almond

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  34
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

6 Neutral

Converted

 • Περιοχή
  Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

299 εμφανίσεις προφίλ
 1. Στο Ιασώ είχαμε κάνει τις πρώτες αιματολογικές της κόρης μας, όταν ήταν 4 μηνών. Κάναμε πολλές εξετάσεις, χρειάστηκαν αρκετά φιαλίδια δηλαδή, και δεν υπήρξε πρόβλημα. Με εοππυ συνεργάζονται αλλά κλείνεις ραντεβού μέρες μετά. Πιστεύω πως στα παιδιατρικά θα είστε σε πιο έμπειρα χέρια γιατί το προσωπικό είναι εξειδικευμένο.
 2. Καλησπέρα, γράφω για να ενημερώσω πως οι αιματολογικές της μικρής ήταν εντάξει, ο παιδοχειρούργος στο Παίδων μας είπε πως είναι πιλοματρίξωμα, δεν αποκλείεται να έχει προκληθεί από τσίμπημα, και περιμένουμε ακόμα ημερομηνία για το χειρουργείο. Μέχρι να γίνει η επέμβαση και η βιοψία δε θα φύγει το άγχος.

 3. Διαφημίσεις


 4. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κινητοποιηθήκαμε από το πρωί σήμερα, κάναμε υπέρηχο και περιμένουμε τις αιματολογικές, δεν είναι βέβαιο αν είναι τσιμπούρι, στον υπέρηχο δε φαίνεται ξένο σώμα αλλά κοκκίωμα, που ίσως το έχει προκαλέσει τσίμπημα. Είναι καλοήθες αλλά θα αφαιρεθεί οπωσδήποτε, δεν πρόκειται να το απορροφήσει ο οργανισμός της. Τη Δευτέρα θα συναντήσουμε παιδοχειρούργο για να εκτιμήσει την κατάσταση από κοντά. Θα σας γράψω όταν έχω νεότερα.
 5. Επαναφέρω το θέμα γιατί ίσως συμβαίνει το ίδιο και σε εμάς. Η μικρή μου είναι δύο ετών και πριν δυο εβδομάδες είδα στο χεράκι της ένα μπλε σημάδι σαν τσίμπημα. Βάλαμε κρέμα για τσιμπήματα και κάπως μαλάκωσε αλλά δεν υποχωρούσε, χθες η περιοχή φούσκωσε και υπάρχει κάτι σκληρό κάτω από το δέρμα της, η παιδίατρος την είδε σήμερα και είπε πως δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, το χαρακτήρισε πολύ παράξενο, υποπτεύεται τσιμπούρι κάτω από το δέρμα, μας έγραψε υπέρηχο μαλακών μορίων και αιματολογικές εξετάσεις. Κοντεύω να τρελλαθώ από την αγωνία, ούτε που το φανταζόμουν πως υπάρχει τέτοια περίπτωση. Κι έχουμε πέσει και στο Σαβ/κο, όπου τηλεφωνήσαμε απόψε για υπέρηχο, μας είπαν ραντεβού από Δευτέρα.
 6. Εμένα το μωρό μου δεν ήταν σε οπισθία θέση όπως αποδείχτηκε στο δεύτερο γιατρό που πήγα στις 38 εβδομάδες και με τον οποίο γέννησα κιόλας. Επειδή όμως ο πρώτος γυναικολόγος ήδη από τις 36 εβδομάδες μου έλεγε για οπισθία θέση, θέλοντας να προγραμματίσουμε νωρίς την καισαρική, και επειδή εκείνη την περίοδο είχα την τύχη να κάνω προετοιμασία με τις μαίες της Ευτοκίας, εκείνες τις δυο εβδομάδες μέχρι να αλλάξω γιατρό, μου έδειξαν ασκήσεις, και μου έκαναν και μια τεχνική με ένα πανί, οπού εγώ ήμουν ξαπλωμένη πάνω του, και η μαία το κουνούσε για να αλλάξει τη θέση του. Δε μπορώ όμως να περιγράψω σωστά τις ασκήσεις, έχουν περάσει δυό χρόνια και φοβάμαι μήπως μεταφέρω κάτι λάθος. Επίσης θυμάμαι στα μαθήματα στο Έλενα που μας είχαν δείξει ασκήσεις για την οπισθία θέση. Από μόνη μου δε θα έκανα ασκήσεις, χρειάζομαι καθοδήγηση.
 7. Πήρες δεύτερη γνώμη από γιατρό από κοντά; Σε εξέτασε; Όντως είναι σε οπισθία θέση το μωρό; Γιατί σε εμένα το μωρό δεν ήταν, ήταν δικαιολογία του πρώτου γιατρού. Η δική σου περίπτωση είναι δύσκολη λόγω της προηγούμενης καισαρικής, και αν δε μπορείς να επισκεφθείς γιατρό που αναλαμβάνει vbac, ό,τι και να σου πούμε από εδώ περισσεύει. Στη θέση σου θα έκανα ένα τηλέφωνο στην Ευτοκία πάντως, μήπως έχουν να προτείνουν κάτι, κάποιον.
 8. Αγαπητή Άννα, στη δική μου εγκυμοσύνη, πρώτη μεν άρα δεν είχε προηγηθεί καισαρική, ο γιατρός που με παρακολουθούσε μου κανόνιζε την καισαρική στις 38 εβδομάδες, με τη δικαιολογία πως το μωρό ήταν ψηλά, κοιτούσε την κοιλιά και όχι την πλάτη μου, είχε μεγάλο κεφάλι και αν περιμέναμε να ξεκινήσει φυσιολογικά ο τοκετός, θα σφήνωνε. Είχε και μια μονή περιτύλιξη στον αυχένα, μου έλεγε πως δεν υπάρχουν οι συνθήκες να γεννήσω φυσιολογικά. Παρά το άγχος της τελευταίας στιγμής, πήρα δεύτερη γνώμη από γιατρό που μου σύστησαν οι μαίες της Ευτοκίας. Με διαβεβαίωσε πως εκτός της περυτύλιξης, δεν υπήρχε άλλο θέμα, και η περιτύλιξη δεν είναι απαγορευτική για φυσιολογικό τοκετό. Γέννησα με το δεύτερο γιατρό στο Λητώ, φυσιολογικά και χωρίς δυσκολίες, ούτε καν περινεοτομή, στις 40 εδομάδες και 5 μέρες. Είσαι στην Αθήνα; Οπωσδήποτε πάρε δεύτερη γνώμη, από γιατρό που αναλαμβάνει vbac.
 9. Καλησπέρα! Πήγαμε στο Κοίτα, αργήσαμε λίγο γιατί ο φίλος μας που του κάναμε δώρο τα εισιτήρια αρρώστησε και ακυρώσαμε την πρώτη μας κράτηση. Μας άρεσε πολύ, και στις μαμάδες και στα μωράκια, η κόρη μου 10 μηνών και ο φίλος της 15. Σύντομη σε διάρκεια, γεμάτη ερεθίσματα, η μικρή μου παρακολουθούσε με ενδιαφέρον, κοιτούσε λίγο και το φίλο της και τα διπλανά παιδάκια, ο μικρούλης και άλλα μικράκια που περπατάνε, σηκώνονταν και κυνηγούσαν μπάλες ή πούπουλα, στο τέλος υπήρχε και η προτροπή να περιεργαστούν τα παιδιά το σκηνικό. Η προσωπική μου γνώμη είναι πως όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί, επειδή η παράσταση είναι βρεφική, ίσως να μη βρεί τόσο ενδιαφέρον το θέμα, σίγουρα όμως θα πάρει πράγματα. Έχοντας την ανηψιά μου στο μυαλό μου, νομίζω μέχρι τριών χρονών το πολύ θα της άρεσε. Υπήρχαν όμως παιδάκια μεγαλύτερα στο κοινό και στο τέλος υπήρχε ένας γενικός ενθουσιασμός. Βλέποντας το κοριτσάκι μου να παρακολουθεί θέατρο για πρώτη φορά, ένιωσα μια μεγάλη συγκίνηση.
 10. Το Πόρτα είναι όντως εγγύηση, έχω δει υπέροχες παιδικές παραστάσεις εκεί, με την ανηψιά μου που είναι τεσσάρων είδαμε φέτος το "Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο", είναι εξαιρετικό και για τους μικρούς και για τους μεγάλους θεατές. Στο "Κοίτα" λόγω μεγάλης ζήτησης κλείσαμε πριν 2 εβδομάδες για το Σάββατο που μας έρχεται, έχουν προσθέσει και παράσταση στις 10.30 εκτός από τις 12. Θα γράψω εντυπώσεις!
 11. Καλησπέρα! Σε καταλαβαίνω απολύτως, όταν έχεις την αγωνία σου και δεν απαντάει ο γιατρός η ανασφάλεια είναι δεδομένη. Και μετά αναρωτιέσαι αν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη και αν αυτό θα γίνεται συνεχώς από εδώ και πέρα. Πριν μείνω έγκυος είχα αρχίσει ομοιοπαθητική για να αντιμετωπίσω ένα δερματικό πρόβλημα που είχε εμφανιστεί και χειροτέρευε με τα κλασικά φάρμακα. Η ομοιοπαθητικός είναι και παιδίατρος, είχα μείνει ευχαριστημένη σαν ασθενής της και μου ενέπνεε ηρεμία οπότε πρότεινα στον άντρα μου να την κρατήσουμε σαν παιδίατρο για τη μικρή. Την επισκεφτήκαμε μαζί πριν γεννήσω για να τη γνωρίσει κι εκείνος και να μας συμβουλεύσει για τη γέννα και τις πρώτες μέρες με το μωρό, όταν βγήκαμε από το μαιευτήριο ήρθε σπίτι μας για την πρώτη εξέταση. Όταν η μικρή ήταν περίπου 20 ημερών, μόλις είχε γυρίσει στη δουλειά του ο άντρας μου και εγώ μόνη στο σπίτι, έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με το θηλασμό, είχα αρχίσει να τη θηλάζω ξανά από το στήθος που είχε επουλωθεί η πληγή. Και η μπεμπούλα έκανε εμετό, όχι γουλιά, έβγαλε πολύ γάλα με αρκετό αίμα μέσα. Όταν το είδα έπαθα σοκ, δε μπορούσα να πάρω τηλέφωνο καλά καλά, τα χέρια μου έτρεμαν, της τηλεφώνησα τρεις φορές, δεν απάντησε, αυτό έγινε στις 11 το πρωί και με πήρε πίσω στις 9 το βράδυ. Εννοείται πως στο μεταξύ είχαμε επικοινωνήσει με δυο άλλους παιδιάτρους, το αίμα που προκάλεσε την αναγωγή ήταν από το στήθος μου, αν και δε φαινόταν πληγή. Αλλάξαμε παιδίατρο τότε, και αλλάξαμε ξανά μετά από τρεις μήνες για άλλους λόγους. Από αυτή που έχουμε τώρα είμαστε ικανοποιημένοι, μας απαντάει και έχει τηλεφωνήσει και η ίδια από μόνη της για να μάθει πως τα πάει η μπέμπα με το βάρος που είχαμε ένα πρόβλημα. Δεν έχει χρειαστεί να τηλεφωνήσουμε αργά το βράδυ για κάτι έκτακτο αλλά νομίζω πως θα τη ρωτήσω στην επόμενη επίσκεψη τί να κάνω αν χρειαστεί. Εύχομαι περαστικά!
 12. Σε ευχαριστούμε πολύ Josephine για τις ωραίες προτάσεις, το μουσικοκινητικό παιχνίδι ακόμη δεν το δοκιμάσαμε αλλά κλείσαμε εισιτήρια για την παράσταση Κοίτα! Είμαι πολύ περίεργη να δω το μουτράκι της να παρακολουθεί. Ή να αδιαφορεί, ποιός ξέρει;
 13. Καλησπέρα! Η κόρη μου είναι 9 μηνών, θηλάζει και γύρισα στη δουλειά όταν ήταν 6. Το μπιμπερό το έμαθε μέσα σε δυο εβδομάδες παίζοντας, της το δίναμε και το δάγκωνε, έφτυνε το γάλα, αλλάζαμε θηλές, μια μέρα ξαφνικά έπιασε σωστά και άδειασε το μπουκάλι σε ένα λεπτό. Όμως τελικά δε χρειάζεται να πίνει γάλα όσο λείπω γιατί την καλύπτουν τα γεύματα στερεών. Νερό πίνει με το εκπαιδευτικό ποτηράκι, της το έδωσα στους 6 μήνες πάλι σαν παιχνίδι, από 8 μηνών το κρατάει μόνη της και πίνει ικανοποιητικά. Τα μπιμπερό τελικά τα έχουμε αποθηκεύσει. Η αδερφή μου πάντως όταν έμαθε το μπιμπερό στην ανηψιά μου, βρήκε έναν αστείο τρόπο, το έχω και σε βίντεο αλλά δε θα την εκθέσω! Κρατούσε το μπιμπερό στο στόμα της μικρής και ο άντρας της κρατούσε ένα άλλο μπιμπερό στο στόμα της μαμάς. Έπινε η μαμά και η μικρή τη μιμήθηκε και ήπιε κι αυτή. Αστείο θέαμα αλλά λειτούργησε σ' εκείνους. Εμείς το δοκιμάσαμε αλλά τζίφος! Υπομονή, μην απελπίζεσαι, θέλει χρόνο.
 14. Κι εσείς μια χαρά θα τα καταφέρετε! Πολύ καλά τα 40ml για πρώτη άντληση, όσο για το πόσο πίνουν σε ένα γεύμα, θα σου το δείξει το ίδιο το μωρό, νομίζω εξαρτάται και από τα κιλά του. Εμείς της δίναμε 50-60ml, αν ζητούσε δίναμε κι άλλο, πάνω από 150ml τη φορά δε μπορούσε να πιεί. Για να μην πάει χαμένο το γάλα, ειδικά για τις πρώτες δοκιμές, βολεύει να καταψύχεις μικρές ποσότητες και όχι 150ml μαζί σε ένα σακουλάκι ή δοχείο. Υπομονή, όταν εισάγετε καλά και τις στερεές δε θα χρειάζεται να αντλείς και να αποστειρώνεις!
 15. Καλημέρα! Το τσέκαρα στο βιβλίο για τη σύγχυση θηλών, για μωρά κάτω των 30 ημερών μιλάει, και γράφει πως είναι σπάνιο να συμβεί. Η σύμβουλος μου είπε πως το νοσοκομειακό είναι το πιο αποτελεσματικό, δεν έχω καθόλου εμπειρία όμως από άλλα θήλαστρα για να σου πώ τη γνώμη μου. Αφού έχεις το βιβλίο, ακολούθησε τις οδηγίες για την άντληση, το πρωί όντως είναι μεγαλύτερη η ποσότητα που βγαίνει. Θέλει χρόνο και εξοικείωση, αν κάνεις και μαλάξεις η ποσότητα θα αυξηθει. Το μωρό θα συνηθίσει πιο γρήγορα από εσένα. Εμείς τις πρώτες μέρες κλαίγαμε και οι δυο, τώρα δεν κλαίμε καθόλου, εμένα μου λείπει όσο δουλεύω αλλά χαίρομαι που έχω τη δουλειά μου. Κι εγώ πριν γυρίσω στη δουλειά το σκεφτόμουν συνεχώς, μεγάλη αγωνία, τί θα γίνει με το μωρό, πως θα το αφήσω, όταν μίλησα με τον εργοδότη μου και κανονίσαμε το ωράριό μου έφυγε ένα βάρος, όταν επέστρεψα δε μπορούσα πια να κάνω κάτι, με ζητούσε, κατάφερνε ο άντρας μου να την παρηγορήσει, τον βοήθησε και η αδερφή μου την πρώτη μέρα. Ζήτησα από τον άντρα μου να μη μου τηλεφωνεί στη δουλειά αν κλαίει το μωρό γιατί δε μπορώ να βοηθήσω από μακριά και έχω και παραπάνω άγχος.Η πρώτη εβδομάδα ήταν λίγο δύσκολή, μετά προσαρμόστηκε και περνάνε πολύ ωραία. Όταν γύρισε η αδερφή μου στη δουλειά, κράτησα εγώ το μωρό της, 5 μηνών. Δεν έκλαψε καθόλου παρά τους φόβους μας,ούτε την πρώτη μέρα, ούτε μετά. Και όταν γυρνούσε σπίτι η μαμά, ήταν σα να έλειψε για 2 λεπτά. Απλώς μετά από λίγο ορμούσε να θηλάσει!