Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβλημα με την νονα!

sweety**

Recommended Posts

Εμένα δεν με νοιάζει το πόσο θα κάνουν τα ρούχα, μακάρι να βρεθούν όμορφα ρούχα που να κάνουν 5ευρώ, απλά είναι λίγο απίθανο...

Αυτό που θα με ενοχλούσε είναι η λογική της "ξεπέτας", μου κάνει λίγο ότι υποτιμάει το παιδάκι. Λίγο "έλα μωρέ, σιγά μην χρειάζεται κάτι καλύτερο".

Προφανώς δεν έχει δικό της παιδί και δεν μπορεί πραγματικά να καταλάβει την αξία του ρόλου που ανέλαβε. Το λέω γιατί κι εγώ μετά από τα παιδιά είδα κάποια πράγματα με άλλο μάτι. Όχι ότι ξεπέταξα το βαφτιστήρι που είχα προ παιδιών, αλλά γενικά άλλα θεωρείς σωστά πριν και άλλα μετά παιδιών.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 298
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμενα η αποψη μου ειναι καπου ενδιαμεσα με την αναθ κ την ντινα

δλδ ακομη κ στα h&m μπορει να βρει φορεμα με 15€ωραιοτατο για βαφτιση κ παπουτσακια αγκαλιας απο αλλα μαγαζια απο 10€,δ θα με πειραζε.κ ρουχα απο λαικη θα βαλω στα παιδια,αλλα δ εψαχνα εκει για τα ρουχα προ μυστηριου(ο μικρος ολα τα ρουχα πριν τη βαφτιση στις φωτο ειναι δανεικα απο τον ξαδερφο του).παντως κ με αυτες τις τιμες 100-150€θα πρεπει να τα δωσει κ για τα υπολοιπα του κουτιου της βαφτισης

το ποσο που διαθετει η νονα δ μου φαινεται καθολου μικρο,απλα δ μου φαινεται επαρκες για ρουχα κ σταυρο.για ενα απο τα δυο ναι

γτ σιγουρα θα εχει κ η ιδια εξοδα,μπορει να μην εχει καλο φορεμα η παπουτσια

αλλα θα προτιμουσα να χτενιστω κ να βαφτω μονη κ να εδινα 400€συνολο πχ για τα βαπτιστικα

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Επειδη δεν κατάλαβα καλά. Της ειπες να πληρωσεις εσύ τα βαπτιστικά ή να βάλεις το μισό πόσο κ δεν δέχτηκε η φιλη σου? Γιατί σε άλλο μνμ ρωτουσες ότι αν βάλεις εσύ το ποσό μετά κάθε χρόνο θα αγοραζεις πάλι εσύ την λαμπάδα αντί για την νονα?? Μου κάνει εντύπωση που ενώ είσαστε τόσο καλές φίλες δεν ηξερες πως σκέπτεται.. Πάντως με μία γρήγορη ματιά είδα πλήρες πακέτο χωρίς σταυρό 150 ευρώ κ σταυρό χρυσό με 100 ευρώ (υπήρχαν κ πιο φθηνοί αλλά δεν άξιζαν). Τώρα ναι αν θέλει να τα βρει από την λαϊκή δεν είναι ότι καλύτερο για σένα αλλά αφού είστε τόσο καλές φίλες θα μπορούσες να της πεις αυτά που σε ενοχλούν, αν θυμώσει σημαίνει ότι στην ουσία δεν ησασταν τόσο καλές φίλες! Πάντως για μένα μόνο κ η τιμή που σ κάνει ο άλλος να βαπτίσει το παιδί σου είναι σημαντικό. Ξέρω ζευγάρι που εδώ κ ένα χρόνο ψάχνουν νονους κ δεν βρίσκουν γιατί η εποχή που ζούμε είναι δύσκολοι. Κ αν τλκ δεν της ανεφερες να πληρωσεις εσύ το ποσό ή μέρος αυτού θα μπορούσες να το κάνεις γιατί απ ότι ειπες ενώ έχει δουλειά θα απολυθεί, οπότε κ τα ελάχιστα λεφτά των 250 ευρώ που προτίθεται να δώσει θα της είναι δύσκολο.. Συν του ότι μπορεί να μένει με τους γονείς της αλλά πίσω από μία πόρτα κάνεις δεν γνωρίζει τι γίνεται.. Μπορεί να είναι κατά χρεωμενοι οι άνθρωποι κ να συνεισφέρει οικονομικά αυτή

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, irin είπε:

Εμένα δεν με νοιάζει το πόσο θα κάνουν τα ρούχα, μακάρι να βρεθούν όμορφα ρούχα που να κάνουν 5ευρώ, απλά είναι λίγο απίθανο...

Αυτό που θα με ενοχλούσε είναι η λογική της "ξεπέτας", μου κάνει λίγο ότι υποτιμάει το παιδάκι. Λίγο "έλα μωρέ, σιγά μην χρειάζεται κάτι καλύτερο".

Προφανώς δεν έχει δικό της παιδί και δεν μπορεί πραγματικά να καταλάβει την αξία του ρόλου που ανέλαβε. Το λέω γιατί κι εγώ μετά από τα παιδιά είδα κάποια πράγματα με άλλο μάτι. Όχι ότι ξεπέταξα το βαφτιστήρι που είχα προ παιδιών, αλλά γενικά άλλα θεωρείς σωστά πριν και άλλα μετά παιδιών.

Συμφωνω και αυτό λέμε! Αρκετοί άνθρωποι έχουν την λογική της ξεπετας ηθελημένα ή άθελα τους. Δεν αναφέρουμε την αδυναμία του άλλου ,όταν κάποιος δεν έχει είναι παράλογο να του ζητάς και ανέντιμο γιατί τον φέρνεις σε δύσκολη θέση.

Το να αντιμετωπίζουμε όμως ένα γεγονός που συμβαίνει μια φορά στη ζωή παιδιού και γονιών έτσι (πάμε λαϊκή κτλ)χωρίς πρώτα να εξαντλείς όλες τις άλλες οικονομικές εναλλακτικές είναι θέμα. Ακούγεται άσχημο όπως και να το κάνουμε. Αντιστρέφει την θέση και τον ρόλο του κάνοντας ακόμη πιο "ξεπετα" τους οποίους σκοπούς του.

Μακάρι να βρεις ρούχο και με 5€ και σταυρό με 50€ αλλά να υπάρχει ουσιαστικός λόγος για αυτή την επιλογή...

On 5/20/2018 at 5:14 PM, sweety** said:

της προτεινα να τα πληρωσω εγω αλλα δεν δεχτηκε!!εγω να πω την αληθεια εκτος απο την φιλη μου ηθελα και ενα αλλο ατομο για νονο που εκτιμω επισης πολυ (δηλαδη να εχει δυο νονους) της το ειπα αλλα δεν δεχτηκε διοτι θελει να βαφτισει μονη της!!ηθελα πολυ να ειναι αυτη η νονα για αυτο και δεν ειπα και τιποτα!!μετα της το ξαναπροτεινα παλι το ιδιο αυτη τη φορα και με το οικονομικο κομματι στην μεση "οτι και εγω θελω το μωρο να εχει δυο νονους,και φιλοι ειστε και θα ειναι και πιο ευκολο το οικονομικο κομματι"παλι δε δεχτηκε!!ημουν ξεκαθαρη οτι δεν θελω ρουχα απο την λαικη και με βρηκε παραλογη!!

οχι δεν μενει σε αλλη πολη,αλλα η ιδια η νονα μου προτεινε να κοιταζω και εγω τι μου αρεσει να τα επιλεξουμε μαζι!!εγω απο την αρχη κοιταω οτι πιο οικονομικο!!πχ ρουχαλακια με 50ευρω!παπουτσακια με 10 ευρω!!αυτη οπως μου εχει πει ψαχει να τα βρει οοολα οτι περιεχει το πακετο του νονου με 250 ευρω!! @Yovanna τι λεφτα ειχες χαλασει περιπου;

Σε ποια πολη μενετε??? Γιατι εμεις βρηκαμε πακετο 200 ευρω ολα του νονου... Εκτος του σταυρο εννοειται... Που και παλι εχει με 14καρατια απο 150€ πολυ ωραιους...

βρε κοριτσια οσες λενε οτι δεν τους νοιαζει το ποσο θα ξοδεψει η νονα δεν ειναι θεμα χρηματων αλλα οπως κ να το κανουμε με 20 ευρω ομορφα βαφτιστικα δυσκολα θα βρεις. 

κ μια ερωτηση ποσες απο εσας πηρατε νηφικο  απο τα lidl ενα ασπρο φορεματακι σιγουρα θα υπηρχε. καμια δεν ψαχνει το πιο ακριβο απλα ψαχνει κατι προσεγμενο κ οπως κ να το κανεις το προσεγμενο ειναι λιγο πιο ακριβο. 

Δεν ξέρω βέβαια την οικονομική κατάσταση του καθενός, αλλά με παραξενεύει πολύ ότι πολλές κοπέλες παραξενεύονται που η νονά δε θέλει την ελεημοσύνη της θεματοθέτριας για να πληρώσει πιο ακριβά βαπτιστικά. Για έναν άνθρωπο με έναν πολύ χαμηλό μισθό, το "δε με καλύπτουν τα φτηνά που αγοράζεις, άσε θα σου δώσω εγώ", συγγνώμη αλλά μου κάνει σαν πολύ προσβλητικό. Είναι κάτι που πιθανώς δε σκέπτεται σαν πρόβλημα κάποιος που δεν έχει βρεθεί σε ανάγκη, αλλά όταν τα φέρνεις βόλτα δύσκολα, δε θες να στο χτυπάνε κιόλας ότι τα οικονομικά σου είναι χάλια και οι δυνατότητές σου κατώτερες των γύρω σου.

Κορίτσια να μπω και γω σφήνα στη συζήτηση επειδή βαφτίσαμε τον μικρό μας εχθές..Ο νονός του είναι φίλος μου από το σχολείο κάνουμε παρέα 23 χρόνια..Τον ρώτησα αν ήθελε να βαφτίσει τον μικρό και δέχτηκε με μεγάλη χαρά (μας πάντρεψε κιόλας).Είχαμε πει θα ψάχνανε για πακέτα οικονομικά..Κάναμε έρευνα και από γνωστή του που βρήκε πήγαμε να τα διαλέξουμε.Ήθελε τη γνώμη μου.Η γνωστή του λοιπόν είχε και οικονομικο πακέτο με 150€ αλλά δεν του άρεσε καθόλου και του ξηγήθηκα ότι θα πάρει ότι αντέχει η τσέπη του.Τελικά διάλεξε όλο το πακέτο με 350€ χώρια ο σταυρός γιατί ήθελε τα καλύτερα για τον μικρό και πράγματα που θα του μένανε..Άρα από μόνος του ήθελε και μιλάμε για ένα παιδί που δουλεύει για 500€..Νονός/ά γίνεσαι μια φορά και πρέπει να το αισθάνεσαι μέσα σου..Αυτά από εμένα και τα καλύτερα για όλους μας..

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν ξέρω βέβαια την οικονομική κατάσταση του καθενός, αλλά με παραξενεύει πολύ ότι πολλές κοπέλες παραξενεύονται που η νονά δε θέλει την ελεημοσύνη της θεματοθέτριας για να πληρώσει πιο ακριβά βαπτιστικά. Για έναν άνθρωπο με έναν πολύ χαμηλό μισθό, το "δε με καλύπτουν τα φτηνά που αγοράζεις, άσε θα σου δώσω εγώ", συγγνώμη αλλά μου κάνει σαν πολύ προσβλητικό. Είναι κάτι που πιθανώς δε σκέπτεται σαν πρόβλημα κάποιος που δεν έχει βρεθεί σε ανάγκη, αλλά όταν τα φέρνεις βόλτα δύσκολα, δε θες να στο χτυπάνε κιόλας ότι τα οικονομικά σου είναι χάλια και οι δυνατότητές σου κατώτερες των γύρω σου.

θα μπορουσε ανετα απλα να πει στην κοπελα πριν δεχτει  οτι δεν εχει την δυνατοτητα να βαφτισει με πανω απο 300 ευρω η βαφτιση ειναι κατι που αφορα κυριως  τους γονεις οποτε δεν μπορεις να κανεις οτι σου αρεσει ακριβως πρεπει να κανεις καποια πραγματα για να τους ευχαριστησεις δεν ειναι δικο σου το μωρο να το ντυσεις οπως σου αρεσει δε χωρανε εγωισμοι εκει.! 

Δεν είναι θέμα ελεημοσύνης αλλά διευκόλυνσης όταν ο άλλος ζοριζεται. Μπορεί αύριο να βρεθεί ο άλλος σ αυτή την θέση. Υποτίθεται ότι το προτείνεις σε ένας άνθρωπο που θεωρείς πολύ καλό σου φίλο, που μοιράζεσαι πράγματα μαζί του, που τον εμπιστεύεσαι και που σε λίγο θα σας συνδέει συγγενική σχέση! Δεν κάνεις την πρόταση στο γείτονα η τον άσχετο αλλά σε ένα κοντινό σου πρόσωπο χωρίς παρεξηγήσεις!

Εγω παντως βλεπω οτι με τις κουμπατιες σχεδον παντα βγαινουν θεματα.Οχι.ουτε κ εγω θα ηθελα ρουχα απο τη λαικη.Αυτη ομως η κοπελα πρεπει να εχει γενικοτερα αυτο το στυλ σκεψης.Δεν προκυπτουν αυτα ετσι ξαφνικα.Απο την αλλη ομως κ μιλοντας γενικα κ οχι για το στεναχωρο αυτο περιστατικο να πω οτι δεν μου αρεσει η μαμα να εμπλεκεται στις αγορες.εμενα η νονα με πηρε μαζι με τα χιλια ζορια κ ημουν πεντε βηματα πισω της.αισθανομουν πολυ αβολα.Δεν μου παει να επιλεγω με το πορτοφολι του αλλουνου.χανεται κ το νοημα της βαπτισης.Αλλα οκ.κατι απλο κ ομορφο θα το ηθελα.

Δεν ξερω εαν αναφερθηκε πουθενα κ ξ πληρωμη της εκκλησιας.Αλλα λεφτα κ αυτα για τον κουμπαρο.Κοβουν ταριφες.Η κριση δεν τους αγγιζει.Σε εμενα ζητησαν να πληρωσουν οι κουμπαροι τουλαχιστον ενα μηνα πριν.αν ειναι δυνατον.τους ντραπηκα τους ανθρωπους..

καλησπερα κοριτσια!!εχει  γινει μαλλον καποιο  μπερδεμα λογω των πολλων σχολιων! επαναλαμβανω!!δεν ζηταω κατι περιεργο και ακριβο μονο μια αξιοπρεπεη βαφτιση!!

και για να πω και τα πραγματα ωσ εχουν!!δεν της ειπα δε με καλύπτουν τα φτηνά που αγοράζεις, άσε θα σου δώσω εγώ", τηε ειπα αν θες βαζω εγω την διαφορα!!η κοπελά μενει με τουσ δικους της με 700 το μηνα χρησιμοποιει το οχημα των γονιων της,τρωει στους γονεις της!!τα ρουχα τα δικα της που αγορασε για την βαφτιση εχουν 170 ευρω η μακιγιεζ που εχει κλεισει παιρνει 75 και η κομωτρια αλλα 50!!το καλοκαιρι εχει κλεισει διακοπεσ ειδη στην ροδο με τον φιλο της και ενα φιλικο τους ζευγαρι!!καθως και ετοιμαζεται και για 3ημερο τωρα του αγιου πνευματος!!μιλησα μαζι μολιε σημερα ξανα για το θεμα μου ειπε οτι βρισκει βλακεια να χαλασει λεφτα για κατι που μπορει να βρει ακομα πιο φτηνο οποτε δεν το κανει!! της προτεινα μεν να πληρωσω εγω αλλα φυσικα σκεφτηκα @mama16 οτι αν το δεχτει μαλλον θα πληρωνω και τα υπολοιπα στο μελλον!!επισης οπως μου εχει πει η ιδια τα 400 καθε μηνα τα κραταει στην ακρη για να μαζευει χρηματα!!εγω πχ δεν εχω την δυνατοτητα να παω ουτε 3ημερακι ουτε διακοπεσ το καλοκαιρι καθως εγω ο αντρας μου και οι δυο μαζι περνουμε κατι παραπανω απο αυτη!!επισης μου ζητησε να μην επιλεξω τον φωτογραφο που επελεξα γιατι της φαινεται πολυ φτηνος και δεν θα της βγαλει καλες φωτογραφιες και τσαμπα το μακιγιαζ που θα εχει κανει!!λοιπον δεν ηθελα να επεκταθω απο την αρχη σε τιποτα απο ολα αυτα αλλα το εκανα γιατι δεν εστιαζετε απλα στο θεμα και το πολυ απλο που ζηταω!!το θεμα μου ειναι μονο να γινει μια αξιοπρεπεις βαπτιση!!το αν τα φερνουμε εμεις ευκολα βολτα η οχι το ξερω πολυ καλα!!ευχαριστω για τις απαντησεις σας παντως!!!

Επεξεργάστηκαν by sweety**

πρίν από 5 λεπτά , sweety** είπε:

καλησπερα κοριτσια!!εχει  γινει μαλλον καποιο  μπερδεμα λογω των πολλων σχολιων! επαναλαμβανω!!δεν ζηταω κατι περιεργο και ακριβο μονο μια αξιοπρεπεη βαφτιση!!

και για να πω και τα πραγματα ωσ εχουν!!δεν της ειπα δε με καλύπτουν τα φτηνά που αγοράζεις, άσε θα σου δώσω εγώ", τηε ειπα αν θες βαζω εγω την διαφορα!!η κοπελά μενει με τουσ δικους της με 700 το μηνα χρησιμοποιει το οχημα των γονιων της,τρωει στους γονεις της!!τα ρουχα τα δικα της που αγορασε για την βαφτιση εχουν 170 ευρω η μακιγιεζ που εχει κλεισει παιρνει 75 και η κομωτρια αλλα 50!!το καλοκαιρι εχει κλεισει διακοπεσ ειδη στην ροδο με τον φιλο της και ενα φιλικο τους ζευγαρι!!καθως και ετοιμαζεται και για 3ημερο τωρα του αγιου πνευματος!!μιλησα μαζι μολιε σημερα ξανα για το θεμα μου ειπε οτι βρισκει βλακεια να χαλασει λεφτα για κατι που μπορει να βρει ακομα πιο φτηνο οποτε δεν το κανει!! της προτεινα μεν να πληρωσω εγω αλλα φυσικα σκεφτηκα @mama16 οτι αν το δεχτει μαλλον θα πληρωνω και τα υπολοιπα στο μελλον!!επισης οπως μου εχει πει η ιδια τα 400 καθε μηνα τα κραταει στην ακρη για να μαζευει χρηματα!!εγω πχ δεν εχω την δυνατοτητα να παω ουτε 3ημερακι ουτε διακοπεσ το καλοκαιρι καθως εγω ο αντρας μου και οι δυο μαζι περνουμε κατι παραπανω απο αυτη!!επισης μου ζητησε να μην επιλεξω τον φωτογραφο που επελεξα γιατι της φαινεται πολυ φτηνος και δεν θα της βγαλει καλες φωτογραφιες και τσαμπα το μακιγιαζ που θα εχει κανει!!λοιπον δεν ηθελα να επεκταθω απο την αρχη σε τιποτα απο ολα αυτα αλλα το εκανα γιατι δεν εστιαζετε απλα στο θεμα και το πολυ απλο που ζηταω!!το θεμα μου ειναι μονο να γινει μια αξιοπρεπεις βαπτιση!!το αν τα φερνουμε εμεις ευκολα βολτα η οχι το ξερω πολυ καλα!!ευχαριστω για τις απαντησεις σας παντως!!!

εγω στο ειπα η νονα εχει τα θεματα της φανηκε απο την επιμονη της  βρες κ δευτερο νονο. 

Διαφημίσεις

On 5/20/2018 at 10:30 PM, gkmpl said:

Μήπως δεν θέλει 2ο νονο για οικονομικούς λόγους πάλι; Πχ, αν ο άλλος νονος θέλει σταυρό με 700 ευρώ αυτόματα σήμαινει ότι θα πρέπει να βάλει αυτη 350. Μετά δεν θα έχει να κάνει μόνο με τη μαμά αλλά και με άλλο νονό! Άρα....σου λέει μόνη μου και ότι γουστάρω θα πάρω!  

Καλύτερα να έλεγε ότι θα ήθελε πολύ αλλά δεν μπορεί να αναλάβει μια αξιοπρεπή βάφτιση. Το θέμα δεν είναι δικό σου και αυτό πρέπει να της δώσεις να καταλάβει . 

Μπορείς να της πεις ότι την έχεις σε μεγάλη εκτίμηση αλλά φανταζοσουν κάπως αλλιώς τη βάφτιση του παιδιού. Αν μπορεί να ακολουθήσει αυτά που θες ή να ψάξετε για άλλο νονό χωρίς να σε παρεξηγήσει. Αν δεν βγάλεις άκρη στο κάτω κάτω, παίξε μετά εσύ το ρόλο της παράξενης και της περίεργης. Κ ας μην ισχύει.... το ξέρεις μόνο εσύ....

εισαι πολυυ μπροστααα!!! χαχαχ!!ειλικριναα δεν το ειχα σκεφτει!!! :P

πρίν από 25 λεπτά , sweety** είπε:

Ωχ θεέ μου! Άστο ρε κοριτσάκι μου.... Ψάξε για άλλο κουμπαρο και μην μπλέξεις! Αυτό δεν είναι αγάπη προς εσάς και το παιδί! Λυπάμαι που το λέω έτσι! Γιατί δεν πήρε δικό της ρούχο από τη λαϊκή; 75 ευρώ κομμωτρια; Τι θα κάνει πια; Η μέρα είναι του παιδιού και κανενός άλλου. Την ανησυχεί πως θα "φαίνεται" μόνο εξωτερικά; 

πρίν από 18 λεπτά , sweety** είπε:

εισαι πολυυ μπροστααα!!! χαχαχ!!ειλικριναα δεν το ειχα σκεφτει!!! :P

Η πρώτη μου σκέψη ήταν χωρίς πλάκα! Και η δεύτερη; Θέλει να είναι η πρωταγωνίστρια προφανώς.... Ποιος θα κλέψει τη παράσταση;

πρίν από 24 λεπτά , ninaki80 είπε:

εγω στο ειπα η νονα εχει τα θεματα της φανηκε απο την επιμονη της  

Συμφωνώ απόλυτα!!!

Ήταν από την αρχή προφανές! Η κοπέλα είναι ακατάλληλη για νονά του παιδιού. Συγγνώμη που είναι φίλη σου, κρατά μια τυπική φιλική επαφή αν το επιθυμείτε...

Έχω την εντύπωση ότι δέχθηκε να γίνει νονα από προσωπική ματαιοδοξία και όχι γιατι πραγματικά το ήθελε. Αυτό βγάζει από αυτά που περιγράφεις.

Συμφωνω για την αλλαγή νόνου άμεσα και θα της έλεγα και τους λόγους που το κάνω...  Όχι δεύτερο !!!Αξίζει στο παιδάκι σου καλύτερη αντιμετώπιση όχι με το χρήμα αλλά με το φιλότιμο! Είπαμε! Για να διατηρηθούν οι σχέσεις χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις! Εδώ βλέπω ένα μονόλογο και εσάς θεατές (τους γονείς εννοώ).

Για αξιοπρεπή βάπτιση δεν το βλέπω, οσο περνάει ο καιρός ίσως κατεβάζει και άλλο το μπάτζετ και σε βλέπω να φτιάχνεις μόνη σου σταυρό με σύρματα... Μακάρι να το σκεφτεί λογικά και να αλλάξουν τα δεδομένα αμεσα!

Αρκετοί άνθρωποι μας απογοητεύουν καθώς ξεδιπλώνονται...αλλιώς τους είχαμε στο μυαλό και αλλιώς καταλήγουν να είναι!

6 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Tότε εσύ και η κοπέλα έχετε απλά διαφορετικές προτεραιότητες. Τέλος πάντων, όταν αρχίζουν τα παζάρια για τα λεφτά, όποια πλευρα και να φταίει, μάλλον η φιλία τελειώνει κάπου εκεί, οπότε σκέψου γιατί επέλεξες τη συγκεκριμένη νονά: θα είναι παρούσα στη ζωη του παιδιού, θα σας στηρίξει με άλλους τρόπους, είναι φίλη που εμπιστεύεσαι αν χρειαστεί κλπ; Τα βρίσκεις αυτά σε κάποιον άλλον, έχει σημασία η μακροπρόθεσμη σχέση, το βλέπεις από θρησκευτική άποψη σαν όντως πνευματικό γονιό του παιδιού, θέλεις να δώσεις έμφαση πιο πολύ στο τυπικό, θες νονό που να κάνει πράγματα με το παιδί, να παίρνει δώρα; Δες ποιες είναι οι προτεραιότητες, αν και ποιες καλύπτει η κοπέλα ή κάποιος άλλος, και κινήσου ανάλογα.

7 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχες μπει σε τέτοιες λεπτομέρειες οπότε γι αυτό ήμουν επιφυλακτική κ είπα την άποψη μου μήπως όντως δεν είναι καλά οικονομικά. Κρίμα γιατί υποτίθεται ότι ήταν κ φίλη σου.. Όσο για τον φωτογράφο πες της ότι θέλεις να πάρεις εκείνον για να μην φαίνονται καλά οι φωτογραφίες κ διακρίνεται το ρουχαλακι του μωρού!!! (Πλακιτσα κανω, μην χαλάσουν κ τελείως οι σχέσεις!) Πάντως αφού είναι "φίλη" σου μπορείς να της πεις τι σκέφτεσαι.. Ότι δλδ η βάπτιση γίνεται για το μωρό κ το επίκεντρο της προσοχής είναι αυτό οπότε αν δεν μπορεί να διαθέσει λίγο παραπάνω λεφτά για να πάρει ένα ρουχαλακι από κανονικό μαγαζί που θα φαίνεται ωραίο όπως κ ο σταυρός ή να την βοηθήσεις στα έξοδα ή να υπάρχει κ άλλος νονός μαζί της ή να μην γίνει καθόλου..

7 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι γιατί είναι θέμα νοοτροπίας... και λέω "δυστυχώς" γιατί αυτό δεν διορθώνεται, δεν αλλάζει...

Σε αυτή τη φράση που έκανα bold, θα της απαντούσα ότι βλακεία είναι να δίνει 300ευρώ σε ρούχα, μακιγιάζ και κομμώτρια δικιά της και για το παιδί να θέλει να ψωνίσει από τη λαική... Έτσι θα φέρεται και στο μέλλον; 

Δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση σου, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην της πω κάτι. Είναι μεγάλο το θράσος της.

Αξιοπρεπής βάπτιση με νονά μη αξιοπρεπή δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται. Βάλτης κάποια όρια τώρα  για να μην έχεις εκπλήξεις στη βάπτιση.

Εγώ θα διάλεγα άλλο νονό. Εννοείται πως δεν ε΄χει σημασία τι χρήματα θα ξοδέψει για την βάφτιση, το σημαντικότερο είναι να αγαπάει το παιδί και να είναι δίπλα του καθ όλη την διάρκεια της ζωής του, όμως ειλικρινά αναρωτιέμαι μία νονά που βάζει πάνω από όλα τα δικά της θέλω και κοιτάει μόνο τον εαυτό της την ημέρα της βάφτισης πως μπορεί να σταθεί ως σωστή νονά απέναντι στο παιδί με την πάροδο των χρόνων? Από ότι καταλαβαίνω ούτε τσιγκούνα είναι ούτε της λείπουν τα χρήματα της βάφτισης...εγωίστρια είναι που δεν μπορεί μία τόσο σημαντική ημέρα να βάλει το παιδί πάνω από εκείνη. Για αυτό και δεν θέλει να χαλάσει χρήματα πολλά, γιατί δεν την νοιάζει. Εγώ αυτό καταλαβαίνω.

Σκέψου το πολύ καλά πριν αποφασίσεις να σου βαφτίσει το παιδί, και δεν το λέω γιατί θα του παίρνει φθηνά δώρα, άλλωστε αυτό μικρή σημασία έχει, το λέω γιατί το παιδί θα έρχεται σε δεύτερη μοίρα για εκείνη και αν αυτό σημβαίνει τώρα που δεν έχει δική της οικογένεια τι θα γίνει όταν θα κάνει ??

14 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

φανταζομαι οτι θεματοθετρια δ το εθεσε ετσι

προσωπικα αν δυσκολευομουν οικονομικια κ μου ελεγε η μαμα του μωρου,ξερεις κτ,αν δυσκολευεσαι θελω μονο το σταυρο,ασε τα ρουχα,θα τα παρω εγω,δ το θεωρω προσβλητικο

sweety κ γω νομιζω οτι η φιλη σου απλα θελει να φανει η ιδια,καλυτερα να αλλαξεις νονο,οχι γτ ειναι κακο αυτο,αλλα δ φαινεται να ενδιαφερεται τοσο να αποκτησει βαπτιστηρι με τις υποχρεωσεις που αυτο συνεπαγεται

Ενταξει αντικειμενικά τα εξοδα που θα κανει για την ίδια είναι λίγο υπερβολικά, υπάρχουν πολύ καλύτερες τιμές γενικά.  Δεν κρίνω όμως τον τρόπο ζωής του καθενός και το πώς και πού ξοδεύει τα χρήματά του. Θεωρώ ότι κακώς αναλύεις σε αυτό το θέμα το πώς διαχειρίζεται τα οικονομικά της και τις διακοπές της κλπ. Δεν είναι αυτό το θέμα.
Στην πράξη τώρα, διαχωρίστε τις υποχρεώσεις σας για τη βάπτιση- εσύ σαν μαμά (για το φωτογραφο ας πουμε δεν της πεφτει λόγος) και εκείνη σαν νονά (τα ρούχα της, τα βαφτιστικά κλπ). Απλά κάνε της μια κουβέντα φιλική να καταλάβει ότι θα είναι άσχημο εκείνη να είναι τόσο περιποιημένη και το παιδί να είναι σε δέυτερο πλάνο, πες της ότι στις φωτογραφίες θα είναι και οι 2 μαζί και πρέπει το παιδάκι να είναι όμορφα ντυμένο και να αναδεικνύονται και οι 2. Γενικα πες της καμιά χαζομάρα αφού βλέπεις ότι έχει τετοια τρέλα με την εμφάνισή της να πειστεί ότι πρεπει και το παιδί να είναι όμορφο. Αλήθεια για τη λαϊκή σου το είπε κατα γράμμα ή απλά εννούσε κτ φθηνό γενικά; Γιατι στα hm κλπ που αναφέρθηκαν μπορεί να βρει και πιο φθηνα από τη λαϊκή και πιο προσεγμένα.

Κατα τα άλλα, ελπίζω αυτά που ανέφερες ως θετικά στο πρώτο post ελπίζω να ισχύουν και να είναι μια καλή νονά για το παιδί σου

βρε κοριτσια το θεμα ειναι απλο βαλτε λιγο τον εαυτο σας στη θεση της μαμας.

ειστε μαμα βλεπετε κατι που σας αρεσει παρα πολυ με οχι τοσο τραγικη τιμη κ λετε στην νονα ξερεις εμενα μου αρεσει παρα πολυ αυτο το κομματι για το παιδι μου αν δεν εχεις αντιρρηση να το παρουμε κ αν υπ:ρχει οικονομικο θεμα θα βαλω κ κατι εγω μην ανχωνεσε.

κ η νονα σου λεει οχι για τον οποιοδηποτε λογο δεν ειναι εντελως τρελο να σου χαλαει χατηρι η νονα για το πως θα ντυθει το δικο σου το παιδι? απο αγαπη μονο για τους γονεις δεν τους χαλας χατηρι!!!

κ εκει νομιζω τελειωνει το θεμα! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...