαναλαμβανόμουν. Μόνο για τα ανιψάκια παίρνουμε δώρα και προσπαθούμε να είναι μεγάλα (όχι απαραίτητα ως προς την αξία αλλά και ως προς τη χρηστικότητα) σε συνεννόηση με τους γονείς. Αλλά φοβάμαι καμιά φορά μήπως παραβλέπω την ιδιαίτερα συγγένεια που δημιουργεί η κουμπαριά, επειδή η νονά είναι και συγγενής. Φέτος όπως βλέπω συμβολικά θα κινηθούμε, ή με κάτι τοπικό, αλλά η ιδέα για το καλάθι μου άρεσε, δίνει άλλον αέρα σε οτιδήποτε προσφέρεις. 

Εγώ κάνω δώρα στα παιδιά τους και επιπλέον κάποιο τσουρέκι ή κάποια σύνθεση από ζαχαροπλαστεία. px στο Leonidas έχει συνθέσεις μαζί με  μινιατούρες ποτών ή διακοσμητικά για το σπίτι.

Διαφημίσεις

Εγώ της παίρνω τσουρέκι, αβγό και... λαμπάδα! Και με τη λαμπάδα είχε κάνει τόση χαρά, δεν το περίμενε!

Αλλά και το καλάθι είναι τέλεια ιδέα, μπράβο, μπορεί να το υιοθετήσω! 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Εγώ πάντα, Χριστούγεννα και Πάσχα, κάνω ένα καλό δώρο στα παιδιά τους (έχω 2 παιδιά οπότε 2 οικογένειες νονών). Στους ίδιους, μπορεί να πάρω στις γυναίκες κανένα φουλάρι (κ αυτό όχι κάθε χρόνο) ή κάτι τέτοιο. Πρόπερσι το Πάσχα είχα βρει κάτι πολύ ωραίες σοκολατοκατασκευές σε κατάστημα της περιοχής μου (που δυστυχώς έκλεισε) και είχα πάρει στους άνδρες νονούς πουκάμισο μινιατούρα από σοκολάτα ενώ στις γυναίκες γοβάκι σοκολάτα (συν τα δώρα στα παιδιά τους). Πρέπει να σας πω ότι οι νονοί ενθουσιάστηκαν με τα σοκολατένια αυτά δωράκια. 

'Εχουμε άριστη σχέση με τους νονούς και των δύο μου παιδιών οι οποίοι είναι πολύ "large" και στα δύο μου παιδιά (δλδ και στο αδελφάκι του βαφτισιμιού τους), παρότι αντιμετωπίζουν διάφορα οικονομικά θέματα και θεωρώ ότι έχω μεγάλη υποχρέωση απέναντί τους. 

Εχετε καμια ιδεα για δωρακια σε αγορια πεμπτη και εκτη δημοτικου? Ο ενας απο τους δυο ειναι νονος μας μαζι με την μαμα του...Θα του παρω ενα αρωμα (γιατι ειναι περιποιησιαρης) και στην μαμα εφτιαξα ενα καλαθι...

Στον αδερφο του τι λετε να παρω? Δεν εχω ιδεα τι μπορει να αρεσει στα αγορια αυτης της ηλικιας...Να παρω καποιο ρουχο? Να του φτιαξω μια σακουλα με γλυκα/σοκολατες για το καλο?

Εγώ πέρσι είχα πάει ένα τσουρεκακι που έφτιαξα σε μια πιατέλα πασχαλινή με αβγα-σοκολατάκια γύρω γύρω. Φέτος παρήγγειλα ένα ξύλινο κουτί που γράφει " Καλό Πάσχα Νονα" και να βάλω μέσα μερικά πασχαλινά κουλουράκια,μια  ευχετήρια κάρτα που θα τη ζωγραφίσουμε μαζί με τη μικρή και από ενα βραχιολάκι για την καθεμία τους, μιας και η μπουμπού  έχει 2 μόνες, μαμά και κόρη. Γενικά είμαι επισης υπέρ των συμβολικών δώρων σε τέτοιες γιορτές. Ακριβά δώρα θα τους πάρω σε γενέθλια και ονομαστικές γιορτές. 

11 ώρες πρίν, Fenia27 είπε:

Και την επομενη εβδομαδα να τα πας δεν πειραζει...ακομη ευχες και χρονια πολλα λεμε...εξαρταται ποτε θα τους δεις...Εγω μαλλον θα το παω το καλαθι μετατην αλλη εβδομαδα...

Εγω της παω νηστισιμα γιατι νηστευει οποτε κατι αρτησιμο θα μπαγιατεψει...Αν δεν νηστευε θα της πηγαινα και κουλουρακια και τσουρεκι..(μπορει να βαλω και ενα τσουρεκι τωρα που το σκεφτομαι...κραταει)

Εμενα  μου αρεσει πολυ να φτιαχνω καλαθια...Ακομη και τα χριστουγεννα...Τα χριστουγεννα πχ πηρα μια μεγαλη γκαμα με μπαχαρικα (κανελα, μοσχοκαρυδο, μειγμα 7 μπαχαρικων,μουσταρδα, ντοματα καπνιστη, παπρικα γλυκια κ.α..) και εβαλα και ενα χριστουγενιατικο στολιδι...Προσπαθω να το προσαρμοσω στα γουστα της νονας...Για τα παιδια μπορει να παρω ρουχαλακια ή να τους φτιαξω ατομικα σακουλακια με γλυκα (εξαρταται τα οικονομικα μας...)...Στις εορταστικες γιορτες θα παρω σιγουρα ενα δωρακι αλλα ακομη και για πασχα στην μια νονα μπορει να παρω ενα φουτερ (ειναι η αδερφη μου οποτε την ρωταω τι προτιμαει)...

Νομιζω η κινηση ειναι αυτο που μετραει και να δειχνεις την εκτιμηση σου ειτε με κατι μικρο ή πιο μεγαλο...

Τι ωραίες ιδέες για δωράκια!

8 ώρες πρίν, Fenia27 είπε:

Εχετε καμια ιδεα για δωρακια σε αγορια πεμπτη και εκτη δημοτικου? Ο ενας απο τους δυο ειναι νονος μας μαζι με την μαμα του...Θα του παρω ενα αρωμα (γιατι ειναι περιποιησιαρης) και στην μαμα εφτιαξα ενα καλαθι...

Στον αδερφο του τι λετε να παρω? Δεν εχω ιδεα τι μπορει να αρεσει στα αγορια αυτης της ηλικιας...Να παρω καποιο ρουχο? Να του φτιαξω μια σακουλα με γλυκα/σοκολατες για το καλο?

Γενικά είμαι της γνώμης σε μικρά παιδιά πολύ χρήσιμα δώρα είναι τα ρούχα πάντα. Αλλιώς σε αυτές τις ηλικίες κάποιο βιβλίο αν του αρέσει το διάβασμα ή ένα επιτραπέζιο παιχνίδι/παζλ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...