Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθισμα αυτοκινήτου

Recommended Posts

Just now, little lamb είπε:

Να σε ρωτήσω, μιας που έχετε αυτό: όταν κοιτάει προς τα πίσω δένεται με ζώνη κ δεν χρησιμοποιείται το isofix έτσι δεν είναι; Κ χρησιμοποιείται το isofix μόνο όταν γυρνάει μπροστά. Αυτό είναι το μόνο που με προβληματίζει. Έχει μόνο ένα μοντέλο που λέγεται joie isofix κ δένεται με isofix και όταν κοιτάει πίσω, αλλά είναι 0-25 ενώ θέλω μέχρι 36...

Παρεμπιπτόντως όσες έχετε/είχατε μέχρι 25 μετά τι θα βάλετε/βάλατε;

Εμείς δεν έχουμε isofix, το έχουμε δεμένο με τη ζώνη. Περνάει με τέτοιο τρόπο που δεν κουνιέται και να το τραβας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 176
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κ εμεις χωρίς isofix. Καμια σχεση με το αυγο, δ κουνιέται δεμένο με τις ζωνες

Αυτός ήταν ο λόγος που αλλάξαμε το αυγο με 0-25στους 6μ.κλωτσουσε τόσο πολύ την πλάτη που κουνιόταν ολόκληρη με το αυγο, κ ήμουν κ πίσω. Μετα με το joei δ συνέβαινε κ εκατσε προς τα πίσω για καμια διετια

Μετα το 0-25 εμεις πηγαμε σε 9-36 γτ  ηταν μικρή κ ήθελα το joei για τον μικρο

Αλλιώς θα πήγαινα σε 15-36,γτ από τα 4καθεται καλά, δ θα λυθεί κλπ, κ επίσης ακομη κ τωρα λιγο πριν τα 6 δ ειναι ούτε 21κιλα.κ είναι ανεπτυγμένο παιδι

(ο μικρος πάλι που ειναι τσιλιβιθρακι πιστεύω θα χωράει στο 0-25ως τα 8:-P

Οικονομικά τα 0-36 πχ είναι πιο ακριβά από τα 0-25 ή τα 15-36 πχ; Εννοώ το να πάρει κανείς 2 καθισματα (το ένα μετά το άλλο) είναι διπλάσια τιμή από ένα μόνιμο; Ή το μόνιμο είναι πιο ακριβο οπότε σου βγαίνει το ίδιο είτε πάρεις ένα είτε δύο πιο μικρού εύρους; 

Οικονομικά τα 0-36 πχ είναι πιο ακριβά από τα 0-25 ή τα 15-36 πχ; Εννοώ το να πάρει κανείς 2 καθισματα (το ένα μετά το άλλο) είναι διπλάσια τιμή από ένα μόνιμο; Ή το μόνιμο είναι πιο ακριβο οπότε σου βγαίνει το ίδιο είτε πάρεις ένα είτε δύο πιο μικρού εύρους; 

Αν συγκρίνεις παρόμοιες εταιρίες φυσικά τα δυο θα σου βγουν πιο ακριβα

Απλα λένε ότι το 0-36δ έχει πολύ καλή εφαρμογή με νεογεννητο, προσωπική εμπειρία δ εχω

Οι δικές μας αγορές σίγουρα δ ηταν έξυπνες, εκτος απο το joei, ισως έπρεπε να πάρω δύο τοτε

Εγω δλδ νομιζω θα επαιρνα ένα 0-18,κ μετα 15-36,ετσι οπως είναι η ανάπτυξη των παιδιών μου, με αυτά που ξέρω τώρα, κ την συμπεριφορά τους στο αμαξι

Διαφημίσεις

Εμάς είναι ήδη ενός οπότε γι'αυτό έλεγα να πάρω ένα πλεον. Απλώς τα 9-36 δεν κοιτάνε καθόλου πίσω γι'αυτό λέω 0-36... Θα δω, θα αρχίσουμε ψάξιμο απλά χάνεσαι με τόσα μοντέλα...

Εμάς είναι ήδη ενός οπότε γι'αυτό έλεγα να πάρω ένα πλεον. Απλώς τα 9-36 δεν κοιτάνε καθόλου πίσω γι'αυτό λέω 0-36... Θα δω, θα αρχίσουμε ψάξιμο απλά χάνεσαι με τόσα μοντέλα...

Ίσως τότε να σας βολεψει

Αναλογα κ στα πόσα κιλά γυρίζει μπροστα

Εμεις ειχαμε 0-25 της britax που δενει isofix και περιστρεφεται 360 μοιρες οποτε το βαζεις ειτε αναποδα ειτε μπροστα. Απλα το περιστρεφεις. Γυριζει και στο πλαι για να βαλεις το παιδι μεσα πιο ευκολα. Οταν γεννηθηκε το 2ο παιδι εμεινε λιγο στο αυγο και οταν η μεγαλη εγινε 2 και ο μικρος 4 μηνων τον μετεφερα σε αυτο το καθισμα και πηρα για τη μεγαλη ενα britax 9-36 isofix που κοιταει μονο μπροστα. Ηταν ηδη 15 κιλα ομως τα 15-36 δενουν το παιδι μονο με ζωνη και οχι με ιμαντες οποτε πηραμε το 9-36 για αυτο το λογο. Πανακριβα και καταπληκτικα καθισματα και τα δυο. Και μετα μας εκλεψαν το αυτοκινητο....:(

Κι εμείς σε αναζήτηση είμαστε, γιατί αν και 7,5 μηνών κοντεύει ηδη τα 9 κιλά. 

Πάντως σχετικά με το δίλημμα μπροστά/πίσω, κάνοντας μια έρευνα στο γκουγκλ είδα ότι πολλοί ξένοι φορείς μοιάζουν πλέον κατηγορηματικοί: το παιδί πρέπει να κοιτάζει προς τα πίσω για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είδα και κάτι βίντεο με δοκιμές πρόσκρουσης και πιάστηκε η ψυχή μου με τις δυνάμεις που ασκούνται στον αυχένα. Ας καθίσει λοιπόν προς τα πίσω μέχρι τα 4, δεν θα πάθει τίποτα. Σε τελική ανάλυση, αφού δεν θα έχει μάθει το μπροστά, δεν θα το ζητήσει κιόλας.

Εμείς @little lamb ακολουθήσαμε την εξής προσέγγιση, αφού πρώτα καταλήξαμε στην επιλογή rear-facing 9-18 kg: φίλτρα εύρους βάρους και τιμών στο skroutz, από τα αποτελέσματα αποκλείσαμε όσα δεν είναι plus tested, και μετά ελέγξαμε ποια είναι συμβατά και με τα δυο αυτοκίνητα (δικό μου και συζύγου). Έχουμε καταλήξει σε δυο-τρία. Ρόλο για την τελική επιλογή μάλλον θα παίξει το ποιο είναι ετοιμοπαράδοτο, γιατί βλέπω κάτι χρόνους παράδοσης 1 μήνα και βάλε...

Διαφημίσεις

On 11/5/2020 at 2:53 ΠΜ, Sentir...natureza είπε:

Καταλαβαίνω το υποχρεωτικό του πράγματος με το ύψος για την ζώνη αλλά είχα την εντύπωση ότι τα booster γι'αυτο υπάρχουν, γιατί σε κάθισμα ένα άτομο στην προεφηβεία δύσκολα θα κάτσει. Πάντως και στα καθίσματα δένεται με την ζώνη αυτοκινητου το παιδί από 15 κιλα και πανω. Πριν αρκετό καιρό είχα δει στο διαδίκτυο ένα εξάρτημα που μπαίνει στη ζώνη ώστε να την "κατεβάζει" στο σωστό ύψος για τα μικρά παιδιά  (seat belt adjuster). 

On 11/5/2020 at 2:53 ΠΜ, Sentir...natureza είπε:

. Πάντως και στα καθίσματα δένεται με την ζώνη αυτοκινητου το παιδί από 15 κιλα και πανω. Πριν αρκετό καιρό είχα δει στο διαδίκτυο ένα εξάρτημα που μπαίνει στη ζώνη ώστε να την "κατεβάζει" στο σωστό ύψος για τα μικρά παιδιά  (seat belt adjuster). 

Θα μπορούσε κι ένα παιδί στα 3.5 που κοντεύει τα 18 κιλα σαν τον δικο μου? Δεν είναι ριψοκίνδυνο να έχουμε κριτήριο τα κιλά? 

4 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Θα μπορούσε κι ένα παιδί στα 3.5 που κοντεύει τα 18 κιλα σαν τον δικο μου? Δεν είναι ριψοκίνδυνο να έχουμε κριτήριο τα κιλά? 

Ο δικος μου ειναι 2 και 3 μηνων και ειναι 17.800. Οποτε το κριτηριο δεν ειναι μονο τα κιλα αλλα και η ηλικια και η ωριμοτητα του παιδιου. Μεχρι τα 4 δεν πρεπει να δενονται με τη ζωνη του αυτοκινητου αλλα με τους ιμαντες γιατι τη ζωνη μπορουν να την ξεκουμπωσουν εν κινησει. 

Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι βλακεία; (Δεν έχω δει ακόμη ποτέ καθισματακια από κοντά -εκτος από αυγό) Γιατί λεμε ότι μπορούν να ξεκουμπωσουν τη ζώνη, αλλά όχι τους ιμάντες; Στο κάτω κάτω το κούμπωμα της ζώνης είναι πιο μακριά τους.

Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι βλακεία; (Δεν έχω δει ακόμη ποτέ καθισματακια από κοντά -εκτος από αυγό) Γιατί λεμε ότι μπορούν να ξεκουμπωσουν τη ζώνη, αλλά όχι τους ιμάντες; Στο κάτω κάτω το κούμπωμα της ζώνης είναι πιο μακριά τους.

Το κουμπωμα απο τους ιμαντες ειναι πολυ σφιχτο και θελει πολυ δυναμη να ξεκουμπωσει. Θελει δυναμη ενηλικα. Ενω της ζωνης με ενα αγγιγμα πεταγεται.

Διαφημίσεις

Α οκ. Απλά μου έκανε εντύπωση πώς το φτάνουν το κούμπωμα της ζώνης εκεί κάτω. Τέλος πάντων, για να το λένε κάτι θα ξέρουν!

Η ζωνη αν σκυψεις αργα χαλαρωνει οποτε απλα σκυβουν προς τα κατω χωρις εμποδιο! Η κορη μου 3,5 την εβαλα πρωτη φορα με ζωνη και την ξεκουμπωνε σχεδον σε καθε διαδρομη. Το ειχε βρει παιχνιδι!

10 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Θεωρω οτι τα 4 χρονια ειναι το ελαχιστο οριο οσον αφορα την αναπτυξη του αυχενα και την αποφυγη σοβαρων τραυματισμων του. Οποτε, εφ'οσον εχουν περασει τα 4 χρονια ακολουθει το κριτηριο των κιλων.

Πω πω ρε κορίτσια με όλα αυτά έχω μπερδευτεί παρά πολύ. Θέλω να πάρω καρεκλάκι 9-36 αλλά γιατί γράφετε εδώ πιο πάνω ότι δεν πλήρει κάποιες προδιαγραφές ; Δηλαδή δεν είναι καλά καρεκλάκια ; Πάει κάτι λάθος με τα συγκεκριμένα ; Επίσης έχω δει ένα της joie αλλά πάνω αναφέρατε άλλες κατηγορίες πιο επισημεσ Να το πω ...που ξεφεύγουν από ότι ειδα στην τιμή που θέλω εγώ. Δηλαδή εγώ μπορώ μέχρι 250 να διαθέσω ... προσπαθώ να βρω και crash test με το συγκεκριμένο καθισματάκι στο Ίντερνετ αλλά δεν υπάρχει .. μάλλον είναι πιο καινούργιο μοντέλο αυτό που ειδα. Οκ και το ειδα το crash test τι να καταλάβω από εκεί ; Δεν λέει κάπου βαθμολογία ας πούμε. 

Υπάρχουν 9-36 στις τιμές που θες, ακόμα και με isofix. Εμένα γνωστοί μου πήραν το Newton της Inglesina 9-36, με isofix μάλιστα, περίπου 220 ευρώ.

Νομιζω ότι τα mothercare έχουν και ένα 9-36 με isofix ακόμα πιο οικονομικό, στα 150 περίπου.

Just now, Super.mum είπε:

Πω πω ρε κορίτσια με όλα αυτά έχω μπερδευτεί παρά πολύ. Θέλω να πάρω καρεκλάκι 9-36 αλλά γιατί γράφετε εδώ πιο πάνω ότι δεν πλήρει κάποιες προδιαγραφές ; Δηλαδή δεν είναι καλά καρεκλάκια ; Πάει κάτι λάθος με τα συγκεκριμένα ; Επίσης έχω δει ένα της joie αλλά πάνω αναφέρατε άλλες κατηγορίες πιο επισημεσ Να το πω ...που ξεφεύγουν από ότι ειδα στην τιμή που θέλω εγώ. Δηλαδή εγώ μπορώ μέχρι 250 να διαθέσω ... προσπαθώ να βρω και crash test με το συγκεκριμένο καθισματάκι στο Ίντερνετ αλλά δεν υπάρχει .. μάλλον είναι πιο καινούργιο μοντέλο αυτό που ειδα. Οκ και το ειδα το crash test τι να καταλάβω από εκεί ; Δεν λέει κάπου βαθμολογία ας πούμε. 

Μάλλον οι δικές μου απορίες σε αγχωσαν, συγγνώμη!

Το αν είναι καλό καρεκλακι απ'οσο έχω καταλάβει εξαρτάται κυρίως από τη μάρκα, όχι τόσο από το μέγεθος. Αναφέρθηκαν παραπάνω οι 5-6 πιο συνηθισμένες καλές. Πχ Britax, Cybex, Concord, Maxi Cosi, recaro, joie... Στην ομάδα που ανέφερα λένε επίσης axkid, besafe, klippan.

Από εκεί και πέρα απλώς κάποιοι λένε ως έξτρα ασφάλεια δύο έξτρα τιπς για τα οποία οι απόψεις διίστανται. Πρώτον οτι ισως είναι καλύτερο το μικρό εύρος ηλικίας κ δευτερον ότι ίσως είναι καλύτερο το να κοιτάει το παιδί πίσω για μεγαλύτερο διάστημα απ'ο,τι συνηθίζεται. Αλλά το μόνο αντικειμενικό απ'ο,τι έχω καταλάβει είναι ότι το παιδί πρέπει να κάθεται σε καρεκλακι μέχρι 36 κιλά. Τα υπόλοιπα (φορά, μάρκα, παλαιότητα) παιζονται. Εγώ πχ που ανησυχώ για το ανάποδα κ λέω "κι αν όντως χρειάζεται;" έβαλα το μωρό μου σε αυγό 1) μεταχειρισμένο 2) τριλογίας 3) 8-9 ετών, τρία πράγματα που για άλλους μπορεί να ήταν ρίσκο. Εμενα μου φαίνεται μεγαλύτερο ρίσκο η φορά, που ίσως επηρεάσει τον αυχένα του παιδιού ακόμα και σε πολύ μικρής ταχύτητας τρακάρισμα ή απότομο φρενάρισμα. Το αν είναι τριλογίας ή ληγμένο ή αν είναι μεγάλου ηλικιακού εύρους, η λογική μου (που μπορεί να είναι και λάθος) μου λέει ότι για να μη δράσει-προστατεψει θα πρέπει να γίνει πολύ τρομερό δυστύχημα από αυτά που δεν μένει ούτε η πινακίδα που λέει ο λόγος... Όχι ότι είναι απίθανο, απλώς το απότομο φρενάρισμα πχ είναι κάτι πολύ πιο καθημερινό-πιθανο.

Μάλλον οι δικές μου απορίες σε αγχωσαν, συγγνώμη!

Το αν είναι καλό καρεκλακι απ'οσο έχω καταλάβει εξαρτάται κυρίως από τη μάρκα, όχι τόσο από το μέγεθος. Αναφέρθηκαν παραπάνω οι 5-6 πιο συνηθισμένες καλές. Πχ Britax, Cybex, Concord, Maxi Cosi, recaro, joie... Στην ομάδα που ανέφερα λένε επίσης axkid, besafe, klippan.

Από εκεί και πέρα απλώς κάποιοι λένε ως έξτρα ασφάλεια δύο έξτρα τιπς για τα οποία οι απόψεις διίστανται. Πρώτον οτι ισως είναι καλύτερο το μικρό εύρος ηλικίας κ δευτερον ότι ίσως είναι καλύτερο το να κοιτάει το παιδί πίσω για μεγαλύτερο διάστημα απ'ο,τι συνηθίζεται. Αλλά το μόνο αντικειμενικό απ'ο,τι έχω καταλάβει είναι ότι το παιδί πρέπει να κάθεται σε καρεκλακι μέχρι 36 κιλά. Τα υπόλοιπα (φορά, μάρκα, παλαιότητα) παιζονται. Εγώ πχ που ανησυχώ για το ανάποδα κ λέω "κι αν όντως χρειάζεται;" έβαλα το μωρό μου σε αυγό 1) μεταχειρισμένο 2) τριλογίας 3) 8-9 ετών, τρία πράγματα που για άλλους μπορεί να ήταν ρίσκο. Εμενα μου φαίνεται μεγαλύτερο ρίσκο η φορά, που ίσως επηρεάσει τον αυχένα του παιδιού ακόμα και σε πολύ μικρής ταχύτητας τρακάρισμα ή απότομο φρενάρισμα. Το αν είναι τριλογίας ή ληγμένο ή αν είναι μεγάλου ηλικιακού εύρους, η λογική μου (που μπορεί να είναι και λάθος) μου λέει ότι για να μη δράσει-προστατεψει θα πρέπει να γίνει πολύ τρομερό δυστύχημα από αυτά που δεν μένει ούτε η πινακίδα που λέει ο λόγος... Όχι ότι είναι απίθανο, απλώς το απότομο φρενάρισμα πχ είναι κάτι πολύ πιο καθημερινό-πιθανο.

Ουφφφφφφ ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση. Τώρα κατάλαβα πολύ καλύτερα. Ευχαριστώ 

Just now, Deena είπε:

Υπάρχουν 9-36 στις τιμές που θες, ακόμα και με isofix. Εμένα γνωστοί μου πήραν το Newton της Inglesina 9-36, με isofix μάλιστα, περίπου 220 ευρώ.

Νομιζω ότι τα mothercare έχουν και ένα 9-36 με isofix ακόμα πιο οικονομικό, στα 150 περίπου.

Ευχαριστώ πολύ θα το κοιτάξω κ αυτό :) 

On 12/5/2020 at 11:50 ΜΜ, Ilaeira είπε:

Ρόλο για την τελική επιλογή μάλλον θα παίξει το ποιο είναι ετοιμοπαράδοτο, γιατί βλέπω κάτι χρόνους παράδοσης 1 μήνα και βάλε...

Τώρα που λες για το ετοιμοπαραδοτο: πήγαμε χτες σε ένα μαγαζί κ είδαμε καρεκλακια. Είχε και το joie every stage που γενικά μας ενδιαφέρει κ το είχε σε πολύ καλή προσφορά, έχει δύο τεμάχια κ αν τελειώσουν θα κάνει κάνα μήνα είπε. Μετά μπήκαμε στο site της joie κ τα κοιτούσαμε. Λοιπόν το χρώμα που είχε το μαγαζί, στο site δεν το δείχνει σαν επιλογή στο συγκεκριμένο μοντέλο. Και λέμε μήπως είναι παλιότερο (σε συνδυασμό με την προσφορά κ το ότι είναι ετοιμοπαραδοτο), οπότε φοβόμαστε για τη λήξη. Θα το τσεκαρουμε πριν πάρουμε, ελπίζω να γράφει. Εσάς τα καρεκλακια σας γράφουν την ημερομηνία λήξης από κάτω; Η ομάδα έτσι λέει αλλά τα αυγά μας γράφουν μόνο παραγωγής. 

Τώρα που λες για το ετοιμοπαραδοτο: πήγαμε χτες σε ένα μαγαζί κ είδαμε καρεκλακια. Είχε και το joie every stage που γενικά μας ενδιαφέρει κ το είχε σε πολύ καλή προσφορά, έχει δύο τεμάχια κ αν τελειώσουν θα κάνει κάνα μήνα είπε. Μετά μπήκαμε στο site της joie κ τα κοιτούσαμε. Λοιπόν το χρώμα που είχε το μαγαζί, στο site δεν το δείχνει σαν επιλογή στο συγκεκριμένο μοντέλο. Και λέμε μήπως είναι παλιότερο (σε συνδυασμό με την προσφορά κ το ότι είναι ετοιμοπαραδοτο), οπότε φοβόμαστε για τη λήξη. Θα το τσεκαρουμε πριν πάρουμε, ελπίζω να γράφει. Εσάς τα καρεκλακια σας γράφουν την ημερομηνία λήξης από κάτω; Η ομάδα έτσι λέει αλλά τα αυγά μας γράφουν μόνο παραγωγής. 

Εγώ δεν έχω κοιτάξει και δεν με απασχόλησε και ποτέ για να είμαι ειλικρινής, στο κάτω-κάτω και πιο παλιό να είναι, αφού είναι αχρησιμοποίητο τί διαφορά έχει?

Επίσης, βρε @little lamb από την μία  επιμένεις πολύ στην ανάποδη φορά σε παιδί άνω του έτους (και καλά κάνεις γιατί είναι πιο ασφαλές), αλλά από την άλλη κοιτάς κάθισμα  που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα (μετά τα 18 κιλά) μόνο με την ζώνη του αυτοκινήτου χωρίς isofix? Ή το stages έχει isofix και κάνω εγώ λάθος?

Είναι δυο διαφορετικά, το stages και το every stage. Το stages είναι μέχρι 25, το every stage μέχρι 36. Και τα δύο υπάρχουν και με isofix και χωρίς. Τα χωρίς λέγονται σκέτο "stages" και "every stage". Με isofix λέγονται stages FX και every stage fx. Για το δέσιμο, το αντίθετο από αυτό που λες ισχύει: οσο τα έχεις ανάποδα (μπορείς μέχρι τα 18, αλλά μπορείς να το γυρίσεις από τα 9 -γραφει όμως το φυλλάδιο του ότι δεν το συστήνει πριν τα 15) δένονται με ζώνη. Όταν το γυρίσεις μπροστά δένεται με isofix και ζώνη. Υπάρχει και το "joie stages isofix" που δένεται με isofix και μπρος και πίσω, αλλά δυστυχώς είναι μέχρι 25, αλλιώς θα παίρναμε αυτό.

Αυτό που λες, το να βγαίνει το isofix όταν μεγαλώσει το παιδί το ακούσαμε ότι το έχει κάνει φίλος μας τώρα τελευταία σε Cybex με παιδί 6 ετών. Δεν κατάλαβα γιατί το έβγαλε.

Just now, Deena είπε:

Εγώ δεν έχω κοιτάξει και δεν με απασχόλησε και ποτέ για να είμαι ειλικρινής, στο κάτω-κάτω και πιο παλιό να είναι, αφού είναι αχρησιμοποίητο τί διαφορά έχει?

Υποτίθεται ότι πολυμεριζονται τα πλαστικά και αφρωδη μέρη, γι'αυτό λήγουν.

Είναι δυο διαφορετικά, το stages και το every stage. Το stages είναι μέχρι 25, το every stage μέχρι 36. Και τα δύο υπάρχουν και με isofix και χωρίς. Τα χωρίς λέγονται σκέτο "stages" και "every stage". Με isofix λέγονται stages FX και every stage fx. Για το δέσιμο, το αντίθετο από αυτό που λες ισχύει: οσο τα έχεις ανάποδα (μπορείς μέχρι τα 18, αλλά μπορείς να το γυρίσεις από τα 9 -γραφει όμως το φυλλάδιο του ότι δεν το συστήνει πριν τα 15) δένονται με ζώνη. Όταν το γυρίσεις μπροστά δένεται με isofix και ζώνη. Υπάρχει και το "joie stages isofix" που δένεται με isofix και μπρος και πίσω, αλλά δυστυχώς είναι μέχρι 25, αλλιώς θα παίρναμε αυτό.

Αυτό που λες, το να βγαίνει το isofix όταν μεγαλώσει το παιδί το ακούσαμε ότι το έχει κάνει φίλος μας τώρα τελευταία σε Cybex με παιδί 6 ετών. Δεν κατάλαβα γιατί το έβγαλε.

Γράψε λάθος, η επιφύλαξή μου αφορούσε καθίσματα 0/9-36 χωρίς isofix (όπως νόμιζα ότι ήταν το joie stages/evey stage) και ειδικά την φάση που το παιδί δεν χωράει πια να δεθεί με τους ιμάντες και αναγκαστικά η ζώνη του αυτοκινήτου κραταει παιδί και κάθισμα μαζί, χωρίς περαιτέρω στήριξη από isofix. 

Από ότι ξέρω, το 9-36 της cybex μπαίνει πάνω σε βάση isofix μέχρι τα 18 κιλά περίπου και μετά βγαίνει η βάση μεν, αλλά το κάθισμα έχει ενσωματωμένες τις "δαγκάνες" που εφαρμόζουν στις υποδοχές isofix του αυτοκινήτου (όπως είναι σχεδόν όλα τα 15-36 με isofix). Έτσι, ο φίλος σας πάντως μπορεί απλά να έβγαλε την βάση isofix αλλά το κάθισμα να εξακολουθεί να κουμπώνει με isofix με τον παραπάνω τρόπο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...