Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθισμα αυτοκινήτου

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με το κάθισμα του αυτοκινήτου. Δεν θέλει να κάθεται!!!! Αυτό το πρόβλημα το έχουμε από όταν ήταν 7-8 μηνών. Τώρα είμαστε 15

Λέγαμε θα συνηθίσει... αλλα δεν.

Κ είναι αρκετά δύσκολη η κατασταση γιατί εκεί που μένω δεν υπάρχει τίποτα. Δεν μένω σε πόλη. Οπότε όταν είναι να πάμε βόλτα(1-2 φορές την εβδομάδα) πρέπει να μπούμε στο αυτοκίνητο. 

Έχω παιχνίδια αλλά δεν τα δίνει σημασία.

Να πω ότι δεν έχει κάνει ποτέ εμετό κ εάν τον έχεις στο αυτοκίνητο χωρίς να κάθεται στο κάθισμα του(σταματημένο το αυτοκίνητο) χαίρεται απίστευτα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 176
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προσωπικά θα σου έλεγα πως αυτό το θέμα γενικά δεν πρέπει καθόλου να το διαπραγματευτείς. Και εμείς το ίδιο πρόβλημα είχαμε, υπήρξαν μάλιστα και φορές που ακυρώσαμε βόλτα από την αρνηση του να καθήσει στο κάθισμα.  Εμάς μας βοήθησε η μουσική πολυ, του αρέσει η μουσική (όπως σε όλα τα παιδιά) οπότε όποτε μπαίναμε στο αυτοκίνητο τον δελεάζαμε με μουσική, έτσι σιγά σιγά συνδίασε το αυτοκίνητο με μουσική και έγιναν λίιιιγο πιο εύκολες οι μετακινήσεις μας.

Συμφωνώ με την @kotsifikos ότι δεν πρέπει να το διαπραγματεύεσαι, τα περισσότερα γκρινιάζουν στο κάθισμα αλλά μια φορά θα γίνει το κακό. Εμείς όταν κάνουμε μακρινό ταξίδι της βάζουμε παιδικά βιντεάκια. Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά δεν κάθεται διαφορετικά. Στις κοντινές αποστάσεις δεν έχει πρβλ αλλά μετά από κάποια ώρα δυσανασχετεί κ το εκφράζει έντονα οπότε καταφύγαμε εκεί. Πιπίλα; Κοιτάζει μπροστά ή πίσω το κάθισμα;

Πιπιλα έχουμε. Είτε την έχει είτε όχι είναι το ίδιο. Μπορεί να την φτύνει ή μπορεί κ να την πετάξει στο πάτωμα! Το κάθισμα κοιτάει μπροστά.

Κάνουμε ένα 10 λεπτό ή κ παραπάνω για να τον βάλω. Γίνομαι μούσκεμα στον ιδρώτα μέχρι να τον βάλω.  αφού τον βάλω γκρινιάζει. Προσπαθώ με παιχνίδια κ τραγούδια να τον ηρεμήσω. Άλλες φορές τα καταφέρνω άλλες όχι.  Ή μπορεί λίγο να ηρεμήσει κ μετά ξανά να αρχισει την γκρίνια.

Κ δεν μιλάω για μεγάλες αποστάσεις αλλά για 13-15 λεπτά να φτάσω στην πόλη.

Διαφημίσεις

πιστεύεις  ότι είναι από δυσφορία, έχεις κάποιο βαμβακερό ύφασμα που να είναι πιο δροσερό για να ακουμπάει το λαιμουδάκι.... μήπως και εκεί ενοχλεί κάτι;.. 

μήπως είναι πολύ όρθιο το κάθισμα? 

καθρέφτη δοκίμασες να βάλεις για να βλέπει τον εαυτό του; εμείς βλέπαμε μεν προς τα πίσω, αλλά ο καθρέφτης περισσότερο τον χρησιμοποιούσε για να κοιτάει τον εααυτό της! 

δοκίμασέ το αυτό!  έχουν τα μεγάλα καταστηματα καθρέφτες ειδικούς που προσαρμόζουν στο προσκέφαλο. Πάρε μεγάλο! όχι κατι μικρά,.... ένα στρογγυλό είναι μάπα, το καλό ηταν της lindam. 20 ευρώ, αλλά ... καλό! 

έχεις τσεκάρει εάν ντύνεις υπερβολικά; 

έχεις ταίσει εντός αμαξιού, στο κάθισμα; (για να συνδυάσει το δεσιμο με ευχαριστη δραστηριότητα) ... θα έδινα και ένα κεικάκι εγώ .... 

22 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με το κάθισμα του αυτοκινήτου. Δεν θέλει να κάθεται!!!! Αυτό το πρόβλημα το έχουμε από όταν ήταν 7-8 μηνών. Τώρα είμαστε 15

Λέγαμε θα συνηθίσει... αλλα δεν.

Κ είναι αρκετά δύσκολη η κατασταση γιατί εκεί που μένω δεν υπάρχει τίποτα. Δεν μένω σε πόλη. Οπότε όταν είναι να πάμε βόλτα(1-2 φορές την εβδομάδα) πρέπει να μπούμε στο αυτοκίνητο. 

Έχω παιχνίδια αλλά δεν τα δίνει σημασία.

Να πω ότι δεν έχει κάνει ποτέ εμετό κ εάν τον έχεις στο αυτοκίνητο χωρίς να κάθεται στο κάθισμα του(σταματημένο το αυτοκίνητο) χαίρεται απίστευτα.

Tα μισά μωρά το ίδιο κάνουν, απλά δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Μπορείς να δοκιμάσεις έναν ειδικό καθρέφτη αν ακόμη κοιτάζει πίσω το καρεκλάκι για να βλέπει τον οδηγό, ή κάποιο σνακ για να απασχολείται, αλλιώς απλά το αγνοείς και περιμένεις να το αποδεχτεί. Εφόσον δεν τίθεται θέμα ναυτίας, δεν κάνει αναγούλες, εμετούς κλπ, ίσως αν το βάλετε στην καθημερινή σας ρουτίνα να βοηθήσει να το συνηθίσει περισσότερο.

19 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Πιπιλα έχουμε. Είτε την έχει είτε όχι είναι το ίδιο. Μπορεί να την φτύνει ή μπορεί κ να την πετάξει στο πάτωμα! Το κάθισμα κοιτάει μπροστά.

Κάνουμε ένα 10 λεπτό ή κ παραπάνω για να τον βάλω. Γίνομαι μούσκεμα στον ιδρώτα μέχρι να τον βάλω.  αφού τον βάλω γκρινιάζει. Προσπαθώ με παιχνίδια κ τραγούδια να τον ηρεμήσω. Άλλες φορές τα καταφέρνω άλλες όχι.  Ή μπορεί λίγο να ηρεμήσει κ μετά ξανά να αρχισει την γκρίνια.

Κ δεν μιλάω για μεγάλες αποστάσεις αλλά για 13-15 λεπτά να φτάσω στην πόλη.

Εφόσον μιλάμε για 15 λεπτά κάνε υπομονή. Εγώ αν δεν ήταν ο άντρας μου που δεν μπορεί να την ακούει να κλαίει ούτε μισό λεπτό θα την άφηνα κ χωρίς βιντεάκια τη δική μου μέχρι να συνηθίσει. Αν υποχωρήσεις καταλαβαίνουν ότι τους παίρνει κ έχουν φοβερή επιμονη. Δεν το λέω με κακό τροπο, πρέπει να επιβάλεις τα δικα σου όρια σε ένα τόσο σοβαρό θέμα γιατί μιλάμε για πολλά χρόνια ακόμη.

Είτε είμαι μπροστά είτε δίπλα του ένα κ τι ίδιο. Και πάντα ήμουν δίπλα του κ είπαμε να δοκιμάσω να είμαι μπροστά. Τίποτα.  

Κ σκέφτηκα κ τα ρούχα, τίποτα. Θα δοκιμάσω καθρέφτη. Αλλιώς με βλέπω με νέο κάθισμα. Αυτό που έχω το έχω από όταν ήταν βρέφος. Είναι για 0- έως 14 κιλά. 

Το είχα πάρει μαζί με το καροτσάκι.

Είχαμε στο μυαλό μας για νέο κάθισμα αλλά επειδή είχαμε περιθώριο στα κιλά(είναι 9,600 αδύνατος) λέγαμε να γίνει αργότερα. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουμε εάν δεν μπει στο κάθισμα. Κ εγώ κ ο άντρας μου φοράμε ζώνη. Πάντα!!!

Επεξεργάστηκαν by λιλουμ

Διαφημίσεις

Aν μιλάς για το καρεκλάκι που είναι σαν κουβάς, θα πρότεινα να δοκιμάσετε ένα κανονικό. Πέραν του ότι είναι πολύ πιο ασφαλές, είναι και πολύ πιο άνετο για το παιδί. Δεν ξέρω αν κάποιο κατάστημα θα σας άφηνε να κάνετε μία δοκιμή, να το πάτε δηλαδή μέχρι το αμάξι, να δείτε πώς αντιδρά το μωρό, πριν αγοράσετε.

Ούτε ο δικός μου καθότανε. Μετά το χρόνο πήρε το καρέκλακι με καλο μάτι. Εγώ επεμενα, του έδινα παιχνίδια, πλαστικα βαζα, ότι ήξερα πως του αρέσει. Του έλεγα "κοίτα τα αυτοκινητα, τα μαγαζιά, να ο φούρνος που παίρνουμε ψωμάκι". Του εξηγούσα ότι έβλεπε για να μην βαριέται.

Νομίζω πως απλά από ένα σημείο και μετά συνηθίσε να καθεται. Αν ή διαδρομή είναι μεγάλη ή νυσταζει ακόμα γκρινιάζει.  

Τέλος Μαΐου θα πάρουμε καινούργιο καθισματακι. 

Λέγαμε λίγο αργότερα, ε, θα γίνει νωρίτερα. Ελπίζω να φταίει αυτό. Γιατί είναι πολύ δύσκολο κάθε φορά να γίνεται ο χαμός! Για να μπει. 

Τώρα θα βάλω καθρέφτη. 

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Δηλαδή το κάθισμα είναι τύπου "αυγό"?  Μήπως αντιδρά τόσο έντονα γιατί δεν βολευεται? Μήπως είναι πολύ κυρτό?

Τώρα που το σκέφτομαι μία μικρή διαφορά είδα όταν έστρεψα το κάθισμα μπροστά κ εβγαλα την κλιση.  

Διαφημίσεις

Μπορείς να linkάρεις μια φωτογραφία του καθίσματος στο οποιο αντιδρα ο μικρός;

Εμένα η κόρη μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα αλλά καπου μεταξυ 18-24 μηνών αρχισε να επαναστατει ζητώντας να την βάλουμε "πιο ψηλά" καθώς ηθελε να παρακολουθεί προφανως εξω. Το καθισμα ηταν οριακό για την -τοτε- ηλικια της και με ελαφρια κλιση. Οταν της το αλλαξαμε παίρνοντας το "επόμενο" ηλικιακά καταλληλο το οποιο εχει κλιση πλατης οσο και των ενηλικων επαψε να παραπονιεται.

Λοιπόν παιδιά. Πήγα εχθές με τον άντρα μου να δούμε καθισματακι για το αυτοκίνητο. Να κάνουμε έρευνα αγοράς.

Θα πω το εξής:ότι δίνεις παίρνεις.

Φοβερά καθίσματα με πολύ κλίση ή λίγο. Ψηλά άνετα.. φοβερά.

Τιμές;;;;; παναγια μου. Αυτά που μας άρεσαν αρχίζουν το ένα έκανε 240 το δεύτερο 299 το τρίτο 399!!!!!!

Εγκεφαλικό.

Εάν είμαι τυχερή μέχρι της 15-5 έχουνε εκπτώσεις. Οπότε το 240 θα το πάρω 200 κ εάν θέλω τον 299 θα το πάρω 260

Το άλλο δεν!!!!

Αυτά που που είδα έχουν κ πολύ μεγάλη κλίση για ταξίδια. Όταν δηλαδή κοιμηθεί. Οπότε κοιτάω αυτά τα δύο πρώτα που έχουν κ καλύτερη τιμή! 

Ο άντρας μου δεν είναι από την ίδια πόλη οπότε τα πεθερικά για να τα δούμε κάνουμε μιάμιση ώρα για να πάμε. Κ το κάνουμε στον υπνο του μωρού γατί δεν κάθεται. Οπότε θέλουμε κ με πολύ μεγάλη κλίση. Δεν είχαν όλα. Αυτά που έχουν μεγάλη είναι από 0+

πρίν από 31 λεπτά , λιλουμ είπε:

Λοιπόν παιδιά. Πήγα εχθές με τον άντρα μου να δούμε καθισματακι για το αυτοκίνητο. Να κάνουμε έρευνα αγοράς.

Θα πω το εξής:ότι δίνεις παίρνεις.

Φοβερά καθίσματα με πολύ κλίση ή λίγο. Ψηλά άνετα.. φοβερά.

Τιμές;;;;; παναγια μου. Αυτά που μας άρεσαν αρχίζουν το ένα έκανε 240 το δεύτερο 299 το τρίτο 399!!!!!!

Εγκεφαλικό.

Εάν είμαι τυχερή μέχρι της 15-5 έχουνε εκπτώσεις. Οπότε το 240 θα το πάρω 200 κ εάν θέλω τον 299 θα το πάρω 260

Το άλλο δεν!!!!

Αυτά που που είδα έχουν κ πολύ μεγάλη κλίση για ταξίδια. Όταν δηλαδή κοιμηθεί. Οπότε κοιτάω αυτά τα δύο πρώτα που έχουν κ καλύτερη τιμή! 

Ο άντρας μου δεν είναι από την ίδια πόλη οπότε τα πεθερικά για να τα δούμε κάνουμε μιάμιση ώρα για να πάμε. Κ το κάνουμε στον υπνο του μωρού γατί δεν κάθεται. Οπότε θέλουμε κ με πολύ μεγάλη κλίση. Δεν είχαν όλα. Αυτά που έχουν μεγάλη είναι από 0+

Ξεκινήστε από την ασφάλεια, και κάντε μία έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο για αρχή. Πολύ φτηνό ασφαλές καθισματάκι, δεν υπάρχει, αλλα δυστυχώς υπάρχουν και κάποια ακριβά μεν, για πέταμα δε.

Ψαχνεις με isofix ή με ζωνη;

Γενικως, αυτα που ειναι απο 9 κιλα συνηθως δεν εχουν μεγαλη κλιση. Δεν χρειαζεται κιολας να εχουν μεγαλη κλιση, θα προσεξεις μονο να μην τοση λιγη κλιση που αν αποκοιμηθει να πεφτει το κεφαλι μπροστα.

Πιστευω απο 250 μεχρι 300 υπαρχουν πολυ καλα καθισματα. Κατω απο 200 προσωπικα δεν θα εδινα και φυσικα κατι καταπληκτικα καθισματα απο 400 και πανω ειναι απλησιαστα.

Επισης, μπορεις να τα δεις απο κοντα σε καποιο καταστημα, να ψαξεις μηπως εχουν καλες τιμες σε ηλεκτρονικα καταστηματα και να τα παραγγειλεις μεσω ιντερνετ.

Μπορεις να δεις κι εδω

Επισης, πολυ σημαντικο ειναι να δεις αν υπαρχει αρκετος χωρος για τα ισχια. Κυκλοφορουν καποια καθισματα που ειναι αρκετα στενα σε εκεινο το σημειο, αλλα συμφωνα με το διεθνες ινστιτουτο δυσπλασιας των ισχιων ειναι κατι που πρεπει να προσεχουμε οταν παιρνουμε καθισμα αυτοκινητου.

Εγώ θα πω απλα να πάρεις ένα καλό κάθισμα, σύμφωνο με τις προδιαγραφές και ας είναι πιο ακριβό γιατί τόσα χρόνια που θα το χρησιμοποιήσετε θα κάνει απόσβεση συν ότι είναι για την ασφάλεια του παιδιού σου κ αξίζει κάθε σεντ. Εδώ δίνουμε σε τόσες βλακειες, ας μην τσιγκουνευομαστε στα πιο σημαντικά.

Δημοσιεύτηκαν (επεξεργάστηκε)

Να πω ότι δεν έχω την δυνατότητα για ακριβό καθισματακι.

Ακόμη κ τον 200€ για εμένα κ της δυνατότητες μου είναι πανάκριβο. Ο μισθός που μπαίνει στο σπίτι είναι 600€ 

Θα το πάρουμε όμως. Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορώ να παίξω με την ασφάλεια του παιδιού κ δεν έχω την δυνατότητα να πάρω ένα πιο φθηνό να μην μας κάνει κ να καταληξω να πάρω άλλο.

Joie stages 

Είδαμε αυτό. 

Επεξεργάστηκαν by λιλουμ

πρίν από 14 λεπτά , λιλουμ είπε:

Ακόμη κ τον 200€ για εμένα κ της δυνατότητες μου είναι πανάκριβο. Ο μισθός που μπαίνει στο σπίτι είναι 600€ 

Θα το πάρουμε όμως. Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορώ να παίξω με την ασφάλεια του παιδιού κ δεν έχω την δυνατότητα να πάρω ένα πιο φθηνό να μην μας κάνει κ να καταληξω να πάρω άλλο.

Joie stages 

Είδαμε αυτό. 

Δες και Britax Romer Evolva 123. Γενικα η Britax θεωρειται απο τις ασφαλεστερες μαρκες. Τα joie δεν τα εμπιστευομαι ιδιαιτερα.

Αν θελεις Isofix, η Βritax θεωρειται κορυφαια επιλογη καθισματων στις βορειες ευρωπαϊκες χωρες, οποτε θα συμφωνησω με @CMES. Eπισης, συμφωνω και για το joie, ουτε εγω τα εμπιστευομαι ιδιαιτερα. Αν θελεις με ζωνη, θα σου προτεινω αυτο που εχω παρει κι εγω και ειμαι πολυ ευχαριστημενη. Το εμπιστευτηκα επειδη η μαρκα εχει πολλα χρονια εμπειριας στην αυτοκινητοβιομηχανια, ειδα καλα σχολια απο ανθρωπους στο εξωτερικο, φαινοταν ανετο (και για τα ισχια που σου εγραψα), δεν εχει πολλη κλιση αλλα το κεφαλι του δεν πεφτει, περασε ολα τα τεστ σε ολλανδικο κεντρο crash test. Επιπλεον, μπορει να μπει με οπισθια φορα μεχρι τα 4 χρονια περιπου, που ειναι το ασφαλεστερο. Ειναι το graco milestone και το βρηκα σε εκπτωση στο διαδικτυο 200 ευρω (απο 270). Αν ψαξεις λιγο στο διαδικτυο ισως το βρεις σε καποιο καταστημα, διαφορετικα υπαρχει με 250 ευρω μεσω amazon.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

2 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Joie stages 

Είδαμε αυτό. 

Κ εμείς το joie every stage έχουμε πάρει μετά από πολύ ψάξιμο. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για αξιολογήσεις παιδικών καθισμάτων είχα διαβάσει ότι το καλύτερο κάθισμα είναι αυτό που εφαρμόζει τέλεια στο αυτοκίνητο σου και κρατάει κ το παιδί σε σταθερή θεση ανεξαρτήτως μάρκας. Αν το σώμα του μωρού "παίζει" μέσα στο καθισματακι κάτι πάει λάθος. Πάντως, είχα διαβάσει για κάποια καθίσματα ότι σε crash test ειχαν αποκολληθεί μαζί με το isofix και νομίζω ήταν κ ακριβή εταιρεια αλλά δε θυμάμαι ποια. Θέλω να πω οτι το κόστος δε συνάδει πάντα με την ποιότητα αλλά τα καλά καθίσματα γενικά είναι πιο ακριβά. Επίσης, το ασφαλέστερο είναι να κοιτάζει ανάποδα μέχρι τα 4, εμείς με αυτό το σκεπτικό πήραμε το joie αλλά πλέον η μικρή δεν κάθεται με τπτ προς τα πίσω γιατί βρίσκουν τα πόδια της κ εκνευρίζεται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...