Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αιμοληψία σε βρέφος 2 μηνών


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Είμαι νέος πατέρας. Ο γιος μου πρέπει να κάνει εξετάσεις αίματος. Είναι 2 μηνών. Μένουμε στην Αθήνα. Μίλησα με την Βιοϊατρική στη Μιχαλακοπούλου, μου είπαν ότι κάνουν αιμοληψίες σε τέτοιες ηλικίες. Πήγαμε αλλά δε μπόρεσαν να πάρουν αίμα και φαινόταν ότι η κοπελίτσα που έκανε τις αιμοληψίες δεν είχε την ανάλογη εμπειρία σε βρέφη. Οπότε ο μικρός ταλαιπωρήθηκε άδικα! Γνωρίζει κάποιος που θα μπορούσα να πάω για την αιμοληψία, κάπου που να έχουν εξειδίκευση στα βρέφη και φυσικά να συνεργάζονται με τον εοππυ; Έχετε κάποια προσωπική εμπειρία;

 

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εμένα του ειχαν παρει σε λιγο μεγαλύτερη ηλικία βέβαια περιπου 7 μηνων στη βιοϊατρική Περιστερίου χωρις καποιο πρόβλημα. Παρολαυτα αν δεν θες να εμπιστευτείς ξανα διαγνωστικό, κάποιο παιδιατρικό νοσοκομείο , ιδιωτικό ή δημόσιο, ειναι το καλύτερο, η εμπειρία που εχουν ειναι πολυ μεγαλύτερη απο οποιοδηποτε ιδιωτικό εργαστήριο. Παιδων Πεντέλης πχ ξερω οτι κανουν αιμοληψιες καθημερινα 8 με 2. Και το παιδιατρικό του μητέρα είναι πολυ καλο, νομίζω όμως δεν συνεργάζεται με εοπυυ  .σε οποιο σε ενδιαφέρει μπορείς να παρεις τηλ να ρωτήσεις τη διαδικασια. Σε τοσο μικρό μωρό περα απο τη βιοϊατρική δεν νομίζω κιολας να βρεις εργαστήριο να αναλαμβάνει εγω σου συστήνω παιδιατρικό νοσοκομείο. 

Ιδιωτικά : Ιασώ, παιδιατρική ιατρικού κέντρου, μητέρα,  ρέα (;). Δημόσια : παίδων Πεντέλης, αγλαια Κυριακού, παίδων αγια σοφία,  παιδιατρική Ασκληπιείου βούλας , παιδιατρική αττικόν (ίσως μου διαφεύγουν και κάποια ακόμη )

Link to comment
Share on other sites

Αιμοληψια γίνεται κανονικά από νεογέννητο. Στην κόρη μου έγινε αιμοληψια 2 ημερών και 15 ημερών.  2 ημερών στο μαιευτήριο καιη15 σε ιδιώτη μικροβιολογο.Μετά κάναμε στους 6 μήνες. Αν θέλεις αιματολογικό έλεγχο μπορείς να απευθυνθείς σε ένα οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο για πάρουν αίμα στο μωρό. 

Μετά υπάρχει λύση του νοσοκομείου.

Link to comment
Share on other sites

Στο Ιασώ είχαμε κάνει τις πρώτες αιματολογικές της κόρης μας, όταν ήταν 4 μηνών. Κάναμε πολλές εξετάσεις, χρειάστηκαν αρκετά φιαλίδια δηλαδή, και δεν υπήρξε πρόβλημα. Με εοππυ συνεργάζονται αλλά κλείνεις ραντεβού μέρες μετά. Πιστεύω πως στα παιδιατρικά θα είστε σε πιο έμπειρα χέρια γιατί το προσωπικό είναι εξειδικευμένο.

Επεξεργάστηκαν by almond
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ έκανα στον μικρό μου εξετάσεις όταν ήταν 5 μηνών, επειδή με μεγάλο ιδιωτικό κέντρο είχα με την κόρη μου θέμα, πολλές φορές έχουν εκπαιδευόμενους στις αιμοληψίες, ρώτησα στην παιδίατρο αν ξέρει κάποιο που έχει πείρα με τόσο μικρά και μου πρότεινε 2-3 (μικρά μικροβολιογικά εργαστήρια). Πήγα στο πιο κοντινό μου και όντως του πήρε στο δευτερόλεπτο. Αν θέλεις κάνε μια ερώτηση στη γιατρό σας..Εύχομαι ανώδυνα και καλά αποτελέσματα.

 

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να συμπληρώσω ότι η αιμοληψια στα μωρά και παιδιά μέχρι μια ηλικία γίνεται με το παιδικό βελονάκι που συνδέεται με σωληνάκι και όχι με την κανονική σύριγγα ενηλίκων. Νομίζω ότι με μια στοιχειώδη εμπειρία ακόμη και ενός βοηθού μικροβιολόγου μπορεί να ληφθεί αίμα σε τόσο μωρό χωρίς να γίνει το χεράκι τρυπητό... 

Link to comment
Share on other sites

Ο παιδίατρος σας δεν παίρνει αίμα;;Ρωτάω γτ εμάς την αιμοληψία την κάνει η παιδίατρος,χρειάστηκε να πάρουμε αίμα όταν ηταν 40 ημερών.

Μετά έτυχε όταν ηταν 7 μηνών λόγω ασθένειας να μας πάρουν στο Παίδων και πραγματικά ήταν εφιάλτης για το μωρό.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, Γιώργος01 είπε:

Η παιδίατρός μας δουλεύει στο ΓΝ  Αλεξάνδρας και μας είπε ότι αιμοληψίες κάνουν μέχρι ενός μηνός εκεί, όποτε μας είπε να πάμε έξω.

 

Δε θα πάτε σε μαιευτήριο, θα πάτε σε νοσοκομείο Παίδων. Είτε στα δύο μεγάλα που είναι στο Γουδί, είτε στην Πεντέλη (επειδή αναφέρατε Μιχαλακοπούλου, αυτά τα 3 νομίζω εξυπηρετούν καλύτερα) είτε σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο με παιδιατρική κλινική.

Link to comment
Share on other sites

On 28/5/2018 at 4:25 ΜΜ, Γιώργος01 είπε:

Η παιδίατρός μας δουλεύει στο ΓΝ  Αλεξάνδρας και μας είπε ότι αιμοληψίες κάνουν μέχρι ενός μηνός εκεί, όποτε μας είπε να πάμε έξω.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με μικροβιολογικά εργαστήρια της περιοχής σας (τα περισσότερα κάνουν αιμοληψια σε μωρά) δεν είναι δύσκολο. Οι εξετάσεις θα γραφτούν από τον παιδίατρο μέσω ΕΟΠΠΥ και εσείς απλώς πληρώνεται την συμμετοχή στο μικροβιολογικό. Είναι απλή η διαδικασία, απλώς πέσατε σε περίπτωση την πρώτη φορά.

15 ημερών και 6 μηνών που έκανε η κόρη μου έγινε σε μικροβιολόγο η αιμοληψια με την μικρή βελόνα.

Link to comment
Share on other sites

Εγω για να πω την αλήθεια, δυσκολεύτηκα να βρω εργαστήριο, αναλάμβαναν απο ετος ή δυο ετων και πανω τα πιο πολλα, μιλαω για δυτικη Αθήνα . Εγω γενικα σε τετοια θέματα προτιμώ παιδιατρικό νοσοκομείο ,ειναι ασύγκριτη η εμπειρία που εχουν στον τροπο που θα πάρουν αιμα. Αν ειναι δημόσιο κιολας κι εχεις παραπεμπτικό δεν πληρώνεις ούτε τη συμμετοχή του εοπυυ (αν είναι εξειδικευμένες εξετάσεις ακόμη κι η συμμετοχή μπορεί να είναι υπολογίσιμο ποσό) 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...