Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίπληξη από δασκάλα!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πριν από την τελευταία αύξηση ωραρίου και πριν τις πολλές συνταξιοδοτήσεις  εκπαιδευτικών όντως υπήρχαν κάποιοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας που κάποιες μέρες σχολούσαν 12. Αν έμεναν και κοντά μπορεί όντως 12 να ήταν σπίτι τους. Τώρα όμως με το  υπάρχον ωράριο και με βάση τα χρονια υπηρεσιασ στην πρωτοβαθμια ειναι πρακτικά αδύνατο κάποιος να σχολάει 12 κ στη δευτεροβάθμια ίσως κάποιος παλιός που διδάσκει τις μίνιμουμ ώρες κάποια μέρα με πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα. 

πρίν από 24 λεπτά , vtgian είπε:

Εκπαιδευτικός που να γυρίζει 12 η ώρα σπιτι του δεν νομίζω ότι υπάρχει. Από τους γνωστούς μου πάντως κανένας. Ίσως κάποιος με μεγάλη προυπηρεσία, μια μέρα την εβδομάδα, και με αυξημένο ωράριο άλλες μέρες. Πάμε παρακάτω.

Οι άδειες είναι 4 ημέρες το έτος (ημερολογιακό όπως σωστά γράφτηκε). Αυτό σημαίνει ότι την πρώτη χρονιά που θα γραφτεί το παιδί στο σχολείο Σεπτέμβριο, οι γονείς θα δικαιούνται 4 ημέρες μέχρι το Δεκέμβριο. Υπό αυτή την έννοια τονίζεται το ημερολογιακά, όχι για συναντήσεις τον Ιούλιο :mrgreen:.

Επίσης είναι 4 ημέρες ανά παιδί. Αν υπάρχουν παραπάνω παιδιά, αυξάνονται και οι μέρες. 

Οι ενημερώσεις γίνονται βάσει κανονισμού   "μετά τη λήξη των μαθημάτων του υποχρεωτικού προγράμματος και εντός του εργασιακού ωραρίου" δηλαδή μετά τις 13:30. Ο εργαζόμενος γονεάς μπορεί να πάρει άδεια απο τις 12:00 (αν δουλεύει 8-4 παιρνει 4ωρη) και να είναι στο σχολείο την προβλεπόμενη ώρα. Επίσης πάντα μπορεί να μιλήσει με τον εργοδότη και αν υπάρχει μεγάλη δυσκολία να καλύψει κάποιες ώρες ερχόμενος νωρίτερα ή να καθίσει άλλη μέρα παραπάνω (αν και δεν θα έπρεπε, αλλά όλοι ξέρουμε ότι κάποια αφεντικά δεν είναι και τόσο...ευχάριστα). Αν δεν μπορεί ο ένας γονιός, ας μπορέσει ο άλλος, δεν θα έπρεπε να είναι μόνο υποχρέωση της μαμάς η ενημέρωση.

Σίγουρα ένας καλά οργανωμένος δάσκαλος, φροντίζει και εξυπηρετεί εντός του ωραρίου του και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Επίσης πάντα θα υπάρχουν γονείς που ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι. Καλό είναι πάντως στην πρώτη επίσκεψη να είμαστε παρόντες με κάποιον τρόπο (ακόμα και αν αυτό απαιτεί να χάσουμε μια μέρα από την κανονική μας άδεια), να ενημερώσουμε τον δάσκαλο για τις δυσκολίες επικοινωνίας και να βρούμε από κοινού τρόπους να συνεργαστούμε. Θέλω να πιστεύω ότι αν στην πρώτη επαφή δείξουμε ενδιαφέρον και σεβασμό προς τον δάσκαλο, θα βρεθεί τρόπος ενημέρωσης που να ικανοποιεί όλους. Αν πέσουμε σε δυστροπο, μάλλον το τελευταίο πρόβλημα θα είναι η ενημέρωση :-(

Για το τηλέφωνο που αναφέρθηκε, θα πω μόνο το εξής. Αν υπήρχε δυνατότητα τηλεφωνικής ενημέρωσης, υπάρχουν γονείς (και όχι λίγοι) που πραγματικά θα καλούσαν κάθε μέρα και θα έπρηζαν του εκπαιδευτικούς για τα πιο επιφανειακά θέματα. Παράδειγμα, στον παιδικό μας στέλνουν σημείωμα για το πως ήταν η μέρα του παιδιού, μόνο αν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο(στεναχωρημένο, αδιάθετο, χωρίς όρεξη κλπ). Διαφορετικά μας ενημερώνουν προφορικά για το πόσο έφαγε και πως πέρασε, όταν παραδίδουν το παιδί. Εγώ το βρίσκω μια χαρά ικανοποιητικό. Ε υπάρχουν μαμάδες που θέλουν κάθε μέρα σημείωμα, με την ακριβή ποσότητα φαγητού που έφαγε το παιδί, με το πόσες φορές κατούρησε, έκανε κακά, με ποια παιδιά έκανε παρέα κλπ. Μιλάμε για παιδιά σχεδόν ~4 ετών. Πόσο να αναλύσεις πως πέρασε τη μέρα του ο Γιωργάκης! Επειδή όμως είναι ιδιωτικός ο σταθμός, παίρνουν τηλέφωνο με το παραμικρό. Φανταστείτε στο δημοτικό πόσο θα έπρηζαν τους δασκάλους στα τηλέφωνα αν υπήρχε τέτοια δυνατότητα.

Συμφωνώ απόλυτα για την τηλεφωνική επικοινωνία, είναι αδυνατον ο δασκαλος/καθηγητής να μιλάει τηλεφωνικά με κάθε γονιό ξεχωριστά κ επίσης εγκυμονεί κινδύνους. Από την άλλη πλευρά όμως διαφωνώ κ με τις ώρες ενημερωσης όπως έχουν καθιερωθεί. Όπως έχουμε την απαίτηση από τους γονείς να ζητάνε αδεια από τις δουλειές τους τόσες φορές ετησίως ΜΟΝΟ για τις ενημερώσεις - γιατί θα προκύψει κ αρρώστια κ εκδρομή κ απεργία κ 17 νοεμβρη κ γιορτή και και και- έτσι νομίζω το πιο δίκαιο θα ήταν να καθυστερούν μια μέρα στο τοσο οι εκπαιδευτικοί πέραν του ωραρίου τους (που παραειναι ευνοϊκό) για να μπορούν όλοι οι γονείς να παρευρίσκονται στις συναντήσεις. Αντί για 13.30, που για έναν ιδιωτικό υπάλληλο είναι η μέση της βάρδιας του, να τις κάνανε στις 15.00. Επίσης, υπάρχουν πολλές δουλειές που πραγματικά ο εργαζόμενος δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσει γονική άδεια γιατί θα δει την πόρτα. Ή μαγαζατορες που δεν μπορούν να κλείσουν στις 12 για να πάνε στο σχολείο. Ή υπάλληλοι που κρατάνε μαγαζιά κ δεν μπορούν να λείψουν ούτε για τουαλέτα που λέει ο λόγος. 

Βρε κοριτσι σοβαρα τωρα, δεν μπορειτε να δοαθεσετε 2 ωρες για να πατε στο σχολειο να μιλησετε με δασκαλα_καθηγητες, να δειτε πως ειναι το παιδι σας στο σχολειο; εμενα γιατι μου φαινεται παραλογο ολο αυτο; δικαιολογια στην δικαιολογια. Το παιδι μαε ειναι πανω απ ολα, ακομα και αν πρεπει να καθησουμε στην ουρα να περιμενουμε κ ειμαστε υποχρεωμενες να ακουσουμε τα κουτσομπολια της γειτονιας απο τις μπροστινες μαμαδες. Γιατι ειναι υποχρεωμενοι οι εκπαιδευτικοι να εξυπηρετουν ολες εμας κ οχι εμεις υποχρεωμενες να βρουμε χρονο; πραγματικα δεν το καταλαβαινω.

πρίν από 3 λεπτά , ZWH είπε:

Βρε κοριτσι σοβαρα τωρα, δεν μπορειτε να δοαθεσετε 2 ωρες για να πατε στο σχολειο να μιλησετε με δασκαλα_καθηγητες, να δειτε πως ειναι το παιδι σας στο σχολειο; εμενα γιατι μου φαινεται παραλογο ολο αυτο; δικαιολογια στην δικαιολογια. Το παιδι μαε ειναι πανω απ ολα, ακομα και αν πρεπει να καθησουμε στην ουρα να περιμενουμε κ ειμαστε υποχρεωμενες να ακουσουμε τα κουτσομπολια της γειτονιας απο τις μπροστινες μαμαδες. Γιατι ειναι υποχρεωμενοι οι εκπαιδευτικοι να εξυπηρετουν ολες εμας κ οχι εμεις υποχρεωμενες να βρουμε χρονο; πραγματικα δεν το καταλαβαινω.

Το παρουσιάζεις πολυ απλοϊκά. Δε νομιζω να είπε κανείς πως βαριέται να πάει στην ενημέρωση γονέων.

Διαφημίσεις

πρίν από 19 λεπτά , Lenia16 είπε:

Συμφωνώ απόλυτα για την τηλεφωνική επικοινωνία, είναι αδυνατον ο δασκαλος/καθηγητής να μιλάει τηλεφωνικά με κάθε γονιό ξεχωριστά κ επίσης εγκυμονεί κινδύνους. Από την άλλη πλευρά όμως διαφωνώ κ με τις ώρες ενημερωσης όπως έχουν καθιερωθεί. Όπως έχουμε την απαίτηση από τους γονείς να ζητάνε αδεια από τις δουλειές τους τόσες φορές ετησίως ΜΟΝΟ για τις ενημερώσεις - γιατί θα προκύψει κ αρρώστια κ εκδρομή κ απεργία κ 17 νοεμβρη κ γιορτή και και και- έτσι νομίζω το πιο δίκαιο θα ήταν να καθυστερούν μια μέρα στο τοσο οι εκπαιδευτικοί πέραν του ωραρίου τους (που παραειναι ευνοϊκό) για να μπορούν όλοι οι γονείς να παρευρίσκονται στις συναντήσεις. Αντί για 13.30, που για έναν ιδιωτικό υπάλληλο είναι η μέση της βάρδιας του, να τις κάνανε στις 15.00. Επίσης, υπάρχουν πολλές δουλειές που πραγματικά ο εργαζόμενος δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσει γονική άδεια γιατί θα δει την πόρτα. Ή μαγαζατορες που δεν μπορούν να κλείσουν στις 12 για να πάνε στο σχολείο. Ή υπάλληλοι που κρατάνε μαγαζιά κ δεν μπορούν να λείψουν ούτε για τουαλέτα που λέει ο λόγος. 

To ωράριο των εκπαιδευτικών είναι αυτό που είναι για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και ότι είναι φοβερά κουραστική πνευματική εργασία. Ας έχουμε υπόψη ότι ένας υπάλληλος θα κάνει διάλλειμα όποτε θέλει, θα ξεπιαστεί, αν δεν έχει όρεξη, δε θα μιλήσει, θα πιει το καφεδάκι του παράλληλα με τη δουλειά, άμα του έρθει κατούρημα θα πάει επιτόπου. Ο δάσκαλος όχι. Το να έχουμε την απαίτηση να κάτσει παραπάνω ο δάσκαλος είναι το ίδιο με το να ζητάμε από έναν υπάλληλο να κάτσει παραπάνω. Απλά δεν δικαιολογείται. Επίσης στον υπάλληλο αποζημιώνεται, ενώ στον εκπαιδευτικό όχι.  Δεν είμαι εκπαιδευτικός για αποφυγή παρεξήγησης.

Οι άδειες αυτές έχουν θεσπιστεί για την ενημέρωση των γονέων, όχι για τις αργίες των σχολείων. Αλλιώς ας καθόμαστε και Χριστουγεννά και Πάσχα και καλοκαίρι. Για τις ασθένειες υπάρχει η άδεια για ασθένεια τέκνου, ωστόσο είναι ανευ αποδοχών. Επίσης η ετήσια άδεια μπορεί να καλύψει κάποια έκτακτα γεγονότα. Η άδεια είναι δικαίωμα του εργαζομένου. Όσο δε ζητάμε εφαρμογή των δικαιωμάτων μας, τόσο ευκολότερο θα κάνουμε το "έξω από τη πόρτα".

πρίν από 56 λεπτά , vtgian είπε:

Εκπαιδευτικός που να γυρίζει 12 η ώρα σπιτι του δεν νομίζω ότι υπάρχει. Από τους γνωστούς μου πάντως κανένας. Ίσως κάποιος με μεγάλη προυπηρεσία, μια μέρα την εβδομάδα, και με αυξημένο ωράριο άλλες μέρες. Πάμε παρακάτω.

Οι άδειες είναι 4 ημέρες το έτος (ημερολογιακό όπως σωστά γράφτηκε). Αυτό σημαίνει ότι την πρώτη χρονιά που θα γραφτεί το παιδί στο σχολείο Σεπτέμβριο, οι γονείς θα δικαιούνται 4 ημέρες μέχρι το Δεκέμβριο. Υπό αυτή την έννοια τονίζεται το ημερολογιακά, όχι για συναντήσεις τον Ιούλιο :mrgreen:.

Επίσης είναι 4 ημέρες ανά παιδί. Αν υπάρχουν παραπάνω παιδιά, αυξάνονται και οι μέρες. 

Οι ενημερώσεις γίνονται βάσει κανονισμού   "μετά τη λήξη των μαθημάτων του υποχρεωτικού προγράμματος και εντός του εργασιακού ωραρίου" δηλαδή μετά τις 13:30.

Απαντάω εν τάχει γιατί είναι πολλά τα θέματα.

Δεν ξέρω για 12 η ώρα, αλλά 1:15 αποχωρούν πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί σε εμάς. Όχι ότι έχει σημασία, απλώς το αναφέρω μιας και λέμε για την αποχώρηση.

Η πρώτη χρονιά που δικαιούται άδειες ο γονιός είναι στο νηπιαγωγείο... 

Δεν είναι 4 μέρες ανά παιδί. Άντε να γίνουν 5 μέρες στα 2 παιδιά...

Μετά τη λήξη των μαθημάτων του υποχρεωτικού προγράμματος, εμείς δεν έχουμε ποτέ ενημερώσεις...

πρίν από 14 λεπτά , ZWH είπε:

Υποχρεωμένες είναι και οι 2 πλευρές να προσπαθούν και να δείχνουν κατανόηση. Ούτε μόνο ο εκπαιδευτικός, ούτε μόνο ο γονιός. Γιατί όποτε μας συμφέρει επικαλούμαστε τον νόμο.

πρίν από 5 λεπτά , ZWH είπε:

Απλο ειναι, δεν το παρουσιαζω απλοικα. 

Απλό γίνεται όταν υπάρχει ευελιξία από τον εκπαιδευτικό. Σίγουρα όλοι μας θα βρούμε το δίωρο για την ενημέρωση, απλά αυτό το δίωρο για τον καθένα είναι διαφορετικό, γι΄ αυτό θεωρώ ότι ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες των γονιών.

πρίν από 12 λεπτά , vtgian είπε:

To ωράριο των εκπαιδευτικών είναι αυτό που είναι για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και ότι είναι φοβερά κουραστική πνευματική εργασία. Ας έχουμε υπόψη ότι ένας υπάλληλος θα κάνει διάλλειμα όποτε θέλει, θα ξεπιαστεί, αν δεν έχει όρεξη, δε θα μιλήσει, θα πιει το καφεδάκι του παράλληλα με τη δουλειά, άμα του έρθει κατούρημα θα πάει επιτόπου. Ο δάσκαλος όχι. Το να έχουμε την απαίτηση να κάτσει παραπάνω ο δάσκαλος είναι το ίδιο με το να ζητάμε από έναν υπάλληλο να κάτσει παραπάνω. Απλά δεν δικαιολογείται. Επίσης στον υπάλληλο αποζημιώνεται, ενώ στον εκπαιδευτικό όχι.  Δεν είμαι εκπαιδευτικός για αποφυγή παρεξήγησης.

Οι άδειες αυτές έχουν θεσπιστεί για την ενημέρωση των γονέων, όχι για τις αργίες των σχολείων. Αλλιώς ας καθόμαστε και Χριστουγεννά και Πάσχα και καλοκαίρι. Για τις ασθένειες υπάρχει η άδεια για ασθένεια τέκνου, ωστόσο είναι ανευ αποδοχών. Επίσης η ετήσια άδεια μπορεί να καλύψει κάποια έκτακτα γεγονότα. Η άδεια είναι δικαίωμα του εργαζομένου. Όσο δε ζητάμε εφαρμογή των δικαιωμάτων μας, τόσο ευκολότερο θα κάνουμε το "έξω από τη πόρτα".

Βρε @vtgian μου τι λες;! Για τι είδους υπαλλήλους μιλάς; Για δημοσίους; Ποιος εργαζόμενος κάθεται να πιει καφέ, να ξεπιαστει, αν δε θέλει δε μιλάει; Πρώτη φορά τα ακούω αυτά! Δεν ξέρω αν στο δικό μου κύκλο συμβαίνει μόνο αλλά με το ζόρι επιτρέπεται να μιλήσεις στο κινητο όχι να αραξεις κ να πιεις καφέ! Κ μιλάω για ανώτατη εκπαίδευση σε υψηλά ισταμενες θεσεις ή αυτοαπασχολουμενους. Οι εκπαιδευτικοί κάνουν διάλειμμα κάθε 50 λεπτά, νομίζω προλαβαίνουν κ για κατούρημα να πάνε κ καφεδάκι να πιουν κ τσιγαρακι να κανουν. Κ εγώ όταν μιλάω με τον πελάτη μου δεν είμαι με το φραπέ στο χέρι, μην τρελαθούμε τελείως! Επίσης αυτό με την άσκηση των δικαιωμάτων που έχει γίνει καραμέλα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου κ το πράττω κατά το δυνατόν αλλά υπολόγισε λίγο τα εκατομμύρια ανέργους που περιμένουν από πίσω να δεχτούν την ίδια θέση με πολύ λιγότερα χρήματα. Η εταιρεία του συζύγου μου δέχεται 200 βιογραφικά το μήνα. Το διανοεισαι; Πιστεύεις ότι αν κάποιος τους πει δικαιούμαι γονική κ την απαιτω κάθε μήνα θα αργήσουν να τον αντικαταστήσουν;;

Κ να πω κ το άλλο για την ετήσια αδεια, πολλές εταιρείες κλείνουν για καλοκαίρι ένα μήνα οπότε τρως αναγκαστικά όλη σου την άδεια εκεί. Επίσης, πολλοί εργάζονται σε μικρές επιχειρήσεις κ οι άδειες δε δίνονται με ευκολία όπως στις μεγάλες που κανονίζονται από hr. Ας μην κρίνουμε μόνο από τον εαυτό μας ρε παιδιά.

πρίν από 19 λεπτά , ZWH είπε:

Απλο ειναι, δεν το παρουσιαζω απλοικα. 

Κ λαϊκίστικα θα έλεγα, όχι μόνο απλοϊκά.

Διαφημίσεις

Οταν ημουν σε σχολειο, ορεξατη νεα νηπιαγωγος, πρωτη χρονια καλω τους γονεις για πρωτη ενημερωση-γνωριμια αμεσως μετα τον αγιασμο που ετσι και αλλιως θα ηταν στο σχολειο. Απο τους 27 γονεις (τοτε ηταν 30 το οριο των μαθητων ανα τμημα) ηρθαν 8 ή 9.

Δεν πειραζει, σκεφτηκα. Ισως ειχαν αλλες δουλειες. Παρολο που σε εκεινη την ενημερωση θα τους εξηγουσα πώς δουλευει το νηπθαγωγειο, τι θελω να κανουν στο σπιτι, πώς μπιρουν να βοηθησουν αν θελουν κλπ.

Δευτερη ενημερωση μετα απο 1 μηνα, για να εχω γνωρισει τα παιδια, ωστε να μιλησω και ξεχωριστα σε καθε γονιο, αν θελει. Την οριζω για Τεταρτη απογευμα (κλειστα μαγαζια) στις 6 το απογευμα (το ολοημερο τελειωνει στις 4, οι γονεις ολοι εμεναν κοντα στο σχολειο, εγω δεν θα πηγαινα σπιτι μου καθολου γιατι εμενα σε διπλανη πολη), απο τους 27 γονεις ερχονται 4!!!!!!!

Τριτο περιστατικο την ιδια χρονια. Για σοβαρο λογο (πολυ σοβαρο, ομως) αποφασιζουμε ως σχολειο ενημερωση ολων των γονεων με υποχρεωτικη παρουσια ολων. Ολοι οι νηπιαγωγοι (5 τον αριθμο) παρουσες. Οι γονεις ηταν 80. Ηρθαν την ωρα που ορισαμε οι 11 και μας ειπαν οτι αυτοι θα σνημερωσουν και τους υπολοιπους! Μετα απο αρκετα τηλεφωνηματα και αρκετη πιεση μεχρι τις 8 το βραδυ (απο τις 5 που ξεκινησαμε) μαζευτηκαν και οι υπολοιποι. Οταν ακουσαν τι θελαμε να τους πουμε θορυβηθηκαν!

Αλλα περιστατικα. Τωρα που ειμαι σε κεδδυ συχνα με καλουν συλλογοι γονεων σε νηπθαγωγεια για να τους μιλησω για διαφορα θεματα. Ποτε δεν παραυρισκονται πανω απο 10-12 γονεις και οι 5 απι αυτους ειναι το προεδρειο των συλλογων! Οι νηπιαγωγοι ομως ειναι εκει, εγω (η «αχρηστη» δημοσια υπσλληλος) ειμαι εκει!

πρίν από 18 λεπτά , elemaxi είπε:

Απλό γίνεται όταν υπάρχει ευελιξία από τον εκπαιδευτικό. Σίγουρα όλοι μας θα βρούμε το δίωρο για την ενημέρωση, απλά αυτό το δίωρο για τον καθένα είναι διαφορετικό, γι΄ αυτό θεωρώ ότι ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες των γονιών.

Δηλαδη ο εκπαιδευτικος να βρει 25 διωρα, αντε 20, ενα για καθε γονιο! 

πρίν από 9 λεπτά , emmaki είπε:

Οταν ημουν σε σχολειο, ορεξατη νεα νηπιαγωγος, πρωτη χρονια καλω τους γονεις για πρωτη ενημερωση-γνωριμια αμεσως μετα τον αγιασμο που ετσι και αλλιως θα ηταν στο σχολειο. Απο τους 27 γονεις (τοτε ηταν 30 το οριο των μαθητων ανα τμημα) ηρθαν 8 ή 9.

Δεν πειραζει, σκεφτηκα. Ισως ειχαν αλλες δουλειες. Παρολο που σε εκεινη την ενημερωση θα τους εξηγουσα πώς δουλευει το νηπθαγωγειο, τι θελω να κανουν στο σπιτι, πώς μπιρουν να βοηθησουν αν θελουν κλπ.

Δευτερη ενημερωση μετα απο 1 μηνα, για να εχω γνωρισει τα παιδια, ωστε να μιλησω και ξεχωριστα σε καθε γονιο, αν θελει. Την οριζω για Τεταρτη απογευμα (κλειστα μαγαζια) στις 6 το απογευμα (το ολοημερο τελειωνει στις 4, οι γονεις ολοι εμεναν κοντα στο σχολειο, εγω δεν θα πηγαινα σπιτι μου καθολου γιατι εμενα σε διπλανη πολη), απο τους 27 γονεις ερχονται 4!!!!!!!

Τριτο περιστατικο την ιδια χρονια. Για σοβαρο λογο (πολυ σοβαρο, ομως) αποφασιζουμε ως σχολειο ενημερωση ολων των γονεων με υποχρεωτικη παρουσια ολων. Ολοι οι νηπιαγωγοι (5 τον αριθμο) παρουσες. Οι γονεις ηταν 80. Ηρθαν την ωρα που ορισαμε οι 11 και μας ειπαν οτι αυτοι θα σνημερωσουν και τους υπολοιπους! Μετα απο αρκετα τηλεφωνηματα και αρκετη πιεση μεχρι τις 8 το βραδυ (απο τις 5 που ξεκινησαμε) μαζευτηκαν και οι υπολοιποι. Οταν ακουσαν τι θελαμε να τους πουμε θορυβηθηκαν!

Αλλα περιστατικα. Τωρα που ειμαι σε κεδδυ συχνα με καλουν συλλογοι γονεων σε νηπθαγωγεια για να τους μιλησω για διαφορα θεματα. Ποτε δεν παραυρισκονται πανω απο 10-12 γονεις και οι 5 απι αυτους ειναι το προεδρειο των συλλογων! Οι νηπιαγωγοι ομως ειναι εκει, εγω (η «αχρηστη» δημοσια υπσλληλος) ειμαι εκει!

Αλίμονο κ αν δεν υπηρχαν αδιάφοροι γονείς ή εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται. Όμως η συζήτηση αφορά τη δυσκολία παρουσίας στις ενημερωσεις των γονέων που ενδιαφέρονται λόγω αδυναμίας να λείψουν από τη δουλειά σε εργάσιμη ωρα, όχι γιατί αδιαφορουν ή βαριουνται. Στη δική σου περίπτωση πχ το τέταρτη απογευμα είναι ιδανικο για την πλειοψηφία των εργαζομενων. 

Εν τω μεταξύ εγώ εργάζομαι καθημερινα απόγευμα κ πρωινά σπάνια! Απορώ γιατι μπήκα στη συζήτηση!:mrgreen:

πρίν από 11 λεπτά , emmaki είπε:

Δηλαδη ο εκπαιδευτικος να βρει 25 διωρα, αντε 20, ενα για καθε γονιο! 

Όχι βέβαια. Μπορεί όμως να συνεννοηθεί με τους γονείς για τις μέρες και ώρες και μέσα σε τρεις μέρες να τους ''ξεπετάξει'' όλους (δεκάλεπτη ενημέρωση) χωρίς να χρειάζεται να καθίσει πέρα από το ωράριο του. Αυτό δηλ. που κάνει η δική μας δασκάλα. 

Επεξεργάστηκαν by elemaxi

πρίν από 48 λεπτά , ZWH είπε:

Κοίτα νομίζω ο καθένας μιλάει ανάλογα με τη φύση της δουλειας του. Όσο και να θέλουν οι γονείς να παρευρίσκονται σε όλες τις ενημερώσεις των παιδιών τους όταν δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα σε μικρές επιχειρήσεις που υπάρχει μεγαλύτερη εκμετάλλευση δεν είναι εύκολο να πάρεις άδεια ακόμα κ αν την δικαιουσαι.. Θα μιλήσω για την δουλειά που έκανα στο παρελθόν γιατί τώρα δεν δουλεύω. Απ' τις 23 περίπου μέρες που δικαιουσαι άδεια το χρόνο μας έδινε μόνο μια άδεια 7ημερη το καλοκαίρι κ τις υπόλοιπες δεν τις πλήρωνε καν. Όταν παντρεύομουν πήρα 3 μέρες άδεια, 1 μέρα όταν δεχομουν κόσμο στο σπίτι, 1 μέρα πριν τον γάμο κ μια μετά. Απ' το νόμο βέβαια δικαιούμαστε νομίζω μια εβδομάδα. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου για τις μηνιαίες αιματολογικές δεν τις έκανα το πρωί αλλά το απόγευμα που δεν δούλευα κ εμένα νηστική απ' τις 10 το πρωί. Μια άλλη κοπέλα που δούλευε κ αυτή εκεί κ είχε το παιδάκι της στο νηπιαγωγείο με πολύ ζόρι έπαιρνε καμία μέρα άδεια για να πάει στη γιορτή του παιδιού της κ αυτή της την έβγαζε ξινή. Οπότε δεν πιστεύω ότι βσριουνται οι γονείς να πάνε στα σχολεία απλά πολλοί πραγματικά δεν μπορούν λόγω της δουλειάς.

Διαφημίσεις

πρίν από 15 λεπτά , Lenia16 είπε:

Αλίμονο κ αν δεν υπηρχαν αδιάφοροι γονείς ή εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται. Όμως η συζήτηση αφορά τη δυσκολία παρουσίας στις ενημερωσεις των γονέων που ενδιαφέρονται λόγω αδυναμίας να λείψουν από τη δουλειά σε εργάσιμη ωρα, όχι γιατί αδιαφορουν ή βαριουνται. Στη δική σου περίπτωση πχ το τέταρτη απογευμα είναι ιδανικο για την πλειοψηφία των εργαζομενων. 

Εν τω μεταξύ εγώ εργάζομαι καθημερινα απόγευμα κ πρωινά σπάνια! Απορώ γιατι μπήκα στη συζήτηση!:mrgreen:

Η δικη μου η παρεμβαση εγινε για να δειξω πως πολλες φορες ο,τι και να κανει ενας εκπαιδευτικος δεν θα βρεθει ποτε μια ωρα που να τους βοκευει ολους.

Επισης, πολλες φορες η δεκαλεπτη ενημερωση, που αναφερεται σε αλλα σχολια, θεωρειται «ξεπεταγμα». Παω στοιχημα οτι πολλοι γονεις αν ο εκπαιδευτικος τους μιλαει μονο 10 λεπτα παλι δεν ειναι ευχαριστημενοι γιατι νιωθουν οτι τους «ξεπεταει». Για να πω και του στραβου το δικιο, ενημερωση σε 10 λεπτα, αν μιλαμε για σωστη ενημερωση, δεν γινεται

πρίν από 4 λεπτά , Lenia16 είπε:

Κ για να λέμε κ του στραβου το δικιο, στα ιδιωτικά σχολεία οι ενημερώσεις πότε γίνονται; Δε νομίζω 13.15 πάντως.

Πάντα μετά τις 17.00, χωρισμένα σε 2-3 μέρες/τμήμα, με συγκεκριμένο ραντεβού. Όλοι οι γονείς είναι φυσικά παρόντες, το ίδιο συμβαίνει και με διάφορες ομιλίες, ομαδικές ενημερώσεις κ.λπ., πάντα είναι απογευματινή ώρα και υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ο αδιάφορος γονέας φυσικά υπάρχει και θα υπάρχει σε κάθε σχολείο και σε κάθε σύστημα (είτε δημόσιο, είτε ιδιωτικό).

πρίν από 10 λεπτά , Deena είπε:

Πάντα μετά τις 17.00, χωρισμένα σε 2-3 μέρες/τμήμα, με συγκεκριμένο ραντεβού. Όλοι οι γονείς είναι φυσικά παρόντες, το ίδιο συμβαίνει και με διάφορες ομιλίες, ομαδικές ενημερώσεις κ.λπ., πάντα είναι απογευματινή ώρα και υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ο αδιάφορος γονέας φυσικά υπάρχει και θα υπάρχει σε κάθε σχολείο και σε κάθε σύστημα (είτε δημόσιο, είτε ιδιωτικό).

Ευχαριστώ. Γιατί μου κάνει εντύπωση που οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι η δουλειά τους είναι πανδυσκολη ενώ συγκριτικά με τους ιδιωτικούς είναι παιδική χαρά. Ακόμα κ όταν οι εργαζόμενοι γονείς ζητάνε τα αυτονόητα, λίγη κατανόηση κ συνεργασία γιατί δε δουλεύουν όλοι στο δημόσιο, πάνε να τους βγάλουν αδιάφορους κ ότι βαριουνται κ γι αυτό δεν παρευρισκονται στις ενημερώσεις. Σίγουρα υπάρχουν αλλά δε γίνεται να είναι η πλειοψηφία. Δε μιλάω για κάποια κοπέλα εδώ μέσα αλλά γενικά για την αντίληψη που επικρατεί.

πρίν από 14 λεπτά , emmaki είπε:

Η δικη μου η παρεμβαση εγινε για να δειξω πως πολλες φορες ο,τι και να κανει ενας εκπαιδευτικος δεν θα βρεθει ποτε μια ωρα που να τους βοκευει ολους.

Επισης, πολλες φορες η δεκαλεπτη ενημερωση, που αναφερεται σε αλλα σχολια, θεωρειται «ξεπεταγμα». Παω στοιχημα οτι πολλοι γονεις αν ο εκπαιδευτικος τους μιλαει μονο 10 λεπτα παλι δεν ειναι ευχαριστημενοι γιατι νιωθουν οτι τους «ξεπεταει». Για να πω και του στραβου το δικιο, ενημερωση σε 10 λεπτα, αν μιλαμε για σωστη ενημερωση, δεν γινεται

Μια χαρά είναι η δεκάλεπτη ενημέρωση. Δεν θα πούμε τα εσώψυχα μας με τον εκπαιδευτικό. Συγκεκριμένα πράγματα, ένα-δυο-τρία. Περισσεύει χρόνος και για απορίες. Τώρα αν κάποιος έχει πιο σοβαρό θέμα με το παιδί, προφανώς και δεν θα μείνουν στο δεκάλεπτο. 

Σίγουρα θα υπάρχουν και γονείς που νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου το παιδί τους και θα θέλουν ίσως μισή ώρα χρόνο (λέω εγώ τώρα). Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένη από το σύστημα που υιοθέτησε η δασκάλα μας.

πρίν από 28 λεπτά , elemaxi είπε:

Μια χαρά είναι η δεκάλεπτη ενημέρωση. Δεν θα πούμε τα εσώψυχα μας με τον εκπαιδευτικό. Συγκεκριμένα πράγματα, ένα-δυο-τρία. Περισσεύει χρόνος και για απορίες. Τώρα αν κάποιος έχει πιο σοβαρό θέμα με το παιδί, προφανώς και δεν θα μείνουν στο δεκάλεπτο. 

Σίγουρα θα υπάρχουν και γονείς που νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου το παιδί τους και θα θέλουν ίσως μισή ώρα χρόνο (λέω εγώ τώρα). Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένη από το σύστημα που υιοθέτησε η δασκάλα μας.

Αηωπουε δε μπορπυσα να ενηρωσω γονιο για 10 λεπτα... 

μεχρι να ξεκινησουμε, να αναφερθω στον καθε μαθησιακο τομεα, να μιλησω για συμπεριφορες....

ουπς! Παει το μισαωρο!!!!!

Το ωράριο των εκπαιδευτικών είναι αυτό που είναι και γενικά ακολουθεί τις διεθνείς πρακτικές. Η φύση της δουλειάς σε κάποια πράγματα είναι ευκολότερη (βλ ώρες απουσίας από το σπίτι κ γενικά συντονισμός με οικογενειακές υποχρεώσεις) και σε άλλα πιο ιδιόρρυθμη. Το θέμα δεν είναι να συγκρίνουμε αν ο εκπαιδευτικός έχει ευκολότερες συνθήκες από τον χ ψ κλάδο του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα άρα θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη ευελιξία. Το θέμα είναι τι κάνει ο χ/ψ εκπαιδευτικός σε σχέση με τους συναδέλφους του μέσα στο πλαίσιο που προβλέπεται για τη δουλειά του.  Η απασχόληση εκτός ωραρίου είναι για τους εκπαιδευτικούς όσο προβληματική είναι και για οποιονδήποτε άλλον κλάδο με την έννοια ότι θα πρέπει να βρουν κάποιον να τους απασχολήσει τα παιδιά πέραν από το συνηθισμένο ή να τα πάει στις εξωσχολικές υποχρεώσεις κλπ. Δεν είναι τόσο απλό του στιλ αφού κάθε μέρα 2 είσαι σπίτι τι σε πειράζει μια να κάτσεις ώς τις 3 ή να έρθεις απόγευμα. Στα ιδιωτικά που κάνουν τέτοια, απλούστατα καταπατάται κάθε εργατικό δικαίωμα. Δεν έχει λογική να περιμένουμε να καταπατάται και στο δημόσιο έτσι απλά, γιατί όπου ξεκινάει αυτό, μετά επεικτείνεται για όλους. Επίσης, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν συγκεκριμένα ωράρια εξυπηρέτησης κοινού. Κάποιες τα κλασικά εργασιακά, κάποιες  μικρότερα. Από καμία υπηρεσία δεν θα περιμέναμε να μας εξυπηρετήσει απόγευμα ή χαράματα ή αφού σχολάσει. Απλά θα ευχόμασταν μήπωςπέσουμε σε υπάλληλο με κατανόηση και μας διευκολύνει. Επίσης σε πολλές υπηρεσίες με συγκεκριμένες ώρες  υποδοχής κοινού, μας διώχνουν αν πάμε άλλη ώρα. Στο σχολέιο δεν έχουμε διώξει γονέα που ρωτάει για το παιδί του σε ώρα κενού που δεν είναι η ώρα που ορίσαμε για επικοινωνία, ή σε ώρα διαλείμματος, ή ακόμα και την΄ωρα που βγαίνουμε από το γραφείο για να μπούμε στην τάξη. 

Δεν ξέρω το ύφος με το οποίο απάντησε η συγκεκριμένη δασκάλα ούτε το ύφος με το οποίο της μίλησε η θεματοθέτρια. Μπορώ να υποθέσω ότι η δασκάλα ίσως ήταν αγενής. Μπορώ να υποθέσω ότι η θεματοθέτρια ίσως ήταν επιθετική. Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Εικάζω όμως ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η απουσία από την πρώτη ενημέρωση. Γιατί αν ο δάσκαλος θέλει μία ώρα πχ για να εκθέσει τους στόχους του κ να πει για τη φύση των μαθημάτων κ το πώς θα δουλεύει κλπ, όπως ξέρω ότι γίνεται στην πρώτη ενημέρωση (γιατί δεν πιστεύω ότι τον Οκτώβριο μπορούν να ειπωθούν πολλά για τις επιδόσεις), είναι λογικό να πειρμένει να δει όλους τους γονείς κ λογικό επίσης να μην είναι εύκολο να τα επαναλαμβάνει για τον καθένα. Γιατί δεν μιλάμε για τη 10λεπτή ενημέρωση για τις επιδόσεις μόνο, όταν είμαστε στην αρχή της χρονιάς. Από κει και πέρα περιθώρια ευελιξίας και κατανόησης (θα έπρεπε να) υπάρχουν. Και στοιχειώδης ευγένεια. Αυτό εξυπακούεται και είναι κατακριτέο αν δεν υπάρχει.

Γενικά πάντως η μικρη  μου πείρα μου έχει δείξει ότι όποιος γονιός ενδιαφέρεται θα βρει τρόπο είτε να έρθει είτε να επικοινωνήσει. Απλώς οι γονείς που ενδιαφέρονται είναι συνήθως αυτοί που δεν χρειάζεται να τους πεις και πολλά, ή οι γονείς που θα φροντίσουν να έρθουν σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς πριν καν τους ζητηθεί, επειδή ξέρουν τα παιδιά τους και τις ανάγκες τους. Επίσης αν υπάρχει καλή προαίρεση, μια κακή εντύπωση από παρεξήγηση δεν θα παίξει ρόλο στη συνέχεια. Αν υπάρχει κακή προαίρεση από οποιαδήποτε πλευρά, ό,τι και να κάνει η άλλη κάποια στιγμή θα δημιουργήσει πρόβλημα. 

5 ώρες πρίν, erin0000 είπε:

Καλέ έξω από το σχολείο εννοώ. Τη στήνουν σε ένα πάρκο απέξω και κάθονται στο παγκάκι και τα λένε. Οπότε όταν ανοίξουν οι πόρτες του σχολείου για την ενημέρωση έχει ήδη κρατηθεί σειρά προτεραιότητας...:roll: Αυτό όταν πρόκειται για ενημέρωση μιας τάξης (όχι όλου του σχολείου).

Όπως τα λες. Ξεκινάς να πιάσεις έστω μία σειρά και στη συνέχεια άλλοι βιάζονται, άλλοι πάνε να σου πάρουν τη σειρά με θράσος και άλλοι κουτοπόνηρα. Να ήμουν πίσω από το δέντρο και δεν είδατε ή περίμενα λίγο πιο πέρα... ή πετάχτηκα στο περίπτερο.

Πως ακριβώς φτάνουν οι 4 μέρες; Δεν είναι όλων η δουλειά δίπλα στο σπίτι για να πεταχτούν για 2 ώρίτσες... Αν χρειάζεσαι 1 ώρα να πας και άλλη μία να ρθεις στη δουλειά + να φας 1-2 ώρες στην καλύτερη για ενημέρωση, θα ξαναγυρίζεις στο γραφείο μετά; όπου πάλι θα θες 1 ώρα να πας και 1 να έρθεις;; τι λέμε τώρα; Και αν έχεις 2 παιδιά (ή και παραπάνω) όπου η ενημέρωση προφανώς δεν είναι την ίδια μέρα; Σε εμάς όλες οι ενημερώσεις είναι στη μέση του ωραρίου... 

Δηλαδή μπορείς να πάρεις άδεια για ενημέρωση όταν είναι κλειστά τα σχολεία; πχ τον Ιούλιο; :-D

Oι 4 μέρες είναι ανά παιδί, δύο παιδιά = 8 εργάσιμες. Και μία ώρα και δυο να θες για το πηγαινε-έλα, να κάτσεις και στο σχολείο, 1-2 ώρες; Το σύνολο 4. Πας στο γραφείο στις 8, φεύγεις στις 12, 1 είσαι στο σχολείο. Αν έχει αργά ωράριο, π..χ 10 με 6, πας πρώτη πρώτη, να φύγεις 1μιση, να είσαι 2μιση στο γραφείο. Αν θες 2 ώρες να πας και άλλες 2 να έρθεις είναι όντως πρόβλημα, αλλά φαντάζομαι είναι γενικό πρόβλημα στην καθημερινότητα σου.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να επικαλούμαστε συνεχώς τα άκρα.

Ούτε εν γένει όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα εργάζονται σε συνθήκες σκλαβιάς που αδυνατούν να πάρουν έστω 4ωρη άδεια, ούτε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (και οι δάσκαλοι εν προκειμένω) τα ξύνουν. Παρουσιάζετε την κατάσταση λες και όλοι οι γονείς είναι απαραίτητα εργαζόμενοι και οι δύο, και μάλιστα και οι δύο σε συνθήκες που δεν επιτρέπουν καμία απολύτως άδεια! Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό αυτών των περιπτώσεων, ειδικά όταν στην χώρα μας τα στοιχεία λένε ότι οι περισσότερες οικογένειες έχουν έναν εργαζόμενο.

@erin0000 στον ιδιωτικό τομέα είναι ξεκάθαρα 4 ημέρες για κάθε παιδί. Συγκεκριμένα:

– άρθρο 4 της ΕΓΣΣΕ 2008-2009

Στους εργαζόμενους πλήρους ή μερικής απασχόλησης που έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης, χορηγείται άδεια ορισμένων ωρών ή ολόκληρης ημέρας από την εργασία τους, μέχρι την συμπλήρωση τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών για κάθε παιδί κάθε ημερολογιακό έτος, για να επισκεφθούν το σχολείο των παιδιών τους, με σκοπό την παρακολούθηση της σχολικής τους επίδοσης.

Στον δημόσιο τομέα είναι αλλιώς 

2. Η συνολική διάρκεια της δικαιούμενης άδειας καθορίζεται ως εξής:

α) Ο γονέας-υπάλληλος που έχει ένα (1) τέκνο, το οποίο παρακολουθεί μαθήματα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δικαιούται άδεια έως τέσσερις (4) ημέρες το έτος,

β) Ο γονέας-υπάλληλος που έχει δύο (2) τέκνα και άνω, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δικαιούται έως πέντε (5) ημέρες το έτος. Σε περίπτωση που τα τέκνα παρακολουθούν μαθήματα σε ιδρύματα διαφορετικής εκπαιδευτικής βαθμίδας, η δικαιούμενη άδεια αυξάνεται κατά μία (1) ημέρα.

Να και μια φορά που ο ιδιωτικός τομέας είναι πιο ευνοημένος από τον δημόσιο!

Καλώς ή κακώς οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης δουλεύουν ως ιδιωτικοί υπάλληλοι και όχι ως εκπαιδευτικοί. Με αποτέλεσμα να έχουν στις ίδιες εργασιακές δυσκολίες με τους ιδιωτικούς υπάλληλους. Θα καθίσουν παραπάνω όχι για να βολέψουν τον εργαζόμενο και λόγω καλής θέλησης αλλά γιατί τους υποχρεώνει ο εργοδότης τους.

Προσωπικά καθόλου ευνοϊκό δεν θεωρώ το ωράριο γιατί μπορεί σαν ώρες να είναι λίγες, η εξάντληση όμως δεν μετριέται. Αν δεν έχετε δουλέψει ως εκπαιδευτικοί υποχρεωτικής εκπαίδευσης, είναι εύκολο να κρίνετε τη δουλειά μόνο ως ώρες. 

@Lenia16, και στη πιο σκληρή πολυεθνική να δουλεύεις, από το γραφείο σου να σηκωθείς να φτιάξεις ένα καφέ ή να κάνεις ένα τσιγάρο είναι εντός πλαισίου. Εκτός από τα τηλεφωνικά κέντρα, δεν μιλάς ακατάπαυστα. Δεν έχεις συνεχώς τεντωμένη την προσοχή σου να ηρεμήσεις μια τάξη που αφορμή ψάχνει να γίνει μπάχαλο. Έχω δουλέψει σε όλων των ειδών της εταιρίες και εργοδότες, δε μιλάω από τη βολή μου. Προσωπικά θεωρώ απείρως σκληρότερη την ευθύνη της εφημερίας, να σου χτυπήσει παιδί, από τον οποιοδήποτε στριφνό εργοδότη. Βρίσκω εξαιρετικά εξουθενωτική τη δουλειά του εκπαιδευτικού χωρίς να ξεχωρίζω αν είναι ιδιωτικοί ή δημόσιοι, δεν καταλαβαίνω που και πότε  έγινε τέτοιος διαχωρισμός.

Επίσης για την ιστορία, η δική μας ενημέρωση σε ιδιωτικό παιδικό, ήταν 10λεπτη αυστηρά, συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας και 16:00-18:00. Η μόνη διευκόλυνση ήταν ότι έπρεπε να κλείσεις ραντεβού (αλλά και πάλι περιμέναμε την προηγούμενη μαμά που δεν έλεγε να ξεκολλήσει). Και εννοείται πήρα άδεια κανονική, γιατί στον παιδικό δεν δικαιούμαι καν. 

Τέλος πάντων, το έγραψα και νωρίτερα, λύσεις βρίσκονται αρκεί να υπάρχει διάθεση συνεργασίας και από τα δύο μέρη. Αν πάμε στον εκπαιδευτικό με υφάκι "εσύ τα ξύνεις όλη μέρα ενώ εγώ σκοτώνομαι" ε το πιθανότερο είναι να μη θέλει να μας δει ούτε ζωγραφιστούς.

@vtgian το να έρθει γονιός με υφάκι ότι κάθεσαι το μισό χρόνο κλπ είναι σχετικά αναμενόμενο γιατί καταλαβαίνω ότι όσες ιδιορρυθμίες κι αν έχει η φύση της δουλειάς όπως αυτές που περιγράφεις, το ότι είμαστε σπίτι το μεσημέρι κ στις σχολικές διακοπές είναι κάτι που δεν συγκρίνεται με τίποτα και είναι και λογικό να ενοχλεί. Το στιλάκι "εγώ δουλεύω για το  μεροκάματο" θα μ' ενοχλούσε περισσότερο. Αλλά για να ελαφρύνω την ατμόσφαιρα, δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει σε ενημέρωση. Όχι μία φορά μόνο, μου έχει συμβεί να  έρθουν να ενημερωθούν για επιδόσεις μαθητών οι ιδιαιτεράδες τους. Ή οι λογοθεραπευτές. Κάποιοι μαζί με τους γονείς, κάποιοι μόνοι τους. Εκεί τι να πεις; Δεν βγάζεις άκρη. 

πρίν από 10 λεπτά , Έσπερος είπε:

@vtgian το να έρθει γονιός με υφάκι ότι κάθεσαι το μισό χρόνο κλπ είναι σχετικά αναμενόμενο γιατί καταλαβαίνω ότι όσες ιδιορρυθμίες κι αν έχει η φύση της δουλειάς όπως αυτές που περιγράφεις, το ότι είμαστε σπίτι το μεσημέρι κ στις σχολικές διακοπές είναι κάτι που δεν συγκρίνεται με τίποτα και είναι και λογικό να ενοχλεί. Το στιλάκι "εγώ δουλεύω για το  μεροκάματο" θα μ' ενοχλούσε περισσότερο. Αλλά για να ελαφρύνω την ατμόσφαιρα, δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει σε ενημέρωση. Όχι μία φορά μόνο, μου έχει συμβεί να  έρθουν να ενημερωθούν για επιδόσεις μαθητών οι ιδιαιτεράδες τους. Ή οι λογοθεραπευτές. Κάποιοι μαζί με τους γονείς, κάποιοι μόνοι τους. Εκεί τι να πεις; Δεν βγάζεις άκρη. 

Ναι, αλλα να ερθει λογοθεραπευτρια για να σου πει πώς να δουλεψεις με το παιδι;;;;!!!!

Σε ειδικο σχολειο, οπου εγω ημουν η εκπαιδευτικος.

Επισης, την επιμενη χρονια ηρθε λογοθεραπευτρια, με τσαμπουκα, και ζητησε να κανει λογοθεραπεια σε συγκεκριμενο παιδι στο σχολειο. Να μην πηγαινει δηλαδη το παιδι το απογευμα στο χωρο της, αλλα να ερχεται αυτη (ιδιωτης) στο δημοσιο σχολειο την ωρα που το παιδι εχει μαθημα. Συνεπικουρουμενη και απο τους γονεις. Ετσι για να δειξουν ολοι ποσο σημαντικο θεωρουσαν το σχολειο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...