Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ερωτηση για παιδικο παρτυ

Recommended Posts

Συνεβη αυτη τη βδομαδα το εξης περιστατικο: στην ταξη του γιου μου (Τριτη) ενα αγορακι καλεσε ολη την ταξη συν μερικα παιδια απο αλλες ταξεις, αλλα οχι 2 και μονο παιδακια, το γιο μου και ενα ακομη παιδακι, με το οποιο ο γιος μου ειναι πολυ φιλος. Απο οσο καταλαβα ο μικρος σοκαριστηκε γιατι θεωρουσε τον εορταζοντα πολυ φιλο του, και πραγματι το παιδι εχει αρκετες φορες εχει παει στο σπιτι η καλεσει στο δικο του και τα 2 αγορια που δεν καλεσε. Το αποτελεσμα ηταν ο μικρος να κλαιει ολη τη μερα στο σχολειο. Ο εορταζων εβαλε μαλιστα και ο ιδιος τα κλαματα και ειπε οτι ηθελε να καλεσει και τα 2 παιδια αλλα η μαμα του του το απαγορευσε.

Για το αλλο αγορακι δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει να εξερεθει απο παρτυ και υποκειται και σε αρκετο bullying στο σχολειο γενικοτερα (λεκτικο) λογω βαρους. Εχει τυχει μαλιστα φετος ο γιος μου να αρνηθει προσκληση ως συμπαρασταση στον φιλο του. Υποθετω απο τη μια οτι και ο γιος μου δεν ειναι προσκεκλημενος γι αυτο το λογο, ως κολλητος του "ανεπιθυμητου" αλλα απο την αλλη αναρρωτιεμαι αν κατι αλλο εχει παιχτει, αν εγινε καποιος καβγας, με καποιο τροπο ο μικρος προσβαλε το αλλο παιδι κλπ και μου εχει διαφυγει. Το σχολειο δε με εχει ενημερωσει μεν, αλλα απο την αλλη μια μερα ολοκληρη το παιδι περασε κλαιγοντας ολα τα διαλειμματα και ουτε γι αυτο ενημερωθηκα, οποτε αμφιβαλλω οτι για σπρωξιμο, καβγα κλπ θα μας ειχαν πει κατι.

Το ερωτημα ειναι, να το ψαξω περισσοτερο, να ρωτησω ευθεως τους γονεις του παιδιου αν συνεβη κατι η οχι; Η μαμα του αλλου "ανεπιθυμητου" επισης ειναι κατασοκαρισμενη, γιατι προσφατα μιλαγε με τη συγκεκριμενη οικογενεια για τα προβληματα του γιου της στο σχολειο και πιστευε οτι τα παιδια ειναι φιλοι.

Διαφημίσεις

Δε θα σχολιάσω καν τη μάνα του εορτάζοντα που αποκλείει δύο παιδιά από όλη την τάξη για τον οποιοδήποτε λόγο και τα βαζει σε αυτή την ψυχολογικη διαδικασία, συν το δικό της που ήταν σίγουρο ότι θα νιώσει ασχημα. Εφόσον γνωριζεστε εγώ θα την έπαιρνα πολύ όμορφα τηλέφωνο, όχι για να ζητήσω το λόγο που δεν κάλεσε τα παιδιά αλλά για να ρωτήσω αν συνέβη κάτι που δε γνωρίζω και θα έπρεπε και αν ναι να ζητήσω και συγνωμη βρε αδερφέ.

Επίσης θα έριχνα και ένα μπινελικι στο σχολείο που το παιδί μου έκλαιγε ανυπεράσπιστο κ δεν ενημερώθηκα καν. Απαράδεκτοι. Ωραία δημόσια σχολεία.

Μιλαμε παντα για το σχολειο που εχει σταμπαρει τον γιο σου και μας αναφερεις συχνα; Φανταζομαι ναι, αρα απο κει τι να περιμενεις... Εφοσον υπηρχε φιλικη σχεση μεταξυ των μικρων καλα θα κανεις να μιλησεις με τους γονεις. Τωρα να σου πω κ να εμημερωθουν οι δασκαλοι γιατι εδω εχουμε προφανες θεμα ρατσιστικων διακρισεων, στο συγκεκριμενο σχολειο δεν πιστευω οτι θα εχει πολυ νοημα οπως μας τα περιγραφεις...

πρίν από 19 λεπτά , Έσπερος είπε:

Μιλαμε παντα για το σχολειο που εχει σταμπαρει τον γιο σου και μας αναφερεις συχνα; Φανταζομαι ναι, αρα απο κει τι να περιμενεις... Εφοσον υπηρχε φιλικη σχεση μεταξυ των μικρων καλα θα κανεις να μιλησεις με τους γονεις. Τωρα να σου πω κ να εμημερωθουν οι δασκαλοι γιατι εδω εχουμε προφανες θεμα ρατσιστικων διακρισεων, στο συγκεκριμενο σχολειο δεν πιστευω οτι θα εχει πολυ νοημα οπως μας τα περιγραφεις...

Ναι το γνωστό σχολείο. Αν είναι απλά γαϊδουριά της μαμάς, ειλικρινά δε θέλω να ανακατευτώ, ούτε να γυρέψω τα ρέστα. Το πρόβλημα με το άλλο αγοράκι είναι γνωστό από την προηγούμενη χρονιά, έχει καλές περιόδους, και άλλες που το παιδί κλαίει και δε θέλει να πάει σχολείο. Δε ξέρω αν είναι έτσι όλα τα δημόσια, αλλά και από εμπειρία μου στο παρελθόν, το σχολείο για το bullying πέρα από γενικόλογους λόγους (που όλοι καταλαβαίνουμε πόσο αναποτελεσματικοί είναι σε μικρά παιδιά) του τύπου "όλοι πρέπει να είστε φίλοι, αφού ξέρω ότι είστε καλά παιδιά, ανοίξτε τωρα το βιβλίο και στο διάλειμμα αγαπημένοι" δεν κάνει τίποτε. 

Από την άλλη, αναρωτιέμαι μήπως κάτι άλλο παίχτηκε, μήπως ο γιος μου προσέβαλε το άλλο παιδί, το διέκοψε όταν έλεγε μάθημα, σπρωχτήκαν (έστω και από ατύχημα) στο παιχνίδι κλπ. Ηδη κάναμε μία κουβέντα για το πώς ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη δική του συμπεριφορά και μόνο, και ότι ναι μεν είναι αγενές να μην καλέσει κανείς 1-2 παιδιά στο πάρτυ του, αλλά από την άλλη πρέπει να προσέχει και ο ίδιος γενικά τη συμπεριφορά του, ότι άλλο το ένα και άλλο το άλλο κλπ κλπ. Αλλά πάλι μικρό παιδί είναι, και μπορεί αν έκανε κάτι να μη θέλει να το πει ή και να μην κατάλαβε ότι πείραξε τον άλλον.

On 12/5/2018 at 2:11 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Συνεβη αυτη τη βδομαδα το εξης περιστατικο: στην ταξη του γιου μου (Τριτη) ενα αγορακι καλεσε ολη την ταξη συν μερικα παιδια απο αλλες ταξεις, αλλα οχι 2 και μονο παιδακια, το γιο μου και ενα ακομη παιδακι, με το οποιο ο γιος μου ειναι πολυ φιλος. Απο οσο καταλαβα ο μικρος σοκαριστηκε γιατι θεωρουσε τον εορταζοντα πολυ φιλο του, και πραγματι το παιδι εχει αρκετες φορες εχει παει στο σπιτι η καλεσει στο δικο του και τα 2 αγορια που δεν καλεσε. Το αποτελεσμα ηταν ο μικρος να κλαιει ολη τη μερα στο σχολειο. Ο εορταζων εβαλε μαλιστα και ο ιδιος τα κλαματα και ειπε οτι ηθελε να καλεσει και τα 2 παιδια αλλα η μαμα του του το απαγορευσε.

Για το αλλο αγορακι δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει να εξερεθει απο παρτυ και υποκειται και σε αρκετο bullying στο σχολειο γενικοτερα (λεκτικο) λογω βαρους. Εχει τυχει μαλιστα φετος ο γιος μου να αρνηθει προσκληση ως συμπαρασταση στον φιλο του. Υποθετω απο τη μια οτι και ο γιος μου δεν ειναι προσκεκλημενος γι αυτο το λογο, ως κολλητος του "ανεπιθυμητου" αλλα απο την αλλη αναρρωτιεμαι αν κατι αλλο εχει παιχτει, αν εγινε καποιος καβγας, με καποιο τροπο ο μικρος προσβαλε το αλλο παιδι κλπ και μου εχει διαφυγει. Το σχολειο δε με εχει ενημερωσει μεν, αλλα απο την αλλη μια μερα ολοκληρη το παιδι περασε κλαιγοντας ολα τα διαλειμματα και ουτε γι αυτο ενημερωθηκα, οποτε αμφιβαλλω οτι για σπρωξιμο, καβγα κλπ θα μας ειχαν πει κατι.

Το ερωτημα ειναι, να το ψαξω περισσοτερο, να ρωτησω ευθεως τους γονεις του παιδιου αν συνεβη κατι η οχι; Η μαμα του αλλου "ανεπιθυμητου" επισης ειναι κατασοκαρισμενη, γιατι προσφατα μιλαγε με τη συγκεκριμενη οικογενεια για τα προβληματα του γιου της στο σχολειο και πιστευε οτι τα παιδια ειναι φιλοι.

Την κουβέντα νομίζω πρέπει να κάνεις με τον γιο σου σχετικά με το τι έχει παιχτεί μεταξύ των παιδιών. Αν έχουν μαλώσει, έχουν έρθει σε αντιπαράθεση κτλ. Το σχολείο αν είναι προσωπικό μεταξύ παιδιών το θέμα δεν θα πάρει θέση 

Μίλησε με το παιδί ίσως βγάλεις άκρη από αυτό.

Να "τρώει" άκυρο από πάρτυ ένα μικρό παιδί εξαιτίας του βάρους του μου θυμίζει μεσαίωνα όχι 2018 ,δεν είναι λογική σοβαρών γονέων αυτή. Και στη τελική με τέτοιους ανθρώπους που βάζουν στο περιθώριο άλλους ανθρώπους κρίνοντας από τα κιλά ή ότι άλλο ,δεν ξέρω κατά πόσο είναι απαραίτητο να έχει στην ζωή του ο γιος σου.

Με λίγα λόγια αν η μαμά αποφάσισε εξαιτίας εμφάνισης τα άτομα για το πάρτυ του παιδιού της αποκλειστικά και μόνο (και δεν είναι κάτι άλλο στη μέση) θα πρέπει να κάνεις μια κουβέντα με το παιδί σου για το πραγματικό bullying... Και τα αποτελέσματα του.

Κατά τα άλλα καμία κίνηση άλλη από μέρους σου σε σχέση με την αρμόδια μαμά η την άλλη μαμά... Δεν τον κάλεσε ,οκ. αξιοπρέπεια, σιωπηλή σκέψη και κουβέντα σε ήρεμο τόνο με το παιδί. Είναι γεγονότα που θα τα αντιμετωπίσει στην ζωή του πρέπει να μάθει να αξιολογεί και να προσπερνά τέτοια άτομα, δεν του χρειάζονται! 

Τα παιδιά δεν φταίνε ,οι μεγάλοι δημιουργούμε προβλήματα (αλλά το συγκεκριμένο λόγω κιλών ομολογώ είναι ακραίο στις μέρες μας από νέα μαμά)  Τι να πω! Μόνο να το προσπεράσετε!

Το πρόβλημα ξεκινά από την μαμα., Το σχολείο φέρει ευθύνη για τα κλάματα έπρεπε να ειδοποιήσει, όχι για τα παιδικά πάρτυ και το μυαλό του κάθε γονιού.

Το αν το παιδί υφίσταται ρατσισμό στο σχολείο εξαιτίας των κιλών του είναι θέμα που πρέπει να κινητοποιήσει την μητέρα του. Το να πιάσεις εσύ την μαμά του παιδιού που κάνει το πάρτυ και να της πεις "γιατί δεν καλέσεις τον γιο μου στο πάρτυ;" Το θεωρώ χάσιμο χρόνου και ξεπεσμό. Το κρατάς στο πίσω μέρος του μυαλού σου, συμβουλεύεις ψύχραιμα το παιδί σου και πορεύεσαι ανάλογα.

Διαφημίσεις

On 12/05/2018 at 2:11 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

μηπως οι γονεις του παιδιου δεν ταιριαζουν κ δεν συμπαθουν εσας για καποιο λογο? η πιθανοτερη αιτια ειναι αυτη. 

γενικα σε αυτες τις διαφορες καλο ειναι να μην εμπλεκεστε τα παιδια θα τα βρουν μεταξυ τους απο μονα τους. μονο συμβουλευτικα στο να μην στεναχωριουνται μπορεις να επεμβεις το να πιασεις γονεις να ρωτας γιατι κ πως δεν εχει νοημα κ καλο ειναι να μην το βγαλεις κ αυτο στο παιδι οτι θα μιλησω με τους γονεις κτλ. 

Να διευκρινίσω ότι σε καμία περίπτωση δε θέλω να ζητήσω τα ρέστα από τη μαμά - αν για οποιοδήποτε λογο ο καθένας δε θέλει τον άλλο για παρέα, δε λύνεται με το να τσακωθούν οι γονείς. Με προβληματίζει όμως το αν θα μπορούσε ο γιος μου να έχει με κάποιο τρόπο πειράξει το άλλο παιδί και να μην το γνωρίζω, γιατί ήταν ένα αρκετό αναπάντεχο γεγονός. Αλλά δεν ξέρω πώς να το θέσω χωρίς να φανεί ότι γυρεύω τα ρέστα. Ο μικρός λέει ότι δεν έχει ιδέα, αλλά επειδή γενικά έχει υπάρξει αρκετή ένταση στο σχολείο και πάρα πολλές κουβέντες τον τελευταίο καιρό, μου έχει μπει η υποψία μήπως κάτι έκανε ή είπε και δε θέλει να έχει και άλλες συνέπειες. Πιθανότατα το υπεραναλύω, δεν ξέρω.

Παράθεση

Απο οσο καταλαβα ο μικρος σοκαριστηκε γιατι θεωρουσε τον εορταζοντα πολυ φιλο του, και πραγματι το παιδι εχει αρκετες φορες εχει παει στο σπιτι η καλεσει στο δικο του και τα 2 αγορια που δεν καλεσε. Το αποτελεσμα ηταν ο μικρος να κλαιει ολη τη μερα στο σχολειο. Ο εορταζων εβαλε μαλιστα και ο ιδιος τα κλαματα και ειπε οτι ηθελε να καλεσει και τα 2 παιδια αλλα η μαμα του του το απαγορευσε.

1) θεωρούσε τον εορτάζοντα πολύ φίλο του    [αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση]

2) είπε ότι ήθελε να καλέσει αλλά η μαμά του το απαγόρευσε    [και αυτό είναι αμφισβητήσιμο ή σηκώνει επίσης συζήτηση]

εγω θα έπαιρνα τη μαμα και θα το έθετα ως εξής

"γειά σου τάδε, είμαι η μαμά του .... δεν ξέρω αν με θυμασαι, ποτε μιλησαμε κλπ  Σε πήρα για το εξής απλώς μια μικρή διευκρίνιση /επιβεβαίωση! 

ξέρω ότι θα κάνετε το πάρτι  του,...οπότε κ σας εύχομαι να περάσετε τέλεια! 

[Εμείς το δικό μας πάρτυ λέμε να το κάνουμε εκεί ή εδώ  (τάδε μέρος) τον τάδε μήνα που εχουμε γενέθλια.]

Έτυχε να συζητήσουμε με το γιό μου που δεν έχει πάρει πρόσκληση  -  του ανέφερε ο τάδε (εορταζον) ότι ήθελε να τον καλέσει  - μήπως έγινε κάτι και χάθηκε η πρόσκληση? αν όχι τότε κανενα προβλημα απλώς για να ξέρω τι να του πω γιατί μπερδεύτηκαν ίσως μεταξύ τους!!! 

Σε πήρα για ακριβώς για αυτό, μην μου λέει εδώ ιστορίες( ο γιός μου)  κλπ   αλλά και μην τυχόν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο έχει συμβεί μεταξύ τους -γιατί θα ήθελα να μου το πεις - είναι παιδιά και κάνουν μερικές φορές πράγματα που χρειάζεται να τα συζητήσουμε ή ενδεχομένως διορθώσουμε. 

Αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όντως δεν είναι προσκεκλημένος, τότε απλώς ξέχασε το τηλεφώνημα, απλώς για σιγουριά πηρα!!!  Έχει εκείνη την ημέρα και κάτι άλλο ωραίο στο τάδε μέρος οπότε θα πάμε εκεί! " 

Εγώ πιστευω ότι ίσως αναιρέσει αυτή την απαγόρευση  εφόσον την αντιμετωπίσεις με μια πραγματικότητα που κάπως θέλει να αποφύγει, ή απλως θα σου πει  συγκεκριμένο λόγο που ανοίξει νέα συζήτηση. 

Όπως και να έχει δεν είναι σωστό να αφήνουμε τέτοιες συζη΄τησεις μεταξύ παιδιών χωρίς διευκρίνιση, γιατί δεν είναι σωστό ο μέν (εορταζον) να λέει ότι ήθελε να καλέσει αλλά και καλά η μητέρα δεν ήθελε. 

Θα είναι καλό από την πηγή να το μάθεις αυτό γιατί τότε θα μπορέσεις να κάνεις μια διδακτική συζήτηση με το γιό σου σχετικά με το ότι κάποιες φορές πρέπει να αναζητούμε καλύτερα την αλήθεια, και να μιλάμε, έτσι ώστε και εμείς να μπορούμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας. 

Δηλαδή εάν εκείνος τον θεωρούσε φίλο,  και όντως ήταν φίλος αλλά η μαμά όντως επέβαλε απαγόρευση, 

τότε μπορεί 

α) να θυμωσει με τον φίλο του λέγοντάς του, καλά τι είσαι, μωρό ? που σου λέει η μαμά σου ποιόν να καλέσεις ή όχι και είσαι οκ? και δεν διαμαρτύρεσαι? εγώ εάν η μαμά μου μου απαγόρευε να καλέσω φίλο μου στο πάρτυ, θα της έλεγα ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΑΡΤΥ ΤΟΤΕ.

Εγώ θέλω φίλους που υπερασπίζονται την φιλία μας! 

β) εάν τυχόν ήταν ψέμμα η δικαιολογία ότι η μαμά το απαγόρευσε -  

μήπως παίζει τον φίλο χωρίς να είναι ? κ αντι να πει  "δε σε ήθελα στο πάρτυ" γιατί ποιος θα το έλεγε, .... χρησιμοποιησε τη μαμά του σα δικαιολογία?

πάλι βγαζουμε συμπέρασμα,

οτι ως φίλος, δεν είναι άξιος να είναι φίλος του, εφόσον  είπε ψέμματα κ άρα πως να τον εμπειστεύεσαι μετα .

Οι φίλοι από τις πράξεις κρίνονται, άρα, κάπως από όλες τις πλευρές, είναι καλύτερα το παιδί σου χωρίς αυτή την φιλία. 

ΆΡα και καλύτερα χωρίς το κάλεσμα, και με τα χρήματα που θα παίρνατε δώρο στο παιδί αυτό, αγόρασέ του δικό του παιχνίδι!  

και τέλος!~ 

προσωπικά με κανένα απο τους συμμαθητές μου δεν κρατησα φιλια γιατι δεν ταιριαζαμε με κανεναν. Εξήγησέ του ότι στο σχολείο οι φιλίες είναι ευκαιρίακές και τυχαίες, 

και ότι δεν εχουμε ευκαιρία να διαλέξουμε πραγματικά αυτόν που μας ταιριάζει ή μας αγαπάει για αυτό που είμαστε. 

ρωτήστε μαζί φιλους κ γνωστους για να σας πουν κ αυτοί εάν έχουν φίλους ακόμα από το δημοτικό.  και που κ πως απέκτησαν πραγματικές φιλίες. 

19 ώρες πρίν, ninaki80 είπε:

μηπως οι γονεις του παιδιου δεν ταιριαζουν κ δεν συμπαθουν εσας για καποιο λογο? η πιθανοτερη αιτια ειναι αυτη. 

γενικα σε αυτες τις διαφορες καλο ειναι να μην εμπλεκεστε τα παιδια θα τα βρουν μεταξυ τους απο μονα τους. μονο συμβουλευτικα στο να μην στεναχωριουνται μπορεις να επεμβεις το να πιασεις γονεις να ρωτας γιατι κ πως δεν εχει νοημα κ καλο ειναι να μην το βγαλεις κ αυτο στο παιδι οτι θα μιλησω με τους γονεις κτλ. 

Δε μιλάμε για ένα τσακωμό που συμβαίνει καθημερινά ανάμεσα σε σχολιαροπαιδα, εδώ πρόκειται ξεκάθαρη απομόνωση δυο μεμονωμένων παιδιών που έλαβε διαστάσεις, εφόσον ο γιος της θεματοθετριας έκλαιγε σε κάθε διάλειμμα και πήρε η μπάλα κ τον εορτάζοντα, ο οποίος-αληθεια ή ψεματα- ενέπλεξε τη μητέρα του λέγοντας ότι αυτή υποκίνησε την απομόνωση των δύο παιδιών. Εσύ δε θα ήθελες να μάθεις για ποιο λογο, που θεωρητικά για να το κάνει όλο αυτό είναι σοβαρός, μια ενήλικη μητέρα αποκλείει το παιδί σου από ένα κοινωνικό γεγονός που περιλαμβάνει όλη την υπόλοιπη τάξη; Η @ΑΡΓΚ λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα συμβάντα που έχει αναφέρει κατά καιρούς ανησυχεί μήπως ο γιος της έχει ενοχλήσει το άλλο παιδί και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το μάθει, ούτε από το σχολείο ούτε από το γιο της που δεν θα το έχει καταλάβει ή απλά δε θα το πει για μη βρει μπελά. Εγώ πάντως δε θα ήθελα αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο να αφήσω να διαιωνίζεται μια κατάσταση που θα εμφανίζει το παιδί μου κακομαθημένο και να το αποκλείει συστηματικά από κοινωνικές δραστηριότητες. Επίσης, το να περνάει μια τέτοια δοκιμασία το παιδί σου κ να σε βλέπει αμέτοχη δεν το θεωρώ διδακτικό. Ίσα ίσα. Νομίζω πιο πολλά θα καταλάβει αν η @ΑΡΓΚ του πει, μίλησα με τη μαμά του τάδε κ μου είπε ότι έγινε αυτό κ αυτό. Σου είπε κάτι; Αν όχι εσύ γιατί φερθηκες έτσι; Δεν είναι λογικό τώρα να μη σε θέλει στο πάρτυ του; Δεν ξέρω αν είναι σωστες οι σκέψεις μου αλλά εγώ έτσι θα το αντιμετώπιζα με την κόρη μου. Για να αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι με την απρεπη κ προσβλητική συμπεριφορά γινόμαστε ανεπιθύμητοι. Εννοείται πως μπορεί να μη φταίει σε κάτι το παιδί έτσι; Κ όντως να ήταν παρεξήγηση ή μικροπρεπεια της αλλης μητέρας. Αλλά κ το να μη συμπαθείς τους γονείς ενός φίλου του παιδιού σου κ να μην καλεις το παιδάκι για αυτό το λόγο μου φαίνεται αδιανοητο.

Στο παρόν θέματα τίθενται κάποια ερωτήματα και υποθέσεις προς προβληματισμο. Οι εικασίες πιθανής εξηγήσεις που μπορώ να κάνω ως ξένη ειναι

Α) Να έγινε παρεξήγηση με την πρόσκληση. Να χάθηκε. Δύσκολα εφικτό μιας που ο εορταζων επιβεβαίωσε την μαμα λέγοντας πως τα δύο παιδάκια στοχευμένα δεν καλέστηκαν. Αν όντως πρόκειται για παρεξήγηση ,θα λυθεί μέσα στις μέρες μεταξύ παιδιών ,δίνοντας στον γιο σου πρόσκληση η μετά το πάρτυ η μαμά του εορτάζοντα θα επικοινώνησει μαζί σου ρωτώντας γιατί ο γιος σου δεν παραβρέθηκε. Του τύπου "Περίμενα να δω τον ταδε(γιο σου) στο πάρτυ...μήπως ήταν άρρωστος; Συνέβη κάτι; " Οπότε το θέμα κλείνει εκεί.

Β) Η μαμά του εορτάζοντα να έκρινε ως παραβατική την συμπεριφορά του φίλου του γιου σου ,το άλλο παιδί δηλαδή που δεν έλαβε πρόσκληση, από περιστατικά στα σπίτια των οικογενειών και να πήρε η μπάλα και τον γιο σου. Σε αυτή την περίπτωση είναι λάθος λογική της μητέρας που κάνει το πάρτυ. Δεν μπορείς να κάνεις κατι.

Γ) Η μαμα να έκρινε παραβατική την συμπεριφορά και των δύο παιδιών από σκηνικά σε σπίτια και να λειτούργησε έτσι. Εδώ θα πρέπει να διορθώσεις τον γιο σου  σχετικά με την συμπεριφορά του. Η άλλη μαμά δύσκολα θα σου έλεγε μάζεψε το παιδί σου οπότε και λειτούργησε έτσι.

Δ) Περιστατικό στο σχολείο που αγνοείς. Ανέφερες ότι έχουν υπάρξει σκηνικά εκει...τι είδους; Πέρα από τα γνωστά με τις δασκάλες. Σ αυτή την υπόθεση μπορείς να ρωτήσεις με ένα τηλέφωνο την δασκάλα του, έπειτα την μαμά του άλλου παιδιού που δεν προσκλήθηκε η μία αλλά μαμά συμμαθητή του γιου σου που έχετε φιλικές σχέσεις. Από την στιγμή που ο γιο σου αρνείται οτιδήποτε.

Ε) Η μαμά να έδρασε ρατσιστικά αποκλείοντας το στοχευμένο παιδί και μαζί τον φίλο του (γιο σου). Εκεί τώρα τι να πεις; Δεν αξίζει καν ο κόπος να ασχοληθείς!

Όπως και να έχει είναι φως φανάρι ότι κάτι έγινε , καλείται όλη η τάξη εκτός από δύο παιδιά. Κουβέντα με το παιδί σου πρέπει έτσι και αλλιώς να κάνεις εξηγώντας του η συμμόρφωνοντας το. Από ένα πάρτυ δεν χαλούν οι φιλίες, αν τα δύο παιδιά τα βρίσκουν θα συνεχίσουν να κάνουν παρέα παραμερίζοντας την οποία απόφαση της μαμάς.

Για να σου φύγει η απορία σχετικά με το σχολείο μπορείς να μιλήσεις αναλυτικά με την δασκάλα , διεύθυνση κτλ.

Με την μαμά του εορτάζοντα καθαρά προσωπικά και εντελώς υποκειμενικά νομίζω ότι δεν θα πάρεις τις οποίες απαντήσεις θέλεις. Από την μια , κανένας δεν θα παραδεχθεί φανερά ότι δεν δεν καλώ το τάδε παιδί λόγω κιλών και μαζί και τον γιο σου και από την άλλη κάθε μαμά /άνθρωπος θα υπερασπιστεί το παιδί και τις αποφάσεις της...μετράει βέβαια και τι εντύπωση έχεις εσύ για την συγκεκριμένη κυρία ,έχει δώσει αφορμές; Τι σχέση έχετε κτλ.

Η αλήθεια πάντως κρύβεται στον γιο σου! Μήπως εκτός από τις δασκάλες το πρόβλημα του παιδιού πήρε διαστάσεις και στα παιδιά και πρέπει άμεσα να τον συμμόρφωσεις.

Διαφημίσεις

Είναι λίγο περίεργο να καλέσεις την άλλη μαμά γιατί ακόμα κι αν την πάρεις τηλέφωνο με όλη την καλή διάθεση, αυτό που θα βγει στο τέλος είναι να φανεί πως της ζητάς τα ρέστα, κι αυτό σίγουρα θα  μεταφέρει, όπου το μεταφέρει. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Aνεξάρτητα με το τι μπορεί να έχει συμβεί δεν καλείς 30 παιδιά σε ένα πάρτυ αφήνοντας πίσω τα 2, όπως και αν το κάνεις είναι άσχημο. Δεν ξέρω αν έχει ενοχλήσει ο γιος σου με την συμπεριφορά του σε κάτι το παιδάκι (που εδώ που τα λέμε αν το είχε πράγματι ενοχλήσει θα έκλαιγε και εψαχνε να βρει το γιατί??εσύ γνωρίζεις καλύτερα το παιδί σου..δεν πιστεύεις πως επειδή ακριβώς θα ήξερε τι έχει κάνει δεν το έψαχνε και πολύ?)Ακόμα και αν έχει γίνει έτσι πάλι βρήσκω λάθος την άλλη μητέρα, άσε που έτσι δίνεις και το λάθος παράδειγμα στο παιδί σου. Δεν πιστεύω πως δεν σας κάλεσε λόγω του φίλου του γιου σου, όπως δεν δίστασε να αφήσει έξω δύο παιδιά από το σύνολο δεν θα δίστασε να αφήσει και το ένα μόνο του.

Δεν έχει κανένα νόημα να μιλήσεις με τη μαμά του εορτάζοντα. Καλώς ή κακώς έχει δικαίωμα να πράξει όπως αποφασίζει, όσο απαράδεκτο κι αν μας φαίνεται. Εσένα σε αφορά το παιδί σου και πως θα το βοηθήσεις. Καταλαβαίνω το σοκ  και την εκπληξη και την απορία και την αμφισβήτηση, αλλά μη χαθείς κάνοντας τον ντετέκτιβ για το τί εγινε, από ποιον και πότε. Μπορεί και να μη μάθεις ποτέ την αλήθεια για τις λεπτομέρειες. Έχεις όμως μια καταπληκτική ευκαιρία να βοηθήσεις το παιδί σου να αντέξει μια ζόρικη  κατάσταση και να την αντιμετωπίσει. Αν το κάνεις σωστά, ενισχύεις τη σχέση σου με το παιδί και το μαθαίνεις πώς να αντέχει και να  διαχειρίζεται τα δύσκολα συναισθηματά του. Μείνε κοντά του βοηθησε το να καταλάβει τί νιώθει και αναγνώρισε του πόσο δύσκολο είναι αυτό που περνάει. Μακάρι να μαθαίναμε από μικρά να αντέχαμε τα δύσκολα συναισθήματα μας αντί να δρούμε σπασμωδικά. Αφού νιώσει ότι τον ακούς σε δεύτερη φάση τον ρωτάς πώς ΕΚΕΙΝΟΣ θέλει να το αντιμετωπίσει και τον βοηθάς να το υλοποιήσει (κάνοντας και τον δικηγόρο του διαβόλου όπου και αν χρειάζεται).

4 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Δε μιλάμε για ένα τσακωμό που συμβαίνει καθημερινά ανάμεσα σε σχολιαροπαιδα, εδώ πρόκειται ξεκάθαρη απομόνωση δυο μεμονωμένων παιδιών που έλαβε διαστάσεις, εφόσον ο γιος της θεματοθετριας έκλαιγε σε κάθε διάλειμμα και πήρε η μπάλα κ τον εορτάζοντα, ο οποίος-αληθεια ή ψεματα- ενέπλεξε τη μητέρα του λέγοντας ότι αυτή υποκίνησε την απομόνωση των δύο παιδιών. Εσύ δε θα ήθελες να μάθεις για ποιο λογο, που θεωρητικά για να το κάνει όλο αυτό είναι σοβαρός, μια ενήλικη μητέρα αποκλείει το παιδί σου από ένα κοινωνικό γεγονός που περιλαμβάνει όλη την υπόλοιπη τάξη; Η @ΑΡΓΚ λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα συμβάντα που έχει αναφέρει κατά καιρούς ανησυχεί μήπως ο γιος της έχει ενοχλήσει το άλλο παιδί και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το μάθει, ούτε από το σχολείο ούτε από το γιο της που δεν θα το έχει καταλάβει ή απλά δε θα το πει για μη βρει μπελά. Εγώ πάντως δε θα ήθελα αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο να αφήσω να διαιωνίζεται μια κατάσταση που θα εμφανίζει το παιδί μου κακομαθημένο και να το αποκλείει συστηματικά από κοινωνικές δραστηριότητες. Επίσης, το να περνάει μια τέτοια δοκιμασία το παιδί σου κ να σε βλέπει αμέτοχη δεν το θεωρώ διδακτικό. Ίσα ίσα. Νομίζω πιο πολλά θα καταλάβει αν η @ΑΡΓΚ του πει, μίλησα με τη μαμά του τάδε κ μου είπε ότι έγινε αυτό κ αυτό. Σου είπε κάτι; Αν όχι εσύ γιατί φερθηκες έτσι; Δεν είναι λογικό τώρα να μη σε θέλει στο πάρτυ του; Δεν ξέρω αν είναι σωστες οι σκέψεις μου αλλά εγώ έτσι θα το αντιμετώπιζα με την κόρη μου. Για να αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι με την απρεπη κ προσβλητική συμπεριφορά γινόμαστε ανεπιθύμητοι. Εννοείται πως μπορεί να μη φταίει σε κάτι το παιδί έτσι; Κ όντως να ήταν παρεξήγηση ή μικροπρεπεια της αλλης μητέρας. Αλλά κ το να μη συμπαθείς τους γονείς ενός φίλου του παιδιού σου κ να μην καλεις το παιδάκι για αυτό το λόγο μου φαίνεται αδιανοητο.

δεν εγινα κατανοητη δεν ειπα να μην ρωτησει το παιδι τι εγινε. ειπα να μην ανακατευτει με την εννοια να περνει τηλεφωνο τους αλλους γονεις κ να επεμβενει στις μεταξυ τους διαφορες. 

το παιδι δεν ειναι 5 χρονων ξερει καλα οτι μια πραξη του θα εχει συνεπειες στις φιλιες του κ σιγουρα ενα μαθημα συμοεριφορας του θα του εχει γινει. 

αλλο ρωταω μηπως εχει συμβει κατι κ εχει πειραξει τον φιλο σου κ αλλο περνω σβαρνα γονεις δασκαλους γιατι δεν καλεσαν το παιδι μου. 

μπορει να μην ειναι σωστο να μην καλεις ενα παιδακι λογο προσωπικων αλλα πολυ δε το κανουν γιατι απλα δεν θελουν στο σπιτι τους μια οικογενεια που δεν συμπαθουν η κατι τους εχει κανει. 

Λοιπόν, το πάρτυ ήταν χτες τελικά, σε ανοιχτό χώρο, με παιδιά καλεσμένα όλα του τμήματος συν μερικά από άλλες τάξεις όπως μας είπε μαμά άλλου παιδιού, που παραξενεύτηκε γιατί δεν πήγαμε και ρωτούσε αν το παιδί ήταν άρρωστο. Κατά σύμπτωση τώρα όπως έμαθα χτες ο μπαμπάς του άλλου "απρόσκλητου" χωρίς να ξέρει τα περί πάρτυ είχε πέσει πάνω στη μαμά του εορτάζοντα μέσα στη βδομάδα και της είχε πει να βρεθούν τα μικρά να παίξουν και εκείνη δεν ανέφερε ότι γίνεται πάρτυ και ότι θα βρεθούν εκεί, οπότε οι προσκλήσεις δεν παραπέσαν. Επίσης δεν του ανέφερε απολύτως τίποτα για κακή συμπεριφορά του γιου του ή των παιδιών γενικότερα, που δεν το καταλαβαίνω αν κάτι την ενόχλησε. Ο συγκεκριμένος μπαμπάς είναι ένας πολύ πράος και μαζεμένος άνθρωπος και γνωριζόμαστε όλοι χρόνια, δεν είναι ο άνθρωπος που φοβάσαι να του μιλήσεις μην αρχίσει π.χ. να σε βρίζει.

Οπότε κατόπιν τούτου δεν το ψάχνω άλλο, μου φαίνεται παράλογο το σκηνικό. Εχει τύχει ο άλλος μου γιος μικρός να μπλεχτεί σε καβγά με άλλο παιδάκι, και η μαμά του μου μου είχε αμέσως μιλήσει. Εχει τύχει η κόρη μου να δεχτεί άγριο bullying σε μικρές τάξεις, και είχα μιλήσει και με το σχολείο και όλοι μαζί με τους γονείς, δεν είχα απλά κρατήσει μούτρα στο παιδί. Οπότε και στην περίπτωση που κάτι έγινε στο σχολείο, θα περίμενα ότι η λογική αντίδραση ενήλικα είναι να το αναφέρει ή στη δασκάλα ή έστω σε εμένα (το τηλέφωνό μου το έχουν, το παιδάκι έχει πολλές φορές έρθει σπίτι φέτος).

Το καλό είναι ότι ο γιος μου ηρέμησε και μάλιστα μου είπε ότι σήμερα έπαιξε με το άλλο αγοράκι και δείχνει να το ξεπέρασε. Βέβαια πήγαμε χτες μεγάλη βόλτα με άλλο φίλο του, παίξανε, φάγανε παγωτό κλπ και γενικά πέρασε καλά.

Το κακό είναι ότι το άλλο μη καλεσμένο αγοράκι, για πολλοστή φορά σήμερα δεν πήγε σχολείο, και είναι πλέον πάγια τακτική του να προσποιείται ασθένεια όταν το βάζουν στην άκρη οι συμμαθητές του :( που το ξέρει μεν το σχολείο, αλλά δεν κάνει και τίποτα γι αυτό.

Διαφημίσεις

Πάντως ένα καλό από την όλη ιστορία είναι ότι είχαμε μια μεγάλη κουβέντα με συγκεκριμένα παραδείγματα, που πρότεινε και ο γιος μου πολλά από αυτά, για το ποιες συμπεριφορές μπορούν να στεναχωρούν τα άλλα παιδιά, ακόμη κι αν εμάς μας φαίνονται αστείες ή άνευ σημασίας, από το να μην καλέσουμε κάποιον στο πάρτυ μας, ως καθημερινά πράγματα όπως χειρονομίες, να τους διακόπτουμε όταν μιλάνε κλπ κλπ. Οπότε ελπίζω, είτε έφταιξε σε κάτι είτε όχι, κάτι να του έμεινε από όλο αυτό.

Σημασία έχει ότι το παιδί ηρέμησε! Η κουβέντα που του έγινε θα του κάνει καλό και θα τον βάλει σε σκέψεις για τα καλά και τα κακά της μετέπειτα ζωής του! 

Για το πάρτυ δεν θα σχολιάσω...άσχημα περιστατικά και κυρίως άσχημα παραδείγματα γονέων προς τα παιδιά (απομόνωση-διχασμος). Συμβαίνουν όμως στην ζωή. Τι να πεις.

Όσον αφορά το άλλο παιδί που δέχεται πυρά, κύριο ρόλο παίζει το οικογένειακο περιβάλλον που πρέπει να κινητοποιηθεί περαιτέρω σε ψυχολογικό κυρίως επίπεδο. Η οικογένεια είναι και θα είναι το στήριγμα του. Το σχολείο εκπαιδεύει, το σπίτι μαθαίνει! 

Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι βγάλατε μια ακρη και κυρίως ότι ηρεμησατε!

Xμμ, λοιπόν τελικά ίσως βιάστηκα να κρίνω και να αναρωτηθώ τι κακό κάνει ο γιος μου. Ετυχε χτες να βρεθούμε στην πλατεία αρκετές οικογένειες, με συνολικά καμιά 15αριά παιδιά από το σχολείο, 6-7 εκ των οποίων στην τάξη μας και την περισσότερη ώρα έπαιζαν μπάλα. Ο μικρός που έκανε το πάρτυ, ήταν ο μόνος που φάνηκε να μην περνά καλά και να μην μπορεί να ενταχθεί στην ομάδα. Συνεχώς ακουγόταν μία γκρίνια για το πώς το τάδε γκολ μέτραγε ή δε μέτραγε, η πάσα δεν είναι καλή, ότι όλοι είναι άδικοι κλπ κλπ, και τελικά πέρασε τον περισσότερο χρόνο εκτός παιχνιδιού, να κατηγορεί τα άλλα παιδιά (και ιδιαίτερα το γιο μου και τον κολλητό του) ότι δεν ξέρουν να παίξουν. Το ενδιαφέρον είναι ότι από τη μία σε κανένα σημείο η μητέρα του δεν παρενέβη και ότι ο γιος μου προσπάθησε πολλές φορές να τον βάλει πίσω στο παιχνίδι, μέχρι και να κάτσει δίπλα του θέλησε και ο άλλος τον έδιωχνε. Οπότε ίσως απλά να είναι τελικά μία προσωπική παιδική αντιπάθεια, ή και μια αμήχανη φάση που το συγκεκριμένο παιδί περνά, και όχι κάτι που έκανε ο δικός μου, και το υπερανέλυσα εγώ.

On 5/19/2018 at 8:57 ΠΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Xμμ, λοιπόν τελικά ίσως βιάστηκα να κρίνω και να αναρωτηθώ τι κακό κάνει ο γιος μου. Ετυχε χτες να βρεθούμε στην πλατεία αρκετές οικογένειες, με συνολικά καμιά 15αριά παιδιά από το σχολείο, 6-7 εκ των οποίων στην τάξη μας και την περισσότερη ώρα έπαιζαν μπάλα. Ο μικρός που έκανε το πάρτυ, ήταν ο μόνος που φάνηκε να μην περνά καλά και να μην μπορεί να ενταχθεί στην ομάδα. Συνεχώς ακουγόταν μία γκρίνια για το πώς το τάδε γκολ μέτραγε ή δε μέτραγε, η πάσα δεν είναι καλή, ότι όλοι είναι άδικοι κλπ κλπ, και τελικά πέρασε τον περισσότερο χρόνο εκτός παιχνιδιού, να κατηγορεί τα άλλα παιδιά (και ιδιαίτερα το γιο μου και τον κολλητό του) ότι δεν ξέρουν να παίξουν. Το ενδιαφέρον είναι ότι από τη μία σε κανένα σημείο η μητέρα του δεν παρενέβη και ότι ο γιος μου προσπάθησε πολλές φορές να τον βάλει πίσω στο παιχνίδι, μέχρι και να κάτσει δίπλα του θέλησε και ο άλλος τον έδιωχνε. Οπότε ίσως απλά να είναι τελικά μία προσωπική παιδική αντιπάθεια, ή και μια αμήχανη φάση που το συγκεκριμένο παιδί περνά, και όχι κάτι που έκανε ο δικός μου, και το υπερανέλυσα εγώ.

Χμμ, κατα την ταπεινη μου άποψη νομιζω οτι βιαστηκες να κρινεις και το άλλο παιδάκι που απλά μπορει να ειχε μια κακη μέρα και να γκρινιαζε λιγο περισσότερο ή να μην συνεργαζόταν όπως έπρεπε και αυτό ειναι ολο. Θέλω να πω οτι το' χω δει πολλες φορες να συμβαινει και στο δικο μου παιδι, αλλα και σε άλλα παιδάκια. Συμβαινει και σε μας τους ενήλικες δεν ειναι όλες οι μέρες ιδιες. Και το γεγονος οτι η μητέρα δεν παραινέβει το θεωρώ νορμάλ, μεγαλα παιδια ειναι, να τα βρούνε ματαξυ τους μόνα τους, σιγα μην κατσει να κανει τον διαιτητή.  Και τα παιδια δεν έχουν θέμα να σε κάνουν πέρα αν τους χαλάς το παιχνιδι.

Ισως να σχύει τελικα αυτό που ανέφερες και συ πιο πάνω, μια προσωπική παιδική αντιπάθεια, ισως να μην ταιριαζουν τόσο πολύ. Δεν ειναι κακο αυτο, δεν μπορουμε να ταιριαζουμε με ολους.

4 ώρες πρίν, elemaxi είπε:

Χμμ, κατα την ταπεινη μου άποψη νομιζω οτι βιαστηκες να κρινεις και το άλλο παιδάκι που απλά μπορει να ειχε μια κακη μέρα και να γκρινιαζε λιγο περισσότερο ή να μην συνεργαζόταν όπως έπρεπε και αυτό ειναι ολο. Θέλω να πω οτι το' χω δει πολλες φορες να συμβαινει και στο δικο μου παιδι, αλλα και σε άλλα παιδάκια. Συμβαινει και σε μας τους ενήλικες δεν ειναι όλες οι μέρες ιδιες. Και το γεγονος οτι η μητέρα δεν παραινέβει το θεωρώ νορμάλ, μεγαλα παιδια ειναι, να τα βρούνε ματαξυ τους μόνα τους, σιγα μην κατσει να κανει τον διαιτητή.  Και τα παιδια δεν έχουν θέμα να σε κάνουν πέρα αν τους χαλάς το παιχνιδι.

Ισως να σχύει τελικα αυτό που ανέφερες και συ πιο πάνω, μια προσωπική παιδική αντιπάθεια, ισως να μην ταιριαζουν τόσο πολύ. Δεν ειναι κακο αυτο, δεν μπορουμε να ταιριαζουμε με ολους.

Οχι, οχι, δεν το ειπα για κακο οτι η αλλη μαμα δεν παρενεβη, μαλλον οτι εμοιαζε να το περιμενει, σα να το εχει ξαναδει. Και τα παιδια μου εχουν περασει φασεις οπου κατι δεν τους πηγαινε καλα με τις παλιες τους παρεες, τα παιχνιδια που ως τωρα επαιζαν κλπ, οποτε μαλλον αυτη την εντυπωση μου εδωσε το σκηνικο, οτι το συγκεκριμενο παιδι ειναι σε αυτη τη φαση του "κατι δεν μου παει καλα με αυτη την παρεα/αυτα τα παιχνιδια και δε ξερω τι μου φταιει" που ειναι λιγο αμηχανο για ολες τις πλευρες, αλλα συνηθως δε φταει κανεις, απλα ειναι ωρα για μια "αναδιοργανωση" σε παρεες, ασχολιες κλπ κλπ.  Δεν ηταν καβγας, περισσοτερο γκρινια, αυτο το "κατι δε μου καθεται καλα εδω, τι θελω εγω και παιζω αυτα τα παιχνιδια".

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...